Assetto Corsa (és EVO)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

barcalaci84
átszerkesztettem magyarra a spottert😊

ez még a 0.2 -re épül...azóta jött ki 0.3 viszont valamit elrontott benne a készítõ és nem mûködik...
de hamarosan bõvül rengeteg mindennel remélhetõleg...
BooMiller
Ajj de jók voltak istenem... Talladega SS a kedvenc😄DD nyélen mint a disznó😛

b-type
Nascar kemény suli. <#eljen>
a szimezés meg mint a játékpénzes póker, kell egy jó társaság, ahol nem tologatnak vakon fél kiló babot emelés gyanánt egy 4 szemes potra..
..mert szimre fordítva abból lesz az egy életem egy halálom elsõ kanyaros féktáv. 😊

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

Alexease
Sokan az elozest csak odaig tervezik meg, hogy befer majd a masik melle😊
Onnantol mar logikusnak tunik neki, tovabb megy ugy mint maskor😛
Ha elengedik vagy a masik kulson kicsuszik (mert o sem szamolta bele az uj ivet), akkor igen. De ha a masik ott tartja kulso iven, akkor sokszor nem jon ossze.

Olyankor jon az a baleset magyarazat, hogy: ott voltam mellletted. Igen, de ilyenkor miert kellene feladni a teljes palyaszelesseget?! Ha mar bement belulre, akkor valszeg gyors, ugyes, jo az auto, forduljon el ott;P
Alexease
Az emberekre raferne egy kis ovalozas, olyan 2 oras versenyhosszakkal😊 Ott annyira "egyforma" mindenki (most Kiss Norbit, es meg egy-ket embert ne vegyunk ide, mert meg ott is fel kort vertek rank😄DDD), hogy nem jelent semmit, hogy "gyorsabb" vagy "jobb" vagyok, hosszutavban kell gondolkodni es tervezni.
<#eljen>

b-type
Nem bevédve a hülyéket....DE
sztem a görcsöléssel van a gond. szvsz nem kell annyira ráfeszülni a tempóra, mert õk azok akik nem tudják elengedni a szitut...mert hû gyorsabbak.
Sztem a gyorsaknak sem jár alanyi jogon a tiszta pálya.
Értem én hogy sz@rul esik ha feltart, pláne ha kiüt.
De ettõl nem fog tutira megmenteni a pole sem....
sprintfutamon lehet hogy törtetni kell, de hosszabb távú versenyeken, egész biztosan oda fogsz érni a helyedre, még akkor is ha nem a pole-ból indulsz, sõt a verseny elsõ körében inkább a mezõnyre figyelsz.
Egy versenyzõ nem csak gyorsaságból áll, a két legfontosabb tulajdonság a koncentráció megtartása, és a ritmusváltás.
Nem lehet szétesni, mert valaki feltart, behúz eléd, vagy a darálóból rajtolsz.
...és ha az elején 2 másodperccel lassabb köröket vagy kénytelen menni, akkor is tudsz tempót váltani amikor kell.
Jelenleg azt érezem, hogy sok virtuális versenyzõ elõre menekül, mert fél a darálóból, a mezõny közepébõl rajtolni...de ugyanakkor mutogat arra aki onnan rajtol, és aztán elveszti a kontrollt.
...valamint a koncentráció fenntartása is csak üres pályán, tempóra korlátozva megy.
Ez egy virtuális tér, nem lesz egyenes ágon Oxxo, Zengõ támogatott senkibõl, nyugodtan lehet tanulni, vagy fejleszteni a mezõnyben autózást is, nem csak a tempóra feszülést....mert az egyébként meglepõen kevés tud lenni sok versenyhelyzetben.

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

Sajnos nem, nekem is pont az a bajom, hogy a nézõpont a szélvédõ elõtt van a motorháztetõ felett, egy oldalra nézve kb az A oszlopig látod mi van melletted. Ha cockpit nézetben nézel oldalra akkor kb a B oszlopig.
Ha valaki a C oszlopnál tart akkor arra emlékezetbõl kell felkészülni 😊 😊
Ezért én is inkább cockpit nézetben játszom.

Alexease
Nem probaltam, de altalaban az jobban belathato.
Alexease
Kunosek mar varialnak, kicsit bevettek (biztonsagosabba tettek?!) a lobby szervert, kicsit bonyolitani kellett a kodon:/

Koszi az infot Jackalnek!
Motorháztetõ nézetbõl nem látsz többet oldalra, elvégre eleve elõrébb van a kamera.

Alexease
Ez a kuplung modell (ha van egyaltalan😄) egy foss😉 A pedalt rendesen hasznalja, de a kapcsolasa tuti a digitalishoz kozelit;D
barcalaci84
ez mondjuk tényleg megnehezíti az ilyen autóknál a problémamentes futamokat...
H váltós autóknál nagyon durva különbségek vannak tényleg féktávokban , illetve kigyorsításokban...
tegnap pl direkt néztem 1-2 embert spectator-ból és azért a célegyenes végén voltak akik 70-80 méterrel késõbb fékeztek mint én...
a rohadt kuplungot meg állandóan elrontom egy csomószor, és csak recseg 😊
barcalaci84
persze h benne van , ahogy az életben is a rajt lehet mindig a legproblémásabb...
azért szoktam én is elõlrõl menni esténként , de úgy még nem nagyon sikerült túlélni a rajtot...
talán pont azért mert én sokszor túl óvatos is vagyok és rajtnál nyilván csak arra figyelek h nehogy belemenjek az elõttem lévõbe és sokkal hamarabb kezdek lassítani mint ami feltétlenül indokolt...rajtnál azért illene alkalmazkodni ahhoz h az elõtted lévõ mit csinál...persze hátulról valaki úgyis elindítja a dominót...
Alexease
Es meg azt is bele kell szamolni, hogy nem tudjuk ki hogy megy. Aki motorhaztetorol tolja vagy esetleg hatulrol, az cseppet konnyebb helyzetben van, jobban belatja a dolgokat.
Alexease
Foleg az ilyen regi autoknal, ami nem sinauto-F1, es a koridon kivul az autokezeles a masik legnagyobb kihivas, es egyben az jelenti az elvezetet is.

Tegnap is irtam, aki minden autot pillangozik es ketpedalozik, nagysagrendel jobb, konnyebb, kenyelmesebb helyzetben van.
Es nem a korido a lenyeg, hanem az autokezeles es a biztonsag.

Ketpedalozasnal semmi koze az autokezelesnek, kihivas nulla, csak az idore kell figyelni. A fektav eg es fold, de meg a kigyorsitas is teljesen mas. A valtasokat meg nem is erdemes emliteni😉

A lenyeg, aki "normalisan" megy, ahhoz szokott, az mindig benne hagy "szandekosan" a korben egy keveset, foleg versenyben, a tobbiek kozott.

Hotlapon nem szamit, kicentizhetem, ha elkuplungolok, berecseg a valto, megfogja a motorfek, max megyek a susnyasba, aztan majd a kovetkezo korben jobb lesz.
De versenyben necces elbaltazni, mert ott vannak a tobbiek.
Teljesen világos!Nem vagyok egyedül.Azért is írtam Lacinak,hogy nem kell ezeket a kis rajbaleseteket meg féktávon történõ kisebb nagyobb koccokat túlértékelni!Ez sajnos benne van!Minél hátrábbról indulsz a versenyen,annál nagyobb az esélye értelemszerûen.Az élmenõk nem véletlenül kerülnek elõre😊
Hülye barmok meg mindig lesznek,akik arra élveznek,hogy más játékát tönkretegyék.
barcalaci84
pl az említett problémát én pont vasárnap éreztem a leginkább (ahol te nem voltál😊 )
elvileg mindenki elég gyors volt, hasonló idõkkel stb...
és ott éreztem leginkább h mindenki csak a bejáratott íveken hajlandó közlekedni és a versenyzõtársakra egyáltalán nem figyeltek...
és nem csak a "lassabb pilótákkal", az UFÓ-kra talán még jellemzõbb ez ha valami miatt kicsit hátrébb keverednek idõlegeen a versenyen...
hétközi funokon még az autók /pályák tanulásával küzd az ember sokszor , de azért így vissznézegetve néha a replayt, elég érdekes bevetõdéseket, ráhúzásokat látni a mezõny minden részében...
Nem vagy egyedül, ezeket én betudom a nyílt fun szerver sajátosságának.
Idõmérõn a gyoes körömet kezdem, kolléga kijön elém a boxból majd végig szándékosan feltart, mintha versenyeznénk. Jó mondom valahogy meg kell elõznöm mert a következõ köröm is kuka lesz. Egy jobb kigyorsítással elmegyek mellette a célegyenesben, majd elsõ kanyar féktávon teligázzal belémtrafál.
Teljesen érthetetlen.

Alexease
Az ISI engine, tukor szempontbol, azert egy fokkal jobb.
Egyreszt van lehetoseg 3 virtulais tukorre, raadasul allithatok a tukrok. Az eleg sokat szamit.

Itt van minden szempontbol egy fix, aztan ennyi.

De termeszetesen a tukor csak az egyik resze a problemanak, altalaban a hozzaallassal van a gond...
Na a hangok a másik probléma nálam. Vagyis nem tudom, hogy csak nálam rossz a többi autó hangja?
A sajátom jól "szól" de a többi hullámzóan vinnyogós.

Alexease
En feherrel mentem😊
Nem is ertem, miert mem cserelgetnek az emberek festest, azert egy fokkal normalisabb lenne (OK, ennel az autonal csak 3 festes van).
Vagy mindenkinek a piros kellett?!😊)))
Nem mindegy amúgy hogy az ember a mezõny melyik részében foglal helyet!
Elõl jó képességû pilóták megoldják ezeket a szitukat,ahogy mondod!Nekem sem okozott eddig még sok problémát!Egyszer kétszer megtréfált már,de nagyobb gond nélkül kijöttünk belõle.Szervezett fun racen még nem volt semmi gondom.Nekem nem tudom miért de lehet csak szokás kérdése,de simbin-es játékoknál jobban éreztem az ellenfél elhelyezkedését mellettem,mozgása kiszámíthatóbb volt,a tükörben a poziciója jobban érezhetõbb volt.
Ez így van!De megvédve 1-2 versenyzõt:Ha nekem aki jó sok éve szimezek,meg más egyéb fronton is toltam a versenyzést(pl Forza motorsport3-4)és a hotlap rankokon sem megyek rossz idõket,de még engem is megtréfál a dolog párszor,akkor azoknál akiknél gyorsabb vagyok 2-3 mp-el mekkora akadályok ezen hiányosságok.Nem nagyon szoktam ezen pörögni ha valaki kilök,pedig gyakran elõfordul.Ameddig szándékosság nincs benne addig nincs gond.A gond ott kezdõdik pl ez szombaton történt velem:Mugello gt3 public:Az elõttem haladót utolérem practison,miután a fûrõl visszaevickél a pályára,persze az ívre elém,benne marad 1.5 mp,lõttek a körömnek,majd mikor mennék el,mindig bekormányozza az autót elém,(kb 4 mp el voltam gyorsabb nála😊feltart,majd az utolsó kanyarban elõtt lemaradok és egy jobb kigyorsítással simán elmegyek mellette,(persze a dudát folyamatosan nyomtam,jelezve neki,ideje lenne elengednie)Majd az elsõ kanyarba érkezve fék nélkül kiüt a pályáról,úgy hogy ki is repülök...Na ez már problémás.
"Hihetetlen,hogy bizonyos szituációknál,a pilóta csak érzésre tudja,hol lehet a másik versenyzõ,mert az ellenfél sem a tükrökbõl,sem a nézetváltásból sem látszik."

Lassan 10 éve toljuk a Simbin különbözõ szimulátoraival, ott sincs se jó tükör, se spotter, se nyilak, se jobb látószög, se semmi... mégis lehet tudni ki/hogy van melletted... igen érzésbõl.

Nem értem mi ezzel a gond, hegyezem a fülem, figyelem a tükröt és használom a fejem, ha vki eltûnik a tükörbõl, és a hangját is hallom, akkor mellettem van és hagyok neki helyet. Ennyi, ennél nem kell több.

A jobb tükörbõl amúgy sem látni magad mellé, arra ott az oldalra nézés gomb, az meg kiválóan mûködik, ha arra van szükség. Sztem egyébként nincs, havonta ha egyszer használom, ha nagyon nem vagyok biztos a dolgomban..

lac coo
Proximity arrow.ini....
Talan a system / cfg konyvtarban van, de nem emlekszem fejbol .

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

barcalaci84
igen , valóban nagy a holttér, az ütközésmodell se jó még és a szélárnyék is sokat dobna, viszont a pilótákkal van a nagyobb gond még mindig szerintem😊
az általad leírt szituációnál is az a gond szerintem h az elõzött pilóta se figyel rendesen , de ha figyel is akkor is foggal körömmel ragaszkodik az általa megszokott ívhez és egyáltalán nem alkalmazkodik ahhoz h már vannak mellette és más íven kéne fordulni...nem veszi el még véletlenül se a gázt és más ívet sem hajlandó választani, h helyet hagyjon a másiknak...
Valószínüleg ez a probléma (ütközésmodell)meg a nagyon gyenge tükör ill hátra oldalra nézés.Hihetetlen,hogy bizonyos szituációknál,a pilóta csak érzésre tudja,hol lehet a másik versenyzõ,mert az ellenfél sem a tükrökbõl,sem a nézetváltásból sem látszik.Amihez hozzájön még,hogy nincsen szélárnyék ami elõsegítené azt a tempókülönbséget ami az elõzéshez kellene.Így nagyon hosszúak az elõzések,(feltéve ha két közel azonos tudású pilótáról beszélünk)sokáig mennek az autók a holt térben amivel nõ az ütközés lehetõsége.
Nem érzem magam egy lassú,figyelmetlen pilótának,aki sokat rizikózik,de volt olyan elõzésem amit úgy éreztem,hogy tök simán megvolt,szépen mentem tovább az íven aztán az autóm hátsó sarka szépen kiütötte a mögöttem lévõt.
Nekem ilyen szitukban a legjobban ami hiányzik az egy szélesebb látókörû oldalnézet.Fõleg úgy,hogy egy 4:3 as monitoron játszom.Azon aztán még szûkebb a nézet.Kipróbáltam a tv-n 16:9 ben 106 cm -en,hát ég és föld.
Az esti FUN program Lotus Type 49-es lesz a régi Monzán, infók itt!

Gadfly13
A fekete Ferka én voltam. 😄 Ahogy G-BOR írta bárány is voltam, mert sajna (videón is látható) volt egy elbénázott féktávom, amivel másokat is magammal sodortam. Mentségemre szóljon, hogy az elsõ köreim voltak ezzel a géppel és utána bevártam a "sértett" felet. 😊
Amúgy igen én is azt vettem észre, hogy arányaiban sok a rajtbaleset. A hétvégi "A" szerveres futamokból 3-an tudtam indulni és mindegyiknél volt vmilyen rajbaleset, ebbõl 2-ben én is megszívtam. Pedig itt elvileg már "szelektált" versenyzõk voltak, viszont nagyon sokat számít szerintem a nagyon gyenge ütközés modell is. Nekem kicsit flipperes a jelenség, mert elég egy apró oldalsó kocc v. súrlódás és vmi ismeretlen erõ hajít el a másik irányba. 😊
Remélem ezt mihamarabb javítják, mert így az Multis test-test elleni csaták felejtõsek.

simraceseries.com

azokat hol lehet kikapcsolni?

barcalaci84
http://www.assettocorsa.net/forum/index.php?threads/spotter-v0-2-released.10308/
spotter...valaki felmondhatná majd magyarul is a szövegeket😊

Gagyi gagyi, de mivel a tükör szar.... szegény ember vízzel fõz 😊

barcalaci84
velem még csak torpedózás után fordult elõ😊
Egyébként tényleg az van amit mondasz, hogy kevés helyet hagyunk a másiknak, mert azt hisszük, több van ott. Ráadásul itt a kerékvetõk büntetnek, szóval ha valakit oda szorítok, lehet magammal is kicseszek, mert megúszik, és eltrafál.
lac coo
Az inkabb bug mint tores 😊
Sokszor kifordul ugy is ha full eltekerve rakja le az autot a palyara az elejen...

lac coo
Kis piros nyilat en kikapcsoltam, az gagyi ide 😊)
Ami meg meglep sok usert, hogy sok az utcai auto, nincs olyan fek mint egy f1 ben, ha baj van elotted , vagy varatlan helyzet hosszu a fekut..... 😊)

barcalaci84
nekem is többször törték már össze a verdát, kiesett a kerekem 😊
esti jelszavas fun futamon ...😊
mondjuk a kis piros nyilacska is segít, szerencsére. 😊

Pedig nekem egyszer sikerült úgy megtörni, pontosabban megtörtek, hogy nem tudtam megállni egy kanyarban sem, és nem is kanyarodott, mert vagy nem volt meg vmelyik kerekem, vagy felfüggesztés zúzódott le. Füstölt az egyik kerekem végig amíg a boxba be nem mentem.
Igaz, ekkor nagyot kaptam.
Ja alapban igen, de itt még figyelni kell az elöl lévõnek is.
Sokan pl Monza elsõ sikánját simán kiegyenesítik padlógázon, mire belassuln épp visszaér a pályára és az 5 sec büntetéssel is elõttem van... BMW M3 futamon rendszeres volt az ilyen. Na erre is fel kell készülni 😊

barcalaci84
a többség nem lopakodik , oson , hanem vetõdik...😊
lac coo
Kiveve mikor pont nem lattad ki hol osont melled 😊))
A tukor szar ahogy van......

barcalaci84
egyébként már a hivatalos fórumban van egy kezdetleges spotter mod...
Mondjuk az meg majd nyakizomlázat okoz 😊
Amúgy a holtterek is nagyok, még úgy is, hogy használom az oldalra nézést is.
Simán a rajtrácson állva nem látom a másik sorban elõttem mögöttem álló autókat.

barcalaci84
amúgy a tükröknél egyébként csak azt kell megszokni, h ha úgy tûnik h 1 méterre van a mögöttem lévõ, akkor valójában centikre van😊
ha már nem látom akkor meg már mellettem és ha figyeltem hogy merrõl jön akkor nem nagyon lehet baj...
lac coo
Mondjuk fektavon a hatul levo figyel, nem aki elolvan 😊)
Inkabb azt vettem eszre , belenez a tukorba, k meg van ket meter kicsit ratart az ivre , hogy vedekezzen, kozben meg nem volt csak husz centi 😊))

Majd oculussal jó lesz az... 😊
lac coo
Ha lesz serules majd leszokik mindenki rola, egy nap eleg , hogy atgondoljak erdemes e kockaztatni egy futomutorest egy ketes elozes miatt.....

Nagyon rosszak a tükrök, én rendszeresen nézegetek hátra, mert valóban nem lehet a távolságot megítélni. Többször volt már, hogy azt hittem messzebb van aztán hátranézve itt lógott a lökhárítómon.
Viszont egy féktáv közelében veszélyes hátranézni is 😊