Assetto Corsa (és EVO)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

barcalaci84
nem mertem leírni , de valóban az eddig olvasottak alapján a grfikai változtatás szerrintem is az éjszakát és az esõt készíti elõ ...
esõrõl is beszélt , célozgatott pont pár hete KUNOS...pont a grafikai változtatás bejelentése után...
lac coo
Showroomban mukodnek az ablaktorlok 😊

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

Alexease
Igen, a 300-as pinget a "smooth" valtozasara irta, gondolom, ami a ket adat kozti "joslasbol" es egyebekbol adodik.

En is remelem, hogy a grafikai piszkalas nem tovabbi csicsakat jelent😉
Valszeg/remelhetoleg elokesziti az ejszakat (mukodo reflektorok es arnyekok), esetleg az idojarast.
Bar az idojaras (eso, es foleg a normalis) kicsit futurisztikus, ahhoz mar szelvedo effektek is illenenek, az meg az ablaktorlo hasznalatot vetitene elore😉
barcalaci84
300-as pinggel kicked from servert fogtok látni...😊ezt csak mint érdekességképp írtam le...talán lehet belõle következtetni , h milyen minõségi változást, fejlõdést ígérnek, várnak a fejlesztõk a netkód változtatástól...

laccoo : az említett ígért grafikai engine-ben való változtatás én úgy vettem ki h nem feltétlenül a csicsáról szólna jelen esetben...egyrészt optimalizáció miatt illetve késõbbi dolgok miatt lenne rá szükség ahogy olvastam... még írták is anno h látványban nem veszünk majd észre változást...

az ütközésmodellt pedig továbbra is csak 1.0-ra igérik...😊 dátumot persze nem ígérnek hozzá...😊
Alexease
Azert az online kozbeni torrentezest ne reklamozd, mert lesz aki elhiszi, es csodalkozik hogy teleportalgat😊 Azert a feltoltesi sebesseg es a ping kapcsolata valamivel misztikusabb😊
A 300-as ping mar regen rossz;P
lac coo
Mert jobban érdekli az embereket a szép felhõ mint a szélárnyék 😊
Nem minket, de azért itt(gondolom én ...) vannak szép számmal lazább játékosok is .
De mondhatnám ütközésmodellt is, azért ahogy én láttam, a legtöbb kilökés egy sima horzsolással megúszható lenne, de itt gumiból van minden, spriccelnek egymástól az autók ...😊

barcalaci84
mondjuk ezt a szélárnyékosdolgot nem is értem h miért maradt ki és miért nem kaptuk meg az elmúlt 2 hónapban...(és még ki tudja meddig nem lesz...😊
barcalaci84
még annyit h szerintem pont h a p2p multinak áldozott le ( vagy legalábbis szerintem mindenképp visszalépés volt minõségben ezek megjelenése , elterjedése)... mert az utóbbi idõk sima lobbys multis megoldásai csõdött mondtak... join lag , leszakadás , magával rántás minden ilyen multis megoldásban...ezeknél bosszantóbb dolog nincs (még a az iditó törõ zúzó gyerekek sem )...
lac coo
Ai ra ra is fer, az igaz.
Persze nem baj, ha ja it a netkodon, csak azert ezzel is el legtunk volna egy ideig, mondjuk ha cserebe jon egy szelarnyek, vagy felfuggesztes update 😊

barcalaci84
persze de nem is kell minden játékosnak servert üzemeltetni...
elég ha haverok közül 1 embernek van normális nete...😊

azért az jó szerintem h a multit teljesen rendbe akarják rakni...
emellett persze biztos piszkáltak mindent , ahogy AI improvments is lesz...😊Senna Lotusa is megér majd pár km körözgetést...

de rohadt szélárnyékot betehetnék végre...😊
a beígért hang meg grafikai engine-ben változásról mondjuk a héten már nem írt, de ettõl függetlenül ebbõl is lehet valami...😊

meg azért próbálgat nak õk mindent , hiosz pl pit-et is próbálgatja heggeszteni , pedig azt elvileg nem is akart 1.0-ban se ...
lac coo
Nagyon nagyon sok helyen sajnos nem lehet hozzájutni idehaza ilyen feltöltéshez.

Meg mondjuk régen GPL-hez elég volt egy modem 😄DD

20 megám van, ( nem tudom upc is emel-e majd válszul ...), annyit bír amennyit , ezen nem izgulok . 😊

Picit viszont megint felemás az örömöm, mert én mint mondtam nagy bajt nem láttam eddig netkóddal, viszont most megint elmarad minden más emiatt ?

barcalaci84
Magyarországon szerencsére igen jók az aotthoni sávszélességek...
most is sz.arért h-hugyért van 50 MBit/sec-es feltöltésem...
simán lehet otthonról indítani servert semmi gondot nem okoz...

a 900KB 20 emberre a cél ,ezt Kunos többször megerõsítette...
tegnap még arról írt h ennek 3-4szeresdére van szükség , de dolgozik rajta h a célérték meglegyen...1 órája írta h úgy néz ki sikeresek a változtatások ezügyben is...

és igen még torrentezni is lehet elvileg közben, illetve olyanokról írt h 300 ms pinggel sem volt probléma...
lac coo
Én már vissza nem keresem , FB-n olvastam tök véletlenül, de én valami 1M feltöltés per 4 emberre emlékszem.
mondjuk én egyszerû ember vagyok nekem nehezen megy a fejembe, a megnövekedett sávszél igény, és a torrent+ YT használat mellett is smooth mûködõ otthoni szerver 😄

De majd lesz valami, igazából szerintem eddig sem volt nagy baja a netkóddal ....

lac coo
Manapság már túl vannak ezen a játékok, hogy csak dedikált szerver gépen lehessen multizni 😊
Régen elég szar volt, a céghez becsempészett gépekkel kínlódni 😊 Vagy béreltünk mindenféle kétes emberektõl 😊

szóval ez ma már alap, hogy lehessen egy jobb otthoni neten szervert adni, ha más nem 10 fõnek ...

barcalaci84
én azt olvastam h nagyobb feltöltési sebességet igényel majd server oldalról (tehát nem a usereket érinti)

900 KB-os feltöltést (7-8 megás feltöltési sebesség) írt kitûzött célként, de ennek 3-4x-re lehet szükség amíg nem optimalizálja netkodot...
ami ha minden igaz sikerült neki idõközben....
egyébként a 8*4 MBit/sec se vészes szerintem , hisz még nekem is itthon 50 megás a feltöltésem...😊 gondolom a magyar servergépek ennél is nagyobb feltöltési sebességhez férnek hozzá...
barcalaci84
Holnapra (péntek ) én nem tervezek funrace-t...holnap ugye jön aupdate ami a netcode-t érinti, így jó eséllyel a freejoin nem fog mûködni...
és nem leszek itthon h módosítsam a dolgokat...
a másik pedig ha igazak a hírek akkor holnaptól freejoin nélkül is lesz lehetõség bármikor felcsatlakozni a serverekre (hasonlóan elõre betöltött autókba lehet bepattanni)
az update után meglátjuk hogyan tovább...😊
Jah, ezt nem tudtam.

moonster
Urak, létezik egy sorosnál hosszabb chat?
barcalaci84
a Shelby egyik elkövetõje egy magyar...
Na egy link csak lemaradt.
Rf2 topik Clio

Igen, most kerestem én is utánna. Már két éve volt róla cikk, meg videó, hogy a pilóta animációkat teszteli. De még akkor írta hogy eléggé béta az Rfactor2. Nem tudok róla, hogy azóta foglalkozott e vele.

Mondjuk nekem kicsit szögletes az a modell. Lehet inkább már az új 1.6os suzukikat kellene megcsinálni. "Csak" a lámpákat kell meghúzni kicsit és a hûtõrácsot kicsit lekerekíteni, elsõ lököst megigazgatni. A Swift Cup Europe-ba a régi 1.3asból csak 6-7 darab van már csak.

Viszont ilyen fájlméretek mellet, lehet nem is nagyon van igény teljes mezõnyös modokra.<#eplus2>

Ami viszont érdekes az a RCM kupa, amik a régi swiftek, 1.5ös motorral, és régi Swift Sport elsõ lökössel. Ehhez "kölcsön lehetne venni" a WRC3ból a kis R2-es Swift Sportot, mert a Milestone-os srácok olyan "ügyesek" voltak, hogy sima hátsó lámpát raktak bele... (és nem Sport lámpát) Viszont ez a modell szebb mint a Simco-é.
http://www.igcd.net/vehicle.php?id=51564&width=1366

No meg ha van aki csinálna kocsit AC-hez, (magyarról én még nem tudok), akkor kaptam engedélyt egy nagyon szép Clio modellre is. Amit kupássá fogok átalakítani egy N-es rallyváltozatból, Rfactor2höz tervezem, csak eddig még más projektek kerültek elõtérbe.

Adam Jonas
Emerico csinálta, de szerintem abba is hagyta rF2-re.

TeeBeee
Azt nem tudod hogy csinálja valaki a magyar Suzuki kupát AC alá? rF2 alá készülgetett ha jól emlékszem.

Gadfly13
Most egy kicsit offolok...és bocsánat is érte, de az elmúlt napokban többször is szóba jöttek a magyar modderek. Nos, a maszimnál Tommy78 is ezen tevékenykedõk csoportjába tartozik már évek óta (ha jól tudom tervezi is, hogy AC-ra is átpakolja a saját termékeit), viszont az off része a hsznek annyi, hogy a napokban az rF2-re készített MAN Mod-ját elkészítette rF1-re is és bár lehet kicsit késõn írok, de ma este lesz ezzel egy FUN futam. Akit esetlegesen érdekel, azok ERRE tessék. Bocs még1x

simraceseries.com

lac coo
Azt viszont hizzatettek, hogy sokkal tobb adatforgalmat fog igenyelni az uj kod.

Remélem ez az én gondomat is megoldja majd...
lac coo
yes it is so much better on that and on all movements. also on much higher pings. For example, I launched a torrent and a youtube full HD in background, while still in the server. My PC had FPS problems but the other guys in the server could see me more smooth that I could see the game running on my own pc! LOL

oneal1
hmmmm

!Forza Ferrari!

lac coo
Aris:

New multiplayer code from .@KunosStefano is sooo smooth! Needs more bandwidth, but it's totally worth it! More info later today and tomorrow

barcalaci84
nekem minden gondot okoz😊
csak meg akartam nézni h h nézne ki magában az AC-ban a pálya ...editorban jóval szebb részletesebbb mint a thiago lima féle, bár ez nem nagy szó😊
össz 4 órát szántam rá...egy hozzáértõ aki tudja mit csinál egy hétvége alatt durván jó minõségû modot tudna csinálni a ring-bõl...

csak kedvcsinálónak akartam megcsinálni , de mindegy a magyar moddereket (ha van ilyen😊 )úgysem érdekli ...
Simedbõl átrakja maxba, onnan ment fbx-et. Akkor maxban egyszerûen megoldható, arról még video tutorial is sok van, de nem hiszem hogy gondot okozna neki. 😄

Szia

"unable to contact server..." Erre létezik valami megoldás????
Mert kiidegel már teljesen😞(

Ha valaki tudja mit kell tenni Nagyon megköszönném!!
Üdv
alma2
Nekem csak az tunt fel milyen csunyan van lefestve melletted a razoko 😊

Amugy az emberke aki csinalta, azt irta rd forumon, hogy csinalja mas a hd verziot belole, mert azert ez eleg csunyacska, meg szogletes.

"I've started this track back in 2006 for rf1 from scratch (it has never been release in public). I have reopened the project in 2013 for a game called "dolphin's racer". Now I've ported the latest version to AC. The visuals are noticeable lowpoly in some areas, but I have reworked the road-collisionmodel and some materials for AC.

I will do some updates for this track, but I won't polish it to the limit, because @Patrik Marek is working on a HD-Version of this track. In the meantime have fun with this version.
"

szerintem

lac coo
Ferka indul hamarosan, nulla ember, no majd holnap 😊

lac coo
Laci, ha ram hallgatsz es erdekel a dolog, akkor maxra fekudj ra !
Egyaltalan nem nehez, legalabbis ami egy palyakesziteshez kell azt gyorsan meg fogod tanulni.

lac coo
En egy tiz perc mulva tudok menni ha fiat vaan.
Eddig tollasoztam a fiammal 😊)

Alexease
A Brno szerver meg uresen all. Legalabbis 3-4 ember volt bent, az elso kanyarig versenyeztunk, aztan mindenki mar csak korozgetett, egymast varta😊
Lesz valami? Ha nem megyek rF2-ben versenyt, ugyanott, mert 10 kornyeken megint munkat varok, addig kihasznalom a holtidot😊
Alexease
Amug meg mindig a palyakeszito topic-ot ajanlom, oda korabban bepakoltam leirasokat, linkeket, kepeket is.
Alexease
Az AC editorban ilyet nem lehet csinalni, legalabbis nem tudok rola😉 Az csak a shaderezeshez van, plusz nehany alap beallitas.
Milyen programmal konvertaltad a palyat? Gondolom 3DSimEd. Azzal lehet csinalni kockakat (Primitives, New Box, adsz neki nevet a lentiekbol, barmelyik materialt, es a helyere tologatod). A tologatas szivas, de megoldhato😛
lac coo
Simedben letre lehet hozni elemi objecteket, nem ? ( En azt nem igen ismerem... ) Vagy abban valamit klonozni es odahuzni a helyere.

barcalaci84
az alap copy/paste codemasterstõl...😊
barcalaci84
mármint az AC editorban lehet ilyet csinálni ? hogy?
Alexease
Milyen programban csinaltad az alapot (model, texturazas, elnevezesek stb.)?
Van palyakeszito topic, ott egeszsegesebb lenne kitargyalni, foleg ha meg egyszer kedvet is kapok hozza, es erdemben is tudok segiteni😊
Pályamodellezés
Alexease
Nem atvenezni kellene, hanem editorban uj kocka objecteket csinalni, ratenni barmilyen texturat es materialt (nem szamit, nem latszodnak), elnevezni oket a lentiek alapjan, es betenni oket pozicioba.
barcalaci84
és hogy lehet átnevezni? 😊 miben?
barcalaci84
hát öööö😊

ha jól értem nevezzek át pár objectet ilyen nevekre? +r á mehet ugyanaz a textura mint eddig?
Alexease
AC Pit-work 😄
Alexease
Meg nem probaltam semmit, de szerintem ha nincs meg az alapveto nehany spawn pozicio, nem tud mit kezdeni a palyaval (nem tudja hova rakni az auto). Bar lehet bepakolja kozepre?!
Igzabol csak nehany kockat kell gyartani, barmilyen texturat ra, elnevezni az objetcet rendeses, es bepakolni a palyara.
Ezek kellenek (az AC_TIME_X_X a palya ket oldallara megy, logikusan L es R 😛):
AC_START_0
AC_START_1
AC_PIT_0
AC_PIT_1
AC_HOTLAP_START_0
AC_TIME_0_L
AC_TIME_0_R
AC_TIME_1_L
AC_TIME_1_R
barcalaci84
nem odáig nem jutottam tegnap...😊
bár valami driver-base poziciót állítottam , meg egy camera.ini-t meg az ai-val is buheráltam valamit az editorban...meg a surface.ini-t si létrehoztam...

de én ha jól értelmeztem eddig az olvasottakat akkor ha megvan a kn5 file akkor azt meg kéne tudni nézni játékban is ha minden objectnek van már materialja...log file alapján abban nincs hiba...

szóval csak meg akartam volna lesni h h néz ki játékon belül....
Alexease
Csinaltal a palya start, pit, sector es egyeb dolgokat?