42876

banner
  • Pitti
    Tök igazad van, de mivel a srác VR szemüveggel játszik az a nagy tv ott "csak úgy van". látszik, hogy az oculusra állított FOV nézetben van a kép.
    Ebbe én ezért nem kötöttem bele. :)
    Utoljára szerkesztette: Pitti, 2017.03.28. 11:18:35
  • Pitti
    "Nem előny ha a pedálok is veled mozognak"
    nekem az a "vesszőparipám", hogy a valódihoz legjobban közelítsen a szimuláció, látványban, hangban, fizikában, üléspozícióban, FOV-ban, mindenben, mindent ott lássak ahol az igaziból lenne, ott legyen a kormány, olyan szögben álljon, és ha már mozog a cockpit akkor az is a lehető legjobban közelítsen a valósághoz. Ha nem megy akkor inkább ne legyen semmi, de ha a kezem lábam külön mozog az nekem hamis érzést ad, sőt... van amikor csak az ülés mozog még a kormány is fix, hát az meg végképp vicces... de nem vagyunk egyformák.

A kormány használatának is vannak ellenérvei a controllerrel szemben. Meg ffb nélkül is gyorsabb lehetsz állítólag.
  • alma2
    Ez egy keszen vett cucc, szeirntem meg csavarozni sem kellett :)
    Egy temaban jobban jartas szemely majd kijavit, de nem feltetlen elony, extra az, ha pedalok is veled mozognak. Sot vannak ellenervei is.
    De tobb "cegnel" is igy van megoldva.

next level motion

Pont az elobb emlegettem, hogy razza a szek az ember fejet, es kivulrol nezve rohadt zavaro, 5. percnel pont errol beszel a srac, illetve lehet allitani a kompenzaciot, pont csokkentve ezt a nem kellemes effektet, majd csavez beszamol rola, segit, javit-e a dolgon, ha egyaltalan ot zavarja ez sisakon belulrol.
    Utoljára szerkesztette: alma2, 2017.03.28. 10:43:33
  • alma2
    Illetve azt gondolnam, hogy a tv vagy kiveto vagy legyen barmi az az oriasi cucc elotted, mar tul nagy vagyis a kormany mar ketszer akkora mint a valosagban ebbol a tavolsagbol, illetve a kozeppontja is tul magasan van, eleg hamar kitorik a nyakad. A jatekoknal ( ugy van belove) hogy a kepernyo kozepet bamulod az esetek 99 %-ban, (persze lehet bizonyos jatekoknal allitani) ha tavolra, elore akarsz nezni, latni. Igy erdemes ugy beallitani, hogy a legkenyelmesebb akkor legyen a nyakadnak, szemednek, amikor a kepernyo kozepet bamulod. Bar az ules hattamla dolesszoggel is lehet jatszani. Igy, hogy mozog nehez megitelni, de ha neked 1 ora utan se faj a nyakad, illetve farad el a szemed a folytonos felfele nezestol, akkor nem szoltam.
    Utoljára szerkesztette: alma2, 2017.03.28. 10:14:04
  • alma2
    Ha probalemak akadnak vr-rel jatek kozben, hogy tartsa a min 90 fps-t, sok esetben pont annyi eleg, hogy kikapcsolod az appokat jatek kozben. Leginkabb rajtnal jellemzo nagy mezonynel a fenti jelenseg nalam.
    Bar kivulrol nem szoktam nezni, igy nem biztos, de olyan mintha a razkodas mindenfele vizualis g effect be lenne kapcsolva vr kozben is. Bar azt gondolnam ezt automatan titlja vr kozben, szoval erdemes lenne kikapcsolgatna, ha meg nem lenne a menuben.

ui: vagy lehet csak a szek razza ugy a fejedet, hogy kivulrol rossz nezni, mit rangatozik a kamera.
    Utoljára szerkesztette: alma2, 2017.03.28. 10:01:49
  • Pitti
    Ne ijedj meg a profik sem mindig találnák el a pedálokat, ha azok nem mozognak a cockpittel Viszont neked egész jól ment :)
    De tényleg nem lehetett azt megoldani, hogy egyben legyen a pedáltartó is a mozgó cockpittel? Egyébként jó a cucc...
    Utoljára szerkesztette: Pitti, 2017.03.28. 07:46:02
  • Cshavez
    Sziasztok! Összeállt végre a rendszerem,és az AC jön be a legjobban.

Kezdő vagyok pls nem megkövezni. :)
  • barcalaci84
    én voltam .. számomra az este tanulsága az volt h a sok gt3 -azás elbutít:) nem nagyon éreztem a heel and toe-zást...eleinte az 1:02 nek is örültem a vége fele azért már 1:00 közepe táján sikerült menni (de akkor már az asszony szólt h nézzünk valami filmet:))...de elég nagy volt a darálás...azért a csak MR AB szervereken talán jobban figyelnek mint itt...
  • alma2
    na meg nem tudom a Kunos felmenoit emlegessem, vagy en allitottam be rosszul a deadzone-t a kezifeknel, igy a sajatjaimat szidjam, de bele se merek gondolni miota megyek igy :)
    Mostansag neha-neha megyek nordschleife-on vegyes auto felhozatallal multiban, dirt rally utan levezetes keppen, igy nem is tunt fel.
    Most kiprobaltam ezt a miata-t, brand hatch indy-n. Qualify-on uridoket mentek hozzam kepest, 2-3 masodperc, mondom jol el szoktam tole.
    Aztan ahogy elindul a verseny, elkezdem szidni az elottem levoket, milyen hosszu fektavokat vesznek, konnyeden kerulom oket a kanyarban, de a celegyenesben akarmilyen jol indulok neki, gyakorlatilag mindenki elment mellettem.
    Mondom ilyen nincs, ennyire csak nem fujjak fel a gumit es nem 0 benzinnel mennek. Mondom kivancsisag keppen, kikapcsolom a kezifeket,es lass csodat, gyorsultam 3 masodpercet :) Szoval szomoru vagy nem, a dead zone ellenre, folyamatosan fogott a kezim, valami hiehtetlen kanyar stabilitast adva, de egyenesben picit visszafogta a kocsit. Mivel a gyari pedal app nem mutogatja a kezifeket, igy nem tudom hany szazalekon foghatott, kb 5 max 10%. De erdekes, hogy a dead zone allitas, nem igazan hatotta meg jatekon belul.

Ja igy utolag udvozlet Tyukinak, meg ha Barcalaci volt fent neki is. Nevek ki vannak kapcsolva verseny kozben, igy csak a vegen lattam merre jartatok.

Nem tudom minden kocsinal ennyi elonyt ad e, na meg jo lenne kitenni egy gombra, ezt az 5-10 % kezit. Kanyar elott tuti bekapcsolnam, aztan apex utan maris ki. Kegyetlen sokat segit.
    Utoljára szerkesztette: alma2, 2017.03.27. 21:38:34
  • GPx8
    Köszi
  • Szabi #40423
    dlc, igen
  • GPx8
    Sziasztok!
    A Red Bull ring az "gyári" pálya, ugye?
  • tbazsi95
  • danikosz

Várunk mindenkit sok szeretettel a Virtual SimRacing által szervezett Formula Hybrid Series 2017-es évadára! Az ingyenes Assetto Corsa bajnokság az idei szabályoknak megfelelő autókkal fut, amely tartalmaz minden 2017-es festést. A valós helyszínek mellett olyan pályák is kerültek a naptárba, mint például Imola, ahol ráadásul két futamos versenytvégét tartunk. Minden információt itt megtaláltok, jelentkezni pedig itt tudtok!
  • tbazsi95
  • tobias88
    Ugyan már, csak néha fordul elő...
  • arty
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    egyrészt a játékfejlesztők nemigazán állítanak ilyesmit, ez általában inkább urban legend alapon a fanok által VÉLT érv szokott lenni

de még ha erre hivatkozna is egy fejlesztő - miért kellene elhinni, amikor a másik játékban törnek az autók?
    nyilván a vásárló pofájába vágni, miszerint "erre nem költünk/nem tudjuk megcsinálni/nem érsz nekünk ennyit" nem volna bölcs reakció...

hálistennek a nem-törés ma már nemigazán probléma, 1-2 kivételtől eltekintve mindenhol van törés, sérülésmodell
    biztos változtak a licenszfeltételek ;)))
  • Tomsteel
    Nagyon szuper a századik Porsche, de kérden én a jó Istent miért lehet a mai napig kilépni szerverről a boxba lépés gombbal ebben a nyamvadt játékban???
  • nagy891229
    Valaki megtudná mondani nekem az mitöl lehet, hogy játszok a játékkal kb 1 órát és egyszer csak elmegy a kép sötét lesz az egész, de nem fagy meg hanem fut tovább. ctrl+alt+del feladatkezelö bejön és vissz jön a kép.

Köszi
  • b-type
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    ?
    én nem mentegetek senkit, pláne NFS-t, kismillió éve játszottam velük, utoljára talán a Mercedes World Racing-l játszottam ami hasonló lehetett.
    DE mivel a játékfejlesztők állítanak valamit, mondjuk hogy nem engedi a törést a license szerződésük, és te ezt nem hiszed el, akkor miért nekik, vagy nekem kellene bizonyítani hogy de?!
    bizonyítsd te, hogy hazudnak,
    holnap azt fogod kitalálni, hogy, visszakanyarodva a topik témájához, tszem azt az Assetto lopott kódra alapul,..akkor elvárod hogy bizonyítsam/suk hogy nem?
    hülyeség,
  • Prézli
    Köszönöm a válaszokat!

Jogi rész azért merült fel, mert egy időre nem működött a Miata mod AC alatt, és ezalatt számos külső patch érkezett hozzá, amik kevésbé hivatalos úton terjedtek. Egyszer vmelyik fórumon jeleztem, hogy ilyet keresek, és valakitől azt a választ kaptam, hogy az a mod már a Kunos tulajdonát képviseli, így jobb ha nem módosítgatom. Nyilván nem arról lenne szó, hogy ennek hatására fülem farkam behúzom és a rendszámot sem merem átírni, csak akkor mondjuk nem rakok ki képet, etc

Törésmodellhez:
    Több NFS részt is a Criterion Games fejlesztett, ők feleltek a Burnout szériáért, így biztosan nem a törésmodell knowhow hiányzott.
  • tobias88
    Biztos lett volna az a pénz, amiért kapott volna, de nem ésszerű áron. Ehhez az árhoz még hozzájön a törésmodel lefejlesztése is ugye és így gondolom már nem érte volna meg nekik.
    Utoljára szerkesztette: tobias88, 2017.03.24. 20:09:23
  • arty
    oké, majd egy derűs napon elhiszem, hogy pl PONT az ea games nem kapott jogot a törésre a nidforszpídbe (aztán utána részben meg igen)
    vagy hogy a poliphony nem kapott jogot rá, h az egyik játékmódban pl törjön a kocsi gtben - míg a másikban épp törik. és miközben a konkurrenciánál is törik.

persze mentegetheted őket (bármelyiket, általánosságban), hisz mindig van, aki nem bírja elviselni, ha kritikát fogalmaznak meg a kiskedvencével kapcsolatban ;))

(egyébként hol az a bizonyos nyilatkozat? ;)) )
  • b-type
    Nem hiszem hogy belelátnánk hogyan és milyen feltételekkel adnak lehetőséget az autógyártók, hogy egy játék használja a márkanevüket, ...és innen kezdve pedig értelmetlen dolog megkérdőjelezni amit egy fejlesztőcsapat nyilatkozik.
    Lehet sárdobálni ettől még a semmire persze, kinek keresztje vigye, hiszen mindig van aki jobban sejti..
  • alma2
    Na tudtam en eleg elsirnom magam itt openvr kapcsan:), lord kunos beepitett emberei mindenhol jelen vannak, igy javitottak/potoltak is a hianyolt opciot.(Ami erthetetlen hogyan maradt ki)
  • arty
    "hallottam" ? melyikről? ;)

ez egy olcsó bullshit volt, amit vagy a dev/kiadó talált ki VAGY a játék fanbojai találtak ki, véldeni a kis kedvencüket.
    ezt már nehéz utólag kideríteni..... igazságtartalma biztosan nem volt, mert sokszor akkor is felmerült X játékkal kapcsolatban, amikor Y-ban ugyan az az autó tört - ügyesebb fejlesztő, nagyobb büdzsé, stb.
  • b-type
    ?
    Nem hinném, én is több játékban is hallottam, hogy nem hagyták a gyártók...sőt egy olyan is rémlik ahol csak a Ferrari nem törhetett, vagy a Porsche
  • goldboy
    1.13.1
    - Fixed Porsche 911 RSR 2017 technical description text
    - Fixed Mazda MX-5 NA automatic clutch assist.
    - Small adjustments to Mazda MX-5 NA aero drag, wheels inertia and other bits and bytes here and there.
    - Improved Mazda MX-5 NA British Racing Green and Montego Blu skins
    - Fixed mouse steering getting stuck in MP when pressing ESC
    - Fixed Mazda MX-5 NA shifting animation speed
    - Fixed OpenVR rendering with PP off and AA off
    - Added OpenVR app to set Render Multiplier (Supersampling)
  • arty
    "Régen kifejezetten probléma volt, hogy az autógyártók nem szeretnék látni játékban hogy az autójuk törik."

mármint régen ezzel mentegették a fakezű fejlesztőket a játék rajongói. hogy biztos ezért nem törik a lambó az nfs-ben ;)
    és valószínüleg sose volt alapja, "urban legend"
  • tobias88
    Régen kifejezetten probléma volt, hogy az autógyártók nem szeretnék látni játékban hogy az autójuk törik. Manapság ez már nem olyan nagy szám, nyugodtan azt csinálsz amit akarsz. Példaképpen ott van nem egy GTA mod, amiben robbannak is ezek a kocsik, még sem volt belőle probléma. Azt viszont nem tudom, hogy elérhetőek e az autók modelljei, a skinek biztosan
    Utoljára szerkesztette: tobias88, 2017.03.24. 09:40:40
  • Pitti
    Otthon offline játékra saját magadnak azt csinálsz amit akarsz, ez teljesen egyértelmű, itt nincs egyszerűen mibe belekötni. Ha ezt publikálni szeretnéd vagy esetleg értékesíteni akkor valósulhat meg jogsértés.
    Illetve online szerverek nem fognak beengedni a módosított autóval ha csatlakozni szeretnél, ennyi...
    Utoljára szerkesztette: Pitti, 2017.03.24. 07:39:16
  • Prézli
    Sziasztok,

Jelenleg nincs időm elmerülni a témában, így engedelmetekkel itt teszem fel a kérdést: Megvalósítható-e a játékban hivatalos tartalomként jelen lévő modellek átalakítása? (Egyáltalán, saját célra jogilag megcsinálhatom-e?)
    Egészen konkrétan a Miatára szeretnék hátsó mudflap-eket.
    (És ha már ott járunk, motorkarakterisztika, ne adj isten differenciálmű paramétereinek szerkesztése.)

Egy rövid "igen, viszonylag könnyen" vagy egy "esélytelen, add fel" válasz is megfelel, csak tudjam mennyire legyek lelkes :D
    Köszönöm
  • Pitti
    Mivel a dirt rally valóban egy jól sikerült rally játék, az AC-t szeretők között is jó a vélemény róla, így nagyjából ugyanazok az emberek fognak válaszolni a kérdésedre abban a topicban is mint itt. Csak azzal a különbséggel, hogy ez oda való, és ha valaki betéved vagy csak úgy információt keres akkor összegyűjtve találja ezeket egy témára. Csak ezért szóltak a többiek.

Az első kérdésed még nem is volt annyira off mert azt szeretted volna tudni, hogy annak mi a véleménye róla aki többnyire AC-t szereti, de aztán a helyedben már én is abban a topicban érdeklődnék. Egyébként nincs ezzel olyan nagy gáz. :)
    Utoljára szerkesztette: Pitti, 2017.03.23. 19:28:31
  • Zozzer
    Azért sejteni véltem hogy erről van szó. Ne már :) A topikja ,,halott" szinte, ami nem ébresztett sok bizalmat bennem. A másik meg direkt itt szerettem volna meg tudni olyan emberek véleményét akik szeretik az Assettot és annak a fizikáját, mert sokkal relevánsabb számomra a véleménye, mint egy ,,colinos" vonalú topiknak. De ha kezd a dolog polgár pukkasztó lenni akkor én kérek elnézést hogy rontom a topik színvonalát :) Én is csak finoman pedzegetem, hogy nem is tudom hogy elszomorít, vagy inkább fárasztónak érzem hogy miért kell ezt, hisz világbéke meg minden nem?! :) Na közben eszembe jutott egy jó példa, amivel talán szemléltetni tudom a kevésbé összeszedettnek látszó gondolataimatl! A társasházban lakok, esős időben levittem a kutyát, és hát mikor kinyitottam az ajtót miután volt pisi kakksi, a kutya felszaladt sáros lábbal. (egyébként sáros cipő talpnyomos ilyenkor egy lépcső ház első egy két emelete, mert hát milyen legyen, napsütötte csili vili frissen mosott, ha egyszer nem tesznek ki normális lábtörlőt?! én hibám is volt a kutyus tappancsnyoma, de kurvára nem változtatott semmit hogy van ott kutya tappancsnyom vagy nincs, csak valamibe bele lehetett kötni szegény nénikének unalmába, mert egyértelmű volt kinek lehet kutyája, mivel kettőnknek van a házban) Nos a lent lakó néni üzenetet írt ki a bejárati ajtóra, bla bla nem a kutya a hibás hanem a gazdák, erre oda kellene figyelni stb bla bla. Na ez is ilyen :) Ne legyünk már első emeleten lakók nénikék. Azért nem volt offban, mert ipad-ről írtam. :) Köszia választ a választ GPx8.
    Utoljára szerkesztette: Zozzer, 2017.03.23. 19:15:42
  • Solt
    Egy témán kívüli kérdés még elmegy, bár azt is illet volna már "off-ba" tenni, nem véletlenül válaszolták rá "off-ban". A második már túlzás, mivel van az érintett témának topikja. Erre próbálták felhívni a figyelmed, egyelőre finoman célozva...
  • Zozzer
    Ezt most miért is írod, avagy hogyan is érted?
    Utoljára szerkesztette: Zozzer, 2017.03.23. 13:38:16
  • alma2
    Gondolom te a kocsmaba jarsz kenyerert, es a pekhez sorert, nem? :)
  • Zozzer
    No akkor vásárlás előtt ki fogom próbalni. S az online része milyen? Vannak serverek? Van hova csatlakozni?
    Utoljára szerkesztette: Zozzer, 2017.03.23. 10:43:59
  • Szabi #40395
  • alma2
    ahhh ez a kunos, nem eleg, hogy ennyit tologatja ezt az openvr tamogatast, az ini file-ban nem mukodik a PIXEL_PER_DISPLAY allitasa.
    Amiota 100 egy-ket szemelyes fejlesztesu jatekohoz 1-2 nap alatt az eszkozok megjelenese utan beletettek vive, ocolus, oculus touch stb vagy akar az rbr-hez egy lelkes emberke elkeszitette a full vive tamogatast, azota mindenki tudja, hogy csak tul vastag a kepukon a bor, hogy ekkora meg akkora feladat ezt normalisan megoldani.A'la codemasterssel karoltve.(dirt rally)
    Ha leirnam a forumaba ezeket, biztos sirva elrohanna giratozni a sarokba, igy nem teszem, mert akkor mas fejlesztes sem a haladna :)
    A revive-ot eltavolitva a jatekbol is elindul oculus modban, cserebe full piros kepernyo a monitoron.PIXEL_PER_DISPLAY viszont mukodik.
    erdekes ganyolas.