Assetto Corsa (és EVO)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

@Gadly: Kicsit utánajártam ennek a proci parkoltatásos témnának. Csak HT-s intel procikon és fx-eken add többlet fps-t játékban.

@Solt: engem meglepne a cpu limit egy 2500K-val, mert mint már írtam 150-200 fps-t is el tudok érni részben butított grafikával. De kérlek mostmár tényleg fejezd be a ph-s agymosás ismételgetését.
Utoljára szerkesztette: Jackal, 2015.01.14. 14:03:57
Háááát... én a helyedben kipróbálnám azt a tesztet amit leírtam... 😊 Nem lepne meg, ha az derülne ki, hogy kevés a CPU-d a VGA mellé. 😊 Természetesen nem arról van szó, hogy nyers erőben kevés... az a baj, hogy a DX API korlátai miatt annyi felesleges szoftveres réteg van, ami egyszerűen nem engedi, hogy a hardverek a tudásuk javát adják. Amíg nem jönnek a low-level API-k ( DX12, Mantle ), addig ebben nagy változás nem is igazán fog beállni... vagy veszünk erősebb gépet, vagy kevesebb az fps... :S

www.smart-bus.hu

1,5 évig tanultam játékfejlesztést az egyik legnehezebb egyetemen, Elhiszed hogy nem a levegőbe beszélek? Az előbb elkezdtem egy rövid magyarázatot írni, de aztán letettem róla, mert csak a ph-s hülyeséget fújod...
Akkor van procilimited, ha 800*600-ban se kapsz több fps-t mint fullhdban.
Utoljára szerkesztette: Jackal, 2015.01.14. 13:53:43
Gadfly13
CPU
VGA
+ 8GB DDR3 1333MHz
...tehát az első generációs i-s csoda, már töretlenül 5 éve kisebb toldozásokkal. <#smile>

barcalacival tárgyaltuk már e témát ITT. Vannak adatok is (épp tegnap teszteltem ezeket).
Utoljára szerkesztette: Gadfly13, 2015.01.14. 13:51:43

simraceseries.com

Hát, ha nálad a proci vár a vga-ra, akkor az tényleg kontárkodás. Ebben az esetben kár is tovább ragozni...

Érvek mentén meggyőzhető vagyok... ha a mellébeszélés helyett majd úgy döntesz, hogy érdemben hozzászólsz, akkor szívesen folytatom.

www.smart-bus.hu

Gadfly13
Lehet, hogy ez az egész egy Kunos féle összeesküvés elmélet: direkt nem pörgetik fel a procit, ami így kevesebb áramot is fogyaszt. A halogatott DLC-kből számított összeg már elúszott, így most az áramszolgáltatókkal egyezkednek, hogy ha csengetnek nekik, akkor egy updattel engedélyezik a CPU 100%-os használatát, amivel az áramszolgáltató is jól jár!
<#banplz>
Még most sem értem, hogy tudott ekkora marhaság eszembe jutni, de muszáj volt megosztanom. Sry az OFF-ért <#circling>

simraceseries.com

Így van, a fő gond a CPU kezelésével van, de ez meg sajnos döntő részben DX jelenség, pont ennek a kiküszöbölésére jönnek a low-level API-k.

Nem tudom milyen CPU-d van, de a 60%-s kihasználtság egy DX alapú játék esetében nem rossz... Azt kár várni, hogy ezen Kunos lényegi változást tud eszközölni. 😊

www.smart-bus.hu

Elnézést hogy bele mertem kontárkodni. Igazad van, ha fázol akkor az csakis azért lehet, mert nem süt a nap.
Gadfly13
Ha 60% főlé nem tud menni a proci használat, akkor nem is csoda, hogy előbb utóbb limitbe kerül a GPU-val szemben. <#smile>
A fő gond szerintem is a CPU kezeléssel van, mert teljesen mind1, hogy online, offline, kevés autó, sok autó, a CPU (legalább is nálam) mindig átlag 64%-on ketyereg (mind a 4 fizikai mag). Ettől lehet az is, hogy "kevés" autóval (kevesebb számítási igénnyel) a 64%-os CPU aktivitás elég ahhoz, hogy a GPU-t még kielégítse, viszont több autónál már kevés, mert a GPU ugye már ekkor éhesebb és nem kap annyi adatot, amennyit kellene. Persze azt sem szabad kifelejteni a képletből, hogy a különböző CPU-k más teljesítményt préselnek ki magukból 64%-on, ezért lehetnek némi FPS különbségek, melyek vannak is!
Éppen ezért szvsz teljesen felesleges egyelőre azt nézegetni, hogy "elég e a processzorunk a videókártyánk mellé", mert eleve esélye sincs a CPU-nak a maxot kihozni magából.

Kicsit olyan, mint ha egy törött lábú lóval akarnánk húzni több, különböző szekeret. <#smile>
Utoljára szerkesztette: Gadfly13, 2015.01.14. 13:28:52

simraceseries.com

Én olnine még nem is használtam, így ebben nem tudok nyilatkozni, de offline semmi FPS gondom nincs. Előfordul, hogy véletlen időközönként (10-20 percenként ) beakad egy másodpercre, de sajnos ez nem csak az AC-re igaz nálam... :S

www.smart-bus.hu

lac coo
Hat en nem tudom, en soha semmilyen fps esest nem tapasztaltam...
Legfeljebb AI eseteben, de az mas .....

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

Nem hiszem el... attól nem lesz igazad, mert informatikusnak vallod magad, ez érvnek nagyon karcsú!

Ha egy GPU nem 100% kihasználtságon dolgozik, az azt jelenti, hogy nem kap elég adatot a CPU felől amit feldolgozhatna. Pont.

ÍME
Utoljára szerkesztette: Solt, 2015.01.14. 13:05:36

www.smart-bus.hu

Jó, mi is a te szakmád/végzettséged? Tuidom már kérdeztem, de hidd el egy informatikusnak amit mond.
VGA teszt AC alatt.

Ez pedig egy hasznos módszer arra, hogy kiderítsük elég a processzorunk a videókártyánk mellé,

Hogy hogyan lehet megállapítani, hogy ideális a cpu és a vga teljesítménye egymáshoz viszonyítva arra következők javasoltak:
1. a kérdéses játékban / játékokban készíteni kell egy mérést a megcélzott beállításokkal (felbontás, minőségi beállítások, CPU és rendszermemória órajel, VGA órajelek)
2. ezután ugyanezt a mérést el kell végezeni úgy, hogy a VGA-n mind a core, mind a memória-órajel 10%-kal alacsonyabb (pl. 1000 MHz core és 1500 MHz memória esetén le kell menni 900 MHz-re és 1350 MHz-re)
3. ha az eredményként kapott FPS-értékek között 9-10% körül van a különbség, akkor a CPU sebessége elég a VGA-hoz (pl. 70 FPS helyett 63.5 FPS)
4. ha ennél kevesebb (pl. 70 FPS helyett 68 FPS), akkor a CPU (vagy ritka esetben a platform valamelyik másik eleme) korlátoz - minél kisebb a különbség, annál jobban (fenti példában már nagyon)

Utoljára szerkesztette: Solt, 2015.01.14. 12:43:07

www.smart-bus.hu

barcalaci84
Ez a gond h a vga mégjobban malmozik azóta. Mindenki malmozik és a másikra vár... Én Kunosekre, de úgy néz ki hiába😊
Fordítva... 😊 Azért malmozik a GPU mert nem kap elég adatot a CPU-tól. Ezt hívják CPU limitnek.

www.smart-bus.hu

Proci azért malmozik, mert vár a vga-ra, hogy befejezze a képet.
Késett torzított a hang, vagy mi volt?

www.smart-bus.hu

barcalaci84
ez úgy nézett ki h kijött aaz RC...mindenki happy ,hasít mint állat , Spa gyönyörű...de a hangokkal valami nem stimmelt... elkezdtek csepegni a szokásos fixek és a szerdai 80 fps-ből hirtelen csütörtökre 30-40 lett online 20 fő körül...azóta ezért sír a fél világ , a másik fele meg nem nézte meg h a VGA-ja is malmozik..(ahhoz már hozzászoktunk h a procit se használja rendesen, pedig jócskán lenne tartalék benne)

Nekem az AC is olyan mint egy olasz autó<#awink>
Gyönyörű formák, stílus, néhány helyen egyedi, előremutató megoldások, máshol húsz éve is elavult alkatrészek
Nem a megbízhatóság miatt szeretjük, hanem az élmény miatt amit ad(dolce vita)
Ebben a játékban nekem a fizikai modell, a FFB a dolce vita
November környékén volt egy Marco interjú, ahol még azt mondta a DLC decemberre nem biztos hogy elkészül, de január elejére tuti
Nyilván pár hét csúszás nem zavar sok embert, de ha február végén válik előrendelhetővé, március végi megjelenéssel akkor majd húzom
a számat(mondjuk én mosolyra)
Itt úgy készül Stefano szerdán befejezi a kódot(legalábbis azt hiszi megoldott valamit), Aris péntekig belövi a fizkát, megpróbálják rádrótozni a hangot, szombaton kimegy béta tesztre, hétfőn reggel Marco beprómózza a Facebookon, este jöhet a megjelenés
A többit majd patch-ben megoldjuk
Szvsz ez a Marco gyerek az egyik legjobb marketinges aki mostanában a játék iparban dolgozott
Gondolom az ukrán srácok nem a kódon, hanem modelleken dolgoznak, biztos lenne aki +500 euróért megoldaná határidőre, de akkor oda a projekt szépsége
Ezért is bátorítanék mindenki aki warezben talált rá az AC-re, hogy ha játszik vele és szórakoztatja az élmény amit kap, gyűjtse össze a kis pénzét és fizesse ki a játékot, és ez igaz azokra a színvonalas munkákra is amit az URD, vagy Tommy78 ad nekünk
Utoljára szerkesztette: goldboy, 2015.01.14. 11:46:07
Az az ingyenes DLC-ben kap helyet mint ahogy a Silverstone historical 60s és a Monza 1962 is. Igaz ezt októberben mondták....
lac coo
Eros gep kell, a sifniprogramok mind lassuak.... 😊

Ahogy haladt előre a játék, egyre több dolgot aktivált, egyre több CPU igényes dolog került bele... inkább ez az oka ennek, nem az elbarmolás. 😊 Nem akarok negatív lenni, de nagyon meglepne, ha erre az FPS gondra találna érdemben érezhető megoldást anélkül, hogy bármit nem butítana le.

www.smart-bus.hu

barcalaci84
az jelenlegi fps problémára az nem lesz megoldás, sőt még rontani is fog szvsz...hiába butítja lesz csúnyább füst ha a nem létező füstöt is számoltatja közben a procival ahogy most...😊
Én csak azért rimánkodok, hogy az fps problémára ne a grafika butítása legyen a megoldásuk...
(mondjuk a szkennelt fűért nem lenne kár)
barcalaci84
amúgy Zandvort-tal mi a helyzet? azt lescannelték már? elvileg azt is ingyenes DLC-ként említették, de azóta semmi hír róla...
barcalaci84
csak előre haladjanak , ne visszafelé😊
az AC fórum tele van sírva az fps problémával és sehol egy érdemi válasz a fejlesztők részéről...
szeptemberben ilyen téren fényévekkel jobb volt a helyzet és nem igazán értem h hónapok alatt h nem tudtak rájönni h mit barmoltak el egyiknapról a másikra az egyik buildben amitől már a VGA-t se hajtja ki a játék online...
Alexease
Ahogy tegnap irtam, Kunos valszeg/remelhetoleg a vedelmen dolgozik. Hulyeseg lenne nem megcsinalni. Nem kell extra fizetos technika vagy vedelem, kezdesnek boven eleg, ha valami DLC-fugo kulon exe-t gyart, Steam update-tel, es abban vannak fixen beirva a gyari tartalmak.
Az AC nem olyan "nepszeru" a warez piacon, hogy azonnal feltolrjek, 2-3 nap haladek mar eleg a "megfelelo" mennnyisegu eladasokhoz😉
Alexease
A DLC "fuggetlen" a programtol es funkciioktol (kiveve, ha olyan auto lesz benne, amihez barkacsolni kelll). Kunos tud programozgatni, Marco intezi a tobbi tartalmat, az 1db palyakeszito (ha beloluk nincs kulsos) csinalgatja az eppen aktualis palya(ka)t, a kulsos "modder cegek" (SimDream(?!), URD, "ukranok" stb.) az autokat, Aris meg behnagolja oket AC-ra😊

Dobozoskent ilyen programot nem lehet/erdemes kiadni, csak a tartalomertekesites mukodik hopsszutavon.
Ma mar mashogy nem megy, foleg szimeknel, mindenki ezt csinalja.

Kiveve az ISI, aki jol labon lotte magat😄 Kenytelen valamennyire fejleszteni,tartamakat kiadni, de beveteluk meg nincs. Meg ha egyszer extra nepszeru is lenne, es kicsengetnek az emberek az evi 12$-t, meg az is messze van a tartalomert/DLC-ert beszedheto penztol. Atlag, jo programban/szimbe, "lazan" kifizetnek az emberek evente 50-100$-t a tartalmakert.
lac coo
Amig folyamatos javulas van, haladnak valamerre, adig engeem nem zavar a csuszas. Azt el kell fogadni, hogy se penz, se ember nincs annyi mint a nagy cimeknel, haladnak ahogy tudnak....
Dlc se zavar, ingyen nyilvan nem fognak mindent adni, ha meg a kesz jatekra varunk, akkor meg sose lesz kiadva a nord pl ....
En megveszem akkor is ha masolhato lesz, ez nem kerdes....
Bar csodalkoznek ha nem oldanak meg.........Online legalabb is tuti, hogy nem fog mukodni szvsz.....

A Dream Pack DLC-ével együtt jönni fog egy nagyobb frissítés is, új funkciókat is ígértek, feltételezem nem csak DLC releváns dolgokat, mert tényleg sok dolgon van még mit javítani. Illetve annyi eszük meg csak van, hogy megoldják valahogy a védelmet, bár az interneten meg vkinek mindig van annyi esze, hogy azt fel is törje...<#vigyor2>

A DLC áráról és érkezési időpontjáról nem tudunk semmit, annyit lehet sejteni hogy lesz 50%-os elővásárlásos kedvezmény.
A csúszással kapcsolatban pedig annyit, hogy (azon kívül, hogy digók <#vigyor0>) állítólag abban az ukrán helyzet is némileg közrejátszott sajnos...

Nekem nem tetszik ez a DLC dolog, még azért lehetne a programon dolgozni...
Mondjuk a DLC előtt új verziót kellene kiadni, mert különben csak 1 ember fogja megvenni a többi meg bemásolja... <#buck>
Szóval lehet, hogy az új verzióban sok hiányosságot fognak pótolni (persze, nem).

i5-2500K, 8G RAM, GTX1060/6GB / Logitech G29 / Win7_64

b-type
Nem rossz elgondolás ez a 'cuda, nagyon alul tol, szvsz kicsit túlhangsúlyos ez a része, de amúgy nem rossz, kicsit elnagyolt a súlymozgás még talán.

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

Alexease
1969_Chevrolet_Z28_RC1.rar
1971_Plymouth_Hemi_Cuda_RC2.rar
macleody
Biztos is 😊
Alexease
Fontosabb az animalt lampatest, mint az, hogy valoban vilagitson a lampa😄
lac coo
Ne szivassatok, hogy most nem lesz kupás fiat !!! 😊)
akkor inkább nord ne legyen , azt halasszák el 😊
Utoljára szerkesztette: lac coo, 2015.01.13. 22:26:41

Ahány halasztás annyi változat. 😄
Ahogy én emlékszek....
Először tényleg úgy volt,h spa + x db autó ingyen aki ea-ben megvette a játékot. -> Csúszás -> Ingyen spa mindenkinek -> Nord + autók szeptember vagy novemberben? fizetősként, elővásárlási opcióval -> Csúszás -> 1.0 után ingyenes DLC mindenkinek ( gtr, kupásfiát,stb), utána meg kicsit később fizetős Nord + alfa, stb. De ugye újra csúszásban vannak. Valószínűleg azért a fizetős DLC jön most már hamarabb mert ha az ingyenest kiadják akkor a fizetősre valószínűleg nincs olyan nagy kereslet, de kell a bevétel. Elképzelésem szerint az ingyenes ezért biztos jól el lesz tolva mert ha kijön akkor a fizetős iránt csökkenhet az érdeklődés.

Majd ha a steam letöltötte valamelyiket, azt biztosnak vehetjük.
Utoljára szerkesztette: cstibikeee, 2015.01.13. 22:24:55
macleody
Animálva van az első pilács? El se hiszem.
lac coo
Néha egészen jó hangot ad ez a bmw 😊))
Amúgy ez is lehet 4 pontos, bár abs meg tc nem tudom mennyire reális, én kikapcsoltam, amúgy minden működik, szép munka .Modell igényes, lehet Cars-ból való, van motor , minden ...

Utoljára szerkesztette: lac coo, 2015.01.13. 22:24:31

lac coo
Azt én is néztem. de szerintem az csak illuzió 😊

hezi
Azt én is néztem. És azon tűnődtem, hogy csak bemesélem-e magamnak, hogy földet éréskor mintha szétnyomódna a gumi?
Utoljára szerkesztette: hezi, 2015.01.13. 22:17:51

People who annoy you: | | |N| |G|G|E|R|S| | |

Szabi
azt ígérték hogy lesz az autókból utcai verzió is.. és az viszont ingyen jön mindenkinek 😊

"Nulla tenaci invia est via"

lac coo

lac coo
Jah..! Az Alfás promó videóban, meglepően szépen ér földet az autő a repülés után, csak nem piszkálja a felfüggesztést kitartóan ? :😊

Vagy csak megint bemesélem magamnak ? 😊

bardocz
Szerintem amúgy a legjobb ha kivárjuk, szerintem már ők se tudják 😄
barcalaci84
úgy volt elvileg h adreampack DLc-t az early accessesek 50 % kedvezménnyel kapják majd...
legalábbis 2013 karácsonyán így kezdték el szavaztatni a népet h mi legyen majd benne...
bár gondolom ezt úgy tervezték h előrendelhető lesz még 1.0 előtt... hát ez nem így alakult úgyhogy kiváncsi leszek😊
lac coo
Jó, így már vágom 😊)

lac coo
Jah 😊)))

A fene se tudja ezt már észben tartani, ilyen hosszúúúúú távú memóriám azért nincs ahogy itt haladnak a dolgok 😊)

bardocz
De az első DLC Spa lett volna, meg talán pár autó, amit már megkaptunk.