42876

banner
  • lac coo
    Mi a fakk, bent marad egy Tatuus ? :))

ez gyökér fals update múltkor mindent átírogatott :))
  • barcalaci84
    én fenn vagyok:)
    el tolok egy cigit addig háétha jön más is:)
  • lac coo
    No én sem ligás, se hívő nem vagyok ,ateistáknak csináltam egy Primera szervert , Laccoo néven ...:))
  • barcalaci84
    amúgy belenézegettem a fájlokba a karrierben...nekem elég jónak tűnik az útvonal amit be kell járni...lesznek bajnokságok ahol bizonyos pontszámot kell elérni ...egyre nehezebben kezelhető gépek...stb abszolút korrektnek tűnik amit összedobtak...ha a menüben lenne zene , akkor fel se tűnne h ez nem olyan mint egy AAA játék karrierje...
    videókból lehetne több, de meglepett h azok is vannak:) amúgy is a felhasználók többsége skippeli szerintem, de zavarja ha nincs:)
  • lac coo
    A 72 az egy kiváló évjárat ezek szerint ....! ;)
  • arty
    "Az ai-ra a helyükben egy percet sem szántam volna,akinek az kell,talál mást is a piacon,"

csak nem érted meg... nem talál!

Utoljára szerkesztette: arty, 2015.03.08. 17:10:15
  • macleody
    Mostanában haverral szoktunk csapatni, de néha kivág a saját szeróm. Értem én, hogy nem csipáz, de a kurva anyját :)
  • b-type
    '72-s vagyok, már nem futom 10perc alatt a 100-t :)
    Nem is az, inkább a 12év szimezés..amiben voltak megszakítások, de talán nem is az online versenyek száma mint az hogy egyszerűen átalakultak az igényeim. jelentősen visszavettem. Más lett a tempóm, más tempót érzek természetesnek.
  • barcalaci84
    Vasárnap az Úr és a ligázás napja:)
  • lac coo
    Akkor nosza, csináljon valaki egy kisfiat, vagy Primera vagy akármi szervert... Én ráérek este, de a Seat rohadtul nem érdekel ...:))
  • Tyuki80
    A vicc ráadásul (ha már a vén csatalovaknál vagyunk),ahogy tudom,az átlag a userek között akikkel szoktam játszani,szinte kivétel nélkül inkább a 40 hez vannak közel,mint a 20-hoz.
    Tényleg!Ha már offolunk!
    Ki hány éves?
    Utoljára szerkesztette: Tyuki80, 2015.03.08. 16:29:43
  • Tyuki80
    Hát azért az a vén csataló,még elég szépen megy az elsőkerekes verdákkal,ha jól emlékszem...
  • Tyuki80
    Nem!Vegyék meg!Csak ha nem olyan amilyet Ők belelátnak,akkor nem kell károgni,meg méltatlankodni.
    Mivel eléggé sőt maximálisan multiorientált vagyok, én nem csalódtam a programba.Az ai-ra a helyükben egy percet sem szántam volna,akinek az kell,talál mást is a piacon,de Ők nyitottak oda is.Nem is tudom milyen az ai.Bevallom,nem mentem vele szinte semennyit,mert mindig találok valami multi mókát.A fun racek nem a single opció miatt koptak ki kishazánkban.Sok a versenyszervező liga,ahova mindenki keresi a tizedeket,aztán az elején mindig ugyanazok a nevek vannak.Hát ezért érdemes belebuzulni 1 autó pálya kombóba heteken keresztül.Bevallom őszintén és ez nem ilyen önreklám,de aki ismer az tudja,hogy nem vagyok lassú,de az ufóktól ugyanúgy kikapok mint bármely más általam gyorsnak tartott versenyző.Szinte semmit nem gyakorlok általában,mert én versenyezni szeretek,számomra mindegy hogy az 1. helyért vagy a 12. ért harcolok.Csak legyen fair kemény körökön keresztül tartó csata.Engem ez mozgat.Sajnos a ligázásból csak 1 szervezőnek az időpontjai jók,ott nem valltam szégyent,van bőven dobogóim,de ez számomra semmivel nem jelent többet,mint kedvenc public szeróimon már-már ismerős külföldiekkel jókat csatázni.
    Örülnék,ha olyan sok és jó fun race lenne,mint régen,de mondom még egyszer,erről a jelenségről legkevesebbet a single gyerekbetegségei tehetnek.
  • barcalaci84
    Szerintem a funok valahol az offline versenyzés és a komoly készüléses setupolós bajnokságokban való versenyzés között helyezkedik el...
    beindult ligaszinten is mostmár jó pár bajnokság ...valaki azt szereti h 2 hétig készül és utána meg egyetlen 1 versenyt , se előtte se utána nem hajlandó versenyezni:) ők nyilván nem fognak funolni sem:)
    jelenleg 5 vagy 6 bajnoságról tudok ami épp megy még ...tehát maguklat is feldarabolják... sokáig nem ment egyetlen bajnoság sem, aztán szinte egyszerre indultak a kisebb -nagyobb bajnokságok...így fun helyett kb az megy most h van egy réteg aki elindul 4-5 bajnokságban , mikor épp melyik futamhoz van kedve:)
    pl az is érdekes h egyedül a maszimos seat bajnokságon maradt meg rendesen a bajnoság végéig egy masszív létszám és alakult ki egy összeszokott társaság, de ebbe most nem megyek bele h miért...:)

szóval a bajnokságok vittek /visznek el embert, illetve szerintem azt lehetne átgondolni h mire is való a fun és h kiknek szól...:
    szerintem (ahogy fentebb is írtam)h annak a rétegnek kéne szólnia akik csak esténként készülés nélkül be akarnak pattani gyakorlatileg bármibe és versenyezgetni akarnak a haverokkal/ellenségekkel:)
    az se véletlen szerintem h akkoriban voltunk többen funokon , amikor minden nap más volt épp a program...nem a hirdetgetés volt a lényeg szerintem, hanem h sokunknál automatikus volt h meló után hazaérve bekapcsoltuk az AC-t és rákeresett az ember a szerverre h mi a program, és felmentem rá, aztán jöttek még páran mindig , sokszor egész sokan is...

speciel én most úgy vagyok vele h még ennél is változatosabbnak kéne lennie h működjön ...például lehetne olyat csinálni h egy estére 1 autó és többpálya rotálódna magától (megoldható)
    tényleg csak a funról és a versenyzésről (néha bukdácsolásról :) ) szólna...ezt a fun dolgot mindig is ligásan fogták fel sokan , pedig ez egy olyan rétegnek szól aki nem ligázik (legalábbis egyelőre:) ) egy casual -abb rétegnek pl a forzásoknak akiknek fontos a változatosság,szereti társaságban kipróbálni a dolgokat, nem rágörcsölve csak szórakozva...szerintem azért megvan ez a réteg...aki meg nem ez a réteg az meg azért csatlakozik mert odamegy ahol ember van:)
    anno én az f1201x-ben így kaptam rá az online versenyzés élményére...este csináltam egy szervert és rövid gyors versenyek egymás után ...egyszerűen sokszor nem tudtuk abbahagyni , mert na menjünk még egyet mert azt a pályát szereterm,utána meg más mondta h na egy utolsót mert az meg az ő kedvence:)
  • Solt
    Én évekkel ezelőtt próbáltam, akkor az volt a csúcs, gondolom azóta csak jobb lett! :)

Hardverek... na igen... az elmúlt 10 évben egy kisebb falú éves költségvetését biztos elcsesztem kütyükre! :) Még jó, hogy semmi egyéb káros szenvedélyem nincs... :)
  • lac coo
    LOL :)))
  • arty
    Uh, sose gondoltam, hogy ENNYIRE kis csapat ilyen nagy (licenszek, vállalható graf) játékra képes :O
    Le a kalappal. (azt hittem azért 15-20 emberből ők is állnak/-tak)

kösz az infót!

---

Solt: iRacinget próbáltam, de nekem pont az volt vele a bajom, mint ami anno az rf-el: csúszik, miközben nem érzem az autót, hogy meddig tapad még. Így persze hogy nehezebb, de jobbnak/reálisabbnak semmiképp nem mondanám. Sose jutottam el addig egy autóval se, hogy üzembiztosan körözzek...

A hardver meg drága, pláne ha cockpiteket is építesz/építtetsz/vásárolsz :)

• Solt
    :DDD
  • b-type
    én már nem vagyok alkalmas erre csak azt tudom mondani :)
    Alkalmas voltam sok évig kisebb-nagyobb kihagyásokkal. Most már nem. Meg kell fogni azokat akik fogékonyak rá.
    Nem ezeket a rigolyás csatalovaknak kell összecsapni a tökeit. :))
  • Solt
    Szerinted mi az oka, hogy nem népszerű a fun? :) Kíváncsi vagyok...
  • barcalaci84
    mondjuk itt a többség szerintem pont hogy multi orientált:)
    az h a funokra nem jön össze mostanában annyi ember , annak megvannak az okai...ettől függetlenül it a topicban szerintem elsöprő többségben a multi orientált ember van...alapvetően a fórumokon is a multiorientált emberek vannak jelen, illetve ők/mi vagyunk a hangosabbak:)
  • Solt
    Alex válaszolt, ezeket ő keni-vágja... :))

Abban egyetértünk, hogy egy AC fizikával, FFB-vel dolgozó Gridet én is kipróbálnék, mert tény, hogy abban a játék menetben is van ami érdekes! :) Ha AC után kipróbálnád az iRacinget, akkor lehet, hogy az AC-re is húznád a szádat... :)) Ez már csak ilyen... velem alaposan kibaszott a sors, mert az autó és repszimek is érdekelnek... külön "élmény" ezekhez megvenni a hardveres kiegészítőket! :D

@Tyuki:

A mondatom független az évszámtól és a globális trendektől. A feltett kérdésedre "adott" (elmaradt) reakciók szerintem jól tükrözik, hogy jelenleg mekkora az igény az AC multira, főleg a fun programokat illetően.

Nem tudom más, hogy van ezzel, de az én életemben elég versengés van, jelenleg nem feltétlenül vágyom rá, hogy a szabadidőm is erről az ingerről szóljon. Az, hogy neked ez jön be... puff neki, nem vagyunk egyformák.

Lehet, hogy én értem félre, ha igen akkor javíts ki, de az a kijelentés, hogy aki másképpen látja mint te, az ne vegye meg, azért elég erős. Te multi orientált vagy, de ahogy látod, jelenleg a többség nem az, akkor nekik nem kellett volna megvenniük?

• Tyuki80
    Figyu!Amit mondasz nincs ezzel gond!Engem nem zavar,ha valaki singlit nyomja.Lelke rajta.De azért őszintén!Nem volt jobb pl egy teltházas fun racen velünk csapatni?Nem mondhatod hogy ugyanaz az érzés tölti el a szívedet-elmédet akkor,mikor egy előre beprogramozott ai van a lökösödön,vagy mondjuk pl Én.
    A kettő sztem összehasonlíthatatlan.Egy Ai engem pl soha nem izgatna fel,mert tudom kiszámítható,be van valamire programozva.De egy human ellenfél az más.Ha kellően jó és közel azonos tempónk van akkor izzad a kezem,körökön keresztül tervezek,figyelek,várom az alkalmat ,védekezek,összpontosítok stb.
  • barcalaci84
    az AC nem fókuszál semmire :) szépen sorban mindenkinek a kedvére próbálnak tenni offline online egyaránt attól függően h épp mihez van kedv idő energia...3-an vannak nem megy minden egyszerre, pláne h azért játékfejlesztésről beszélünk , amikor könnyen előfordul h egy plusz fícsör berakása kinyír 2 addig jól működőt :) úgyhogy néha az egy előrelépésből kettő hátra lesz...
    örülni kell h láthatóan nem adták fel és nem az AC2-re fókuszálnak és próbálnak mindenki kedvére tenni...
    lásd az 1.1 ben ígért dolgok jó része olyasmi amiért sírtak a vásárlók h ez kéne meg az kéne...ezek közül valamiért az online-sok , valamiért az offline-sok sírtak...vagy mindkét tábor:)
  • b-type
    Az AC nem online játékra fókuszál, és nem is a ligákra...ha másként lenne nem érné annyi kritika ezt a részét. megjelenés után fél évvel került bele egy ilyen-olyan multi.
    Érdekes módon az offline versenyzést keresők simán el tudják fogadni az online igényeket, semmi gond. Viszont az online versengést keresők nyomják a másik felet, mert tessék jönni multizni, mert offline nincs értelme...meg olyanok amiket egyébként mi tökéletesen értünk, és meg is értjük.
    De az egésznek nem az offline része a mumusa. Hanem hogy az ember nem leakasztható, amikor elindítom sokszor a fizikájával foglalkozom, megyek egy versenyt..amihez kedvem van. De nem lehet az embert csak úgy leakasztani a szögről. Más másként él..és attól még mind a szimeket kedveljük. Mindkét félnek meg kellene férnie egymás mellett.
  • barcalaci84
    észrevettem h mostmár Panker Gergő is ott van abba nyúlfarknyi listában akik részt vettek/vesznek a fejlesztésben....gondolom neki is van rendes munkája :) és nem Kunosnak dolgozik... és az URD-s külsősök se hiszem h főállásban Kunosnak dolgoznak otthonról:)
    szóval a csapat tulajdonképpen változatlanul az a 6 ember kb :) kisebb feladatokat modderek csinálhatnak és kb ennyi a változás:)
  • Alexease
    Eredetileg 3+3 ember volt a fix "ceg": Kunos (promrag, minden), Marco (licensz,produkcio), Aris (fizika, 2D, UI), Simone (palyak), Luca (hangok), es egy programozo (UI, scriptek).
    De a EarlyAccess es az 1.0 utan "hivatalosan" is megszaporodtak kulsosokkel. Az autokat lenyegeben mind kulsosok gyartjak (pl. URD vagy SimDream), de most mar kulsos/fltuntetett programzok, tesztelok es egyebek is vannak.
    Van irodajuk, de lenyegeben mindig otthon dolgozhatnak. nem eri meg fix ceget fenntartani. Meg a gigantikus Forza is kulsosokkel dolgoztat, van nehany tucat fix ember (produkcio, vezetes), es 4-500 kulsos "olcso" munkas (tartalomgyartas).
  • Tyuki80
    "Picit szerintem túl értékeled ezt az online dolgot. A játékosok java részének nincs rá igénye, vagy egyszerűen ideje."
    Ne haragudj,de ezt a mondatot így kijelenteni 2015 ben.Hááát én nem vagyok egy nagy játékguru és nagy kocka,megmondóembernek sem tartom magam,de sztem a 2000 -es évek közepe vége a konzolok, gondolok itt a box 360 és ps 3 viszonylag könnyű beszerzése (gondolok itt az árára) és a játékok online funkciója indította el sztem a széleskörű játék felhasználói bummot.(ehhez hozzájött még a mozgásvezérlés,amiben a családok multi nélkül egymás ellen versenghetnek)Az ember természetétől vezérelve a versenyt keresi mindenben.Az egész életünk egy nagy verseny.Amióta internettel rendelkezem függetlenül a platformtól,szinte soha nem játszottam single módban legyen az bármi,aminek van multija,mert hiányzik belőle a verseny.És én is dolgozom rengeteget,keresem a pénzt a családomnak,megy a mókuskerék,de ha leülök és pedig leülök esténként,mert nem kocsmázom,nem tévézek,nem járok el,akkor is csak a multi jöhet szóba,nálam ez nem felkészülés gyakorlás kérdése.Simán nem bosszant,ha valaki ügyesebb.Semmiben,még fps játékokban sem.Néha jókat röhögök magamon.
    Elfogadom,hogy sokan másképp vannak ezzel,de azoknak nem kell megvenni az AC-t.Ebben azt az élményt amit egy grid vagy más codis termék nyújt az nincs benne és remélem soha nem is lesz benne.
  • arty
    Idegrángásom van a grid driftes "vezetési élményétől" :) (ebben egyébként részről részre javulGAT, szal az autosportal a "legjobb lóra tettél" :D)

Nekem grid játékmenet és grafika kellene, AC-s alapokkal (fizika, ffb). Ezt az AC előtt a forza nagyjából meg is adta, ám AC után forzába ülni igencsak illúzióromboló, az ember azt hiszi, elromolott a kormánya ... (tudom, h voltak AC előtt is jobb ffb-s játékok, de én ennyire nekem valót még sose vezettem - nem értek hozzá, tehát leírni részletesen a miértjeit nem tudom, inkább csak érzem)
  • arty
    Értelek, logikus is amit írsz. Szerintem viszont az FFB és az ütközési modell már "elég jó" ;) (tudom, hogy sosem elég jó és igen, a GTL mamár nem olyan, iszonyat fejlődés van/volt - még a fanateccel mentem picit vele pár éve, csak a H váltó csak g25 módban ment vele és azt meg körülményes volt állandóan állítgatni)

Tényleg nem tudom, hogy hány emberrel működik a Kunos... tudja valaki? :)
    Szerintem kellően erős vezetéssel talán maradhatna az irány, pláne ha külsősökkel csináltatának dolgokat, csak nyilván nem mernek kockáztatni, vagy a nagyobb csapatnak már management kell, amit képtelenség kitermelni, stb.
  • Tyuki80
    Igazi troll vagy barátom!
  • Solt
    Ennyi... dettó így vagyok én is! Annyira kevés a szabad időm, hogy igyekszem azt megbecsülni... agykukit kapnék attól, ha egy ilyen fun alkalmával arra menne el az időm jó része, hogy az első kanyar utáni kavarodásból kihámozzam magam... Idővel egy szervezett futam engem is érdekelne majd, de ahhoz még sokat kell fejlődnie a játéknak, hogy minden adott legyen a felhőtlen szórakozáshoz! :)
  • lac coo
    am ienegm felbosszantott, ez a közösség jogos elvárása baromság !!!

az Ac egy dologban élen jár. amit mondtak, azt be is tartották !
    azt nem lehet mondani, hogy gyorsan ment, de betartottak mindent, nem volt mellébeszélés, ez lesz majd, az lesz, meg mondták feketén fehéren ez lesz benne amaz nem ! ezt be is tartotta.
    no most innentől milyen jogos igény, szemrehányni valója van bárkinek is, mikor azt kapta mit ígértek, amit megvett???!!!

egy játéknál lehet bukni sok mindenen, ami csak a vásárlás előtt derül ki, ( FFB. kormányzás, fékek stb ...), de hogy megy a hiszti mert nincs dinamikus anyámkínja, meg 3D fa, az elég ovis dolog, mikor még csak szó sem volt róla, hogy lesz ....

ezért mondtam, hogy az ide nem való réteg megvette , nekik köszönjük a támogatást, ennyi eszük volt, továbbállnak, aztán ennyi :))
    Utoljára szerkesztette: lac coo, 2015.03.08. 14:10:12
  • Solt
    De ezzel nincs is semmi gond, csak ehhez szerintem nem szim való! :) Erre ott a Grid... haveromat áthívtam karácsony után, na mondom gyere próbáld ki az AC-t és az új Fanatec CSL Seat-m... átjön, egyik ámulat a másik után, majd fél óra múlva kérdezi, hogy nincs valami izgalmasabb? :D Mondom baszki, jelenleg 5-6 másodpercet verek rád úgy, hogy nem is veszem komolyan, nem elég izgalmas, hogy javíts az idődön, és tudj menni egy olyan kört amikor nem a salakágyban vagy palánkon végzed? :)) Egy hatalmas NEM volt a válasz, kénytelen voltam megadni magam, megvenni a Grid autosportot, és a CSL Seat + G25 + load cell kombón Gridet játszottunk, egy raklap segítséggel, mert az "izgalmas"... a síró görcs kerülgetett, de ugye mindent a haverokért! :D
    Utoljára szerkesztette: Solt, 2015.03.08. 14:08:00
  • lac coo
    Abban meg, persze.
    Meg abban is , hogy főleg mert nem lehet kiugrani semmi értelme a digitális kuplungnak a kormányon !
  • GPx8
    "... hogy a bevétel fontosabb lesz mint amennyire a programot a magáénak érzi. :( "
    Egyet értek, ez a szimulátorosoknál 22-es csapdája...
  • GPx8
    Szeretném világossá tenni, hogy amiért én "rinyálok" azok olyan dolgok, amiknek bele kellett volna férniük az 1.0-ba, még a + fizetős tartalom elé.
    Legalább annyit tudjon, mint egy jó öreg LFS (jobb AI-val), nekem nem is kéne több!
  • Solt
    Ez picit ilyen önző önvédelmi mechanizmus, és nyilván nem túl szimpatikus amikor ezt mondom, de a szimes rétegnek tényleg az a jó, ha nem csorbul az érdekérvényesítő képessége. Na most, ha sok a felhasználó, akkor a mennyiségből egyenesen következik (számunkra) a minőség csökkenése... minél többen vagyunk, annál hangsúlyosabb lesz a populárisabb irány. Nem mindegy, hogy a fórumon azért "sírnak" sokan, hogy javítsák az FFB-t, ütközés modellt, gumi fizikát, vagy azért, hogy legyenek 3D-s fák, izgalmasabb karrier mód, léghajók, villanó vakuk, stb. :) Mivel ezeknek az egyidejű fejlesztése nem megoldható egy ekkora csapat számára, ezért arra fognak fordulni, ahol "hangosabbak" a júzerek, az meg számunkra a "halál"! :))

A GTL más kategória... ha most elindítanád, síró görcsöt kapnál szerintem! :D (ettől függetlenül alap játék!) Kicsit olyan ez, mint az IL2... annak idején az volt a SZIM, ma már vicc kategória. Anno működött az, hogy kiadtak egy játékot, aztán 10 évig javítgatták, ingyen tartalom került bele, stb. Ma egy ilyenbe belehalnának a stúdiók...

De egy Kunos féle csapatnak nincs arra kapacitása, hogy mindennel foglalkozzon! Pont ezért van az, hogy a kis stúdiók a réteg igényekre gyúrnak, mivel a nagyokkal nem tudnak versenyezni a tömeg igények terén. Ha elkezd a populáris irányba nyitni, akkor kellenek a plusz emberek, hogy lépést tudjon tartani... ha jönnek a plusz emberek, akkor nőnek a kiadások, amíg az egész elég arra a szintre, hogy a bevétel fontosabb lesz mint amennyire a programot a magáénak érzi. :(
  • arty
    Nem is véletlen, hogy ebben a topikban beszélgetek a közösséggel ;) Nekem az AC a reménysugár és imádom is érte, csupán megosztottam pár hiányosságával kapcsolatban az észrevételeimet, hogy mire vágynék (még), s ebből kerekedett a beszélgetés (volt aki értette, mire célzok, volt aki egyből támadásnak vette, fikának minden hozzászólásom). Meg abból, hogy vitáztam azokkal, akiknek más elvásársai voltak vele szemben - ez is tény.

lac coo:
    "Hát nem csak hülyének néznének, ha pirosat akartál miért vettél fehéret :))"

Mert még mindig jobb volt ez fehérben, mint amit a pirosak tudtak :P
    De örökké fájni fog, hogy nem klappol a színe is!!! :D
  • GPx8
    Abban megegyezhetünk, hogy elég baj, ha egy szimulátor (nem szaros pCars!) csak automatán enged rajtolni, nem ugorhatsz ki?