57
  • zola2000
    #57
    "a playstationt is lenyomta az xbox, tehat jelenleg az xbox a csucskonzol"

    már régóta nem:
    http://www.konzolium.hu/konzol-hirek/a-ps3-lenyomta-az-xbox-360-at
  • zola2000
    #56
    érdekes, androidon és iphonene sincs DX, mégis futnak a játékok...

    az meg szerintem elég hiú ábránd, hogy a jelenlegi pc játékokat futtatod táblán (régebbieket sem érdemes/lehet irányítani a csak érintőkijelzőn).
  • breckinridge
    #55
    IPad2 16 GB 136e. Ugyanennyiért megvan memóriakártyával, sőt. Ráadásul a szemem sem folyik ki több órai olvasás után.
  • bakvarnyu
    #54
    pff 100 ezer forint :) Hát ez aztán jobban megéri mint az ipad.
  • sanyicks
    #53
    Mondod te mint megrögzött apple/ms-en kívül minden ellenes...
  • sanyicks
    #52
    Ezek nem fejlesztések. A directx az opengl windowsfüggő másolata volt a windows platformhoz való láncolás miatt. Elterjedése az m$ által osztott zsebpénznek köszönhető (mint kb mindegyik "fejlesztése" elterjedése).
    Amúgy szinte az összes multiplatform játék opengl-es, na ezt kapd ki, csak boxon és windowson opengl -> directx wrappert használnak.
    Carmack véleménye akár naponta változik attól függően hogy honnan kapja a zsozsót.
    Explorer masszívan veszít a helyéről, az az 50% is a multé.

    " a windows a gepek 90%-at erinti" max a desktopokét, azt is egy jól működő függősítési rendszerrel és jó sok zsebpénzzel érte el/tartja.

    A microsoft egy olyan cég ami általában régi fejlesztéseket(amit nem ők fejlesztettek) elővesz, majd windowsfüggő formában lemásolja, és nyomja. Kicsit olyan mint az apple, bár az applenél előfordul tényleg saját fejlesztés is szoftverben.

    Silverlight ami pl a flash másolata, az 5. verzióval be is fejezi a pályafutását, ezt nem sikerült lenyomni a felhasználók torkán.

    A szövegszerkesztős marhaságaidról meg annyit mondok, eclipse ami multiplatform :) de még lehet válogatni sokféle közül. Nyilván nem tudod miről van szó, hiszen programozni sem tudsz csak vered magad rá mint a cad-ra mert valahol azt hallottad hogy ilyenek csak winen vannak.
  • sanyicks
    #51
    tök mindegy milyen támogatást írnak rá az intel cpu-k dobozára, ha a directx felét cpu-n emulálja, a gpu meg olyan harmatgyenge, ha számításokra használnák még lassítana is. Az ivy gpu-ja kicsit erősebb lesz mint a sandyé ami olyan gyenge hogy nem csak viccből hívják grafikus lassítónak, de így még mindig a semmire sem jó szinten marad, ezt nem lehet gpgpuzásra használni.

    "sosem fogja tamogatni az androidot az intel, mert azzal veszelyeztetne az egyeduralmat"
    Miért is? Az m$ már hátbaszúrta az intelt, jön az armos vinfos, tehát mindegy már mit támogat. És persze az intel okostelefon prototípusa rögtön androiddal jött ki ;)

    Kicsit olvasgassál a számítógép, cpu-k gpu-k és ezek jelenlegi kihasználási technológiáiról mert nagyon álomvilágban élsz.

    Macbooknál meg észrevetted hogy egy kicsit nagyobb mint egy tablet, és nagyobb hely van az akksinak? Na meg egy több százezer forintos cuccról van szó? És hogy 8 órát max idle-ben megy? :D
  • tomboy013
    #50
    Atom jó ez a Win 8, már alig várom hogy fent legyen a gépen :D
  • breckinridge
    #49
    Pocketbook Pro 903 9"-es kijelző.
    Engem nem zavar, hogy fekete-fehér, a könyv is az, amit olvasok.
  • Chrisss
    #48
    Hú látom megrögzött Microsoft és Windows ellenes vagy. :) Fogadok hogy az Apple is nagy ellenséged. Csak az android mi? :)) Én pl windows 7-et használok és iphone-om van. És nem cserélném le egyetlen androidos cuccra, mert nekem sokkal felhasználóbarátabb az ios. A windows 7 is tökéletes minden célra nem kell szarozni open source cuccokkal.
  • Vers
    #47
    azt a tomenytelen mennyisegu fejlesztest amit leszaroztal , csak 10 masik ceg kinalatabol tudnad osszeallitani, es nem is biztos hogy jobban nyomjak, beszeltel itt opengl-rol az egyetlen ember akik kitart mellette az Carmack , de meg o is elismeri hogy a direct x tulhaladt az opengle-en, keress ra googleval
    a playstationt is lenyomta az xbox, tehat jelenleg az xbox a csucskonzol, az explorer 50%-osan uralja a vilagot, a windows a gepek 90%-at erinti
    mit akarsz bemygyarazni hogy a microsoft egy megkerulheto ceg?
    csak a jo neveltetesemnek hala hogy meguszod ahogy bizonyos jelzoket akasszak rad
  • bakvarnyu
    #46
    e-ink kindle az sajnos csak fekete-fehér, ráadásul csak 7 colos.
  • wolruf
    #45
    Túl sokat fröcsögsz, kicsit higgadtabban írj, értem én, hogy trollként kötelező így tenned, de próbáld már meg normálisan.
    RDP jó ötlet, de hajadra kenheted, ha illeszteni hardvert nem tudsz a kütyühöz, amin épp' a kliensed fut. Pl. járműdiagnosztika, urambocsá' búvárkomputer szoftvere. Ezt androidhoz nem illeszted, nincs rá megfelelő alkalmazás (egy-kettő az autóhoz még csakcsak), nem kezeli az összes esetenként szükséges hardvert. Ha nincs épp' neted, RDP semmit sem ér.
    Az, hogy számodra nem szükséges az Android kínálatánál több, nem azt jelenti, hogy másnak sem. Erre egy x86 alapú Win még mindig jobb. Ha arra írták a szoftvert, azt nem kerülöd meg sehogy jelentős teljesítményvesztés nélkül.
    Mint régen, amikor erősebbnél erősebb gépeket hergeltek az emberek, hogy jól fusson az Amiga emulator...
  • TothPal
    #44
    Ott van a direktX , de minek? Táblára senki nem érdekel. Asztali gépre meg léteznek nagyságrendekkel jobb, nyílt megoldások OpenGL, OpenCL, WEBGL neveken futnak. Egy "előnye" az hogy zárt és monopol, valamint, hogy a játék lobbik jelentősen supportálják, mert a husosfazék közelében van.

    Visual Studio, oda ne oldalazzak... Ha valóban jó fejlesztői környezetet akarsz, akkor ott a Flash..

    SilverFOS: még egyetlen épkézláb weboldalat nem láttam ami ebben az okádékban lett volna lekódolva, most hogy ezt a Mikroszoft is belátta le is állnak a fejlesztésével , az 5ös verzió lesz belőle az utolsó.

    Azure felhőő... legalább ne égetnéd magad itt szénné,, ki a f*szt érdekel az azure meg a felhő, azt se tudom mi a l*f*sz az... dropboxot használok, mindenen fut mindenhol lassan még a mosógépemen is, nemhogy az androidos telómon.

    xbox... wp7 meg úgy ahogy van, mehet bele a kukába az 1% alatti piaci részesedésével a mobil szegmensben
  • Vers
    #43
    nem tudom te melyik vilagban elsz egyebkent, mikor a microsoft technologiaja 10 evvel veri az osszes tobbi veget egyuttveve

    ott van a directx, a visual studio, a silverlight, az azure felho, az xbox, a wp7
    legalabb szegyellned mar el magad azon hogy pla win8-at 5 fele nyelven lehet programozni, a visual basictol kezdve, a c,c++, c#,f# , java, html5-on keresztul, amely igy szinte a vilag osszes programozoja szamara elerheto, a dragalatos macet es androidot csak egy nyelven lehet programozni , objective c, es java ugye, es meg hozza milyen torzszulott maradi modon ,szovegszerkesztoben:XD, olyan hogy mondjuk shader debugger nem is letezik ezekre a rendszerekre, fagynak is a programokveszettul :)


  • breckinridge
    #42
    Mosolyogtató olvasni a vitátokat erről a témáról.
    Nevezzetek maradinak, de nekem semmi szükségem sincs táblára. Kényelmesen dolgozni (szövegszerk. táblázat, képek kellenek a munkámhoz, 22'-es monitor) csak PC-n tudok. Erre még a laptop is alkalmatlan. A laptopot vonaton használom, illetve ha megyek külső helyre dolgozni.
    Amire viszont szükségem van, az egy e-book olvasó (amerikai proxyn keresztül Google Books rulez!), ott pedig a szemkímélés a fontos, teház inkább az e-ink.
    A tablet által nyújtott dolgok nekem totál lényegtelenek. Meg egyébként is olyan olcsójános-megoldás, ha gagyit veszel, a normálisért pedig már laptopot lehet venni.
    A Win8-at pedig valószínüleg ki sem fogom próbálni. A 7-essel nagyon elégedett vagyok. Jól fut, gyors, kellemses, kényelmes, buggal nem találkoztam. (Egyetlen problámám, hogy a képnézőjében az elforgatást automatikusan lementi kérdezés nélkül, bár lehet, hogy ezt le lehetne tiltani.) Olyan XP2.
    A metro rohadtul nem érdekel, a desktop tökéletesen jól működik. A Win8 nem más, mint a táblákra optimalizált Win7 néhány kisebb fejlesztéssel, messze nem új generáció.
  • TothPal
    #41
    Főleg akkor milyen jó lesz 20ezerér az Androidos tablet, amikor megtanulsz rajta egy rendes RDP kliens programmal, x86-os szoftvereket futtatni, olyan folyamatosan , olyan kényelmesen, akár egy 2"-es kijelzőjű telefonról is nemhogy egy bigott tabletről, amiről a WinF*S álmodni se merészelhet, mert a Microsoft még a saját operációs rendszernek nevezett bughalmazaihoz se tud szoftvert programozni..
  • wolruf
    #40
    Nem Troll üzemmód:
    Mint korábban írtam, Atomos nettabletem van,a min megnéztem a win8 test runt. Baromi jó, jól fut.
    Ugyanezen a gépen kipróbáltam az (eddig elérhető) összes Androidot kíváncsiságból (2.2, 2.3, 3.2, 4.0), rettenetesen folyamatosan futnak, akkuidőre is kb. ugyanazt tudják, mint a win 7/8 (kb 8 óra üzemidő wi-fivel). Ha az Android ezen a ,,régi'' n450-es vason így fut (összevetve az Optimus 2X-emmel), akkor szerintem a Win8 vígan versenyképes lesz az ICS táblákkal. Sőt. Ha Intel alapú a cucc, akkor megmarad a lehetőség bármilyen x86-os alkalmazás futtatására, ahol bizony az Android elvérzik. Részemről ezért is vettem Intel alapú tabletet (bár súlyban nehezebb, mint egy dzsunka Androidos 4 óra üzemidővel), mert szükségem van számos x86 alkalmazásra, rendes lóméretű laptopot pedig nem akartam hurcolni. Ennek is megvan a felhasználói rétege, mert így, ezek az eljövendő x86-os tabletek tényleg kiválthatnak laptopokat. Akinek pedig csak facebook, angrybirds, gmail és webböngészés kell, továbbra is bőven jó lesz az Androidos tablet (húszezeré').
  • TothPal
    #39
    Hát öreg, gratulálok, hogy milyen szépen , higgadtan tudod kifejezni magad, velem ellentétben, mikor meglátom ezt az okádék, giccses, papagájszínű, undorító, átgondolatlan, porbafingó, semmire nem használható bughalmazt, amit van pofájuk operációs rendszernek nevezni... az androidnál cipőt sem pucolhat...
  • TothPal
    #38
    senkit nem érdekel a szopós, GPU-ra való programozás. Azért van a CPU hogy az legyen programozva. Te pedig tablet helyett inkább játszál csak tovább a p*cs*ddel..
  • Vers
    #37
    iPad iOS 5 vs Windows 8 Slate VIDEO
  • Vers
    #36
    a core processzor nagyon jol erzi magat a macbook airban, es 8 orat ki is huz akkumulatorrol , pedi az meg csak csoro sandy bridge, az ivy bridge meg kevesebbet fogyaszt , ugyhogy el kell keseritselek a win8-as tablak nagy resze erre fog epulni, persze lesz arm socra epulo is csak az a kutyanak nem fog kelleni,
  • Vers
    #35
    az amp forditasi idoben compute shadert general, ezert a dx11-hez kotodik,mivel csak az tamogatja a compute shadert :)

    DirectX-11-kompatibilis-lesz-az-Ivy-Bridge.html

    tudod ugye hogy baromsagokat irogatsz?:), mindig a microsoft gyoz, ezt jobb ha megtanulod, az intel es a microsoft mindog osszezar ha ki kell nyirni a konkurenciat, sosem fogja tamogatni az androidot az intel, mert azzal veszelyeztetne az egyeduralmat
  • sanyicks
    #34
    Az amp egy gpgpu api, és a compute shader is, pont mint az opencl, vagy a cuda... nem futnak egymáson, egyiken fut. Olyan hogy dx11 compute shader meg nincs, hanem vannak amd gpu-kon stream processzorok, vagy CU-k, nvidiákon meg cuda magok, és ezeken fut... intelen meg simán a cpu-n (gyak ott értelmetlen az egész, csak a kompatibilitás miatt jó).
    Zip kitömörítés pont nem fogja használni mert alig párhuzamosítható... de más sem nagyon fogja, majd ha írnak rá programokat (persze nem intelre ugyanis nincs gpgpu-ja )
  • sanyicks
    #33
    "a tablaba core processzorok kerulnek, azon a medfilden a windows se fut b+, remelem erzed a kulonbseget,"

    De fut rajta vinfos b+ mivel egy atom processzor soc-ban. Táblába meg nincs más idióta aki core processzort tenne, ugyan is az egy notebook lenne billentyűzet nélkül, és mivel az akksinak még kevesebb helye lenne, még annyit sem menne el róla mint egy noti(2-3 órát), tehát folyamatosan hálózatról kéne táplálni. Van pár ilyen szétszedhető netbook egyébként azt vehetsz.

    Directx 11.1 kurvára nem követelmény a win8-nál, mivel az első 11.1-es gpuk a most megjelent amd radeon hd7xxx sorozatú gpuk.
    Intel fosai pl nem hogy a 11.1-et, de még a 10-et is alig tudják, úgyhogy arra várhatsz, és jelenleg konkrétan közröhej tárgyai a legerősebb intel gpu-k is.

    Az arm-hoz tartozó gpu-k pedig pontosan az opengl ES 2.0 vagyis directx 9.0c támogatják.
    Jó lenne ha tájékozódnál és nem a rémálmaidat osztanád itt meg.
  • Vers
    #32
    a jatekokhoz fontos , mert anelkul nem nagyon futna , nameg az osszes olyan program ami parhuzamos fut a gpu-n, mert a microsoft AMP a dx11-es compute shadderen fut valojaban , meg egy zip kitomorites is ezt hasznalja a win8 -on majd

  • TothPal
    #31
    tableba marha fontos a direktx, hogy egy-két idióta sznob b*zinak attól jöjjön meg az erekciója..
  • Vers
    #30
    nem jatszok el semmit, a cell egy jo processzor volt papiron, csak mire a ps3 kijott az ibm a csucsprocesszort lenegyedelte , ugyhogy egy szar lett , na meg mar 8 eves vacak, a sony is a veget jarja, mar gyarakat kell eladnia hogy kitudja fizetni a vesztesegeket

    a tablaba core processzorok kerulnek, azon a medfilden a windows se fut b+, remelem erzed a kulonbseget, ahogy egyik arm szaron sem jelenleg , directx 11.1 is kovetelmeny, meg az ipad 2 se uti meg ezt mert meg csak a directx 6-nal tart hardverben
  • sanyicks
    #29
    Itt egy magyar czikk róla, hogy megértsed
  • sanyicks
    #28
    Beszoptad. Az intel medfield soc, mindössze 10-20%-al gyorsabb a jelenlegi armoknál, a fogyasztása viszont idleben több mint az armoknak max terhelésen ;) A virtuális gépek meg manapság hozzák a natív kód sebességének 70-90%-át hozzák, na meg az androidban is nagyon sok minden natív.
    Szóval neked kéne szembesülnöd a valósággal, mert egy álomvilágban élsz, pont azt játszod el mint anno a cellel :D
  • TothPal
    #27




  • Vers
    #26
    en csak annyit mondok hogy az ilyenek mint te majd akkor szembesulnek a valosaggal amikor kijon a windows, es kijonnek vele a tablak is
    lesz nagy meglepodes, kurvaany@zas
    foleg a tesztek lesznek erdekesek, mikor az inteles cucc 10-20-szor lesz gyorsabb, az androidnal meg 50-szer, ugyebar az android egy java virtual mashine
  • TothPal
    #25
    az android fényévekkel megelőzi ezt a siralmas , szánalmas, erőltetett F*St, úgy ámblokk minden téren:

    - kezelhetőségben is, egyBILLIÓ ingyenes szkin és egyéb testreszabhatósággal,
    - a gépigénye sem kicsit kissebb,
    - lényegében az összes szoftver ingyenes rá,
    - nyílt kódú,
    - atom stabil,
    - futó os alól készítek biztonsági mentést,
    - multiboot os-sel visszaállítom menet közben a telómon ha lehalna (ami még nem volt)
    - a készülékem amin fut 10e Ft-t volt, nem pedig a 100+ ezer Ft-os kategória amiket van p*fájuk ezekért és másmilyen iPhoshokért elkérni,
    - PC remote control, telefonon ArhiCAD , 3Dmax,

    minden egyszerűen VAN rajta.
    MINDEN van egyszerűen rajta.
    minden EGYSZERŰEN van rajta.

    szal ennyit a többi phoshról...
  • gombost
    #24
    Belinkelsz egy videót egy ZTE és egy asztali gép versenyéről? És annyit írsz hozzá, hogy ennyit a windowsról? Te nem vagy normális. :)
  • kjhun
    #23
    ...képek és jelszavak ötvözése, amely egyben egy új lehetőséget biztosít számunkra a rendszerbe történő belépéshez.

    ...az általunk kiválasztott képen három, jól elkülöníthető mozdulatot kell tennünk (nyilván érintőképernyő segítségével), amelyeket a rendszer eltárol, majd a legközelebbi bejelentkezéskor ugyanezen mozdulatokat (kör, egyenes vonal, illetve pont) kell elismételnünk a megadott sorrendben és irányban, ezután férünk csak hozzá a szoftverhez.

    Jelszó: (mit csinálnak a szmájlik, 3 féle mozdulatot)

    WTF?? Ekkora hülyeséget. Inkább ujjlenyomat, vagy írisz-szkenner, kéne mellé. Nem mozdulatokra kéne lecserélni a 10-20 karakteres jelszót.

    Még egy ovodás is "feltöri" így a windows-t.
  • Ferrer
    #22
    Mondjuk nekem ezek a csempék kifejezetten tetszenek. Az Androiddal is az a bajom, hogy a mindenféle különböző stílusú ikon nem teremti meg az egység benyomását, mint pl. iOS-en. JA, erről jut eszembe: az új Android Market is Metro stílusú, nagyon élővé tette az egészet.
  • sanyicks
    #21
    max x86-on, de nem armon hiszen ugye az m$ lepaktált inkább az intellel. Az inteles tablet meg max helyhez kötötten lesz jó a talán 3 órát max üzemidejével...
  • Ferrer
    #20
    Nagyon vergődik a Windows, úgy néz ki, 2012 a linux éve lesz (de semmiképp nem az Androidé!)
  • zola2000
    #19


    ennyit a windowsról ^^
  • who am I 7
    #18
    Hát ez a primkó felület kis kijelzőn nem fogja megverni az droidot soha.Amíg az emberek olyan dolgokat csinálnak ezekkel a kis kütyükkel ahova nem kell 600 féle winfos progi és a droid kielégíti azt, addig verni fogja.Én akkor gondolkoznék el rajta, ha pl. brutál processzor és vga lenne benne..amíg csak faxkodni, netezgetni, olvasgatni, zenéthallgatni meg ilyen piti dolgokat lehet vele csinálni, addig inkább a droidot használom, mert nem ilyen ocsmány a felülete.De ha pl. lenne benne erős vga,erős cpu, lehetne vele normálisan htmlt szerkeszteni,ps-t futtatni,vagy egy jó kis cubase-t, meg a játékokat full hd-ban, akkor a win8at választanám a programok miatt..az, hogy ilyen takonyul nézki a felülete meg akkor vszínű mindegy lenne.Kicsit dizájnolhatnának a csempéken meg a hátteren.Úgy ok lenne.