42876

banner
  • alma2
    Monte Carlo utan probalkoznak mar mas palyaval is.

• alma2
    Most szerezzek hamis szemelyit, amivel fiatalitom magam, hogy indulhassak? :)
  • goldboy
    1.1.4
    - Alfa Romeo GTA aero drag correction. Laptimes will be slower now.
    - McLaren P1 is now simulating diffuser stall from front active aero that provokes dirty air
    - LaFerrari is not simulating diffuser stall from front active aero that provokes dirty air
    - Corrected instrument panel with more information on Alfa Romeo 155 Ti V6
    - Corrected instrument panel for Pagani Zonda R
    - Corrected instrument panel for McLaren P1
    - Corrected instrument panel for KTM X-BOW R
  • Gadfly13
    Akik tudják kérjük terjesszék az igét! Köszi
    LINK

• lac coo
    Én nem lobbizok amellett, hogy legyen kikapcsolva, mindenki eldönti ,nincs ezzel gond :)
  • arty
    az élvezetesség szubjektiv, de hogy nehezebb, az fix :)
  • BooMiller
    Ez nem minden esetben igaz, de aki akarja kikapcsolhatja ha neki az jobb, de aki meg szeretne az meg nem? Mikozben az eletben benne van, mosr akkor mi is probalunk simulalni?
  • lac coo
    Nem nehezebb! Élvezetesebb ! :)
  • BooMiller
    Sajat velemenyem(kurvara nem erdekel senkit):D az az hogy amiben van abban van amiben nincs abban nincs mi a nehez ebben? De a kapcsoljuk ki mert ugy nehezebb hivoknek javasolnam ha egyszer lesz majd esso azt majd cserelhuk hora mert az meg jobban csuszik es itt a matraban az milyen jo:)))))
  • lac coo
    Én is megszoktam keresni azt a fokozatot amit élvezek, ez az "off" :))

Hogy gyorsabbak az annyira nem izgat :) Sebességben sokat nem bukok vele, és legalább jól szórakozok :)
    Hogy a végén mi van azt nem tudom, én még csak videón sem láttam normális, hosszabb versenyt :((
    Sírtunk, hogy legyen pit, de 20 percnél többet én még nem mentem online ...
    A Spa 8 kör már kuriózum volt nekem :)

És most nézem 18. lennék Spában a GTR-rel, kikapcsolt mindennel :))
    Utoljára szerkesztette: lac coo, 2015.03.22. 21:05:19
  • b-type
    általában pár kanyar után meg lehet mondani hogy TC-re tervezték, vagy engedik m@rhulni az embert, ha TC-re tervezték, akkor megkeresem azt a TC fokozatot amivel élvezem és még megvan a biztos kontroll.
    Szembe lehet menni a tervezéssel, ...egy ideig a motorosoknál is kikapcsolt TC-vel mentek azok akik olyan technikával motoroztak, és csak a futam második felében kapcsolták be a TC-t hogy a gumikopást valahogy mérsékeljék..de ma már ez sem igazán játszik, mert igen a verseny elején egy jó képességű versenyző előnyt szerez kontrollált erőcsúsztatással szűkítve a kigyorsítási ívet, de nem nyer annyit amennyit visszabukik később a gumikopás miatt. Sőt elég hamar rájöttek hogy elmegy mellettük a mezőny míg ők másfél másodperccel lassabban motoroznak a határon a verseny vége felé.
    ...
    ..ha ki van kapcsolva egy szerveren akkor legyen kikapcsolva, de ha be van kapcsolva akkor ma már buksz ha szembemész a TC-vel, legalábbis a valóságban már így van jó ideje.
  • lac coo
    Sose fogjuk mi ezt megtudni milyen is valójában :)

Egy szó mint száz engem nem zavar ha bekapcsolják, én általában kikapcsolom, ha nem akkor meg csak szívok vele :)

• b-type
    Nagy változások voltak/vannak az elektronikában. Én is jobban szeretem a régivágású autókat, ahol nyers minden.
    de az a helyzet hogy a TC sem az már mint mondjuk a Schumi éra idejében amikor kerregett a TC kigyorson. Nagyon vajpuha az egész, a cél az volt hogy minél lágyabb legyen a teljesítményleadás, mert annál könnyebb kontrollálni a tapadást az elektronikának.
    ..ha nézted a WSBK-t Talma mondta hogy a Supersport, és superbike gépeken (egy nyomvonal! ugye), a kanyarcsúcstól teljes gázállás van, csutkára nyitod és a többit elintézi az elektronika, mindezt bedöntve tenyérnyi tapadási felületen.
    A MotoGp minden féktávra kanyarra állít motorféket, kipörgésgátlást...már vagy 5 éve, és azóta csak finomodik, hogy minél lágyabb legyen.
    Ez van, a jelenkor kegyetlen jó autókat csinál,...és olykor élvezeteseket is.
    Pont ezért becsülöm nagyra amikor beülsz egy régi technikába és bekapcsolt mechanikai sérülés mellett bűvészkedsz, és autótörés nélkül végigmész mondjuk Nordschleife-n.
  • Gadfly13
    SRS ESEMÉNYEK

Jövő vasárnap startol a SEAT LEON EUROCUP 2015 bajnokság!
    A korábbi Seat Leon EuroCup 2014 sikerességét követően folytatódik a sikersorozat! A Seat Leon EuroCup 2015 Bajnokság, a 2015-ös szezon versenynaptárát, továbbá egyedi festések (skinek) lehetőségét és értékes nyereményeket nyújt az érdeklődők számára a B3 Racing és a Simhouse jóvoltából.

Eddig 23 versenyző adta le jelentkezését, viszont a Bajnokság továbbra is várja az érdeklődőket.

A "Prequal" és a "Teszt" szerver a mai naptól elérhető!

További részletek/jelentkezés: LINK

Várunk minden érdeklődőt!

Akik esetlegesen lemaradtak az előző bajnokság eseményeiről, azok erre a linkre kattintva nézhetik meg a futam közvetítéseket:

2014-es bajnokság tabellája/végeredménye: LINK

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

B3R Seat Leon Trophy 2015

Jelentkezés/információk: LINK

Utoljára szerkesztette: Gadfly13, 2015.03.22. 18:52:09
  • lac coo
    Azt mar alig merem leirni az off temaban, hogy vegre van botvaltom, szoval meg az igazabol pillagos autot is azzal hasznalom.... :)
    Mert azzal jobb ! :))
  • tbazsi95
    Assetto Corsa Fun | Nordschleife Touristenfahrten | Balazs Toldi OnBoard
  • b-type
    Manettino-nak végül is sok értelme nem lenne, hiszen minden pálya versenypálya, cirkáláshoz jó lenne.
    A váltót is lehetne úgy modellezni mint a TC-t és az ABS-t, de sztem az még jobban leverte volna a lécet.

szerk:
    még annyiban korrekt is szvsz hogy ezt a képernyőt sem tapizod 200-nál, ahogy az AC-ban is nehézkes nyomkodni a CTRL-T, meg a másikat.
    Az alapbeállítás a Manettino magas sportfokozata, és ehhez még tudod kapcsolni a TC-t, és az ABS-t...fokozatszerűen
    Utoljára szerkesztette: b type free, 2015.03.22. 17:54:19
  • Norbi1990
    Egy kis off
  • barcalaci84
    jól van na:) csípős hangulatban vagyok:) tudom én h igyekeztek és értékelem is..
    a GT amúgy se érdekel annyira ha van abs ha nincs benne..inkább valami historicot várok, mert én is a pedállal szeretek bűvészkedni meg a H-váltóval...csak én úgy vagyok vele h aegy GT autótól nem is várom el h bűvészkedni kelljen vele...az nekem már nem GT...kb ennyi:)
    na béke!
  • neilszab
    Ott is általánosan beszéltem (nem pedig magunkról), mivel ez egy általános, minden közösséget érintő probléma.
    Viszont amit leírtam, az természetesen ránk is igaz és nekünk is meg kell ezzel birkózni...

• barcalaci84
    más is befolyásolja ebben igazad van...mindenesetre furcsa volt látni h hirtelen 1 szerver is elég lett nektek...
    te kezdted ezt a "közösség legnagyobb részének" dumát ...de most már tudom h ez csak általánosságban igaz:)
    lehet túl gondolom a dolgokat a számok ügyében , de te szerintem meg alábecsülöd ...Szerintem...
    az enyém is csak egy vélemény a sok közül....
  • neilszab
    Én nem szeretnék ebbe itt belemenni, mivel én itt általában beszéltem és nem kifejezetten magunkról.

Magunkról: a GT3 Tesztkupa 6 futamán 3 volt ABS-sel és 3 ABS nélkül megrendezve, pontosan azért, hogy mindkét tábor kipróbálhassa mindkét verziót és tapasztalatokat szerezzünk. Egyrészt minden egyes bajnokságnál ez a szokásos tendencia, hogy az első pár futam után csökken a létszám, másrészt megmondom őszintén, hogy azon versenyzőkre, akik egy 2-3 futamos teszt erejéig sem hajlandók kipróbálni a másik oldalt, azokra nem igazán lehet alapozni később sem egy komolyabb bajnokság során a mindenkori szabályoktól függetlenül.

A saját mániádat meg kérlek ne vetítsd bele se a szavazatok, se a résztevők számának alakulásába... az ABS on/off kérdésen kívül még számtalan más tényező is befolyásolhatja a dolgok alakulását...

Utoljára szerkesztette: neilszab, 2015.03.22. 16:35:48
  • lac coo
    Ott írtam, hogy nem annyira űrhajó, picit jobban kell bánni vele :)

Amúgy én nem akarok semmit eldönteni, főleg nem valami bajnokságon :)))

ABS-t így is úgy is kikapcsolom GT-nél, nem kell az :))) Lassabb nem leszek anélkül, és kopott gumival az holtbiztos hogy kifékezem az ABS-t használókat :))
  • barcalaci84
    miért kell neked a gt3? a gt2-nek csúnya a festése?
    na meg tc nélkül is padlógáz végig:)
    Utoljára szerkesztette: barcalaci84, 2015.03.22. 16:29:41
  • MooneyR
    Az lenne a legegyszerűbb ha kiírnátok egy szavazást a Masters oldalán, hogy milyen beállítással szeretne menni a közösség (gyári vs. all off).
    Az a kb. 100 ember majd képet ad a vezetési szokásairól. Ne három ember döntse el ezt a kérdést (akik jórészt nem is versenyeznek).
  • lac coo
    A GT3 nem annyira űrhajó, nem padlógáz végig, és jobb abs nélkül :)
    Én arra szavaznék ...

Egy jó nagy adag pluszt ad, hogy figyelni kell a fékre, a gumira, hogy ne legyen atomkockás két kör alatt, ha fikció akkor is :)

Utoljára szerkesztette: lac coo, 2015.03.22. 16:20:30
  • b-type
    Pedig léptetős én úgy tudom. A Manettino az egy dolog, az sztem itt nincs. Viszont a setup-ban elektromosan kapcsolható a TC fokozatonként, és az ABS.
    szerk:
    mármint a Ferrari elektronikai menüjében.
    Utoljára szerkesztette: b type free, 2015.03.22. 16:19:57
  • barcalaci84
    na ebben egyetértünk...
    azért kíváncsi vagyok mit szűrtél le a a gt3 tesztbajnokság egyes futamainak indulói létszámából?:)
    szerintem a többség azzal az autóval akart menni legutóbb is amire szavazott:)
    ettől függetlenül persze lehet tiltani ha egy szervező szerint tiltani kell és úgy az élvezetes pár embernek...és persze lesznek is indulók...lehet jókat versenyezni ABS nélkül is GT3-mal, az más kérdés h még az indulók se nagyon értik h gt3-nál miért is van erre szükség ha egyszer az gyárilag olyan-amilyen...

gondolom ha a többség abs ellenes akkor eleve nem a gt3 nyer hanem a gt2 a szavazáson hisz ott nyilvánvaló h nem lesz benne abs...
    vagy csak a festés szerint döntenek a szavazók?:)
    Utoljára szerkesztette: barcalaci84, 2015.03.22. 16:14:02
  • lac coo
    Szerintem sem gyorsabb, legfeljebb nem lehet elrontani, az azert nagy segitseg....

Abs nekem meg total rossz, en azzal egy korf nemtudok menni sok autonal, semmit nem erzek, csak nincs fekhatas aztan annyi :-)
    Utoljára szerkesztette: lac coo, 2015.03.22. 16:06:24
  • lac coo
    Hang alapjan total kamu nekem a tc, ilyen utemesen elveszem majd raadom a gazt hangot en meg nem hallottam :-)
    Berreg, csattog, recseg ... a jo isten tudja mi tortenik real...Hengerektol veszi el a gyujtast vagy a fene tudja...
    Utoljára szerkesztette: lac coo, 2015.03.22. 16:04:30
  • barcalaci84
    amúgy van aki úgy gondolja h itt AC-ban az autókban a gyári TC-vel gyorsabban lehet menni?mert én eddig az off-t találtam mindig a leggyorsabbnak...
  • neilszab
    Nyilvánvaló, hogy mindkét tábornak nem lehet egyszerre jó. És számtalan ehhez hasonló kérdés van még, ahol még táborokra oszlanak az emberek... így felmerül a kérdés, hogy mi a fontosabb: együtt versenyezni, vagy annyi külön szervert indítani, ahány tábor csak létezik és amelyeken 4-4 autó körözgetne egymás ellen?

Ha az együtt versenyzés mellett döntünk, akkor nyilvánvaló, hogy alkalmazkodni kell egymáshoz és olyan beállítássokkal indítani a szervert, ami az adott közösség legnagyobb részének megfelel. Ez ügyben meg csak az adott közösség szempontjai a lényegesek, nem pedig a külső tényezők. Teszem azt, ha a "fiktív" szabályok szerint vívott bajnokság a szimpatikusabb a közösségnek, akkor a fiktív bajnokság a jó választás. A FIA a különböző szabályok megalkotáskor nem csak a versenyzők szempontjait veszik figyelembe.. nekünk ezzel szemben meg megvan erre a lehetőségünk.
    Utoljára szerkesztette: neilszab, 2015.03.22. 16:00:05
  • Alexease
    Nem tudom mennyire kamu, de elegge egyszerusitve es butitva van, az biztos. Sajnos.

Pl. a super/hypercar vagy a Ferrarikba elore beallitott programok vannak (ABS, TC, SC, ED), nem kikapcsolhato ABS-szel, foleg nem leptetos megoldasokkal. A palyaautoknal vagy nem kapcsolhato ki vagy teljesen mas az allithatosagi resze. Es az, hogy technikankent mennyire valtozhat az elektronikak megoldasa, total sotet folt. De ez a progi nem is arrol szol, jo ez igy.

Nekem az elejen kicsit csalodas volt, jobban szerettem volna egy komolyabb rendszert, foleg a Ferrari es hasonlo kategorias autok miatt. Remeltem, lesz normalis Manettino vagy hasonlo rendszer, de eltt a mostani, minden azonos potyogtetos cucc:/
  • barcalaci84
    nem baj h van ilkyen is...szerintem is jó h raktam bele ilyen lehetőséget h lehet tiltani...valaki erre gerjed és meg is értem...
    azt is értem h pl gt3-at nem túl izgalmas nekd vezetni (nekem se:) ) ezért szeretem jobban a gt2-t (bár azt se nagyon:) )
    a factory beállításban az ajó h megadja a szabadságot...te nyugodtan kikapcsolhatod h kicsit izgibb legyen vezetni...mindenki örül...

de miért nem cseréljül le a gt autók fizikáját a shelby-re, sokkal tökösebb lenne:)én imádom is...ezért szeretném ráerőltetni mindenkire:)
  • b-type
    Nem fog meg az iRacing.
    Viszont tényleg nem tudom mennyire kamu, manapság már mindenben TC..vagy annak bővítménye fut.
    Jelenleg már csak szabályozástól függ, hogy mi mindent állíthat az elektronika GPS alapján.
    Viszont hogy az AC.ben miért kamu azt nem tudom.
  • lac coo
    Probald ki IR ben a Z4 GT -t :-)
    En eleve nem hiszem, hogy ugy mukodik egy gtben, hogy el-elveszi a gazt....Egy Thaliaban esetleg:-)
    Utoljára szerkesztette: lac coo, 2015.03.22. 15:52:19
  • lac coo
    En alapbol kikapcsolom, ha gyari ha nem, egyszeruen jobb anelkul.:-)
    A masik fele a dolognak, hogy meg mindig inkabb segitseg, mint igazi tc , koze nincs egy igazi tc hez :-)
    Harmadik meg , hogy a szerverek 99% an be van kapcsolva, szoval a ritka kikapcsolt miret is baj ?:-)
  • b-type
    Mennyire kamu? Erről még nem olvastam sehol.
  • Alexease
    Az AC-nal en sem varialnek a gyari elektronikak kikapcsolgatasaval. Ez hozzatartozik az autokhoz es a szimulaciohoz. Az hogy az AC-ben mennyire kamu a modellezesuk, es foleg az allitgatasuk, az most maskerdes;) Eleve az egesz progi kicsit "fun-driving" jellegu, vagyis nyugodtan maradhatna mindenhol a gyari lehetoseg.

Hotlapozasnal es foleg online, eleve nagyobb kulonbseget jelent az autok kezelese (valtok, pedalok).
  • Alexease
    Biztos hogy sok modhoz vannak mar javito dolgok, es valszeg "egyszeruen" mukodesre lehetne oket birni. De ennyi auton egyenkent vegigmenni, turni a net-et, piszkalni es tesztelni, idomilliomosnak kell lenni;) Raadasul, a nagyreszuk amugy is fake/kamu, igazabol csak szep dobozok, gyorsba athuzva a Forza-bol. A 95%-at ki sem probaltam;)