Assetto Corsa (és EVO)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Alexease
Emiatt azert ne csapjatok szet egymast (es a topic-ot)😛
Beleolvasgattam, de mivel tobb szinten is "egymas mellett elbeszeles van" (gumik, elso-hatso kerekes, sebesseg, difik, elektronika, felfuggesztesek, utcai-palya, felfuggesztes, aszfalt-murva, kormanyszervo) sose lesz egyetertes😊
BooMiller
Remélem a végét nem nekem szántad mert nem érteném.. de halkan megjegyzem hogyha kigyorsítási szakaszok bele rugsz a fékbe akkor befele húzza az elejét..... mint mondtam ezt csinálja az ESP is csak magátol.. na mindegy...

Tudom miről van szó. Azért jó a bal lábfék elsőkerekesnél, mert jobb átmenetet tudsz képezni a fék és gázadás között. Ha jobbal fékezel és átrakod a gázra a lábad és lepadlózod akkorát ránt a sper, hogy kiszedi a kormányt a kezedből. Ha ballal fékezel, mielőtt teljesen elengednéd már tudsz gázt adni, hogy a sper összezárjon, így sokkal smooth-abb lesz az egész, nem ránt akkorát és már húzza kifelé az autót.( a finomabb súlypontáthelyezésről nem is beszélve) De itt nem a fékezési szakaszról volt szó, hanem a gyorsításról. Az két külön dolog.
Remélem ez az utolsó hozzászólásom, mert felbosszantottatok. Arrogánsan fikáztok mindenkit, beszéltek fizikáról meg ilyenekről úgy, hogy azt látom még nem mentetek versenyautóval, és egy pár gépjármű szerkezettan, meg fizika óra is kimaradt.<#zavart1><#wave>
lac coo
Olyan helyzetbe is lehet hozni, persze, de ha ugyes vagy, es kemenyebbek hatul a gumik, siman leginkabb tulkormanyzott lesz, semmi fekrol leugras nem kell......
Sajnos itt olyan a gumifizika, higy semmilyen, ha fektav van ha gyorsitas csuszik sokszor mint a takony, vagy tapad mindenhol, atmenet nincs 😊
De lesz a Seat rf2- re is, biztos vagyok benne az lesz az igazan utos....😊

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

BooMiller
Nem mond hűlyeséket csak különböző dologról beszélnek😄DDD

BooMiller
Mi történik kanyarban a C2-vel ha kikapcsolod az ESP(ez fékezgeti a kerekeket csak egyenként a négyet) és telit nyomsz mert emlékeim szerint be esik az árokba😊))

BooMiller
De ettől elektronika nélkül +bal lábfék nélkül simán be esik az árokba a gépjármű ha nyélen állsz rajta😊))

lac coo
Akkora baromsagot nem mond azert Jackal.....
Alapbol egyelore szar a gumifizika, ezt Kunos is elismeri, ha el kezdi tolni magat fel ora kell mire tapadast talal ujbol, annak ellenere, hogy pl megforgatni nem lehet a seat elso kereket olyan szinten tapad.
Az rfaczoros pelda meg nagyon rossz, ott a Clio behuzza magat eleg kemenyen, alacsony temponal mindenkepp.

Talan egyszer nem ugy lesz Kunos a gumival, hogy senki se erti, es akkor lesz normalis gumifizika benne 😊

BooMiller
Bal lábféknek hívják😊

BooMiller
Én pl. vezettem, de régit típust amiben pl nincs elektronika, mert nem mindegy hogy elektronika kigyorsításkor mit csinál, a tc egy dolog de ugye bele is fékezget ami pl behúzza valóban az elejét. fogalmam sincs mi van a Seatban😊) Utcaiban van az tuti.

"Gázelvétel(kicsi fék), gázadás kombóval lehet behúzatni az első kerekes autót ahogy azt láthatnád ha nem csőlátással néznéd a lenti real SEAT-os videókat....."
Szóval azt írod, hogy gázadásra behúzza az elejét........Ezt mondta Jackal is és én is.<#law><#taps><#eljen>
Te rfactorból indulsz ki, én meg abból amit vezettem. Az gumi elfogyás: elől van az összes súly, ezért orrtolós ami eszi a gumit plusz a fékezésnél is az első gumi terhelődik, és gyorsításkor is, mert azon van a vonóerő. Gyakorlatilag minden az első keréken történik, míg hátsó kerekesnél legalább a gyorsítás a hátsó gumikat terheli (a motorfék miatt a hátsóval is jobban fékezel, de ne menjünk bele ennyire)
Fizika: ha az első kerék az egyeneshez képest 20 fokra balra áll, és erő hatására gyorsulni kezd, az a 20 fokos irányba fog gyorsulni és nem előre. Az orrtolás a tehetetlenségből adódik.
A BMW pedig azért tud jobban kigyorsítani, mert a hajtott kerékre terhelődik a súly és még jobban oda tapad az útra, az elsőkerekesnél pedig gyorsításkor pont a hajtott kerekekről lekerül a teher, ezért "kapar el" könnyen és nem tud úgy gyorsulni, ezért felesleges utcai autóba a 300LE, és erre mondják, hogy vezethetetlen. Ha kigyorsításkor elkapar az első kerék, akkor megszűnik a tapadás és újra életbe lép a tehetetlenség, akkor azért tolja az elejét.
De mondom: vezessetek egy elsőkerekes RENDES versenyautót (merev kasztni, sper, futómű, slickek) és majd megtapasztaljátok.
Gilb3rto
FIZIKA ÓRA : http://www.hondaprelude.hu/doc/tudasbazis/tapadasrealizalas/tapadasrealizalas1.pdf

Macbook Air M1 2020

Gilb3rto
Kanyarok elött a való életben sem azért vannak kinn a sebesség korlátozó táblák mert az úgy vicces, hanem mert ha nagyobb tempóval mész be elkúszik az autó eltolja az orrát és ezért nagyobb a veszélye hogy át sodródsz a szemközti sávba, na már most a te logikáddal, minél nagyobb gázzal mennél be annál könnyebben vennéd be a kanyart, szted ez reális? Ha igen akkor sok sikert a való élethez és mindig padlózva gyere ki a kanyarokból mert könnyebben veszed be!<#taps>

Macbook Air M1 2020

Gilb3rto
Az alap probléma hogy az autó fizikával nem vagy tisztában, első kerekes autó gázra tolja az orrát, (rfactorban clio mod próbáld ki), de próbálhatsz bármilyen első kerekes normális modot gázra le kell túrja az orrát, ezért van hogy WTCC-ben is az első kerekes autóknak hamarabb elfogy az első gumi mert az oldal erők ledarálják, és ezért volt mindig is jobb a BMW kanyar kijáraton... Gázelvétel(kicsi fék), gázadás kombóval lehet behúzatni az első kerekes autót ahogy azt láthatnád ha nem csőlátással néznéd a lenti real SEAT-os videókat.....

@Geri
Difivel kell (lehet) játszani ez tény, de alap orrtolás mindig megmarad.....

Macbook Air M1 2020

b-type
..ezt nem tudom, még nem mentem sperres elsőkerekessel. Lehet murván gyakoribbak, .. még ami szöcskével mentem az is hátsókerekes volt.
szerk: mármint úgy értem szinte csak aszfaltos burkolaton mentem ilyen-olyan autókkal versenytempóban, kivéve a szöcskéket azokkal mentem földesen is.
Utoljára szerkesztette: b type free, 2014.12.16. 08:04:49

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

Ne erőltesd, úgysem fogják vagy akarják megérteni amit mondasz. Elsőkerekes, sper diffivel oda húzza az elejét, ahova fordítod a kormányt, diffi előfeszítéstől függően jobban vagy kevésbé. A murva valóban a legjobb példa. Az orrtolás az már a lendülettől van, de gázra be kell hogy húzza az elejét.
Viszont a Seatba elektromos diffi van, lehet az így működik. Olyan utcai és verseny autó között félúton. Az pontosan számolja, hogy mikor mennyire zárjon össze, innen a puha (vagy semmilyen) érzés. Wéber Gabi esetleg meg tudná mondani.<#buck>
b-type
én elolvastam de nem értem 😊
Ilyen autóval nem mentem még...és sztem nem is fogok, vitázni Tommy tudna mert ő tudja mit hogy állított, és a tesztelő versenyző srácok, én amivel mentem köze nem volt ehhez a technikához, de nem volt élvezet itt Kakucson (bár de, de össze sem lehet hasonlítani egy E30-hoz, vagy az én régi Consul coupe-m élményéhez).
...lehet videókat nézni és továbbgondolni, de az FWD az orrtolós....Tyuki-val értek egyet, még ahhoz képest egész jól irányítható.
Nekem is tetszik, tempós kanyarokba érkezve frankón egyensúlyozni kell a hátuljával (pl. nürburgring nagy visszafordítója (dunlop kanyar).
Semmivel nincs bajom, a hang az kicsit egydimenziós...bár nekem a fék pont tetszik...annak ellenére hogy fülessel elég kemény 😊
és egy pici élet még lehetne a futóműben...de tegnap alig 20 percet teszteltem...szal nem igazán érzem valós problémámnak (nulla setup állítás).

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

Alexease
A banner alatt, a masodik szinesebb szerver infosavban (SG Fun) van/lesz mindig valami ajanlott fun szerver kiiras. Ez NEM promozott, hanem szabadon valasztott, ha valaki indit szervert, az kikerul. Ha nincs semmi, es ha nem felejtem el, nezek valamit😉
A mukodes hasonlo, ha van valaki a szerveren villog, irja a sessiont es a letszamot, rajta linkkel, a reszletesebb infokert (usres, times, laps ect).

Az elso sor – elvileg – megmarad hotlap szervernek, az eddig megszokott heti 1 auto es 1 palyaval. De jelenleg ezen is a Seat fun megy😉 Ha megszunik a hotlap, akkor ez is lekerul, es csak az SG Fun resz marad.
Kormány elfordulás csekkolásához meg szerváltam a másik fórumból videót, nem tűnik olyan vészesen nagynak monzában:

Erőcsúsztatás,súlypont átterhelés stb.
Kanyarban csutka gázzal húzza az orrát az első kerék irányba, ez az ami a seatban rohadtul nincs, sőt inkább tolja

Valaki magyarázza el murván mért lehet ezt megcsinálni és betonon nem.

Utoljára szerkesztette: Jackal, 2014.12.16. 00:41:43
Alexease
slcr_2014 v1.00 data.acd

Ez bemasol, a DATA konyvtar torol es teszt😊
Utoljára szerkesztette: Alexease, 2014.12.16. 00:08:17
Alexease
Az adatok alapjan mukodik a LOD, de az alap auto, legalabbis a file meret alapjan, 1,5-2x reszletesebb mint egy gyari GT3.

Amugy (elvileg) le lehet csomagolni a DATA konytart .ACD-nek, ugy csak az piszkalna bele, aki nagyon akar es tud😊 Es azt talan meg ellenorzi is online. Az igy kicsomagolt szabad DATA cuccokat elvileg nem.
Csabesz6
Pont valami hasonlót akartam írni. Ez nagyon rossz nyom.

\"Adding power makes you faster on the straights. Subtracting weight makes you faster everywhere.\"

barcalaci84

fasza kis mod , GRAT!
(bár az elsőkerekeseket nem csípem, de majd megbarátkozok vele😊
a lodok működnek, mert nálam vagy 30 fps-sel kevesebb volt mint pl gt3-as telt szervernél?
Azt szeretném mondani, hogy kanyarban, ha nem tök gázzal mész át, hanem lightos motorfékkel, akkor az első kerekes se tolja jobban az orrát, sőt. Lehet utána csutka gázadásdra könnyebben megcsúszik, de akkor is két erő hat a gumira, nem csak egy, mint a hátsó kerekesnél.
Téma befejezve részemről, emésszétek amit mondtam, prróbálgassátok gáz nélkül kanyarba, kis sebessségből kigyorsítva kanyarodás közben stb... Lehet én vagyok a hülye hogy a fizikára alapozom ezeket a sületlenségeket.
Utoljára szerkesztette: Jackal, 2014.12.15. 23:32:27
lac coo
Én ha kedvemre valónak állítom be a tükör kitakarja a teljes jobb oldalt előttem 😊

maffioso
Csak sejtem, hogy mit szeretnél ezzel mondani. Az az igazság, hogy a 3 keréken kanyarodás jellemzően a feszes hátsó futóműből ered, semmi köze a betapadáshoz. Mondom. Youtube--> Bári Gergely (vagy Gergő) és nézzed végig a videókat.

\"If in doubt, flat out!\"

Alexease
Akinek problemaja van az ulesmagassaggal, annak magaval a program hasznalataval is gondjai vannak😊
bardocz
Mivel a külső oldal a terhelt... Ha kipuhítod a seggét, az orrát meg felkeményíted, akkor meg az első kerék fog elemelkedni. Ha be van kapcsolva a sérülés mutató, akkor láthatod, hogy alapból a Seat is emelgeti a hátsókereket, mindig az ívbelső hátsót fékezi kockásra.
Alexease
Szerintem ne eroltesd😊
Látom leragadtatok páran az ülésmagasság problémánál. 😊 Mindenki úgy állítja be ahogy neki tetszik és jól tud vezetni abból a pozícióból. Egy kattintással lehet állítani a játékban.

Amit nézni kell: kanyarban olyannyira megtapad, hogy a hátulját emeli a kocsi.
Utoljára szerkesztette: Jackal, 2014.12.15. 23:01:55
Remek volt a mai EuroCup futam. Gratulálok az autóhoz, nagyon profi munka. Az ülésmagasságon és hangokon még van mit javítani, valamint nekem a gumik is kicsit érdekesen viselkedtek, de minden más remek volt.

És az egyetlen értékelhető megmozdulásom a verseny alatt:
bardocz
Na, 39.2, azért ez jobban néz ki.
KTMNORBI
Nekem is nagyon tetszett s ahogy Csori is írta ezt még szokni kell, de márt csak azért is mert most elég sokat nyomtuk GT3-al és ilyenkor nagyon át kell állni.
Én is csesztettem az autót és bizony mocorog elöl, hátul, bár még az alap settel próbáltam csak,
Én biztosan honorálom a munkát a készitőknek!!!!!<#taps>
bardocz
Áh, azt visszaraktam, szimulátorhoz jó lenne, de amúgy borzasztó, kifolyik a szemem tőle 😄D Állvány kéne hozzá hogy alacsonyabbra tudjam rakni. Amúgy próbáltam gumit darálni, baszki, itt tényleg nem melegszik ettől, rF-ben emlékszem hogy lehalt tőle a gumi.
Norbi1990
Nagy TV sem segít? 😄
Daráld a gumikat, úgy gyorsabb! 😄
bardocz
2:42.6...ezzel sem indulok semmilyen bajnokságban inkább<#banplz>
tjoe
Fasza lett a mód. Amikor kell túrja az orrát, és a segge is elindul ha akarom. Egyedül egy kis repedt fazék hangot kellene még hozzákeverni a motorhanghoz. Koppány kipufogót a népnek! 😊
Utoljára szerkesztette: tjoe, 2014.12.15. 22:26:12

De hová tűnt Damon Hill?!

Alapjába véve nekem tetszik a mod. RWD-hez vagyok szokva, de ez biztos ilyen, hamár 1x profik tesztelték. Szokni kell, és kész. 😊
Nagy gratula a készitő(k)nek. <#taps>

Gigabyte 990FXA-UD3 rev4.0, AMD FX 8320 (4,5Ghz), Kingston HyperX 16 GB DDR3 1600MHz, GeForce GTX 970 G1 OC-4GD, FSP Raider 750W, C400-MTF Lenovo SSD 256 GB, 3x22" LCD Logitech G27

maffioso
Jézusom. Kérlek tanulmányozd az autók viselkedését mielőtt ilyeneket írsz. Bári mesterúr sok részes yt videói legyenek az első dolgod.

\"If in doubt, flat out!\"

Arra gondoltam, csak nem akartam leírni, mert annak meg az többi dolga (kinézet) nem tetszik. De a gumi működése...<#eljen>
lac coo
Jaja, RF.-ben a Clioval elég egy kanyart így végigbarmolnom és vége a dalnak 😊)

lac coo
Én sem tudtam még olyan helyzetbe hozni, hogy a kerék elforgás miatt , a túlzott nyomaték miatt tolná az orrát .

Csak hogy belevauzzak!
Srácok!Nem hiába mondják neves autós újságírók sem,hogy elsőkerekes utcai autóba 300 lóerő pluszos motort értelmetlen berakni,mert gyakorlatilag vezethetetlen lesz.Alapból egy gyengébb elsőkerekes is alulkormányzott,nem hogy egy erős autó.Szinte kimondhatjuk hogy a plusz lóerők,növelik az alulkormányzottságot.
Én speciel meg is lepődtem,hogy mennyire nem érződik ez ebben a modban,De nem hiába azért egy versenyfutómű,meg tud birkózni még ennyi erővel.
Nekem nagyon tetszik a mod!Egy valami gyengécske számomra, az a hang.Nem elég öblös,nem elég valódi.Kicsit olyan casio szintis utánérzésem van,de ezt leszámítva nekem ötös!
Talán ami még hiányzik,az a kemény rázóköves kanyartámadások utáni futómű mozgás mértéke. (nevezném azt billegésnek,pattogásnak de nem lenne pontos a meghatározás)Remélem értitek amire gondolok.
Grat srácok!Nagyon szép munka!Jó lesz vele kupázni!(persze ha ti nem teszitek olyan későre a ligátokat<#awink>,mert akkor sajnos ebből is kimaradok<#szomoru1>)
Számomra a legnagyobb hiányossága az AC-nak, hogy alászedik a kormányt végig tolatják az elejét, gumi meg nem melegszik. Nekem is lol.😊
lac coo
akkor ezzel nem leszek gyors, ez így nekem lol 😊

lac coo

Nem lehetetlen olyan felfüggesztést, geometriát csinálni ami tud túlkormányzott is lenni, hiába elsőkerék és orr motor.
Régi clio rs-t érdemes megnézni !