Assetto Corsa (és EVO)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

cselt
Egy gyors update mára:

0.5.3
- Removed penalty system in race special events
- Fixed session over leaderboard
- Fixed session result post session
- Added more slipstream
- AI acts less superhuman after collisions
- Replay memory limit slider increased to 500mb
- Added missing skins for BMW M3 grA
- Modifications on collisions boxes of very low cars.
Az AI-t az "ajánlott" konfigurációkban érdmes vizsgálni, szerintem nem megy csak úgy neked az ideális íven (pl. Lfs-ben igen), hanem megpróbál kikerülni (ha még tud).

i5-2500K, 8G RAM, GTX1060/6GB / Logitech G29 / Win7_64

Hát vannak mondatok, amik belõlem is elõcsalogatják a troll-t! 😄

www.smart-bus.hu

Szerintem az, hogy az AI fékezés nélkül neked megy az nem bug, hanem csak elõzetes public szerver feeling. 😄
Jacek
Van simes aki igen?😄D

Én troll vagyok😄

Ne hízelegj! 😄 Egyébként biztos azért, mert én nem vittem végig a Shift2-t!!! <#bohoc>

www.smart-bus.hu

Te ritka idegesítõ figura vagy. 😄😄😄

Én nem azt mondtam, hogy te trollkodtál... 😊

www.smart-bus.hu

Egyáltalán nem "trollkodtam" és nem is áll szándékomban.
Shift2-õt végigvittem, s azt gondolom, hogy ez egy komolyabb játék, de az irányítása valamiért kicsit hasonlít rá. Elég sokat állítgattam a Shift2-õt is, mire lehetett vele kormánnyal rendes köröket menni, de a csikorgás és a csúszás elég meghatározó volt az autók nagy részénél, ezért külön meg kellett tanulni vele játszani.
Most a GTR2-õt próbálgatom, de piszok nehéznek bizonyul, és némelyik autónak dupla annyi idõbe kerül lefékeznie, de ez a való életben is így van.
Egy szó, mint száz tetszik az AC, egyáltalán nem szólom le, végre egy igényes játék, várom a teljes verziót.

Szóval végigvitted a Shift2-t? Oké... 😄

Ne haragudj, nincs veled semmi bajom, de a hozzászólásod trollkodásért kiált! 😄

www.smart-bus.hu

lac coo
Szerintem gyenge az a processzor ....

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

Szerintem is jobb lett a Gumi ezzel a frissítéssel 😄 Lotus 49-et máris megkedveltem <#taps> (végre össze lehet szedegetni 😄 )

Sziasztok!
Szerintetek reális az hogy egy radeon7770 1Gb os kártya Q 8400 4 magos 2.77 gigás procival sima monitoron 1280*1024 es felbontással közepes élsimítással effektek nélkül 110-130 fps között hasít a játék, de csak az egyéni körözgetésnél.A tegnapi frissítésben lejött AI kihívásoknál viszont leesik a rajtnál 40 körûlre majd kicsit feljebb megy 55-65 re.Kipróbáltam full élsimítással ugyancsak effektek nélkül is és azzal is nagyjából ezeket az értékeket hozza,amit nem értek.Létezik hogy ekkora különbség legyen az egyéni és a verseny módok között?Ami kicsit furcsa,hogy ha elhagyok mindenkit tehát se elõttem se mögöttem nincs senki,akkor sem megy 65 fps felé,holott mint írtam ha egyedül vagyok megy 110-130 között.A józan paraszti eszem azt mondatná,hogy ilyenkor már nem terheli videokártyát annyira,mondom ezt úgy hogy teljesen laikus vagyok.
Amúgy minden nap benézek és elolvaslak benneteket,mert objektív véleményeket lehet itt olvasni!Ezért is szereztem be ezt a szimet!
A gumitémához hozzászólva:Nekem a frissítés utáni állapot sokkal jobban tetszik!Végre a mc laren-nel körbe lehet értelmesen menni imolában😊
lac coo
Értem !

Gumi: simán virgoncabb lett ! Megültetve a GRA-t már tud mindent, ami vigyorgós ...

Alexease
Valamit biztos valtozott, mert most kicsit jobban tetszett a dolog, de igazi osszehasonlitasom nincs, mert talan most mentem vele eloszor ebben az evben😉
De tuti rafer egy kis rework, mert elsore valoban kicsit drift-baratra hangoltak;P Max elfekezni lehetett, megcsuszni, megpordulni nem nagyon.

Azt meg az elozo verzional piszkaltam, de csak idealis ivet lehet(ett) vele "felvenni". Ahogy elneztem, a palyaknal meg vannak az alapok, ami auto nem mukodik, az auto AI beallitas/hianyossag lesz.
lac coo
Most egy kicsit azért megbolondították a gumit, a BMW GRA sem olyan kezesbárány mint eddig, folyamatosan korrigálni kell ,mert megy mindenfelé .Most van olyan is, hogy túlkormányozott mert sok a tempo... 😊))
Féknél szerintem egyértelmû, hogy az ABS miatt ilyen, nem teszteltem, de simán fogadnék rá, hogy a gyári ABS-es autók az ilyenek ...

AI appot nem piszkáltad? 😄D

Köszönöm.
Minél többet játszom vele, annál jobb köröket tudok menni és a fékkel is csínján bánok és állítottam rajta, hogy finomabban érzékelje, s ne satuzzon, ha egy kicsit is rálépek, mert akkor kipördül és megcsúszik, de az teljes mértékben rendben is van, úgy is kell viselkednie.
Jó lesz ez, remélem izgalmas versenyeket lehet majd menni.
Most ez és a C.A.R.S. csigázott fel, kíváncsi vagyok, hogy a teljes verziójú Assetto, vagy a CARS lesz-e jobb?

Alexease
GTR2/RACE07/SHIFT2 tizensok eves engine es gumifizika, akkori trukkos beallitasokkal. A GTR2 tapadt de rossz/barkacs oldaltartassal, a RACE midenfele tapadt (kicsit SimBin fun jelleget kapott), a SHIFT2 meg fel-arkad program😛

Szerintem nincs gond a csuszasokkal, fel kesz a program, de valszeg a sok ABS-szes auto (Race/GTR2/SHIFT-ben nem volt es/vagy az engine nem tudta lekezelni) es a kicsit driftesebb beallitasok miatt ilyen, talan meg jobban is tapadnak oldalra, mint amennyire kellene.

Osszehasonlitaskent iRacing/rF2 ajanlott, hasonlo autoval, beallitason, nezetben, FOV-val, figyelembeveve a sebessegerzetet, es neha kanyar elott ranezve a kilometerorara😊
Lányok, azért írtam, hogy csúsznak az autók, mert elõtte játszottam a Race07-el és a GTR2-vel, pont azért, hogy legyen viszonyítási alapom.
(Shift2-õt meg végigvittem)
Mindkettõben jobbnak érzem az irányítást és nem csúsznak az autók. Viszont az is lehetséges, hogy az Assetto-ban máshogy kell beállítani a kormányt, vagy a játékban lévõ beállításokon kell változtatni, illetve az is elképzelhetõ, hogy még módosítani fognak a tapadáson, irányíthatóságon, mivel nincs kész a játék.
Azt vártam, hogy akik több infóval rendelkeznek a játékról, mint jómagam és többet tesztelték, azok nem a fizikaórát említik meg, hanem leírják a tapasztalataikat, ami vagy megerõsít abban, hogy valóban csúsznak az autók, vagy tanácsolják a kormánybeállítás megváltoztatását.

lac coo
Jó pl a Ferari 458 féke tényleg elég fura, most hogy piszkálták a gumit, még inkább....ahogy néztem általában azok ilyen "rosszak" amik gyárilag ABS-el vannak, lehet amiatt van valami másképp benne mint a többiben .Fékezés közben a legkisebb kormánymozdulatra is hajlamos leblokkolni a a belsõ oldalon ..

Mennyire szoktál figyelni fizikai órán? 😄

www.smart-bus.hu

Vajon miért csúszhatnak az autók a kanyarban? <#miaz>
Sziasztok!

Gyönyörû grafikája van, de nekem a fékezéssel vannak gondjaim.
Lehet, hogy csak szokatlan, de furán csúszik az autó.
Kicsit Shift 2 beütése van, ami nekem tetszett, de ott is kb. 5 autónak volt jó a féke, a többi csúszott 100 métert, mire megállt.Arról nem is beszélve, hogy a kanyarokban is csúszkálnak az autók 90%-a.

TeeBeee
Köszi srácok, ezt jó tudni. 😊

Steam-s játékok esetében csak nyomsz egy "játék fájlok épségének ellenõrzését", és máris letölti a hiányzó fájlokat... 😊 (nem kell újratelepíteni, mástól kérni, stb)

www.smart-bus.hu

Nekem úgy tûnik, mintha csak az én autómat nem venné figyelembe. Látom, hogy elõttem , mögöttem küzdenek egymással, letérnek az ideális ívrõl,elõzik egymást, kivéve ha rólam van szó. Volt, hogy kisodródtam, megkaptam az 5 másodperces büntit, de visszamentem az ideális ívre. A mögöttem lévõk pedig sorban belém rongyoltak, ahelyett hogy megelõztek volna.

MSI Z97 Gaming 3; Intel Core i5-4690K ; 8 GB HyperX Savage; Palit GTX970; Soundblaster X-FI ExtremeGamer; Pinnacle PCTV110i, Corsair 650TX

bigiboi
A steamen van egy olyan opcio hogy fájlok ellenörzése azt futtasd le és ami hiányzik azt letölti!

TeeBeee
Köszi, de érdekes módon nem hozott sikert. Hibaüzenettel kilép. De sebaj steambõl töröl, majd újra letölt, telepít és kész.

Alexease
TeeBeee
...ja és persze anélkül nem indul el a játék. <#falbav>

TeeBeee
El tudná nekem valaki küldeni a dokumentumokassettocorsasetup könyvtárát. Lehet nem is ez a neve, de az autók setup fájljai vannak ott.
Hosszú lenne elmesélnem hogy miért, de már nincs a helyén. <#smile>

Elõre is köszönöm.

Alexease
Igen, ezt multkor is irtam, meg a fake-AI tesztnel. Valoban ugy tunik hogy "vezetnek", ami jo, es valszeg emiatt nem tudnak meg bizonyos autokat sem hasznalni😉
lac coo
Viszont replayben visszanézve fülkébõl, elég szépen vezet az AI 😊 Nem öblöget, nincs digitális gáz-fék stroboszkóp 😊)) Csúszkál, ellenkormányoz, jó lesz ez, mert ugyan úgy küzd a vassal mint én .

Alexease
Igazabol azert tunik jonak/agresszivnek, mivel valszeg 10-bol 9 funkcio hianyzik meg az AI-bol😉

Pl. ha elehuzodom, ugy hogy minimalisan ossszeerunk, akkor nem veszi el, egyszeruen letol a palyarol.
Vagy ha "rosszkor" huzodom melle kanyarban (nem bevetodom😛), az idealis ivre, akkor sem vesz figyelembe, o is odahuzza😛 Ez mondjuk lehet holtter-szimulacio is😄
Vagy ha korabban fekezek (pl. Monza celegyenes vege, nem satu, csak hosszabb fekut), azzal sem foglalkoznak, ugyanott akarnak fekezni, ahol korabban, vagyis lazan letarolnak😛

A lenyeg hogy van, hasznalhato, majd farigcsal rajta (valszeg sokminden kesz van, csak nincs bekapcsolva, fokozatosan fuzi hozza).
Ha igy halad a verzio szamozas, akor meg van 3 honapja az 1.0-ig. Addig boven lehet belole egy kellemesen hasznalhato cucc, utana majd patch-eli.
lac coo
szerintem is jó, sokszor kiraknak de visszanézve real életben is simán belém jönnének, lehetetlen megállni 😊
Picit a fékkel van bajom, most, hogy piszkálták a gumit, sok autónál rettenetesen fura érzés, semmit nem érzek belõle csak hallom, hogy visítva blokkol ....

Alexease
Az rF2 AI azert mar elegge kiforrott, tizensok eves tapasztalatuk van benne. Ott kulon lehet allitani az agresszivitast, ami sokat szamit. A lemaradas is valszeg szandekos, es azert vannak benne finomsagok, ha az ember tobbet megy AI-val.

De nem is erdemes (igazsagos) hasonlitgatni, Kunosnak az elso, es ahhoz kepest teljesen jo.

Ha mar csak egy ilyen szintu lenne az iR-ben, hatalmas kiralysag lenne😛
Bar ott a Watch/Ghost/Hosted reszt hasznalom "AI-nak", igaz hogy ellenem nem vedekeznek es tamadnak, de legalabb igazi ellenfelek, tuti emberek vezetik😄DD Fun-nak teljesen jo😊
lac coo
Kicsit agresszív az AI néha, bár hozzá kell tenni, hogy az általam jónak ítélt rF2 AI, nem igen mer ilyen közel vonatozni , ha elé megyek egy picit, akkor inkább lemarad egy jó pár métert, itt azonban a szó szoros értelmében a seggemben marad ...Így végül is realis, ha én elbénázom és elõbb fékezek mint a határ akkor belém jön .

Alexease
BMW M3, Mugello, 10 AI race teljesen jo. Ugy nez ki nagyon auto/palya fuggo, hogy hol mennyi es hogyan megy.

Eddig is tetszett a progi es pl. ez az auto, de viszonylag "gyorsan" meguntam (ha egyedul akarok autokzani, akkor inkabb iR). De igy AI-val uj ertelmet nyert a dolog;P

Es lazan viszi a fix 60fps-t, kiveve a celegyenesben, de ott sem megy 50fps ala. Egy normalis gepen teljesen tuti lehet.
lac coo
Sérülés= CRC ! 😄

Alexease
Minden programban igy repkednek, amiben nincs meg rendes rugalmas utkozes😉

De legalabb az iR-ben mar evek ota kulon-kulon szamoltatjak a gumikat, gumifalat, szalagkorlatot es betonfalat.

Az AC-ben majd az "ingyenes" ODE lesz (PhysX helyett) az utkozesre, toresre es kornyezeti fizikara.

Az iR-hez sajat embert vettek fel, "sajat" rendszert irnak hozza.
Az utmenti bojakat mar lehet lokdosni, es eleg korrektul mozognak. Nem befoglalo-kocka alapjan pattognak ossze-vissza, hanem eleg jol utkoznek az autoval, egymassal es a palyaval, teljesen jol gurulnak, csusznak.

A CARS-ban is PhysX lesz, vagyis a vegere meg jo is lehet.
Alexease
Volt 0.5.2 is, abban is a hangokat allitottak.
Sérülés (nem látható) nincs még, ugye?

i5-2500K, 8G RAM, GTX1060/6GB / Logitech G29 / Win7_64

bigiboi
Changelog Early Access 0.5.1

opponents engine volume tuned
fixed Golden Glory achievements
fixed replay race loading

lac coo
Volt valami javítás megint, mit piszkáltak ? mondjuk most nincs hangzavar a rajtnál ...

Lassan már hasonlít az iRacingre ott repkednek így a kocsik<#mf1>.....no meg a pCars se kutya ilyen szempontból<#wink>
Ilyet én is csináltam ma, de nekem nem sikerült a dupla szaltó 😊
B0GE5z
ajaj<#idiota>

alma2
Ezzel tisztaban vagyok, voltam, de attol meg mokas jeleneteket lathat az ember, ha akar 😊

szerintem

lac coo
Jah, hát azért rossz, nincs meg mindegyikhez minden cucc, a legtöbb az elsõ kanyarig tud elmenni .....Nyilván az semmit nem jelent! 😊

alma2
Gondolom nincsen. De az erdeklodok ki tudjak probalni alexease altalal belinkelt apro modositassal, barmelyik autot, palyat.

szerintem