Assetto Corsa (és EVO)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sokkal több időm nincs, ezért csak tömören...

A DCS más kategória... akár több száz egység, több száz négyzetkilométer, hatalmas látótáv, ballisztika, fedélzeti rendszerek, repülési modell, anyám kínja. Az AC ahhoz képest számítások terén a kanyarban sincs... Egy "csőben" játszódó autószimulátornál azért bele kéne férnie a jelenleginél komplexebb számításoknak is FPS gond nélkül, lásd iRacing. ( sajnos rég játszottam vele, de tudtommal ott nincsenek FPS gondok, igaz nem is néz ki ilyen jól )

Mint ahogy már írtam, személy szerint annak örülnék, ha minél komplexebb lenne a játék, de természetesen úgy, hogy közben ez ne menjen mondjuk az AI (a mostani teljesítmény növelés szerintem az AI butításából is van), vagy az online versenyek rovására, ne legyen diavetítés a komplexebb számítások miatt. (nem tudom most mi a helyzet multiban, megoldódott-e az FPS gond)

Más CPU igényes játékok fejlesztői már rácsaptak a DX12-re, (pl ArmA3) remélem idővel Kunos is megteszi, mert ezzel az ő dolga is könnyebb lenne egyrészről. (másrészről nehezebb, de talán az nem okozna gondot neki)

Kicsit elbeszéltünk egymás mellett, kicsit ment az egó csörte, de azért örülök, hogy végül normális keretekbe terelődött a párbeszéd. Az építő jellegű vitákat én nagyon szeretem, de azt már kevésbé, amikor elfajul! 😊 Részemről béke... 😉

www.smart-bus.hu

bardocz
Telefonon addig eljutok, hogy ki tudok választani egy dashboardt, meg a gépen mondja a női hang, hogy összetörtem, de a dashboard már nem megy a telefonon, nem tudja megnyitni valamiért. Tűzfalat beállítottam neki.

edit: wp-ről van szó nálam.
Utoljára szerkesztette: bardocz, 2015.03.27. 18:27:42
lac coo
<#taps>

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

TCR
Ficza Feri volt a leggyorsabb a második edzésen!
Lesz youtube közvetítés is:
bardocz
Azt írja, hogy igen, megér egy próbát.
lac coo
Szerintem megy, itt nem kell semmi app a telefonra, a pc sugarozza ki, csak az ip t kell beirni a telefon bongeszojebe ....
Ha jol emlekszem .

Én még nem ástam bele magam, de itt a fórumon láttam Windows Phone-os kérdéseket:
assetocorsa.net
Adam Jonas
Jól értelmeztem, hogy Windows Phone-on is működik a Dashboard?

lac coo
Jah, ezt vagom , ismerem .

A srác nagyon ügyes... Úgy 3-4 éve volt szerencsém személyesen is megismerni 😊
Nem gyári, de vannak itt jópofa dolgok:
simracing-tools.de
valakinek van valami leírása az új büntetési rendszerről, hogy hogyan működik, módosítható e, meg hasonlók.
lac coo
Nyilván csak mondtam egy számot, de olyan sokszor azért nem megy pirosba ....
Én keményen szeretem 😊))

bardocz
Ha a maradék 99%-ban normális, akkor nem is kell mit állítani.
bardocz
Leobodnar kormányra kell. Kár hogy az árából már majdnem autót kapni 😄
lac coo
Jó de ez összességében elenyésző idő, ezt lenyelem, de a maradék 99 %-ban meg inkább legyen normális 😊))

bardocz
Azt a minimumot lehet megnézem majd, gőzöm sincs azt mire kéne állítanom. Mondjuk az nem feltétlenül hátrány, hogy ha elengedem a kormányt egyenesben, akkor nem kezd el rángatózni.
lac coo
Értem én ,de ezt a clipping akármi appot néztem mikor kijött, hát hogy minden megmaradjon ,ne fogyjon el a szusz olyan langyosbuzira állította, hogy az élvezhetetlen volt nekem 😊))

Tomsteel
Ezzel össze is foglaltad a lényeget. 😊
Minimális erő is fontos lehet, a linkben szereplő program végigpróbálja a kormány erő-elmozdulás értékeket 2% lépcsőkkel, ebből érdemes egy grafikont csinálni. Ezen látszani fog, hogy mekkora FFB értéktől kezdve bírja egyáltalán megmozdítani a motor a kormányt. (clipping miatt pedig fontos nézni, hogy mennyire lineáris a görbe)

.: SUZUKI heart, GTi mind :.

bardocz
Nekem is max közelében van asszem, már rég állítottam, de gyors kanyarokban érezni, hogy nincs több benne, beáll egy konstans erőre, és semmi sem jön át az útból.
Tomsteel
Kormányfüggő a dolog jelentősége, G25-nél én is maxon mentem, T300RS-nél nagyon jól jött ez a méregetés.
Utoljára szerkesztette: Tomsteel, 2015.03.26. 23:22:36

.: SUZUKI heart, GTi mind :.

bardocz
Pont ezért nem veszel észre semmi különöset! 😊
lac coo
Értem én a jelenséget, de ez engem nem zavar, semmi különöset nem veszek észre 😊)
nálam maxon van azt jóvan 😊))

bardocz
Remélem lesz megint flame a clippingről<#idiota>
b-type
tényleg az AC-ban be lehet kapcsolni a vért?
...
nemdesz@r <#idiota><#idiota>

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

BooMiller
Gyenge, nem is látszik a 3D-s fű😊))

b-type
árkád vagy sem qva jó a grafikája..

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

BooMiller
<#bohoc>

macleody
Micsoda egy árkád fos, ilyet egy autó nem csinál 😄
BooMiller

b-type
jöhet az is elfér, rF-ben mindig azt a hangot hajtottam elsőként, ...amit aztán sztem a legkevesebbet hallottam 😄
egy jó köszörülés és alapjárat wav. 😊
Az sokba nem kerül.

lac coo
számomra érthetetlen, hogy miért nem kell beindítanom egy autót egy játékban, az csak úgy valaki mindig beindítja nekem előre 😊))

b-type
A hangulat jó az jöhet, a kormány mondjuk nekem ki van kapcsolva,..ezek jó dolgok. de ha azt mondom hogy áldozni kell a futás oltárán akkor még mindig a vetített fényszóró-t kérném, nekem még a kuplungos rajt sem kell, nincs jelentősége. A rajt utáni másodperc a kemény, maga a rajt pillanata csak arról szól hogy kiugrasz, vagy nem. A rajt utáni első másodperc fontossága semmit nem csorbul.
...szivem szerint kérném még a GTA részletezését, mert kicsit elnagyoltnak tűnik nekem..

lac coo
Egy pár órát elvoltam azzal is, kerestem valami titkos kapcsolót ( mikor már előtte is két napot kerestem az első titkos kapcsolót...), de semmi...
most mi a fenét kell még bekapcsolni, hogy beinduljon 😊))

De amúgy jópofa dolog volt nekem tetszett !!!

b-type
tényleg 😄 az is volt..

Alexease
Azert a muszerfalon es a kormanyon levo 3D, mozgo, allithato, lathato kapcsolok jo dolgok. Persze nem egerrel, ugy nem sok ertelme van, ugy valoban csak poen es szivas (es/vagy hangulatelem) mint az nKP-ben.
De ha mindenhol normalisan mukodik, es autonkent gombokra/tekerokre/POV-ra allitahatok a funkciok (pl. iRacing), az azert eleg jo tud lenni. Es persze mind autospecifikus, nem "egyforma" allitas mindenre.
Egy jobb autonal, ahol sokminden latszik a kormanyon (ha valaki hasznalja) vagy a muszerfalon, akkor eleg sok info az ember elott van. Felesleges lehet az egyeb UI kijelzes, raadasul hagulatosabb es szimesebb is.

Persze, ehhez az is kellene, hogy az autoban ulve vagy a garazsban lehessen konfoigok piszkalni, menteni es betolteni, mert a fomenube ki-belepegetes eleg gagyi megoldas:/

Persze ezek az AC-hoz nem elsodlegesek, igazabol, mar nem is nagyon hianyzik vagy erdekel😊
lac coo
Random a dolog, forgást nem számol szerintem, csak két kör alakú object ütközését, vagy felmászik rá vagy nem ....
Bár régen néztem ,nem pont ez volt a legnagyobb gondom abban a játékban ...😊)

Nekem sem hiányzik.

i5-2500K, 8G RAM, GTX1060/6GB / Logitech G29 / Win7_64

bardocz
Pont az ellenkezője, mint aminek történnie kéne 😄
lac coo
Vagy a lemerült akksi ......<#falbav><#eplus2>

b-type
vááá ettől még mindig kiráz a hideg 😄 ..mikor a NetKar kapcsolóit kitakarta a kormánykerék és vakon kellett kattintgatni 😄
Én inkább kihagynám

lac coo
Most sorolhatnám, hogy a tényleg árkád DIRT mi mindent számol ...ez nem mérce ....
A fontos dolgok szarok ,ott bukik az egész.Ha sok minden van de szaruk számol ott is bukik ....
Itt a fontos dolgok jók, sok minden hiányzik vagy még szar ( pl kuplung, vagy én vagyok béna vagy a kuplung rossz de nem jövök rá a titokra....), de attól ez még atomjó ...

amúgy talán első voltam aki közülünk megnézte mit csinál a kerék Carsban, már vagy 2 éve, szóval imádom mikor megmagyaráznak valamit 😊))

Utoljára szerkesztette: lac coo, 2015.03.26. 18:48:23

A Swift már ki volt adva, nekem nem igazán tetszett, az AI meg egyáltalán nem tudott menni vele, rendes pályán sem.... Lesodródott a kanyarívekről, 2-3 kör után le is köröztük...

Ez pl volt már a GP2be is!

Meg pl az 1998-as Official F1-be is, valami Eidos-os játék. Olyanokat repültem mikor összeért a kerék hogy öröm volt nézni 😄

lac coo
fontossági sorrend..ha egy turbó a gázpedál állásával megegyező módon működik, ott kár beszélni bármiröl is 😊))

De carsba nem megyek bele, néhány évig megvolt, tudom, hogy egy ótvar de szép semmire való gány munka .....
Utoljára szerkesztette: lac coo, 2015.03.26. 18:37:05

Az elején azt vártuk Kunos-tól, hogy pl. a pilótafülke kapcsolói full-kapcsolgathatóak lesznek. Ezt pl. utólag már nem fogja megcsinálni. Úgyhogy ebből nagyon részletes dolog már nem lesz. Tudom, hogy neked nagy gyengéd a pCars, de ott pl. van összeforgó kerék (ütközés) szimuláció (karosszéria nélküli autóknál), AC-ban ilyen mikor lesz? Pedig ez a szimuláció, az pedig csak árkád(?) 😊
Utoljára szerkesztette: GPx8, 2015.03.26. 18:30:23

lac coo
Itt a barkács grafika a gyenge, nem a fizika visz el sokat ......
rF2 nél is a grafika eszi meg ...

én azt mondom legyen minél durvább, részletesebb, azért írja az elején, hogy az én versenyszimulátorom ! 😊)

aki meg besokal tőle jö na CARS, ott egy turbo számolás is álomvilág, ott tényleg csak a menni kell azt jóvan 😊)

Annak is igaza van, aki minél részletesebb szimulációt akar (kikapcsolható opciókkal), meg annak is, aki azt mondja, hogy DCS lenne a vége és akkor bizony a gépigény az egekbe szökne. Szerintem a szerverek nagy része full-szim -ben menne, főleg a bajnokságok, viszont a többség gépe nem bírná... Szvsz. meg kéne tarani az "arany középutat".