42876
-
#27654 Ez az online dolog sztem túlpörgött, mi még az F1C idején kezdtük(tem), akkor nagyon jó volt, azzal a csapattal túléltünk jópár játékot, és azok modjait. Utána nálam is az volt, hogy a legjobb a multi.
Aztán jött egy másik és egy másik társaság, aztán beugrottam ide-oda szimtől függetlenül, amúgy is megvolt az összes.
De mostanra már kicsit elég volt, vagy talán túl sok rossz tapasztalatom volt. Az egyik legfontosabb felfogás hiányzik, az egész iránti rajongás/tisztelet. Sem a pályát, sem az autót, és persze a másikat sem.
..szal mostanra én visszakanyarodnék az offline játékhoz, és néha, egy sokkörös versenyre elmennék, néha. Megpróbálnám hazahozni az autót egy stabil tempóval, de semmi ereszd el a hajam.
-
#27653 Én egyszer elmentem felkészületlenül egy gtlegends fun futamra neilszabékhoz, gondolván h max utolsó leszek, de legalább megyek egy jót... node elfelejtkeztem valami szabályról, ami miatt pit-büntit kaptam kezdésnek... otthon ilyenkor restart és kezdem újra, itt viszont tönkrevágtam a a szórakozásom (becsületből azért végigvezettem és annyira nem is volt rossz, durva volt látni, mennyire el vagyok maradva a teljes mezőnytől), szerencsére másokét nem, de utóbbi is megeshetett volna :)
Ill. most lehet tényleg a tájékozatlanságomról adok tanúbizonyságot (és van szerver ahol 20 percenként indul 5-8 körös gyorsverseny), de amikor 30 perc gyakorlás után, majd 30 perc időmérés után az izgalomtól a versenyen az első kanyarban eldobom az autót, utána tét nélkül egyedül megyek újabb félórát (néha leköröznek :D ), az kevésbé fun, mint AI ellen menni izgalmas versenyt, ahol az utolsó körben végül nyerek (ha nem: lentebb veszem a nehézségüket :D ).
Sokan egyszerűen túl bénák (mint pl én) az online küzdelmekhez, nincs idejük annyira belefolyni 1-1 játékba, h ez valódi pluszt adjon. -
#27652 Kérdésben ott a válasz, hogy semmire nem jó, de kell leginkább azért mert nincs .... -
GPx8 #27651 Ja, azt nem írtam, hogy startoláshoz kell, mint az rF2-ben (is). Tudodm, most nem lehet kiugrani a startnál, de nem lenne rossz... -
#27650 rF2-ben világbajnok AI van..... -
#27649 Ha két pedál van ha nem, kormányon gombbal kuplungolni szimpla hülyeség :))
Főleg mert az analóg cucc jellegéből adódóan :))
-
#27648 Hát nem csak hülyének néznének, ha pirosat akartál miért vettél fehéret :)) -
GPx8 #27647 Szvsz. az AC pont, hogy a nagy(obb) közönség felé nyitás. Korszerű grafika, drift-mód, karrier (ezt még soha nem néztem, de biztos megy). AI.
Utoljára szerkesztette: GPx8, 2015.03.08. 13:40:35 -
#27646 de azér egy autóstalálkozón csak nem küldenének anyámba, ha elpanaszolnám a többieknek, h milyen kár, h nem piros, nem? ;) -
#27645 Repszimeket lehet tényleg benéztem (hozzánemértésem, utoljára lock on-nal repdestem a modernek közül...), azt hittem olyan szinten szim, mint egy AC. Mondjuk nem baj, hogy az AC-ben nem nekem kell rászorítani a tanksparkát tankolás után, de lehet van aki ezt is igényelné :)
És igen, az az ördögi kör is létezik, amiről te beszéltél, azt se lehet kellemes átélni szimesként :((
Abban viszont nem tudok egyetérteni veled, hogy akinek nem jön be az AC játékmenet része, álljon tovább és gridezzen. Írod:
"Mint fentebb is írtam, én nagyon nem szeretném, ha az AC a Forza és egyéb hasonló játékoknak a konkurenciája lenne! Ezekre tengernyi egyéb játék van, a kódmesterek jók ebben! :)"
Ez konkrétan nem igaz! Nincs tengernyi játék, egyetlen egy van, ami szimes környezetbe hozott élvezetes karriert: a GTLegends. Azóta, tehát pár hónap hijján 10 (!!!) éve semmi. Ennyi erővel én inkább írhatnám, hogy aki a puritán szimezést óhajtja, álljon tovább iracing és rf irányába, ott semmi szingli tartalom nincs, az való az egyedül köröző szimezőnek, meg online csatázásra :P És kellően drága is, nem híg a felhasználói bázis se.
Nagy kiadótól tényleg hiába várnánk a szimesek felé nyitást, éppen ezért várom el egy szimgyárostól (Kunos) a tömegigény felé nyitást: 30 ezer eladásért persze h nem lesz mozgás, de talán a párszázezres bázis a másik oldalnak megérhetné a meglévő harmincezer mellé .... ;)
Utoljára szerkesztette: arty, 2015.03.08. 13:38:50 -
GPx8 #27644 "Kormany gombra kuplung az szimpla baromsag"
Két pedálos rendszernél? Köszönjük Emese! :)
"Minden mas gomb a kormanyra meGoldhato."
Igen. Külső programmal én is megoldottam.
"Hamarosan itt a Cars nem kell tovabb ezzel gorcsolnod, meg rinyalnod itt ahanyszor csak irsz valamit :))))"
Szerintem kicsit vegyél vissza az arcodból...
-
#27643 Viszont ha megvetted a feheret nem biztos hogy utana nekiallsz balhezno, hogy de miert nem piros ! :)) -
#27642 Nem sikerult piahoz juttnom ! :)
Mondjuk mar kb husz eve, lehet most jon ki ! :) -
Solt #27641 Picit szerintem túl értékeled ezt az online dolgot. A játékosok java részének nincs rá igénye, vagy egyszerűen ideje... hányszor próbáltad már a beszélgetést abba az irányba terelni, hogy kiderüljön miért mennek kevesen. Nagyon még válasz sem jött... :(
Részemről (és ezzel szerintem sokan vannak így) időhiány van... ha mondjuk akad 1-2 órám, akkor is szívesebben kőrözgetek egyedül. -
#27640 "Olyan ez, mintha az autókereskedőnél lenne két tök egyforma autó, egy piros meg egy fehér, de én a fehéret akarnám megvenni, csak közben mondogatnám az eladónak, hogy de fessük már át pirosra :)"
talán mert a piros szín tetszik, miközben a fehér viszont jobban megy és kényelmesebb is ... (nincs olyan, hogy tökegyforma autósjáték, ergo a tökegyforma autó hasonlatod sánta) -
#27639 látom elgurult.... honnan veszed, hogy bárki "megmondóember" is akarna veled versenyezni?
ezt a gyerekiahóra mentalitást tartogasd a kocsmába.... -
Solt #27638 Na de milyen részletesen! :) Minden olyan műszer, fedélzeti rendszer le van programozva, ami nem hadititok... 1-1 ilyen modul fejlesztése a kiadási "béta" állapotig 1-2 év. Ez jóval több, mint plusz tartalom! :)
Egyrészt azért ennyi, mert egy "csoda", másrészt azért, mert kevesen veszik... és nem, nem azért mert keveset nyújt, hanem azért, mert nem lehetsz benne gyorsan sikeres. Itt bele kell tenni az időt, energiát, észt, stb ahhoz, hogy valamit visszaadjon a játék. Na most erre sajnos a játékosoknak csak egy elenyésző része hajlandó... mindenki azonnali sikert akar, lelőni a főellenséget, rögtön megelőzni Alonso-t, stb. Pont ez a trend viszi a gagyi irányába a játékokat, mert a nagyok azt látják, hogy ebben van a pénz. Szerintem inkább ez az ördögi kör... :)
AC esetében esélyes, hogy, ha olcsóbban adják, többen veszik, viszont én ennek abból a szempontból nem örülök, hogy ezzel hígul a felhasználók köre, könnyebben terelhetik abba az irányba, amiből kismillió van. Én jobban örültem volna neki, ha drágábban adják, és úgy jutnak a tervezett bevételhez, hogy marad a "szűkebb" felhasználói kör. :)
A játékmenetben csalódtak? Hmmm... én szinte még hozzá sem nyúltam a karrier módhoz! :D Egyszerűen annyira élvezem azt a valósnak tűnő vezetési élményt amit ad, hogy azt a 155 órát (többre nincs időm) amit eddig beletettem, azzal töltöttem, hogy azt a pár kedvenc autót és pályát nyüstöltem egyedül körözgetve, amik olyan élvezeti faktort adnak, hogy folyamatosan csak vigyorgok! :) Az összes autót, pályát, még ki sem próbáltam, tehát nekem még sok is a tartalom! :)) És itt értünk el ahhoz a ponthoz, ami a vízválasztó... akiknek az AC igazán bejön, azoknak szerintem összességében a vezetési élmény az ami "elvette az eszét". Ilyen nem sok játékban van... az iRacing méreg drága, bár, ha több időm lenne, valószínűleg azt is újra elővenném. Ott van még az rF2, aztán ennyi... A szimulátoros élményre vágyóknak ez a három játék az ami örömöt okozhat, azok pedig akik karrierre vágynak, van legalább egy tucatnyi választási lehetőségük... Személy szerint én jobban szeretném, ha ezzel a fizikával, ezzel az FFB-vel, és a hasonló szimes igények figyelembe vételével haladna tovább az AC, ezek lennének a prioritások. Ha ezekkel minden rendben, akkor jöhetnek a populárisabb igények mint a karrier és a 3D-s fa! :D
Mint fentebb is írtam, én nagyon nem szeretném, ha az AC a Forza és egyéb hasonló játékoknak a konkurenciája lenne! Ezekre tengernyi egyéb játék van, a kódmesterek jók ebben! :) Minél populárisabb valami, annál inkább a tömeg igényei felé mennek a bevételek miatt, és annál inkább kerülnek háttérbe a szimulátoros igények! Az ArmA széria élő példa erre... :((
Az rFactor szerintem nem jó példa, ott sok dolog vezetett a hanyatláshoz. Személy szerint nekem a modokkal lett tele a búrám... annyi verzió autóból, pályából, hogy azt sem tudod merre nézz! Voltak köztük zseniálisak, de a 90% egy raklap fos szerintem, az állandó install, uninstall, frissítés, nekem elvette tőle a kedvem! AC esetében például még egy modot nem próbáltam ki, és valószínűleg kevés olyan lesz, amelyre később ráveszem magam. Pont a gyári tartalom tetszik, mert annak a minőségét elég nehéz megközelíteni... ezért is ért meg volna többet is nekem! ;)
AAA+++ játék és a szimulátoros mélységek jelenleg szerintem nem férnek össze. Olyan szélességben kéne lefedni a játékosok igényét, amire szerintem a stúdiók, kiadók nem hajlandóak pénzt, időt áldozni. Aki megtehetné ezt anyagilag, az szarik rá, mert nem nyereséges az AAA+++ címet szimulátoros mélységbe elvinni azért a plusz pár tízezres eladott darabszámért... Egy Grid hány millió példányban fogy el? Megérné még mondjuk plusz 30000 eladott darabért hónapokig fizetni a programozókat egy kurva jó FFB és fizika miatt fizetni? Kétlem! :) A másik pedig, ahhoz, hogy gyönyörű látványt kapj kiváló fizikával, FFB-vel, kurva okos AI-val, fix 60 FPS-l futó 30 fős multival, álom kategória a jelenlegi szoftveres környezetben. :)
Utoljára szerkesztette: Solt, 2015.03.08. 13:11:37 -
#27637 hűha mit ettél cementet? :DD
-
#27636 Ezt eddig nem is láttam... inkább ne lennének ott...:(
A filter mondjuk nagyon jól működik! :) Király, ahogy kinéz vele...:)
-
#27635 Akkor nem tudom, nem igen nezegetem ezeket a vackokat, az en szemem nem fotooptika, nem szokot sze vugnettalni, se a napfeny nem csillan be rajta :)) -
#27634 Vilagos...De olyan van, hogy szar vezetni de jol nez ki ?
Ez hogy van akkor ??? Valasz nem kell , ironai volt csak jol ismerem a jelenseget ! :) -
#27633 Nem warez. Mindkét gépen ugyanaz a steam acc. Mindkettőn a legfrissebb az AC (1.0.5b). -
#27632 Minden autós játékkal játszok. Árkédtól a szimig. Igényesség nem részletkérdés, azt elvárom. Legyen jó vezetni, nézzen ki jól és szóljon jól. Nincs olyan hogy ha jó vezetni akkor nem fontos szépnek lennie. Dehogynem, nagyon fontos. -
#27631 Meg kellene nezned ezutan miert fizetsz, nem megvenni mindent csak mert van apropenz ra ... :))))
De meg meg is ertem amit mondasz, nem hasznalod mert bar jo vezetni ronda...
De amit szar vezetni de szep azt hogy ....????? :))
Utoljára szerkesztette: lac coo, 2015.03.08. 12:30:09 -
#27630 Telemetria van, mindenfele tabletre, ha annyira hianyzik megoldottad volna mar.
Eso az tutilesz, azt meg tudja oldani.
Kormany gombra kuplung az szimpla baromsag .
Minden mas gomb a kormanyra meGoldhato.
Hamarosan itt a Cars nem kell tovabb ezzel gorcsolnod, meg rinyalnod itt ahanyszor csak irsz valamit :)))) -
#27629 Úgy hogy pl rfactor 2 esetében a hányinger kerülget sokszor azon láttán amit a képernyőre kiokádtat az ISI a programmal. Fizetek nem kevés pénzt, elvárom az igényességet a kurrens grafót. Attól hogy el vannak szállva a fizikától, még én mint játékos igencsak nagy arányban a megjelenítés során lépek kapcsolatba a játékkal és amit látok az nagyon fontos. Kikapcsolt monitorral, a fizika lehet űberjóélvezetes, csak használhatatlan a cucc ugye úgy. Audió dettó.
AC grafja rendben van. Nem több, csak rendben van. -
#27628 Masik szamitogepen ?
Ha igen, akkor gondolom warez, nem a legfrissebb build ..... -
#27627 A steam nem csak az aaaaaaa jatekoknak lett kitalalva, sot rengeteg ilyen garazsproject kerult be !
Amugy ez orok kerdes marad...akinek a vizcsepp a fontos az jatszik amivel akar, ennyi :)))
Mindneki megvette aki szamit, hogy fele aztan fanyalog es elmegy carssal okorkodni az az o bajuk :)))
Az AC t megvette , tamogatta , koszonet nekik de lehet tovabballni :)))) Ez a ilag rendje ! Ma AC, holnap cars utana F1 2015, Dirt4 stb......
Most hazudjam azt, hogy nem banom ha ezek az emberek tovabballnak ? :))
Egy tuti: lehet sirni, hogy ez miert nincs az niert nincs, de az AC maradektalanul hozza azt amit igert, meg tobbet is !! -
#27626 Az mitől van, hogy egyik gépen van egy rakás postprocess filter (default - dynamic - movie - photo - retro70 - s1... - s2... - s3.... - stb.), egy másik gépen pedig sokkal kevesebb (default - s1... - s2... - s3...)? -
GPx8 #27625 No, akkor mégegyszer. :)
Én az elsők között vettem meg az AC-t és a DLC-t is megvettem. De! Simán el tudom képzelni, hogy a Steam-közösségnek jelen állapotában az AC szolgáltatásai keveset nyújtanak, hiszen nem ismerik Kunos munkáját, mint mi. Szóval, ha valaki kilép a nagyközönség elé (SIC!), akkor ott már nem lehet "garázs-project" szinten intézni a dolgokat. Szerintem. Én speciel több szolgáltatást vártam az 1.0 -tól is. Ha jól emlékszem az első(!) videókban még tableten mutogatott telemetriát is láttam, amiről - naívan - azt hittem, hogy alapból benne lesz a játékban.
De ha már itt tartunk, szeretnék normális AI kezelést (menjenek ki gumit cserélni, javítani, legyen számukra is kötelező box-kiállás stb.), kormányra állítható (nyomógomb) kuplungot, turbó-nyomást... 2015-ben egy nem ingyenes játéknál nem olyan nagy elvárások ezek.
Dinamikus időjárást, meg ilyen dolgokat már nem is várok. Jó lesz az nekem 2030-ban is... :D
Utoljára szerkesztette: GPx8, 2015.03.08. 11:49:10 -
goldboy #27624 Az a baj Laco nem tudod mi az igazi get real!
Nem a guminyomással, vagy az áttétellel kel pöcsölni, hanem amikor az eső a pofámba ver, miközben egy léghajó húz el a fejem fölött,
na az az igazi, pláne még ha a szurkolók is vakuval fényképezgetnek :-)))
-
#27623 Egy kis grafika szint emelés! :)
(micsoda hülyeség, hogy nem szúrhatok be linket...-.-)
http://www.file-upload.net/download-10388399/PhotoRealsm-Filter.rar.html
-
#27622 Szerintem is amíg a vezetési élmény ennyire jó addig senkit nem érdekel, de szerintem semmi gond nincs a grafikával lehetne szebb is, de bőven hozza a korrekt szintet. -
#27621 Hát srácok, jól lemaradtam...:D
A szerver témához annyit tennék hozzá, hogy a világ 10 szervergépéből 9 és felen linux fut, amin nem, azok vagy rá vannak kényszerítve a winfosra, vagy egész egyszerűen nem hajlandóak linuxot futtatni... én örülök, hogy lehet linuxon AC szervert futtatni, mert ez még saját szervert is jelenthet nekem...:D -
#27620 De Steammel nem lehet magoldani a vedelmet ???
Valamit csak kitalaltak..... -
#27619 Osszefoglalva nekem tovabbra sem fer a fejembe, hogy kormannyal jatszva egy autos jatekot, higy kerulhet a fontossagi sorrend elejere a grafika ?!:-)
Ezt aki elmagyarazza nekem, az nobeldijat erdemel:-) -
goldboy #27618 Lehetett volna 20-25 euro is a DLC, de ha nincs hozzá normális védelem akkor minek?
Így legalább az AC-sek 99 százaléka megveszi, jól jár a készítő és a vásárló is
25-ért minden második ember másolgatná, és kikérné magának, mit képzel ez a Kunos az árazással -
#27617 Összefoglaltad az utóbbi 2 oldal folyamatos mellébeszélését. Teljesen egyetértek. Itt több stíluson szocializálódott emberek jönnek össze. Különböző elvárásokkal. Az AC minden réteget igyekszik majd kiszolgálni...úgy ahogy. Van aki jól, van aki rosszul reagál bizonyos döntéseikre.
Peace. :) -
#27616 egyébként arty-val egyetértek sok mindenben ... Kunos jó eleadásokat akar , arty pedig leírta h a nem "rétegszim"-hez szokott ember mit hiányolhat a játékból...pl nagyobb körítés h élettelibb legyen pl a karriermód...
illetve ugye az nem tetszett neki h sokunk szerint áron alul adták a DLC-t...az is látszik h MARCO az árazásnál hasonlóan gondolkodott mint arty...
ezzel az árral lehet többszörösét adják el a DLC-nek mintha értékében adnák el...mert ezt a játékot nem csak rétegszimesek veszik...az átlagvásárló aki pl GT-hez Forzához szokott az darabra méri a tartalmakat egy DLC-nek...a 10 euró-n nekik se nagyon kell gondolkodni:)
nem érdekli h itt valóban komoly költsége van egy DLC-nek a fejlesztő számára ...ez nem egy AAA cím ahol eleve kész a játék és azt darabolják fel és eladják neked részletekben, itt eleve a játék is formálódik még rendesen... (AAA-nál "kész", vagyis tele hibákkal ugyanúgy mint itt , de az nem is lesz kijavítva esetleg a sorozat 4-5ik részében (sem :) )
illetve az se érdekli az átlag Forzábó jött embert h a szimeknél mi a trend , h a minőségért bizony keményen fizetni kell a konkurens szimeknél...
-