Assetto Corsa (és EVO)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

bardocz
Én ha videót csinálok, bekapcoslom max, amúgy nem kell a világtó aszfalt 😄D
lac coo
A fény elkenés a bloom vagy glare ....

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

Ginger17
Hát az én szemem tuti nem így mûködik: nem keni el a fényeket és szaturálja túl a színeket. Ez valóban csak kamera effekt.

“Racing is life; anything that happens before or after is just waiting.” Steve McQueen

Ginger17
Aztán nem csinálok ám belõle kabinetkérdést, vagy nyomkodom a gombokat, vagy kikapcsolom az egészet, de pl. ha egy progiban ennyire a HDR-re építik a vizuális effekteket (a fényszórók pl. nem is látszódnak HDR nélkül, vagy a naplemente fényei sem normálisak és nagyon sötétek) akkor illene megoldani rendesen, nem csak kenni a trutyi fényeket ész nélkül. Az AC fórumon valaki azt írta, hogy "a bukósisakján fényvédõs a rostély, így õt nem zavarja"... <#banplz>

&#8220;Racing is life; anything that happens before or after is just waiting.&#8221; Steve McQueen

raczger
Elõbb a fotózásban volt a hdr, utána jött a számítógépes grafikába (fotózásból jött az ötlet). Alapvetõen a cél ugyanaz (magas dinamikatartomány), viszont játékok esetében pont a fordítottja történik, amit nem igazán értek. Fotózásban a hdr azt próbálja imitálni amit a szem lát, játékokban pedig azt próbálja imitálni, amit szimplán egy kamera lát (nem pedig amit a szem). Ezt az elvakítást is eltúlozzák mindenhol, kicsit rossz a szemnek ha pl autópályán mész nyáron napsütésben alagútban, aztán újra ki a napra, de nem vakít el, látsz mindent, csak kicsit hunyorítasz pár másodpercig. A szem sokkal gyorsabban tud alkalmazkodni ilyen körülmények között, mint egy kamera. Ez is csak egy csilivili effekt, amitõl képeken jobban néz ki a játék, de a valósághoz sok köze nincsen.

lac coo
A BMW GT-ben valóban vacak, de azért mert ott a legtöbb a fekete színû mûszerfal, kicsi a szélvédõ .....

Ginger17
Értem én amit írsz és nyilván ez esetben én is a HDR kifejezést a játékokban alkalmazott verzióra értem, de az azért egyértelmû, hogy hiába ülök egy sötét szobában és nézek ki bármilyen kis lyukon, azért egy autó szélvédõje nem kis lyuk és azért idõvel csak hozzászokik az ember szeme. Vegyek fel napszemüveget? Nagyon durva pl. Magionéban a BMW - egy fos az egész: vagy vakító, vagy sötét mint a fene. Idegesítõ és kész. Ha meg nem megy normálisan, és nyomkodni kell állandóan miért hagyják benne? Szó szerint parasztvakítás. <#idiota>

&#8220;Racing is life; anything that happens before or after is just waiting.&#8221; Steve McQueen

lac coo
Sot ahigy emlekszem, mikor mar jatekokban volt ez a cucc, meg fotozasban hire sem volt 😊 Bar akkoriban eleg gyerekcipoben jart meg a digitalis fotozas.....

lac coo
Fotozasban az, de szerintem jatekoknal nem.
Meg emlekszem elso amiben volt hdr az a farcry 64 bites verzioja volt......Ott igazabol jol mukodott, meg altalaban nem autos jatekba valo ez igazan, azert talaltak ki, higy ha pl kilepsz egy szobabol kicsit vakitson a feny.Itt pontosan ez jatszodik le, mikor esc utan eltunik a sotet ablak....De szerintem nincs ezzel gond, szepen be lehet loni, van ra bill nehany masodperc jatek elejen.....

raczger
Tévedsz, a HDR alapvetõen pont az ellenkezõje amit írtál. Gondolj bele milyen egy hdr fotó? A sötét és kiégett részeket közelebb próbálja hozni egymáshoz. Egy kis olvasnivaló: http://hu.wikipedia.org/wiki/Nagy_dinamikatartom%C3%A1ny%C3%BA_k%C3%A9p

Hogy játékokban a kiégett szarokat, fénylõ fosokat miért hívják hdr-nek az nekem rejtély. Ennél nagyobb baromság már csak a motion blur 😊

lac coo
Nem rendszer az, így mûködik a HDR ....He egy sötét szoba pici ablakán nézel ki távolabbról, kívül csak nagy vakító fehérség van ....Ha közelebb mész jobban kilátsz .... Nagyon más megoldás nincs , ideális az lenne ha autónként el lehetne menteni a HDR erõsségét ...Minden autónál más felületet takar le a fülke ...

Ginger17
Van valami rendszer a progiban, ami a HDR effekt aktivitását autónként(!) szabályozza. Mondjuk a GT BMW pilótafülkéjébe kevesebb fény jut, ezért a külsõ fények erõsebbek. Sztem ez egy ökörség, de sajnos ez jelentõsen megnehezíti a HDR fényeinek kalibrálását, ami viszonylag egyszerûen megy a lightning.ini fájlban lévõ elsõ érték minimális csökkentésével. Ez sajnos így autónként eltérõ, ráadásul hiába állítunk egy jó értéket, az nem minden napszakban mûködik. Ha levesszük a fényeket, hogy ne csillogjon veszettül az aszfalt, akkor este olyan sötét lesz, mint HDR nélkül. Marad a pageup/pagedown rendszer... evvan. <#whatever>

Szabi
csak én nem találok benne semmi új infót ? 😄

"Nulla tenaci invia est via"

Asus Z97-Pro/i5 4690K/HyperX Beast 2400MHz 8GB DDR3/Asus Matrix GTX980 4GB/Thrustmaster T500 RS+F1

NIBI
Megjegyzésbe vagy valahova jó lenne ha a ghost kört is beraknátok, én csapatnék mások ellen is, nem csak magam ellen. 😛
b-type
<#eljen> kitöltöttem, de mind eltünt 😄
lementettem ha kell..

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

<#eljen>

Team Racing Republic http://www.racingrepublic.co.uk/

Csináltam egy online tölthetõ HotLap táblát, nem tudom mennyire lesz használható, de egyelõre több mint a semmi: <#nezze>

Assetto Corsa - Hotlaps

Töltögessétek, aztán majd meglátjuk... 😉

Aki meg belebarmol, azt meg nyakon vágom.. <#gun>

M3 E92-nél a mûszerfalon a sebességkijelzõ és az app-os kijelzõ nálatok se ugyanazt mutatja? Imolában, az egyenesben a mûszerfalon 20-30 km/h-val többet mutat. (Bár ez legyen a legnagyobb probléma)
NIBI
Pontosabban a futómûvön, mert a guminyomáshoz se nyúltam még. 😄
NIBI
Én is így vagyok vele, a gumin nagyon jól érezni a változtatásokat. Pláne ha jó irányba megyünk vele. 😄 Az alap elég ratyi, alulkormis minden autónál (amiket eddig próbáltam). Sok van még amiket nem, egyelõre az utcaik érdekelnek. 😊
Rugózást még nem állítottam annyira nem vagyok még bátor, nem érzem hogy érzem a progit. 😛 De már az E92-vel is szépen boldogulok. 😛 Szóval mindent csak szép lassan. 😛
Ha lenne hotlap lista, jobban felpörgetne. 😊
lac coo
A fiat 500-ast érdemes kipróbálni kézifékkel is, isteni !!! 😊))<#worship>

bardocz
Nagyon jó, ahogy a beállításbeli különbségeket lehet érzeni. Elöl a toe-t átállítottam negatívra, életre kelt a kocsi kanyarbejáraton. Igazából a szárnyakat gõzöm sincs hova kellene állítani, hogy gyorsuljak, meg a lengéscsillapítókat sem. De lehetne futni 44-es kört is.
b-type
<#eljen> én F1 alatt bekajáltam 😊

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

bardocz

Ma estére már hagyom, 39. körre sikerült ezt megfutni.
Jav: rF2-nél
bardocz
Nekem practice végén ha megjavítom az addigi köridõm, mutat egy ilyet. Aztán F12, így steambe menti, és onnan könnyû linkelni.
Na látom, hogy az rF2 le van szarva, mert most ez a menõ az AC baszdmeg. <#dumcsi><#nyes><#idiota><#action> Hiába teszik nektek és persze nekem is, de akkor sem jobb az rF2. Úgyhogy húzzatok vissza az rF2 fórumra, mert szarás közbe hiányzik a sok balfasznak a sok hülye kommentje. <#alien> Hedgdgdggd <#vigyor5>
ilyen shotot hogy csináltok?vagy ez a kör tt-ben van?és kiírja a végén?
thx
Adam Jonas
Amióta változtatva lett az iR gumifizikáján, azóta nem játszik vele pl. SVG sem. Annak idején még az iRacing fejlesztõi ki is kérdezték a véleményét, hogy milyen az új (még a megjelenés elõtt), mondta nekik, hogy ez így nem lesz jó, ne rakják bele, mert nem sok köze van a valósághoz, de nem hallgattak rá.

bardocz
Azt hiszem akkor megvan az esti programom nekem is 😊
b-type
akkor már nem kell sok 😊

bardocz
1:46.244 a legjobban ott.
bardocz
Vááá, köszi! 😄D Vissza úgy, hogy az idõkre duplakatt.
NIBI
Talán holnapra ez is megoldódik... 😄
Fölraktam haverhoz az AC-t kíváncsi lettem volna nála hogy megy. Nem derült ki. 😛
Alexease
Akkor szo szerint, megoldodott😉
SirAlo
Nekem volt egy update utan, de utanna egybol kiadtak egy ujabb patchet amivel javitottak

Intel Pentium E5200 2,5Ghz | Geil Ultra 4GB DDR2 800MHz Ram | SAPPHIRE HD 4830 | WD 320GB 7200 RPM |

Alexease
Volt valakinek hasonlo gondja, csak annyit irt, hogy megoldodott😉
NIBI
Mit is kell tenni ha az AC-ben a felbontásnál nem ír semmit (nem ad lehetõséget)?
Alexease
New showroom😊<#zavart1>

b-type
Na, a formula Tatu 1:47.2
Egyébként valaki kérdezte, hogy az options/profile részben, ugye ha több autóval mész, akkor elõbb-utóbb kikerül a négyzetbõl a mért idõ...és a kocsi is.
Na én most 'kizoomoltam' a bal felsõ négyzeten való duplakattal, de hogy a fenébe csinálom vissza? 😄DD

raczger
A hozzászólásod alapján Scawen már többb, mint 11 éve csinálja a gumifizikát 😄 . Én az újakról beszéltem, nyilván egyikük sem kezdi elõröl a munkát, de olyan szinten átvariálja, hogy már újról lehet beszélni.

Scawen hamarosan úgyis lépni fog, mert lassan nem a számla kifizetése lesz a legnagyobb problémája, hanem a kaja megvétele 😄

OFF: most, hogy már megjelent a játék, igazán lecserélhetnéd ezt a trágya flash bannert, állandóan lefagy a flash, egy egyszerû kép jobb lenne 😊

Szabi
#ibelieveicanfly 😄

Alexease
Az RBR-rol egyszeruen: baltaval faragtak, sok hianyossaggal, de nagyon jol beletalaltak a kozepebe😉
Alexease
Hogy Scawen az utobbi 5 evben mennyi valos munakidot fektetett bele, az senki nem tudja😉 De nem 5 evet, az tuti;D

Az iR sem 2 eve csinalja, hanem amiota az iR megjelent😊 Folyamatosan epitik bele az uj funkciokat, de az auto mennyiseg es a 3 havi update miatt kicsit mas a munka tempo es stilus. Kenytelenek fenntartani egy lehetoleg biztosan mukodo rendszer, a tetemes elofizetes miatt.

De lenyegeben mindegy. Ha az AC egyszer kesz lesz, ar/ertek/funfactor aranyban biztos jobb lesz mint az iR, meg ha igazabol tized annyira kmoly, akkor is😊
lac coo
Szerintem lesz valami hotlaosdi, adatnyilvantartas....Legutobbi patchel joot egy app, ami kirakja az acforum beli kepemet, igaz az alatta levo resz meg egyelore semmi adatot nem ir.......

b-type
Egyébként mint megy a tatu Imola-ban (vagy a töketlen fecske)?

1:48 most.

Szabi
vajon meglehet bütykölni valahogy, hogy 2 gombon is lehessen a fel/le váltás ? 😊

ideidegesítõ állandóan állítgatni 😄

b-type
Nálam is a lényeg a saját tapasztalat 😊
Ott a Richard Burns Rally.
Te biztos jobban tudod mit számolt és mennyire komplex-n, és úgy tudom nem volt túl összetett.
De igazi kihívás volt, és baromi jó...nagyjából ismersz, ez nem azt jelenti hogy tökön-babon át lehegesztett gázpedállal. 😊
hanem koncentrálni kellett végig, komolyan fárasztó volt 😊) De qva jó volt vezetni.

SirAlo
Kemkednek <#gun>

Intel Pentium E5200 2,5Ghz | Geil Ultra 4GB DDR2 800MHz Ram | SAPPHIRE HD 4830 | WD 320GB 7200 RPM |