42999
  • suttogo_lo
    Egészen biztosan van még egy két apróság amit kalapálni kell kicsit. Úgy gondolom,h a csapat nem csak írja,h sokat dolgoznak a játékon, hanem ez így is van valóban. A tesztelők meg minden bizonnyal azt várják,h ne kelljen hibákat jelezni. :) Valószínűleg lesz hiba az RC változatban is, de annak nem is kell még tökéletesnek lenni. A hivatalos AC fórumon az van,h teljes titoktartást kellett a beta tesztelőknek aláírni, így ezért nem mondhatnak semmi infót. Bízzunk benne, h tényleg csak napok vannak már az RC megjelenésig. ;)
  • Gadfly13
    "Sajnos" rendesen másoltam fel mindent (nem először indítok addon pályát :P). Azaz nem FTP-ztem, hanem szerveren is linkről töltöttem le ugyan azt a zip-et, mint amit a gépemen is. Amúgy a kicsomagolt tatalom mérete is egyezik azzal ami a gépemen van (ezt is megnéztem korábban).
    Krunky-val most végigpróbáltuk a szerverbeállításokat is, de sajna nem hozott eredményt. Idáig csak ezzel és Doningtonnal csinálta. Majd ha jön az update, akkor újra fogom tenni az egész AC-t szerveren, mert már tavasz óta ott van és ki tudja mi állítódott már el benne. :D

Mai program:

SZERVER: MAGYAR AC FUN SERVER (MASZIM)
    JELSZÓ: hun
    KEZDÉS: 2014-10-13 ~20:00
    |Q|R|: |10|8|
    FÉRŐHELY: 18
    PÁLYA: Monza
    AUTÓ: BMW E92 S1

Utoljára szerkesztette: Gadfly13, 2014.10.13. 18:06:44
  • atiwrc
    Nem látni rajta az orvosi épületet, de nem is tudom melyik évet dolgozták fel az RRE-ben. Az viszont nagyon gáz, hogy ha jól emlékszem már a tavalyi F1-es nagydíjra át lett adva az új orvosi épület, de ez a codemasterséket nem érdekelte és a 2014esbe sem fog belekerülni.
    Az F1 2014es videoban a 3 as kanyar mellett lévő domborzat is nagyon fura volt.
    A reklámtartó hidak tényleg jól néznek ki az RRE-ben, meg valahogy az egész összkép, fény-árnyék hatások miatt sokkal szebb, és talán pontosabb is maga a nyomvonal. RRE-ből viszont hiányzik a vip sátrak(f1 paddock club sátor?) ponyváját tartó oszlopok, úgy tudom azt a vas vázszerkezetet nem szokták szétkapni.
  • alma2
    feltetelezem, nem toltotted le a szerverre is a palyat, hanem ftp-vel masoltad fel oda, nem?
    Ha igen, akkor ascii-ba masoltad fel es nem binarisan. Sot igy elvileg a merete is kulonbozik, vagy ha a file tartalmat osszehasonlitod sem fog egyezni. (nem lathato karaterekben).
    Masold fel a zipet a szerverre es ott pakold ki a helyere a palyat.
  • Krunky
    Csináltam egyet "Krunky 100Mbit" próbálj meg bejönni
  • Gadfly13
    Azt nem, de most kipróbáltam és sajnos úgy sem jó! Ugyan az a hiba. :(
  • Krunky
    Kipróbáltad, hogy csak 100% a tapadás és nem változik?
  • Jackal
    Szolgálati közlemény, 3 órája még mindig kalapálták a bétát. "csak a tesztelőkre várunk..."
    Utoljára szerkesztette: Jackal, 2014.10.13. 17:08:46
  • Gadfly13
    Megpróbáltam most a Szabi által linkelt (#21182) Hungaroringgel elindítani a szervert, de előjött itt is a surface.ini probléma mint korábban Doningtonnál.

Szerver oldalon így néz ki a képlet:

Esetleg tipp/javaslat, hogy mi lehet a baja? Természetesen a szerveren és az én gépemen is ugyan az a pálya van, de ettől független megnéztem a trackban található surface.ini-ket és egyeztek.

A szerver most is fut ezzel a pályával, próbáljátok ki, hogy nálatok jó e....
    Utoljára szerkesztette: Gadfly13, 2014.10.13. 16:55:56
  • Szabi #21214

Utoljára szerkesztette: SZABl, 2014.10.13. 15:52:11
  • maffioso
    Ez sokkal jobb. Egyértelműen frankóbb a pálya domborzata.

@Szabi: Szerintem totál rosszul közelíted meg. R3E-ben pl leszarják a pálya környezetét, de jó a vonalvezetése. Szerintem nem függ össze, hogy a kinézetével mennyit foglalkoznak és, hogy a pálya részével mennyit. Látom, hogy neked ez egy sarkalatos pont a Hungaroring kérdésében, de hiába a szép kidolgozottásgú CM pálya, ha össze vissza emelkedik meg lejt.
  • tjoe
    Ezen elég jól kivehető a domborzat:
  • tjoe
    A célegyenes átjárója után egészen a 3-as kijárata utánig folyamatosan lejt a pálya a valóságban.
    Utoljára szerkesztette: tjoe, 2014.10.13. 14:24:40
  • lac coo
    Jovama, nemmindegy milyen ? :)
  • Gadfly13
    Az "átjárós" rész után van közvetlen egy hupli, ami sztm túl hirtelen. Az eredeti pályán tény, hogy onnantól kezd el kb. lejteni, de ez a lejtés kitart egészen a T1-ig. De más helyeken is érezhető volt....viszont ahogy írtam, csak gyorsba néztem meg a pályát (ráadásul tök gyenge grafon melós gépről), de ez a hiba egyből feltűnt.
  • Szabi #21208
    mármint milyen gond van a célegyenesnél ?

#21206: ha még csak nem is stimmelnek az objektek, és most nem a pontos formára gondolok, hanem elhelyezésileg se, akkor vajon mennyire lehet pontos bármi más ? :D
    Utoljára szerkesztette: SZABl, 2014.10.13. 14:22:03
  • tjoe
    Sokkal jobb mint a másik, de a Mansell előtti emelkedő nekem kicsit laposnak tűnik. A valóságban az elég emberes emelkedő. Az új boxok meg még nem épültek fel Szabi. :)
  • Alexease
    Az OK, hogy a palya objectek nem stimmelnek, de az most erosen masodlagos;) A kerdes inkabb az volt, hogy az R3E-ben a palya nyomvonal es domborzat mennyire jo?
  • Gadfly13
    Kajaidőben most gyors ránéztem a Szabi által linkelt ( #21182 ) Hungaroringre. Élőben még én sem mentem végig a teljes pályán, csak a célegyenest szoktuk végigsétálni (F1 díjátadókor), de már ott látszik, hogy a domborzattal komoly gondok vannak. :D ...ill. nem csak ott, mert máshol is, így biztos, hogy akarjátok ezt a pályát mára? :) A boxok száma az rendben, mert 30, de ezek a szintkülönbség problémák sztm eléggé illúziórombolók.
    Tulajdonképp látszik, hogy képben vannak ezekkel a dolgokkal, hogy hol van lejtő stb. csak a kivitelezés nem az igazi (még).
  • b-type
    elég jól felismerhető. :)
    Sztem van jó HunRing vonalvezetés..nem tudom talán a Granta kupában mentem rajta rF alatt. Csak a kidolgozottsága gyenge.
    Most már meg nem mondom melyik verzió volt, mert leszedtem már, de ahogy nézem van még kettő a sima rF mappában...
    Szal azt az egy vonalvezetést kellene behúzni, és kőkeményen feltupírozni..szvsz
  • Szabi #21203
    az átjárós rész nagyon gagyi

viszont ezek a "reklámhidak" meglepően jól sikerültek :D

Utoljára szerkesztette: SZABl, 2014.10.13. 13:17:02
  • lac coo
    Milyen, jo hogy nekem barmelyik jo, sose.autoztam meg a ringen, sot husz eve nem.is lattam :)))
    Foleg, hogy nem.is izgat jatekban sem, mert nem.egy jo palya.... :))
  • Szabi #21201
    olyan mintha lett volna egy régi képük a Millenium Tower-ről, minden mást meg véletlenszerűen ledobáltak a pályára ahogy épp sikerült :D
    Utoljára szerkesztette: SZABl, 2014.10.13. 13:01:08
  • Alexease
    Es ez milyen?:) Bar ezt elegge levedtek, meg nem piszkalta meg senki.

• Szabi #21199
    szerintem nem, a redbullosok kék székei már a boxban látszódnak az elején hogy nem lettek átfestve a pirosról kékre, Millenium Tower tetején nincs felírat itt se, az első kanyarban sincsenek tricolor székek, a gumibálák színe kék, a valóságban kék és zöld váltakozik, a paddockban lévő lépcső is maradt zöld, nem tricolor.. néhány reklámtáblát átszineztek aztán annyi.. ha még az egyszerű textúra cseréket se csinálták meg, akkor nemhinném hogy a 3d-be belepiszkáltak volna :D
    Utoljára szerkesztette: SZABl, 2014.10.13. 11:16:43
  • alma2
    Ebben mar javitottak, modositottak az elobb emlitett pontatlansagokat?
    Ha igen, szerintem csak par hetet kell varni arra, hogy ezt is atkonvertaljak :)

• Tyuki80
    Mehet!Én egy jó gt3 mal mennék,pl meki,vagy a lotus.Annyiszor mentem mostanában ilyen "gyengébb" autókkal,jó lenne száguldozni ma egy kicsit
  • tjoe
    A domborzattal vannak benne gondok.
  • barcalaci84
    próbáljuk!!! :)
    bmw e92 s1-re szavaznék:)
    Utoljára szerkesztette: barcalaci84, 2014.10.13. 08:49:37
  • Gadfly13
    Kipróbáljuk FUN szerveren a Szabi által linkelt Hungaroringet? #21182
    -Ha igen, akkor milyen autóval?
    -Ha nem, akkor milyen más kombót szeretnétek?
  • maffioso
    Mert nem is jó. Valamiért a kettes kanyar felé vezető rész sem stimmel szerintem, de sokkal igényesebb, mint az eddigi verzió. Mert, hogy az igazából egy rakás szar.
  • GPx8
    "(tényleg nyomta innen valaki deszkalap, két 'fatengely' csapággyal amiből az elsőt el lehetett forgatni (kormányozni)? :DD mekkora volt!"
    Bizony! Te is öreg vagy? :D
  • b-type
    Én nem, csak ha villamos :))
  • Alexease
    Megneztem, de nekem nincs vele gondom:)

Az rF2-ben a kupas Abarth van (AC, 1400cc, turbo, 190HP, 340Nm, 930kg), slick gumival, szarnyacskaval, konnyitett, 1000kg alatt, minimal allitasok, csovezett, palya cucc. En elhiszem neki, hogy 2000-s fordulatrol (az alapjarat 1000 alatt van), elsokerekkel, ilyen motorral es turboval neki all porogni, visitani es gyorsulni.

Az AC-ban az uj utcai tunning Abarth van (SS, 1400cc, turbo, 160HP, 230Nm, 1025kg). Igy osszehasonlithatatlan a ketto, a kupas cucc masodpercekkel gyorsabb, plusz valszeg a felfuggesztes is kemenyebb.

Raadasul az AC-ban nincs alapjaraton gurulok, mert nincs kuplung:) Egyszeruen gurul, aztan megall es lefulad:D Vagyis a kuplungos csusztatos elindulas sem mukodik. A diffi fektavon mukodik, fektavon, kanyarban megfogja/forgatja rendesen (bar utcai autobol ennyire nem neznem ki). De kigyorsitasnal, elporgo kerekeknel semmit nem erezni belole. Igazabol semmit nem erezni ezekbol a kormanyon, legalabbis nem kigyorsitasnal.

Ha az rF2 eltulozza, akkor az AC egyszerusiti:) Bar ez meg elegge masszirozos fazisban van, itt meg barmi tortenhet:)

Utoljára szerkesztette: Alexease, 2014.10.12. 20:50:31
  • b-type
    elvileg ilyen alacsony fordulatról csak nagy nyomatékkal lehet ugrani, diesel, turbó, nagy ccm3. ...vagy akkor ha nincs ellenállás a kihajtáson (pl. nincs tapadás mint jég)..esetleg a villamos tud még hasonlót :)
    már akkor ki akartam próbálni mikor linkelted az rF2 topikba, de csak ma tudtam.
  • Alexease
    Olyan reszletessegbe nem masztam bele az Abarth-ba:) De konvert/mod, attol barmi kitelik;) Ha gyari, akor mar problemasabb.
    Persze az rF2-nel sajnos figyelembe kell venni, hogy nincsenek beepitett "segitsegek" (elektronika, kuplung, TC, ABS stb). Persze ez az elsokerekes szetkapcsolo diffi es konnyen elporgo kerekek mas teszta. Sajnos ebben az rF2 kicsit le van maradva (onboard cuccok), plusz a hangeffektek is keves (felfugesztes).
  • b-type
    Ez mind absz. igaz ...sajnos.
    válogatni kell, és kevés a jó minőség,..de majd lesz jönnek szvsz még konvertek...hát ez van.

Az Abarth-nál (rF2) próbáld ki hogy gurulsz 2ezres fordulaton és padlózd le...két másodperc és 7ezres fordulaton vagy kipörgő kerekekkel...tehát ninics kuplung..simán gurulsz és lekoppantod a gázt a padlóra.
    ...
    (tényleg nyomta innen valaki deszkalap, két 'fatengely' csapággyal amiből az elsőt el lehetett forgatni (kormányozni)? :DD mekkora volt!
    na olyan méretű kerekekkel el tudom képzelni, nem a legjobban sikerült cucc szvsz. :(
  • Alexease
    Ilyet sem lattam meg, FB hirdetes:)

• Alexease
    Igen, a hangulat sokszor feletteti a minoseg hianyat:))) En is sokszor tobbet mentem fapados palyakon, mint az extra gyari minosegen:D

Foleg az a bosszanto, hogy meg mindig nagy a kaosz. Nem alakultak ki csapatok, beazonosithato modder nevek a palyaknal. Az autoknal mar van 2-3, amibol egy mar hivatalos "mod " lett:) Persze, palyabol sose lesz hivatalos mod, max a keszitot tudjak "megvasarolni". Egytelore ossze-vissza takolas van.

Persze az rF2-nel is ez volt egy joideig, de ott az osszetettsege es mukodese miatt sokkal bonyolultabb a helyzet. Uj, minosegi, nullarol keszitett palyak mar nem nagyon lesznek. Se ide, se oda. Max 1-2, nagyon ritkan. Elfogytak a profi es raeros modderek, es a progik fejlodese miatt tul magas az elvaras. Az rF2-nel is sokszor az az idegesito, hogy neha raaldozzak az idot egy normalisabb konvertre, de aztan annyira igenytelenek, hogy nincs normalis betolto kepernyo, ikonok, elnezevezesek, a teljes konverthez kepest mar minimal funkciok nem mukodnek, sot sorszor meg a palya nevet sem tudjak normalisan leirni, sem a file nevet:/

Kiprobaltam az Abarth-ot, de velemeny nincs rola;) Egy kort ha mentem vele, megneztem mukodik-e:D
    Az elso kerekesekkel amugy sem vagyok altalaban kibekulve, sokszor tulzottnak erzem a diffit. Persze, ezek nem utcai autok, altalaban 3-4x erosebbek, es fele olyan nehezek, igy valszeg hatvanyozottan erzodik a pedalkezeles az elso tengelyen:D

Persze nem sokat vezettem igazi autot, vagyis szinte nulla a tapasztalatom;) De egyszer kiprobaltam, eppen emiatt, milyen ha indulasnal lepadlozok nagyivu kanyarban "komoly" 100LE-ot (:DDDD), de nem tortent semmi:D Porogtek a kerekek, visitottak a gumik, aztan annyi:D Kanyarodott, ment, nem tepte kia kezembol a komanyt:P Persze ez egy 1000 kilos utcai fapados cucc volt, vagyis nem is vartam mast:)
  • Alexease
    Vegigneztem F1 alatt (belefert, dog unalom volt;D). Ha jol ertelmeztem, az 1.0-hoz elsosorban a "jatekosabb" ujdonsagokat es valtoztatasokat eroltetik, a tartalmat, latvanyt es hangulatot. Ami logikus, ezzel lehet eladni. A tobbi "funkcio" (AI, online egyebek) mar most is jo;)
    Az RC verzio (a vegleges betaja) elvileg hamarosan, 1-2 heten belul, attol fuggoen milyen hivak jonnek elo, az 1.0-at pedig heteken belul szeretnek (nem honapok, vagyis gondolom 8 heten belul:P).

Ami jol hangzott, ertelmezestol fuggoen, hogy a Oculus DK2-hoz ujra kell/akar majd irni sokmindent, es a mostani egereszos APPS gyokerseg helyett, atallni a billentyus/gombos lehetosegekre. Bar engem az Oculus nem erint (penz + lefordulnek a szekrol:P), a billentyus/gombos lehetoseg nagy elorelepes lenne!