Assetto Corsa (és EVO)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Teljesen felesleges összehasonlítás egy utcai autóval. Totál másképp viselkedik egy speres autó.
TeeBeee
Arról nem is beszélve, hogy ha így betámadnád az eau rouge-t, 200-zal pördülnél a falba. <#bee1>
Jackalt most én sem értem, minél több gázt adsz kigyorson, annál nagyobb a tapadásvesztés, ergo az első kerekes alulkormányzott lesz.
Ha nincs erős kocsid, próbáld ki nedves vagy havas úton.

Norbi1990
Ez a 2. köröm volt. Az elsőbe is így mentem 😄
Előtte mentem 6 körös versenyt online és simán bírta 😄
Szerintem Jackal arra gondol, azt hiányolja, amikor gázadásra a sper összezár és berántja a kormányt, és valóban begelé húzza az autót. Amit én vezettem az így viselkedett. Én is hiányolom ezt az érzést, de nem tudom, hogy ebbe az autóban milyen a sper.
lac coo
Az azért nem törvényszerű, hogy egy elsőkeresekes ne lehetne bizonyos helyzetben túlkormányzott, pláne egy pályaautó !!

Videót názve spaban a sikán előtti kanyarba elég szépen berakják 6-osba, nekem még egyszer sem jött össze 😊

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

lac coo
Így egy kör alatt meg kéne halni a guminak ....😄

Gilb3rto
Van autód? Elsőkerekes? Van benne mondjuk úgy 170 paci?? Na akkor tekerd el a kormányt lépj rá a gázra, és nézd meg mit csinál? vagy ami még jobb (ehhez elég egy 993ccm-es swift is) körforgalomba menj egy kört normál tempóban, majd menj egyet úgy hogy nyomod neki rendesen, ha nem tolja az orrát akkor neked valami meseautód van 😊

Macbook Air M1 2020

Norbi1990
Nekem se áll éppen kézre, de hát így a leggyorsabb 😄
lac coo
Jah...
Én nem szoktam ennyire alátekerni, inkább elveszem a gázt, nekem ez nem áll kézre, hogy radírozva forduljak minden kanyarban 😊)

Szinte álló kocsinál csináld meg, le merem fogadni, hogy úgy is tolja. Az erők pont a kerék síkjában kkellene hogy hassanak izomból. Max tényleg határon autózva csúszna meg nagy sebességnél előre.
Végülis mindegy ,elmondtam mi a bajom, kihagynám a szájkaratét, majd vitassátok meg hogy van e valóságalapja az észrevételeimnek...
Utoljára szerkesztette: Jackal, 2014.12.15. 21:31:03
lac coo
Én nem tudtam még úgy gázt adni neki, hogy elforogjon ez első kerék 😊))
Vagyis emiatt se nem tolja se nem húzza nálam 😊

Gilb3rto
"Alulkormányzottságnak hívjuk, amikor az első gumik kezdik el elveszteni a
tapadásukat, azaz „tolja az orrát” az autó. Pontosabb: ha az első kerekek kúszási szöge nagyobb, mint a hátsóké,
alulkormányzottságról beszélünk."

Lefordítva, ha túlzottan eltekered a kormányt és rálépsz a gázra (ehhez padlózni sem kell) akkor letolja az orrát mivel a gumira hatók eredője nem a kerék forgásirányába hat hanem a kanyarív külső széle felé....
Utoljára szerkesztette: Gilb3rto, 2014.12.15. 21:27:30

Macbook Air M1 2020

Norbi1990
Itt van:
Gilb3rto
Hát te sztem valamit elnéztél az elméletedben az biztos 😊 Első kerekes ráadásul erős autó tolja az orrát egy SWIFT kupás autó is túrja az orrát....

Macbook Air M1 2020

Még1 észrevétel a hanghoz, ha túl távol vagyunk a kamerától elhallgat( hiába tekerem felfelé a hangerőt), ezt lehet valahogy orvosolni? Sok mod autónál volt ilyen gondom, de pl az URD-s aston ami szintén mod autó ott meg jó.

Csináltam egy vidit hogy érthetőbb legyen:

bardocz
Én csak azt érzem, hogy ez elöl hajt.
Ha lassabban megyek be egy kanyarba, akkor húznia kéne az orrát, nem tolni, mert elöl van a súly is hajtás is. Nem kérdezem, mondom. (persze nem agyatlanul satu gáznál)
Egyáltalán nem érződik hogy első kerekes, de lehet ez AC bug...
Nektek nem tűnt fel eddig?
Utoljára szerkesztette: Jackal, 2014.12.15. 21:14:54
lac coo
Ebből nem látom, de gondolom mindenhol leszorító-erőt termel , csak ilyen a számozása ?

Norbi1990
Levettem az üzemanyagot. Hotlapon mentem nem online.
Hogyha a Youtube úgy akarja akkor ma lesz még onboard videó róla.
Utoljára szerkesztette: Norbi1990, 2014.12.15. 21:04:56
lac coo
Mit setupoltál ?

Norbi1990
Milyen időket mentetek? Nekem most jött egy 2:34:5
lac coo
A szárnynál mi a minusz beállítás, felhajtóerő ?

Ezt most komolyan kérdezted? Szerinted egy első kerekes autó, ami 330 lóerős, kanyar kijáraton gyorsítás közben befelé fogja húzni az orrát?
Alexease
A mai naptol "elmult" az eddig szokasos napi fun race, legalabbis a korabbiakhoz kepest. Mindenhol beindultak a szervezett futamok es bajnoksagok, nem lesz heti tobb alkalmas MASZIM, es a letszam is erosen csokkent (lenyegeben nullazodott;P).

Ezzel egyutt majd a banner is egyszerusodni fog. Kezdesnek kiszedtem kozeprol a napi fun reszt😉 Majd visszakerul, de hasonlo egyszeruseggel, ahogy most a MASZIM "hotlap" resz bent van (am most rendes szerver😛).

Majd azt a szerver kiiro reszt fogom mashogy piszkani: a bajnoki futamokon az az napi programmal (ha biztositanak normalis fun/gyakorlo szervert) es/vagy barki indithat majd barmit, es azt kiteszem.
lac coo
holnap vagy ahogy időm lesz csinálok szervert ez így lóf@sz, nem értem minek kell a sok gyökér ....

Gilb3rto
Nézd meg kérlek még párszor hogyan veszi azt a kanyart jól 😊 Belefékez ezzel behúzza a kocsi orrát és utána "padlózik"....

Macbook Air M1 2020

Gilb3rto
Megsúgom default settel futottuk a legjobb köreinket 😊 Én ha beleállítottam csak lassabb lettem 😄

Macbook Air M1 2020

A végén a nagy íves kanyarnál csont gázzal megy végig. (a zöld csík csak középig megy fel egyenesben is)
Valaki aki kuuvajól vezet és Sipos Attillának hívják, csinálhatna egy real vs game videót, hogy lássuk mennyivel sikerül átmenmnie azokon a kanyarokon.
Utoljára szerkesztette: Jackal, 2014.12.15. 20:49:01
Gilb3rto

Macbook Air M1 2020

lac coo
Nekem is hajókormány érzés 😊)

Most valamit setupoltam nálam is rezeg a kormány 😞(((
Utoljára szerkesztette: lac coo, 2014.12.15. 20:47:06

lac coo
Itt egy másik milyen virgonc kőkemény tud lenni, nem hiába versenyótó ! 😄D

Met
Én most találtam meg a magasság állító nyilat, rajta volt a pedál kijelzés, nem is értettem hogy lehet ez hogy oldalra és lefelé lehet állítani (ott a nyíl) de felfelé meg nem<#banplz>

Nekem is lassúcskának tűnik de amúgy tetszik, remélem hamarosan lesznek setupok.<#vigyor5>

Jahh, replay-t visszanézve elég rendesen akadozik, ez a mod miatt van vagy a több autó miatt?
Utoljára szerkesztette: Met, 2014.12.15. 20:47:31

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

lac coo
akkor ilyen, akkor csak a szokásos AC puha ffb érzés és gyenge sebességérzet miatt gondolja 😊

Még egy dolog furta, ha első kerekes a kocsi, és lassabban megyek be kanyarba, kigyorsítanék és az orrát tolja ahelyett hogy befele húzná az ívre.
@Gilbert: a kerék nem forog eleget(legalábbis a tegnapi merci gt3-hoz képest), nem a 800 fok a baj
Alexease
Majd talan ma megnezem valamikor.
Addig itt van real video, o tesztelte a progit is;P

Gilb3rto
Érdekes dolgokat mondasz mert Ficza Ferinek és Tóth Noribnak sem volt baja az orrtolással mert szerintük ez ilyen, pont spaban teszteltünk velük 😊Az adatokat meg a Target Csapattól kapta Tommy valamint Wéber Gabi-tól 😊

Macbook Air M1 2020

Gilb3rto
800 fokos kormányszög van a valóságban assettoban is ez lett belőve..

Macbook Air M1 2020

Kipróbáltam én is egy 5 körös versenyen imolában AI ellen.
Kamerát nem említeném hibának, hisz könnyen át lehet állítani, még éppen meglehet találni a jó kompromisszumot, hogy ki is lássak a kormányt is lássam(egér kormányzás miatt muszály 😄) és a fordulat számmérő is legyen a segítségem.

A modelt már dicsértük sokat szép lett.(Nekem picit a felni átmérője kicsit kicsi, de mások szerint rosszul látok 😊 )

A hangok szerintem halkra sikerültek, még most csorog a hang update, de ha jól olvastam az a gumi csikorgáson fog halkítani. Az is hangos volt motorhoz képest, de engem jobban zavart a fékezéskor hallható sípoló hang. Mivel track cam-ból is úgy üvöltött a nézőtér, hogy alig hallottam a motor hangját, így gondolom a motorhangok sikerültek halkra.
(Az AC-ban nekem főleg a hang tetszik a legjobban(ezért is veszem inkább ezt elő mint az rf2-t), mikor bezúdul egy kanyarba 6-7 különböző gt3 és gt2es kocsi, annak valami fantasztikus a hangja, nekem nagyon sok gameből ez hiányzott...)

A menüben megijedtem, hogy nem lesz alfa az üvegeken a számnál és a névnél, de csak a renderekről maradt le szerencsére.

Nekem felettébb tetszik a kocsi mozgása, sőt talán még könnyebben is fordul, mint amit vártam.

Menj spa-ban vele, látni fogod hamar mi a baja.
Gilb3rto
Nem lehet eltolni csutka gázon a valóságban sem tudták eltolni, erről kérdeztük a real versenyzőket is!

Macbook Air M1 2020

gordon 24
Én is kipróbáltam. Szeritem tökéletes. Végre egy autó ami közelebb áll hozzánk egyszerű halandókhoz. Jó irányítani, jó menni vele. Kicsit lassúnak tűnik az eddigiekhez képest, de ezt totál természetesen hiszen az is :-) Szóval nagyon egyben van.

Én mondjuk hamar szétfingatom a motort gyakorolnom kell hogy jó neki. Túl agresszív vagyok visszaváltásnál. Jó mód! Csak dicsérni tudom. Kösszi Tommy..

Downhill!!

Alexease
Ezekbol max az FFB lehet problemas (de lehet hogy az is bneallitas vagy kormany fuggo), az ulesmagassag (lehet allitani) es az orrtolas (versenyzo tesztelte, aki ment azon a palyan😛) valszeg nem.
- persze
- persze
-persze... 😊 (de nem akarom őket piszlkálni, mert mindenhol máshol tökéles)
Vicccet félretéve ezek elég komoly problémák egy szupi-szuper 1.0-nak mondott modnál
Steering lock is el van szúrva, legalább 50%-al többet kéne forogjon a kerék
Utoljára szerkesztette: Jackal, 2014.12.15. 20:33:17
Alexease
Legalabb egy szervert le kellett volna password-ozni, csak magyaroknak, pl. ami a banner alatt villog folyamatosan😊
Tomo15
Semmi kamu nincs 😊 Ezen kívül egyedül a T125-ös Lotusnál tapasztaltam ezt a hibát.

Sajnos a laggolós, vérpistike külföldiek miatt játszhatatlan a szeró 😞
Alexease
Nem probaltam, csak tipp volt😉 De lehet, hogy be van kapcsolva valami kamu effekt a progiban?
lac coo
Nálam nem rezeg, pedig én aztán elég bikán tolom mindennel 😄D

Tomo15
A ffb-nek más a baja. Tényleg úgy rezeg mint valami vibra motor...
Alexease
Meg nem probaltam, de:
- Lehet allitani az ulse magassagot
- Vedd gyengebbre az FFB-t;P
- Minden auto tolja az elejet, ha tul gyorsan mesz be a kanyarba, max nem ahhoz szoktal, a nagyatlag sinautok miatt😊