Assetto Corsa (és EVO)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Csak egy kis furcsaságot szeretnék veletek a játékkal kapcsban megosztani.
Én is küszködtem a grafikai beállításokkal sokat.Csak full Hd -be játszadoztam.A videó kari egy 550Ti. Levettem a grafikát kb közepes szintre
és szaggatott elég rendesen. Élvezhetetlen volt.Az Fps-t azt sose nézem, nekem a szemem az Fps<#nyes> Gondoltam lejjebb veszem a szûrõket meg ilyeneket. És ugyan olyan rossz volt. Sõõõt<#conf> Aztán még lejjebb és így tovább.... Ez ment napokon keresztül. Nem volt élvezhetõ mert lassúcska volt a tempó. Amikor aztán fogtam és felküldtem jó rendesen a grafikát szinte Full-ra, és láss csodát Folyékony lett a Game!!! Na ezt máig se értem de most tökéletes lett a grafika és a játék teljesítmény is. Gondoltam leírom másnál is hátha segít. ÜDV
bardocz
Az S3-as 458-asnak bugos a gumija? Imolán próbálgatom, és 65fok fölé nem nagyon megy.
NIBI
Igen és nem is mondtam hogy ellentmondok neked. 😊 Csak másképp közelítettem meg a témát. Persze ez a nyomaték dolog rettenetesen autó függõ és talán egy (gyors) mondjuk GT autóval vagy gyorsabbal tán nem is annyira lényeges. 😊
Adam Jonas
Lényegében most bebizonyítottad azt, amit pár hsz-szel ezelõtt írtam, hogy bizonyos esetekben érdemesebb a maximális forgatónyomaték környékén váltani. 😊

NIBI
Tudom hogy off, de ha már belekezdtünk. 😊
Mára rájöttem (hihi) hogy a nyomaték használatának még egy megszokott fajtája van, amit egyesek alkalmaznak a szimes világban, legalábbis akik nem üveghangon húzatva mennek át a kanyarkombókon. 😄 (Bár eddigi megfigyeléseim alapján úgy látom kevés versenyzõ használja ezt a nyomatékos stílust.)
Szóval: sokszor csinálom hogy egy egy kanyaron vagy leginkább kanyarkombón egyel nagyobb fokozatban megyek át mint amit a józan ész diktálna. És mégis ugyanúgy gyorsítok ki, ugyanaz a köridõ mint ha szétrobbantanám a mocit közben, viszont ezzel a módszerrel jelentõs kopástól kímélem meg a mocit, és egyenletesebb/finomabb a kigyorsom (a gázadásom) és a váltási idõt sem bukom el vele (minimális idõ ugyan de sok kicsi...).
Tehát ezt minden körben alkalmazza az ember, pláne ha ráérez hol hogyan érdemes.
A másik alkalmazási módszert még titkolom azé is. 😛
1920x1080 a felbontásom,ez a kártya meg 2012 októberben jelent meg,szóval nem annyira öreg.Más játék(F1_2013,Dirt,iRace,stb)max. grafikán simán elmegy...
NIBI
Sõt az sem utolsó dolog, hogy megpróbálsz elõbb váltogatni mint a max (vagy mint a megszokott), és nézed az egyenes végén elért csúcssebességed. Ha az megegyezik a full fordulatos váltásoknál mért csúcssebességgel akkor egyértelmû, hogy fölösleges húzatni... Illetve megtudható meddig érdemes húzni. 😊 És ez egy könnyen kimutatható dolog, nem érzésre megy hanem mérhetõ sebességbe.
Valamint van egy tippem még mikor jó a nyomaték, eddigi tapasztalataim alapján van egy trükkje hol és mikor kell inkább azt kihasználni, de ha elmondom sokan rákapnak. 😄 És igazából még nem teszteltem sok szimben de a GTL-ben egyértelmûen érezhetõ/látható ha valaki nyomatékból megy. 😊
Szabi már régebben felhozta ezt a témát, azóta se kapott érdemleges választ rá (úgy értem amit szimben hasznosíthatna), én pedig azóta is agyalok hogy publikáljam-e a tapasztalataimat. 😄 És az is lehet hogy ez csak a GTL tulajdonsága... Ha talán kicsit mélyebbre ásnék a görbékben ( viszont megõrülni nem akarok tõle 😄), lehet összefüggést és bizonyítékot is találnék, de így marad csak tippnek. 😊
Mondjuk a GTL-es kollégákat meghallgatnám a témában, hátha már tapasztalták csak nem tudták miért van. 😛
TeeBeee
Jó volna tudni a felbontást. Nem mai kártya, a HD felbontásban már szerintem hajlamos elvérezni. Nekem az elõzõ kártyám egy HD6870 volt (560Ti-nél erõsebb ha jól tudom), ami kicsivel 100 FPS felett produkált, de gyermek felbontáson (1280x1024).
Pár napja, hete én is fejlesztettem gépet, i5 4670 meg GTX770 4GB stb stb, most 250-300FPS között ugrál. De ismétlem atom kicsi felbontáson. Majd április körül lesz triple sceern, akkor beszámolok az FPS-emrõl.
Valszeg örülhetek, ha lesz 80-100 FPS. <#idiota>

Jacek
😄DD ez hazai

Szabi

"Nulla tenaci invia est via"

MerlinW
A négykerekû vadászgép?😊

[merlinw.org]

Alexease
4:34 <#wilting><#fejvakaras><#wow2>

lac coo
Egyenes úton is nagyobb munka kell hogy elõbb érj el valahová ! 😊

De teszteld le drag futamon. Szerintem általában, és jó eséllyel többet vesztesz azzal, hogy elõbb váltasz és ezáltal a következõ fokozatot kevesebb fordulaton kezded mint amennyit nyersz, hogy azt a némi teljesítmény csökkenést átugrod egy korábbi váltással ....

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

Sziasztok, kérdésem lenne az FPS-el kapcsolatban.
A következõ kombóval:
i5-3570(3,40GHz)/8G RAM/GTX650Ti(1G😎/Samsung(s830)SSD/Win7_64/G27
Közepes grafikán max. 60-70 fps, ha csutkára lehúzok mindent akkor max.100-110fps, ez normális vagy ennyire gyengusz a GTX650?
THX
Adam Jonas
Igen, ez jogos is egyébként. 😊 Igazából arra próbáltam volna meg elsõsorban rávilágítani, hogy az ideális váltási tartomány mindenképpen a nyomaték maximuma és a teljesítmény maximuma között van. Sokan beleesnek abba a hibába szimulátorozáskor, hogy húzatják a motort tiltásig, aztán meg jön a meglepi - fõleg GT autóknál -, amikor valaki jóval alacsonyabb tartományban vált el, és mégis gyorsabb lesz a végén. Nyilván ez motorfüggõ meg szériafüggõ is, hogy melyiket meddig érdemes, pl. kistúraautók (WTCC, BTCC) esetén annyit nem igazán számított a dolog, hogy 8500-nél (tehát a tiltásnál) váltottál, vagy 8000-nél.

A linkelt képbõl nem jön ez le teljesen, de a nyomatékgörbe elvileg nem annyira lineáris, inkább valamilyen hatványfüggvényszerûséget követ. Ugye ahogy írtad Te is, P = M*2*pi*n, ahol az "n" fordulatszám lineárisan változik, míg az "M" nyomaték pedig a fentebb leírtak szerint nem lineáris elvet követ. Ebbõl adódhat az szerintem, ami miatt én így szétszedtem a kettõt ennyire külön, de nyilván a valóságban ez ennyire nem lesz - vagy csak nagyon nehezen - elkülöníthetõ.

Kicsit visszakanyarodva a linkelt görbékhez: ott ugye elég jól látható, hogy kb. 3750-es fordulaton 235 Nm nyomatékot tud a motor, az 5500-as fordulatú teljesítménycsúcsnál pedig mindösszesen csak 200 Nm. 5000-es fordulatig pedig mindösszesen csak 15 Nm-t fog esni a nyomaték, ezután a fordulatszám után pedig a nyomatékgörbe meredeksége változni fog, egyre meredekebb lesz. Szóval ennél a konkrét példánál az arany középút az 5000-es fordulat, ha meg nagyon precíz akarsz lenni, akkor meg szerintem az lenne, amit írtam.

A nagyobb teljesítménynek szerintem inkább emelkedõn lehet nagyobb hasznát venni, ha jól tudom, akkor ezt szokták is így emlegetni, hogy a minél nagyobb LE-vel rendelkezõ autóval lehet a legkönnyebben feljutni a hegytetõre. 😊 (Emlékszem anno, amikor Ausztriába mentünk az 1.4-es Focus-szal, faternak igencsak pörgetnie kellett 1-2 emelkedõn, hogy jó tempóban tudjunk felmenni. <#bee1><#vigyor>) Pl. ez utóbbi példából kiindulva, Imola-ban a középsõ szektor dupla balosa jó példa: ott érdemes majdnem tiltásig pörgetni a kocsit, mert meglehetõsen meredeken mész felfele egy ideig, oda pedig nem árt nagyobb teljesítmény (=tehát nagyobb munkát kell végezned ahhoz, hogy ugyanannyi idõ alatt érj fel azon a szakaszon a csúcspontra, mintha ezt egy teljesen sík részen tetted volna meg).

Én legalábbis így vélekedek a dologról, remélem azért sikerült kicsit érthetõbbé tenni, hogy miért gondoltam így, de ha tévedek, akkor javítsatok ki. 😊

Szabi
alapon van a fov

Nálam csak G25/G27 profil van, de én is próbáltam már ezekre a gomborkra rakni és nem mûködik, csak gépháztetõ vagy ütközõ néztben.
Mennyi nálad a FOV? Nem értem, hogy mi a baja...

i5-2500K, 8G RAM, GTX1060/6GB / Logitech G29 / Win7_64

Szabi
igen, lehet rosszul emlékszem, de szerintem nem állítgattam semmit, van alap DFGT profil
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Belsõ nézetbõl? Melyik gombokra raktad?

Szabi
DFGT-m van és tudok oldalra nézni 😄

Norbi1990
Ezt a melyik fordulatszám tartományba húz a legjobban történetet a legegyszerûbben úgy lehet megoldani, hogy mész az autóval és kihúzatod maxig a fordulatszámot nagyobb sebességnél mondjuk 4-be. Ott már érezni, hogy mikortól kezd el húzni az autó, hogy meddig és mikortól már nincs erõ.
Sziasztok!
Ki használ Logitech DFGT kormányt?
Nálam nem lehet a fülkébõl oldalra nézni, csak a fülkén kívül...!

Alexease
A (tovabb)gyorsulashoz loero kell, ahhoz meg porgetni kell a motort😊 A nyomatek az elindulashoz/cipeleshez (is/csak) kell😛

En az auto "tanulo" koron szoktam vizslatni (mivel erezni nem erzem😄) a km-orat, es addig forgatom a motort, amig gyorsabban szaporodik a sebessegem, mint ha feljebb valtanek.
Ez fokozatonkent elterhet, fugg a sebessegtol, az egyre nagyobb legellenalastol, es hogy menntire esik "egybe" a ket gorbe.

Ezeket persze csak reflexbol, megszokasbol nezem, ennel tobbet szamt a fun😛
bardocz
Legegyszerûbb a gyorsuláson kipróbálni. Ott aztán nem befolyol semmi. Próbáltam ott, hogy a Tc segít-e rajtnál, nos, semmit, úgy visszafogja az autót.
Jacek
Jelen pillanatban üvegig kell forgatni az az optimális😊
Azt az appot elindítod ami mutatja real time a legjobb körödhöz képest a mínusz/pluszt.. mondjuk kb hasonló a köröd egyenesben hamarabb elváltod akkor átfordul minuszba....
Ez még akkor is igaz amikor a fokozat már piros😊 még tovább😊

alma2
Es egy kulfoldi forum ahol van elet is a jatekrol.
Ha valaki nem ismerne.

minigui

ac mods

szerintem

alma2
Bar rbr kapcsan, de talaltam most egy jo kis konyvet az egyik forumon. "tune to win"
1978-as. erdekes olvasmany.

https://app.box.com/s/4jgvwvr15p2q8967mhet

szerintem

alma2
Valami olyasmit, hogy javitottak a szegelyeket, gondolom nem akad fel olyan surun a semmin az auto, ezert ujra kell tanulnod, allitanod, tapasztalnod, mennyire ultetheted le az autot, mikor hol er le az alja.

szerintem

Tomsteel
Aris: "solved collision bugs with kerbs! Which means lower collision boxes. Which means you need to learn to control bottoming out!"

Vége mit jelent?

.: SUZUKI heart, GTi mind :.

Lehet hülyeséget fogok mondani Ádám, elvégre tanulmányaid folytán is te vagy ebben a szakértõ, de tudomáson szerint a teljesítmény egyszerûen csak a nyomaték és a fordulatszám szorzata... tehát ha csak azt akarjuk nézni, hogy a motor hol tudja a maximálisan erejét kifejteni (azaz a legtöbb munkát elvégezni) és ezáltal a leghatékonyabban gyorsítani az autót, akkor csakis a teljesítmény görbét kell figyelni... és úgy idõzíteni a váltásokat, hogy egy adott sebességben azt a fordulatszám tartományt tudjuk kihasználni, ahol összességében a legtöbb teljesítmény áll rendelkezésedre.

Mondjuk mindez lehet, inkább egy kérdés feléd, mintsem egy határozott állítás.. <#vigyor0>

bardocz
Van egy olyan érzésem, hogy az Abartos versenyt azért borzasztó könnyû megnyerni, mert a gép utcai gumival megy. Mást még nem sikerült se hardon se alienen megnyerni azon kívül, azt viszont nevetséges elõnnyel.
lac coo
Én is ...ezen már nem múlik semmi 😊

bardocz
Én elforgatom maxig, nem sok különbséget érzek, ha nem. RBR-ben volt lényeges különbség, de egy WRC más, mint ezek a pályaautók.
lac coo
Viszont ha hosszabb a következõ fokozat, akkor bukhatsz is rajta. ..
Teszteld le dragon....

Szuper leírás, köszi, eddig ez kimaradt az életembõl.
Akkor csak nem tévedtem sokat mikor a váltásjelzõ ledet a keresztre raktam.
Adam Jonas
Legyen ez a példa: http://www.toyotazone.co.za/wp-content/uploads/2012/10/Power-and-torque-curve.gif

Ennél ha megnézed, kb. 3750-es fordulaton találkozik a nyomaték-teljesítmény görbe, s kb. itt is lesz a nyomaték maximuma, míg a teljesítmény görbéje 5500-as fordulatnál éri el a maximumát. Amint ugye látható, 5500-as fordulatszám után a teljesítmény elkezd leesni, míg 3750-es után meg a nyomaték. Rövid, egyenes szakaszon szerintem érdemes a max. nyomaték közelében váltani, a példában szereplõ görbe esetén olyan 4000-es fordulat környékén, míg hosszabb, egyenes szakaszon pedig inkább a teljesítmény maximuma elõtt elváltani, ami jelen esetben 5000-5500 közötti tartomány. Nem érdemes teljesen kipörgetni az autót tiltásig, mert ahogy a görbékbõl is látható, nem tudsz vele se nagy nyomaték, se nagy teljesítményt már elérni.

Hosszabb távú versenynél meg nem szabad túlpörgetni nagyon a mocit, ekkor meg inkább a példa alapján 4000-5000 között szoktak váltogatni.

Bocs, ha kicsit szájbarágós stílusú lett a dolog, próbáltam minél érthetõbben megfogalmazni. 😊

lac coo
Én kitolom a szemét azt jóvan ! 😊 Ha úgy se megy akkor megette a fene 😊

Technikai kérdésem lenne, a felváltás milyen rpm-nél célszerû jelezni/indítani legoptimálisabb esetben? (a jobb köridõ a cél)

A kocsiknál van egy grafikon nyomaték és tejesítménygörbével, elsõ körben annak a keresztezésére tippeltem, de nem vagyok biztos bene hogy jól...
bardocz
Érdekesek ezek a special eventek, némelyiket nehéz megcsinálni, de van amin meglett a bemelegítõ körön az arany szinthez tartozó idõ.
bardocz
Akkor jobban látni nem fogok, kár.
Alexease
Egyelore csak disznek van, photemode-hoz, esetleg majd online a masiknak villogni😉 Semmit nem vilagit meg, ezert sincxs egyelore ejszaka.
Allitolag az sehogy sem all, max terv szinten, vagyis nem a nem bekapcsolt beta stilus.
bardocz
Lámpa az sötétebb idõben nem mûködik? Special eventes silverstone-Gr.A BME-set akarom csinálni, de nem számít semmit.
UI: pro rankról hadobáltam az elõbb...
RSR live timingról lenne kérdésem, az assistok kikapcsolbva menüben, de amikor a kocsi kipörgésgátlóját bekapcsolom(asszem ctrl+t), akkor a köridõknél írja az assistot, ez direkt így van és nincs megkülönböztetve a gyári és kocsibn lévõ segítség?
Másik kérdésem, hogy hogy lehet pro idõt fltölteni menni? Elvileg pro-n használom az ac-t semmi segítség nincs.
alma2
Hasonlot tapasztaltam, abarth siman elso a masodik korben alienen, a tobbivel nem jott ossze. Viszont sima race-t inditva, mas tipusu autokkal ugyanilyen jok az eselyek azon a palyan.
Mas palyakon, nem ritkan a celegyenesben siman elhuz mellettem az ai padlogaz mellett.

szerintem

Ha végig próbálod nem egyszer akkor te is látni fogod hogy is mûködnek az AI-k.
Mint mondtam volt pici idõm tegnap és teszteltem õket.
Ezt úgy értettem,már mint az elõzõ hsz-om.,hogy az abarth-al azon a pályán simán verhetõek alien szinten is.
De a többi pályán a többi kocsival már más a tészta,mivel ott hard szinten is csak a 2.-3.helyig tudtam fel "verekedni"(igaz alien-en nem próbáltam,már nem volt kedvem hozzá) magam,az elejét nem sikerült 5 kör alatt megfogni,még kellett volna pár kör,no meg kevesebb hiba.
A magyarázat is egyszerû,pálya és kocsi függõ az egész AI.
Mint mondtam teszteltem õket rendesen mozgás rajt, védekezés, stb....
Azt kell mondjam vissza tekintve más játékokban levõ AI.ra hasonló amit mûvelnek,egyenlõre de gondolom ez még változni fog.
Ha gyors egy pálya és a kocsi is akkor, az elején akkora elõny tudnak szerezni ,hogy nehéz 5 kör alatt az elsõ helyet megfogni,nem mondom hogy lehetetlen,de nekem nem sikerült ,igaz nem is vagyok egy top pilóta.
Mivel rájuk nem hatnak, érvényesek azok a fizikai erõk és behatások mint ránk,nehéz elõre kerülni ,a végérõl.
Gondolom ezt nagyon nem kell magyarázni,láttam olyan mókás szitukat mikor egymást osztották rendesen,csak röhögtem amikor 4-5-en a pályán kívülre tették egymást.
A rajt is érdekes,abarth-al már az elsõ kanyarnál 3-4 pozíciót tudsz fogni,ha ügyes vagy BMW-vel akár többet is persze ehhez alkalmazkodni kell az õ stílusokhoz,no meg kell a jó rajt,neked is.
Na szóval mindent egybe véve eddig elégedett vagyok ezzel a béta AI-val is ha még ezen csiszolnak ,idõ töltésnek el lehet velük pofozkodni.
Fõleg annak fényében hogy a 2 legutolsó pici update annyit optimalizált a játékon,hogy full garfon ahogy eddig is ment a játék,helyeként pici döccenõkkel,de ezek nem veszélyesek hasít a játék.5800x1080-as felbontásba,persze ehhez a megfelelõ konfig az új kártya is kellett.
Bocs ha picit hosszú lett ,de gondoltam leírom a tapasztalataim,nem mondom hogy kõbe vannak vésve,én így láttam eddig.
Szívesen olvasom másét is ha tud valamit írja le.
lac coo
Hogyan ? 😊 Alien gyenge, hard meg nehéz? 😊

Most volt idõm picit az abarth-al a 3.neki futásra az alien szinten már a 3 körben mögöttem volt a mezõny,de a többinél.... hardon, fel tudok jönni a 2-3 helyig azt csá....de jól eltologatjuk egymást.<#boxer>
lac coo
Majd megszokod, en eleg szepen ellavirozok mar veluk 😊

Jacek
Ma néztem elõször public szerver szint megvan hátulról úgy bacnak hátba mind annak a rendje..😄DDDDDD