42876
-
#30056 300k igen a 40" UHD ULTRA, 4K, nem tudom még tovább fokozni. De biztos, hogy csak én nem találtam normális monitort, mert 50-es UHD Lg volt a corában 250-eért, igaz az TV volt nem monitor, biztos gatya a válaszideje is, meg ilyenek. Szóval lehet normális 4k monitor 40-esbe kijön 250-ből is. Nem tudom, annyit nem googliztam még utána. Mindenesetre, az tény hogy jobb ha nagyobb, ez az egy monitoros felállás, sztem max a QHD esetében oldható meg relative normális keretek között. Nekem hiányzik az hogy oldalra is lássak. Amit képet lőttél, az tök valós méretű, igen, csak a probléma, hogy a kocsiba elfordítod a fejedet, itt meg nem tudod. Szóval kisebb monitorok esetén is még mindig jobb a 3 szerintem, vagy a QHD, mert az meg elég széles., mondjuk ott nem tudod dönteni a szélét, de ez már kb részletkérdés. Legjobb lenne egy ilyen oculus cucc, de az ahogy olvastam még nem adja.
Utoljára szerkesztette: mulli1986, 2015.05.27. 18:47:21 -
Tyuki80 #30055 Hú de komoly a graf! -
#30054 Amint VR szemcsi elérhető lesz mint fogyóeszköz a 3 monitor kb értelmét veszti. -
#30053 Na jovanma, ne szeditsetek az egy tv vel, ugyanolyan felmegoldas mint egy sima monitor :))))
3 kell azt kesz, kicsi vagy nagy kinek mi tetszik . -
#30052 csináltam egyet a valóságról is:
-
#30051 Előbb oda cibáltam a kormányt a 46 TV-hez nem volt nagy a tükör még ezen se csak jó fovot kell használni, de bazi jó volt:() -
#30050 a 2 db 22-es 40ért ellenében a 40" máris 300k <- többek közt ez :)
40" fullhd 90k, más írt talán konkrét típust is... és a mostani 22"-t el is adhatod így, nameg a 7870 is megmarad -> profit (80e pluszpénzért kapsz "jobb élményt")
46", 65ös fov (ez a default?), fejem kb 80centire a képernyőtől, szemmagasságból fotózva - a teló persze nem elég nagylátószög, a szemem többet lát:
assetto tehát ontopik! ;)
3db jobb volna, de arra nincs hely a nappaliban, meg a pécére sincs még 100k ... :/
Utoljára szerkesztette: arty, 2015.05.27. 18:08:40 -
#30049 100 000 ember hasznalna riftel az AC -t ?
Majd lesz biztos normalis tamogatas, most mas dolguk is van, vagy nem lesz ki tudja .... -
#30048 Hujjuj én csak simán egy UHD 40"-ről beszéltem, nem 3-ról :D -
zimapeti #30047 Az a pár ember az mostanra több mint 100e, ha nem 200, LFS semmit nem fejlesztett több éve, de ezt azonnal megcsinálta, iR is első negyed év végi frissítésébe rögtön betette, ha jól tudom az összes mostanában megjelent sim is támogatja, csak Kunos van hasonló véleményen veled, sajnos. -
#30046 3x40 FHD 270e a három ami jó is imputlagot produkál. -
#30045 3x40 UHD-hoz 4 TX kevés a Pcarsban:DDD -
#30044 Torz érték?
Ja most találtam (nem mobilról) 240e-ért is QHD-t :D
Te milyen torzítást látsz, nyugodtan módosíthatod a meglátásomat, ha valami linkkel meg tudod támogatni, nem fogok megharagudni :)
-
#30043 persze lehet torz értékekkel számítani, ha a cél h mindenképp "neked legyen igazad" :)) -
#30042 Hát ez tök jó... Feldobtam egy kérdést a 3 moncsis dologgal kapcsolatban és lett belőle egy 120-as Ocolus és társai beszélgetés :D
BTW megnéztem mindegyiknek az árát, élménytől függetlenül és felbontásban, látószögben döntöttem csak. A 3 nem fullHD monitor még mindig olcsóbb tészta, mert ami most adott, az 8mag, 8gb memória, meg egy 2gb-s 7870. Ha a kártya nem is elég 3 monitorhoz, amit azért kétlek, akkor is 100e egy kártya+ a 2db 22" az 40e =140e míg a
34" QHD= 250e
40" UHD= 300e
Oculus rift DK2=100e, ha lehet egyáltalán kapni és lehet hogy ahhoz is kell az új kártya. Vagy nem tudom, abban nem lettem túl okos, az az igazság :D Illetve, azt nem tudja minden lekezelni vagy mi, vagy nagy FPS kell neki, mind1, ez érdekesen hangzik :) -
#30041 https://www.youtube.com/watch?v=VdmsHxSbjJM -
#30040 Na jó a rift elég sokáig az Ea tömegcikk NFS-ben lesz tuti ,erre számíthattok !
Meg amúgy minek fektessen bele energiát bárki is egy alig használt cuccba ...Majd, várd ki még egyáltalán megjelenik :) -
zimapeti #30039 Még azt elfelejtettem hozzá tenni, ezek az értékek iR-re igazak, sajnos Kunos b@xott megcsinálni a rift támogatást, azon kívül, hogy körbe tudok menni, és látom milyen jó lenne, ha jó lenne, semmi sem működik Assettoban. Belépésnél rögtön az autóba tesz, nincs setup állítási lehetőség, és tök üres a kijelző egy darab segítséget információt se tudok kitenni. Szívesen indulnék a DTM bajnokságban, próbálkoztam is de sajna default setupban a benya se elég a futamra, pit beállítás se nem van.
Szóval ennyire jó a Rift, még Assetto kedvéért sem szenvedek megint monitor előtt, bek@phatja .unos .untalan -
#30038 Tessék cybergyerekek :D
http://www.tehnico.com/tesla-suit-the-next-step-in-virtual-reality/ -
Zsoltee_a_bator #30037 Szemuvegeseknek (akik tavolra nem latnak jol) nem kell szemuveg a rifthez: a kepernyo kozel van. Ez ez egyaltalan nem faraszto mert a szemtengelyek parhuzamosak maradnak. Kozeli dolgot nezni a "valo vilagban" azert faraszto, mert bandzsitani kell hozza. -
#30036 De szerintem hagyjuk mára a VR-t mert Alex rendet rak... -
#30035 ezért mondják hogy a crescent bay sokkal jobb mint a DK kettő mert valami van a superamiledben nem csak a nagyobb felbontás. -
Solt #30034 Én is úgy tudom, hogy az van benne... -
#30033 Mintha mostaniban amit nem lehet kapni dev kitnek sem super amoled lenne, a note 4 kijelzője. -
#30032 lehet trükk, hiszen egy lcd-n azonos pixelsűrűség sokkal ocsmányabb, mint plazmán/dlpn/oleden :) tehát a kérdés, h lcd lesz-e a végleges .... -
#30031 Ki kell majd valahol próbálni, ha megjelenik, meg lesz rá pénz. -
#30030 Elvben tudod használni nélküle mert tudsz állítani a lencséken, de lehet vele is használni. -
#30029 Ha távolra kell fókuszálni, akkor gondolom aki szemüveges, annak hordania kell hozzá. Mondjuk így a szemet kevésbé teszi tönkre, mint a monitor nézése. Távolra fókuszálni kevésbé erőltető, mint közelre.
A gépem meg eléggé hasonló a tiédhez, van esély, hogy működjön, mondjuk butított graffal. -
Solt #30028 Köszönjük a beszámolót! :) -
zimapeti #30027 A videokártyán kívül nem egy mai darab, az új Rifthez biztos fejleszteni kell Asus P8 P67Pro, i2500K, 4.5ghz, 8gb 2400hz, Giga g1 gtx970 -
Pitti #30026 A telefonom nagyon erős, simán megy rajta szépen minden, de azért oculust utánozni nehéz vele, mivel a hardvert nem lehet. Ezért csak ilyen olyan alkalmazásokkal lehet az AC képét telefonra kitenni. A bajom nekem az alacsony felbontással van, az lehet bármilyen gyors meg szép, a pixelek száma is fontos... De lesz ebből valami előbb utóbb... csak legyen nagyobb a kijelző.
Azt még elárulod, milyen gépen játszol? a 3 monitort 150fps-el bizony erőgép hajtja ki
-
Pitti #30025 Na ez egy szépen összeszedett és alátámasztott saját tapasztalaton alapuló ellenpélda.
Megmondom őszintén, hogy örülök, mert ez azt jelenti, hogy ez azért mégiscsak jobb annál, mint amire számítok... -
zimapeti #30024 Én mióta megjelent a Dk2 azzal tolom:) ez kb egy év. Előtte 3x24/144hz Benq monitorokkal, de kipróbálás után gondolkodás nélkül eladtam mind a hármat, és azóta se bántam meg. Ok, kicsit darabosabb 144hz-hez képest, és pixelesebb, nem annyira éles, de az hogy valóban benne vagyok az autóban, nem kell fovot állítanom, mert mindig valós méretben látok mindent, oda nézek ahova akarok, nincs külső zavaró tényező, (besüt a nap, lámpa fény, elmennek melletted)
A legtöbb idő amikor folyamatosan rajtam volt az kb 6-8 óra, másfél két óránként öt perc szünetekkel. De mentem benne 4órás futamot is, most szombaton 6órás lesz Spaban. A legelső héten éreztem néha, hogy szédülök, de azóta semmi hasonló.
Valóban nem egyszerű csetelni benne, bár ismerek olyat innen a fórumról is, akinek simán megy.
Azt kell mondjam fele annyira se fárasztó mint a monitort nézni. Ebben mint a valóságban is távolra kell fókuszálni.
A telefonon próbált VR csak demóra jó, kb megnézheted miről szól a VR. Gondolom nem Note 3 vagy 4-en próbáltad, pixel tipus is sokat számít(ha valaki próbálta a Note4-et megoszthatná mit tapasztalt élesség javulás terén) a Dk2 75hz-en megy a telefon csak 60hz ha 60fps alá megy szar az egész, Dk2 75fps alá esik kereshetem a zacskót, ha nem akarok takarítani. Szerencsére egész jól bírja a gépem, ritkán esik 75fps alá, leginkább rajtnál. A három monitoros rendszernél nem volt fps gondom 120-150 minimum mindig megvolt Dk2-nél már nem ilyen rózsás a helyzet, ami még romlani fog mivel a felhasználói 90hz lesz.
Nekem a műszerfal élességével semmi gondom minden információ cset jól olvasható, inkább a távolabbi kép életlen, de még elviselhető.
Én nem beszélnék le senkit a Riftről, sőt ha körbe rakhatnám magam monitorokkal se cserélném le a Riftet, nem egy kategóriában indulnak.
Utoljára szerkesztette: zimapeti, 2015.05.27. 14:06:07 -
goldboy #30023 Mindenki aki Oculus-t használ, AC-hez rakja fel a SweetFX szűrőt(csak játék a kontraszttal, színekkel), mégis olyan mint egy lézeres szemműtét,
jelentősen nő a képélesség, így a látótávolság is -
Pitti #30022 Ez még üzletnek se rossz, mert utána meg jó drágán visszavásárolná a sok csalódott user -
#30021 Mondjuk kijohetne gyorsan, valogathatnek a sok elado monitor kozott :))) -
Jackal #30020 Elég lesz 4k-is neki, csak ahhoz is horror áron kell manapság videokari(ka)t venni 60-80fps-hez.
Utoljára szerkesztette: Jackal, 2015.05.27. 12:13:43 -
Solt #30019 Én is hiszek benne, nagyon sokan ráfeküdtek erre... :) A 8K még arrébb van... szerintem már a mostani is vállalható lesz, de tény, hogy minél nagyobb a felbontás, annál jobb az élmény, ezzel nem lehet vitázni! :)
Mi az a cars?
Utoljára szerkesztette: Solt, 2015.05.27. 11:54:09 -
#30018 Előre a Lenini úton egyszer elérjük:) -
Pitti #30017 Mondjuk én hiszek abban, hogy ez megvalósul, és valóban ütős lesz, de ahogy BooMiller mondja minimum 8K, és arra még sokat kell várnunk, talán addigra a cars is bugmentes lesz
Utoljára szerkesztette: Pitti, 2015.05.27. 11:50:16