Assetto Corsa (és EVO)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Gadfly13
A Maszim Seatos szerverek újra mennek, immár az 1.0-ás Assetto Corsaval! A szerverek és elérhetőségeik változatlanok maradtak, viszont holnap érkezik az 1.1-es Seat, mely több javítást is tartalmazni fog. Ez úton is köszönjük a MOD-al kapcsolatos észrevételeket/tanácsokat. <#eljen>
Holnap kezdetét veszi a bajnokságra való felkészülés is, így a prequal szerver is üzembe lép. Bajnokságra itt lehet jelentkezni: LINK
Gondoltunk azokra is, akik esetlegesen nem tudnak indulni a bajnokságban, így a bajnokság szerverei mellett üzemelni fog állandó jelleggel egy FUN szerver is a Seat MOD-al.
<#wink>

!Seat Leon EuroCup 2014 - MaSzim.hu #A TestServer (only hungarians)(pálya: Nürburgring) - HOTLAP
Jelszó: magyarok

!Seat Leon EuroCup 2014 - MaSzim.hu #B TestServer (only hungarians) (pálya: SPA) - HOTLAP
Jelszó: magyarok

!Seat Leon EuroCup 2014 - MaSzim.hu #C TestServer (free international) (pálya: Nürburgring) - HOTLAP

!Seat Leon EuroCup 2014 - MaSzim.hu #D TestServer (free international) (pálya: SPA) - HOTLAP

Az új (1.0 AC) frissítések:

Spoiler (katt a megjelenítéshez)

- AI now brakes better in the pitlane
- Fixed problems with remote car colliders not properly turned off when disconnected
- Fixed DRS triggered from wheels
- More robust session status sync between server and clients
- Improved feedback to the kicked or disconnected user
- Improved car height calculation for a more uniform setup validation
- New Alfa Romeo Giuletta Q.V. 2014 Launch Edition
- Eliminated FFB vibration at 30kmh
- Updated tyre model for all cars
- Corrected bug in F40 old and street tyres
- Modifications on Lotus 98T and F.Abarth Aero map
- Modifications in engine brake on some cars
- Improved post processing effects
S1-Dynamic
S1-Sport
S1-Movie
S2-Photographic
S2-Retro70s
S3-Vignette
- New post processing effects
S1-Evolution
S1-Expanded
S1-Filtered
S1-Soft
S2-B&W
S2-B&W - HI
S3-Sepia
- New and improved photomode feature. Photomode activates from the replay User Interface
- New carbonfibre shader for cockpits of: bmw z4 gt3, bmw m3 gt2, Ferrari f40, Ferrari 599xx, Ferrari 458 gt2, ktm xbow, lotus evora gtc, lotus evora gtx, mclaren mp4-12, mclaren mp4-12 gt3, p4/5, tatuus
- Dirt layer optimization
- New skins for some cars, more to follow
- Small bug and fixes on trento bondone, magione, Spa Francorchamps
- Fmod project updated: no critical changes, just check volumes and envelopment for each event and mixer groups
- New sounds for Lotus Type 49, Ferrari F40 and Ferrari 312T
- Audio latency level can now be set in the launcher: available options are Normal, Low and Very Low
- Fixed FMod bug in multiplayer mode causing FPS drops
- Fixed wind volume for both stereo and surround configurations (default value: 0.7)
- Fixed bodywork sound audible for some cars when standing still
- Improved exterior sounds spatialization for surround speakers configurations
- Improved and balanced gearshift, backfire and limiter sounds
- improved positional sound for surfaces
- Overall volume balance
- Other minor audio fixes and improvements
- Added cutscenes for some of the career series.
- Improved algorithm for AI level while racing should give closer racing
- Inverted steering wheels and negative camber corrected for multiplayer clients
- Multiplayer basic admin tools:
Added simple admin commands using the chat window. It is important to set the "ADMIN_PASSWORD" in the server_cfg.ini file, an empty ADMIN_PASSOWORD will disable admin commands.

/help: prints the list of the available commands
/admin: become administrator for the server. ex, if the password is "kunos" the command is "/admin kunos"
/next_session: moves to next session
/restart_session: restart the session
/kick: kick a user using the rules (blacklist etc) of the server. To kick a player named "The Player": /kick The Player

- GT2 and GT3 cars, F.Abarth, Exos and Exos S1, M3 E30 GrA and DTM have now the modified tyre model
- LaFerrari has modified active aero and tyre model
- BMW M3 E30 street car has modified tyres (all compounds) as an example of street tyres new model.
- GT2 and GT3 cars have now the "old" FFB gain settings in their physics. Obviously the min FFB slider still works on them too. Please try and report back
- Zonda R, Huayra, 599XX have now tyres that are more load sensitive and more speed sensitive. Laptimes should be slower. Please give feedback on driving feel. Keep in mind you're going to be slower, give it some time.
- Minimum FF force implemented. Can provoke STRONG vibrations in the center zone, use as low as possible!
- All cars have new FF gain values to eliminate FF clipping. You might need to raise your FF gain values on your configuration or add a bit of minimum. Advice 0.12 for logitech wheels, much lower for other wheels. Experiment and report on beta forums
- Difficulty level slider on career
- Much more laps possible on single player quick and weekend races when fuel consuption is off
- Added diffuser stall on low speed for tatuus formula Abarth.

Utoljára szerkesztette: Gadfly13, 2014.12.19. 15:34:07

simraceseries.com

A resource monitor legtobbszor egyenletes terhelest mutat a magokon, akkor is ha par mag vert izzad, mig a tobbi henyel. Pl a stabil 75% terheles (meg az apro), siman lehet 3 tulterhelt, es 1 hasznalaton kivuli magtol.
Szerintem is elég a fix 60 fps, nekem is így van belőve. A gond ott kezdődik, ha ez alá megy... 😊 Én nem multizom, ráadásul elég erős gépem van, tehát nincs gondom a sebességgel és a látvánnyal... 😊

www.smart-bus.hu

lac coo
En megelegszem a fix 60 fps el, de soha nem volt meg sebesseg bajom....
Ha van limit ha nincs 😊))

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

Pont ez a CPU limit! 😊 Ha a GPU korlátozások nélkül ( bármilyen fps limiter ) nem 90% feletti terhelésen megy, akkor nem kap elég adatot a CPU felől, ergo CPU limit van. Ezt okozhatja a VGA-hoz képest gyenge CPU, okozhatja a DX API korlátaiból adódó felesleges többlet terhelés, illetve a nem megfelelő optimalizálás.

www.smart-bus.hu

Kizárt ,hogy CPU limitről lenne szó. 1.06 óta van ez a probléma egyes embereknél és azóta nem sikerült javítani Kunoséknak. A hivatalos fórumon már azóta megy a topic róla... Sajnos nekem is 1.06 óta játszhatatlan a játék és a mai patch sem segített.1.06 elötti ~100fps-ről most 30fps fölé nem megy a játék. GPU használat multiban 20-30% singleben aival ~40%, CPU használat 30%.
A konfigom nem változott ha CPU limit lenne akkor 1.06 előtt is limitelt volna.
Utoljára szerkesztette: Roteiroo, 2014.12.19. 12:51:28

"Ha úgy érzed, ura vagy a helyzetnek, akkor ez csak azt jelenti, hogy nem vagy elég gyors." Mario Andretti

Gadfly13
Épp a napokban néztem mi mennyire terhelődik az AC-ban. Single-ben (AI-k nélkül) szinte majdnem minden maxon (CPU és GPU is) az FPS 150 környékén mocorgott. Multiban viszont a CPU 70-80% a GPU meg 50-60% környékén és 50 FPS-el megy. Mind a négy mag (i5) azonos teljesítményen. Szóval multiban nem hiszem, hogy beszélhetünk bármilyen CPU limitről.

más:
Még nem vagyok otthon és a Maszim szerverhez sem férek még hozzá jelenleg h frissítsem. Kérdés: próbált vki így a frissítés után felmenni a szerverre? Engedte? (gondolom nem)

simraceseries.com

Nekem is volt már cpu limit asszem vagy háromszor is, és nem is játszom sokat . i7 4790 de nem full graf csak annyi, hogy 100 alá ne nagyon mennyen az fps.

lac coo
Az ai azota szar, amiota amiatt csuszott az mp mert valami osszeakadt kozottuk.
Elotte mar egesz jol is mentek, es siman birta a fullgrided mindegyikben mas autoval.
Aztan az mp miatt visszleptek vele azota ilyen, annyit szamol , nem tud donteni mit is akar, higy minden kanyar elott megeszi a gepet.

Konkrétan mi a hülyeség abban amit leírtam? Kérlek emeld ki, kedves szakértő úr!
Utoljára szerkesztette: Solt, 2014.12.19. 11:46:09

www.smart-bus.hu

Ha szakértelem nélkül fals/félremagyarázott információkból kombinálsz(nagyon rosszul) és tertjeszted a hülyeséget, mergértem. De jó lenne ha nem tennéd...
A válasz: 1
It be is fejeztem, mert hívőkkel tök felesleges vitatkozni, meg dolgozni is kéne már...
Utoljára szerkesztette: Jackal, 2014.12.19. 11:41:38
Jackal-nak úgy tűnik nem ez a kedvenc játéka 😄
Gumikezelés frissítés, FFB finomítás, FMOD és hangok javítása... Szerintem ezekre volt főleg szükség. Nekem eddig nem volt gond a teljesítménnyel sem, remélem ezután sem lesz.
Azért jöhetett volna több új autó.
BooMiller
Nem vetted ma be a gyógyszereidet?😊

Mi köze ennek a leírt tényekhez?

( Olvass már utána a DX képességeinek, plusz annak, hogy a jelenlegi driverek hány szálat visznek el, kötik le a CPU-t, stb )

És itt be is fejeztem!
Utoljára szerkesztette: Solt, 2014.12.19. 11:27:05

www.smart-bus.hu

Mi a foglalkozásod, végzettséged? Tudod e mire jó egy több magos proci? (hogy használja egy program őket)
Utoljára szerkesztette: Jackal, 2014.12.19. 11:23:30
Ha megnézed, szinte az összes olyan játék ami komolyabb számításokat végez, multiban mind gyengébben szerepel... Minél komolyabban terhelődik a CPU számításokkal, annál inkább előjön a DX szűk keresztmetszete. Nyilván közrejátszik a barkácsolás is... lásd ArmA3.. 😊)

www.smart-bus.hu

BooMiller
Nem Kuniosnak lenne elosztani?😊))))))

Tomsteel
(CPU-Control nevű programot javaslom felrakni és Manual-ra átkapcsolni, elosztja rendesen a proci magok között a terhelést)

.: SUZUKI heart, GTi mind :.

BooMiller
Lényegtelen mert beraksz 20 AI-t megkotlik a cucc mitől???? az ai meg kb. olyan szintű mint 20 évvel ezelőtt....😄

Fixed FMod bug in multiplayer mode causing FPS drops
A maradék meg a gány ai programozás hozadéka, ezéret mondtam anno, hogy 1 ember nem érthet mindenhez...
Utoljára szerkesztette: Jackal, 2014.12.19. 11:12:22
BooMiller
Az már más kérdés hogy mi az apja fasza eszik ennyit... mert beterheli a 4.5Ghz futó I5 is😞(( vicc .. valami barkács faszság miatt eszik ez szerintem kb 3x annyit mint kellene..

lac coo
Engem ebbol csak az uj gumi erdekel 😊))?

Nekem i5 3,1ghz 8gb ddr3 hd7870oc konfigurációm van. Eddig stabilan vitte a 80 fps-t. Most ugyan olyan beállítások mellet leugrott kb 50-60ra. Kipróbáltam single versenyen 22 kocsival spa-n. Rajtnál 38 fps a célegyenes végén cpu limit. eddig ilyen nem volt nekem. Utána meg állítottam az efekteken és kifagyott a kép újra kellett indítanom a gépet.
BooMiller
Arról beszél amikor 1 főlé megy a CPU kihasználtságod.... ezt jó nehéz megnézni a gyári appal😊 ahogy terhelődik a CPU ugy lassul a GPU is..

Próbálj meg szöveget értelmezni mielőtt elkezd habzani a szád... légyszíves.

(Ha egy GPU 45%-n dolgozik, és kevés az FPS, akkor az azt jelenti, hogy nem kap elég adatot amit feldolgozhat. Pont.)

www.smart-bus.hu

Nemtom milyen cpu limitről beszélsz, 4 éves procin nekem 200 fpst megy közepes grafikán...
(de úgy is mondhatnám a ph-s agymosást jó lenne nem terjeszteni a nagyvilágba szerteszét)
Utoljára szerkesztette: Jackal, 2014.12.19. 11:02:05
Valószínűleg azért, mert addig kevesebb adatot számolt, kapott, stb...

Optimalizálni lehet rajta valamennyit, de minél több az adat, annál nagyobb a szívás ezzel, csodát ne várj. CPU limit meg van, ha nem lenne, akkor nem 45%-s lenne a GPU kihasználtság.

www.smart-bus.hu

Furcsa módon 1.0.6 RC-ig kiváló volt, nincs itt semmilyen CPU limit stb., ezt Ők barmolták el, remélem multiplayerben tényleg megoldották...
Remélem délután már ezzel tolhatjuk a maszim-en
A GPU kihasználtság azért alacsony, mert kevés adat érkezik a CPU-tól... multiban jobban terhelődik a CPU, ezért ott jön ez elő hatványozottan... sajnos sok mindent ez ellen nem tehet, egyszerűen ilyen a DX.

www.smart-bus.hu

,,Fixed FMod bug in multiplayer mode causing FPS drops"
Erre kíváncsi leszek, mert megnéztem de még nincsenek multiplayerben up to date szerverek ezért spa full AI griddel teszteltem és ugyan olyan fos a GPU usage (45%) (single practiceben: 97-99%...), mint a patch előtt... Remélem nem ez lesz multiplayerben is, mert akkor játszhatatlan maradt így a hiba feltűnése óta 1 hónappal is...
Csinos lista...

i5-2500K, 8G RAM, GTX1060/6GB / Logitech G29 / Win7_64

Notes spoilerben:

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
- AI now brakes better in the pitlane
- Fixed problems with remote car colliders not properly turned off when disconnected
- Fixed DRS triggered from wheels
- More robust session status sync between server and clients
- Improved feedback to the kicked or disconnected user
- Improved car height calculation for a more uniform setup validation
- New Alfa Romeo Giuletta Q.V. 2014 Launch Edition
- Eliminated FFB vibration at 30kmh
- Updated tyre model for all cars
- Corrected bug in F40 old and street tyres
- Modifications on Lotus 98T and F.Abarth Aero map
- Modifications in engine brake on some cars
- Improved post processing effects
S1-Dynamic
S1-Sport
S1-Movie
S2-Photographic
S2-Retro70s
S3-Vignette
- New post processing effects
S1-Evolution
S1-Expanded
S1-Filtered
S1-Soft
S2-B&W
S2-B&W - HI
S3-Sepia
- New and improved photomode feature. Photomode activates from the replay User Interface
- New carbonfibre shader for cockpits of: bmw z4 gt3, bmw m3 gt2, Ferrari f40, Ferrari 599xx, Ferrari 458 gt2, ktm xbow, lotus evora gtc, lotus evora gtx, mclaren mp4-12, mclaren mp4-12 gt3, p4/5, tatuus
- Dirt layer optimization
- New skins for some cars, more to follow
- Small bug and fixes on trento bondone, magione, Spa Francorchamps
- Fmod project updated: no critical changes, just check volumes and envelopment for each event and mixer groups
- New sounds for Lotus Type 49, Ferrari F40 and Ferrari 312T
- Audio latency level can now be set in the launcher: available options are Normal, Low and Very Low
- Fixed FMod bug in multiplayer mode causing FPS drops
- Fixed wind volume for both stereo and surround configurations (default value: 0.7)
- Fixed bodywork sound audible for some cars when standing still
- Improved exterior sounds spatialization for surround speakers configurations
- Improved and balanced gearshift, backfire and limiter sounds
- improved positional sound for surfaces
- Overall volume balance
- Other minor audio fixes and improvements
- Added cutscenes for some of the career series.
- Improved algorithm for AI level while racing should give closer racing
- Inverted steering wheels and negative camber corrected for multiplayer clients
- Multiplayer basic admin tools:
Added simple admin commands using the chat window. It is important to set the "ADMIN_PASSWORD" in the server_cfg.ini file, an empty ADMIN_PASSOWORD will disable admin commands.

/help: prints the list of the available commands
/admin: become administrator for the server. ex, if the password is "kunos" the command is "/admin kunos"
/next_session: moves to next session
/restart_session: restart the session
/kick: kick a user using the rules (blacklist etc) of the server. To kick a player named "The Player": /kick The Player

- GT2 and GT3 cars, F.Abarth, Exos and Exos S1, M3 E30 GrA and DTM have now the modified tyre model
- LaFerrari has modified active aero and tyre model
- BMW M3 E30 street car has modified tyres (all compounds) as an example of street tyres new model.
- GT2 and GT3 cars have now the "old" FFB gain settings in their physics. Obviously the min FFB slider still works on them too. Please try and report back
- Zonda R, Huayra, 599XX have now tyres that are more load sensitive and more speed sensitive. Laptimes should be slower. Please give feedback on driving feel. Keep in mind you're going to be slower, give it some time.
- Minimum FF force implemented. Can provoke STRONG vibrations in the center zone, use as low as possible!
- All cars have new FF gain values to eliminate FF clipping. You might need to raise your FF gain values on your configuration or add a bit of minimum. Advice 0.12 for logitech wheels, much lower for other wheels. Experiment and report on beta forums
- Difficulty level slider on career
- Much more laps possible on single player quick and weekend races when fuel consuption is off
- Added diffuser stall on low speed for tatuus formula Abarth.
zzeN
Assetto Corsa 1.0 is out now!

Patch notes-ot nem találok még.

"The new version includes an extended career with fully blown championship series’, new features, improved gameplay, new sound sets and sound effects, new and improved post-processing effects as well as several optimizations, including some important refinements in the physics department, an updated tyre model and force feedback guaranteeing an even better driving experience. Assetto Corsa 1.0 introduces also the new Alfa Romeo Giulietta 2014 Launch Edition, available as free bonus content and the sought after Ruf Yellowbird which will be available once again as free bonus content by the end of the year; when available, the game will be updated automatically on Steam."
Utoljára szerkesztette: zzeN, 2014.12.19. 10:04:07

ASUS Z170 Pro Gaming,Intel i7 6700k,MSI GTX 1080 Gaming X,Corsair 16GB DDR4 3000Mhz PSN: Uncle_zzEN

Jött valami 1 GB-s tapasz...

www.smart-bus.hu

Ezt véletlenül megtaláltam én is. Poén.

i5-2500K, 8G RAM, GTX1060/6GB / Logitech G29 / Win7_64

lac coo
Fioranot nem akarják letapogatni ??? 😊))

alma2
Most leltem ra rd-n. vicces.

szerintem

TeeBeee
Tudod, hogy van ez: ami könnyen jön, könnyen megy. 😊

alma2
Az uj felhok, ha igy neznenek, ki meg Alex is boldog lenne :p

szerintem

lac coo
mi fakk ez , jön vagy megy ? 😄D

Ez se jönne rosszul a játékban: KTM GT4

Utoljára szerkesztette: Jackal, 2014.12.18. 20:28:28
bardocz
Kapcsold ki, legtöbb esetben semmi köze se az ideális ívhez, se a féktávokhoz. Gyorsabb leszel nélküle.
Met
A zöld, piros, sárga nyilacskák az aszfalton 😊

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

lac coo
Hogy mi nem látszik ?

Met
<#fejvakaras>
Az hogy szerveren nem látszik az ideális ív rendben van, de practice-en sem?
Seat mod, replay-ben látszik.

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

bardocz
Komolyan? 😄 Nem néztem versenynaptárat, csak hozzászoktam, hogy hetente verseny. Háh, akkor nem aggódok 😄D Köszi!
lac coo
Pedálról volna még kérdésem, a szimulátor cockpit topikban ....

A jogosultságokhoz nem értek, de versenyről nem maradsz le, mert januárban lesz a következő futam. 😉

bardocz
Akkor már ketten biztosan lemaradunk 😄
Pedig ma jöttem rá, hogy az első lengéscsillapítókkal játszadozva lehet segíteni a kanyarbejárati túlkormányzottságon<#idiota> Így ~8 év után már ideje volt 😄
Utoljára szerkesztette: bardocz, 2014.12.18. 19:44:00