43022
  • __Jacek__
    Azzal tankolt:))
  • __Jacek__
    Nem nem, én magyar hülye gyerek vagyok Svédországban :D
  • sertrex #41618
    Már csak Niels Holgerson hiányzik a videó elejéről. :DD
  • lac coo
    Miert, te is sved hulyegyerek akarsz lenni ? :))
  • __Jacek__
    Svéd hűlye gyerekek így szórakoznak :DDD Jövőre valamit össze lapátolok, pl egy 740 kombi Volvót:D

Utoljára szerkesztette: __Jacek__, 2018.07.14. 10:27:58
  • sertrex #41615
    Mondjuk az már nekem is eszembe jutott, hogy ezért az árért, miért nem fér bele legalább egy alap perec, hogy a user legalább használni is tudja, ha kivárta, hogy legyártsák neki, ha már nem tudják egy héten belül szállítani... ezért az árért.
  • unrealnoise
    Betegek vagytok! :D De jaja, alap dolog mind! :DDD
  • __Jacek__
    Kimaradt:) De egyébként akinek oké vegye, de ettől a szim amivel használod egy játék marad, arra meg teljesen felesleges.
    Bele gondolok ez pereccel pedállal kb 2500 euro, na az 25000 svéd korona múlt héten volt itt egy Subaru Imprezza 250le kis hibával 16000 koronáért:DD Persze tudom járulékosan sok jön ahoz ne de tuti a fizika meg az FFB:)) Ahol lakom itt egy rallycross pálya 15 kilométerre megy egy rendes ahol minden hétvégén trackday van meg timeattack:)
  • sertrex #41612
    Erre céloztam a gomb és a kabát példával. Mikor a gomb többe kerül, mint a kabát. :DDD
    Utoljára szerkesztette: sertrex, 2018.07.14. 10:10:03
  • lac coo
    A legjobb, mikor kiprobalnal egy uj jatekot egy ilyen kisszerias luxus cuccal, es nem mukodik a kormany......!
  • __Jacek__
    A lényeget kihagytátok hogy milyen jó hogy a 60e forintos PS4-hez tudok venni 600e-ért kormányt:DDDDDDDDD
  • unrealnoise
    Nyilván. Nem azt vitatom el, hogy jobb vagy nem jobb. Én is DD-t szeretnék. De ennyiért hova vegyek? Nem keresek annyit, ami erre feljogosítana, plusz simán ésszerűtlennek is tartom. Számítástechnikában is mindig úgy vásároltam, hogy ár/érték arányban néztem a "bajnokokat". Ez a DD pedig minden, de nem ilyen. Ez egy full prémium cucc.

A full pérmium cuccokkal meg van még egy gond, ha beszarik, akkor venni kell még egyet helyette, már ha nem akarod lentebb adni. Ha pedig ilyen prémium cuccokkal "veszi körbe" magát az ember, monitorok, H-váltó, pedál, PC... Szóval a visszafogottság sokszor hosszabb távon még inkább "megéri". Igazából semmi mást nem állítok, mint amit Alex. Egy G29 meg egy TMX, vagy Logitech DFGT is bőven elég komoly hobbira... Nyilván én is fogom venni majd valami komolyabbat, mert zavar a TMX darabossága, de legalább halk, és a venti se bassza fel az agyam, és ha beszarik, akkor simán veszek még egyet. Azonnal...
  • lac coo
    Barhogy is, ez is jatekkormany...
    Akinek kell vegye, szerintem irgalmatlan tul van arazva.
    Aki meg gondolkodik, es mindenkeppen DD, az osszedob maganak egyet toredek penzen....;)
    Utoljára szerkesztette: lac coo, 2018.07.14. 09:58:26
  • sertrex #41607
    A Fana DD kompakt cucc és így abban is ott venti a végében. Szóval a melegedés ott is fennáll. Az hogy a DD mennyivel jobb, mint egy áttételes másik az akkor derül ki, ha az ember kipróbálja. Ez olyasmi, mint amikor egy autóversenyző kipróbálhat egy F1 gépet és mikor megkérdik, hogy milyen volt, akkor általában az a válasz, hogy semmilyen másik versenyautóhoz se hasonlítható. Szóval indokolt, hogy aki kipróbálta, az DD-t szeretne.
    De ilyenkor tényleg ott a gomb és a kabát esete... ;))
    Utoljára szerkesztette: sertrex, 2018.07.14. 09:50:00
  • unrealnoise
    OFF

"Szimbuzi" vagyok, de messze vagyok a gyorsaktól... Persze ki lehet seggelni eredményeket online is, de szerintem nekem soha nem lesz 3000-4000-es iRatingem mondjuk iR-ben. :) Mondjuk belejátszik, hogy setupolni sincs sok kedvem. :) Inkább fun nyomom, de úgy sokat.

Nah ehhez meg a DD totálisan felesleg. Maradjunk annyiban, hogy lehet inkább vennék 3 darab 2.5-ös Wheel Best-t a Fanatec-től, mint egy DD-t...
    Biztos több, és jobb a DD, de mennyivel? Most egy fapados Thrustmaster TMX-el is elvagyok, annyi, hogy beszereztem hozzá a Pro pedálszettet...

DD-ben az tetszik, hogy a hűtésre, meg a ventikre és a zavaró zajra talán "nem kell figyelni"...

Itt is az van, mint szinte bárhol, oké, hogy jobb, nah de 3x annyival?! Biztos nem... Még a 2.5-ös is elég extra kiadásnak számít itthon... Ez a DD őrület - sajnos, ahogy vártam -, engem totál hidegen hagy. Akinek van ennyi felesleges pénze, annak hajrá, de inkább fejleszteném a cockpit egyéb részeit ennyi pénz elverése helyett... (vagy raknám félre nehezebb napokra)

ON
  • Alexease
    Kint mas a helyzet, de szerintem ott sem szamit "csak ugy megveszem" kategorianak. Es ez csak az alap, ehhez (gondolom) kell valami kormany, valto, pedalok, es ehhez nem eleg az iroasztal, cockpit kell vagy hasonlo. Vagyis szor ketto-harom;D

A gond az, hogy neha mar ugy van beallitva, akii nem ilyet hasznal, az komolytalan, sot, ne is hasznalja:)
    Kicsit vissza kellene venni a lenduletbol.

Szerinhtem egy jo valasztas, egy komolyabban vett hobby a G29 es annak arkategoriaja. Aki "csak jatszani" szeretne (vagy az fer bele) valaszthat az alatt. De efolott, foleg ezek a felmillios (vagy inkabbb millios) cuccok, mar a premium/luxus hobby szinten vannak. Amivel termeszetesen nincs gond, a hobby ilyen, mindegyiknek megvan a maga top kategoriaja.
  • sertrex #41604
    Az én régi Fanatec CSR-emben egy 58 milliNm-es motor van. :DDD
  • MasterMason
    Őszinte leszek én is hezitálok picit... Bár igazából sok választásod nincs ha kormányt veszel vagy kell cserélned, vehetsz valami műanyag játékot vagy a zsebedbe kell nyúlni de akkor ha már így is úgy is költesz akkor legalább legyen jó...

Amúgy az 5 éves gari még plusz 300 euró :D , szóval 1800 euró csak a base és abban még a mount sincs benne, nem versenyképes ez a cucc az osw DD-kel szemben... Ahogy én meg ahogy Solt is írja, osw-nél tudsz válogatni a 7 Nm-estöl egészen a 30-ig, és még a 30-ast is megkapod egy pereccel együtt azért az árért, amennyiért a fana base dd2-t. Szóval ez bukta. Persze biztos lesz pár száz vagy ezer német aki majd megveszi... Náluk azért más kategória 2000 euró mint mondjuk egy magyarnak.
  • Morgolodo
    Azért adóval, meg a 130 eurós adapterral már nem 1100, de értelek.

Tavaly az 1300-at sokalltam érte, azóta sem változott a helyzet, nekem egyszerűen nem ér ez ennyit, 1500-at még úgy sem.

Nálunk nem valószínű, hogy megbolygatja a FanaDD a használt piacot, de pár száz kilóméterrel arrébb, még esélyes lehet.

• MasterMason
  • Solt
    12 Nm-s van ~700 euró körül... ez így ezzel az árral és a decemberi eléréssel egy kibaszott amatőr húzás, méltatlan hozzájuk.
  • MasterMason
    Ismerek nem egy olyan embert akik a kocsmában napi 10 ezreket úgy hagynak ott, hogy észre sem veszik... Igazából az miatt tűnik drágának minden DD wheel hogy egyben ki kell fizetni, de valójában még mindig sokkal olcsóbb és élvezetesebb, mint kocsmába járni és hallgatni a részeg emberek faszságait...

Vagy ott van a bicikli a jobb biciklik 3000 eurótól kezdődnek, és azt is csak tekerni tudod...
  • MasterMason
    Shaun

• Alexease
    Ha azon lesz meg ado is, akkor 600E-ert meg a hulyenek is megeri:D Bar valszeg "csak" 500E-ert is:D
  • MasterMason
    Na megvolt a livestream.

DD2 18 Nm 1500 euró... Jól néz ki de azt hiszem én maradok a 30 Nm-es OSW-nél, amit 1100 euróért is meg lehet venni, és persze működik vele bármelyik fanatec kormány.
  • mumus70
  • TeeBeee
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Na ezt én is átérzem. Túl vagyok egy tető újra cserepezésen, 2 fal kiütésen, 5 ajtó beépítésen, betonozáson, teljes fal és mennyezet gipszkartonozáson, fűtéskorszerűsítésen. És még nincs konyha, nincs fürdőszoba...nem látom a végét. A játszó szoba egy bútorraktár, a számítógéphez hozzá nem férek, a kormány elővétel egy elérhetetlen álom. :D Nyaralás sehol, mert minden szabimat a felújításra használom, mivel csináld magad van. Hozzáteszem, hogy a családban minden szakembör fellelhető, így nem kis lóvét spórolunk.
    Csak sok kitartás tudok kívánni! :D
  • barcalaci84
    Persze tud csokkenni... Pl nekem már egy harmadik helynel 1incidenssel már csökken...:)
    Eljön majd nálad is egyszer amikor már elkezd stagnálni... Aki 500 nál jár 100 verseny után az valószínűleg nem túl ügyes :)
  • alma2
    ui: tud egyaltalan a pontszamod csokkenni? (eddig nem ugy tunt)
  • alma2
    na ja, most osszefutottam egy szerencsetlennel (persze ki is lokott) a palyan nem tud korbemenni es csak azzal, hogy tobb mint 100 versenyen van tul, mar 500 feletti pontja van.
    Kozben oriasi az incidens mutatoja is. top10 ben is csak 18x volt.
    Szoval mondhatni szar ugy ahogy van ez a rank szamolgatas. (ahogy olvastam redditten, ha igaz ez valami elo nevezetu amit a sakkban hasznalnak, hogy besoroljak a jatekoskat) attol meg itt nem sokat er.
    Majd szolok, ha latok 750-es emberket...
    Vicces feldobta valamelyik postot a forumoan, hogy te vagy a 4. akinek 900-as pontja van. es mar a csoka kb lovagga is utne teged erte :)
  • Solt

Reméljük a péntek 13 nem hoz balszerencsét! :)
  • MasterMason

https://podium.fanatec.com/
  • sertrex #41588
    Ja, nekem se a cockpit jelentené a legnagyobb problémát, mert azt egy hét alatt összedobom és olyan méretre amilyenre majd kell. Az ülés se probléma.
    (Kiveszem majd a Trabantomból.)

De az igazság az, hogy jobb is ez a halogatás, mert a számomra megfizethető és lehető legjobb dolgot fogom végül megvenni, amit majd nem bánok meg. Vagy B terv. Addigra lejjebb megy az ára valamelyik összetevőnek vagy mindegyiknek.
  • sertrex #41587

Soha többé nem akarnék visszamenni a panelba. A baj csak az, hogy eddig a részleteket fizettük és nem volt pénz a felújításra. Azt volt nehéz kivárni, hogy lejárjanak a részletek. Ahhoz képest, az hogy pár hónapig egy sitt tenger közepén lakunk majd, már semmiség lesz. :DD
    De a végeredmény majd kárpótol, legfeljebb ezekről a kütyükről lemondok egy időre... vagy tovább... asszony majd eldönti. :DDD
  • b-type

sokszor én is visszaülnék egy lakótelepibe, akkor lenne minden a tkömbe.
    Viszont ha egyszer a végére érsz, akkor qva jó. ..jó szokták mondani hogy sosincs vége, de van a kulimunka, meg van a szöszölés...a szöszöléssel semmi baj.
    A kölköknek meg ég és föld :)
  • MasterMason
    Nekem már nagyon régóta van cockpitem is versenyüléssel, szóval nálam lehet majd hova rögzíteni... Hogy mi a drága az meg relatív, a leo bodnar féle DD-hez képest marha olcsó, mert az 4 ezer euró... :D

• sertrex #41584
    Nem mondtam, hogy jobban megéri, csak azt hogy elég ez otthonra. Én egy 13nm-es AccuForce-ot próbáltam, asztalra erősítve, hát azzal is emelgettem az asztalt. Egy harmincassal valószínű, hogy az asztal pörögne a kormány helyett.
    Ha ilyenem lesz egyszer, akkor mindenképpen kell ez cockpit is, amiben stabil az alapzat és az ülés is, mert a hagyományos gurulós székes felállás nem fog működni. Szóval hogy kinek mi éri meg azt az illető pénztárcája határozza meg, nekem mindenesetre a legolcsóbb megoldás érné meg, ami nem egy profi hozzáállás, de életszerű az biztos. Itt hozzátenném, hogy a legolcsóbb megoldás is rohadt drága, tehát a fene tudja.
  • MasterMason
    Három nap múlva többet fogunk tudni, ugyanis 7 hó 13-án debütál. :)

Viszont ha megjelenik akkor legyen mivel összehasonlítani az árakat, egy osw 7 Nm-est már lehet kapni egy v2.5-ös áráért vagyis 500 euróért a 10 nm-st 600-ért és a 12-est meg 700 euróért és így meg felfele az ár (a simplicity-nél)...

Sertex: Az a motor kb 8-12 nm-es lehet, és ha kérnek majd érte ezer eurót, majdnem annyit mint egy 30-as osw-ért, akkor miért érné meg jobban a fanatec?

De mindegy, három nap és debütál a fanatec DD, szóval pár nap múlva okosabbak leszünk és visszatérünk a témára:

Utoljára szerkesztette: MasterMason, 2018.07.10. 17:24:18
  • sertrex #41582
    Szerintem ez elég lesz otthoni használatra.

• Solt
    Részemről a Fanatec mint ökoszisztéma csábítóbb... egy helyen megvan minden ami kell, plusz valószínűleg olcsóbb is lesz. Az meg már nekem mindegy, hogy 15, 20, vagy 30 Nm.