Assetto Corsa (és EVO)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nem hiszem hogy logi specifikus lenne a dolog, szerintem ez maga az ffb technológia hátulütõje. Van egy kis idõ ami eltelik a bemenet(elforgaod a kormányt), meg a rá adott válasz közt(köv. frame-ben kiszámolja a gép az erõket és visszaküldi a kormánynak).
Na az a kis idõ, amennyivel túl fogja mindig lökni jobban egyik-másik irányban a kormányt.
barcalaci84
Bizony-bizony...és csak logitech kormanyoknal lehet ez igazán probléma, mert az ffb lyuk miatt tud ilyen látványos lenni a dolog...
Thrustmasternel, fanatecnel én nem is tapasztaltam...
Tomsteel
Egyszerû dolog. Elrántja ellenkezõ irányba mikor elengeded, majd az otthoni kormányod tehetetlensége átrántja a másik irányba, ahonnan kezdõdik a folyamat elõröl.

.: SUZUKI heart, GTi mind :.

😄 Egy kicsit virgoncabb... 😊))

www.smart-bus.hu

Jobb mint a busz? 😊))

i5-2500K, 8G RAM, GTX1060/6GB / Logitech G29 / Win7_64

Egyébként most volt egy kis idõm játszogatni... Az E30DTM orgazmus közeli állapotokat idéz elõ elég gyakran! 😊)

www.smart-bus.hu

Köszi, így már világos... Azt hittem nálam van valami rosszul beállítva. A negatív kerékösszetartás segít valamit rajta, de egy nagyobb bukkanó után akkor is belekezd... 😊)

www.smart-bus.hu

Alexease
Vagy regi tipusu kormany, fel centis fogaskerekekkel es 90 fokos elfordulassal;DDD Annal visszajelez a felfuggesztes hogy X% jobbra, a koramany meg elrangat 2-3 centit😛
Alexease
Ezt nagyon sokminden befolyasolja. Foleg ilyen reszletes aszfalton es gumikon. Sokkal tobb az apro direkt visszajelzes. Ezek korabban nem voltak (ilyen reszletesseg), plusz "elveszett" a kormany/ffb modell megoldasa miatt.

Ezek az apro visszajelzesek megjelennek mindenhol, vegigszamlja a modellen, de ha nincs belekalkulalva a termeszetes mechanikai holtjatek, surlodas, csillapitas, veszteseg, akkor tul kozvetlenul jelentkeznek es/vagy felerositik egymast.

Ez gond volt az rF2-nel is (10-100-szoros reszletesseg es brutal FFB visszajelzes) es korabban az iR-nel is (ott total uj/mas kormanymu/fffb modell keszult, most a "legjobb").

De AC-nel ez meg csaloka, mert folyamatosan valtozik, erdemes belekalkulalni a felfuggesztes (foleg a csillapitok) "anomaliajat".
lac coo
Ez akkor az igazán jó, ha elõtte van egy hatalmas holtjáték az FFB-ben ! 😄DD

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

bardocz
Ja, nem mindig csinálja, de már én is észrevettem. De ez benne van más játékokban is sajnos.
lac coo
De ez vezetés közben nem érzõdik, amúgy gondolom a súlypont-áthelyezõdés akar lenni, mikor egyik oldalt holtpontra jut, a gumi , rugó kicsit visszalöki ....

Alexease
Es persze ennek az erzeset es erosseget nagyon befolyasolja vagy felerositi a kormanybeallitas: elfordulas, kormanyszog, linearitas, FFB erosseg. Es persze az auto (felfuggesztes, gumi) beallitas is.

Van valami damping beallitas, ami elvileg eppen ezeket csillapitja (mestersegesen, nem kormanymubol szamolva), de az parhuzamosan ront is a visszajelzesen. Az jobb ha nullan van.
Alexease
Valszeg gumi, felfuggesztes, csillapitas es FFB anomalia. Ez (ugy ahogy) mas uj programban is megtalalhato, ami tobbet, jobbat, reszletesebbet akar szamolni.
Hiaba frissitik X-szaz Hz-en a fizikat es az FFB-t, sajnos az analogtol meg messze van.

Erre az egyik megoldas, a meg tobb szamitas megtobb parameterrel (foleg mechanikai csillapitasok es vesztesegek) es a "modernebb" kormanymu-ffb modell.

Az AC-nal meg ket egyeb "gond" is lehet: meg csinalja, frissiti, barkacsolja es egesti😛; a masik, hogy az AC kicsit meg a regebbi stilusu FFB-t hasznalja, bar a visszajelzesek jok, kozvetlenek es reszletesek.

Plusz, az egesz AC felfuggeszteseben meg lathatoan/erezhetoen vannak bugok, anomaliak, erdekessegek.
Urak!

Az miért van, hogy nagy tempónál ha elengedem a kormányt, akkor egyre erõsebben jobbra-balra elkezd rángatni a "kormány"? Olyan mintha korrigálni akarna, és mindig egy picivel túl húzná...

www.smart-bus.hu

lacica
Köszönöm,siker!!!

Alexease
d:/Steam/SteamApps/common/assettocorsa/system/cfg/dx11.ini

ALLOW_UNSUPPORTED_DX10=1
lacica
Üdv.Segítségeteket kérem,fõleg Alexease-t.A direct x 11.et,hogy lehet átírni dx 10-re.Múltkór megcsináltam,de most formáztam a gépet és már nem emlékszem,hogy mit írtam át vmi ini-ben.Vissza is olvastam de nem találtam!!! Köszi a segítséget,bárkitõl is jöjjön!!! <#worship>

Én ebben nem látok AI bugot. A human vezetõ lelassult az ideális íven és az AI sárgazászlós lassításba kezdett. A human DQ, szabálytalan vezetésért. Az AI ráadásul óvatosan, talán túl óvatosan kerülte meg a veszélyhezetet. A humannak kellet volna lemenni az ideális ívrõl, mert lelassult. <#nemtudom>

Asus Z97-Pro/i5 4690K/HyperX Beast 2400MHz 8GB DDR3/Asus Matrix GTX980 4GB/Thrustmaster T500 RS+F1

lac coo

lac coo

lac coo
Meg kell változtatni a forgásirányt és akkor oldalra mozog, szélirányban ! 😄D

Alexease
Ezt nem kicsit fejleszteni kell, hanem kukazni az egeszet, es csinalni egy masik normalisat elorol😄
Ezzel meg az egyszeru szeliranyt sem lehet megoldani, mert van +100db plane, koncentrikus korokon, feltexturazva 10db DDS-sel, es az forog egy felgombon elosztva korbe-korbe😄
lac coo
Hát ha lesz esõ vagy valami idõjárás, gondolom fejleszti kicsit .

Alexease
En sem a vizualis elmeny miatt aggodom (bar ennek az ujnak vannak meg vezetes kozben is igen rossz pillanatai😛).

Inkabb a beleolt munkaidot tartom feleslegesnek, es a technikai lehetosegeket, amivel ezt tovabb kellene fejleszteni. Az elozo egy teljesen mukodo es hasznalhato rendszer volt, elvileg rendes dinamikai lehetosegekkel, "csak be kellett volna kapcsolni". Mukodott a felho atlatszosag, a suruseg, a szin, a sebesseg, az irany, mar csak az alapjan shadowmappot kellett volna tolni a palyara.

Most van egy eleg gagyi es egyszeru megoldas, ami neha meg ronda is, es egyelore nem jo semmire.
lac coo
Valahogy én ezeket hiányolom a gumiból ....(RF2-ben ez benne van ...)

Én eddig még felhõt sem láttam a játékban DDD<#wow3>
lac coo
Hát nekem ez is jó ! 😄DD Eszembe nem jut játék alatt, hogy milyenek a felhõk, vannak azt kész ! 😄

Alexease
Ez a felho mizeria mar rajtam marad😊<#idiota>
De tenyleg felesleges volt Kunosnak eroltetni a CARS-komppintast, ugy sem tudja (idoben, lehetosegben, egyebekben) normalisan megcsinalni.

Boven jo volt a korabbi, az rF2 koppintas😊

lac coo
Én is jókat megyek AI-val, egy nagyobb bajom vele, az eddigi kamikaze stílust megpiszkálta, de most kicsit túl lõtt a célon, ha egy másik AI van ez egyik elõtt, lelassítanak.ez elég kellemtelen mert ha sokan vannak együtt szinte majdnem megállnak . Ugyan ez van ha megelõzöm : alig tudok elmenni mellette úgy nyomja neki ,de ahogy elõtte vagyok beletapos a fékbe ...

Recések nekem is, ezt pont olyan szögben sikerült lekapni, hogy jó lett. SweetFX is van rajta, attól élesebb egy picit az egész. Játékban jobban kijön, nem tudom a steam képlopó mennyit ront a kép minõségén, valamennyit biztos.
lac coo
Neked miért nem recések a fényfoltok szélei ? 😊)) nálam azok bárhová tolom fel a grafikát ...😄

bardocz
Az nem felhõ, hanem kemtrél, azért ugyan olyanok.
alma2
Ez a kep Alex kedvence lesz, ha jol megnezed, harom egyforma felho is van rajta 😊
Tenyleg gaz.. Azon a nyamvadt 5 darab palyan, hogy nem tudja kezzel szetpakolni a 10 fele felhojet hihetetlen, 2 perces melo lenne.

szerintem

<#eljen> Egész jókat lehet menni, én is körözgettem velük. Kép, csak úgy.
Totti5
Rég nem mentem AI ellen, most próbálgattam és egész kellemes. Érezni az elõrelépést, élvezetes volt ( Silverstone, GT2 BMW és McLaren ). Csak így tovább.

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

lac coo
Ha ennyi lenne, akár fixen is a tükörben nekem már jó lenne ! 😄D

TeeBeee
Én ere gondoltam:

Alex nincs kedved Kunosék orra alá tolni valami ilyesmit? Bár lehet ez a tükör mizéria a legtöbb embert (meg Õket) hidegen hagyja, kisebb gondjuk is nagyobb ennél.

lac coo
Hosszabb versenyen látszik, hogy némely kanyarral gondban van az AI 😊)

Stig95
Ez volt a gond, most jó. Köszönöm <#taps>

Ki mondta, hogy f??det rám?!

Mert rossz exe-t állítottál be a profilerben. Global settings-el is olyan?
bardocz

Esõs GT3 verseny.
Stig95
G27-em van Logi Profilerben és játékban is 900 fok van beállítva de mégis csak 270-ig megy. Ez miért van nagyon idegesítõ lehetetlen irányítani az autót normálisan, negyedet fordítok de már a játékban egy egész kört megtesz a kormány. 😞 Tud valaki segíteni?

Ki mondta, hogy f??det rám?!

lac coo
Nekem az is jó lenne ha fikszen rá lenne "festve" az autó hátulja .Csak jobb lenne 😊
Bár való igaz, a legtöbb autóban ha normálisan beállítom nem is látszik a tükör 😊)

lac coo
Szerintem nem.

Jacek
Rég toltam, a DRS az mükszik vagy csak van egyenlõre?

Alexease
Valszeg sokat sporol(t) a tukrok programozasaval, es tuti sokat nyer vele fps-ben is. Igy hogy "statikusak", allitasi lehetosegek nelkul, igazabol fix dedikalt render kepek aztan annyi.

Talan kesobb, ha nem is lesz dinamikus (nem valoszinu), esetleg lesz FOV es kep pozicio allitas.

Sok autoban mondjuk alapbol hasznalhatatlanok (foleg "normalis" cockpit FOV es ulsepozicio beallitassal). De tobb monitorhoz es virtualis nezegetos cuccokhoz mar szukseges lenne az allitas.
TeeBeee
Az engem is bosszant. Az autó hátuljától 1méterre már látszik mindkét széle a pályának. Ha nem is csinál iracing stílusút (pedig kéne) legalább állítsa kintebb a tükröt és engedje a fov állítást (mint nkp-ban). Egy autó ha mögöttem jön 15 méterre akkor azt még azért látnom kéne.

lac coo
A tükröket megoldhatná, hogy látszódjon az autó hátulja benne, szerintem nem csak fél autó van fülkenézetben mint régen rF-ben volt, simán meg lehetne csinálni , akár csak pár alkatrésszel is ....

Tegnap hosszas versenyzés és körözés után, a Monza-i pálya célegyenese végén az S kanyarnál elborult az agyam, elfogott ez érzés, átkapcsoltam hülye gyerek módba. Végeredményként elõtört belõlem a kifinomult vezetési stílus 😄 😄 😄

GIGABYTE GA-Z170X-Gaming 7 | Intel Core i7 6700K | ASUS GTX 1080 Strix 8GB OC | Corsair 16GB | Logitech G27 + Thrustmaster Th8rs| Asus Xonar Essence STX II | Asus MX279H | Samsung 250Gb 850Pro