Assetto Corsa (és EVO)
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
mondjuk én nem is hajtok a tizedekre ..... A gáz viszont sokkal -sokkal jobb mint a G27-esé, gondolom nem azért mert picivel hosszabb az út hanme mert sokkal nagyobb a felbontás ...De az tényleg megdöbbentően jobb !
Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!
Itt pont az a jó, hogy lehet állítgatni mindent, testre szabni.
A loadcellhez alapban hozzáér az a kis fém nyomórúd amit aztán egy kemény gumis szivacsos bigyóval nyom a pedál rúdja. Ha hozzáérsz egyből érzékeli, de az igazi autónan is vasalod a fékeket ha a pedálon pihen a lábad :-)
Utoljára szerkesztette: zzeN, 2014.12.18. 00:06:53
ASUS Z170 Pro Gaming,Intel i7 6700k,MSI GTX 1080 Gaming X,Corsair 16GB DDR4 3000Mhz PSN: Uncle_zzEN
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
A gyalogos nekem jött, aztán az autóm alá feküdt.
Szabályosan leparkoltam, majd az autóm hirtelen belehátrált egy kamionba.
Amikor a kereszteződéshez értem, egy STOP-tábla jelent meg az úton ott, ahol eddig semmilyen tábla nem volt. Nem tudtam elég gyorsan fékezni, és így a baleset elkerülhetetlen volt.
A fickó mindenütt ott volt és sehol sem. Többször is kanyarodnom kellett, mielőtt elütöttem.
A semmiből ott termett egy láthatatlan jármű, az autómnak ütközött, majd nyomtalanul eltűnt.
Hirtelen jobbról, a járdáról lelépett egy gyalogos, majd szó nélkül eltűnt az autóm alatt.
Hogy elkerüljem az autóm első lökhárítójának sérülését, elütöttem egy gyalogost.
A baleset közvetett okozója egy kiscsávó volt egy kisautóban, nagyszájjal.
A másik autó az enyémnek ütközött anélkül, hogy egy szót szólt volna.
Beleütköztem egy álló teherautóba, amely a másik irányból jött.
A kocsimmal a terelőpalánknak hajtottam, felborultam, majd egy fának ütköztem. Ezután elvesztettem az uralmamat az autó fölött.
Még mielőtt elütöttem, már bizonyos voltam abban, hogy ez az idős úr nem fog átérni a túloldalra.
Elővigyázatosságból közölni kívántam Önökkel a káresetet, fizetniük azonban nem kell, mert észrevétlenül elhagytam a helyszínt.
A rendőröknek először azt mondtam, hogy nem sebesültem meg, de amikor levettem a kalapomat, észrevettem, hogy koponyatörésem van.
A lámpás kereszteződésnél váratlanul színvaksági rohamom támadt.
Hirtelen megpillantottam a csigalassúságú, szomorú ábrázatú öregembert, amint éppen lepattan a motorháztetőről.
Autóm nyílegyenesen haladt előre, ami kanyarban általában az úttestről való letérést vonja maga után.
40 éve vezetek. Egyszer alszok el a kormánynál, erre egyből nekimegyek valaminek.
A kamion a szélvédőn át a feleségem arcába tolatott.
A gyalogosnak fogalma sem volt merre akar menni. Ezért ütöttem el.
Utoljára szerkesztette: Alexease, 2014.12.17. 23:59:33
Valami chevroleten tanultam vezetni még 4 éve, ott a gázpedálban volt holtjáték. Na az rohadt idegesítő volt, előtte a számítógép előtt töltött kb 4-5 évem alatt soha nem volt olyan, hogy pedálban vagy kormányban holtjáték van. Erre beülök egy igaziba, és szar az egész 😄D
elején van egy holjáték nem kezd el fékezni rögtön ahogy hozzáérek a pedálhoz 😊)) Vagy legalább is nem nagyon, bár így még nem figyeltem valóban, hogy az elején fog-e akár egy picit is 😊
Legalább is nekem csak ilyen autóm volt eddig 😄
Utoljára szerkesztette: lac coo, 2014.12.17. 22:38:51
De nekem így elsőre nehezebbnek tűnik a jó rövid féktáv mint a jó öreg potissal ....
Utoljára szerkesztette: lac coo, 2014.12.17. 22:29:01
Jézuska hozta a havi 100+ túlórámból 😊))
De én ezzel sokkal lassabb vagyok, nem hogy gyorsabb 😊)
De azt meglesem holnap, lehet hogy a rugó miatt van egy alap nyomás már a cellán, azt elléggé előfeszítettem ...
Utoljára szerkesztette: lac coo, 2014.12.17. 22:24:00
Esetleg megpróbálhatod kicsit puhábbra venni a rugót.
Utoljára szerkesztette: Jackal, 2014.12.17. 22:10:41
Van egy potméter azt jóvan, azt belőttem, hogy ne szakadjon le a lábam, meg ne essek hanyatt a székkel ...
Driverben néztem, ott egész az elejétől mér, bár nyilván csak kicsit ...
Utoljára szerkesztette: lac coo, 2014.12.17. 22:06:14
szerintem
De ott is van UFO kategoria, azok mindenhol vannak😊 Max mashogy oldjak meg ha az eroszakolas nem megy: sok-sok korrel, erzessel, tehetseggel, auto allitgatassal.
De azert ufo es ufo kozott is vannak kulonbsegek. Sokan vannak, akik normalisan is "sokkal" gyorsabbak. OK, nem 10 masodperccel😊
Regen sokat mentem Kiss Norbival (NASCAR, LFS), teljesen mas vilag😉 Mindegy mit tett ala az ember, mindennel "erthetetlenul" jol ment. Elvileg/talan tole szarmaztatik az ufo kifejezes😄 Meg Oval palyan, fel merfoldon, fix setuppal is lenyomta a nepet, erolkodes, gagyizas, csuszkalas nelkul, mintha droton huztak volna;D
Lehetett elemezni centinkent a koreit, de hat egyszeruen "csak" eppen jokor, pontosan annyit tekert es nyomot a cuccokon, amennyit kellett. Es nem tobb szazezres Fanatec cuccokon, hanem rugos plasztik ketyeren😊
Tole sokmindent lattam, es ezert sem birom sokszor vegignezni az extra hotlap videokat, es mar az elso kanyar utan leovom, amikor molnarkocsi szinten alafordult kerekekkel, maga ala gyurt gumikkal radiroznak, vagy mindennel farolnak, bicskaznak, driftelnek es hasonlok😊
ASUS Z170 Pro Gaming,Intel i7 6700k,MSI GTX 1080 Gaming X,Corsair 16GB DDR4 3000Mhz PSN: Uncle_zzEN
Amit lejjebb kérdeztem, ott is van az ufo kategória köridőkben?
Downhill!!
Az rF2-ben 10 centinkent valtozik dinamikusan a tapadas (gumizodas, arnyek, hofok, eso, gumitormelek stb), birja, legalabbis mukodik😉 Persze a palyak igazi tapadasai ott sincsenek beallitva, mert ok meg nem is szkennelnek😄
Ez a butaság mi, hogy ha felborul az autó, vagy eljön a talajtól, a kerekek lent maradnak? Nagyon vicces jelenet.
Utoljára szerkesztette: GeriDoc, 2014.12.17. 21:11:52
Utoljára szerkesztette: Dzsidzsi32, 2014.12.17. 21:00:18
De az aero is eleg maceras tud lenni nagysebessegeknel, foleg kanyarban es nagyobb szintkulonbsegeknel. Nem hinnem hogy ipari szinten van modellezve a progiban😊
Ott az iR: valoban ipari szinten toljak; komoly mernokokkel; minden pocokre valos adatokkal; oda-vissza telemetriaval (nem erzesre vagy koridore, hanem szimes autoba beepitett erzekelok alapjan oda-vissza ellenorzik a valos adatokkal); stb. – de sose lesz jo, de foleg nem kesz😄DDDDDDD Es persze, meg azt is meg tudjak eroszakolni az emberek😊
Végre valami, amiben csak a magyarokkal.<#taps>#taps><#buck>#buck>
A valós versenyzők, akik szintén teszteltek nem tudom h pontosan mennyi időt ültek a mod előtt, viszont sok olyan hasznos információval tudtak szolgálni, hogy a valóságban ők pl. melyik kanyarban hogyan és miként mentek. Az egyik ilyen érdekességet Tóth Norbi említette még a MOD egy olyan fázisában, mikor még az Eau Rougeban vígan nyélgázon át lehetett száguldani, hogy anno ő és a többi versenyző is sokat tesztelgette ezt, de nem tudtak átmenni úgy, hogy egy picit el ne engedjék a gázt. (volt aki pórul is járt) A valóságban célegyenes sikán előtti hosszú balosban pedig nyélgázon mentek, viszont amikor be lett állítva a MOD-ban, hogy az Eau Rouge-t ne lehessen padlóval venni, akkor a hosszú balost sem lehetett már. Szóval mentek azért a centik ide-oda, de a valóságot nem lehetett teljesen reprodukálni. Fel is vetődött bennünk, hogy mennyire is pontos (valós) ez a lasercan, de nyilván a pálya tapadása (gumizódása) is jóval eltér a valóságban.
simraceseries.com
Azzal egyetertek, hogy nincs akkor g ero mint egy gt-nel, ezert sokkal tovabb birja agumi, de azt nem lehet megoldani, hogy tenyleg kereszbetekereve fordulok minden kanyarban akkor azert elmelegedjen ?
Most "normális" stílusba mész 2:15-16-ot. Ők meg 2:11-et megerőszakolva az autót.<#rolleyes>#rolleyes>
Nem tudom rF2-be mennek-e ezek az arcok - Te jobban tudod - és hogy ott is ilyen különbségek jönnek-e ki ?
De amugy – mas esetben (😄) – sajnos a koridokre alapozni nem lehet, a legtobbszor hibas. Az AC-ban a palyageometria pontos, azzal nincs gond. De pl. a palyatapadasnak – ha nem is ex-has de – valszeg nem sok koze van hozza (a dinamizmusrol ne is beszeljunk😛). Persze van itt is gumizodas (groove), de mindenki tudja, hogy teljes palya hosszra es szelesegre ervenyes, egyszeruen szazalekos tapadas noveles.
Ami OK hogy van, de amikor szupergyors koron lecsuszva a zivrol, kicsit driftelve vagy bebicskaztatva teszik be a kanyarba (mert amugy nem johetne ossze a gyors kor), mar nem mukodne a dolog, ha normalis gumizodo iv lenne😉
De a korido hasonlitgatashoz meg sok egyeb is bejatszik, nem tudni mennyire valos/korrektek a gumik, a legellenalas, szelarnyek, de eleve az egesz hajtaslanc is kerdeses.
Az hogy az igaziban jol birja a gumi, azzal sincs gond, ugy van kitalalva, es viszonylag keveset is mennek. Plusz nem gyilkoljak, meg persze nem szimesek😄
De ha az AC-ban futott hasonlo ideju kor vezetesi stilusat eroltetnek (ami nem is biztos hogy mukodne), valszeg gyorsan megadna magat a gumi es az auto😉
Jol neznek ki az AC-ban a hasonlo top idok, de ez gondolom igy lett beallitva, mit tud menni a leggyorsabb ember, az lesz a tuti😉
Az rF1-ben (foleg tucat F1 MOD-ok) volt divat, hogy "akarki" belotte magahoz az igazi idoket, aztan jottek az UFOk, es ratoltak meg 4-5 masodpercet😄DD
De a lenyeg, hogy erzesre megis ez a legjobb megoldas, mert az amugy is szimes ufok hozzak a valodi top idoket, a tobbiek aranyaban a lassabbakat, igy megmarad a valodi erosorrend.
Meg mindig jobb es korrektebb, mintha en futnam meg az igazi idot, es valamelyik UFO a 2:02-ot😄DD
2'13.351
2'10.514
2'10.231
2'10.434
2'10.502
2'10.296
2'10.253
2'10.478
2'11.042
2'10.561
2'10.646
2'10.914
forrás: link
Eléggé kiegyensúlyozott köridők, melyek arra adnak feltételezést, hogy a gumik nem nagyon fogytak. Szinte mindenkinél ugyan ez a helyzet a többi pályán is, éppen ezért a MOD tesztelésekor úgy próbáltuk beállítani a gumit, hogy a valósághoz hasonlóan ne gyorsuljon és ne is lassuljon köridőkben az autó. Persze nyilván ők odafigyelhettek a gumikra, hogy ne radírozzák el őket, viszont az is benne lehet, hogy a gumik is bírták annyira, hogy vezetéstől független nem "használódtak" el. A statisztikák erre adnak okot, így éppen ezért mi is így próbáltuk belőni a gumikat. Viszont jó hír, hogy Tommy már dolgozik egy updaten, amelyben a gumi melegedés is módosítva lesz (radírban jobban melegszik majd). Most hétvégén a bajnoki indulás előtt tervezi kiadni. <#eljen>#eljen>
más:
Ha már többen is feltették a körüket, akkor én sem maradhatok ki. <#vigyor1>#vigyor1>
Van itt is minden....<#vigyor5>#vigyor5>...default set!
simraceseries.com