42876
-
Pitti #29976 Há'de akkor nem értjük egymást...:) nekem is így van, a virtuális kormány ki van kapcsolva... -
#29975 2 gombot szoktam használni:D -
#29974 Mire ? :))
Van hat gombom a kormányomon, érdekes lenne annyival szimulátorozni :)) -
Solt #29973 Jön az OR, az jobb lesz mint a 3 monitor! ;) -
#29972 Miért nem passzol bele? Én úgy akarom, a monitorok a szélvédő,, nagyjából.
kormány minek kettő,:)
Utoljára szerkesztette: lac coo, 2015.05.27. 10:35:40 -
Pitti #29971 Úgy nem passzol bele a kormány a képbe. :) Nehéz kamerával jól felvenni miközben a fejem van ott ahol a kamerának kéne lenni :)
Próbáltam úgy belőni, hogy a kormány kb oda essen a műszerfalhoz képest ahol a valóságban is van. A videón két felvétel van összevágva két különböző FOV-al, a második a jobb nézet, ahol a monitorkeret pont az A oszlopba esik. -
#29970 Evolúcióóóó!!! :DDd -
#29969 Ja az agyhelyed:))))) -
#29968 Amúgy az én agyam olyan fejlett, hogy helyére rakja a látványt,ha csak nem extra kicsi, vagy extra nagy akkor teljesen jónak látja az agyam :))) -
#29967 Jó ez, én előre kínlódnám a helyedben a műszerfal tetejéig a nézetet, kormányod van, kijelző is, úgy a tuti :))
amúgy jah, minek ezen rágódni, ki a fenének van pénze 3 megatv-re :)) -
Pitti #29966 Az is csalóka, hogy jóval közelebb volt a kamera a kormányhoz mint normális esetben a szemtávolság. Ezért is látszik kicsit nagyobbnak a kormány. Igazából látni kéne élőben... :)
Utoljára szerkesztette: Pitti, 2015.05.27. 10:18:17 -
croatianus #29965 40 fov, 24" moncsi közvetlen a kormány mögé húzva és... Freetrack (fejmozgáskövető), úgy 3-4000 ft-ból.
Ezzel hátra is tudok nézni tolatáshoz :-) -
#29964 50colos plasmáról beszélt igen azon nagy, majd ha megint valami tescoban vagy álj oda egy 40 coll elé csodálkozni fogsz:) Ha most köcsög akarok lenni nálad meg akkora a kormány ami nem valós mérető mint egy Ferrári fél műszerfala, ez mitől valósabb, egyébként 3x30-ért én is megvettem volna és elégedetten használnám:) -
#29963 Az már megvan:) Neked is. -
#29962 Mar az 2 havi fizetes;) Es akkor hol van meg a gep, videokartya(k) meg a kormany cuccok?:P -
Pitti #29961 42coll tv-n a bal tükör nagyobb lenne mint a kormány, mint ahogy laccoo is mondta... biztos jó az?
A belső tükör meg tényleg 50-60centi lenne, hát nem tudom.. nekem az nem jön be :)
Utoljára szerkesztette: Pitti, 2015.05.27. 10:01:19 -
Pitti #29960 monitorokat 30-ér vettem darabját használtan fullHD 2ms :).
Mondjuk a kormány és pedál bazi drága volt ebay-en is... használtan is.... De mindig ilyenre vágytam :)
5760*1080-at épp kihajtja a gépem 100+ fps-el
Utoljára szerkesztette: Pitti, 2015.05.27. 09:58:36 -
#29959 270e a 3db 42coll:) -
Pitti #29958 A kormányt a műszerfal vagy a tükrök méretéhez hasonlítsd, kb azzal van azonos távolságban. Így mondhatnám azt is, hogy a kormány nagyobb mint a lelátó a célegyenesben :) -
#29957 Ja, ja a 3×27 szerintem a tuti. Mindig azt szerettem volna. Eleve 27-bol van normaisabb felbontassal (2560×1200 vagy hasonlo dolgozni), es a merete is elfogadhato (feluleten, szelessegben, lefedett FOV-ban is jol beallithato).
De igazabol teljesen felesleges ezen ragodni, egy ilyen normalisabb rendszer majd 1 evnyi normalis fizetes lenne;) Almodik a nyomor;D -
#29956 Persze jó én 45 foval megyek:)) De jó lenne látnom valamit a szélére is:) -
#29955 Fasza csak kicsi:DDDD Egy játék kormány is akkora mint a fél autó, ezzel semmi baj csak ugyan az mint amikor nagyobb a kép, ezért kb a 40-42 coll a fasza, vagy nagyobb de messzebb. -
#29954 Normalis FOV es ulespozicio beallitassal, 1db 24-es monitoron is normalis latoszoget es aranyokat lehet elerni. Az en beallitasomon altalaban, a monitoron az auto kormanya boven 30cm meter felett van (32–35cm), mig az elottem levo G25 csak 27cm. nem azt mondom, hogy reallis meret, de az egermozitol messze van:D Teny, hogy igy nem sokat latok a kornyezetembol es a sebessegerzet sem Millennium Falcon-szeru;)
Az olyan 1 monitoros bealltasok felejtosek, amikor a hatsoulesen/motorblokkon ul az ember, 180-as FOV-val;D Az nem a pilota szemszoget probalja szimulalni, vagyis a vezetest, hanem valami extrem halszemoptikas GoPro kameranezetet:D -
Pitti #29953 Nekem 3db 27-es monitor van, kb 1500mm a két szélső monitor külső széle. A teljes kép kb 2m.
És így néz ki
Utoljára szerkesztette: Pitti, 2015.05.27. 09:48:32 -
#29952 -
Pitti #29951 Ha túl nagy a monitor, akkor túl nagy a műszerfal, a tükrök stb.. ezzel egyetértünk. Látni egykét videót ahol mint egy mozivászon előtt ül a pilóta és egy mozi méretű műszerfalat lát :) Mondjuk az nekem se jön be annyira :)
A műszerfal, az A oszlop és tükrök legyenek kb akkorák mint a valóságban. -
#29950 Nem ugyan olyan félre érted! Ugyan az jeleníti meg csak kicsi méretben az nem ugyan az:) -
#29949 Na ez az, ezt akartam hallani ,a kicsi ugyanolyan mint a nagy :)
de mindegy, mert egyelőre se kicsi se nagy :))) -
#29948 És az nem zavar hogy egy mini törpe autóban ülsz csak az hogy nagyban:DDD -
#29947 Aham ugyan annyi látszik ez egy 5 évesnek is megvan, csak nem látod sólyomszem:) -
#29946 Mármint a 3 kicsin ugyan az látszik, mint 3 nagyon :)))
de mondom , engem még zavart is, hogy valami óriásautóban ülök :)) -
Pitti #29945 Ha választani lehet, hogy egy nagy vagy 3 kisebb, akkor mindenképp a 3 kisebb amin sokkal többet látni. Csak jó közel legyen. Látod a melletted lévő autókat, visszafordító kanyarokba be lehet nézni jó mélyen. 1db 16:9-es monitor akármekkora is nem fog akkora látószöget adni vagy csak nagyon irreális torz FOV-al. -
#29944 ebben nem győztök meg, ugyanannyi látszik mint 3 kisebben :) -
#29943 Te is akarsz 3 monitort csak 24 egérmozit:))) Pénz kérdés sajna nem bolondság kérdése, valakinek az bolondság hogy autókázol nap mint nap:)
Ja és ugye olvastad hogy én 3-ról beszéltem azon több látszik:)
Utoljára szerkesztette: BooMiller, 2015.05.27. 09:07:10 -
#29942 felületben igen, de több azon sem látszik ,csak nagyobban :))
De mindegy, bolond lennék 3 tv-t venni ,egyet se nem hogy hármat :)) -
#29941 :DD fovot ismered e?:)) De komolyan ülj bele a citromba 24-es monitort látsz magad előtt? 40-42 közelíti 3 monitorral a valós méretet szerintem.
Utoljára szerkesztette: BooMiller, 2015.05.27. 08:49:10 -
#29940 En egyszer probaltam valami plazaban valami szimulator cuccot, nagy kepernyovel, nem tudom mekkora volt, de eleg nagyonnagy, es teljesen kellemetlen volt a meretben kb 50 cm es tukor a bal oldalamon :)))) -
#29939 csak, hogy legyen másik vélemény is:
"Én a TV-ét monitornak használni dolgot két okból nem javaslom, egyrészt mert a TV-nek borzalmas az input LAG-ja, alig van 1-2 típus 40 ms alatt (ami még mindig rengeteg), másrészt mert 27'-es méret felett szerintem elviselhetetlen a Full HD felbontás pixelsűrűsége, egy 32-es TV képe monitor távolságból nagyon csúnya látvány az én szememnek."
Input lagnak utána kell járni, vannak "élhető" típusok, ahogyan monitorból is van "használhatatlan".
46" előtt ülök és az elviselhetetlentől nagyon messze van a pixelméret - antialiasing/downscaling segít a pixelesség ellen, az immerzió pedig össze sem hasonlítható egy negyed(!)akkorka kijelző által nyújtottal.
Ami pedig szintén fontos (lehet), az ára - relative olcsó, a fullhd mivolta pedig a pécé oldalon nem kíván emberfeletti beruházást.
Utoljára szerkesztette: arty, 2015.05.27. 08:02:06 -
Tyuki80 #29938 Kristóf?!
Nincsen,csak kicsit furcsáltam a megjegyzésed.Nem is értettem az ellenséges stílus mivoltát,mert elég sokat mentünk már együtt,de szerintem még rosszat nem nagyon tapasztalhatott felőlem senki.Igyekszem korrektül,de gyorsan versenyezni,a szabálytalanul megszerzett előnyt pedig mindig visszaadom ill visszaadtam.Így volt ez tegnap is.Tiszta versenyben nyertem,mert jobban összeállt a futamom,mint a többieknek.Szerintem a 10:59 es idő itt már nem egy rossz idő.Tekintve azt,hogy az este folyamán csak pár ember(2-3)volt képes 11 alatt menni.Azt nézve,hogy kb 0 előgyakorlással mentem,mint mindig:),én elégedett voltam magammal.
Egy grat jobban esett volna,mint a kételkedésed.Elhiszem furcsa ,hogy nem a megszokott 2-3 ember került a dobogóra (ez engem is kicsit meglepett),de van ez néha így.
Nem szoktam,megharagudni!Csak a csetben nem jött át,hogy viccelsz-e,vagy sem.
Amúgy meg nagyon jól éreztem magam.Iszonyat milyen csatázások voltak.Ilyen autóverseny lesz, amikor összekerül 10-15 ember akiknek nagyon hasonló a tempója.Na meg persze az a pár ufó!
Nincs gond amúgy. -
#29937 GTA betyar kis gep:)