42876

banner
  • Alexease
    Azert a muszerfalon es a kormanyon levo 3D, mozgo, allithato, lathato kapcsolok jo dolgok. Persze nem egerrel, ugy nem sok ertelme van, ugy valoban csak poen es szivas (es/vagy hangulatelem) mint az nKP-ben.
    De ha mindenhol normalisan mukodik, es autonkent gombokra/tekerokre/POV-ra allitahatok a funkciok (pl. iRacing), az azert eleg jo tud lenni. Es persze mind autospecifikus, nem "egyforma" allitas mindenre.
    Egy jobb autonal, ahol sokminden latszik a kormanyon (ha valaki hasznalja) vagy a muszerfalon, akkor eleg sok info az ember elott van. Felesleges lehet az egyeb UI kijelzes, raadasul hagulatosabb es szimesebb is.

Persze, ehhez az is kellene, hogy az autoban ulve vagy a garazsban lehessen konfoigok piszkalni, menteni es betolteni, mert a fomenube ki-belepegetes eleg gagyi megoldas:/

Persze ezek az AC-hoz nem elsodlegesek, igazabol, mar nem is nagyon hianyzik vagy erdekel:)
  • lac coo
    Random a dolog, forgást nem számol szerintem, csak két kör alakú object ütközését, vagy felmászik rá vagy nem ....
    Bár régen néztem ,nem pont ez volt a legnagyobb gondom abban a játékban ...:))
  • GPx8
    Nekem sem hiányzik.
  • bardocz
    Pont az ellenkezője, mint aminek történnie kéne :D
  • lac coo
    Vagy a lemerült akksi ......
  • b-type
    vááá ettől még mindig kiráz a hideg :D ..mikor a NetKar kapcsolóit kitakarta a kormánykerék és vakon kellett kattintgatni :D
    Én inkább kihagynám
  • lac coo
    Most sorolhatnám, hogy a tényleg árkád DIRT mi mindent számol ...ez nem mérce ....
    A fontos dolgok szarok ,ott bukik az egész.Ha sok minden van de szaruk számol ott is bukik ....
    Itt a fontos dolgok jók, sok minden hiányzik vagy még szar ( pl kuplung, vagy én vagyok béna vagy a kuplung rossz de nem jövök rá a titokra....), de attól ez még atomjó ...

amúgy talán első voltam aki közülünk megnézte mit csinál a kerék Carsban, már vagy 2 éve, szóval imádom mikor megmagyaráznak valamit :)))

Utoljára szerkesztette: lac coo, 2015.03.26. 18:48:23
  • PacsutaTibi
    A Swift már ki volt adva, nekem nem igazán tetszett, az AI meg egyáltalán nem tudott menni vele, rendes pályán sem.... Lesodródott a kanyarívekről, 2-3 kör után le is köröztük...
  • PacsutaTibi
    Ez pl volt már a GP2be is!

Meg pl az 1998-as Official F1-be is, valami Eidos-os játék. Olyanokat repültem mikor összeért a kerék hogy öröm volt nézni :D
  • lac coo
    fontossági sorrend..ha egy turbó a gázpedál állásával megegyező módon működik, ott kár beszélni bármiröl is :)))

De carsba nem megyek bele, néhány évig megvolt, tudom, hogy egy ótvar de szép semmire való gány munka .....
    Utoljára szerkesztette: lac coo, 2015.03.26. 18:37:05
  • GPx8
    Az elején azt vártuk Kunos-tól, hogy pl. a pilótafülke kapcsolói full-kapcsolgathatóak lesznek. Ezt pl. utólag már nem fogja megcsinálni. Úgyhogy ebből nagyon részletes dolog már nem lesz. Tudom, hogy neked nagy gyengéd a pCars, de ott pl. van összeforgó kerék (ütközés) szimuláció (karosszéria nélküli autóknál), AC-ban ilyen mikor lesz? Pedig ez a szimuláció, az pedig csak árkád(?) :)
    Utoljára szerkesztette: GPx8, 2015.03.26. 18:30:23
  • lac coo
    Itt a barkács grafika a gyenge, nem a fizika visz el sokat ......
    rF2 nél is a grafika eszi meg ...

én azt mondom legyen minél durvább, részletesebb, azért írja az elején, hogy az én versenyszimulátorom ! :))

aki meg besokal tőle jö na CARS, ott egy turbo számolás is álomvilág, ott tényleg csak a menni kell azt jóvan :))
  • GPx8
    Annak is igaza van, aki minél részletesebb szimulációt akar (kikapcsolható opciókkal), meg annak is, aki azt mondja, hogy DCS lenne a vége és akkor bizony a gépigény az egekbe szökne. Szerintem a szerverek nagy része full-szim -ben menne, főleg a bajnokságok, viszont a többség gépe nem bírná... Szvsz. meg kéne tarani az "arany középutat".
  • lac coo
    Jah, mintha azt láttam volna és is, bár annyira szaggat a szemem kifolyt :)))
  • Alexease
    Van benne C2 ?!:)
  • neilszab
    Ma esti FunRace: GT2 & Corvette C7.R - Silverstone!

Április elején indul az új Assetto Corsa bajnokságunk az GT2-es autókkal! A ma esti Fun futam az erre való felkészülés jegyében zajlik, hogy komoly versenykörülmények között is próbára tegyük ezeket a gépeket, gyertek!

Infók: AC FunRace - GT2 & C7.R - Silverstone - 03.24
  • lac coo
    A baloldali táblagépen?

Nem tudom ,de nagyon gyárinak tűnik ...
  • lac coo
    Na ezt még én is kipróbálom majd ! :))
  • b-type
    Erre is kíváncsi leszek:
  • Jackal
    Fura volt hogy nem közel lineárisan nő a forgalom több játékosnál.
    Amúgy nem a sávszéllel van a fő gond, hanem a csomagok számával és az emberek egymáshoz szinkronizálásával.
  • Solt
    Akkor úgy látom elbeszéltünk egymás mellett, de ettől függetlenül sem akartalak sértegetni... ha úgy érzed sértő volt bárhol amit írtam, akkor elnézést. A többire később reagálok, most mennem kell dolgozni. :)
  • b-type
    régen az rF topik pörgött így, ott mentek a nagy viták :)
    Én is Kunos-ra bízom, majd kitalálja mi lesz még...a lámpát jó lenne megcsinálná és az AI-t...
  • BooMiller
    Én hoztam fel az NFS nagy sarkítás volt de aki nem érti a viccet, de az nem volt vicc hogy csak kötötted az ebet a karóhoz:)
    Végeredményben mindkét oldalról feleslegesen mert majd Kunos eldönti jól nekünk.
  • Szabi #28591
    agyfszt kapok az AI-tól.. egész kibszott versenyen sehol sincs.. majd az utolsó három kanyarban hoz 12mp-et.. -.-

ja és persze 10mp-el jobbat megy az addigi legjobb idejénél is, az összes többi 100%-os AI se ment be 2:30 alá.. én is csak 2:28akat tudtam menni :D

eddig 4 ilyen versenyt mentem és 4ből 4x ezt csinálta.. de utálom a kecsőp rendszereket..
    Utoljára szerkesztette: SZABl, 2015.03.26. 15:21:09
  • GeriDoc
    Bár előbb azt írtad, hogy téma lezárva, és én is jobban örültem volna neki, de akkor még egyszer.

Mivel írtad a DCS topikban, hogy a sok számolástól is vannak hardver igény problémák, ezért írtam ide, hogy remélem már sokkal több mindent nem számoltatnak az AC-val, mert most végre működik és a tapasztalatok szerint nincs igény egy nagyon bonyolult számításokat végző szimulátorra. Jó az fps, van zászló, nem dob le a szerverről stb. Ok, most már tudom, hogy ez titeket eddig sem zavart, minket igen. Ekkor nekem támadtatok, különösen bántó stílusban. Leírtátok a bajaitokat, amire írtam, hogy azokat felőlem számolhatja, én összetettebb számolásokra gondoltam, amik ugye már a hardver igényt befolyásolnák. Ennek ellenére csak rugóztatok az általam írt mondat egy részét kiragadva. Hozzáteszem akikkel szoktunk menni, szinte mindenki értette, hogy mit írok. Van mögöttem 28 autók és versenyautók között eltöltött év, és F1C óta szimezek. Ezek után elég sértő, hogy én menjek el NFS-ezni, meg ki akartok oktatni, hogy mi történik szélárnyékban. Ezért írtam, gondolván hogy sokkal nagyobb tudással és tapasztalattal rendelkeztek, hogy fejet kell hajtsak előttetek. Részemről, ha nem ba..ogattok tovább, a téma lezárva.

U.i.: Érdeklődési körödet figyelembe véve, akár még egy oldalon is állhatnánk.
  • Solt
    Mifelénk is mondanának valamit, de én inkább ezt most nem teszem.

GeriDoc #28588: Ilyenről szó sem volt, kár ezt idekeverni. Vágyaink vannak, semmi több.
    Utoljára szerkesztette: Solt, 2015.03.26. 14:24:56
  • GeriDoc
    Nincs mit tennem, fejet kell hajtsak tapasztalatotok, tudásotok és autó szimulátoros múltatok előtt.
  • bardocz
    Azért én értékelném, ha figyelni kéne arra is, hogy ha lökhárítón autózunk, mennyire melegszik jobban a motor, fék, stb, és szeirntem sokan vagyunk így ezzel.
  • Adam Jonas
    Btw megtámogattam én is 15 euróval Kunosékat.
  • Adam Jonas
    "Az online kérdés csak arra irányult, hogy ha rendes emberek ellen mennél, és körök óta lökhárítón mennétek, meg oda-vissza előzgetnétek egymást, pont nem érdekelne, hogy miből számol motorerőt, vagy számol-e lambda értéket.:) Szerencsére egyenlőre nem az agyalósoknak készítették az AC-t, hanem annak, aki használja is arra, amire való."

Ehhez kérlek engedj meg egy pár saját gondolatot, mert kicsikét elmentél rossz irányba.

A szimulátor fogalmát gondolom senkinek sem kell nagyon részletesen elmagyarázni. Röviden és tömören: attól szimulátor egy adott program, hogy próbálja a lehető legélethűbben modellezni az autó menettulajdonságait, a környezetet, stb.

Amennyiben 'driving simulator'-nek tekintjük az AC-t, akkor igen, ennek az a rendeltetése, hogy leülsz, vezeted, élvezed, és ennyi.

Amennyiben viszont 'racing simulator'-nek tekintjük, akkor sajnos nagyon is rosszul gondoltad a fent említett mondataidat. A versenyzés nem csak abból áll, hogy nyomom a gázt meg a féket, illetve tekerem a kormányt - de gondolom, ezt sem kell ragozni, mert mindenki tudja. És igen, versenyzés közben nem árt a technikára is odafigyelni! Amit írtál, hogy körökön át a másik lökhárítóján mész, nos, azt élőben valószínűleg nem is tudnád eljátszani, már csak azért sem, mert pl. elkezd melegedni a technika alatt... És ez csak egy kiragadott példa a sok közül, ami még szerepet játszik.

Múltkorában részt vettem egy rF2-es F1 futamon, segítségek nélkül mentem, és hát igen, azért nem volt olyan egyszerű a téma, mint pl. rF1 esetében. Nagyon kellett ügyelni a gumikra, minden egyes féktávon összpontosítani, hogy ne daráljam le a gumikat, ugyanakkor legyen meg a tempóm is, meg közbe néha előzni is kellett... Egy szó mint száz, azért abban a 1,5 órában megtapasztaltam ismét, hogy mitől next-gen szim egy next-gen szim.

Solt is ezért írta, hogy jó lenne, ha részletesebb lenne az AC ilyen téren, csak ezt úgy kéne Kunoséknak megoldani, hogy aki akarja, az használja, aki meg nem, az nem.
  • Adam Jonas
    rF2 nem az árszabása miatt nem lett népszerű. Jó, szó se róla, a legelején mindenki sírt, hogy drága, meg izé, de ugyanakkor ha a kezdetektől fogva elég jó lett volna a program, sokan kifizették volna ezt az összeget. Én az rF2 népszerűtlenségét továbbra is abban látom, hogy a béta fázis túlságosan elnyúlt, illetve alapból nem egy olyan állapotot dobtak a nagyközönség elé, ami piacképes lett volna. Mert legyünk őszinték, azért az AC Early Access-e fényévekre volt a legelső rF2-es béta verziótól. (Ezért is írtam anno azt, hogyha Kunos sokáig húzza még az EA állapotot, akkor majd az AC iránti érdeklődés is ugrásszerűen meg fog csappanni.)

De most igazából ez nem is olyan lényeges - a lényeg az, hogy (én esetemben sajnos) nem olyan népszerű az rF2, mint amilyennek lennie kéne. (Itthon az indoka amúgy szimplán annyi, hogy sokan még mindig szívesebben használnák az "ingyenes" utat, csak hát ugye...)
  • goldboy

Ez az alkalmazás a bal oldali képernyőn mi lehet?
  • alma2
    erre mondjak mifelenk, hogy jaj...
    ----
    Na de ettol fuggetlenul, nem tudom, hogy eddig is igy volt, csak nem tunt fel, vagy egyaltalan jol mukodik-e, de replayben aki pl tc hasznalataval megy, azt siman a ministatbar is jelzi.
    Utoljára szerkesztette: alma2, 2015.03.26. 12:38:01
  • Solt
    Nem keverlek, te hozol bele a beszélgetésbe egy teljesen irreleváns szálat. Mindketten fizettünk a játékért, és mindketten úgy használjuk ahogy nekünk jól esik, ergo a vélemény nyilvánítás joga mindkettőnket megilleti függetlenül attól, hogy online, vagy offline használjuk.

Nem tetszik az RF2, ezt leírtam, kár ezzel előjönnöd, én sem javasoltam még neked, hogy keress magadnak másik játékot. Te jöttél azzal egy szimulátor (!) topikjában, hogy nem kell már több szimuláció... mindezt olyan stílusban, ami hagy némi kívánnivalót maga után. Veled ellentétben én nem így látom, lentebb kifejtettem erről a mondandómat, de látom hiába... :( Csak azt tudom neked továbbra is mondani, hogy engem pedig a minél fejlettebb szimuláció érdekel, mégpedig EBBEN a játékban, és nem érdekel, hogy téged mi nem érdekel. Ebben szerintem meg is állapodhatunk... a továbbiakban pedig csak remélni tudom, hogy Kunos előtt tiszta kép lebeg ezzel kapcsolatban, és nem ragadunk meg ezen a szinten.

Onlány... őszinte leszek, kinek nem inge, kérem ne bújjon bele. Azt már leírtam, hogy nincs időm erre, pontosabban totál más ritmusban zajlik az életem mint a többségnek. DE, ha lenne éppen akkor szabadidőm, amikor fun vagy egyéb futam van, 10x meggondolnám, hogy menjek-e azok után amit itt műveltek páran. Emlékszem mi ment eleinte, mindenki itt háborgott a vélt vagy valós sérelme miatt, ment a szájkarate apró szarságokon mint az oviban. Csak nézd meg mit művelsz most éppen te... beírod egy szimulátor topikjába, hogy nem kell több szimuláció, kicsit később sejtelmesen utalsz rá, (nem először) hogy aki nem onlány használja az tulajdonképpen mit magyaráz, nem sokkal később nekiállsz fórum huszározni úgy, hogy részemről erre nem igazán adtam okot neked... Nem tudom ki, hogy van vele, de ilyen mentalitású emberkékre én nem szívesen vesztegetném a drága szabadidőmet, mert abban biztos vagyok, hogy, ha itt ez megy, a pályán is ez menne, és ahhoz már öreg vagyok.

Talán majd egyszer lesz egy nyugdíjas liga a magam fajta nyűgös vénembereknek, és abban majd részt veszek, de ott is csak szigorúan azok kedvéért, akik szerint csak az számít, aki onlány "nyomatja"...

Zárásképpen még egyszer... részemről mindenki aki fizetett érte, arra használja amire jól esik neki, és az lenne a legjobb mindenkinek, ha a szimes része még tovább fejlődne úgy, hogy akinek XY képesség nem kell, az kikapcsolhassa... megértem, hogy neked így jó ahogy van, te meg értsd meg, hogy nekem is jó, de szívesen látnék még több tudást benne, de addig is pont olyan jól elvagyok vele, mint ti egymással onlány.

Részemről lezártam.
  • neilszab
    100 mbit-es szerveren 20Hz-en 20 db autóval a hálózati forgalom ~5%-os, legalábbis nálunk ez így alakulnak a számok..
    Tehát: 20 Hz - 20 cliens = 638 KB/s

Kezdetben a 15 Hz volt az standard beállítás, így a lenti táblázat erre vonatkozik.

Utoljára szerkesztette: neilszab, 2015.03.26. 10:50:57
  • Jackal
    Ez nekem gyanus, tuti nem ennyit tölt fel a server, csak olyan hasraütős sávszélek ami tuti elég kell legyen.
  • Danecay
    Köszönöm!
  • Tyuki80
  • lac coo
    Azert annyira nem rossz, higy rf szamol motor homersekletet is normalisan es a lokharitozas alatt melegszik a cucc ..:)
  • BooMiller
    OMG