Assetto Corsa (és EVO)
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!
“Racing is life; anything that happens before or after is just waiting.” Steve McQueen
Hátramenetben nem ég a tolatólámpa... <#hehe>#hehe>
“Racing is life; anything that happens before or after is just waiting.” Steve McQueen
A problema az nKP-vel kezdodott, hogy a speci shadereket es egyeb beallitasokat nem tudta/akarta MAX-ben csinalni, igy sajat editorban kellett benazni vele. Ami nem is mukodott😊
Megnezve az nKP gyari palyakat, leszamitva hogy nincsenek full dinamikus vettet arnyekok (pl. csak fuggoeleges arnyekot tud szamolni az autora), nem rondak. De a modolt palyak hiaba boven jok reszletessegben, teljesen lapos, szurke, homaly valamik. Hianyzik az osszes aszfalt es egyeb shader.
Kunos nem jatek felfedezo-ujito-designer, inkabb egy profi-hobby-kisiparos. Az nK-tol kezdodoen mindig „otletei” lettek, mindig az aktualis divat/nepszeru/jo programbol: LFS, aztan ISI es a vegen iR😊
Jó, ez így nagyon sarkítva van, nyilván állítani kéne azt-azt, de alapjában ha a shader , textura megvan, már csak némi tapadást kell átírni notepadban 😊
Aristotelis foleg auto modder, igy ha modolasrol van szo, akkor valszeg abba szolt bele jobban, a palyaval nem foglalkozott.
Sajnos nem hiszem, hogy attertek a ISI-szeru full MAX-es modolasra:/ Amit az egyik videoban latni lehetett (valami AC editorrol), az nagyon hasonlo volt mint az nKP-ben. Vagyis exportalt file-okat piszkaltak ablakban futo valamiben. Ez nem jo hir, tobbet kozott azzal (nKP editor) egettem le a videokartyam😄 Raadasul brutalisan macera:/
Remelem azert valtoztattak, es ha nem is 100%, de legnagyobb reszt MAX-ben ossze lehet rakni a dolgokat (modell, textura, shader, scriptek).
De akár mindegy is, ha végeredmény ugyanaz 😊)
Az elozo ket ero („gyors, lassu”😉 ami osszefugg, annak aranya is van, amit programbol kell beallitani. Ha a lassu sok, akkor egy rugo lesz jobbra-balra, ha a gyors akkor egy rangatas. Az AC-ben nem tudom az erteket es allitani sem lehet.
Az iR ismet mas, mert ott evek ota piszkaljak (valszeg itt is ez lesz a sorsa, Kunos szereti az iR-t😛), ott mar lehet FFB linearitast allitani, kulon dampert es minimum „lassu eroket. Autotol, kormanytol, beallitastol, stilustol fuggoen.
Ha valakinek nem tetszik az AC FFB, es mondjuk az ISI (rF1, GTR2, GTL, SWR, RACE stb.) a kedvence, akkor azokban tesznek kapcsoljon ki minden egyeb effektet (GUMI(!), gaz, fek, utrazas es rangatas, razoko, valtas stb.) es probalja ki ugy. csak egy ide-oda billego, hintazo valami marad a vegen. Azt szamolja igazabol;D
Igazabol komoly hiba es bug nincs benne, mukodik, amit igertek az benne van (online-t es AI-t eddig nem probaltunk).
A hianyossagok (menu allitasok) bele/visszakerulnek (fov, kormany, grafika stb.).
24 oras napszakot, dinamuikus idojarast es aszfaltot, gyurodo torest es ilyen „extrakat” nem igert, az nem lesz a veglegesben, igy az sem hatraltatja a megjelenest.
ami volt visszajelzés az leginkább a fenekem alatt volt 😊
nekem továbbra is az a fontos, hogy élvezetes legyen, és mivel itt a fenekem alatt nincs semmi, adjon valami visszajelzést az autóról, útról .
Az rF2 es CARS build-ek kozott hetek es honapok szoktak eltelni, hogy lehessen valamit erezni. Pedig ok sokkal tobben vannak, igy Kunos 2-3 nap alat egyedul nem tud csodat tennbi😉
Az egyik, hogy Kunosek most FIX dampert („FFB razkodas csillapitast”😉 hasznalnak, ami most 20%. Az elozo build-ben 40% volt. Altalaban mas szimben 0% dampert hasznalunk, hogy jo kemeny es razos legyen.
A veglegesben lesz ra allitasi mos, hogy nullara huzhato kegyen.
Az iR-ben is rahizva a dampert, ugyan ugy foss light lesz az FFB-bol😉
A masik dolog, hogy az FFB erzes ket fo dologbol all ossze: lassu es gyors erok.
A lassu (az egyszeruseg miatt😛) legyen a sulypontathelyezes (kasztni doles, csavarodas, mozga), es a gyors, ami a kereker, gumik, rugok, lengescsillapitok gyors, razkodo, utes szeru mozgasa.
Ezek osszefuggnek, egymassal osszhangban allnak.
Es ezek erok, vagyis szamit a „tavolsag” is, igy az sem mindegy, hogy az auto es a jatekkormany beallitasa milyen kormany szoggel es elfordulassal mukodik, mert a kapott eroket arra kell elosztani, azon a tavolsagon lehet erezni.
Ahhoz hogy jo, valos, korrekt FFB erzes legyen, kell egy megfelelo ereju kimeneti ero a kormanyra, hogy mindent erezni elehessen rendesen. ha az er kicsi, akkor a gyors reszek elvesznek, ha tul eros, akkor clipping van, vagyis vagas, csak egy eros ide-oda rangatas lesz a dologbol.
Erre (foleg az iR-ben), szuper tudomanyos FFB clipping dolgokat hasznalnak a „profik”, hogy AUTONKENT (!) meghatarozzak a lehjobb FFB-t.
Vagyis ha valaki „gyenge” FFB-vel probalkozik, ott termeszetes hogy elvesz a FFB nagyresze.
Hogy mi az ersos es a gyenge, az relativ. Nekem G25-on, 900 fokon a driverben 105%, a jatekban 120%, es meg neha ffMult is van rajta (5-8). Igy hogy most 20% damper van, en ezekkel erzem ugy hogy jo😉)))
Mas programhoz ismet nem erdemes hasonlitani, merty tudjuk (pl. rF1 es tarsai) hogy rengeteg razos effekt van, ami fuggetlen az autotol es a fizikatol, de esetleg hangulatos es elvezetes (mar akinek😛).
Plusz: senki vagy legalabbis nagyon kevesen vezettek itt ilyen es hasonlo autokat ilyen temposan. Igy nehez megmondani mi a JO. Mas jatekhoz is maceras hasonlitani, mert azt sem tudjuk hogy az most jo?!
Van amelyikben az FFB-erzes csak egy eros rugo ide-oda, vagy egy rangatos valami.
Talan az iR lenne az, amirol ugy ahogy elhiszi az ember „jo”, es igazabol talan ahhoz all az AC erzesre a legkozelebb. lehet nem veletlenul.
A change log alapjan mast is piszkalt, foleg a valodi hibakat.
Akárcsak Solt, én is ezeket a profiler beállításokat használom és én is 24:4-eket megyek.
A 24-es idõt nekem csak álom de mint tudjuk én csak egy közép szintû kormánytekergetõ vagyok.D.
Nálam a 26-os idõ megy lazán,de alatta már jobban oda kellene figyelnem ,az is igaz hogy össz-vissz eddig ha 20-30 kört mentem akkor sokat mondok.
Bekapcsolt ABS-el nem is próbáltam,mert akkor már nekem nem sok közöm van a fékezéshez,ezért is nem használom az iRacingnél sem,ott is csak hátráltat.
Az egyik fõproblémát itt is látom.
Nem érzem mikor állóra fékezem a kocsit 190-nél(kiseb sebességnél se nagyon) semmi vissza jelzés nem érkezik a kormira,ebbõl kifolyólag amit a ffb-rõl írsz ugyan úgy látom én is sajna,mikor megcsúszik már késõ, nincs mit korrigálni,de addig meg nem érzem azt amit kellene.
Azt látom vizuálisan hogy lassul a kocsi de ez ebben a formában kevés,nekem legalább is,ha már szimrõl beszélünk,vagy valami hasonlóról.<#wink>#wink>
Ezen részét az iRacingbõl átvehetnék,pl az mx5-nél ha elfékezem, a kormi tökéletesen vissza adja mit is csináltam rosszul,természetesen a komolyabb kocsiknál is hasonlóan.
Ami a felszáradó íveket és a felgumizódást illeti,a kart racing pro-ban is nagyon profin megoldották ezeket.
A SRW nem próbáltam de ha te írod elhiszem,de lehet egy próbát teszek az ingyenes változattal.
Nos a lényeg mint már sokan le is írták ,minden kiderül a véglegesnél,no meg mikor 15-20 kocsi van egyszerre a pályán,mennyire lesz diavetítés ,vagy mennyit kell még a grafon vissza venni a maxról hogy akadás mentesen fusson,nagyon nem vagyok ezen részével sem elragadtatva.
Nem mondom hogy ebben a formában hú de nem jó de azért ez kevés,még ha csak demo vagy nevezzük akárhogy.
Nekem a játékban 50%, a driverben meg 101%-n van az FFB. A kormányszög a játékban és a driverben is 865 fok. Így meg lehet fogni, pontosabban pályán lehet tartani, ha megindul. Nekem 1.24.447 a legjobb idõm, de még mindig sokat hibázok... fõleg a pálya elsõ felében, az elsõ négy kanyarban marad benne sok... a második felének a ritmusát jobban érzem, de az sem tökéletes.
Szerintem ütni fog mindent az év végére... 😊
www.smart-bus.hu
de eladó egy elég komoly MABO cockpit meglehetõsen jó áron szvsz. 😊 állítható üléssel, bill-, H-váltó-, monitor-, pedál- és kormánytartóval. hátha valakit érdekel. 😊 az ár irányár.
link
"Biztos vagyok benne, hogy esõ, száradó ívek ,stb is tervben van, nem hiszem hogy ha ideáig eljutott, annyiban hagyja.... 😊 "
Elvileg 5 éves supportot mondtak Kunosék, abba sok fejlesztés belefér. 😊
Én azt is eltudom képzelni, hogy ez az FFB mizéria csak a kocsi sajátossága,csak egy modern utcai autóról beszélünk. Ha ide adta volna a szervótlan 90-es (vagy még korábbi?) E30 M3-at lehet teljesen más véleménnyel lenne mindenki.
Azt meg mindig is mondtam, hogy amit ez az 5 ember összedobott az maga a csoda, laserscannelt pályák, elég sok hivatalos autó ....
Az õ helyükben én is kiadnám hamarost, aztán majd javítgatják, nézve pl a lenti videót, nagy baj nem lenne vele már most sem , nem dobnám félre 30 másodperc után mint CARS-t ! 😊))
Biztos vagyok benne, hogy esõ, száradó ívek ,stb is tervben van, nem hiszem hogy ha ideáig eljutott, annyiban hagyja.... 😊
.: SUZUKI heart, GTi mind :.
Amúgy mikor elbizonytalanodok, hogy milyen is lesz a teljes elég felmenni youtube-ra és megnézni néhány régebbi Lotus F1 , vagy BMW videót ! 😉
Jó persze talán ha többet körözök meg több a kedvem hozzá... De akkor is érdekes. 😊 Viszont ez az FFB egy rakás kaki! Kipróbáltam direkt más játékokat, hogy legyen azonnali viszonyításom, és hát itt egyáltalán nem segít érezni az autót... Részletessége jó (rázókon ilyesmiken) de nem segít. És ezt az idõmön is látom minden körben. De talán majd javítanak ezen és lehet hogy csak ezen az autón ilyen, illetve az autó maga ilyen.
De a pálya kidolgozottsága, élethûsége még mindig csak Simbin szint! Az ma már édes kevés...
Példa: SRW! Brutálisan élethû a pálya, szinte él, minden elfékezés, minden látszik. Már akkor is olyan (tehát látszik hogy használt a pálya), mikor még csak a felvezetõn megyünk. 😊 Nem egy színû végig a féktávok nem csak felgumizottak/más színûek azt jóval, ennél jóval több. Én ezt a fajta élethûséget szeretném látni alapként minden progiban! (Persze ettõl még lehet jó szim, csak hiányolom...😊) Ez nem nagy dolog, ez olyasmi mint a felszáradó ív, amit már 10 éve tudott a GP4. Ergo az sem lehet akkor nehéz ügy.
SRW-ben sem jó az FFB (ott is van egy hatalmas közép FFB lyuk), de ha megindul az autó határozottan és jól érezni hogy mekkorát kell és mikor kormányozni. AC-ben pont ezt hiányolom. Ha ott megindul nem is kell ellenkormányoznom úgy is mindegy. Ha meg véletlen mégis meg tudom fogni, akkor meg átcsap a másik irányba. :S Másképp nem tudom leírni, egyszerûen nem jó.
Nem akarok én vészmadárkodni....😊 Ismerve Kunost, a havi fizetésemet ráraknám , hogy a teljes verzió, abszolut lesöpör mindent ! 😊
forumon nem is foglalkoznak semmi féle fizikai dologgal, csak és kizárólag a futást, grafikát tesztelik ....Szóval elég biztos a dolgában ...
Kipróbáltam Alex "extended" menüjét. A FOV csökkentésével arányosan esik az FPS. Ez nekem fura. Eddig akármelyik progival is próbálkoztam, ez mindig fordítva mûködött. Ez miért lehet?