Assetto Corsa (és EVO)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Csinálja nyugodtan, nem terveztem ennyire modolni az AC-t, hogy még skint is adjak ki hozzá de még bármi lehet 😄

Hát most a neten keresgélve látok képeket amin mintha jó lenne.
De hiába volt szürke az üveg és fehér a betük alfája.
Ha a material átlátszóság típusát Multiplyra raktuk akkor ilyesmit kaptunk:
http://www.racingzone.hu/uploads/images/racingzone/rz2/rfactor-2012-05-03-20-47-19-13.png
Ha meg simple-re akkor meg jó volt a betünél, viszont az üveg meg nem is látszott egyáltalán.

lac coo
Rf1- ben ? Szerintem lehetett.
Fene tudja, en eszre sem vettem az eltereseket, jol nezzen ki azt annyi 😊

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

Csinálja, de lesz majd belõle úgy is szebb.

Számomra egy skin értékét az adja hogy minden ugyanott, ugyanúgy van ahogy igazából. Nemhiába szöszöl a tesóm 1 skinnel heteket, hiszen van amikor alig találni logót, vagy meg kell rajzolni, skennelni kell hozzá képeket. Fõleg régebbi 2002-3 elõtti festéskhez.

Az alfát még nagyon nem néztük mit hogy kezel, de remélem jobb mint az Rfactor, mert ott nem lehetett normálisan beállítani hogy a pl a név 100%ban látszódjon, az üveg mellete meg félig.

Ez olyan negyed-fél kész. 😊 Azt én is tudom,h a feliratok egyáltalán nem olyanok egyenlõre. De ha nem teszek rá semmi feliratot, akkor meg nem is igazán látom,h néz ki. Ami a képen van jobb oldalt az elég fullos.
lac coo
szóval ha fehér az alfa akkor nem látszik át, de valami valahol szûr valamit, mert itt a koromfekete alapon fehér betûk ilyenek lettek a játékban :

lac coo
Had csinálja már, egy szkinnél nehogy már pár apróság számítson 😊
Eleve teljesen más autó ....

Hááát....

Alapjában szépenbelõted a zöld színt, de azok a feliratok....

Az MX betûformája teljesen más.
A Maximum Energy is teljesen más betûkbõl áll.
A 323 sokkal kisebb mint igazából és vékony fehér keretet sem látok rajta.
A www.mxenergy.hu a küszöbön nagyon elõl van.
Az oldalán az MX színe miért másabb mint a kasztni színe?

Nemtudom egyáltalán miért kezdtél bele, hiszen ati renderképén ott van jobb oldalt, nem õ csinálta de tudunk engedélyt kérni hogy átrakhassuk. A múltkor már kifejlesztettük hogy hogyan lehet egy kész festésbõl "kivonni" az árnyékréteget.
Szóval bár nincs meg a PSD fájl hozzá, le tudjuk tisztítani az RBR-es vonalakat, árnyékokat. Aztán majd át lehet illeszteni AC-ba.
Annak csak a zöld színe nem jó, de azt könnyen lehet orvosolni.

lac coo
Ha fehérrel fested az alfát nem átlátszó, de erre a szürke rétegre ami elszínezi még találtam megoldást ...

Pont most akartam írni, hogy tudtok erre valami megoldást? Mert eléggé átlátszó. 3 réteget is tettem egymásra, biztos ami biztos alapon, de ilyen. Legalább a fényszórónál jó. :d

lac coo
Szélvédõt sikerült festened? Nekem valahogy valami szürke réteget rak rá akárhogy festem. Vagyis a fehér szín is szürke lesz, meg minden sötétebb ....

Szabi
<#eljen>

"Nulla tenaci invia est via"

Most eddig jutottam el gyorsan, sztem holnap kész lesz.

BooMiller
Szírzó😊) majd publikáld😊

Norbi1990
<#eljen>
Még egy kicsit lehet tákolom aztán vélhetõen publikálva lesz, gyakorlatilag csak átdobáltam az rbres skinrõl a dolgokat mert én csináltam meg a 2003as eger rally-s festését és megvolt psdbe. Jó lenne a szárny toldást lekapcsolni, meg szürkére a rácsot elõl de ez nem rf és így se rossz.

Norbi1990
ez a McLaren nem is olyan rossz, ha rájössz hogyan kell vezetni 😄
tonio2006

Remélem sikerül. 😄
tonio2006

Nem erõs gépen is jól néz ki a cuccos. 😄
BooMiller
Ez jobb mint amit én tákoltam😊 publikus?😊))
De a fekete hátuljú festés lenne jó....

tonio2006
<#taps> Szép!
Én is Cigi skinnel tolom 😊

lac coo
Miért mi lesz még 2014-ben ? 😊

bardocz
Azt csak nem olyan nehéz megcsinálni, szerver megnézi steamben megvan-e vásárolva az autó, ha nincs, akkor nem enged be. Legalábbis én ilyesmit képzelnék el, ha lehetséges. race07-hez sem tudtam belopni az evo autóit, hogy tudjam használni neten. Lehet az is valami hasonló volt.
Alexease
Valhol mar a 2014-rol irogatnak, milyen jo lesz szimes szempontbol.
Ami meg igaz is lehet.

Bar ha jjol emlekszem, a 2012-nek is milyen nagy remenyekkel futott neki mindenki, a 2011 vegi bejelentesek miatt: Kunos AC; ISI rF2; SimBin GTR3 "parasztvakitas", amibol egy elavult es draga RaceRoom lett😛; es a CARS, ami egyre jobban huzodik igy egyre tobbet akarnak szakitani (elobb vagy utobb telefonra, tabletre es okosorara is fejleszteni fogjak;P).

Aztan a 2012-bol nem lett semmi😊
Az AC most kerult ki, betanak, meg legalabb 3-6 honap fejlesztessel.
Az rF2-rol meg most derult ki, hogy mar 1 eve "megjelent" es "vegleges"😊))

De hat a szimes cuccok mar csak ilyenek😊 Az iR-t is tobb ev biztonsagi hegesztes utan adtak ki, NR2003 "tudassal", aranyaron, es azota is reszelik. Bar azt eleg jol es precizen csinaljak, de ezt a folyamatos bevetel eleg jol meg is tamogatja.

Remeljuk, hogy az AC-t a nagykozonseg szamara nem az annyira ellenszenves elofizetes, hanem a folyamaos DLC-k fogjak eletbentartani. Persze csak akkor, ha Kunosek le vedik valahogy a loginhez, mert amugy az emberek nagyresze a gyujtoldalakrol fogja bemasolgatni, aztan annyi.
Kösz

Na, a tesóm sosenéz rendesen körül.. Csak a contentbe nézegette a skineket. Már neki is áltt a gyáriról lepucolni a kék piros csikokat...

Alexease
Nezegettem a texturazast a palyaknal, es persze nem biztos csak tipp, de ugy nez ki, mintha mar most elokeszitettek volna az esore. Ami jo hir (lenne), mert mar "csak" a program hianyzik melle (hasonloan a mar mukodo groove-hoz).
pl.: d😛rogram Files (x86)SteamSteamAppscommonassettocorsadev

itt van az összes
Alexease
A DEV mappaban az osszes autonak ott a template file PSD-ben.
Template-t lehet leszdni hozzá? Mert csak a 3 kocsihoz van hivatalos templi. Még csak sima fehér skint se találtunk. Amikor meg a játékba egyszínüek a kocsik, azokvan a mappákban nincs is ..._skin..dds fájl. Szóval abból sem tudunk kivenni.

Viszont az érdekes hogy akkor a sima kocsikon nincsen árnyékréteg, a matricásokon meg van?? (Mert megnézve egy gyári skint azon vannak árnyékrétegek.)

BooMiller

BooMiller
Én most cigivel csapatom ott😄DD

Alexease
Remelhetoleg megoldottak.
Egy darab palyakeszito emberuk van, ha nem szeret szenvedni, akkor valszeg ertekeztek a dologrol Kunossal;P
A materialok neve adott, az benne lesz az exportban, igy megoldhato a csoportos shaderezes (es remelhetoleg ki is menti, nem kell ujra csinalni az egeszet, ha uj MAX exportot kap).

De ha nem, akkor majd a 3DSimEd megoldja, mehet oda az FXB, a beallitas es az export😊
lac coo
Hát pedig az egy egyszerû select name gombbal orvosolható lenne 😄DDD

Érthetõbben, minden objektumhoz külön material-t (=anyagtulajdonságot) generál, külön kezeli azokat, még akkor is ha azok a materiálok ugyanazt a textúrát használják. (3DS maxban ugyanaz a material volt rádobva)

lac coo
Jah, értem, az valóban reménytelen 😊))

Csak volt annyi esze ha már ennyi évet dolgozott a játékon, és elvileg ez igazi moddolható cucc, felhasználó barátibb lett az editor ...

Úgy hogy pl van 2000 bólya lerakva a pályán. Az ugyanazt a textúrát használja 3dsmaxban. Kimented, de szeretnél még valamit változtatni pl egy bump mapot rárakni a gumikra. (Ezt Maxban nem tudod megcsinálni) Szóval ezt be kell állítanod az NKP editorban. Viszont nem lehet úgymint pl 3dsimedben hogy a materialoknál átállítod, export és azután minden objektum ezt használja. Hanem minden egyes objektumon külön külön kell hozzáadni ezt a bumpmap réteget.

bardocz
Nekem pattogósabbnak tûnik..😄D Bár ehhez valszeg köze van, hogy picit más futómûve van egy WRC-nek és egy GT autónak. Meg abban régen mentem, de olyan rövidnek hat.
lac coo
Azt nem értem, hogy 2000 object 2000 textura ?

Több object nem használhatott egy texturát ? 😊

Mindegy, talán foltozott rajta, egy select name, color, group stb, Hide menu csak nem olyan ördöngösség ... 😊

Alexease
Csak az nKP-t tudom, azt probaltam nehanyszor (az nyirta ki az elozo v.kartyam, csak ablakban ment, vSync nem mukodott, 5000fps, sipolo alkatreszek, moria leeges😛).

Az volt az alap gondom, hogy a MAX-ben az alap texturakon kivul, semmi egyeb infot nem lehetett hozzarendelni, mindent csak a sajat editorban. Igy a shaderezes (bump, shine stb.) csak ott (igazabol ott sem😛) mukodott. Plusz arnyekolas es egyeb dolgok.

Amivel nem lenne gond, ha material nevekkel dolgozna (road1, roadb, grassa, grassb, pita, house1, treea, treeb stb), ugy mint az ISI, es feleslegesen ugyan, de kulon editorban lehetne beallitani ezeket.

De nem, minden object sajat texturat kapott, nev nelkul (2000 object, 2000 textura). Mivel csak egyesevel lehetett kivalasztani az objecteket, igy eleg macera vegig allitgatni, foleg amikor 2-300 darab amugy is egyforma😄

A leirtak (es az export jellege) alapjan, ez most sem valtozott, bar az exportnal (FX😎 elvileg mar mukodik a material nev (hogy hasznaljak-e az t nem tudni), es remelhetoleg legalabb a csoportos kivalaasztas valahogy mukodni fog?!

De a legnagyobb cumi az volt, hogy ha utana a MAX-ben modellezgettem ezt-azt, utana ujbol export, es lehetett kezdeni elolrol az egeszet:/
De ha mukodik majd a material import, felsimeri, megjegyzi, akkor talan mar ezzel sem lesz gond.

Sajnos Kunos foleg ingyenes es nyilt forraskodu dolgokkal operal, ez az ASE/FBX export is hasonloan barkacs:/

Remeltem, hogy megkozeliti az ISI szintet, es ir(att) plugin(eket), legalabb a MAX-hez.

Azert az ISI nagysagrenddel profibb: 3DS MAX, MINDEN letezo beallitas (render, fizika, scriptek), 1 gombos export (5 sec), ALT-TAB, es lehet korozni a jatekban😊

Emiatt felo, hogy hasonlo minosegu cuccok jonnek majd hozza, mint az nKP-hez (alap, natur texturas konvertek). Az uj palyak meg egyszeruen cumisak, feleslegesen idoigenyesek es macerasak.

De azert remelem, foleg ha moddingra szeretnek a progit, hogy legalabb ezt a material dolgot megoldottak😉
Amug az FXB exportnak annyi (nagy) elonye van, hogy mindenfele plugin nelkul lehet barmilyen programban modellezni, ami tud ilyen formatumban exportalni.
lac coo
De mitol olyan gaz a sajat editorban shaderezni ? Sose lattam, nem tudom ....

tonio2006
BUÉK srácok!

Eljutottam oda, hogy döntöttem rf2 és AC között. AC a nyerõ!
Bízom benne, hogy jönnek hozzá majd normális modder csapatok által készített autók és pályák.

Joux Plane érdekes és egyben tök más mint RBR-ben. De jó kis hegyi pálya. Az alap pályák is királyak és egy gyengébb gépen is jól futnak. A kormány beállítással kellett szórakozni, de már az is meg van. Így már frankó.

És természetesen, Laccoonak is. <#vigyor2>

Asus Z97-Pro/i5 4690K/HyperX Beast 2400MHz 8GB DDR3/Asus Matrix GTX980 4GB/Thrustmaster T500 RS+F1

Boldog új évet minden szimulátorozást szeretõ, értõ és játszónak.<#taps>

Asus Z97-Pro/i5 4690K/HyperX Beast 2400MHz 8GB DDR3/Asus Matrix GTX980 4GB/Thrustmaster T500 RS+F1

Alexease
Kozben erdeklodtem toluk palyakeszitessel kapcsolatban, kicsit benan, ne legyen gyanus, de igy is visszakerdezett, honnan tudok ezt-azt😊))

A lenyeg, ugyanaz mint az nKP, szektorokra bontott, object orientalt, shaderezes es egyeb csicsa a sajat editorban (ettol feltem😛).
Annyi valtozott, most mar nem ASE export van, hanem FBX (lenyegeben ugyanaz, csak frissebb es mas a neve😛).

Vagyis akinek meg van a korabbi nKP-s palyak konvertalt forrasa, egyszeruen atnevezve a "vezerlo" objecteket (start, finish, pit) eleggyorsban tud mentegetni majd AC palyakat😊
A problema hasonlo lesz, mint az nKP-vel, hogy ha nem valtozott az editoruk, akkor senki nem fog a shaderezessel szarozni, hasonloan lapos konvert palyak lesznek mint az nKP-ben.
Mert amugy az nKP kinezetre nem volt rossz, lenyegeben ugyanaz mint az AC, annyi a kulonbseg, hogy az AC-nak mar dinamikus bevilagitasa es arnyekolasa van, dinamikus hatterrel es felhovel, mukodo postprocess-szel (pl. HDR, bloom, ami mar az nKP-ben is bene volt, csak nem volt engedelyezve😛).
Alexease
BUEK!
Tomsteel
BÚÉK srácok! Örülök, hogy van ahova most ezt leírhatom, van ami összehozott minket!

.: SUZUKI heart, GTi mind :.

lac coo
BUÉK Mindenkinek !

bardocz
Fú, pont akartam kérdezni, hogy joux mikor kerül bele a gtr-es rank-ba, de már benne van<#eljen>