42876
-
#29496 Én ránézésre fel se tudnám rakni az asztalomra, a billentyű tartóhoz szerintem férne oda a rögzítés miatt. Pedig akkor lehetne a g25 váltója kézifék. -
#29495 szerintem nem, jó a váltó út, meg a váltó rúd magassága is, szépen kényelmesen "kézre áll"
most így utólag jut eszembe, hogy még képet se csináltunk, sorban indítgattam a játékokat és mentem néhány kört, fél óra után már egész jól megszoktam, majd hamarosan meglesz sajátom, azt majd többet tudom tesztelgetni :D
Utoljára szerkesztette: SZABl, 2015.05.03. 15:44:36 -
#29494 Nem túl hosszú a váltó útja? Nekem videón úgy tűnt, FB-n írtam is neki, hogy én azt változtatnám. -
#29493 aqva ez elég sz@r futam volt, de bitang erős nagy győzelem.! -
#29492 a Herry féle váltó is fullfém, de nincs nagy hangja, nem csapódik neki a kulisszának, a kormányom csattogása sokkal hangosabb :) -
#29491 Én az autókban lévő váltóra gondoltam. Ha jól értem akkor a motoroknál az emberi tényező sokat számított, ami autóban ilyen szempontból elenyésző. Pont egy körmöskapcsolónak a végeselemes vizsgálatával szórakoztam a hétvégén. Kár, hogy csak egy 10Nm-es csónakmotorhoz terveztük az egész cuccot, kb örökéletű az egész. -
#29490 Hallanád a fanatec váltót, egész mély hangja van a totál fém hát miatt :)))) -
GeriDoc #29489 Szerintem ez az egyik legkomolyabb szek. váltó szimhez annak, akit nem zavar a csattogása. Én pl. nem tudnám használni az esti futamokon, de valóság érzetre ez nagyon jó lehet. De mondom, nekem pl. egy "játékabb" váltó sokkal jobb, sőt nálam már a G25 pillangó kattogása is zavaró (gondolom sokan vagyunk így ezzel). -
#29488 MotoGp-ben?
Nagyon-nagyon összetett, nem hiába csak másfél-két éve száműzték a kuplungot. sosem volt egyszerű, mert a száraz kuplung rántása túl direkt akkor amikor egy amúgy is kényes dőlésszögben van a versenyző és a technika. Nagyon könnyen kibillen hiszen nem kormánnyal tartja az ívet, hanem egyensúlyoz.
..ez a legjobban akkor volt látványos mikor megjelentek a négyütemű motorok, és velük megjelent a motorfékhatás, az első évben az 500cc 2T verte az 990cc-s 4T-t, mert nem tudtak normális féktávot venni, visszaváltásnál olyan motorfékreakciót kapott a versenyző, hogy képtelen volt íven fordulni.
...és azóta is nagyon jellemző az ívtörés, ami még a kétütemű királytageróriában szinte nyers és kezdő technika volt, a jó versenyzők 'folytak' a pályán, és nagyon jó kanyarok kellettek ahhoz hogy látható overpower legyen a hátsókeréken.
Jelenleg viszont keresztbe törve esnek a fékre, és rögtön teljes gumifelületet adva a kigyorsnak ahogy lehet állítanak a kanyarcsúcs után. Bizonyos pályák bionyos kanyarjaiban pedig drift van, nem egyszerű ívszűkítés, hanem drift....persze itt is van TC, szal sok minden függ pályahőtől és gumiválasztástól is, mert a gumit be kell osztani...de azért bizonyos kanyarokban nagyon látványosak.
Szal nagyon nem egyszerű a kuplung elhagyása.
Utoljára szerkesztette: b type free, 2015.05.03. 13:18:45 -
#29487 Megoldottam, köszönöm ,egy Pinacle Game Profiler cuccal ....:) -
#29486 Körmös kapcsolóval csak be kell húzni fokozatba és megvan a váltás nem? Nem kell hozzá semmi különösebb elektronika, nem? -
GeriDoc #29485 Ha fordítva gondolod, akkor én azt használom. A TC meg az ABS van kirakva a joy gombokra. Mit szeretnél? (Ha Dirt téma, írtam oda is:) )
Utoljára szerkesztette: GeriDoc, 2015.05.03. 13:03:33 -
#29484 Ez már szabályoktól függ, technikailag már bármit..az pl. hogy a MotoGP buzierős motorjain sem használnak kuplungot csak rajtnál...megsérült az egyik élversenyző kézfeje, és mondta hogy a támasztás nagyon kemény, és szerencse hogy kuplungot már nem kell használnia csak a rajtnál..
egy nyomon haladó brutális súly/lóerő arány, és tenyérnyi tapadási felület.....és semmi kuplung, mindent megcsinál a váltóeletronika. -
#29483 a g27-et egy ujjal pöckölheted, ezt meg meg kell markolni rendesen, de jelentősen jobb mint a g27, amúgy jövőhéten lesz G25-el is tesztelve, nekem csak DFGT-m van, de azért használtam már párszor G25-öt és G27-et is :D -
#29482 Azt sosetudjukmeg:D
De pihepuhat tuti nem csinalnak, meg ha tudnanak, akkor sem. Nem a hangulat miatt, hanem kell valami valodi, normalis, erezheto mechanikus visszajelzes a pilotanak is.
Verseny botvaltobol (elvileg:P) alapvetoen ket valtozat van: a full mechanikus, amikor kozvetlenul a valtot "tologatod", meg a hidraulikus. -
nagy891229 #29481 És ha g27-hez szeretném a váltót? A g27 váltójától mennyire külömbözik? Mennyivel élethűbb? -
#29480 Amugy milyen erzes mondjuk egy GT2 _ben a borvalto ? :)
Pihe puha mint egy joystick, vagy valami szerkezetet is mozgat ? -
#29479 persze, majd az is lesz, rF2-be, AC-ba, RR-be stb próbálgattuk, AC-ba még szoftveres hiba van (a kuplunggal), de ezt majd Kunos javítja :DD
(kuplungos pedállal ezzel se lenne gond)
most még egyszerűbb rugó van benne, de egy DFGT-hez képest már így is jelentősen realisztikusabb, de hamarosan megkapja a durvább rugókat :)
szerintem nagyon jól visszaadja valódi váltó hangulatát, valahol a két váltó között van most így ezzel a rugóval, de nekem ne is legyen olyan mint egy új fiesta váltója, mert nem azt a hangulatot szeretném megkapni tőle, ez inkább egy jó kis VFTS jellegű lesz, nem kell vele finomkodni mert bírja, sőt szereti is :D
a rögziés nagyon masszív, jelenleg az asztal lapja hamarabb lejön a váltóval együtt, mint a váltó az asztalról, de erre is van már tervbe megoldás :D -
#29478 Valaki csinalt mar olyant, hogy valami vezerlot billre rakott ?
Talaltam egy Joy To Key nevu cuccot de nem birok vele ...:) -
#29477 -
#29476 Ja es hogy medve allo vagy nem?:))) -
#29475 persze, de egy oldalas alapos tesztet érdemel legalább.. :)
..
milyen ellenállása van a váltásnak, mennyire könnyen jár,...egyáltalán 'feelingben' mennyire kapcsolószerű és mennyire váltószerű.
tök mindegy, mert mindkettőnek van már létjogosultsága, de még is hova tartozik a '90-s évek botváltóihozváltóihoz, vagy a 2010-s évek botváltóihoz?
A rögzítés mennyire bírja a rántásokat? -
#29474 Itt van most mellettem Gábor, előttem meg a váltó, kipróbáltuk már néhány játékban, van eseteleg valami kérdés a váltóról, vagy hogy mit nézzek meg ? :D
Utoljára szerkesztette: SZABl, 2015.05.03. 13:24:22 -
Zozzer #29473 Még mindig összeomlik nálam a hang időnként. Eleinte kis visszhanggal kezdődik, 1-2 kör után recsegéssé romlik a helyzet. Pedig le van véve normálra a késleltetés. Van már erre valami megoldás? -
#29472 Nyáron lesznek valahol versenyek a C9-cel? Akkor végre ráérnék, nem csak néha 1-1 körre. -
#29471 LOL. dől a kanyarban rendesen az ember :)) -
Zozzer #29470 kicsit off . Csak találtam valahol, gondoltam megosztom veletek. Pár percet elszórakoztam vele :) -
Pitti #29469 pont nem egyszerűbb, mert ott van egy csomó app ami nem jó semmire, függetlenül attól, hogy mennyire értékelték... De természetesen nem okoz problémát, hogy megtaláljam a megfelelőt, csak mindegy na...
Utoljára szerkesztette: Pitti, 2015.05.01. 18:04:32 -
Jackal #29468 NFS :)
De a grid1-ben tényleg jól lehetett ilyennel ökörködni. -
#29467 Nagyon kemény :D -
neilszab #29466 DTM '93 Bajnokság: 2. forduló - Silverstone - 05.03
Most vasárnap kerül megrendezésre a DTM bajnokság 2. futama, este 21:00-kor kezdünk, így mindenkinek bőven lesz ideje hazaérni a Hungaroring-ről!
A 6 fordulós sorozat végértékelésébe a 4 legjobb eredmény számít bele, így még mindenkinek van esélye harcba szállni a bajnoki helyezésekért és az izgalmas fődíjért! Az előző futamon közel 60-an vettek részt, így a nagy mezőnyben mindenki találhat magához méltó ellenfeleket, a részvétel NYÍLT, gyertek!
Futamkiírás: http://forum.gtr-masters.hu/showthread.php?5250
Prekvalifikáció: http://www.gtr-masters.hu/prequal/AC2015_DTM -
#29465 0:20-tol az ujrainditas kiralysag:DDD
-
#29464 Goldboy ! Nem lattal valamit valahol, hogy lehetne a valtot billentyukhoz rendelni?:-)
Utoljára szerkesztette: lac coo, 2015.05.01. 10:40:18 -
#29463 ja tényleg:) javítottam:) -
GeriDoc #29462 Zozzer problémáját már úgy néz ki megoldottuk.
Driftre itt van egy egész jó leírás, ez működik az AC-ban is.
Illetve Keiichi Tsuchiya-nak van a Drift Bibliája, ebben bemutatja az összes technikát részletesen:
Utoljára szerkesztette: GeriDoc, 2015.05.01. 09:49:13 -
#29461 privát jelenleg -
#29460 a szerdai bahraini 34 körös versenyről egy kis videó pár csatámról:
jó kis verseny volt, kár h az elején kiforgattak és sérülhetett az autó kicsit, de nagyon élvezetes volt a verseny ...na meg kerékcserénél feltettem a medium gumit , amivel nem voltam gyorsabb, és még el is fogyott elég hamar... -
#29459 Szerintem nincsen játék ami így tanít drifeltni, de az LFS, akár csak a demo, még mindig a legjobb erre. -
Nekrofil #29458 Kalibrálod a pedálokat, mielőtt elkezdesz játszani? Ha csak bedugod a kormányt, akkor a kormány megkeresi a végállásokat, de a pedálokban addig nem fogja tudni mi a végpont, amig egyszer le nem nyomod tövig.
Más: milyen játék tanít driftelni? tehát leírja hogy mit hogy merre ilyesmi -
Zozzer #29457 Köszi! Eddig bevált.