Assetto Corsa (és EVO)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

És így mennyi az annyi???<#wink>
Akkor leírnám én is a saját véleményem tapasztalatom,eme ""javítás"" után.
Ami az idõimet illeti,azt nem mondhatom hogy javultam ,na talán picit,de nem számottevõen,de lassabb sem lettem az biztos.(de ez jelen esetben semmit nem jelent)
...............................Itt folytatódott hosszan a mondókám de inkább kitöröltem.............................<#worship>
Bõvebben a kész játék után.......
De ha nagyon egy mondatban szeretném jellemezni,(szigorúan saját vélemény)
Nálam semmi olyan változás nem történt ami említésre méltó.
Az fps-tõl a vsync-ig és a ffb-el bezárólag.<#pardon1>
Még annyit, nagyon sokban egyezõ a véleményem az elõzõ "1971"-es hsz.-ban leírtakkal....sajnos....<#rinya>

lac coo
De persze nagyon kíváncsi vagyok többek véleményére is, gondolom mindenki mindent kipróbált már amit szimulátor néven adnak ! 😄DD

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

lac coo
Hát nekem ez a 900 fokos kormányszög ezzel a gumival nem tetszik.
Garfikára adnék egy jó 9 pontot, igazán szép és bár nincs egy csúcs gépem, elég jól is fut, de jó lenne sokkal-sokkal több beállítási lehetõség ( 3D fû, animált zászlók stb ...)amivel gyorsíthatnék rajta mert ez online édeskevés lesz.
Fizika az szerintem egy 6 pont, van alatta cucc de nem az igazi, ha csak az NKP-hoz hasonlítom is, sajnos attól is jócskán le van maradva ....
És valljuk be a gumi azért a közelében sincs rF2-ének ..😞((
Remélem a teljes azért több lesz ennél .

ezt kirakom Magyar Simracing Játékosok facebook oldalra is. (facebookosan szólva: lopom)

Team Racing Republic http://www.racingrepublic.co.uk/

"A vsync a vertical syncron sign rövidítése, vagyis függõleges szinkron jel. A videokártya akkor adja ezt a jelet, amikor kirajzolt egy teljes képet, és hamarosan új képet kezd kirajzolni (pl. 100Hz-es képfrissítés esetén másodpercenként 100-szor).

Amikor egy program a képernyõre rajzol, akkor általában kettõspuffer technikát használ. Ez azt jelenti, hogy két kép van a memóriában (sõt tripla buffernél 3). Az egyik az, amit a képernyõn látunk, a másik az, amit éppen kirajzol. Ha befejezte a kirajzolást, megcseréli a két képet, és az válik láthatóvá, amelyiket utóbb rajzolt, a korábban látható képet pedig letörli, és oda rajzolja a következõt.

Ha a vsync be van kapcsolva, akkor a program megvárja, amíg a videokártya vsinc jelet küld, és csak akkor cseréli meg a két képet, míg kikapcsolt vsyncnél azonnal, amint befejezte a kép kirajzolását. Ennek az a hátránya, hogy egy pillanatra a képernyõ felsõ részén még a régi kép látható, az alsó részén már az új."

Ha valaki kikapcsolt vsync-kel, 60Hz-es képfrissítés mellett quake-ezik 200fps-sel, akkor egy képen 4 vagy 5 kirajzolt kép egy-egy darabját látja."

www.smart-bus.hu

lac coo
Másodpercenként hatvanszor vát, rajzol új képet a monitorod,ezt fentrõl lefelé csinálja, azért Vsync mert ugyanannyi képkockát enged (60-at) mint amennyi képet rajzol a monitor: egyet megrajzol teljesen, vált, megint egyet vált ...

Ha nincs szinkronban akkor egyet megrajzol félig, de már jön a következõ kocka azt meg a másik,alsó felén rajzolja meg, így el lesz csúszva mert idõben más-más képkocka van a monitor két sávjában ...Na ezt jóóólmegmondtam, még én sem értem 😊))

Magyarul gyorsabban ad új képet a videókártya mint ahogy a monitor gyõzi, és egy pillanatra a képernyõ felsõ részén még a régi kép látható, az alsó részén már az új...

Ginger17
Ugyan ezt tapasztalom én is.
A monitorom 60Hz-en zizeg.
A 60Hz-nek mi köze a 60FPS-hez?
60-60, de alma meg körte, nem?

&#8220;Racing is life; anything that happens before or after is just waiting.&#8221; Steve McQueen

A vsync elvileg nagyon jó dolog... nem pörög feleslegesen 100%-n a vga, plusz függõlegesen szinkronizálja a képet, így az nem szakadozik szét, plusz mivel a vsync a monitorunk frekvenciájával megegyezõ fps-re fixálja a képkockákat, így a kapott kép is folyamatosabb.

Most már nem észlelem az input lagot vsync mellett, viszont a kép sokkal folyamatosabb, ez tény! 😊

www.smart-bus.hu

Ginger17
"VSync értékének" - tehát amikor be van kapcsolva a VSync (bocs, hülyén fejeztem ki magam).

&#8220;Racing is life; anything that happens before or after is just waiting.&#8221; Steve McQueen

Ginger17
Öööö... namost, csak a változatosság kedvéért nekem kikapcsolt VSync mellett 113 átlag FPS számot produkál a progi (full HD, minden minimum, kivéve a CubeMap, 1-es értékkel és 4×AA). Azt vettem észre, hogy bekapcsolt VSync mellett valahogy simább (hülye szóval élve "puhább") a látvány, a célegyenes utáni visszafordítót követõ fekete táblán jól érezhetõ a dolog: szépen beúszik a képbe a ~60 FPS ellenére. A poén, hogy bekapcsolt VSync mellett gyorsabb vagyok kb. fél másodperccel. <#vigyor3> Lentebb azt írtátok, hogy a VSyncnek csak akkor van értelme, ha az FPS érték sokszorosa a VSync értékének... illetve, hogy lassít, meg input lag is elõfordult". Nálam pont fordítva van a dolog.

NIBI
Én meg bõ egy mp-el megyek lassabbakat. :S
Annyra jó ebben a játékban a replay. Imádom nézni, minden apró korrigálás látszik az autó viselkedésén, szinte látszik ahogy tekeredik a kasztni...

NIBI
Az ablaktörlõ átkerült a másik oldalra. 😄
Megvan abibi, valamiért a kormány beállításnál a range le volt húzva nullára. És így nem volt a pedálnak (szoftveres) útja. Nem tudom hogy került az oda, de rájöttem végre. 😄
Olvastam, és nem értek vele egyet, ezért jeleztem.

www.smart-bus.hu

Tomsteel
Köszi, igen 900+H, természetes. 😊

Solt, ez magatartás sajnos többségében ránk jellemzõ. Remélem olvastad, hogy mire írtam!

.: SUZUKI heart, GTi mind :.

hezi
Grat! 900+H+Clutch?

People who annoy you: | | |N| |G|G|E|R|S| | |

Az szép!!!

De ez nem,

"Ne legyetek már ennyire magyarok!"

www.smart-bus.hu

Tomsteel
Nálam hibátlan, olyannyira, hogy a patch óta javultam fél másodpercet.

<#papakacsint>

NIBI
Mióta felraktam frissítést, azóta nem mûködik a pedálom (G25). Menübe még jól mutatja, minden rendben, de a pályán semmi se mûködik. Valakinél hasonló szitu?
lac coo

lac coo
De legalább a skin készítés felhasználó barát, az tettszik, mint az igazi: van egy alapszíne a kasztinak, és arra lehet pakolni a metricákat, alfával kimaszkolni és kész ....
És úgy mivel az alap szín szépen csempézve van, egy gyönyörû carbon mintához sem kell 8000 pixeles textura 😊

lac coo
Biztos lehet, alap dolog .

Én azt remélem, hogy ezek a fura dolgok a fizikában (beragadó felfüggesztés stb ...) is csak azért vannak, mert ott sem teljes a cucc ...

Alexease
A fov es a pilota allitas az nKP-ben is az auto setup-hoz volt rendelve, valszeg itt is ugy lesz. De mivel meg itt nincs setup (vagyis van de minimal) es valszeg az APPS sincs kesz hozza (vagy nem adjak oda), igy meg nem lehet allitani. De remelem majd lehet.
lac coo
<#banplz>

Sok minden nincs ebben benne, igazából nem értem miért szedtek ki belõle mindent, épp hogy csak mûködik valahogy ....

Alexease
Csinaltam magamnak ilyen menuket is😊 Irja es olvassa a konfig file-t, csak nem hasznalja a program😊))) Vagyis azon kivul, hogy lehet huzgalni a potikat, nem jo semmire😄

Alexease
Csokkentettek a dampert. Egyszerubb lenne, ha betennek menube, es mindenki oda allitana, ahova szeretne.
bardocz
FFB tényleg jobb lett, és a mûszerfalon most le tudom olvasni a számokat.
lac coo
Elõzõt sem néztem, abban voltam ezek is csak mutatóban vannak ! 😄DDDD

Alexease
Igen, ezek mukodnek😊 Miert, az elozoben sem nezted?! Tedd fel a napszakot 128×-ra, eleg latvanyos😉 De FOV-ot is egyszerub a programbol allitani.
NIBI
Ja a fõoldalra nem mentem. 😄 Köszi. 😊
lac coo
miért ezek mûködnek ?

Alexease
Csinaltam ehhez a verziohoz (0.98) is bovitett menuket, de mar csak az ertelmes allitasokat (FOV, mozgo felhok, dinamikus napszak, visszapillanto felbontas), a Race/Online es hasonlok feleslegesek, ugy sem mukodnek.

ACFiles/Themes
Alexease
Kiprobaltam a konfigot elozovel es a mostanival is, mukodik mindenhogy.
lac coo

NIBI
És hogy töltöm le? 😄
lac coo
Én nem töröltem, semmi baja ....Meg már fennt van, most ár marad 😊

FFB és a kormányzás szerintem jobb lett ....
Más nagy változást én nem látok, igaz nem is volt bugos nálam, fps maradt ott ahol eddig. Fizikát nem piszkálták,korábbi hibák benne vannak ugyan úgy , de gondolom az most nem is fontos, nem azt nézegetik ....

Alexease
Az egyik fejleszo azt irta, mindenkeppen erdemes torolni a c:\Users\TE_NEVED\Documents\Assetto Corsa\ konyvtart is, az uj konfig resz miatt.

DE a LIC konyvtart tartsatok meg!!!
Alexease
Allitolag a MyDocuments reszt nem batja az install, igy nem kell ujra aktivalni. De szerintem ajanlott:
- a c:\Users\TE_NEVED\Documents\Assetto Corsa\ mappa archivalasa (a liszensz miatt)
- a program (0.96) teljes atmasolasa
- uninstall
- es utana install
lac coo
<#eljen><#taps>

gondolom egész mentést töröljem ahogy van ....?

Alexease
lac coo
Múködik !

Patch nincs még ?

Ez nem demó hanem Tech Prev. Lesz demó is majd ingyen...

hezi
Én is kipróbáltam ezt a vsync off dolgot, meg levettem a grafikát minimumra, hogy 100+ fps-em legyen. vsync-cel ugye fix 60 fps van, és a kiscsávónak fáziskésése a kormány forgatásával. Ha kikapcsolom a vsync-et, és van 166+ fps-em, akkor kb. velem egy idõben forgatja, ahogy kéne. Viszont ha nincs vsync, de felpiszkálom a grafikát, hogy 100-110 között legyen, akkor mintha már lenne egy bolhafingnyi eltérés. 100 fps alatt meg (pl. 76)-nál meg már katasztrófa. Szóval itt nem is annyira a vsync-el van a problem, hanem magával 100 fps-nél kevesebb értékkel. Csak így visítanak a ventillátorok.
Továbbá a motion blur nagyon megfingatja a vga-t. Ha ez off, akkor akár 4x AA-val is anny fps-em van, mint 0 AA-val, viszont ha AA mellé egy mikronyi Blurt adok hozzá,akkor már leesik 30%-kal. Vagy ilyen esetben 0 AA kell. A másik meg a már említett tükrözödési beállítások.

Mi az a Fast approximate AA?

Most jobban tetszett a játék, mint mikor elõször próbáltam, bár ez a kombó felejtõs. Nem valami forgékony ez az autó, és nagyon szûk visszafordítók vannak.

People who annoy you: | | |N| |G|G|E|R|S| | |

Tomsteel
Kõbe szeretném vésni Alex szavait, ennél érthetõbben ezt nem lehet megfogalmazni. Ne legyetek már ennyire magyarok!

Alexease
Attol a ponttol, hogy az uj nKP vasarlok is megkapjak, es meg reklamozzak is, egyertelmuen arukapcsolas😊
A lenyeg, hogy ez nem demo es nem kotelezo hasznalni. Raadasul ultra fapados, semmit sem tud. Aki emiatt megveszi az nKP-t, igazabol azzal egyelore sokkal jobban jar (jo fizika, sok auto, rengeteg moddolt palya, mukodo online stb)😊
Danecay
Egyébként szerintem is árukapcsolás a dolog. Ez akkor lenne igazán gesztus azok felé akik korábban megvásárolták a nKP-t, ha tényleg kizárólag nekik szólna, nem pedig azoknak akik agyon akciózva most megveszik. A Kunos így az AC-által is tud még értékesíteni jó pár példány a nKP-ból, amennyit nagy valószínûséggel egyébként nem tudna.

Alexease
Ha ez igy mukodik, es ha valaki mas akar csinalni normalis AC weboldalt (vagy letolteseket), akkor a Cubby felhizlalhato, meghivasonkent 1-1GByte pluszt ad😊
Elvileg elged kivulrol linkelni, de igy a sajat file-menurendszere is teljesen jol hasznalhato, lehet vele sporolni😉
Az hog yott a reklamfejlec nem szamit, valamit valamiert.
Danecay
Mûködik!

Nálam jó... <#eljen>

www.smart-bus.hu