42876
-
Tyuki80 #29936 Az igazság az,hogy nem volt könnyű dolog belőni az autót a kvali hiánya miatt.Így az első versenyre kicsit a futóművön állítottam:kerékösszetartás,kerékdőlés és a váltóáttételt tettem hosszabbra(ez utóbbi hiba volt,mert lomha lett tőle a gép11:15 ös időket tudtam csak hozni,de így is 19. helyről meg lett a 6.)A második futamomra röviditettem a váltón,de az 5. sebességnek a vége kevés volt,mert a tempós részeken a lejtőkben már ledadogott 200 nál.Így számomra az utolsó futamomnál lett meg a jó beállítás,amikor rövidebb első 4 sebességgel,de hosszabb 5.-el mentem.(219 volt a vége,ha jól emlékszem,ebből 210 et hozott is a már említett helyeken),így ugrott a kanyargós részeken és a végsebesség is megvolt.
Az ilyen "egyszerűbb"autóknál szerintem a váltón kívül nagyon nincs sok jelentősége a setupnak,mert nem egy bonyolult technika,ellenben gyorsan vezetni már melósabb,de nagyon szórakoztató. -
#29935 Mennyi a qhd moncsi input lagja? Ami neked van? -
#29934 Azt tegyuk hozza hogy a mpnitorok tobbsegenek pont ugyan olyan szat az input lagja:ddd TV csak gaming modban szabad nezni merr akkor kiveszi az utolagos postprocesst, most pl a egyik legolcsobb tv a bestbuy LG IPS es 27millisec az input lagja+42 coll brutto 90e forint. Sonyk tudnak 20 alatt, de vannak monitorok amiknel 40-70 input lag van... -
neilszab #29933 Én azt írtam, hogy 27-es felett lesz gáz...
mod: ja, látom alul már 24-est írtam, ott csak elütöttem.
Utoljára szerkesztette: neilszab, 2015.05.27. 00:55:19 -
neilszab #29932 Itt az én Alfa Romeo GTA setup-om, egyszerű ökölszabályok szerint fickósítva, hogy jobban harapja a kanyarokat és jobban dobálja a farát a mókához!
Itt találsz egy csomó használható setup leírást (magyarul is, csak görgess az aljáig ), ezek közül a leghasznosabb az első Setup Guide nevű táblázat, ami igen egyszerűen és tömören írja le, mi mit okoz, illetve itt van némi támpont a kezdéshez: nulláról kezdeni...
Utoljára szerkesztette: neilszab, 2015.05.27. 00:52:20 -
#29931 Azért egy 27-es monitornál az 1080p még simán jó szerintem. -
#29930 Hát nem tudom, az arcba tolás kell szerintem ,hogy helyén legyen a szélvédő távolság, és 3X24 coll is már 150 cm szélesség...Az azért nem olyan rossz . -
neilszab #29929 Két módja van annak, hogy megnöveld az általad látott kép méretét, vagy minél nagyobb kijelzőt veszel, vagy minél közelebb teszed magadhoz a kijelzőt. (példa: a régi konfigom)
Én a TV-ét monitornak használni dolgot két okból nem javaslom, egyrészt mert a TV-nek borzalmas az input LAG-ja, alig van 1-2 típus 40 ms alatt (ami még mindig rengeteg), másrészt mert 27'-es méret felett szerintem elviselhetetlen a Full HD felbontás pixelsűrűsége, egy 32-es TV képe monitor távolságból nagyon csúnya látvány az én szememnek.
Ha 24-es méret fölé akarsz menni, akkor a felbontást is növelni kell, QHD, 4K, vagy nem rosszak ezek a 21:9-es monitorok sem, többhöz volt már szerencsém, nekem nagyon bejönnek. Mos egy 32-es QHD monitort hajtok, szimulátorozáskor az arcomba tolva, ez így elég baba, de egy ugyan ekkora Full HD TV sztem használhatatlan. Ha meg messzebb tolod magadtól, akkor meg semmit sem nyertél vele...
Utoljára szerkesztette: neilszab, 2015.05.27. 00:32:07 -
#29928 Tyuki: Remélem igazából nincs harag, csak félreértettük egymást, valami hülye idő miatt hogy ki milyen gyors, és remélem jössz máskoris -
GeriDoc #29927 Első körben állíts váltó áttételt esetleg,a többit hagyd. Ha a célegyenes végére 3 mp-et kapsz, akkor nem csak a beállítással vannak gondok. Valszeg túl későn kezdesz kigyorsítani. Nézzed a nálad gyorsabbakat, hogy hogy mennek, hol fékeznek, mikor gyorsítanak. Abból sokat lehet tanulni. -
#29926 Csak érdeklődés szintjén kérdezem, hogy ha ez volt az első alkalom, hogy használtad a vasat, akkor mégis hogy lőtted be a beállításokat? Én tavaly nyáron bújtam végig mindenféle futóműves egyetemi anyagot és netes cuccot, hogy ne legyek már tök sötét egy beállításhoz, de ezek a játékok nem éppen úgy működnek teljesen mint a valóságba. Arról nem is beszélve, hogy már a rajtegyenes végére volt 3 másodperc minuszom, pedig ugyanúgy tövig tapostam, mint mindenki más :D
Szóval ebbe a szimulátorba mi ajánlott beállítás? :) -
Tyuki80 #29925 Na srácok ez a mai fun már nagyon hiányzott!Jó kombó,a szimes magyar mezőny színe java!Színvonalas futamok,nagy csaták,űridők,jó volt ez most nagyon.Az autót ma próbáltam először itt (szinte máshol sem mentem nagyon),de nagy feeling hajtani.Kicsit olyan 70-80 as évek beli olasz krimi hangulata volt,mikor a kanyarokban dőlt a kasztni:)
A legjobb időm 10:59,000 de Kiss Norbi 10:45 ös ideje valami hihetetlen volt.Ha nem a saját szememmel látom el sem hiszem.
-
#29924 Na voltam fent kicsit, de csak fél 9-től. Próbáltam az alfába valami driftbeállítást összehozni, nem is lett olyan rossz, de sokat kell faragni benne.... -
#29923 TV-ről van szó:) Nagy vonalakban annyi a különbség hogy nem éleszti fel a gép:) -
#29922 Most tök jól elbizonytalanítottatok :D
Hol próbáljam ki ezeket? 40" os monitort még nem is láttam, csak tv-t :D -
#29921 bájos az időnként feltűnő egérkurzor ott középen ;)
szerk: köszi h levetted :))) itthon is mmindig megőrjít...
Utoljára szerkesztette: arty, 2015.05.26. 19:05:44 -
#29920 Mielott beruhaznal ra probald ki valakinel, na meg azt is, hogy egy darab 37 " vagy nagyobb tv-t beteszel az arcodba, megnoveled a fovot, megkapod kb ugyanazt az erzest, harmad akkora gepigennyel, 0 maceraval. Nekem utobbi sokkal jobban bejon, igy ha neha ramjon ez a mania, akkor igy cselekszem. -
#29919 http://www.twitch.tv/n3suten -
#29918 3 db 22" nem lesz kicsi?
3 db 32"-en játszott haver az egyik ilyen szimbérlős cégnél és a másik gépen, amin én játszottam ott 3x40" volt és az volt az, ahol már "ott" éreztem magam és nem a "monitorokat láttam", ha értitek...
Utoljára szerkesztette: arty, 2015.05.26. 17:40:40 -
#29917 Nem tudod torzítani a képet a monitorokhoz képest, ezért lesz fals.. -
#29916 A megfelelő arányok miatt magának a játéknak is támogatnia kell a 3 képernyős megjelenítést. Persze bármit meg lehet jeleníteni 3 monitoron, de ahol nincs támogatás ott max széthúzza aránytalanul a képet. Pont Pitti írt erről korábban a PC topikban, hogy ott nem igazán megoldott. link -
#29915 Hát elég sok játékot láttam már több monitoron és nem igazán vágom, mi lehet a rossz benne. Leosztja a képet 3 felé és csoki. Az hogy néhány helyen az A oszlop nem az igazi, az sztem csak megszokás kérdése. A Lényeg, hogy láss eleget :)
Utoljára szerkesztette: mulli1986, 2015.05.26. 14:55:40 -
Pitti #29914 Még azt kell tudnod mielőtt ilyen kiadásokra szánod el magad, hogy igazi 3 monitoros megjelenítést csak AC tud, talán még iRacing, de ott nincs tapasztalatom.
Egyéb játékoknál nem jó a kép 3 monitoron. Viszont AC megjelenítése kárpótol mindenért :) -
Pitti #29913 Ja így jó, ha a középső csak típusban márkában tér el akkor az teljesen jó lehet. Nekem is más típus a középső, igaz samsung mindegyik. Nagyon kicsit eltérés van a színek megjelenítésében, de a monitor menüjéből RGB fényerő kontraszt és gamma állítgatásokkal szinte tökéletesen egyformára hozható. -
#29912 Erre meg megpróbálok benevezni, remélem hazaérek addig :) -
#29911 Úgy, hogy most van egy 22-es ASUS 1680*1050-es felbontással, és még venni akarok 2db 22 colosat szintén 1680*1050-es max felbontással. Nem kell sztem a 3 monitorhoz fullHD, így a kártya is jobban bírja, 3 ekkora monitor, meg sztem bőven elég :) -
Pitti #29910 Hogy érted, hogy a "középső tér el" a 3 monitornak egyformának kell lennie, méretben és felbontásban. Különben nem lesz "egyben" a kép. -
Pitti #29909 Vannak nagyon jó kis demók, pl hullámvasút, vagy repülés a grand kanyonban, lehet nézelődni 3D-ben, tök jó, de ezzel vége is a szórakozásnak.
Pl én néztem vele 3D filmet, nagyon jó élmény, de a felbontás nagyon rossz. Főleg 16:9-es képnél még kisebb a kép szemenként. igazából kevesebb mint a negyede. Kinőttem már a 320*240-es avi-t :)
Utoljára szerkesztette: Pitti, 2015.05.26. 14:20:24 -
#29908 Akkor marad, hogy valamikor ha Győrben látok 2 22 colos monitort, akkor szépen megveszem őket. Elvégre, ha csak a középső tér el, akkor az még nem olyan gáz, főleg ha mind3 válaszideje és felbontása ugyanaz :) -
Pitti #29907 persze, hogy rosszabb. A 3 monitoron igazi élmény vezetni, ezen meg kiguvad a szemed, hogy láss valamit aztán úgyse látod :)
-
Pitti #29906 Valahogy úgy, de annyira keveset látsz, hogy játszani nem jó vele. Lagozik is, pixeles is a nagyítón keresztül. A képet 960x1080-ban látod, viszont valódi 3D-ben, ha a játék támogatja a sztereoszkópos megjelenítést. Nekem LFS-el sikerül valós 3d képet kihozni vele, de nem tudtam leolvasni a műszerfalról az értékeket :)
A lényeg, hogy fullHD kijelző nagyon kevés a két szem képét megjeleníteni. Majd talán a 4k, de az igazi az lenne, ha 4k lenne szemenként. -
#29905 Fúú, ez kemény! és azt mondod, ez rosszabb, mint a 3 monitor? -
Pitti #29904 Tudom, nagyon jól emlékszem rá :) én is nagyon lelkes voltam :) -
#29903 Jah, anno én is ráfeküdtem erre a témára, de a cardboard kényelmetlensége miatt felejtős lett a téma. :)
Még vidit és készítettem a cardboard beszerzése előtt:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Utoljára szerkesztette: Gadfly13, 2015.05.26. 14:03:11 -
#29902 Hogy ezt rá lehet kötni a gépre? És ahogy forgatod a búrád, úgy nézelődsz a kocsiba vagy WTF? Bocsi, de ez a téma nekem nagyon kínai én még 2db 22-es monitort szeretnék beszerezni :)
-
Pitti #29901 Ilyen már van régóta, pl nekem is ilyen Durovis Dive van
A cardboard kényelmetlen és nem is tudtam élesre állítani a képet, túl közel volt a lencse.
Az más kérdés, hogy aztán valójában jó nagyot csalódtam az egészben, fullHD kijelzővel is...
triple screen az igazi :) -
#29900 Elkészült a szegény emberek VR-sisakja - link
Hivatalos oldal: link
Egy fokkal jobb és kényelmesebb lehet mint a cardboard. :) -
neilszab #29899 Kedd esti FunRace: Alfa Romeo GTA - Nordschleife!!
A következő időszakban a DTM és a GT bajnoki futamok között minden kedden kötetlen Fun futamokat rendezünk a bajnokságok aktuális pályáján. Most kedden egy igazi hőskori legenda, a maga idejében világverőnek számító Alfa Romeo GTA volánja mögött veselkedünk neki a zöld pokolnak! A hangsúly azonban nem az utolsó tizedek kipréselésén, hanem a kötetlen szórakozáson lesz, a részvétel NYÍLT, infók itt, gyertek!
Futaminfók: http://forum.gtr-masters.hu/showthread.php?5281
Tavaszi program: http://forum.gtr-masters.hu/showthread.php?5245
GTR-Masters Facebook
Utoljára szerkesztette: neilszab, 2015.05.26. 12:49:45 -
#29898 Camaro GT3 1.2.2 -
#29897 igen :)