Assetto Corsa (és EVO)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

gordon 24
Igen ezt értem, csak sokan beszélnek arról, hogy online van problémájuk az fps-el. Nekem majd 6 éves a gépem, szóval nagyon nem erő gép, de még is szépen futtatja online. Persze nincs 3d fű meg füst meg bla bla.. De megy elég szépen.

Van egy e 6750 as 2.66 os pIV ami csak core 2
3 gb ram ddr2
Ehhez egy jó kártya gtx 650 1gb rammal.

Szóval nem egy atom villanás.
Utoljára szerkesztette: gordon 24, 2015.01.14. 20:27:23

Downhill!!

Ebbe belekötni sem lehet, GPU 99% végig, ha húzol rajta nő az FPS, színtiszta GPU limit! 😊 Online meg egyértelműen CPU limites, annak is a szoftveres verziója, hogy pontosak legyünk.

Hogy ez mennyire Kunos, illetve mennyire a DX sara, azt már nem fogjuk megfejteni. 😊 Ha ahogy Laci írja, még hozzá sem nyúltak a hibához, akkor lehet, hogy teljesen az ő saruk, ez kiderül ahogy belefognak. Ha az van amire én gondoltam, akkor sokkal jobb nem lesz, hacsak nem butít vissza valamit. Akárhogy is lesz, az sajnos tény, hogy a DX-nek komoly korlátai vannak, a drága gépeink tudásának a java része kihasználatlan... 😞

www.smart-bus.hu

Alexease
Az AI-nal szamolgatnia kell az AI-t, mert ok is vezetnek, birkoznak az autoval. Online "semmi" nem tortenik, csak kirajzolja a megfelelo helyre a dobozokat😊
gordon 24
Nekem olyan fura amiről beszéltek, mert nálam pl tök máshogy működik az egész :-) Én ai val képtelen vagyok játszani, mert ha hozzá rakok 15 ai nál többet, már írja a proci limitet, és szaggat mint a szar. Ehhez képest online 2x fős szerveren is teljesen kiegyensúlyozottan normálisan tudok játszani vele.

Nem tudom nálam miért van fordítva :-)

Downhill!!

Ezekkel a hozzászólásokkal (#26026 plusz ez) a saját szakmaiságodat minősítéd, a "szakértőzéssel" pedig a saját mentális állapotodat. Súlyos problémáid lehetnek, ha képtelen vagy anélkül vitázni, hogy a másikat hülyének nézd, ettől nem lesz igazad, csak lejáratod magad.

Értelmesen, több alkalommal is leírtam, hogy mi a CPU limit, erre beraksz két olyan mérést, ahol gyakorlatilag teljes GPU kihasználtságod van, és ezek után még te okoskodsz, meg szólogatsz be? Ez most valami vicc? 😄DD

Szerintem, ha egyetemi végzettséggel valaki a saját anyanyelvén képtelen egyszerű mondatokat értelmezni, az jobb ha csendben marad, de az a minimum, hogy ember módjára viselkedik és kommunikál. A hiba benne van bárkinél, de amit művelsz ma is, az már sok(k)...

www.smart-bus.hu

Gadfly13
Én is mértem, Solt #25975 hsz-e alapján.

Soc: i5-760, HD7870-DC2T-2GD5, 8GB DDR3 1333MHz

AC - OFFLINE (practice) - Seat Leon EuroCup 2014 - Silverstone

Alap órajeleken minden:
CPU: 2.93 GHz
RAM: 1333 MHz
GPU: 1100 MHz
VGA RAM: 1250 MHz

Eredmény:
CPU: 48%
GPU: 99%
FPS: 107

---------------------------------------

CPU alap órajelen, VGA -10%:
GPU: 990 MHz
VGA RAM: 1125 MHz

Eredmény:
CPU: 46%
FPS: 96

CPU alap órajelen, VGA +10%:
GPU: 1210 MHz
VGA RAM: 1375 MHz

Eredmény:
FPS: 116

---------------------------------------

VGA alap órajelen, CPU-
CPU: 2.55 GHz
RAM: 1160 MHz

Eredmény:

VGA alap órajelen, CPU+
CPU: 3.3 GHz
RAM: 1500 MHz

Eredmény:

Ez inkább GPU limit, mint CPU! 😄 Persze offline. Onlineban pedig a CPU kihasználtság 60% (kicsit emelkedik), viszont a GPU csak 52% (drasztikusan csökken), ezáltal az FPS is. Tuti, h a kóddal van a gebasz (persze tudtuk).

simraceseries.com

lac coo
Az AI szar, annak semmi köze semmihez, az mikor onli9ne előtt összeakadt valamivel, akkor visszabutitotta szinte a legelső béta állapotba, ott volt ilyen extra lassú ...

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

BooMiller
Vagy 20 ai és 5 különböző autó, ha már mértél lássunk a medvét...

BooMiller
Online mértél?😊

hogy teljes lkegyen az öröm, és meg volt a beállítás, mértem még egyet 800x600-ban is: procik 2db 80% körül, 2 db 70%, gpu 99% 250 fps
Remélem még itt van a szakértőnk, hogy erre valami magyarázatot adjon me nem értem, pedig cpu limites az api is a játék is...

UI: csak tudnám mért ilyenekre cseszem el az időm, mikor haladhatnék a dashboard-al is...
Utoljára szerkesztette: Jackal, 2015.01.14. 18:58:04
Csütörtökön és vasárnap kerül megrendezésre a GT3 Tesztkupa 3. fordulója a Nürburgring-en!

A futamra való felkészülés során Michelisz Norbi idejét megelőzve Tóth Gábor két autóval is WR időt futott és megosztotta a setup-ját is az oldalon!

A futamok csütörtök és vasárnap este 20:30-kor indulnak, a részvétel nyílt, viszont előzetes nevezés szükséges. A futamokhoz és bajnoksághoz még mindig megéri csatlakozni, hiszen a 6 futamból a 4 legjobb eredmény számít bele a végértékelésbe, így még mindenkinek lehet esélye a végső győzelemre és az izgalmas fődíj elnyerésére! A magas résztvevőszámnak köszönhetően pedig mindenki találhat magához méltó ellenfelet, garantáltan senki sem fog unatkozni a futamokon! <#wink>

Versenykiírás + setup: AC GT3 Tesztkupa - Nürburgring
További GT3 futamok: Assetto Corsa GT3 Tesztkupa
Utoljára szerkesztette: neilszab, 2015.01.14. 18:58:54

lac coo
Barkács cucc, azok mindig ilyenek, egyik gépen jó másikon nem 😊

Mértem egyet most, kb barcalaci setupjával: proci magok 60-62%, gpu 99% 130fps. Fos ez a directx, én mondom. 😊
Utoljára szerkesztette: Jackal, 2015.01.14. 18:47:41
lac coo
Hát én most felmentem egy 20 fős német szerverre, nem igen ment az 60 alá ....
ezt a processzor használatot hol tudom játék közben nézni ?

barcalaci84
3 monitorral meg akar az a kombi is jó lehet😊
Ac hoz jelenleg nem lehet ajánlani semmilyen gépet,...
Intelt semmiképp,ahogy látom 😊
Kártyával meg se AMD se nvidia😊
Szigorúan online 20 fő vagy affelettrol beszélünk...fogadni mernek a tiéd is malmozik ilyen körülmények közt...
Ez még istenes az orosz fejlesztőkhöz képest... náluk, ha kritikát fogalmazol simán kiraknak a fórumról! 😄

Ja, hogy még nem is dolgoztak rajta? Akkor tényleg bármi lehet... 😊 Mindenesetre kíváncsi vagyok mi lesz ebből...

www.smart-bus.hu

lac coo
akkor az az i7-es gép azzal a kártyával kukába való 😊))

barcalaci84
Kúnos kB úgy viselkedik mint egy internetszolgaltato...indítsd újra a routert stb gyenge a géped és hasonló aranykopesek 😊
De 2 hónap után végül csak írtak h lehet valami tényleg náluk nem stimmel...
Még nem dolgoznak rajta,de már elismerik h akár létezhet is a probléma 😊
Már nem mérik írni h gyenge a géped mert valószínűleg ők gyengébbek használnak mint a panaszkodok egy resze
barcalaci84
Akkor az i7 +970 seknek se 40 -60 fps lenne online 20 főnél 😊
3 monitorral viszont már jobban megy nekik is😊
Szerintem az RC-vel bejött pár plusz erőforrást igénylő kód a játékba, de nem működött helyesen, ennek következménye volt a hanghiba, és amikor ezt orvosolta, akkor kezdtek el működni rendesen ezek az új kódok, és ennek a következménye az a többletterhelés, ami a multiban csúcsosodik ki. Ha így van, akkor érdemi változás nem nagyon lesz, max csak akkor, ha ezeket kiveszi. Kérdés, hogy milyen plusz számítás, effekt, bármi került a játékba az RC-vel, ami esetleg nélkülözhető... ha ilyen nincs, akkor nagy csoda nem várható...

Azt kétlem, hogy szimplán elbaszott valamit ami ekkora galibát okoz... ha így lenne, akkor azt már megtalálta volna, mert nem vagyunk olyan messze az RC-től, hogy ne lehessen visszafejteni a hibát.

Persze ez csak agyalás, és lehet, hogy nagyon messze vagyok az igazságtól! 😊

www.smart-bus.hu

Én még nem láttam 1.0-nál újabbat
lac coo
De ha visszarakom a regi woodoo kartyamat, az tuti 100 %-on dolgozik ( mar ha elindulna persze... 😊)))

Laikus esszel amugy nem lehet, hogy sok mindent atrakott a videokartyara, hogy az oldja meg sajat hardverbol ?

Az ok, de melyik verzió ez? 1.0, 2.0 vagy 2.5-ös? Vagy más...?
Racedepartmenten tuti fent van.
Pályák. Ez melyik Road America pálya?Link
lac coo
Online is stabil...Nagy ritkan nagy karambolnal esik csak le.
Meg offline ha sok az AI, es megbolondul nem tudja merre akar menni...

Nem csinál valaki egy fps kísérletezős szervert?
WTCC 2014 MOD, ingame képek:

barcalaci84
Msi afterburner 4.1 kell neked...
A fustot vedd le teljesen,atobbi effekt meg érdemes feltolni ..
Kivéve reflections static legyen...
Online is? Mert offline én is használom a vsync-et, szerintem tökéletes így, viszont online nem merem, mert ha leesik 60 fps alá, akkor 30-ra rakja, ami viszont már nem jó. Mindig állítgatom mielőtt felmegyek szerverre...
Nekem i5 4440 3,1ghz Hd 7870Oc 2gb 8gb DDR3 1600Mhz gépem van. Most állítgattam a videóbeállításokat külföldi szerveren 24 autóval. Akár hogy állítottam sehogy se tudtam max 70fps-nél többet kifacsarni belőle ha levettem az értékeket leszaladt az fps-em 39-ig és nagy volt az fps ingadozás. Mindent felvettem max-ra a füstöt levettem very low-ra. Így a legstabilabb és 50-60 fps között mozog most.

Tudnátok egy programot ajánlani, mivel tudom megnézni hogy hogy dolgozik a CPU és a GPU játék közben?

Valaki feltudná ide tölteni a Stats Bar Plus legújjabb változatát??
bardocz
Offline nekem is. Online meg... Na nem mintha mostanában túl sokat játszottam volna vele.
lac coo
NNekem a kozepes gepen a fix 60 fps megvan, szoval nem erdekel a limit, mert ha 120 lenne akkor is levagnam 60- nal az input lagom miatt 😊)))))

barcalaci84
Szóval :mini stats bar plus😊

CPU limit: a jelenlegi helyzet Kúnos elbarmolasa...
Nem került be új ficsor, de elfogytak hirtelen az I7-ek is😊
A dx api se limital jobban mint 3 hónappal ezelőtt 😊
Akkor mégse volt gond...
Most meg Ákos 7870 -e mellé nem találnánk olyan procit ami kihajtja LOL
barcalaci84
OV 1 -rol én elbeszélések😊
Mini statisztika bár plus jóval kevesebbet eszik most is..
Gadfly13
MOD autó: Steam/SteamApps/common/assettocorsa/content/cars
MOD pálya: Steam/SteamApps/common/assettocorsa/content/tracks
Olyan formában tedd be a MOD tartalmat, ahogy a gyáriak is vannak.

Hőmérséklet figyelőnek pedig sztm az OV1 Info. LINK
Telepítési helye: Steam/SteamApps/common/assettocorsa/apps/python
Utoljára szerkesztette: Gadfly13, 2015.01.14. 15:20:23

simraceseries.com

Melyik mappába kell a MOD-okat bemásolni? Ki kell csomagolni?
Tudtok valami jó kerékhőmérséklet figyelő appot ajánlani?Ugyan oda kell másolni ahova a MOD-okat?
Köszönöm 😉 😊
Tökéletes végszó, annyit tennék hozzá, hogy a DX API is ludas ebben, nem véletlen, hogy nem ez az egyetlen olyan játék, ami online elvérzik, vagy legalábbis sokkal rosszabbul fut mint offline...

Pont most láttam egy képet, BF4 mantle alatt multiban egy 4.4GHz-s 4690K 80%-s CPU kihasználtságot produkált átlagban... ezzel szerintem itt is kiegyeznénk! 😊

Részemről a vita lezárva, elnézést mindenkitől a sok offért...

www.smart-bus.hu

Gadfly13
Úgy érzem kicsit elterelődött a téma! Az AC esetében szerintem is CPU limitről beszélünk (írtam is), viszont nem a HW-ból adódóan, hanem egyszerűen maga az AC (azon belül a rossz kód) hozza ilyen helyzetbe a CPU-kat (tehát nem használja ki teljesen). Mindezt igazolja, hogy korábbi verziónál "viszonylag" jól működtek a dolgok, FPS is volt magasabb online létszám esetén, viszont egy update gallyra vágta az egészet és azóta ilyen. Erről a problémáról már novellát lehetne írni AC fórum hsz-ekből is ill. Stefano-ék is tudják és nem véletlen twittelget mostanában ezzel kapcsolatosan. Kérdés, hogy mit mennyire fognak/tudni megoldani. Simán el tudom képzelni, hogy már annyira átláthatatlan a kód, hogy ők is tűt keresnek a szénakazalban és a következő updateben csak félmegoldásokat kapunk.. <#smile>
Utoljára szerkesztette: Gadfly13, 2015.01.14. 14:58:58

simraceseries.com

"Mi visz rá egy mérnököt hogy harmadannyiért szerelgesen gépet, meg írogasson cikkeket?" Ez mi mást jelent, mint, hogy lenézed? Neked tök mindegy ki írta a cikket, ha PH, akkor mindenki hülye, legyen az Abu, Oliverda... Ez a te kereszted, ha nem érzed, hogy ezzel hol a probléma, akkor ezen én biztos nem fogok tudni változtatni.

Leírtam az érveimet, ha annyi megy át belőle, hogy "szar az api ezért cpu limit", akkor a hiba nem nálam van. Elmagyaráztam az álláspontom, véleményem több megközelítésből, ha ez nem elég, akkor részemről passz.

Abban nem tudunk dűlőre jutni, hogy mi a CPU limit, minek menjünk bele abba, hogy mi és mennyire limitál? Vagy te belelátsz a grafikus meghajtókba, vagy a játékok motorjába?

www.smart-bus.hu

#25993 -ben nemtom hol volt személyeskedés, dolgozd fel amit mondtam, elég ha az témába vágó részeket értelmezed.
Veled nincs vita, mert nem akarod megérteni amit írtam. Van bármi háttérinformációd/tudásod (ami nem ph-ról származik) azon az egy mondaton kívül, hogy szar api ezért cpu limit?
Mi okozza? Mennyire limitál, mit limitál, milyen szituációkban jön elő?
Fordítva szerintem az ül a lovon, aki szerint a CPU vár a GPU-ra.

Ha a GPU nem dolgozik 100%-n, nem dolgozik az összes mag ( ahogy írod ), az azért van, mert nincs mit feldolgoznia, az pedig azért van, mert a CPU felől nem jön elég információ!

Hogy ez a gyenge CPU, a DX API, a trehány programozói munka, vagy ezek összessége miatt van-e, az már részletkérdés, ami nem változtat a CPU limit definícióján. Mint ahogy az sem, hogy ez a limit szoftveres, vagy hardveres... mindegy, mindkét esetben CPU limitről beszélünk.

www.smart-bus.hu

A CPU limit jelenségének a szempontjából lényegtelen, hogy milyen engine... 😊 Nyilván a trehány munka erre rátesz egy lapáttal... vagy kettővel. Lásd DCS, ArmA, stb... 😊

www.smart-bus.hu

BooMiller
Az hagyján, de teszik mindeszt egy kokány game engine mellett..... össze vissza van drótozva, mindenféle össze dobált szar benne hagyjuk, és ettől normális működést vártok? eleve vicces mily Nvidia hardware milyen AMD-el van pariban😄DD Miközben tudásilag egy fos...

Te hol szocializálódtál, hogy egy vitában te nem a vita témájával foglalkozol, hanem a másik személyével, vagy azzal, hogy mit csinál? Most komolyan, ez mire jó?

A gányolás a kódban, a DX szarságai miatt van, ami CPU limites szituációt okoz. Nem optimális az adott CPU kihasználása, de, ha emelsz az órajelén, vagy veszel egy erősebbet, akkor több fps-t kapsz, ergo a limitáló tényező a CPU. Ennek az oka már lehet magának a CPU-nak a képessége, illetve az adott grafikus API felesleges szoftveres terhelései is, de ez a lényegen nem változtat --- > ha a GPU nem dolgozik 100%-n, akkor nem kap elég adatot amit feldolgozhatna. Pont.
Utoljára szerkesztette: Solt, 2015.01.14. 14:28:53

www.smart-bus.hu

Alul irtam mikor van cpu limited, te ülsz fordítva a lovon. ha a vga nem dolgozik 100%-on, az egyet jelent, hogy a magok (amiből kurva sok van) köszül nem dolgozik az összes egyfolytában. Pl. mert a renderelést csak olyan mértékben tudták párhuzamosítani. (valakinek épp nem jutott munka, vagy vár egy másik mag eredményére)
Ugyanaz van kb mint a procinál, ott se dolgozik az öszes mag ha egy programot elindítassz, vagy azt is az apira fogod?
Utoljára szerkesztette: Jackal, 2015.01.14. 14:23:40
Tök jó, hogy mindketten tök ugyanazt mondjátok, mégis vitatkoztok <#vigyor2>

Utoljára szerkesztette: Pitti, 2015.01.14. 14:20:03

Én meg arra kérlek, hogy ha vitázol velem, akkor érvekkel tedd azt, vagy fejezd be. Ennek a "te ki vagymit tanultálPHnminden hülyeség" zagyvaságnak semmi értelme! Érvelj, győzz meg egy korrekt vitában, emberi stílussal. Ha így teszel, megemelem a kalapom... Én nem azért vitázom, hogy nekem legyen igazam, hanem azért, hogy tanuljak! Ha valaki valamit jobban tud nálam, észérvekkel meggyőzhet!

CPU limited 200 FPS-nél is lehet, még valami extrém tudású Intel CPU mellett is. Ennél érthetőbben nem tudom leírni... ha a GPU nem dolgozik 100%-n, akkor nem kap elég adatot amit feldolgozhatna. Pont.

A PH-s agymosáshoz meg inkább nem írok semmit... nem akarlak megbántani.

www.smart-bus.hu

Mit jelkent a gyakorló informatikus? 😊 Mi visz rá egy mérnököt hogy harmadannyiért szerelgesen gépet, meg írogasson cikkeket? (amit tudok róla hogy több évnyi fórumlakóból belobbizta magát ph-s "újságírónak"😉
CPU limit akkor van, ha huzamosabb ideig van legalább 1 mag ami 100%-on dolgozik. Ha nincs, akkor nem cpu limit van, hanem gányolás a kódban. (vagy gpu limit)
Utoljára szerkesztette: Jackal, 2015.01.14. 14:16:42
Minden rossz szándék nélkül, abból amit leírsz ez nem derül ki.

A CPU limit irdatlan egyszerűen kimutatható... ha nincs meg a 100%-s GPU kihasználtság, akkor egyszerűen nem jut elég feldolgozandó anyag a GPU-nak. Hogy ez 800x600, vagy Full HD mellett jön elő, az hulla mindegy...

Ez nem függ attól, hogy mi a szakmám, mi a te szakmád, mit tanultál, illetve, hogy PH-s hülyeségnek titulálod. A linken amit beraktam, ott van a cikk írójának az elérhetősége... ő gyakorló informatikus, írd meg neki, hogy hülyeség a cikke.

www.smart-bus.hu