42876

banner
  • sertrex
  • lac coo
    Nem tudom ,mert aztán hamar dobtam a témát.
    Lehet az árra se jól emlékszem már ...

Nézz utána, tele van a net, YT DIY kormányokkal, linkekkel, letölthető szoftverekkel stb ,,,
  • Solt
    És akkor még a 150 eurós adapter ha Fana kormánnyal akarod használni, vagy a button box ha utcaival... és akkor hol van még a szoftveres rész, és így is már felénél járunk, ami ugye nem a töredéke...

Horror drága, de nagyon jól belőtték az árát...
  • Alexease
    A G29 mostanaban (boltbol) 80-90 kozott van. Es ahhoz van kormany es pedal is:) Ha 130E-ert adnanak DD-t, kormannyal es G29-szintu pedallal, azt azert tobben megvennek.
    Azert egy fullos DD-szetthez eleg sok evet nem kellene iR-ezni (10-20?!):DDD
  • sertrex
    10 Le kb. 7500 Nm/s. Az egy picit sok lett volna.
    Törött kézzel meg nehéz szimezni.
    Utoljára szerkesztette: sertrex, 2018.07.14. 13:38:33
  • GPx8
    Ez mosógép (a kezdőkép alapján)?
  • lac coo
    googlera..
    Plussz a CNC szerelőnkkel konzultáltam mikor még érdekelt a dolog, felújított motorból és vezérlőből 200 k ból kijött volna, kormány nélkül. 10-en valahány lóerős ....
    De kínai webshopból szerintem még olcsóbb is talán .
    Aztán nem érdekelt végül . :)
    Utoljára szerkesztette: lac coo, 2018.07.14. 13:28:58
  • sertrex
    Hogy tovább gondoljam. A CSL Elite-ben van egy 6 Nm-es szervómotor.

Utoljára szerkesztette: sertrex, 2018.07.14. 13:27:54
  • Solt
    Én ahhoz béna vagyok... a te verziódat szeretném látni! Gondolom valamire alapoztad a kijelentésed...
  • MasterMason
    Na de ilyen alapon akkor a g29-es 130 ezer forintos áráért gyakorlatilag kapsz már egy 7 Nm-es DD-t...

Másrészt meg nyilván pénztárca kérdése a dolog, viszont azt senki nem mondta, hogy akinek nincs DD-je az ne is játsszon vagy ilyesmi...

Viszont aki pár évig nem játszik az Iracing-el, annak szép lassan összegyűlik egy DD-re...
  • __Jacek__
    Gondolkoztam en is fanan meg akarmi, ezutan bele.szarok:)) Itt szoktak lenni G29 meg G920 35e korul hasznaltan tekerget havi egyszer az.
  • lac coo
    Google levezeti jobban nalam ....
  • Solt
    Vezesd le, hogy miképpen jön ki a töredékéből... kíváncsi vagyok! :)
  • sertrex
  • __Jacek__
    Azzal tankolt:))
  • __Jacek__
    Nem nem, én magyar hülye gyerek vagyok Svédországban :D
  • sertrex
    Már csak Niels Holgerson hiányzik a videó elejéről. :DD
  • lac coo
    Miert, te is sved hulyegyerek akarsz lenni ? :))
  • __Jacek__
    Svéd hűlye gyerekek így szórakoznak :DDD Jövőre valamit össze lapátolok, pl egy 740 kombi Volvót:D

Utoljára szerkesztette: __Jacek__, 2018.07.14. 10:27:58
  • sertrex
    Mondjuk az már nekem is eszembe jutott, hogy ezért az árért, miért nem fér bele legalább egy alap perec, hogy a user legalább használni is tudja, ha kivárta, hogy legyártsák neki, ha már nem tudják egy héten belül szállítani... ezért az árért.
  • unrealnoise
    Betegek vagytok! :D De jaja, alap dolog mind! :DDD
  • __Jacek__
    Kimaradt:) De egyébként akinek oké vegye, de ettől a szim amivel használod egy játék marad, arra meg teljesen felesleges.
    Bele gondolok ez pereccel pedállal kb 2500 euro, na az 25000 svéd korona múlt héten volt itt egy Subaru Imprezza 250le kis hibával 16000 koronáért:DD Persze tudom járulékosan sok jön ahoz ne de tuti a fizika meg az FFB:)) Ahol lakom itt egy rallycross pálya 15 kilométerre megy egy rendes ahol minden hétvégén trackday van meg timeattack:)
  • sertrex
    Erre céloztam a gomb és a kabát példával. Mikor a gomb többe kerül, mint a kabát. :DDD
    Utoljára szerkesztette: sertrex, 2018.07.14. 10:10:03
  • lac coo
    A legjobb, mikor kiprobalnal egy uj jatekot egy ilyen kisszerias luxus cuccal, es nem mukodik a kormany......!
  • __Jacek__
    A lényeget kihagytátok hogy milyen jó hogy a 60e forintos PS4-hez tudok venni 600e-ért kormányt:DDDDDDDDD
  • unrealnoise
    Nyilván. Nem azt vitatom el, hogy jobb vagy nem jobb. Én is DD-t szeretnék. De ennyiért hova vegyek? Nem keresek annyit, ami erre feljogosítana, plusz simán ésszerűtlennek is tartom. Számítástechnikában is mindig úgy vásároltam, hogy ár/érték arányban néztem a "bajnokokat". Ez a DD pedig minden, de nem ilyen. Ez egy full prémium cucc.

A full pérmium cuccokkal meg van még egy gond, ha beszarik, akkor venni kell még egyet helyette, már ha nem akarod lentebb adni. Ha pedig ilyen prémium cuccokkal "veszi körbe" magát az ember, monitorok, H-váltó, pedál, PC... Szóval a visszafogottság sokszor hosszabb távon még inkább "megéri". Igazából semmi mást nem állítok, mint amit Alex. Egy G29 meg egy TMX, vagy Logitech DFGT is bőven elég komoly hobbira... Nyilván én is fogom venni majd valami komolyabbat, mert zavar a TMX darabossága, de legalább halk, és a venti se bassza fel az agyam, és ha beszarik, akkor simán veszek még egyet. Azonnal...
  • lac coo
    Barhogy is, ez is jatekkormany...
    Akinek kell vegye, szerintem irgalmatlan tul van arazva.
    Aki meg gondolkodik, es mindenkeppen DD, az osszedob maganak egyet toredek penzen....;)
    Utoljára szerkesztette: lac coo, 2018.07.14. 09:58:26
  • sertrex
    A Fana DD kompakt cucc és így abban is ott venti a végében. Szóval a melegedés ott is fennáll. Az hogy a DD mennyivel jobb, mint egy áttételes másik az akkor derül ki, ha az ember kipróbálja. Ez olyasmi, mint amikor egy autóversenyző kipróbálhat egy F1 gépet és mikor megkérdik, hogy milyen volt, akkor általában az a válasz, hogy semmilyen másik versenyautóhoz se hasonlítható. Szóval indokolt, hogy aki kipróbálta, az DD-t szeretne.
    De ilyenkor tényleg ott a gomb és a kabát esete... ;))
    Utoljára szerkesztette: sertrex, 2018.07.14. 09:50:00
  • unrealnoise
    OFF

"Szimbuzi" vagyok, de messze vagyok a gyorsaktól... Persze ki lehet seggelni eredményeket online is, de szerintem nekem soha nem lesz 3000-4000-es iRatingem mondjuk iR-ben. :) Mondjuk belejátszik, hogy setupolni sincs sok kedvem. :) Inkább fun nyomom, de úgy sokat.

Nah ehhez meg a DD totálisan felesleg. Maradjunk annyiban, hogy lehet inkább vennék 3 darab 2.5-ös Wheel Best-t a Fanatec-től, mint egy DD-t...
    Biztos több, és jobb a DD, de mennyivel? Most egy fapados Thrustmaster TMX-el is elvagyok, annyi, hogy beszereztem hozzá a Pro pedálszettet...

DD-ben az tetszik, hogy a hűtésre, meg a ventikre és a zavaró zajra talán "nem kell figyelni"...

Itt is az van, mint szinte bárhol, oké, hogy jobb, nah de 3x annyival?! Biztos nem... Még a 2.5-ös is elég extra kiadásnak számít itthon... Ez a DD őrület - sajnos, ahogy vártam -, engem totál hidegen hagy. Akinek van ennyi felesleges pénze, annak hajrá, de inkább fejleszteném a cockpit egyéb részeit ennyi pénz elverése helyett... (vagy raknám félre nehezebb napokra)

ON
  • Alexease
    Kint mas a helyzet, de szerintem ott sem szamit "csak ugy megveszem" kategorianak. Es ez csak az alap, ehhez (gondolom) kell valami kormany, valto, pedalok, es ehhez nem eleg az iroasztal, cockpit kell vagy hasonlo. Vagyis szor ketto-harom;D

A gond az, hogy neha mar ugy van beallitva, akii nem ilyet hasznal, az komolytalan, sot, ne is hasznalja:)
    Kicsit vissza kellene venni a lenduletbol.

Szerinhtem egy jo valasztas, egy komolyabban vett hobby a G29 es annak arkategoriaja. Aki "csak jatszani" szeretne (vagy az fer bele) valaszthat az alatt. De efolott, foleg ezek a felmillios (vagy inkabbb millios) cuccok, mar a premium/luxus hobby szinten vannak. Amivel termeszetesen nincs gond, a hobby ilyen, mindegyiknek megvan a maga top kategoriaja.
  • sertrex
    Az én régi Fanatec CSR-emben egy 58 milliNm-es motor van. :DDD
  • MasterMason
    Őszinte leszek én is hezitálok picit... Bár igazából sok választásod nincs ha kormányt veszel vagy kell cserélned, vehetsz valami műanyag játékot vagy a zsebedbe kell nyúlni de akkor ha már így is úgy is költesz akkor legalább legyen jó...

Amúgy az 5 éves gari még plusz 300 euró :D , szóval 1800 euró csak a base és abban még a mount sincs benne, nem versenyképes ez a cucc az osw DD-kel szemben... Ahogy én meg ahogy Solt is írja, osw-nél tudsz válogatni a 7 Nm-estöl egészen a 30-ig, és még a 30-ast is megkapod egy pereccel együtt azért az árért, amennyiért a fana base dd2-t. Szóval ez bukta. Persze biztos lesz pár száz vagy ezer német aki majd megveszi... Náluk azért más kategória 2000 euró mint mondjuk egy magyarnak.
  • Morgolodo
    Azért adóval, meg a 130 eurós adapterral már nem 1100, de értelek.

Tavaly az 1300-at sokalltam érte, azóta sem változott a helyzet, nekem egyszerűen nem ér ez ennyit, 1500-at még úgy sem.

Nálunk nem valószínű, hogy megbolygatja a FanaDD a használt piacot, de pár száz kilóméterrel arrébb, még esélyes lehet.

• MasterMason
  • Solt
    12 Nm-s van ~700 euró körül... ez így ezzel az árral és a decemberi eléréssel egy kibaszott amatőr húzás, méltatlan hozzájuk.
  • MasterMason
    Ismerek nem egy olyan embert akik a kocsmában napi 10 ezreket úgy hagynak ott, hogy észre sem veszik... Igazából az miatt tűnik drágának minden DD wheel hogy egyben ki kell fizetni, de valójában még mindig sokkal olcsóbb és élvezetesebb, mint kocsmába járni és hallgatni a részeg emberek faszságait...

Vagy ott van a bicikli a jobb biciklik 3000 eurótól kezdődnek, és azt is csak tekerni tudod...
  • MasterMason
    Shaun

• Alexease
    Ha azon lesz meg ado is, akkor 600E-ert meg a hulyenek is megeri:D Bar valszeg "csak" 500E-ert is:D
  • MasterMason
    Na megvolt a livestream.

DD2 18 Nm 1500 euró... Jól néz ki de azt hiszem én maradok a 30 Nm-es OSW-nél, amit 1100 euróért is meg lehet venni, és persze működik vele bármelyik fanatec kormány.
  • mumus70