Assetto Corsa (és EVO)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

BooMiller
Az jó lehetett, nálunk az volt a show amikor egy N-es mitsut átépítettünk A-ra. Ott ugye sokkal komolyabb dolgok motorilag meg minden, meg ugye bele ment a hidros kézifék ecetera..
Kész az autó jön a román mikulás érte, mentünk a Rábaringre tesztre tartott vagy 5 percig az autó😄d Húzott egy komoly kézifékest az emberünk(ez nem kapcsol szét mint a WRC pl.) úgy megfogta a hajtást a cucc hogy felrobbant a motor😄DD Havasi meg fogta a fejét, még megvan a dugó egy darabja valahol...

BooMiller
Nem😊)) Én sok Mitsut tákoltam ezek N-es vasak voltak vagy motec vagy getmo computerrel a getmo 10x jobban durogott😄D arra mondták mindig hogy csalós..
Olasz motor volt nálunk az szűkítővel tudott 320-330 körül, de volt nálunk 550-600 lovas rally cross evo😄D 150 körül volt a vége olyan rövid váltó volt benne 2.5 ment 100-ra😊
Utoljára szerkesztette: BooMiller, 2015.02.20. 16:49:23

b-type
Nem egy Mitsu-ról beszélünk? 😊)
egyébként pont nagy a szám mikor mi fújtuk túl a Capri blokkomat <#idiota>

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

bardocz
Jaja, ott nem spórolsz gázelvétel alatt.
BooMiller
Amit én tudok az sima 80-as rendszer egy nyomorult verseny katalizátorral, lényeg a minnél gyorsabban menjen a picsába kifele minden😄D Még egy adalék kb a gyorsaságikon 60liter volt a Mitsu evo VI fogyasztása😊) Nagyrészt az ALS miatt.

b-type
újranézve, sztem az 1500 (basszus 😄 ) lovas Porsche korrekt, a Garrett Audi is korrekt, bár Garrett. (a Supra az egyenesen vicces szvsz), de utána a Bömösön is akkora kályhacső van mint ház az is vicces, mert oké hogy turbó de ilyet komoly technika nem csinál 😊)

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

b-type
ez egész jó leírás, mindjárt tovább is olvasom. szal szerintem a turbó nem úgy van hogy rábiggyesztjük és adunk neki így jó ha géppuska....turbó fajtájától függően töltőnyomást szűkítéssel, a lapátok variálásával, vagy a gázok gyorsításával érik el ami ilyen klasszikusnak mondható, a többiről még nem is hallottam, pedig tuti van.
De szal mindre igaz hogy nagyon nem mindegy hogy működik, nem lehet csak úgy pörgetni a gázokat, mert lefújni sem tud korlátlanul...meg aztán ha váltásnál elveszi a gyújtást, akkor utána simán felrobbanhat a turbód.
Ezeknél az autóknál, nagy részénél én csak a látványt látom, de nem nézek ki belőle egy jó hatásfokot...inkább csak egy nagy keresztmetszetű nyitott rendszert.
na olvasok is
Utoljára szerkesztette: b type free, 2015.02.20. 16:24:04

bardocz
Itten-e.
"Amikor a vezető elveszi a lábát a gázról, a motor gyújtási időzítése megváltozik 40°-al vagy többel, megnövekszik a beszívott levegő mennyisége és a keverék feldúsul. A beömlő pillangószelep kicsit nyitva marad, hogy fenntartsa a motor levegőellátását. Ennek eredményeképpen a levegő/benzin keverék továbbra is az égéstérbe kerül, annak ellenére, hogy a vezető már elvette a gázról a lábát. A gyújtást az elektronika késlelteti és így a benzin/levegő keverék általában elégés nélkül a kipufogó rendszerbe jut. Amikor a gyertya szikrázik, a kipufogó szelep épp kezd kinyílni a késeltetett gyújtás miatt, ráadásul a kipufogó rendszer kivételesen magas hőmérséklete miatt az elégetlen keverék berobban a forró leömlők érintésével. Szerencsére a turbó pont ezen pont mögött található és a robbanás forgásban tartja (másképpen lelassulna, mivel a beömlő és kipufogó szelepek zárva vannak). Mindezek eredménye a lényegesen lerövidült turbó reakcióidő a következő mellékhatásokkal:

- Jelentős emelkedés a turbó üzemi hőmérséklete terén (800-ról 1100 fok körülre emelkedhet) amikor a rendszer működésbe lép

- A kipufogó csonk és csövek megnövekedett igénybevétele (egy utcai autón az ALS rendszer 50-100km alatt tönkretenné az egész kipufogó rendszert)

- A turbó jelentős nyomást épít fel alapjáraton is

- A kipufogó rendszerben létrejövő robbanások felelősök a lángnyelvekért amik kicsapnak a kipufogóból

- Csökkenő motorfék hatás"

Egyszer biciklizés közben ment el mellettem egy talán N-es Impreza. Azon a környéken van egy teljesítmény mérő garázs(egy időben egyszerre 5-6 STI állt ott), simán van olyan hangos, mint egy 9mm-es pisztoly, kurva jól szól. Persze csak gázelvételnél.
b-type
Ezek közül a Garrett turbós Audi-nál rendben van..látszik is nincs semmi méteres lángcsóva, ...és gondolom az 1000+Le-s technikánál is, ..el tudom képzelni, mivel nem láttam még ilyet.
De egyébként a tökéletlen rendszer miatt csattog és dobja a lángot ennyire
Utoljára szerkesztette: b type free, 2015.02.20. 15:57:54

BooMiller
Als igen

bardocz
Gázelvételnél átküld egy kis üzemanyagot a hengereken, ami a kipufogóban ég el, hogy pörgesse a turbot.
b-type
mit értesz 'antilag' alatt?

bardocz
Antilag-nak ez a dolga, nem?
b-type
erről már mindig az a hülye fog eszembe jutni Brno-ból aki a motoron szórakozott a gyújtással, aztán az egyik durrantásnál kilőtte az Akrapovic dobját a villamos elé. 😄D annyira élvezte hogy besz@ratja az embereket, aztán lehetett menni összeszedni a kipufogót.
lehet nyitott rendszereket feltenni, meg bazi csövekből összetenni, és kihegyezni a gyújtást, de összességében csak látvány, nem lesz gyorsabb mint egy hangolt 'látványtalan' rendszer ahol viszont tökéletes az égéstér töltés-ürítés,..persze bedurran az is sokszor mert nagyon ki van élezve...de nem a leömlőben megy el az erő látványba. 😊

bigiboi
off <#ijedt>
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

bardocz
Ilyen nagy tv-hez meg monitorhoz szerintem az lenne már a legjobb, ha az ember a falra rögzíti, és nincsen hagyományos asztal, csak a kötelező dolgoknak van hely, kb mint egy cockpit, akkor lehet rendesen az ember előtt. Le akartam nyúlni a családi tv-t, de játékon kívül másra nem jó egyszerűen.
Tényleg über jó élmény volt, a 4K TV egyetlen értelmes felhasználási területe, az Alien Isolation-t tolva teljesen befostam vele. <#vigyor>

Két gond volt, egyik az input lag, ugyan nem volt vészes, de 4K TV-ből még nem igazán lehet ilyen szempontból jót kapni, bár simából is csak igen nehezen. A másik, meg hogy a TV középpontja túl magasan volt, az asztal lap alá meg értelem szerűen már nem tudtam ültetni... ha pedig a virtuális ülést emeltem meg, attól elég fura lett a látószög, mert lentről láttam úgy, mint ha fentebb ülnék.. <#vigyor2>

Viszont hogy visszakanyarodjak a FOV témára is, szerintem az egyik legjobb trükk az, hogy teljesen hátratolod a virtuális ülést, majd utána a FOV-ot addig csökkented, míg teljesen eltűnik a "halszem" effektus és természetesnek látod az arányokat. Utána meg megint előre tolod az ülést.
Utoljára szerkesztette: neilszab, 2015.02.20. 14:16:43

BooMiller
Ez már majdnem jó😊) Még két darab és szuper😄DD

Na igen, ezt én is szívesen kipróbálnám! 😊) Talán majd az OR ebben is hozz majd előrelépést! 😊

www.smart-bus.hu

Igazából két trükk van: 1. minél közelebb húzni a monitort, 2. minél előrébb tolni a virtuális ülést

vagy ez: <#vigyor>

Pár napig volt csak nálam, 55-ös 4K ...istenem de hiányzik! <#rinya>
Utoljára szerkesztette: neilszab, 2015.02.20. 11:59:06

lac coo
63-65 azt jovan. 😊

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

Igen, a példát ismerem, viszont azt nem tudtam, hogy vannak ilyen kalkulátorok! 😊 Előbb kérdeztem, mintsem körbenéztem volna! 😊

TrackIr-l nem gond, hogy szűk a látótér, jól beállítva ez valamelyest kiküszöbölhető, viszont az élvezeti faktor így nagyobb. 😊

Igazából nem AC miatt kérdeztem, hanem ETS 2 miatt... olyan mintha a vízszintes és a függőleges FOV nem lenne összhangban.

www.smart-bus.hu

Alexease
Tobb valasz is jott, kalkulatorral, azokbol gyorsan kiderul😉 A felbolntas teljesen mindegy. Sajnos eleg keves, ahogy a leragasztott peldabol is latszik, de ezt mar multkor is ajanlottam valakinek, teszteles celjabol😄

Erdemes meg annyit csalni, foleg a pilota poziciojaval (elore tolas), hogy "eltunjon" a renderelt kep es a monitor nezegetes kozotti tavolsag.

Rendesen beallitva jol nez ki, de max elvezet autozashoz, mert ugy semmit nem latni a kornyezetbol😉
Köszönöm... 😊

GPx8: Én a gyári értéken hagytam, majd, ha egyszer visszakapom a TrackIr-m, akkor kipróbálom ezekkel az alacsonyabb értékekkel. 😊

www.smart-bus.hu

Asus Z97-Pro/i5 4690K/HyperX Beast 2400MHz 8GB DDR3/Asus Matrix GTX980 4GB/Thrustmaster T500 RS+F1

Nálam 50 felett van (24-es monitor). Mondjuk így is szar a sebességérzet...

i5-2500K, 8G RAM, GTX1060/6GB / Logitech G29 / Win7_64

Elég, ha én tudom... 😉

www.smart-bus.hu

alma2
Csak gondolj bele. Ha a kocsidon leragasztanad a szelvedot, majd a 24 colos monitorodnak megfelelo lyukon neznel ki rajta. Igen csekey fov-od lenne.
Nem tudom egyaltalan hogy jutott eszedbe a valosag uldozese a lenti eszkozzel es a fentiek ismereteben 😊

szerintem

Találtam egy kalkulátort, de a kapott 37-s értéket kicsit kevésnek érzem! 😊 (kb 80 centire van tőlem a monitor)

www.smart-bus.hu

Az attól függ milyen messziről nézed...

Alex!

Te nagy FOV guru vagy, mi legrealisztikusabb FOV beállítás egy 24"-s Full HD monitorhoz? 😊

www.smart-bus.hu

Gadfly13

Pálya: letöltés

HOTLAP

Az ABS és a TC factory beállítást kapott. Pályabünti NINCS!

Kellemes hétvégét! <#hawaii>
Utoljára szerkesztette: Gadfly13, 2015.02.20. 08:40:14

simraceseries.com

b-type
Én fülessel hallgatom de esküszöm nem estem hasra tőle 😊
ezeréves GTR játékban a Lister szól ilyen jól mint ez.
De az rF DRM modban is brutál hangok voltak (M1 pl), vagy ami még emlékezetes volt a Mazda 787b.

Nekem nem az élethűség a lényeg, inkább legyen azonos a motorhang karaktere (pl. a BMW tipikus)..legyen nagyon sok, de jól elkülönülő mellékzörej...turbó légzés, váltó 'sírás', fék vasalás ahol van, kasztni mozgás kerékvetőn és dobódásnál, terhelésen mint Eau Rouge, ..legalább 2-3 féle gumihang, csikorgás a blokkolásra, bürrögés amikor az FWD-nek szinte lefordul a gumija a felniről, és még egy amikor elforog a hajtott kerék...ezek nem egy hangból állnak..

A motorhangja legyen logikus, és középső tartománytól legyen benne olyan dög, hogy az ember kinyomja tőle a padlót..

Mert a motor hangzásának karakterét nehéz eltüntetni, de az élethűségét igen...elég feltenni egy másik rendszert, nyitottabbat, vagy rövidebbet...melyik gyártó hogy számol a gázlengésekkel.

Utoljára szerkesztette: b type free, 2015.02.20. 07:15:45

Adam Jonas
Szerintem nem próbáltad ki egyiket sem elég rendesen. 😉

macleody
Ejj de csúnya az a nismo 😊
barcalaci84
én még most is sikítok tőle😊 a Project Cars is előrébb tart 😊
Adam Jonas
Nem is kevés változás...

1 éve még én is sikítva töröltem le a játékot, most meg jókat tudok vele funolni.

OFF
Nissan GT-R LM Nismo
Vaze ebben Fanatec kormány van<#nevetes1>
Néztem a lentebbi videodat, először azt mondtam fura, nem ilyen volt, aztán megnéztem ezt a vidit, amit még régebben könyvjelzőztem el és tényleg hasonlít kivülről.
https://www.youtube.com/watch?v=QQeNEQCACzg
Viszont a belső nézetes hang számomra rosszabbnak tűnik mint a most a gameben lévő, zavarna ha olyannal kellene mennem....

lac coo
Igen, a Youtubot azt szeretem ...😄

Te linkelted a hangjat 😊
lac coo
Kérdezd meg a topikjában, talán ott tudják ! 😊)
Én magam menekülök attól a játéktól, szóval semmit nem tudok róla ...

A Steamen az RRRE datuma 2013 febr.12. A DTM az 2014 november. A friss dolgok, fizika, hangmodell hogy kerulnek bele? Az alapjátékba pl. sehogy? Gondolom patchelik, csak tudnam azt a 2013 februart miert irtak ki, miert nem azt hogy hanyas patchnel tart.
Utoljára szerkesztette: Thread, 2015.02.19. 20:42:19
http://www.virtualr.net/fonsecker-sound-mods-assetto-corsa-released
ezt neztem most, lehet hogy a hangminta maga csicsasabb mint a gyari, de dogunalom a lenti RRE hanghoz kepest.
Nahat, holnap szegyenszemre letoltom az RRE-t?
lac coo
Változás volt bőven , ki kell próbálni .

lac coo
A GSMF -es srác csinál jó hangokat . Fonsheckker, vagy valami ilyesmi 😊

Állatjó a hangja, fél éve sikítva töröltem le az RRE demót, történt azóta áttörés a fizikájában is? Mert a videón nagyon jó.
Utoljára szerkesztette: Thread, 2015.02.19. 19:30:27
macleody
Így van, egyszerűen nem jók a hangok. Volt a fórumon egy srác aki a GT3-as Mekihez csinált hangot, nagyon jól sikerült, de valami összetűzésbe került a csapattal, és letörölte a modot. És természetesen nem rögzített hangmintákkal dolgozott, egyszerűen videókból szedte össze a cuccokat. de tisztára úgy szólt mint a videókban hallható hangok. Annyi baja volt, hogy hangosabb volt a többi autónál.
barcalaci84
félremagyarázod...hiteles hangot akarok , nem dögöset...de ha csak odavetik a mintákat és csak egy iparosmunkát csinálnak (ez a jellemző a Kunos hangokra) akkor azért marad bennem hiányérzet...az egyértelmű szerintem h a versenyautóknak jobban kéne szólniuk...
a modderek már jó úton haladnak...
de nem igazán értem h mit nem értesz azon h szimplán egy valós mintától nem lesz hiteles a hang.....
Semmi, túl gyorsan olvastam...
Utoljára szerkesztette: Jackal, 2015.02.19. 19:01:09