42876

banner
  • lac coo
    Nekem van egy törött valahol, majd megpróbálom előkeresni .
  • Adam Jonas
    Héten megpróbálom havertól elkérni az encoder-t, aztán lemérem és lemodellezem, majd rajzostól felteszem ide.
  • Zozzer
    Csak hasra ütve adtam meg a méreteket. Amíg valaki le nem méretezi azt a pár méretet, addig nem tudok hozzáfogni. 11-14 osztóköröket érinti, ok. tehát 3 mm hosszúak. A küllő az már adódni fog, de ahhoz kell a pontos horony szélesség. Ill egy külső teljes átmérő is kellene, ill a vastagsága a tárcsának is, meg a középső furat, ill annak a külső átmérője és a mélysége a tárcsáig bla bla bla... Szóval minden :)
  • Jackal
    Fontos hogy a közök is meg a küllök is ugyanolyan szélesek legyenek mint az eredetin, mert két adóvevő van bennük. Ha nem ugyanaz lesz akkor behülyül és nem tudja normálisan eldönteni a forgásirányt.
  • Adam Jonas
    A hornyok 14-es es 11-es erintokorokon helyezkednek el, ezt figyelembe vetted ennel?
  • lac coo
    Én vállalom, majd én leszek a légikamerás futamokon !! :DDDD
  • Szabi #30570

Utoljára szerkesztette: SZABl, 2015.06.07. 11:18:59
  • zimapeti
    Ez elég jó áron volt
    G27 adapter
    Ez rendelhető
    Utoljára szerkesztette: zimapeti, 2015.06.07. 10:41:45
  • Zozzer
    Simán :) De le kell hogy méretezd:) Hogy mennyiért azt így nem tudom megmondani, csak ha látom a méreteket. (de tuti hogy 4 számjegyű :) )
    Viszont találtam egy programot amivel az optical encodert lehet méretezni. A képen ami látszik baloldalt. 30-as átmérő, 5-ös belső furattal, 60 db kis hornyot állítottam be 1 mm szélesre. Marad ott hús közöttük, viszont nem tudom hogy a lasernek mennyire fontos hogy most 0,7 mm-en van jel nincs jel vagy 1mm-en. Ezekhez nem értek.

Utoljára szerkesztette: Zozzer, 2015.06.07. 09:46:34
  • Jackal
    http://www.racedepartment.com/downloads/circuit-gilles-villeneuve-montr%C3%A9al-qu%C3%A9bec-canada.4439/
  • lac coo
    G27 hez kormany adaptert tudsz csinalni, mennyiert ? :)
    Meretet nem tudok fejbol, de a si a standasrd kormanyokhoz valot .....
  • Zozzer
    Beregeltem ide keresgélve az encoder után amit sajnos nem találtam, csak felületmodellek, ill body test volt 2-3 db is g25/27-ről. Mérethelyesnek tűnt az egyik, gyorsban rámértem pár méretre. Mondjuk meglepő lett volna egy részletes teljes összeállítást találni az utolsó kis forgó bizbazig :) Volt benne 1-2 cockpit, amit le lehetne méretezni simán.
    De ha valaki tudna adni egy modelt az encoderról, szívesen megpróbálnám legyártani. :)
    Ja, itt készül a másik, a csapágyház.

Utoljára szerkesztette: Zozzer, 2015.06.07. 08:46:43
  • bardocz
    Szerintem is, csak ami a váltóban volt eddig, az átkerül a kormányra, gombok tekintetében.
  • macleody
    Van egy olyan gyanúm, hogy full G27 belső lesz a 29-ben, csak az elektronikán kell kicsit variálni.
  • Alexease
    Kivancsi leszek, hogy ha esetleg lesz G29, abba mar fembol lesz ez a cucc vagy marad a muanyag?!:)
  • Jackal
    Viszsi a gép a kis kivágásokat is? (vékony körcikkek) Ahhoz gondoltam a lézert, mert oda már marószár nehezen fér be.
    Utoljára szerkesztette: Jackal, 2015.06.06. 21:03:25
  • macleody
  • Shodan
    Hol találtál székhez fékezős görgőt? Én a múltkor nézegettem , de sehol nem találok..
  • lac coo
    A res is pici meg a kis kullok is, en csak fotomaratasban lattam eddig ilyen aprot :)))
  • bardocz
    Azok a rések szerintem jóval kisebbek egy mm-nél.
  • Alexease
    Meg nem lattam eloben, csak a lenti kepen (remelem, nem is fogom soha:DDD), de ha az egy 5-os alatet, akkor valszeg kevesebb mint egy milli a horony. Foleg azzal van a baj.

De ha egyszer csinalsz, nyugodtan ird be, tuti tobben rendelnek majd. Lehet meg olyan is, akinek meg jo az eredetije!
  • Zozzer
    mit értesz azon h a cnc mellé is kell lézer? A cnc marógép simán tartja a 0,01 század pontosságot, míg a laser -el inkább 0.1 pontossággal szoktak dolgozni.

Szerencsére az enyémben még bírja, de ha megadja magát, akkor kb 1-2 óra alatt megcsinálom magamnak a cégnél cnc-n aluminiumból. (+ a 10 perc alaptest esztergálás,) max 1 óra marás. Viszont ha a kis hornyok szélessége kevesebb mint 1 mm, az már kicsit nehezít a dolgon, mivel ritkán használunk ilyen pici marót.
    Utoljára szerkesztette: Zozzer, 2015.06.06. 20:32:24
  • Thread
    A skid eléggé béna lett a nem tudom hanyas verziotol, FF1 2015 meg Lotus Exosnal pl., amik gyors reakcioju autok, ralepek a fekre, blokkol, sikit, fek elenged, a kerek mar reg forog, a skid hang meg mindig jon. Regen is hianyoltam a megfelelo fizika kiszamolasat a gumihangban, de miota ez van, mar hasznalhatatlannak erzem lassan. Nem lehet ezt valami iniben allitani?
  • Adam Jonas
    Amit linkeltem üzletet, ott ABS-ből is készítenek dolgokat, amelynek egyik jellemzője, hogy viszonylag jó hőálló (pl. porszívó burkolataként is használják, az meg azért szokta kapni rendesen a hőt egy jó bő 15 perc után).
  • TeeBeee
  • zimapeti
    Azért azt jó lenne tudni mennyire strapabíró anyagot használnak a 3D nyomtatáshoz, a tengely végén tényleg elég nagy hő van, volt szerencsém megfogni másfél óra játék után.
    Vajon kormány adaptert lehetne belőle csinálni, elbírná a terhelést, vagy a kezembe maradna?
    A pillanatragasztós megoldást nem ajánlom, nagyon el lehet szúrni, és általában inkább szétfeszíti még ha jónak tűnik is a ragasztás marad belül fölös anyag, amikor ráhúzod a tengelyre megint szétrepeszted.
    Az 5-ös alátét, és zsugorcső a tengely részre, ez a kombináció vált be eddig a legjobban. A hőlégfúvóval óvatosan nehogy elvetemedjen a tárcsa, nagyobb alátétet szoktam rátenni épp csak a tengely látszon ki, akkor nem lehet nagyobb baj.

Utoljára szerkesztette: zimapeti, 2015.06.06. 16:00:02
  • Jackal
    Sztem szar lesz, még cnc mellé is kell lézer(saccper 10x pontosabb), nemhogy egy játéknyomtatóhoz. De kíváncsian várom az eredményt.
    Utoljára szerkesztette: Jackal, 2015.06.06. 15:32:21
  • Adam Jonas
    Ezen a helyen elég pontosan tudnak gyártani, meg kérésre még tudják növelni a pontosságot. Lézerezni max. ahhoz kell, hogy lesorjázza a cuccost.
  • Adam Jonas
    Megpróbálok szerezni egyet, aztán bemodellezem, ha végeztem a záróvizsgával. :D
  • Jackal
    Nem lesz jó, ehhez lézer is kell.
    Utoljára szerkesztette: Jackal, 2015.06.06. 14:52:33
  • bardocz
    Ha valaki csinál nekem egy rajzot róla a méretekkel, akkor megcsinálom a 3D modellt. Saját kormányomból azért nem szedném ki ezért.
  • TeeBeee
    Bocsánat, hogy offolok, de:
    Pontosan. Én is a 3D nyomtatást tartom jó alternatívának, csak sajnos se az alkatrész "digitalizálásában" nem vagyok jártas, se 3D nyomtatós ismerősöm. Bár itt debrecenben is foglalkozik már vele valaki, egy utána járást megérne. Biztos sokunknak lenne rá szüksége.
  • Adam Jonas
    Haverom múltkor 2x is megragasztotta, harmadjára már egy kicsi darab is kitört belőle, aztán onnantól kezdve nem tudja használni. (Mondjuk ez persze nem jelenti azt, hogy nálad is ez lesz. :) )

Gondolkodok ezen a cuccon tegnap óta, hogyan lehetne egy cserealkatrészt olcsóbban kihozni. Ha fémből lenne, akkor az sajnos tényleg ilyen 8-10 ezer környékén lenne, viszont most eszembe jutott, hogy 3D nyomtatóval lehetne műanyagból olcsóbban is csináltatni egyet.
  • haflac
    Valószínűleg igazad lehet,én kb fél éve ragasztottam,azóta teszi a dolgát.
  • Adam Jonas
    Igen, csodákra képes - időlegesen. :)
  • haflac
    Nekem is tört.Pillanatragasztó csodákra képes.:)
  • bardocz
    De, volt benne kettő. Robottechnikában is sokat használják, de ott nem csak konkrét elfordulást mér, hanem azt is megadja, hogy épp milyen szögben áll.
  • TeeBeee
    Amúgy nem ilyen optical encoder volt a görgős egerekben is? Mondjuk lehet nem 60 lyukkal rendelkeztek. :)
  • lac coo
    Sokat dolgoztam muanyaggal, rossz minoseg , ennyi, parolog belole a lagyito adalek, zyugorodik es ridegebb lesz, rafeszul a tengelyre es elreped.PVC sajatossag, mint amikor egy reklamszatyor egy ev utan a szabadban szilankokra torik....
    Utoljára szerkesztette: lac coo, 2015.06.06. 09:54:50
  • TeeBeee
    A villanymotor forgórészén van, szóval van egy kis hő terhelése is. A sok hőmérséklet változástól reped inkább meg.
    A G25-nek ez meg a csapágyház a gyengéje. Aki használtan vesz az számoljon ezekkel. :)