Assetto Corsa (és EVO)
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nemtom mit mûvelnek odaát, de egyáltalán nem jó jel az ilyen.
"Nulla tenaci invia est via"
Aztán elég gyakori/hülye hiba a kézifék is ha behúzva marad és nem veszik észre, csajok általában, de láttam már 300lovas autó próbafutásánál is amikor az izgalomban senki nem szúrta ki a visszajelzõ lámpát, és tárcsacsere lett hamar. 😊 amelyik fék pulzál vagy már ráz ott a fékhatás töredéke az eredetinek.
A fém fékcsõ pl. ezért jó, mert a gyári tömlõ tágul ezért a féknyomáspont 'nyúlósabb' lesz.
”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type
Ez városi legenda ahogy mondod ...
Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!
utcai autóra szinte mindenhol a nagyobb féket fogják mondani mert abban nagyobb pénz van, látványosabb-eladhatóbb.
Utcai autó saját fék kresz betartása mellett egy vészfékezésre általában elég, kivéve a rossz konstrukció persze.
”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type
mindegy, kamuznak az újságírók, azt jóvan ! 😄D
Olyant direkt se tudna senki csinálni, mesteri ritmusban ugyan ott vannak valami kis dombok, sõt nem is kicsik 😊)
Máshogy mondom ...
Van egy autóból kettõ darab, tök ugyan az mindegyik...Egyik kap egy erõsebb féket, ahogy én olvasom elõbb is fog megállni. autó ugyanaz, gumi ugyanaz, beton ugyan az ,egyik blokkol x erõnél vagy beindul az ABS, a másik mitõl nem blokkol ugyan annál az X erõnél ?
Vagy kamuznak mindenhol, és nem is állnak meg elõbb ezek a "sportcsomagok " 😄D
Meg persze a rugo meg a telo is. Mert ha padlogazrol fektavon lepadlozod, az utcai felfuggesztesen leer az elso lokharito, hatul megall a tudomany es korbefordulsz haromszor😄
vészfékezésnél utcai autón.
100 felett, 200 km/h környékén már valóban megváltoznak a dolgok, ott már tényleg sok múlik az anyagokon egy vészfékezésnél is. ..sok métert számít minden...de egyébként azt is cseszheted ha szemét vagy úthiba van.
De csak a bazinagy szepen csillogo fektarcsakkal es a sargara festett feknyergekkel ne foglakoz😊
A pályafék elõnye máshol van, és igazán pályán jön ki.
Bár érteni akkor sem érteném 😊
De kimerítõ választ nem kaptam, nincs itt egy árva fizikus sem közöttünk ? 😊
Mitõl áll meg elõbb ( mert elõbb megáll ) csak mert nagyobb a fékerõ a nagyobb tárcsán, több dugattyún ...?
Akkor van ertelme, ha sport csomag, es kiviszed palyara. 100-150km/h felett valszeg mar boven ki jon a kulonbseg, amikor meterezed a fektavokat.
Ha meg kemenyebb rugot kap az auto (a sport csomagban), akkor meg leve mas a felallas, nem csak a fekek miatt all meg jobban😛
De egy ABS-es autónál nagyon nem lehet tévedni az adagolással...Nagyobb erõ , de ugyan ott kellene a guminak feladni és bekapcsolnia az ABS-nek ...
Én ezt akkor sem értem .
Nem tudom, érthetõ a kérdésem, átjön mi a problémám ?
A 'nagy fék' önmagában csak optika, rugózatlan tömeg sz@r helyen.
Nagy, hûtött fék kisebb súlyban már valami, fém fékcsövekkel menettulajdonsághoz illesztett összetevõkkel, jó fékfolyadékkal (ne forrjon meg pár kör után).
Nagyon jó/határozott fékpont mindig, jó fékadagolhatóság.
Nagy gumi/nagy tapadáson nagy igénybevételt egy normál fék nem sokáig bír, elmelegszik..megég és deformálódik..ütni fog. (tempó+behúzott kézifék esete).
..kell jó futómû is, mert ha a kerék elpattog blokkolni fog(!).
Pl. a biciklidnél, ha bõven elég a V fék akkor miért áll meg mégis elõbb a tárcsával ??? Mert gondolnám a plusz erõ ara megy el, hogy a blokkoló felnidet szorítja értelmetlenül még jobban... 😊 Nyilván nem igaz, de akkor meg hogy -mit ? 😊 Vagy nem a felnit, a tárcsát, mindegy 😊
Én ehhez buta vagyok 😊)
De azt is hallani sûrûn, hogy sima autó nagyobb, jobb minõségû féket kapott és jobban megáll ... Pedig ugye az alap is sok általában, ezért nem értem 😊
Nem szuperkarok érdekelnek...😊
itt szerintem még a fékvezérlés is számíthat simán, ha a gumi méretét nem is nézzük, felfüggesztést stb amik a fékezést befolyásolhatják.
szóval ne egy átlag kocsit vegyünk alapul hanem egy porsche boxtert.
azon alapból nincsenek a drága kerámia tárcsái a cégnek, de ha kéred akkor megkapod és mérhetõ a javulás😊
!Forza Ferrari!
De más tippem nincs, mint hogy 200-nál már nem tudná blokkolni, vagy lehet közel sem tudná blokkolni a kereket, tehát ott már kevés az erõ a sima rendszerben ...
Minek kell egy autóba nagyobb fék ? olvasom tesztekben, hogy hûûdekirály, 300 mm-es tárcsa, 350 mm-es, 3 dugattyú anyámkínja...
De ha elkezdek fékezni az autómmal, egy idõ után nem bírja agumi és megcsúszik blokkol a kerék ....utána minek még nagyobb fékerõ? 😊 szóval akkor mitõl jobb egy utcai autó, utcai gumival nagyobb fékkel, Nem értem. Márpedig jobb, nem mondanák mindenhol, hogy jobb, de nem értem mitõl jobb ....Szóval mitöl áll meg elõbb egy gyári sport tunigos autó, amin ugyan az és ugyan akkora gumi van, csak nagyobb fékek, mint a mezei, hisz azon bõven so ka fékerõ, sose lehet használni .
Vagy csak nagy sebességnél számít, ahol az alap fék nem is lenne képes leblokkolni ? ( Nyilván az ember nem teszteli ezt egy utcai autón, nem nyom satut 200-nál csak úgy viccbõl ...)