Assetto Corsa (és EVO)
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!
A heten lattam Spaban, ment eelottem a ket ufo eleg kockazatisan szelesitve a palyat, az elso egsszer tul meszzire ment a hatso szelarnyekbol telibe is verte.......Ilyen esetben jobb lenne egy kesleltetes mint ir ben....
En meg megnyertem mert lassabban mentem, mert az autot akartam behozni 😊
Az üzemanyag fogyasztás 2x-re lett beállítva, így a 15 körös futam távjánál elengedhetetlen a boxkiállás (tankolás), továbbá napszak 16:00-ra lett állítva. A szerver már jelenleg is ezekkel a paraméterekkel fut.
További részletek (FUN hivatalos kiírása, letöltések stb.): LINK
HOTLAP (stracker)
Aki teheti jöjjön! Jó szórakozást mindenkinek. <#wave>#wave>
simraceseries.com
..óvni sosem szerettem, bár nem is idegenkedem tőle, de vitaindító egy vágás elbírálása..pláne ha pozíciószerzés lett belőle, Eau Rogue-ban simán lehet, és egy ilyen vágást megfelelően szankcionálni nem egyszerű......pl. lehet megyek jó tempóban, jön mögöttem 1mp-vel gyorsabb (Spa-ban nem tétel), megvágja az Eau Rouge-t, elmegy mellettem az egyenesben, aztán elhúz versenytávtól függően x másopercre...hogyan tünteted el, ki mondja hogy nem tudtam volna kivédekezni korrekt körülmények között? 😊 Így viszont gumijába sem került lehet elmegy 6mp-re, ..6 mp-t nem jelent egy Eau Rouge vágás...én viszont azt mondom hogy levédtem volna, ha nem engedi meg magának ezt a trükköt. Sok olyan dolog van ami tüskét hagy abban aki a szimezést nem a helyezésben méri.
Utoljára szerkesztette: b type free, 2014.11.15. 13:01:51
”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type
Így ugye amit írsz, úgy gyakorolja be a pályát, hogy nem engedi megszokni, a vágást. Így kisebb az esélye, hogy a bajnoki futamon csapkod. De ha még is utólag az tudod szankcionálni..
Én teljesen értem mellette is az érveket, tök jogosak. Szóval jahh.. :-)
Downhill!!
..és minden bántás nélkül, minden liga tök jól működött, Race07, rF1..tökéletes. ..és elhiszem hogy a tietek valóban, volt részem ilyen társaságban, a topikban is vannak többen is. De valahogy amikor nézem a ligaviedókat, videókat, mikor látom az új srácokat körözni akkor tisztelet a kivételnek, nem ezt látom.
Nem kell, bekapcsolt bünti mellett mész egy tisztességes körszámot, hogy felkészülten tudj indulni, és tudod hogy hol mit bír el, pályafüggő, de általában 1-2 necces rész van, de még Spa-ban is nagyott kell bénázni hogy bekapd.
Imola-t azért írtam, mert ott elég sokat lehet hozni ha rizikózód a büntit, a szűk sikánnál, mindenki ismeri. Viszont a rizikó lényege, hogy néha visszaüt.
A BTCC eligazításain nem veszünk részt, egy élő versenysorozatban túl nagy egy büntetés..emberek fizetését, karrierjét befolyásoló dolog, nem véletlenül, ha autót törsz, pénzbe kerül, ha hasonló stílusban száguldozol mint a szimesek, pénzbe és egészségbe kerül.
”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type
Downhill!!
Bővebb infók és letöltés itt: AC FunRace - Corvette C6.R mod!

@gordon: ha nem hagyod el a pályát 4 kerékkel, akkor nem büntet.
Utoljára szerkesztette: Jackal, 2014.11.15. 12:10:34
Nem tudom mennyire vagy aktív résztvevője ezeknek a FUN eseményeknek, de ha nem és ha ellátogatnál jópár ilyenre (több tapasztalatod lenne), akkor lehet a véleményed is más lenne e rendszer alkalmazásával kapcsolatban. 😉
Utoljára szerkesztette: Gadfly13, 2014.11.15. 12:02:16
simraceseries.com
Downhill!!
Én sem mondom, azt, hogy büntetlenül lehessen csapkodni.
Mi Race07 VSR ben szervezünk bajnokságokat jó pár éve, Ha olyan pálya van ami nagyon vágható és nem bünteti elég keményen a program akkor 3 verziót szoktunk nézni.
1. Ha élőben engedik (pl BTCC ben eléggé csapkodják a sikánokat) akkor mi is engedjük, ez ki van hírdetve, tehát mindenkinek egyértelmű.
2. Nem engedjük. Akkor verseny után ráraksz egy fix kamerát a sikánra kb 3 perc alatt le tudod csekkolni az egész mezőnyt. Vágott utólagos büntetés szeva.
3. ha nem akarunk szívni ezzel keresünk kevésbé vágható pályát.
Tehát nagyon nem arról van szó, hogy lehessen vágni. Csak ennél 100 x egyszerűbb és jobb megoldás a figyelmeztetés. Kimész ad egy figyit, kimész 2x ad még egyet, 3 . stop and go mehetsz 30-40 secre a pitbe Utána már minden egyes vágás stop&go.. Race07 ugye így csinálja, csak sok utólag berakott pályán nagyon elnéző, és ez a gond vele csak..
Downhill!!
A konvert mas vilag. az alapjan nem erdemes megitelni a programot. A legtobb amit neztem, valoban csak konvert,nem nyulkalnak bele, eppencsak mukodik. Egyszeruen a palya szele mashogy van elnevezve, aztan vagy jo lesz vagy nem😉 Ahhoz hogy a legtobb jol mukodjon, bele kellene nyulni a modellekbe is.
De gyári pályán sztem mindenhol jó. ..ha hibázol, akkor még mindig jól jártál, nem feltétlen kell minimalizálni a hiba következményét, ...ha pedig vágtál akkor vagy nem ismered a pályát és a határait, vagy vágtál...mindkettő elkerülhető szvsz.
Az egyeb technikai fejleszteseket (iR+) csak azert irtam, mert ez egy uj program, 4-5 evvel az iR utan, at kellett volna venni az otletet, illett volna modernebb megoldasokat alkalmazni, es azt tovabb fejleszteni. Ne vegye el a gazt, mert az gagyi es veszelyes lehet. Figyelmeztessen, adjon idobuntetest (vissza kell lassulni bizonyos idon belul), legyen melle felirat esetleg sajat "zaszlo", tobbszori vagy nbem letoltott buntetes utad adjon pit-buntetest vagy kizarast. Es ha mar modern, ezeket lehessen szabadon allitani: teljesen ki-bekapcsolni; allitani a vagas mennyiseget es idejet; szabalyozni a butetes szazalekos hosszat; egy verseyen "elnezett" vagasok mennyiseget; a vegso buntetes erosseget (pit, kekzaszlo, kizaras, bajnoki futamoknal a futamvegen idohozzaadas); stb.
Egy modern, frisssen fejlesztett, nullarol irt szimhez, foleg ugy, hogy a konkurencia es azok otletei mar leteztek, alap lett volna ilyen uton fejleszteni. Korrekt futamokhoz es foleg bajnoksagokhoz, ilyen es hasonlo megoldasok kellenenek. Nem csak azert, mert kozelebb all a valosaghoz (a belassitassal elentetben), hanem mert minden resze kapcsolhato, beallithato, szabalyozhato.
Persze, tisztaban vagyok vele, hogy Kunos kapacitasa erosen veges, es ez csak egy kis szelete a teljes programnak. Raadasul, az alapjatek koncepcioja sem igenyelte ezt a megoldast.
De ami pozitiv, hogy a Python APP, es az ahhoz kapcsolodo lehetosegek folyamnatosan fejlodnek! Igy elobb utobb az ilyen es hasonlo dolgokat meg lehet majd olani. Valszeg erre lett kitalalva. Adnak egy "mindenkinek" hasznalhato progit, es ami Kunosnak nem fer bele, majd megoldjak a felhasznalok😊
Utoljára szerkesztette: Tyuki80, 2014.11.15. 07:55:08
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Utoljára szerkesztette: hqx, 2014.11.15. 02:42:02
Nem reális ez a módszer?...persze hogy nem, ....ragadt már valaki sóderágyba?...mert akkor legyen az, elbaxtad-kicsúsztál-elasta magát-vége a versenynek.
Az reális.
Sztem is jól működik gyári pályán, egyszerűen úgy van beállítva hogy ne vágj....ha vágtál akkor lassít, nem egy valós rendszer, nem egy kidolgozott valami, de ha nem vágsz nincs miről beszélni.....sérülhetne is, sztem az is ki lenne kapcsolva, mert megint vége a szimes versenyének...
Még csak balesetveszélyesnek sem gondolnám, nem láttam még ebből problémát, ott(!) ahol komolyan volt véve a verseny...mert ha beesel egy futamra, valamilyen beállal abból lehet,...Imola sikán bemenet, ott nem lehet átröpködni, ha ezt nem tartod észben akkor baleset lehet belőle.De persze nem lehet gumibálát tenni, mert tönkreteszi a szimes versenyét, nem lehet hogy kivágja a rázó a gumit, mert tönkreteszi a szimes versenyét. Elég sok ligafutamot néztem már...ahogy Bazsi videójánál is írtam, minden körben vágja a szimes a pályát, mert lehet...amikor ezt szóvá tettem pl. Race07 alatt, akkor az volt a válasz hogy nem büntet a progi tehát lehet.
..ha meg büntet akkor kapcsoljuk ki?
Sztem nem kell vágni, ha meg hibáztál...akkor semmi gond, választhatsz, vagy mész egyre lassuló ütemben 5 mp-ig, vagy ha nincs a közeledben senki és jobban jössz ki, akkor nyomsz egy féket 50km/h alá és már gyorsulhatsz is.
Kikapcsolható, egy összeszokott csapatnál erre nincs szükség, de sztem sokkal rosszabb az amikor azt látom hogy a szimes fel akar érni az előtte elérhető távolságban lévőkre, és ezért vágja a pályát..nem nagyon, szinte semmi--fél-egy méter talán csak éppen akkor már egyenesen megy és nem tesz bele ívet .....pár tized.
Én utálom ezt, ennél gagyibb és árkádosabb dolgot nem tudok mondani.
Utoljára szerkesztette: b type free, 2014.11.15. 02:00:11
Persze jo lenne egy normalis megoldas, pl. iR es azt tovabbfejleszteni, setup-olni, allitgatni, testreszabni, de ahogy Kunos is mondta, ez nem letkerdes, meg amugy sem a koncepcio fo csapasvonala😊
De néha tényleg gáz, van hogy nem tudtam visszamenni a pályára, mert nem volt hol felgyorsulni, egész mezőnyt be kellett várni 😊
Utoljára szerkesztette: lac coo, 2014.11.14. 22:29:47
Meg milyen hülye egy kitaláció? :-) Beépítünk egy versenyautóba egy elektronikát, aztán ha szerintünk túl széles elvesszük a gázt? :-) Lehet, hogy beledöglik a plai, de legalább nem vág.. Nem igazán reális.. :-)
De mindegy nem vita indítás, legfőképpen nem akarok offolni, de szerencse hogy kikapcsolható.
Downhill!!
Aki viszont normálisan vezet, mintha autót vezetne és nem akar minden kerékvetőt megigazítani az alvázzal az valszeg soha nem találkozik ezzel a büntetéssel 😊
De ugye amit te is mondasz, hogy egy liga bajnokságaiban ez teljesen felesleges. Ott a BT megnézi akár egy fix kamerával, ha tudjuk hol vágható a pálya, és utólag tökéletesen jól büntethető . Ezt most is így csináljuk.
Vagy mint race07 ben 3 figy egy stop&go.. Az is tökéletes megoldás. De ha kikapcsolható (mondjuk gondoltam, mert ugye sok szerveren nincs ez) akkor nem gond :-)
Downhill!!
Ez is azert kerult bele, foleg igy, mert Kunosek a gyors, egyszeru, porgos es nepszeru online futamokat szerettek volna, ami ossze is jott. Ezekkel a tartalmakkal, a "gyors" konvertekkel, az elvezetes es "eredmenyes" autokezelessel mukodik, folyamatosan sok a szerver es boven vannak emberek is.
Ennek egy éles bajnokságban nincs helye. Baromira baleset veszélyes plusz iszonyat idegesítő.
Ezt az adott bajnokság BT nek a feladata megoldani.
Voltam olyab szerveren ahol nem volt ez. Imolában mentünk teljesen jó volt és élvezhető. Spaban voltam egy Maszim teszten ott ugye volt ez. Engem nagyon bosszant :-)
Teljesen egyetértek a vágások visszaszorításával, de ez akkora balesetek fog okozni egy 20-25 fős online mezőnynél, hogy embertelen. Szóval ennek a használatát én biztos, hogy mellőzni fogom, ha esetleg a mi ligánk indít Assettoval bajnokit. Ugyan úgy akkor is, ha a racingroommal lesz, mert abban is benne van ez a remek ötlet.
Na Csak gondoltam leírom. :-)
Downhill!!
HOTLAP (stracker)
További részletek (FUN hivatalos kiírása, letöltések stb.): LINK
simraceseries.com
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

....és itt kb. max 30-40 perc Trinus használatról beszélünk és ebben nincs is benne, mikor USB-n próbáltam.
simraceseries.com
Minek köszönhetjük az újralinkelését?
Am hamarosan érkezik, majd egy újabb promo. <#eljen>#eljen>
simraceseries.com
Egyszer kaptam be a büntit itt, mert egyébként sztem elég jól engedi a rázón átdobást a bünti, akkor elcsesztem a bemenetelt. viszont elég jól le lehet menekülni, ha nem akkor már semmi sem segítene..
Most néztem Balázs videóját az rF2 topikban, nem egy bonyolult pálya Lime Rock, de a azon az egy ponton ahol át lehet dobni ott a szimes át is dobja ha a progi nem büntet.
élő, vagy szigorúbban 😊
Szvsz rF2-ben is meg tudták oldani (ha jól tudom), hogy ahol kicsúszik valaki, egyből nyomja a sárga zászlót arra a kanyarra. Szerintem nem lehet olyan nehéz ezt leprogramozni, ettől sokkal bonyolultabb feature-k is belekerült a Corsa-ba...
És hogy a példánál maradjunk: aki előtt ott terem egy másik autó hirtelen, annak nyilván nem segít semmit, de aki utánuk jön olyan távolságra, hogyha még belengetik neki, akkor tud reagálni rá esetleg...
A sárga zászlónak szerintem csak akkor lenne bármi értelme is, ha pontosan azon pályarész előtt kapnánk meg, ahol az incidens is van és konkrétan a pályán vannak a belassult autók. Ha ezt megoldják, akkor az tök jó... ha nem, akkor csak egy használhatatlan feature...
Utoljára szerkesztette: neilszab, 2014.11.14. 00:18:48
Persze "josol" az AC is, de amit eddig lattam, az annyiban merul ki, hogy az utoljara megkapott adatokkal tolja tovabb az autot (sebesseg, irany). Ilyenkor az latszik, hogy kicsit jobbra-balra kuszik az auto es/vagy nagyobb ivu kanyarban, furcsan mindig az kulsu iv fele tart, aztan visszajon.
Es ha meg a grafikai szinkron reszt is belevesszuk, akkor masszivan bonyolodik a helyzet😉
Es ott sem lehet szazas a dolog, mert olyat sem lattam meg sehol, hogy processzor belassulasra, nem fps eses lesz, hanem "csakazertis" kiszamolja a rendert, amitol az AC-classic lassitottfelvetel mukodest csodalhatjuk (-tuk?!) meg😊
Az online resz tuti tele van trukkokkel, hogy mukodjon..
Macbook Air M1 2020