Assetto Corsa (és EVO)
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
viszont Monzára nem neveztek :/
"Nulla tenaci invia est via"
A korabbi evekhez kepest, amikor szinte csak Audikat lattam, most eleg jo a mezony. Jo lenne meg Mosler, TVR, Morgan, Cadillac, Mustang vagy Camaro;)
remélem Kunos-ék is nézik a versenyt és már elkezdtek telefonálgatni.. :)
"Nulla tenaci invia est via"
De remélem javítják, mikor kijött ugye még semmit nem tudott a gumi, csak elfékezve orral elõre csúszni ....
Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!
”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type
Ez nálam jobb.
szerintem ebben a tapadáshatáros dologban nagyon igazad van...
AZ AC szerintem akkor mutatja ki igazán a legnagyobb értékét amikor már tényleg igazán gyors köröket megy az ember. Ahol a világcsúcstól (RSR szerint)csak másfél másodpercre vagyok lemaradva ott érzem igazán h nagyon rendbe van a fizika...Ha 2 mp-vel lassabb köröket megyek teljesen másnak tûnik a fizika a tapadás a gumik viselkedése stb és ez így van rendjén szerintem...
erre mondtam én h könnyû gyorsan , szépen menni, de egész más ha tényleg a határokat feszegeti az ember...
Sztem s versenyautó szimekhez..ha szimulálni akarják:
Egy versenyautó elsõdleges célja hogy a tapadáshatáron(!) milyen jól kezelhetõ, milyen korrigálásokat enged, hiszen a gyors körök legnagyobb része állandó korrigálás.
Tök mindegy, hogy a tapadáshatár alatt, vagy felette hogy viselkedik
az elõbbi tök jó csak nem versenyképes..azaz erõforráspocséklás, az utóbbi esetében meg már kármentésrõl kell beszélni.
Másodlagos tulajdonsága speciális, azaz endurance jellegû, gumikezelés, fogyasztás, erõvesztés..stb.
Sok mindentõl függ milyen köridõre képes egy autó, de jól reagáló és jól kezelhetõnek kell lennie, mert az az ideális.
Kicsit hasonló az eset a MotoGp-s Ducati esetéhez aki nézte tudja, ha az eleje elmegy, mert nem közvetít a versenyzõ felé, akkor az elesik...ha ez a versenytechnika jellemzõje, akkor a versenyzõ elveszti az önbizalmát.
Teljesen rossz irány, és tévút egy olyan versenytechnikát a versenypályára tenni ami nem kezelhetõ a határain is. Ettõl még 100 ok miatt el lehet szállni, koncentrációvesztés, tapadásváltozás, versenyhelyzet, mûszaki dolgok...fékhõ elvesztése..stb.
Az autónak kezelhetõnek kell lennie, és ezért ezt érdemes szimulálni is.
Az tök mindegy hogy a határai alatt 2 másodperccel hogy viselkedik..
”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type
Amit irtam, az foleg a kritikus pontokra ervenyesek (foleg gumi), amit a legnehezebb megoldani. Szamitasban es a jatekosoknak valo talalasban is.
Az AC jo. Az egyik legautosabb, legelvezetesebb, leghasznalhatobb cucc.
Az hogy ezt hc-technikaval erte el vagy a szokasos Kunos "egyszeru de nagyszeru" uton, azt biztosra nem tudom, bele kellene nezni a data file-okba:D De tippem szerint a masodik;P De a lenyeg, mukodik.
De erzesre, ha csak a gumit nezem, es ott is csak a lat/long slip-curve erzeseket, osszehasonlitaskent az iR a kiritus reszeknel kicsit "rovidebb" az AC kicsit "hosszabb" mint kellene.
Vagyis az iR erzekenyebb es buntet, az AC jobban turi es megbocsat.
Egyik sem rossz, de valszeg a ketto kozott lehet az igazsag.
Termeszetesen csak erzesre tudok velemenyt mondani, mert sose vezettem versenypalyan, foleg nem versenyautot. Igy marad a videok es egyebek alapjan a megiteles:DD Azon belul is a kormany, valto es pedal hasznalat.
Persze az AC meg messe nincs kesz (nem mintha a tobbi kesz lenne:P), ez meg sokat fog valtozni.
Asus Z97-Pro/i5 4690K/HyperX Beast 2400MHz 8GB DDR3/Asus Matrix GTX980 4GB/Thrustmaster T500 RS+F1
De persze ha meg se nézted hogy is feltételezhettem,volna hogy észrevedd a különbséget.
Okoskodni leginkább te szoktál.
Mellesleg,megint bebizonyítottad hogy csak fröcsögésbõl áll a tudományod.
Ember vedd már észre nem neked írtam azt a hsz.amire te fröcsögéssel reagáltál,nekem .
Én téged nem szólítottalak meg,mert annyira nem tartalak hogy .....
Akinek meg írtam az normális kulturált hangnemben válaszolt.<#eljen>#eljen>
De tudom ez tõled messze áll.
Na szevasz <#wave>#wave>ha lehet szakadj le rólam .....
De hogy a Cars topikban beraksz 50 videót milyen jókat versenyzel ( igen , AI ellen ...), itt meg okoskodsz, hogy minek az AI, az simán trollkodás , nem más ...
No mindegy, ez van .....
Ahogy a te fröcsögésed is fárasztó ahogy elõadod magadat minden topicba.... <#wave>#wave>
ha csúszkálósabb nehezzebben kezelhetõ autókázásra vágyok akkor nem kikapcsolom a gyári abst is hanem , keresek olyan autót amiben gyárilag nincs...f40-t imádom, Lauda Ferrariját szintén stb
szerencasére van bõ autóválaszték...
Minden segítség ki van kapcsolva nálam is ...
pont arról írok h hülyeségnek tartom h páran kikapcsolják billentyûkombinációval az autó gyári abs-t pl...
és igen ezt írom h ez legalább nem takonyszimulátor kamunak tûnõ effektekkel...
azért írtam h mivel játszottam ezelõtt , h látszódjon h "szimulátorszûz"- ként kellett választanom... így nekem nem voltak meg azok az elõítéleteim, mint itt szinte mindenkinek...egyszerûen választani akartam , amiben csak az befolyásolt h Szerintem melyik van legközelebb vezetési élményben a valós tapasztalataimhoz...
autókezelésben az AC tûnt magasan a legjobbnak nekem...
IR-t sajnos csak párszor próbálhattam és az is nagyon bejött, bejön...
a multirendszere szenzációs, de fizikában nekem valósághûbbnek tûnik az AC...(persze nyilván nem ismerem eléggé)
kicsit borsosnak érzem az árát...helyette inkább load cellás pedálra spórolok:)
“Racing is life; anything that happens before or after is just waiting.” Steve McQueen
Szerintem ne trollkodj tovább, az , hogy szerencse ha nincs AI, meg ez az állandó sírásod a semmiért, most miért ez van miért ez nincs fárasztó és alaptalan ....
Esetleg ha van rá lehetõséged az iRacinggel is tégy próbát,persze nem csak az alap kocsikkal pályákon,biztos változni fog a szimekkel kapcsolatos véleményed.
Igaz ott nincs AI)szerencsére)
Mellesleg ahhoz nem kell kimondottam hc szimnek lennie valaminek hogy,
"jól menni könnyû , de gyorsnak lenni viszont kutya nehéz (remélem majd azért sikerül :) )...óriási különbségek lehetnek idõben, holott szemre szépen megy valaki..."
Kanyar belsõ részén van egy láthatatlan fal...
de valahogy egyiknél sem fogott el az az érzés h tényleg rendes autót vezetnék...valahogy kamueffekteknek , kamunehezítéseknek tûntek a dolgok mindegyik szimnél...
ahogy észrevettem a szimes társadalom nagy része nem a valóságérzetre gerjed, inkább azt szeretik ha minél nehezebb a kezelhetõség, csúszik minden mintha taknyon mennénk és az nem szempont h a valóságban milyen stabil is az adott autó...
ehhez kapcsolódik ez a "segítségnácizmus" is a szimesknél...(aki segítségeket használ azt egybõl lefikázza valaki)Itt AC-ban pl nem nagyon értem h mi értelme van kikapcsolni egy autóban az ABS-t amikor a valóságban kikapcsolhatatlan...innentõl már nem reális szerintem az egész...
már nem tudom ki írta h az AC olyan drivergame-es valamilyen szinten...
Szerintem az AC legnagyobb erõssége az h "lassan " körözgetni illetve szépen menni viszonylag egyszerûnek tûnik... de amint racing simulator-ként kezded kezelni egybõl megváltozik a játék...
jól menni könnyû , de gyorsnak lenni viszont kutya nehéz (remélem majd azért sikerül :) )...óriási különbségek lehetnek idõben, holott szemre szépen megy valaki...
és a szimesek nagyon nyavalygósnak tûnnek:)
ha kapnak valamit , rögtön megy a sírás , h dehát ez sokkal jobb egy másik játékban, miért ezt kaptam, én új pályát akartam...
tisztelet a kivételnek...
Az említett McLaren-nél is tetszik hogy pl. a Parabolica-n kétszer is bele tudtam nyúlni amikor kezdett elúszni.
rF-nél ez rögtön csapkodás, AC-nál tudok elég gyors lenni.
Mint a linkelt Nordschleife Z4-Porsche...amikor valakit lekövetek ennyire, akkor nyilván nem tökéletes semmi, ráforulás-ívváltás-fék-kigyors, mert nem látom, mert alkalmazkodni kell.
De nem kell eldobni egy méregdrága kocsit mert az a get real, senki sem versenyezne, én sem azért szimezek már 10+ éve hogy minden szimulátorban orrb@bsszanak hogy látod ezért nem lehetsz versenyzõ...mert ezt soha nem fognád meg. :)
A changelog-ban igazabol csak az ujdonsagokat irja le.
De itt sem egyformák az autók, KTM pl szerintem teljesen jó, abban semmi végsõkig tûrést nem látok, a GT-k már tényleg kicsit szemkitolósak, bár gondolom az igaziból is ilyen ,de azért nekem jobb lenne, ha pl gázadásra megforogna néha :) De nekem még sikánban sem nagyon jón össze, kivéve ha megdobja az autót a kõ ...
De az tuti, hogy folyamatosan piszkál olyat is ami nincs leírva a listában, a pattogás is eléggé sokat javult mára, gumik is, szerintem most ffb-n is javított valamit .
De ami meg mindig piszkalja a csorom: megyek vele, tetszik; tolom neki, meg jobban tetszik; kitolom a szemet, egyre jobb, vigyorgos; elkezdek vadulni, bedobalni a kanyarba, erre negy kereken csuszik, sodrodik, driftel... ez mar kicsit... nem annyira jon be;)
Igazabol a "kritikus ponton" erzem problemasnak, de ez igaz a tobbi programra (szimre) is!
Sot, mindharom kicsit maskeppen, ra jellemzoen visekedik:
- iR: kiszamithato, jo erzes, ha megfogom akkor tuti 100% korrekt, de altalaban elszallok a retekbe:)
- rF2: kicsit kiszamithatatlan, de kiismerheto, de random hattal jovok ki a kanyarbol;D
- AC: a vegsokig turi, megbocsat, nem szeretne elvenni a kedvem, ezert inkabb a fektavokkal operal, es beletolja az elejet a susnyasba;)
- Nem fogjak kolcson adni, Steam account-hoz kotott. Max valamelyik bator emnber, aki odaadja az SG-re 1 napja regisztralt embernek:D
- Csak DX10.1, de inkabb DX11-es kartyan LEHET hasznalni. Billentyuvel nem sok ertelme van, arra vannak mas kesz programok (Shift, Grid, NFS es hasonlok).
- Ha megjelenik (2-6 honap) utana lesz belole ingyenes demo, ki tudod probalni.
Es a tovabbi program beszerzesevel kapcsolatos dolgokat privatban legyszi, mert visszatorlom az egeszet:) THX!
https://www.youtube.com/watch?v=ewxrNSOKFow
de amúgy a játék nagyon tetszik a hangok fõleg a régi f1 Lotusnak ahogy pukkadozik azzal szórakoztam hogy egyhelybe túráztattam hogy visszapukkanjon a kipufogó csak anya átjött szólni hogy mi ez a hang azt hitte kint valaki randalírozik :D
azért nem tudok még vele normálisan menni mert sajnos billentyûzettel megyek most és alig lehet normálisan kormányozni a verdát :S
De mivel most szerezted, és mivel régi verziót nem tudsz szerezni Steamrõl elsõ blikkre azt mondanám meg kell venni ! :D
valami nagy gebasz lehet az én verziómmal vagy minden 0.2-es verzió ilyen? ti honnan szeditek le a patcheket hozzá?