42876

banner
  • GeriDoc
    Ok, fórum huszárok, legyen igazatok. Megyek használni az AC-t, addig agyaljatok, hogy még mi kellene bele.
  • BooMiller
    Mondom én tökéletes a needforspeed neked:)
    Egyébként abból indult a probléma az első posztodban már baromságokat írtál, ott látszott hogy nem is érted miért nem népszerű az rF2-ő.
    Mert nem azért mert mindent számol, hanem mert egy idióta oda ment az iracingtól és kitalálta hogy full árú játék és mellé online előfizetés!! Ha ez nem lenne ugyan olyan népszerű lenne...
    De még mindig nem érted hogy amit te itt nyomsz az ellentétes minden szimulátoros nézőpontal... de mondom ott van a NFS vagy még a Wipeout széria playstationra:)
  • GeriDoc
    Szerintem összekeversz valakivel. Ha valaki, akkor én pont le...rom, hogy ki milyen gyors. Agyaltok olyan dolgokon, ami létezik, csak nem Assetto Corsanak, hanem rFactor 2-nek hívják. Az számol beszívott levegő hőmérséklettől kezdve mindent, ha neked arra van szükséged az AI ellen...:) Az online kérdés csak arra irányult, hogy ha rendes emberek ellen mennél, és körök óta lökhárítón mennétek, meg oda-vissza előzgetnétek egymást, pont nem érdekelne, hogy miből számol motorerőt, vagy számol-e lambda értéket.:) Szerencsére egyenlőre nem az agyalósoknak készítették az AC-t, hanem annak, aki használja is arra, amire való. Remélem így is marad :) A hasonszőrű hatalmas nagy szimulátor királyok (szerintük) meg hagy puffogjanak azon, hogy mi nem jó.;) Béke.
    Utoljára szerkesztette: GeriDoc, 2015.03.26. 07:22:03
  • Kommy
    Egy kis kiegészítés a büntetés kikapcsoláshoz -1-et kell beállítani hivatalosan, vagy pedig 4-et mivel ez azt állítja, be , hogy hány kerékkel hagyható el a pálya.
    Utoljára szerkesztette: Kommy, 2015.03.26. 06:14:07
  • Kommy
    Van egy Voting és egy Kick Quorum, az elsővel a szavazás érvényességét lehet beállítani %-ban, hogy a szerveren levő felhasználók közül hány %-nak kell igen nyomnia, a másik pedig ugyan így szavazás, csak valakinek a kirúgására.

A frissítési frekvenica pedi ugye úgy van hogy az alapbeállítás 15Hz az 150ms-es (10Hz =~100ms) ha növeled akkor csökken a késleltetsé és nő a hálózati sebesség igény.

valamikor kunos adott egy ilyen adatot a szerver szükséges kapcsolati sebességéről: Még a 0.21-es verzió megjelenésekor.
    Clients = Kilobytes /sec upstream
    5 = 23KB/s
    8 = 66KB/s
    10 = 106KB/s
    15 = 247KB/s
    20 = 448KB/s
    25 = 708KB/s
    30 = 1026KB/s
    de itt nem tudjuk, hogy mekkora frissítés mellett vannak ezek az adatok.

Remélem ezekre voltál kíváncsi, igaz én nem használom a grafikus felületét, nekem egyszerűbb a beállításokat átírogatni a fájlban.
  • Solt
    Jaj ne már... most jön az, hogy mivel nem vagyok online, lófasz a seggembe? :D Meg különben is gyorsabb vagy nálam, és akkor a te véleményed többet nyom? :)) Mondjuk lehet, hogy meglepődnél... ;)

Szerintem ne vitázzunk, veled ellentétben én pont annak drukkolok, hogy mindenki örömét lelje benne, csak ennek ne az legyen az ára, hogy a szimulátorosabb igények mennek a levesbe! Béke... ;)
  • Danecay
    Üdv!

Tud valaki valamilyen AC Server configurations leírást valahol? Kb. 80 %-ban tiszta a dolog, de azért nem minden. Nem a port továbbításos része érdekel a dolognak amiről számtalan leírás és videó van, hanem a configurator beállítása. Pl. mit jelent konkrétan a Client Send Interval (HZ)? Gondolom minél magasabb az érték annál gyakoribb az információközlés a kliensekkel. Ez OK de mégis ez arányaiban miként változtatja a szerver terheltségét valamint sávszélesség tekintetében miként változik a követelmény? Vagy mit jelent pl. a Voting quorum ráadásul 2x is az Advanced fülön?
    allowedTyiresOut beállítással kapcsolatban pl. magam is arra következtettem de utánaolvasás során is azt olvastam, hogy 0 érték beállítása mellett nem büntet a játék a pályaelhagyásért. Ennek megfelelően én is így állítottam be amiről meggyőződtem a server_cfg fájl ellenőrzésével is, de ennek ellenére ha véletlenül lesodródok a pályáról elveszi a kört. Akkor ez hogy van? Ezért lenne jó egy részletesebb leírás.
    Előre is köszönöm!
  • GeriDoc
    RBR, Simbin cuccok és rfactor után bátorkodtam megvenni az AC-t, én kérek elnézést. Funokon milyen néven vagy található, vagy melyik bajnokságban indulsz?

Utoljára szerkesztette: GeriDoc, 2015.03.25. 22:02:52
  • lac coo
    Akkor jó, kösz, legalább nem négyzet világít ott :))
  • macleody
    Nem mindegyiknél tűnik el a gyári appok közül sem.
  • lac coo
    De én emlékszem rosszul, hogy ez kis ikon eltűnt eddig ?
    Most ott marad állandóan ....
  • macleody
    Kivetted az alulvonást az elejéről? Én raktam bele, hogy ne találja mikor megnézem a játékban. Csak úgy maradt. pin_icn_ON.png
  • Solt
    Pont ezért játszom 90%-ban az utcai autókkal... :))

Egyébként én is bízom benne... pontosabban már csak benne! :)
  • lac coo
    Van ez az tyre-temp-v1-5-x-in-game-no-pin app..

ebben van valami, ami felülírta a kis pin ikont, valaki meg tudja nézni mi lehet az ? :))
  • b-type
    Meg lehet csinálni, gyakorlatilag már csak Kunos-ban bízom, de benne igen...ha többet akar számoltatni tegye.
    Az E30 az sehol semmi alatt nem volt ennyire jó, teljesen mindegy mi mit számol, vagy mi az etalon. Ez egy teljesen egyszerű dolog, egy alap autó viselkedésének lemodellezése...nem valami űrtechnika amit senki nem vezet az életében soha, nem. Egy alap hátsókerék hajtású autó a kihívás.
    Tudja vagy nem tudja.
    ...ha nem tudja akkor miért hinném el a szuperautókat? Azért mert qva bonyolult, vagy összetett? Ki mire izgul, engem nem érdekel.
    Persze számolhat még, nyugodtan, max tényleg ideje lesz lecserélni a DDR2-s rendszerem. :)
    De visszafele ez nem működik, mindent számol ezért ez ilyen és pont. Dehogy is.
  • lac coo
    Jah van olyan is ? Akkor lehet mert nálam csak off van valamiért :)))

Szerk. így sem jó a fene tudja mit kellene csinálni vele :))

szerintem az új tyre temp app kúrta el ....
    Utoljára szerkesztette: lac coo, 2015.03.25. 21:12:22
  • macleody
    Az on kell neked nem az off.
    ON
    Utoljára szerkesztette: macleody, 2015.03.25. 21:09:19
  • macleody
    Ez eszembe se jutott :)
  • Szabi #28556
    a fizetős csomagos járgány meglepően élvezetes :-)
  • lac coo
    Na, sikerült képet csinálnom, ilyen most, ez mitől lehet ?

• goldboy
    Akkor már miért nem ez?

Lehet hogy egyszer benne lesz az AC-ben, gondold el csak a gumi nyikorog...
  • Solt
    Szép hála lenne azért, amit visszakapott... :)
  • barcalaci84
    ha politikai értelemben érted akkor kormányt:)
  • lac coo
    Hát sajnos nem ez a kis kép volt a ludas továbbra sem jó ...
  • macleody
    Na, kaptam vissza pízt az autó hitelből. Mit vegyek, új gépet vagy új kormányt?
  • Solt
    A sok számítás és a gépigény összefüggésébe megint csak nem megyek bele, mert abból egy másik flém indulna! :) Az lenne az optimális, ha minél többet tudna az idő előrehaladtával, és jól paraméterezhető lenne... ha valaki nem akar mondjuk defektet, kikapcsolja, ha nem akar komplexebb fizikát, akkor kikapcsolja (mint mondjuk ArmA3-ban a fejlett repülési modellt) és kész. :)

Örülök, hogy ennyien veszik, de nem bánnám, ha a szimulátorosabb réteg sem szorulna a háttérbe, és nem állna meg a fejlesztés ezen iránya sem. ;) Bár, ha olyan mondatokat látok amiket lentebb írtál, akkor mégsem örülök neki, hogy ennyien veszik... :))
  • lac coo
    THX !
  • lac coo
    Ez mekkora ! :))) Boba Fett Hyundai Veloster

• Gibor
    Parancsolj :)
  • lac coo
    valaki tudna feltölteni egy Ac/content/gui/controls/form pin_icn_off png filet,

arra gyanakszom ....
  • GeriDoc
    "Engem nem érdekel az RF2, mert..." az túl összetett és nehéz A mondatom végén pedig pl. a DCS féle anomáliákra gondoltam (hardver igény), amit a túlzott összetettség és számolás okoz. Az, hogy kipukkadjon a kerék, a számomra nem tétel, mint már említettem, sokkal komolyabb számításokra gondoltam, melyek feleslegesen igényelnék az erőforrást. Nem a kikapcsolható funkciókra gondoltam.
    Utoljára szerkesztette: GeriDoc, 2015.03.25. 20:29:29
  • neilszab
    Frissült az AC Rank App!

Új verzió került kiadásra a magyar versenyzők körében nagyon népszerű Rank App-ból, mely most már képes kezelni a Nordschleife különböző nyomvonalait, valamint a személyes profilok beállításának menete is jelentősen egyszerűsödött, automatizálódott, illetve belekerült a connection tester is a funkciók közé...

A régi program verziók már nem működnek, innen lehet frissíteni:
    Letöltés: Rank App
    Köridők: Assetto Corsa Rank (+10 000!!)

Az alkalmazás a háttérben megbújva az egyes etapok végén feltölti a versenyzők legjobb idejét a központi adatbázisba, de ezen felül menet közben képes jelezni a pályalevágásokat és különböző vezetői hibákat, úgy mint: túlkormányzás, stabilitás vesztés, blokkoló-, vagy kipörgő kerekek!

Az AC Rank App adatbázisa jelenleg több mint 10 000 köridőt tartalmaz javarészt magyar versenyzőktől, melyeket Ti is megtekinthettek a fenti linken, ahol az egyes köridők körülményeiről is részletes információkat kaphattok: a gumi- és a pálya állapotáról, használt segítségekről, stb...
    Utoljára szerkesztette: neilszab, 2015.03.25. 20:29:26
  • lac coo
    az mitől lehet nálam, hogy az appoknál a kis iko na sarokban, amivel rögziteni lehet az adott helyen, kis szürke négyzetre változott, és nem is tűnik el, még a teljesen átlátszó appoknál sem ?
  • lac coo
    De úgy van, igazad van, csak erre nem gondoltam, valami bugra értettem :)
  • b-type
    ne bizonytalaníts el..képes voltam elgondolkozni,..régen voltam már ködben. :D
  • lac coo
    Jah, hogy úgy ! :))
    Értem ...:)
  • b-type
    Mert gondolom nincs nap. Asszem én sem szoktam vetni árnyékot ködben.
  • Solt
    Szerintem meg fejlesszék csak minél komolyabbra, összetettebbre, akinek meg XY funkció nem kell, az kikapcsolja... Engem nem érdekel az RF2, mert... (nem akarok flémet, nem írom le) iRacing nem érné meg nekem, mert annyi időm nincs, hogy kihasználjam az előfizetést, úgyhogy marad a cerkahegyezés erre, offline, ha nem gond! :)

Nem is értem, hogy írhat le valaki egy szimulátorral kapcsolatban olyat, hogy ne rakjanak már bele túl sok számolni valót... :(
  • lac coo
    Hogy hogy nincs arnyek ?
  • b-type
    Ködben jóság Nord' ..kár hogy a replay elég sz@rul néz ki mivel nincs árnyék..mitől lenne. Corvette-l mentem egy jót, elég hangulatos