42876

banner
  • El Gigante
  • sertrex
    Még mindig elseje van. :)))
  • goldboy

After the succesful introduction of the inverted ClubSport Pedals we are proud to announce our next inverted products:
    ClubSport Wheel Base V2.5 inverted

This Wheel Base has the latest DirectDive(tm) technology and is compatible to all past, present and future gaming consoles and Mac. (PC might follow later)

It will be sold exclusively through local retailers and filling stations at a price of 299,95 USD (incl. tax) or 789,95 Euro (excl. tax)

WIN a sample if you tag a friend and leave the following comment: "TAKE MY HONEY"
  • Alexease
    Bakker:)))
  • sertrex
    Hát igen. Április 1-én elég érdekes híreket lehet olvasni.
  • Hellboy76
    A hiresneves brit tudosok...
    Egyebkent meg mar minden vmire valo palyajuk be van scennelve.
    Sztem még a Lidar-os szkennelo repcsiket is le fogjak löni egymas utan :)
  • Alexease
    Agyrem, de azert a hir csaloka. Valszeg/talan ez csak arra a szkenelesre vonatkozik, ami feluleti, rogzitik a cuccot (bar az a nehany lyuk is vicc az aszfalton:D). Az iR sajat allvanyos cuccal szkennel, az AC meg (elvileg) berelt autosrol. Technikailag oket nem erinti. Bar ha "egysoros" (lesz) a torveny, akkor meg fenykepezni sem lehet majd a palyat:DDDD
  • lac coo
    04.01. ?
  • goldboy
    Jééézusom...
  • tjoe
    Már működnek a csalások az AC-ban is?! Most voltam Nord turist szerveren, és volt egy csóka akinek a Mazda RX7 tuned autója kb. 4 másodperc alatt gyorsult 200km/h-ra.
  • alma2
    ctrl+space
  • leho94
    meglett a megoldás :D
  • goldboy
    1.13.2
    - Fixed Setup delete function not removing preset files
    - Fixed Pitstop Quick Menu Fuel value when setup is fixed
    - Added special events for latest free content
    - Fixed Flag with VR and PP off
    - Added pupillary distance management on OpenVR app (it may affect world scale feeling)
    - Tweaked downshift protection indicator position to scale with screen resolution
    - Added more log debug for Downshift Protection
    - Pitstop Quick Menu Wing is now relative instead of absolute
    - Fixed BMW 1M rear street tyres wrong wear values
  • leho94
    mikor belépek egy szerverre kiírja hogy checksum failed, és kickel.. valaki tudja esetleg mi lehet a gond? 1 napja ugyanezen a szerveren még simán köröztem
  • sertrex
    Milyen féktávot? Meg se próbált fékezni.
  • Cshavez
  • Cshavez
    Szerintem egy hullámhosszon vagyunk. :)

Rájöttem miért ülök a vr-ben előredölve,mert nem tudom melyik az újra pozicionáló gomb.Nem látok ki! Gyárilag szarul kalibrál az assetto.
    Utoljára szerkesztette: Cshavez, 2017.03.29. 17:23:14
  • Pitti
    Én a fanatec dd kormányára várok, ott a szoftver azért más lesz mint az open sim wheel. Nyilván nem fognak ráengedni akkora erőt, hogy 20%-ra vissza kelljen venni, mert annak nincs értelme, nem életszerű...
    Egyébként is relatív, ezek a szervomotorok amikből osw kormányt csinálnak nem erre készültek alapból, egy marógépen 100+ kilós szerszámtengelyeket mozgatnak villámgyorsan... és még ott sem 100% teljesítményen megy...
    Utoljára szerkesztette: Pitti, 2017.03.29. 12:01:11
  • tobias88
    Maxon? Én utána jártam a témának rendesen, és a legtöbben a 20Nm-esből vásároltak be, azt is 30-40%on használják. Fél óra után szerintem 100on felmondaná a kezed vagy a rögzítési pontok a szolgálatot
  • Pitti
    Hát kárt volt végignézni.... ...de azt a féktávot én betudom annak a need for speed-esre tervezett special event-nek, amikor 4 kör alatt utolsó helyről rajtolva meg kell nyerned a versenyt, ....azt csak így lehet
    Nem is értem, hogy ez miért jó, ...mire nevel? :)
    Utoljára szerkesztette: Pitti, 2017.03.29. 09:59:05
  • Pitti
    Nem kevés pénz van ebben bazzz... :) Én is rengeteget költök na de Te :):) Nekem is az egyetlen bajom, hogy a pedál nem mozog, de ezt nem is lenne egyszerű megoldani mert egy jó nagy erőkaron van, befolyásolná a mozgásokat is, nem lenne olyan gyors.
    Magamból kiindulva ... én is mindig meghozom a kompromisszumokat, majd egy év múlva úgyis megveszem, megcsinálom amit akartam, mert nem bírom ki :)
    (persze azzal vigasztalom magam és a családot, hogy még mindig jobb mintha kocsmába hordanám :) :)
    Nem így van?
  • Pitti
    Sem SLI sem crossfire nem működik sajnos próbáltam mindkettőt, megfizettem érte :(
  • Pitti
    Na ez meg megint a ló másik oldala, valamint ffb erőkről én még egy szót sem szóltunk. :) Egy fél napos gokartozás után én egy hétig kék zöld vagyok, és leszakad a karom. Na ezt nyilván nem akarom én sem leutánozni egy szimulátorban. v1 bázist 80-90% ffb-vel használom. A formula kormánnyal a kisebb átmérője miatt néha még kevesebbel... Ezzel még tökéletesen érzek mindent de nem szakad le a karom...egyetértek
    A dd kormányt sem fogom maxon használni. Az a getreal érzés hajszolás nekem abban kimerül amit leírtam, kék zöldre nem akarom veretni magam én sem. :)
  • acsati
    Köszi a választ!
    Viszont sokat keresgettem és a találatok nagy része valóban csak alap színű E36, de nagy ritkán látni felmatricázottat is (1, 2, 3.)
    Van valakinek ötlete, hol lehetne hozzájutni ezekhez a skinekhez?
    Egyébként az 3. videó alatti linkben találtam egy ilyen képet, csak ez még nem az igazi. Bár, ha nem lesz más, kiindulásnak ez is több, mint a semmi.
  • neilszab
    Porsche 911 RSR Fun & Test futam!

Ma este kipróbálunk pár újdonságot az AC-hoz, mint amilyen a fordított rajtrács, az új gyári Pit App és a Riverside nevű oldschool add-on pálya!

Gyertek bátran, infók itt:
    AC TestRace: P911 - Riverside - 03.28
    Utoljára szerkesztette: neilszab, 2017.03.28. 18:28:24
  • Cshavez
    De jó megfigyelő vagy,most nézem én is,vissza veszek az erőből és oda kötöm magam. :) Sli nem működik vr-ben,azért is kell a projektorra raknom a képet,mert több monitornál nem indul el.

• b-type
    Qva jó a cucc, gratulálok hozzá, besárgultam rendesen pedig nem iszom.
    Viszont: kell a 4pontos öv, és az üléssel együtt mozgó pedál. old meg mert ne ezen múljon már ez a kibeba jó cumó.
  • alma2
    Hogy miket nem figyelsz :)
    Visszaterve az elozo gondolatomhoz, szerintem (reszben) azert is dol hatra, mert tul magasan van a kijelzo, amugy kitorne a nyaka, latszik a felfele nezo tekintet, hatra hajtott fej, megha kivulrol nezve ez lenne a jobb ulespozicio is.

Vr pozban max a tv, kivetito aljat latna, ahol a muszerfal van.

Utoljára szerkesztette: alma2, 2017.03.28. 16:19:33
  • goldboy
    Ha tudod, próbáld ki egy vastagabb spaniferrel, vagy valami hasonlóval a mellkasodnál odahúzni magad a székhez, a videón is látszik hogy máshogy vezetsz kivetítővel(hátra tolod magad az ülésben, kb. egyenes karral), mint VR-ban(akaratlanul egy idő után előre dőlsz és próbálsz egyenesen ülni, mint egy rodeó bikán, itt már inkább a tested kompenzál sem mint a NLM szoftvere)
    Egyébként az SLI konfig. már jól működik VR-ral? Hozz valami jelentősebb plusz teljesítményt?
  • Cshavez
    Sokféle motion cockpit próbáltam,néztem merre menjek el.A fő szempontjaim,hogy kicsi legyen és könnyen mozdítható,így maradt a next level,a pedál nem mozog,de valamit valamiért.Van 3 monitoros rendszerem is 2,7m képátlóval,de a vr az más. :) Máshogy adja mint amit a projektoron látni,úgy ráz ahogy kell ,nagyon nagy érzés,nem prónak készülök,csak játék.

Kis hely:
  • Alexease
    Ha nincs UV-mappolva az auto, vagyis gyarilag csak egyszinu, akkor bukta es nem lehet festeni.
    Nem neztem, csak tipp.
  • acsati
    Sziasztok!
    Letöltöttem innen az E36-os BMW-t és erre szeretnék készíteni saját skint.
    Ezt, hogyan tudom megtenni? Kérhetnék ehhez egy kis segítséget?
    (amelyik autónál van gyárilag is matricázás (E30 drift), ott a template alapján, könnyen módosítani tudom, de az E36-nál nincs kiinduló pont számomra)
  • Alexease
    Pedig erdemes, foleg 7:05-tol azt a "fektavot":)))
  • goldboy
    Szerintem jó ez a NLM V3(elég gyors), de ha a pedált rá tudná fabrikálni, esetleg bekötné magát az ülésbe, akkor VR-ban talán még
    get-realeb lenne az érzés.
    OSW-nél az erő tényleg egyéni preferencia kérdés, nekem ettől get-real, egy 20+ körös verseny legyen már fizikai edzés is,
    de ami nagyon durva az a kormány sebessége ,egyszerűen ezt szíjas vagy fogaskerekes megoldással nem lehet megoldani.
    Van esetleg valakinek tapasztalata fix cockpit, több csatornás simvibe megoldással?
    Én úgy tudom Michelisz is lassul 1-2 tizedet motion cockpittel, pedig sejti milyen a get-real.
  • Solt

Utoljára szerkesztette: Solt, 2017.03.28. 11:58:08
  • alma2
    Ja tenyleg te vagy raporogve a direkt drive kormanyra, egyik forumtarsnak hala multkor kiprobaltam, illetve egy mas megkozelitesu motion cockpitet is.
    Meg en egy sima gokartban sem "elvezem", hogy leszakad a karom 20-30 kor utan, mert nem vagyok hozzaszokva a szervo nelkuli dolgokhoz, igy jatek kozben sem elvezem. Igy mondhatni az ellentaborba tartozom a "get real" erzes kovetoi kozt. Foleg, hogy raedzes nelkul ez teljesen a pontossag rovasara megy, hogy kuzdok a kormannyal, foleg ha megcszuszik az auto. Assettoban csak csak, illetve el tudom kepzelni. ha kelloen megszokod ido utan kepes vagy elonyodre kovacsolni a motion cockpitet, ha jol van beallitva, es nem arrol szol, hogy szarra razzon. Magamat ismerve elobb utobb barmilyen cockpitnel ugy levennem mindenfele rezgest, bologatast, rangast, hogy csak az jojjon at, ami segit nekem pusz informaciot adni, ha epp "baj" van.

Na ez dirt rallyban olyan szinten fokozodik, hogy mast se csinalsz probalod megfogni a kormanyt es iranyban tartani, mert minden kavics kiveri a kezedbol, kozben a motion cockpit meg raz minden iranyba azt se tudod hol vagy. Tehat 5 perc wow faktor utan, milyen eros a kormany (meg ugyis, hihetetlen eros es gyors, hogy szerintem mar majdnem 0 kozeli ffb erore vettuk :) ) milyen jo, hogy razza a hatad valami, szepen visszaveve a motion cockpit-ot, arra jutsz, ha otthon lennel a sajat kis megszokott cuccaid kozott, 100%-ban a vezetesre tudnal figyelni, koncentralni es nem a hajad hullana milyen bena vagy magadhoz kepest, vagyis osszesegeben jobban elvezned.
    De ehhez nem kell ekkora kulonbsegnek lenni, hogy az ember azt hasznalja elvezze inkabb, amihez hozzaszokott, eleg ha atjott az egyik haverom amikor ugyanazzal a kormannyal rendelkeztunk, maris haza huzza a szive, hogy otthon jobb menni, mert a vezetesre figyel 100%-ban, nem arra, hogy a pedal 2 centivel hatrebb van es a kormany ket centivel magasabban.

ui: Ha jol emlekszem pont azt mondta Goldboy is, amugy akik direct drive-os kormannyal mennek, (bizonyos szazalekuk) azert ahogy novekszik a versenytav, ugy csokkentik az ffb-erot., get real ide vagy oda, mert maris fontosabb, hogy megmaradjon a jo tempoja, es ne szakadjon le a keze fel ora utan.

Szoval csunyan mondva es egy bena peldaval elve pont leszarom, hogy xy autonal, olyan ero kell a kormanyt tekerni mintha IFA-t vezetnek, Ha IFA sofor lennek elso dolgom lenne valami szervoval megkonnyiteni a dolgom es akkor maris vitazhatnek mi a get real, mert nekem az IFa-mban is konnyu tekergetni a kormanyt.
  • Pitti
    Bocs nem néztem végig a videót
    De gondoltam más játékban lehet, hogy jó a fov, ha nincs VR...

Utoljára szerkesztette: Pitti, 2017.03.28. 11:24:06
  • Pitti
    Ebben is igazad van, de a gyorsaságnak vannak fokozatai, amikor az utolsó pár tizedet kellene kifacsarni az engem már annyira nem szórakoztat. Egyébként meg nem vagyok lassú annyira, hogy ne élvezném :)
  • alma2
    A video vegen vive nelkul jatszik es motorhazteto nezetben. Na meg azert van olyan jatek amiben nincs meg vr. Szoval biztos nem csak disznek van az ott :)
  • alma2
    "A kormány használatának is vannak ellenérvei a controllerrel szemben. Meg ffb nélkül is gyorsabb lehetsz állítólag."
    Ha ezen az uncsi korbe korbe autozok a sima aszfalton, nem is jon annyira elo, de egy dirt rally finn palyan eleg, ha magad kiprobalod, mennyivel konnyebb az uton tartani ffb nelkul az autot vagy, ha nagyon le van veve az is segit.

Ha ez a vesszoparipad, akkor elfogultsag nelkul nem lehetne vitazni veled errol :), de szerintem az a lenyeg, hogy aki hasznalja az jobban elvezze, tobb infot adjon at neki amit hasznal, es termeszetesen gyorsabb is legyen, hiszen az az egyik legnagyobb "oromforras" barmennyire is probalja tagadni az ember, mert igy vagyunk felepitve.

Pont multheten unokahugom asszonnyal szedte a diot a kertben, kb 10. darab utan megunta. Aztan asszony kitalalta, hogy versenyezzenek ki szed fel tobbet, maris felkaptak 200 szem diot es le sem lehetett loni annyira elragadta a versenyszellem :)