42876

banner
  • Adam Jonas
    Ha tényleg ennyiért fogják árulni, még lehet, hogy VGA helyett erre gyűjtök.
  • Adam Jonas
    Ja az vili, csak én valamiért azt gondoltam, hogy ennek a tárcsának van más szerepe is a lézerfény átengedésén kívül.
  • bardocz
    Fény az, csak erősebb meg más a színe! :D
  • Alexease
    Az lezer :D
  • Alexease
    Folytatas: http://www.virtualr.net/logitech-g29-details-surfacing :D
  • bardocz
    Az mondjuk érdekes, hogy miért törik így el. Rá van húzva egy tengelyre, és átvilágít rajta valami fény. Nem terveztünk túl sok dolgot egyetemen, de amit egyszer sem kellett számolni, az a fény miatti feszültségek az anyagban :D
  • Adam Jonas
    Áhááá, így már értem, miért műanyagból készül. :D Valamiért azt gondoltam, hogy valamennyi terhelést ez is vesz fel, és amiatt törik ez így el, de akkor ezek szerint csak a műanyag öregedése miatt megy ez tönkre. (Ha fémből lenne eredetileg, akkor meg méginkább nem menne tönkre. :D )
  • Norbi1990
    Dzsízösz, így hogy lehet vezetni? :D
  • lac coo
    Jah, ezen világít ár a lézer .
  • bardocz
    Ha jól sejtem ezen az alkatrészen nincsen semmi terhelés, csak forog egy tengelyen, nem?
  • Adam Jonas
    Az a gond, hogy még egy jobb minőségű műanyag szilárdsági jellemzői is fele-harmad akkora, mint egy átlagos acélé. Csak utóbbi kicsit többe is kerül ugyebár. (Élettartam terén meg mondjuk lehet jobban megérné, ha emiatt 10 ezerrel többért adnák adott esetben, de a Logitechnek meg nyilván az a célja, hogy minél többet eladjon belőle.)
  • Jackal
    Ez csak a tervezett elévülés.
  • lac coo
    Jaja, rossz minőségű műanyag, zsugorodik ...
  • Adam Jonas
    És általában ugye ennyi szokott lenni a baja:

• lac coo
    Jah, mikor behalt nálam, én sem találtam sehol :))
  • Adam Jonas
    Havernak a G25-be tört ez el, egy ideig még tudta használni, aztán egyre sűrűbben mászott el a közepe a kormánynak. (Akkor mit összekerestük, hogy hol lehet egy ilyen vackot venni, most meg elsőre megtaláltam. :D )
  • lac coo
    nÁLAM A dfgt-BEN MENT EZ TÖNKRE :))
  • lac coo
    éN ELÉG ERŐSEN SZERETEM, DE MÉG BÍRJA A g27, KB 4-5 ÉVES ....
  • Adam Jonas
    Ha már szóba került :D G25/27-nél tudomásom szerint ez a filléresnek tűnő kis vacak szokott tönkremenni:

http://www.cmlaserservice.com/page_g25_g27_optical_encoder_wheel.html

Akit esetleg érint, a fenti oldalról tud rendelni, bárhova kiszállítják, ha jól olvastam. (Az más kérdés, hogy 38$-t megér-e így a történet - bár ha mechanikusan a kormány többi része OK, akkor mindenképp.)
  • Adam Jonas
    Nem a visszajelzésre gondoltam, mert mint ahogyan azt írtam, van, akinek bejön és úgymond át tudja verni az agyát az FFB, nálam ez sajnos nem nagyon működik - persze lehet meg tudnám szokni hosszútávon.

Én most leginkább a műanyag vs. fém vs. nagy terhelés témára gondoltam.

De látom, itt mindenki gazdag akkor, ha csak így dobálózik 2 évente közel százezrekkel. :)

(Btw akármilyen hihetetlen, havernál próbáltam G25-t és G27-t is, annál mondjuk azt mondom, hogy mernék vele kísérletezni, mert az egy elég masszív cucc (volt szerencsém a belső tartalmát is megcsodálni). )
    Utoljára szerkesztette: Adam Jonas, 2015.06.05. 21:52:25
  • Alexease
    Tedd be a szekrenybe, ugy sokkal tovabb elall;)
    Amugy nincs vele gondom, ugy hasznalod, ahogy akarod. Csak ne akard eldonteni egy autosprogramrol, foleg ha elsosorban szimes, hogy mennyire jo vagy rossz. Nulla visszajelzessel semmi ertelme.
  • Adam Jonas
    Igen, csak nem mind1, hogy 1,5-2 évig tudod így használni a közel 100 ezer HUF-os kormányodat, vagy 5 évig.
  • lac coo
    WOW,m végre van Sport nyomvonal !!
  • cstibikeee
    Aosta netkar pro conversion v3 (04/06/2015) (16 layout) Szerintem minőségi a cucc
  • lac coo
    ilyen csavar gondja volt a régebbi TM GT-nek, vagy mi a fene volt az, én spec azt sose tudtam meghúzni, holtjátéka volt a tengelyen a kormánynak ....
  • arty
    ha ez vigasztal, a TH TX is PONT ettől a hibától szenved... 2x már ujra kellett huznom, lehet harmadszor már beleszakadnakl a csavarok :(
  • KTMNORBI
    Eddig bírtam
  • Tyuki80
    Na mi van főnök?Eddig tartott ?Elvonási tünetek?:)
  • KTMNORBI
    Sziasztok! Ha tudtok esetleg eladó G25-öt szóljatok légyszi, köszi!
  • lac coo
    Ez rettenetes, jo hogy nem hajol ki az ablakon :)))
  • Zozzer
    kár hogy visszavették a g-force effektet. Itt a videón még elég rendesen forgott a kamera. Bár lehet csak nekem tetszik így nézve, nem tudom mennyire lenne zavaró vezetés közben. Mindenesetre ma rá állítottam 3x-osra őket. ill eddig rögzített látóhatáron játszottam, most hogy kikapcsoltam tök jó ahogy dől a műszerfal a pályadőlésnek megfelelően, bár az emelkedőknél kicsit zavaró hogy fel/le eltűnik a kormányba/mögé pöpecül beállított műszerfala, fordulatszám sebesség fokozat stb.

• lac coo
    Egy ffb kormany uzemszeru hasznalatahoz csak hozza kene tartozni az ffb nek :)
  • Adam Jonas
    Akkor ezek fényében remelem mar erted, hogy miert irtam azt a multkor a RaceRoom topikba az FFB használatáról, ami miatt lehulyeztel. :)
  • Me Ga
    Köszi, maradjunk annyiban, hogy eddig azért el tudok én is jutni... :)
  • alma2
    Persze igazad van, ezert is kuldom vissza es nem oldom meg orok eletre biztosra sajat kezzel. Na meg igy lesz egy uj kormany-> motor benne, ez megis csak majdnem ment 500 orat. Csak nehogy rossz motor szerias legyen a csere. De ezeket nem raktarrol kuldik, kintrol jon a gyartotol direktbe ahogy neztem a dobozon, friss datummal verzioval.
    Par hete, talan pont te linkeltel egy videot, amiben a rallys gyereknek a kezeben marad a kormany. Aztan a csonkot tekergetik tovabb. Na pont igy jartam en is, de nekem eleg volt escape-t nyomnom, hoyg tuleljem :)
    Utoljára szerkesztette: alma2, 2015.06.05. 18:06:44
  • alma2
    talaltam egy videot, igy mozgott nekem is par honapos kora ota. De itt mint irja a gyerek is az a sima 4 csavar lazult ki. Ezt sok fele keppen meg szoktak oldani. Nekem ilyen gondom nem volt, mint irtam, mert ragasztva volt mar a csavar is, nehogy megmozduljon. Cserebe a feje atfurta magat a muanyagon. Mondjuk eleg amator hiba, hogy egy fem tengelybe fem csavart betekerek ami egy kb feé centi vastag muanyagot tart, aminek a csavar fej feloli vegen sincs semmi fem alatet, ha van is nem nagyobb mint a csavar feje. (sajna ugy beszakadt az egesz, nem tudtam szetszedni megnezni :) )ha jol emlekszem, siman szetnyirja a muanyagot a forgatas, rangatas, de inkabb a huzas, magad fele, ha picit eroteljesebb.

mozgas:
    loose

az orok problema a csavarok. pont ot percnel mutogatja a gyerek. Jol alulmeretezett amugy...
    csavar

• lac coo
    De kiszakad a perec, akkor nincs ettol fuggetlenul :)))
  • alma2
    Ettol fuggetlenul szerintem nagyon jo cucc, minden szempontbol. (erzesre mintha egy trabantbol atszallnal egy luxus mrecedeszbe egy g25 utan) Amugy nekem is gurulos szekem van, mivel fekezos gorgot nem kaptam ebben a meretben, igy siman ahogy tobben is egy papucs (200 forintos szovet gumi talppal) van ket gorgo ala berakva, igy atomstabil ez a resze a gyari fekmodhoz. (ami plusz egy kemenyebb rovidebb rugo). Persze a szeknek igy is marad egy minimalis (par centi) hatra hintazasa, ami reszben a hunyo lehet. Hozzatennem a g25 birta a kikepzest szo nelkul sok-sok even keresztul, itt mar eleg regen elkezdett mozogni a kormany emiatt a tengelyen, par honapos koraban.
    Aztan fel eve meg sokat kiserletezgettem, hogy a legjobban erezzem a feket, ha mar azon mulik a legtobb. Van itt is egy olcso modositas pluszban, hogy kemenyebb legyen es hatarozattabb. gordeszka felfuggesztes gumi. Rengetegen hasznaljak. Nem erte meg bemenni erte a varosba, igy talan amcsibol megrendeltem megjott kb 6000 ert, de fejbol nem emlekszem pontosan. (Ha kell valakinek elado).
    ket puhabb es ket kemenyebb gumival. A simracinges csavok is teszteltek (brakemod
    Ha jol emlekszem ok talan a ket kemenyebbiket tettek bele es azzal oromkodtek. A lenyeg roviden, en a puhabbikbol egyet tettem csak bele, de olyan erovel kellett nyomni a feket, hogy a szek igy nem maradt meg, illetve fix szeken is total kenyelmetlen volt ekkora erot kifejteni. Szoval egy fix cockpitben, fix szeken erosen hatratamasztott pedallal, merev ulessel, cipovel allatkodva stb, lehet valakinek elmeny, de nekem abszolut nem jott be es a kocsimban is pihe-puha a fekem, megha mas elven is mukodik. Gyakorlatilag semmi kulonbseget, foleg nem pozitivumot nem talaltam a gyari fekmodhoz kepest, Ahol egy hosszabb es egy rovidebb kemenyebb rugo van(a'la progressziv rugo ) Ez a gumis modszer ugyanazon az elven mukodik, picit maskepp kemenyedik fel. meg rovidebb fek pedal utat engedve, ami pont a preciz adagolast neheziti, igy hamar kukaztam ezt a megoldast. A gyarit meg siman mezitlab is nagyon precizen tudom adagolni,
    De ez mar fel eve volt, erre ma faradt gondolom el annyira az anyag, hogy atessen a csavar rajta. Persze egy epitett cockpitben nagy esellyel sosem jon elo ez a hiba, de hat eleg sokan toljak sima szekbol, vagy csak aki szereti szorongatni a kormany magahoz huzva picit es maris megadja magat. Amikor kb mar 2 honapja megfordult bennem a gariztatas, mert mozgott a kormany a tengelyen, felhivva az uzletet, mondta a szervizes gyerek, hogy igen sok t500-as kormany jon vissza garanciaba. De ahogy kivettem pl motorhiba es hasonlok miatt. Mondta volt egy "rossz szeria" ahol hamar megadtak magukat. A gyarto sokat nem szorakozik amugy a garanciaztatassal azt mondtak, mindegyik helyett kuldd egy uj kormanyt. Sajna a pedalt is vissza kell kuldeni becsomagolva, pedig cserenel lett voln igy ketto :) Na majd kiderul mi lesz ezzel.
    Utoljára szerkesztette: alma2, 2015.06.05. 17:52:46
  • bardocz
    Pedig a T500-nál elvárható lenne, hogy ilyen ne legyen vele.
  • lac coo
    Az ennyire vacak ????
    Volt egy szijas TM em egyszer, az is rakas vacak volt, de akkor ugylatszik meg mindig a latszatra adnak.
    Pedig regen jo cuccok voltak...