Assetto Corsa (és EVO)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

lac coo
Kunos twitter:

graphics wise not bad at all. The bottleneck is the CPU if you put too many AI cars. My PC seems to handle AI 15 cars fine.

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

lac coo
Szerintem már te magad se érted mit akarsz mondani ... 😄DD De hogy én nem az tuti ! 😊
Túllihegett dolog a szimuláció, csak szórakoztasson, de inkább legyen szimulátor, de aki beleképzel többet az téved .....én már elvesztettem a fonalat ... megyek gyakorlok kicsit inkább .... 😊

Számomra fontos a szórakozás. 😊

Asus Z97-Pro/i5 4690K/HyperX Beast 2400MHz 8GB DDR3/Asus Matrix GTX980 4GB/Thrustmaster T500 RS+F1

Ezzel az autóval jártam már Hungaroringen is és azt elmondhatom, hogy a lassú autózgatás a versenypályán is csak lassú autózgatás. Persze ha nem féltettem volna annyira az autómat, akkor most már biztos autóversenyzõnek képzelném magam 😄DD

Asus Z97-Pro/i5 4690K/HyperX Beast 2400MHz 8GB DDR3/Asus Matrix GTX980 4GB/Thrustmaster T500 RS+F1

bardocz
Persze, azért írtam, hogy tanulja meg használni. RBR-ben két hétig a szakasz végét nem láttam szinte, GTL-ben meg ahogy állítottam egyre nehezebbre, úgy volt nagyobb szenvedés, de megtanultam.
Köszi, hogy ötleteket adsz, hogy mivel szórakozzak, de elég nagyfiú vagyok, hogy eldöntsem mivel akarok szórakozni. De ez csak izlés dolga, hogy ki mivel vagy kinek mi a szórakozás.

lac coo
Persze, ez így van, de nincs ezzel baj .De nekem ha jó cucc akad a kezembe ami valami egyedi élvezetet tud nyújtani, én szívesen lépek visszafelé is ....nem mondom hová, mert flém lesz ,tudod mire gondolok.... 😊

lac coo
De leginkább azzal szórakoztattnak, amit nem tartasz olyan fontosnak ....

Nem is mondtam, hogy az hátrány ha dolgoznak a valóság közeli élményen és magam is inkább ezeket a játékokat részesítem elõnyben, de ezek akkor is csak játékok és arra vannak, hogy szórakoztassanak. Csa ke szerintem nem kell ezt túllihegni.

Alexease
Es a legtobbszor ott is fejezi be😉 Mert egyszeruen csak szorakozni akar es kikapcsolodni, nem kuzdeni, szenvedni piszkalni, ami masnak eppenhogy a elvezetet jelenti😉
lac coo
Az mas teszta, mindenki atlagpistikent kezdi.....

bardocz
Persze, nem zárja ki a kettõ egymást, de ha átlagpistikét leültetem az iRacing elé, meg forza elé, akkor számára a forza lesz a szórakoztató 😊
lac coo
A kettõ nem zárja ki egymást ..... egy jó szim is szórakoztató, és egy árkád is lehet az ... <#nemtudom>

Beteget sem azért szimuláltam, hogy lebukjak, hanem hogy a lehetõ legteljesebb mértékben betegnek tûnjek, ezért szimuláció a szimuláció ... Lehet rosszul is csinálni, nyilván ...😊

Alexease
Sajat vagy mar vezetett igazi autot csak akkor erdemes hasonlitgatni, ha nagyon hasonlo tipus/felepites, hasonlo palyakorulmeny, dinamika, sebesseg, kezeles stb.
bardocz
Azoknak ott a need for speed, collin mcrae rally, és hasonló árkád játékok. A simuláció mindenhol a valóság lehetõ legjobb visszaadása, tök mindegy, hogy egy végeselemes, cfd-s, vagy éppen egy autós bizbaszról van szó. Aki szórakozni akar, az vagy tanulja meg használni, vagy keressen mást.
Alexease
Azert ezek a programok (iR, rF2, AC), a szorakozason, kikapcsolodason es az egyszeru jatekelmenyen felul - a lehetosegekhez kepest -, a legpontosabban es a legjobban szeretnek visszaadni az auto mukodeset, a vezetes es a verseny elmenyet.

Tisztan szorakozasra, kikapcsolodasra, jatekra ott a konzol, a Codies es Shift/Drift-szeru cuccok.

Az AC-t ebbol a szempontbol meg ne ellemezzuk, meg nagyon nincs kesz, es ok probalnak kicsit a drivinggame-stilusnak is megfelelni.
Ha valaki azt szimulálja hogy beteg, az se szeretné, hogy az is legyen csak azért csinálja, hogy ne kelljen dolgozni menni vagy suliba. 😄D

Tehát a szimulátor olyan mintha..., de azért tudjuk, hogy ez csak látszat és ez a látszat pont jó arra, hogy néhány órán át Alonsonak képzeljük magunkat. Szóval a válaszom az hogy kikapcsolódást, jó ízû játékot, egyszóval szórakozást. Ha valaki ennél többet képzel bele az... nem az én hibám. 😊

lac coo
szerintem is, ha igazán gyors akarsz lenni akkor nehezebb a dolog. ez minden játékban így van, de van ahol már túl nehéz,gyak kezelhetetlen, van ahol meg lassan menni is kész gyötrelem, szerintem pont jó az AC.
Néhány dologban nyilván javításra szorul a gumival még fognak kísérletezni,ezt nem kétlem, picit reagáhatna jobban a gázra lehetne kipörgõsebb is némelyik autó. De ezt is csak én mondom ,elmondások szerint a pl kis formulát kettesben már szinte lehetetlen megprögetni, annyira tapad ....

bardocz
Ha te nem azt keresed egy szimulátorban, hogy úgy mûködjön mint a valódi, akkor mégis mit?
Pár év rutinnal minden autót könnyû vezetni. De az már teljesen más dolog, ha egy versenyzésre felkészített autót kellene vezetni és rögtön olyan idõket akarnánk menni, mint a profi pilóták. Nekem egy BMW M3 E92-õm van. Igaz, hogy néhány helyen fel lett javítva, de ez még bõven utcai autó. Azt kell mondjam, hogy az AC féle E92 fizika csak nyomokban hasonlít, de nem is arra való egy szim számunkra, játékosoknak, hogy a 100%-os valóságot éljük meg. Nem is azt keresem egy szimben. Arra ott az igazi. De például szimben annyiszor töröm össze, ahányszor akarom következmények nélkül. Viszont a saját autómmal sehol se mennék tökig nyomott gázzal sehol, mert vagy meghalnék elõbb-utóbb vagy nagyon sokba kerülne egy hiba. Ez csak játék, még akkor is ha Kunos a készítõ és akkor is ha a Codemasters. Ráadásul, ha egy szakavatott ember azt mondja, hogy ez "HÚÚÚ" mennyire hasonlít a valóságra, mindig lesz valaki aki azt mondja, hogy elfogult, le van fizetve stb., tehát addig míg ki nem próbáljuk magunk, legalább olyan szinten ahogy egy versenyzõ, addig csak a tantázia szintjén fogjuk tudni eldönteni, hogy ez mennyire valóságos. Ha Kunos például azt mondja, hogy ez a tuti, azt azért én fenntartással fogom továbbra is kezelni, mert azt mégse várhatom el tõle, hogy azt mondja, ennek nem sok köze van a valósághoz. Más példát is írhattam volna de ez AC topik. 😊

Adam Jonas
Végülis, nem sokkal erõsebb a TITAN, csak egy hajszállal:

http://gpuboss.com/gpus/Radeon-R9-290X-vs-GeForce-GTX-TITAN

Egyébként megnyugtatlak, hogy a pCARS is képes egy autóval olyan szarul futni, mint ahogy Te leírtad az AC-t. Ugyanazzal a konfiggal, VGA-val, a pCARS akadt nekem, mint a fene (holott az FPS érték jó volt elvileg), míg az AC tech demója is szépen futott.

bardocz
Szerintem is nagyon egyszerû vezetni mindent egy ideig, aztán ahogy próbálom egyre gyorsabban, egyre többször dobom el.
TeeBeee
Az RD-n és a hivatalos AC fórumon is nagy vita téma hogy mennyire jó ez a szimulátor. Nagyon mulatságos, mikor valaki a hatalmas gokart tudásával támasztja alá érveit, vagy YouTube-os onboard videókkal bizonygatja, hogy ennek a kocsinak egyáltalán nem így kellene viselkednie.
Szerencsére megnyugszik a lelkem és rá jövök, hogy nem velem van a baj, mikor beír egy olyan ember is aki a való életben is Lotus 2-11-et terelget Silverstone-ban és azt mondja, hogy hihetetlen a szimuláció. <#idiota>
Ami viszont érdekel még, hogy Ti hogy látjátok, könnyû az AC-ban vezetni az autókat? Sokan azt írják, hogy nagyon. De akkor én miért dobom el a GT autót minden második körön, mikor felküzdöm magam az RSR tábla legjobb 20 (jobb ritkán vagyok) mért ideje közé. Szerintem ez pont olyan mint ha én 0 tudással és tapasztalattal ülnék be igazából is egy GT autóba: nagyon könnyen és gyorsan is végigmennék a hungaroringen, csodálkoznék milyen gyors vagyok, milyen stabil a kocsi, de mikor azt mondanák, hogy oké, most faragd le ezt a 8-10 másodpercet akkor valszeg sóderágy lenne belõle, meg megpördülés.
Bocs a regényért.

Nem a hardware-re akartam kenni, de az tény, hogy ugyanaz a játék külömbözõ gépeken más mutatókkal fut. Tehát sokszor a hardware is lehet a hibás. 😊

lac coo
Máig játszom F1 -el ! 😉

Na ja én is arra vettem....
De míg nem jött ki az AC addig az F1 2013-ra is hasonlókat mondtál!😊))<#vigyor2>

Viccet félre téve,...."Nem csak a videókártyán múlik a dolog. A processzor és az memória is sokat számít. Sõt az alaplap is hozzá tud tenni. 😊" nálam ezekkel sincs gond ,úgy hogy nehogy már mindig a hardver oldalon kezdjük a hibakeresést ...azért mert nem tudják vagy akarják rendesen optimalizálni a játékokat.<#nemtudom>
lac coo
Ezzel sincs bajom, nem mozizni, fényképezgetni vettem meg, ez jó vezetésre is ! 😊))

Szabi
rF2-t is sokáig védtem, hogy még csak korai béta, biztos azért optimalizálatlan foshalmaz, de úgy tûnik hogy már majd egy éve kiadták a "teljes" játékot.. tehát ez tényleg egyszerûen csak optimalizálatlan fos 😄

remélhetõleg az AC-nál még tényleg javulni fog a helyzet..

"Nulla tenaci invia est via"

Nem csak a videókártyán múlik a dolog. A processzor és az memória is sokat számít. Sõt az alaplap is hozzá tud tenni. 😊

Nevetni fogsz de nagyon közel jársz az igazsághoz.
Fõleg ha full grafikán van a játék beállítása.
Igazából még ezen a részén is lenne mit optimalizálni szerintem, mert igaz hogy így 1 kocsival elfut de 12-14 AI-val vagy online nagyon kíváncsi leszek rá.
Most (felvevõ nélkül) a replayt ha vissza nézem monzában mikor a föld közelébõl veszi a kamera felére esik az fps......mert a füvet látom közelrõl.....és???? ettõl még nem szabadna ennyire leesnie.
Ha a felvevõt bekapcsolom nagyon élvezhetetlen.
Természetesen nagy felbontásról van szó (3 moncsin)ja igen és ha nem is Nvidia de AMD R9 290X top kártyáról beszélünk .....<#wink>
Pici össze hasonlításként szigorúan csak a felvétel miatt.
A pCarsnál lehet online vagy AI(akár 30-40 is)szinte röccenéstelenül megy a felvétel (full grafon)igaz az nem "szim"<#mf1> de még lehet belõle.
Úgy hogy kíváncsian várom az AC-nál hogy fog futni AI-val ,mert gondolom az jön elõbb az online részre csak valamikor az õsz felé számítok elõbb abból nem lesz semmi szerintem a végleges elõtt fogják beletenni.
BooMiller
Nem lehetne befejezni?

lac coo
Én szeretem nagyon jó autó ...mondjuk szinte csak a kerékvetõrõl lehuppanva pattog kicsit, azt meg ugye versenyen se támadják ennyire mint mi 😊 Ha lesz sérülés, vissza is esnek a köridõk, mert odavágva az alját már sérül ....

Talán még figyelembe kellene venni az autó súlyát, a guminyomást, az egyensúly elosztást és még egy csomó más összetevõt, hogy ne pattogjon ilyen csillapíthatatlanul. De persze van aki szerint ez már tökéletes. 😊)

bardocz
Nekem elég merevnek tûnik, Magione-n próbálgattam, de hagytam is pár kör után, annyira nagyon nem jött be. Azért még kap pár esélyt.
lac coo
Annyira extrém merevnek nekem nem tûnik amúgy,olyan jó pályaautós ! 😊

bardocz
Aristotelis Vasilakos Well, the current E30 Group A is the DTM version and shouldn't be used on "rally tracks". This is the most stiff race car I have ever seen by far, especially considering it doesn't have good downforce, I was actually shocked by the spring and dampers numbers... but the engineers riassured me that thats how they raced and to trust the numbers (lot's of anecdotes that unfortunately cannot share in public due to NDA). As a matter of fact, it somehow works... The rally group.A cars as well as some BTCC cars had around 70% to 50% softer springs and that says a lot. Maybe I should do some "downgrades" on that car
lac coo
Nem a rugók a rosszak szerintem, hanem a lengéscsillapító ...az speciel jól leültetve nem igen pattog, nincs hogy pattogjon 😊

Amúgy legtöbbször azért vágódik át az autó, itt is real is, mert az ember nem tudja elég gyorsan tekerni a kormányt.....

bardocz
Írta Aris, hogy az A csoportos BMW-re amikor megkapta a rugók adatait, nem akarta elhinni, annyira merev az egész, és attól pattog.
lac coo
Én tegnap néztem YT-on 20 AI-s rajtot, szóval valamivel csak felveszik 😊

Szabi
gondolom titánnal se tudnak videót felvenni 20fps fölött 😄

"Nulla tenaci invia est via"

Az a poén, hogy még koszos is a (mobil) kamera lencséje. 😊

i5-2500K, 8G RAM, GTX1060/6GB / Logitech G29 / Win7_64

lac coo
A gumi oldaltartásán, tapadásán tuti dolgoznak még, pl azt én még nem is láttam , hogy túlkormányozott lett volna egy autó, csak úgy simán mert sok volt a tempo. Én szinte mindig orrtolást látok ilyen helyzetben .... De pl a gumi nagyon hajlamos egy kis kormánymozdulatra is elveszteni minden tapadást fékezés közben ....
De még ezekkel együtt is nagyon jó, fõleg nekem mint fanboy, vagy fantroll vagy mi az isten 😊)))

Az XBOW vagy a kis Lotusok szerintem totál jók, azt rendesen lehet fogni, amit nem lehet, az replaybõl nézve már a "na ez ott döglik meg " kategória 😊 Bentrõl nem tûnik sose olyan nagynak a megcsúszás mint amilyen valójában ...😊

raczger
Ne az utcán vezetett Twingo (vagy clio vagy mi volt már az) alapján próbáljátok megítélni, hogy mennyire jó a játék vagy az autó fizikája. Autó és autó között is hatalmas különbség van. Ez a pattogás például teljesen reális egyes autóknál, a fotómûvét csak így lehet beállítani, például a kupás swiftnek is ilyen. Sima aszfalton egy erõsebb kanyarban iszonyatosan elkezd pattogni a hátulja.

A driftelés/megfogásról pedig annyit, élõben annyival könnyebb megfogni, hogy ott érzed a G erõket, sokkal korábban tudsz reagálni rá így sokkal kisebbet is kell korrigálnod. Tavaly TC pályanapon láttam pont olyat, hogy egy amatõr nem tudta megfogni a kis megcsúszást, mindig egy pillanattal késõbb kezdett el ellenkormányozni, így egyre nagyobbat lengett ki a kis corolla, persze a végén durván átcsapta a másik oldalra és neki a szalagkorlátnak.

lac coo
<#eljen>

Szerintem nálad a jó játék arról ismerhetõ fel, hogy be tudod-e állítani benne a kormányod. Ezért tuti szim nálad az F1 2013 is. <#bohoc>

Alexease
A vita es a stilus maradjon a CARS topic-ban. Koszi😊
lac coo
A jó játék ismerhetõ fel ilyenrõl ....

De hát azért a világverõ CARS persze alázza még ezt is ! 😄D

Neked még akkor is jó lenne minden ebben, ha gördülõcsapágyas gokártok lennének benne, csak rá legyen írva, hogy Kunos. Egy fanboy például ilyenekrõl ismerhetõ fel. <#gun>

lac coo
Nem tudom, azzal nekem nincs bajom ....Nem egyformák az autók, de ami nekem bejön az mind jó ilyen szempontból ....

Tomsteel
Ezzel egyetértek, sõt kiegészíteném még annyival, hogy ilyen esetben a kinyomott kuplung se változtat semmit a helyzeten, pedig illene.

.: SUZUKI heart, GTi mind :.