42876

banner
  • Jackal
    Szerintetek melyiket válasszam ffb-nek? :)
  • bardocz
    Igen, explorerben. Valamiért a dashboardokat már nem tölti be, pedig a menü, beállítások ott vannak.. Androidos telóm nincsen, csak ezzel tudnék ilyet csinálni.
  • Norbi1990
    Tegnap leteszteltem a Nordschleifén a két szuperautót. Ferrari élvezetesebb sokkal. P1 olyan mintha a kör végére elveszítené az erejét, de lehet csak én képzeltem be :D

LaFerrari:

McLaren P1:
  • GeriDoc
    Jut eszembe. Leo Bodnar kábel van eladó esetleg valakinek itthon? Az ilyen plug'n'play, vagy macerásabb beüzemelni a pedált és lehet azt is váltogatni sima működés és kombinált pedál mód között? Esetleg nem akar valaki rendelni mostanában?
  • GeriDoc
    Az jó ár. Kérdés, hogy az, vagy inkább egy G27. Tartósság szempontjából.
  • GeriDoc
    Szek. váltót pl. csináltam egy C Vectra kulisszából, meg egy 1500 Ft-os gamepadból, 6 gombbal plusz a gamepad funkciói is megmaradtak. Sokkal jobb érzetre, mint a gyári G25 váltója, és csendes kapcsolókkal oldottam meg, hangtalanul működik. Nekem ez is szempont, ezért is nem tudok a G25 H váltóval menni. 5 éve hibátlanul működik, nincs garis probléma vele:)

Pedált, váltót, kapcsolókat meg lehet oldani, amit nehéz az maga a kormány.
  • BooMiller
    Angoloknál most 108e napi árfolyamon a T500RS, azért azt meg lehet oldani hogy ide kerüljön. De németeknel 105e az amazonal.
  • GeriDoc
    Nem is azzal van a baj, hogy ennyit kérnek a Fanatec cuccokért, hanem hogy ha elfogynak a Logitechek (már nem tudom, hogy most gyártják-e vagy már nem), egyszerűen nem lesz megfizethető árú normális cucc. A TM is már 200 000 körül mozog. Azért az sem kevés. Egy kicsit aggódok e miatt, a G25-öm már nekem is 9 éves, és van már benne üzemóra rendesen. :)
  • BooMiller
    Váltó/pedálra olyan ötletem van ami mindent ver:)
  • Zozzer
    Jaja :) vegyél a kezedbe egy toló mérőt is, és szépen méretezzél be minden alkatrészt. :) Én olyan helyen dolgozom, ahol minden adott a gyártáshoz.

Egyébiránt, van valami oldal, vagy bármi, aki ezt már megtette? Én tényleg szívesen neki ugranék egynek.
    Utoljára szerkesztette: Zozzer, 2015.03.28. 10:12:57
  • lac coo
    Én 7000 -ért vettem idehaza, hazai gyártású panelt, asszem 26 gombot tud és 8 analóg csatornát . Plussz járt hozzá szoftver amivel tudja rendesen kezelni a kapcsolókat is .
    kormány ffb az gondolom bonyolultabb, de váltó pedál kézifék az tuti lazán megoldható ....
  • b-type
    semmi mást nem kell tenni mint vadászni kicsit, és leápolva letenni 10-20 évre, vannak még gyöngyszemek. néha lefújni ápolóval és átforgatni kézzel, ..nekem eddig egy lemezvillás Csepel van így letéve (1948-s), de tervezek begyűjteni egy bogarat, és még valamit...ami jön.
    Az e30 is, coupe merci...kiscápa,mind nagyon jó, de már most is nagyon ritkák. De sok jó autóban van lehetőség.

A lényeg hogy a kontroller nagyon fontos a hobbinkhoz, de sztem is érdemes lenne átállni itthon 'kézzel' gyártott cuccokra, hozott elektronikával..
  • BooMiller
    Jó de hogy ne pereljenek be Trabant váltó verziót csinálunk belőle
  • lac coo
    Fanafan ! :)
  • BooMiller
    Jól van és áruljuk Xanatec néven:D
  • lac coo
    az tuti, videókon néztem, én még nem szedtem szét, de egy közepes lakatosműhelyben legyártják :)))

Bár én kaptam, nekem nem fájt semmibe, gyak 5-6 kereső ember dobta össze rá a pénzt, de basszus 77 000 Ft-ba jöt ki ! Az azért elég durva !!!
    Utoljára szerkesztette: lac coo, 2015.03.28. 09:51:03
  • BooMiller
    Elmegyek Laccoo-hoz jól szétszedem a Fana váltóját szerintem a feléből legyártják itthon:D
  • BooMiller
    Én hülye anno eladtam a G25/27-is:DDD Piros Momo üzemel de az bazz a G25 elött 3-5 évvel 60k volt, de még mindig bírja tápja döglött meg fél éve ennyi..
  • Alexease
    En meg a G25-ot hasznalom, amit meg a megjeleneskor vettem (vettunk;)), nagykerbol (olcsoert:P), 60E-ert, ami mar akkor is fajt.
    Vagyis a Fanatec engem sem erdekel, felolem is lehet tizszer ennyi is. Majd ha nyerek a Lotton, de akkor mar mindegy mennyi:D
  • BooMiller
    2k euróból már egész jó csapatós E30 hányok össze:)
  • BooMiller
    Múltkor összeraktam egy komplett cuccot 1534 euro volt:) na ere jön ez a kis 25%:DD cocpit nélkül:D
  • b-type
    Még csak nem is bosszant, valójában amikor nagyon, de tényleg nagyon gondolkodtam egyFanatec cuccon (alap+bmw kormánykerék), akkor sem vettem meg...tehát végül is felőlem tízszeresére is emelhetik, már az eddigi ár is a lélektani határon túl volt. Inkább mentsünk autókat :)

Utoljára szerkesztette: b type free, 2015.03.28. 09:39:47
  • BooMiller
    Igen ez így van csak azóta majd 50% bukott a valutánk, sőt ami számít dodó jóval többet:)
  • BooMiller
    Minek gyártat Kínában a retard? Itthon annyi az elektronikai összeszerelő kereset mint ott... Ami egy vicc de mi jobban teljesítünk:PPP
  • Tomsteel
    Szép lassan kipurcant alattam a G25, amit anno mikor megjelent a G27 ~35 ezer Ft-ért vettem újonnan. Kettőt rendeltünk akkor, kevesebből jöttünk ki mint most egy G27. Ennyit én nem vagyok hajlandó ugyanezért a szettért kiadni, pedig megéri, hiszen egy teljes csomag, viszont ha már közelebb vagyunk a 100-hoz, akkor már kezd kevés lenni az FFB és úgy összességében a kormány egység.

Thrustmasteren kívül nem találtam számottevő előrelépési lehetőséget, ami Fanatec-hez hasonlóan még egy félkész dolog, baromi drága hozzá egy H váltó (ami egyikhez sem jár), normális pedál csak a T500RS-hez van, külön megvenni azt se olcsó, pedig bőven 100 fölötti kormányokról beszélünk. (nekem jól jött a G25, amit külön bedugva használok mint pedál és váltó)

Összegezve: érdemes megbecsülni ha van egy régebben vásárolt kormányunk, sokat változott a piac, a dollár árfolyam, és fene tudja még mi, én nagyon szívtam a fogam mikor cserélnem kellett. Érdemes használtan venni, de a hirdetések árai is meredeken emelkednek, pedig véleményem szerint már most sem reális árakról beszélünk.
  • lac coo
    Kínában gyártatnak, de pl. a váltó sokáig azért nem volt kapható, mert elöntötte az árvíz a kínai üzemet, és nem volt se biztosítás, se semmi ,ezért leálltak, kellett másik céget keresni :))
    Utoljára szerkesztette: lac coo, 2015.03.28. 09:12:58
  • Alexease
    Ennek mar a harmada is eleg brutal;) Akarmennyire is hobby, ez azert sok. A 2k meg vicc;D

Vagy a hibak miatt minoseget kellett emelniuk es/vagy kevesebb a vevo, mint korabban szamitottak ra, s igy a penzesebbekre alapoznak. Oket be lehet fuzni. Meg nalunk is vannak olyanok, akik a felkesz oculus-bol is bevasarolnak, mindket verziobol, akar tobbet is.
    Otod-hatod aron kellene adniuk, hogy sokkal nagyobb legyen az eladas, de meg az sem lenne tomegcikk. De olyan aron nem lehetne tartani a minoseget, es a gyartastechnologia is alkalmatlan lenne arra a darabszamra.
  • lac coo
    Szerintem túl sokat nem tudnak gyártani, és főleg a kormányra mindig várni kell, meg meghívó kell annyian akarnak venni így megtehetik, így is megveszik ...
    De talán még így is a legolcsóbb az ilyen extra cuccok közül a Fanatec .
    Nekem végül is mindegy, mert se így se úgy nem érdekel a dolog :)))
    Utoljára szerkesztette: lac coo, 2015.03.28. 09:08:29
  • BooMiller
    Azert ez eleg brutak aremeles..... Igy egy komplett szett 2k euro.. Ez mar inkabb vicces..
  • lac coo
    mondjuk a pedált azt már így sokan inkább nem veszik, az még az elmegy kategoria volt 250 -ér, egy 100-assal többért már sokan nem fogják venni ....
    a P kerék az meg már az anyjukpics...a kategoria :))
    Utoljára szerkesztette: lac coo, 2015.03.28. 08:07:21
  • goldboy
    V2-es pedál 250-ről 360! Porsche kerék 500!!
  • lac coo
    goldolom jól fogy ahhoz képest amennyit le tudnak gyártani :))) aki megvette eddig most is megveszi .
  • goldboy
    OFF
    Árat emelt a Fanatec!
    Azt a k..,750 euro lett a bázis
  • Adam Jonas
    Ezt a választ kaptam az AC fórumon arra a kérdésemre, hogy WP-n működik-e a cucc.

"Yes it does. You run a small server application on your AC PC and point IE on your WP to the address it gives you. It works on anything with a browser, basically."
  • GeriDoc
    Igen, elbeszéltünk egymás mellett. Eszem ágában sincs bárkivel is összeveszni, vagy csak simán vitatkozni sem. Ráadásul, hogy hogyan jutottam erre az álláspontra, amit írtam, azt csak én tudom, pedig elengedhetetlen lenne a teljes képhez. Régebben én is rengeteget modoltam, szinte csak azt csináltam. RBR majd rFactor. Semmi nem tetszett. Más hang, más belső, más kerekek. Komplett HLTC modot átvariáltam pl. Más kijelzők, más kormány, amiben nem volt, abba fokozatkijelző, hoztam át a RW-ből 1-2 autót, a corolla wrc-hez válaszhatóvá tettem 4 féle felnit, gyakorlatilag csináltam egy saját rally modot. Ráadásul sok szívás is volt, pl. nem kezelt rendesen kormányt, és sokszor a boxból kellett vissza lépegetnem, meg kilépni, mert rossz kormányszögön volt stb. Ezer ilyen kisebb-nagyobb dolog, ami hihetetlenül idegesített engem. Most meg van egy szim, ami a kezdeti nehézségek után, még ha nagyon sok hiányossággal is, de végre működik. Ebbe is kellenek appok, meg ilyesmi, de már nem okvetlen kell programozni, mert ahhoz - az FSX-es kollégához hasonlóan - már nekem sincs kedvem. Azt az időt már inkább arra akarom használni, hogy versenyezzünk a többiekkel, tanuljunk egymástól, vagy csak beszélgessünk egyet.:) Nekem is tetszene, ha lennének még benne dolgok, tetszene a kapcsolható műszerfal gombok (főleg, ha bejön a kézfelismerős vr), de egyenlőre jobban örülök annak, hogy van egy működő, jól kinéző, jó vezetési élményt adó szimulátor, amivel élvezetes online meccseket lehet vívni. Persze azt is elfogadom, hogy vannak, akik most vannak ott, hogy mindenen változtatni akarnak, és jobban érdekli őket a tökéletesítés, mint a verseny, hiszen nemrég még én is ilyen voltam. A lényeg, hogy mindenki lelje örömét a szimulátorozásban.
  • GeriDoc
    WP-n explorer alatt működik. Nem tudom, azzal próbáltad?

Egyébként szerintem nem annyira jó, mint elsőre kinéz. Nekem pl. a fast dash jobban bejött. Az playről tölthető, ingyenes az is. Ez ha jól emlékszem elég macerás, mert méreteket is kell állítani, és ha valaki nem jártas a html-ben meg css-ben, akkor nem lesz jó. Régen próbáltam, de valamiért nem fogott meg.
    Utoljára szerkesztette: GeriDoc, 2015.03.27. 20:58:12
  • barcalaci84
    tulajdonképpen Aris javasolta h a gyári értékeket ligára pl érdemes megváltoztatni...mert gyárilag nagyon hosszú büntik vannak h a totál idiótáknak se érje meg pl Monzában kihagyni az első sikánt:)
  • Kommy
    Köszönöm szépen akkor ennek utánajárok, mert jó lenne használni ha van már.
  • b-type
    :D
    inkább ne. Pont az fog történni amire gondolsz. :)
  • barcalaci84
    a pályák surface.ini -jeiben vannnak h mire ad büntit és h hány mp gázelvétellel büntet adott helyen...a büntetések mértékét így elég egyszerűen lehet változtatni..illetve itt lehet egyes felületeket átváltoztatni arra h az már nem a pálya része...(pl catalunya-ban a sikánnál is lévő zöld rész)

server mindig ellenőrzi a surface.ini-ket a klienseknél... tehát ha változtatott surface inivel indítasz servert , akkor a játékosoknak le kell tölteni az általad használt surface.init és csak úgy tud majd csatlakozni...