Assetto Corsa (és EVO)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

snake200
Üdv Urak!

Nem tudok esetleg valamiféle telemetriát-dashboard androidos app-ot
(Dash Meter pro ugyláttam még nincs) AC-hez? jó lenne free ha létezik esetleg.

Gigabyte MA785GT-UD3H I AMD Phenom II X4 955 BE C3 I GIGABYTE HD6850 I 2x2Gb DDR3 1333 mhz kingston I Gigabyte Supreb 550P I ACER AL2216W Cira Las Vegas I love his voice

BooMiller
AC meg a élsimítás😊)) gyanítom a fûvel van kapcsolatban😊

lac coo
Lehet az akar modellezve is igy, rf1 be csinaltam en probabol tobb millio poligonos utat, eppen ilyen hupli tesztnek, siman vitte.....A modelleket ma mar iszonyatosan birjak a gepek, a shaderek olik meg .....

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

Szabi
így néz ki Imola a játékban 😮

(nem látványban, hanem ami alapján számolja a fizikát, ha így is nézne ki akkor költözhetnénk paksra 😄

"Nulla tenaci invia est via"

Akkor várjak 17.-éig és majd tesztelhetem 😊
Szabi
<#szeret>

"Nulla tenaci invia est via"

Alexease
Nehezen, mert atlag gepen szaggat😄<#idiota>
Ennyi gépi ellenféllel hogyan lehet letesztelni a progit?
Én is ezt mondogatom mindig Alonsonak. Szarja le az idõmérõt, a vezetési élmény a lényeg. <#eplus2>

Asus Z97-Pro/i5 4690K/HyperX Beast 2400MHz 8GB DDR3/Asus Matrix GTX980 4GB/Thrustmaster T500 RS+F1

lac coo

bardocz
Asszem ha a széttartást csökkentem, vagy átküldöm másik irányba akkor jobb lesz. De fura, mert más kocsikban ha kétszer ekkora, akkor sincsen probléma.
TeeBeee
Erre gondoltam a múltkor, hogy sikerült egy kis setupolás után kiszednem belõle, szóval orvosolható. Asszem kerékösszetartás és dõlés segített. Ha nem boldogulsz majd megnézem hogy mit állítottam, vagy küldöm a setup fájlt.

bardocz
Áh, egy burnout revenge kéne gépre, az lenne az igazi móka meg kacagás.
lac coo
OFF 😊)))

cselt
És ezt az adaptive vsync-et hol lehet bekapcsolni? Vagy driverbõl kellene?
lac coo
Nem, sokak szerint az, mondtak is, hogy majd javitjak.

lac coo
Eloazor a tavoli objekteket veszi le, nem teljesen de csak akkor latszik ha kozel erunk.Pl Imola domboldal. Jo lenne kulon allaitgatni a fuvet meg ilyeneket. Vsyncet nem hasznalok csak a limitet mert anelkul lagom van. Neha neha nalam is beakad picit a mostani verzio ota, de elhanyagolhato.

bardocz
599 kormánya csak szerintem rohadt érzékeny?
Alexease
A World Detail (elvileg, korabban nezegettem) a "3D" fuvet es egyeb aprosagokat allitgat (en csak a fuvon vettem eszre). Alapbol 5, 2-esen mar nincs/nem volt "3D" fu, azonnal 1.5x fps.
Alexease
Valszeg az fps kiiras/meres nem telejsen pontos es/vagy nincs szinkronban (nehany tized csuszas), igy 60 ala megy minimalisan, a vSync meg le akarja dobni a felere (klasszikus vSync).
Adaptive vSync-et erdemes hasznalni, ami csak a monitor frissites feletti reszeket "vagja", ha alamegy, azzal nem foglalkozik.
bardocz
Nekem vsync mellett nem igazán szokott ilyen lenni. Teljesen rendszertelenül olyan viszont elõfordul, hogy megakad a játék egy picit.
hezi
Most vettem észre, hogy már vsync mellett sincs fáziskésése a kormánynak (max egy alig észrevehetõ).

Viszont észrevettem egy furcsa jelenséget: Pl. Magionen belsõ nézetbõl vsync off (nincs fps limit) mellett mindig 60 fps felett vagyok (70akárhány, néhol leesik 60 körülire). De ha bekapcsolom a vsync-et, akkor azokon a helyeken, ahol vsync off-nál 60-ra esik le, vsync on esetén lesik 30-40-re 1-2 másodpercre, beröccen, aztán visszamegy 60 fps-re. Találkozott már valaki hasonlóval?

Ezt csak a legmagasabb shadow detailnél vettem észre.

Az ki van részletezve valahol, hogy a World detail mit takar?

People who annoy you: | | |N| |G|G|E|R|S| | |

bardocz
Akkor ez teljesen jó, én is butíthatom még ha nem lenne elég. Multiban meg úgyis jobban fog futni.
lac coo
Megnéztem 19 AI val, négy fajta kasztnis autóval, rajtnál nincs nagy baj, de ahogy megyek közöttük és töltené a lodokat ( gondolom azért...) ott már erõsen szaggat 😊)
egyforma autóval nem csinálja, tartja a 40 -45 fps-t ha eltûnnek a képrõl akkor nyilván még több ...

De hát annak idején rF-et is így toltam, rajtnál kicsit szaggatós volt, utána jó volt már nem érdekelt 😊

Ha lejjebb venném az élsimítást, lejjebb venném a max dolgokat talán még bírná is 😊

Alexease
En nem vartam meg a fustot, de menetkozben (amikor elmentem mellettuk) mar csak 15fps volt😉 Ez a 39 igazabol csak cukormaz😛 De ahogy tuljutottam rajtuk, mar 50-60fps volt.
Alexease
Az mar memoriakezeles, nalam mar a 20 egyforma autot is nehezen tolti be (DDR2, 4GB, 800MHz). Ahogy irtam, a kulonbozo autoknal gameover😉

Ha 10-20 fele auto nem is kellene (bar kesobb Nord-hoz, hoszutavu versenyre jo lenne), de azert 3-4-et jo lenne ha tudna.
lac coo
Hát nem hát!
Szerintem rendben van... Persze ki tudja mit nem számol még az AI, de biztató ....20 AI meg minek ??? Vagy jó a tempójuk és akkor sose látod az elejét, vagy lassú akkor meg a végét nem látod soha 😊

20 különbözõ autó az már nálam valódi diavetítés de az is értelmetlen dolog ....

És én direkt megvártam a sok füstöt, ha az nincs 10 fps plusz ....Úgyhogy nem lesz baj ezzel, fõleg akinek jobb gépe van .

Alexease
Persze 19 AI ez is, de kisseb felbontas es sokminden OFF😊
ac-gfx-settings.jpg
Alexease
Akkor nem is allok olyan rosszul😊

lac coo
Jah és a motion blur is off ! 😊

BooMiller
Az teljesen rendben van..

lac coo
Nem ,nincs annyi esés...!! 1 AI-val nálam 63 fps stabil Silverstone-ban ....
Tehát én és egy Ferrari 63 FPS, én és 19 Ferrari 40 fps. Szerintem teljesen jó !!!

Alexease
<#banplz>
BooMiller
<#bee1>

Alexease
Koszi, de azert van eg bizonyos minimum szint, amit el kell erjen a dolog, hogy szorakozas legyen a szamomra (normalis koramany, pedal es valto hasznalat, cockpit es ezekhez tartozo beallitasok);P
lac coo
25-30 fps .

Akinek modernebb gépe van és most 100 felett tolja annak nem hiszem hogy gondja lenne a sebességgel .

Alexease
A Hotap dolgokat nem erdemes nezegetni😊
BooMiller
Mennyi van egyedül? tehát mennyi a bukta?

lac coo
Megnéztem , Silverstone-ban 19 AI val a startnál mindegyik AI füstölög kicsit, csak Lotus Eleven : 45 fps,, csak Ferrari 458 40 fps ...Szóval egyáltalán nem rossz ,sõt!!!Egy közepesnek mondható gépen, 4X élsimitással, minden maxon kivéve a tükrözõdést, teljesen jó ....

BooMiller
Procid bõven jó, vga-al van csak gond..

Ez így van. Ha több idõt tudnék, akarnék rászánni, akkor valószínû, hogy mégjobb lennék.

Asus Z97-Pro/i5 4690K/HyperX Beast 2400MHz 8GB DDR3/Asus Matrix GTX980 4GB/Thrustmaster T500 RS+F1

Alexease
Az en gepem cseppet regebbi😊 De ne mar annak is orulok, hogy Kunos engedi futni a gepemen a progit😄

Az AI-verseny minden progiban maceras. Meg ha valaki megtalalja a megfelelo AI erosseg beallitast (50-100%), mint nagyatlag versenysebesseg, az AI AI-a miatt (😄DDD), a versenyszituaciok ugy sem lesznek olyanok, mint az igazi vagy az online.

De meg lehet csinalni eleg jora, ha van boven parameter ami szabalyozza az ellenfeleket, es jonehany random lehetoseg. Esetleg kulturalt catchup es/vagy adaptive beallitas.

Az ISI rF2 mar eleg jo, de ok mar 20 eve ezt csinaljak.

A Kunoset majd meglatjuk. "Talent" file-okat nem talaltam, vagyis (egyelore) pilotak es csapatok (es azok beallitasai) nincsenek az autokhoz rendelve.
A palyaknal vannak kulonfele beallitasok (aka AIW): ivek (szelsok, idealis, gyors), apex-ek, kanyarokhoz es fektavokhoz rendelt dolgok.
Valszeg ezeket fogjak dinamikusan hasznalni.
BooMiller
Sajnos idõvel egyenesen arányos milyen a köridõ ez az egyik..
Másik hogy pl most csak koca vagyok és egy 10 éves MOMO forcom van ami a maga idejében a csúcs volt most meg lófac(Tudom mert amikor G25-re váltotam anno gyorsultam 1 secet😄DD)
De az elsõ részére vissza térve a különbség ki mennyi idõt tud bele feccölni mert nem mindegy😊 Mentem én ezredeken belül pl. Kis Norbihoz képest a különbség az volt hogy gyakorolt 1-2 napot a futamra én meg 2 hétig mint az állat...

A procival is hadilábon állnak, mert a négy magból az elsõ mag megy nálam 60% fölött és a többi meg megy 30% alatt.

Mellesleg az, hogy nem kívánok annyi idõt beleölni nem jelenti azt, hogy ne merném magam megmérettetni pályán, versenyen. Nem azt mondom, hogy sorban nyerném a versenyeket, de elnéztem az itt lévõk idejeit az RSR-en és azt a szintet tudom nyújtani. Persze nem vagyok hotlap menõ. Csak úgy eszembe jutott hogy ki mitõl tarhatja magát HC-nak. <#conf>

BooMiller
Mindig ez a kishitûség Alex😊 tudod milyen olcsó már egy PS1?😄DD Ott van rajta a GT1/2😊)

Alexease
En nem mondtam hogy az igenyentelen szorakozas. Igazabol, normalisan nezve, az az igazi szorakozas. Az igazi szimezes, csak egy kis retegnek szorakozas, az atlag, "normalis" embernek szivatas, szenvedes, unalom😊

En mindig szerettem volna PC-re egy igenyes szorakoztato autos programot (GT/Forza stilus), de nem volt. Konzolra nincs penzem, nem is lesz, igy ez kimaradt😉
lac coo
Nálam 10 KTM-el alig esik az fps, 10 Ferrarival már jobban, de élsimítás nélkül tuti bírni fogja a 10 AI-t bármilyen autó is az ... És nincs egy csúcs vasam természetesen,I5, 6870 ...

De ahogy nézem az AI nem fékez túl korán, ami ugye a legnagyobb gond mindig, szóval elég is az az 5-10 autó, nem lesz könnyû megelõzni õket ...

Alexease
A procit tuti zabalja. Nem tudok rola, nem is hinnem, hogy frankon kezelne a 4-8 magot es/vagy a 64bit-et😉 Raadasul eleg friss az AI (az elso probalkozasa😛), tele van/lehet meg gyermekbetegseggel.

Egyszer probaltam 20 AI-val (igaz, mind kulonbozo auto volt😛), 30-40 masodpercenkent adott 1-1 kepkockat, csak a gep reset segitett😊
10-zel elindult, screenshot-hoz jo volt;P

Nekem 4-5 AI eleg lesz, ugy is hatulrol szeretek indulni, ha 15-20 kor alatt tudok elozni 4-5-ot, akkor mar jo.
Lehet, hogy "átlagpisti" maradok, de ez nem biztos, hogy azért mert igénytelenül szórakozom, legfeljebb nincs annyi idõm a munka és a család mellett, hogy bevállaljak még egy életcélt. De annak sok sikert aki sok izzadás kinlódás után valami kézzelfogható eredményt elér itt vagy úgy egyáltalán. Michelisznek is szurkolok minden alkalommal mikor versenyen van. És büszkén mondogatom minden ismerõsömnek, hogy szimulátorral kezdte. De nekem nincsenek ilyen terveim. Tehát nekem az AC is elég a szórakozáshoz. Csak a flém miatt nem mondok további példákat. 😄D