Assetto Corsa (és EVO)
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Van egy e 6750 as 2.66 os pIV ami csak core 2
3 gb ram ddr2
Ehhez egy jó kártya gtx 650 1gb rammal.
Szóval nem egy atom villanás.
Utoljára szerkesztette: gordon 24, 2015.01.14. 20:27:23
Downhill!!
Hogy ez mennyire Kunos, illetve mennyire a DX sara, azt már nem fogjuk megfejteni. 😊 Ha ahogy Laci írja, még hozzá sem nyúltak a hibához, akkor lehet, hogy teljesen az ő saruk, ez kiderül ahogy belefognak. Ha az van amire én gondoltam, akkor sokkal jobb nem lesz, hacsak nem butít vissza valamit. Akárhogy is lesz, az sajnos tény, hogy a DX-nek komoly korlátai vannak, a drága gépeink tudásának a java része kihasználatlan... 😞
www.smart-bus.hu
Nem tudom nálam miért van fordítva :-)
Downhill!!
Értelmesen, több alkalommal is leírtam, hogy mi a CPU limit, erre beraksz két olyan mérést, ahol gyakorlatilag teljes GPU kihasználtságod van, és ezek után még te okoskodsz, meg szólogatsz be? Ez most valami vicc? 😄DD
Szerintem, ha egyetemi végzettséggel valaki a saját anyanyelvén képtelen egyszerű mondatokat értelmezni, az jobb ha csendben marad, de az a minimum, hogy ember módjára viselkedik és kommunikál. A hiba benne van bárkinél, de amit művelsz ma is, az már sok(k)...
www.smart-bus.hu
Soc: i5-760, HD7870-DC2T-2GD5, 8GB DDR3 1333MHz
AC - OFFLINE (practice) - Seat Leon EuroCup 2014 - Silverstone
Alap órajeleken minden:
CPU: 2.93 GHz
RAM: 1333 MHz
GPU: 1100 MHz
VGA RAM: 1250 MHz
Eredmény:
CPU: 48%
GPU: 99%
FPS: 107
---------------------------------------
CPU alap órajelen, VGA -10%:
GPU: 990 MHz
VGA RAM: 1125 MHz
Eredmény:
CPU: 46%
FPS: 96
CPU alap órajelen, VGA +10%:
GPU: 1210 MHz
VGA RAM: 1375 MHz
Eredmény:
FPS: 116
---------------------------------------
VGA alap órajelen, CPU-
CPU: 2.55 GHz
RAM: 1160 MHz
Eredmény:
VGA alap órajelen, CPU+
CPU: 3.3 GHz
RAM: 1500 MHz
Eredmény:
Ez inkább GPU limit, mint CPU! 😄 Persze offline. Onlineban pedig a CPU kihasználtság 60% (kicsit emelkedik), viszont a GPU csak 52% (drasztikusan csökken), ezáltal az FPS is. Tuti, h a kóddal van a gebasz (persze tudtuk).
simraceseries.com
Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!
Remélem még itt van a szakértőnk, hogy erre valami magyarázatot adjon me nem értem, pedig cpu limites az api is a játék is...
UI: csak tudnám mért ilyenekre cseszem el az időm, mikor haladhatnék a dashboard-al is...
Utoljára szerkesztette: Jackal, 2015.01.14. 18:58:04
A futamra való felkészülés során Michelisz Norbi idejét megelőzve Tóth Gábor két autóval is WR időt futott és megosztotta a setup-ját is az oldalon!
A futamok csütörtök és vasárnap este 20:30-kor indulnak, a részvétel nyílt, viszont előzetes nevezés szükséges. A futamokhoz és bajnoksághoz még mindig megéri csatlakozni, hiszen a 6 futamból a 4 legjobb eredmény számít bele a végértékelésbe, így még mindenkinek lehet esélye a végső győzelemre és az izgalmas fődíj elnyerésére! A magas résztvevőszámnak köszönhetően pedig mindenki találhat magához méltó ellenfelet, garantáltan senki sem fog unatkozni a futamokon! <#wink>#wink>
Versenykiírás + setup: AC GT3 Tesztkupa - Nürburgring
További GT3 futamok: Assetto Corsa GT3 Tesztkupa
Utoljára szerkesztette: neilszab, 2015.01.14. 18:58:54
Utoljára szerkesztette: Jackal, 2015.01.14. 18:47:41
ezt a processzor használatot hol tudom játék közben nézni ?
Ac hoz jelenleg nem lehet ajánlani semmilyen gépet,...
Intelt semmiképp,ahogy látom 😊
Kártyával meg se AMD se nvidia😊
Szigorúan online 20 fő vagy affelettrol beszélünk...fogadni mernek a tiéd is malmozik ilyen körülmények közt...
Ja, hogy még nem is dolgoztak rajta? Akkor tényleg bármi lehet... 😊 Mindenesetre kíváncsi vagyok mi lesz ebből...
www.smart-bus.hu
De 2 hónap után végül csak írtak h lehet valami tényleg náluk nem stimmel...
Még nem dolgoznak rajta,de már elismerik h akár létezhet is a probléma 😊
Már nem mérik írni h gyenge a géped mert valószínűleg ők gyengébbek használnak mint a panaszkodok egy resze
3 monitorral viszont már jobban megy nekik is😊
Azt kétlem, hogy szimplán elbaszott valamit ami ekkora galibát okoz... ha így lenne, akkor azt már megtalálta volna, mert nem vagyunk olyan messze az RC-től, hogy ne lehessen visszafejteni a hibát.
Persze ez csak agyalás, és lehet, hogy nagyon messze vagyok az igazságtól! 😊
www.smart-bus.hu
Laikus esszel amugy nem lehet, hogy sok mindent atrakott a videokartyara, hogy az oldja meg sajat hardverbol ?
Meg offline ha sok az AI, es megbolondul nem tudja merre akar menni...
A fustot vedd le teljesen,atobbi effekt meg érdemes feltolni ..
Kivéve reflections static legyen...
Tudnátok egy programot ajánlani, mivel tudom megnézni hogy hogy dolgozik a CPU és a GPU játék közben?
Valaki feltudná ide tölteni a Stats Bar Plus legújjabb változatát??
CPU limit: a jelenlegi helyzet Kúnos elbarmolasa...
Nem került be új ficsor, de elfogytak hirtelen az I7-ek is😊
A dx api se limital jobban mint 3 hónappal ezelőtt 😊
Akkor mégse volt gond...
Most meg Ákos 7870 -e mellé nem találnánk olyan procit ami kihajtja LOL
MOD pálya: Steam/SteamApps/common/assettocorsa/content/tracks
Olyan formában tedd be a MOD tartalmat, ahogy a gyáriak is vannak.
Hőmérséklet figyelőnek pedig sztm az OV1 Info. LINK
Telepítési helye: Steam/SteamApps/common/assettocorsa/apps/python
Utoljára szerkesztette: Gadfly13, 2015.01.14. 15:20:23
simraceseries.com
Tudtok valami jó kerékhőmérséklet figyelő appot ajánlani?Ugyan oda kell másolni ahova a MOD-okat?
Köszönöm 😉 😊
Pont most láttam egy képet, BF4 mantle alatt multiban egy 4.4GHz-s 4690K 80%-s CPU kihasználtságot produkált átlagban... ezzel szerintem itt is kiegyeznénk! 😊
Részemről a vita lezárva, elnézést mindenkitől a sok offért...
www.smart-bus.hu
Utoljára szerkesztette: Gadfly13, 2015.01.14. 14:58:58
simraceseries.com
Leírtam az érveimet, ha annyi megy át belőle, hogy "szar az api ezért cpu limit", akkor a hiba nem nálam van. Elmagyaráztam az álláspontom, véleményem több megközelítésből, ha ez nem elég, akkor részemről passz.
Abban nem tudunk dűlőre jutni, hogy mi a CPU limit, minek menjünk bele abba, hogy mi és mennyire limitál? Vagy te belelátsz a grafikus meghajtókba, vagy a játékok motorjába?
www.smart-bus.hu
Veled nincs vita, mert nem akarod megérteni amit írtam. Van bármi háttérinformációd/tudásod (ami nem ph-ról származik) azon az egy mondaton kívül, hogy szar api ezért cpu limit?
Mi okozza? Mennyire limitál, mit limitál, milyen szituációkban jön elő?
Ha a GPU nem dolgozik 100%-n, nem dolgozik az összes mag ( ahogy írod ), az azért van, mert nincs mit feldolgoznia, az pedig azért van, mert a CPU felől nem jön elég információ!
Hogy ez a gyenge CPU, a DX API, a trehány programozói munka, vagy ezek összessége miatt van-e, az már részletkérdés, ami nem változtat a CPU limit definícióján. Mint ahogy az sem, hogy ez a limit szoftveres, vagy hardveres... mindegy, mindkét esetben CPU limitről beszélünk.
www.smart-bus.hu
www.smart-bus.hu
A gányolás a kódban, a DX szarságai miatt van, ami CPU limites szituációt okoz. Nem optimális az adott CPU kihasználása, de, ha emelsz az órajelén, vagy veszel egy erősebbet, akkor több fps-t kapsz, ergo a limitáló tényező a CPU. Ennek az oka már lehet magának a CPU-nak a képessége, illetve az adott grafikus API felesleges szoftveres terhelései is, de ez a lényegen nem változtat --- > ha a GPU nem dolgozik 100%-n, akkor nem kap elég adatot amit feldolgozhatna. Pont.
Utoljára szerkesztette: Solt, 2015.01.14. 14:28:53
www.smart-bus.hu
Ugyanaz van kb mint a procinál, ott se dolgozik az öszes mag ha egy programot elindítassz, vagy azt is az apira fogod?
Utoljára szerkesztette: Jackal, 2015.01.14. 14:23:40
Utoljára szerkesztette: Pitti, 2015.01.14. 14:20:03
CPU limited 200 FPS-nél is lehet, még valami extrém tudású Intel CPU mellett is. Ennél érthetőbben nem tudom leírni... ha a GPU nem dolgozik 100%-n, akkor nem kap elég adatot amit feldolgozhatna. Pont.
A PH-s agymosáshoz meg inkább nem írok semmit... nem akarlak megbántani.
www.smart-bus.hu
CPU limit akkor van, ha huzamosabb ideig van legalább 1 mag ami 100%-on dolgozik. Ha nincs, akkor nem cpu limit van, hanem gányolás a kódban. (vagy gpu limit)
Utoljára szerkesztette: Jackal, 2015.01.14. 14:16:42
A CPU limit irdatlan egyszerűen kimutatható... ha nincs meg a 100%-s GPU kihasználtság, akkor egyszerűen nem jut elég feldolgozandó anyag a GPU-nak. Hogy ez 800x600, vagy Full HD mellett jön elő, az hulla mindegy...
Ez nem függ attól, hogy mi a szakmám, mi a te szakmád, mit tanultál, illetve, hogy PH-s hülyeségnek titulálod. A linken amit beraktam, ott van a cikk írójának az elérhetősége... ő gyakorló informatikus, írd meg neki, hogy hülyeség a cikke.
www.smart-bus.hu