42876
-
Timbu #32021 Azt mondta, hogy egyrészt nincs akkora különbség a két tapadás között, hogy megérje vele foglalkozni, illetve kategóriánként más és más az ideális ív, így azt is figyelembe kellene venni. -
#32020 Hat itt meg az sem lesz mostanaban, eleve van egy kis barkacs a dologban, pl a bukoter betonja nem fudtol, nincs rajta gumihang.
Pedig jo moka, rf2 -ben is ki lehet fekezni a poros iven is , de egesz erdekes, nem rovidebb fektav kell mert az ugy se sikerul, hanem hosszabb de melyebbre beengedve ... -
#32019 Lenyegeben igen, az elozeseket leszamitva, 99.5%-ban mindig az idealis ivet hasznaljak, vagyis sotetedeshez tokeletes ez az elore modellezett cucc. A tapadas a maceras, mivel igy csak latvanyelem, semmi plusz/minusz nincs benne, hogy ott kell fekezni.
Persze, ezen is lehetne sokaig ertekezni, hogy az idalis felgumizott reszen mennyire is valtoznak a dolgok?! Valszeg palya (aszfalt), auto es gumi fuggo. Van amit erzekenyen erint es van amit nem igazan. (Meg persze ott az eso, de az ugy is csak rF2.) Es ott a palya szelen a gumi tormelek is (az mondjuk itt nincs), az is sokat szamithat.
Az rF2-ben eleg jo, hatarozottan erezni, bar lehet, hogy kicsit eltulzott. Az iR nem annyira hatarozott. Persze, az is profi bennuk, hogy az ilyen olyan arnyekos (felho, epuletek, kerites, fa stb.) reszeken mashogy melegszik, hul, szarad az aszfalt, es ott mas a tapadas. De szerintem ember nincs aki igazabol erzi:DDD
Egy iR/rF2-rendszert huzos lenne megcsinalnia, de ide felesleges is lenne.
Mar az eleg lenne, ha az elore modelezett ieveket mashogy szamolna. -
#32018 Jo lenne az fixen modellezve is :)
Eletemben nem lattam meg futamot ahol nem az idealis iv sotetedett, gumizodott :) -
#32017 Azert nem csinalja meg, mert itt nincs idealis iv:) Itt csak koronkent sotetedik az elore modellezett iv es a teljes palya tapadasa no. Azt kellene leprogramoznia, hogy fizikalisan figyelje a modellezett ivet es "afolott" novelje csak a tapadast. Valszeg megoldhato lenne, de nem elsodleges feladat. -
neilszab #32016 Kezdődik az Assetto Corsa GT3 Bajnokság!
Itt az idő, hogy elindítsuk az első valóban éles megmérettetésünket az Assetto Corsa-val és a GT3-as gépekkel és ezzel méltó módon vigyük tovább a közel 10 évig futó, rendkívül sikeres GTR2-es bajnokságunk örökségét. Ennek szellemében kőkemény GT bajnokságban lesz része az indulóknak, hosszú futamokkal, taktikai- és közelharccal, profi szervezésben, izgalmas pályákon, garantáltan nagy mezőnyben, korrekt ellenfelekkel!
Részletes infók és jelentkezés:
AC GT3 Bajnokság: http://forum.gtr-masters.hu/showthread.php?5421
Shakedown futam: http://forum.gtr-masters.hu/showthread.php?5423
Utoljára szerkesztette: neilszab, 2015.09.13. 11:25:28 -
#32015 Azert nem csinalja meg mert lusta, vagy nincs ido :)
Barhol meg lehetne csinalni, egyszeru modellezes kerdese... -
Timbu #32014 Ezeknek a streameknek nincs meg a kivonata valahol? Érdekes dolgokat mond (pl. amikor azt magyarázta, hogy miért nem csinálja meg, hogy jobban tapadjon az ideális ív), csak túl hosszúak. -
#32013 A mai stream elején ecseteli Stefano, hogy a macskájának a neve volt Kunos, és a macska talán magyar volt, tehát KunoS és nem SZ. -
#32012 tomi, a TT cupban valami finoman rázza a kormányt középen, egyenes haladáskor....
Finom zizegés inkább, nagyon kicsi .
Utoljára szerkesztette: lac coo, 2015.09.13. 08:36:26 -
mumus70 #32011 -
GeriDoc #32010 Nagyon túl gondolkodod a dolgot, pedig csak egyszerűen gyorsabban mész az adott autóval, mint amennyit az elbír. Egy RUF, egy C9 vagy egy Alfa persze, hogy másképp viselkedik. Szerintem szimezni megtanulni egyébként egy GT3-as autó a legmegfelelőbb. Stabil, elég gyors, de nem túl gyors, jó a féke stb. A legtöbb autót nehezebb vezetni. Pályának pedig egy normál kör pl. GP. Ami a beállítást illeti: meg kell nézni, hogy milyen időket lehet menni az adott kombóval, és amíg nem vagy kb. 3-4 másodpercen belül, addig nem a beállításon múlik, hanem a vezetéstechnikán és pálya ismereten.
Pl. RUF-al a Flugpatz bukkanót, meg utána a jobbost hogyan oldod meg?
Utoljára szerkesztette: GeriDoc, 2015.09.12. 16:56:01 -
#32009 Nezd meg az rsr timing-ot, ott lathatod nagyjabol milyen idoket lehet menni. A regi kocsik mar csak ilyenek, pl shelby, vagy a fiat gta, az egyik nem kanyarodik, a masik harom kerekre all (ahogy az eletben is) Utobbinal egy jo setuppal, sok-sok masodpercet lehet javitani a koridokon, az kb minden regi kocsira a jatekban elmondhato, hogy tul kozepre (hatra) van allitva a fekero, ezert total instabill fekezeskor, celszeru, egybol elore allitani jo sokkal, maris drasztikusan konnyebb lesz lassitani. -
#32008 És ha utánaolvasol az adott, nehezen kezelhető autónak, hogy nem-e a valóságban is ennyire vadállat volt, mit találsz?
Ill nem világos az sem, hogy a játék beépített autóiról van-e csupán szó, avagy a netről leszedett, moddolt, extrakocsikról? Mert utóbbiaknál "senki" nem ellenőrzi, hogy az valóban, legalább távolról hasonlóan viselkedjen, mint az életben tette... -
Yag #32007 Szándékosan egy pályán megyek a kocsikkal, ( az említett Nordschleife) hogy nagyjából a kanyarsebességeket tudjam "másolni" . Bár más-más kocsikkal megyek szembetűnően nagy eltérések vannak egyes kocsik közt - gondolom a beállítások miatt is - mivel az egyikkel úgy lehet menni a pályán mintha zsinóron húznák alig tör ki, tapad, kanyarokban jól viselkedik egy másik autó viszont már a kissebb kanyarokban is megúszik, ingázik a pályán és egyik szélétől a másikig "inog" szinte alig lehet a pályán maradni vele. Megértem hogy kismillió egy beállítási lehetőség van és körülmény, akár még a páratartalom is befolyásoló lehet de akkor is furcsa, hogy ha a pályakörülmények változatlanok mivel szim mint a pálya felülete és éghajlati körülményei feltehetően más autó betöltésénél is "egyformák". Még is vannak olyan autók amivel szinte képtelenség jól menni másokkal meg könnyebb. Továbbra is Vintage autókról beszélek egyedi beállításokkal, rásegítések nélkül. Már az első körben érezni, hogy mennyire billeg, inog egy autó és mennyire kezelhető és vezethető az adott pályán.
A kanyarsebességeket természetesen igyekszik az ember úgy megválogatni, hogy az átlagban jó legyen de fura, hogy sokkal alacsonyabb építésű autó aminek elvileg a súlypontja sokkal lejjebb van és kevésbé várja az ember hogy kifarol pl, fékezéskor beszitál vagy jeltős enyhe kanyarban megúszik és irányíthatatlanná válik. Persze a Touristenfahrten videókon látni lehet hogy kevés is elég egy ilyen kipördüléshez a többit meg a fizika és tehetetlenség megoldja de ettől még bosszantó hogy úgy érezni vannak bizonyos autók amikkel szinte lehetetlen körbemenni, jó kört menni. Itt még nem is beszélek gyors és versenykörröl amit határon vezet az ember mivel mint írtam, legtöbbször csak élményvezetek. Persze benne van hogy az ember próbál gyorsabban és gyorsabban menni de ez még koránt sem versenytempó ... szerintem. Na jó. Akkor megyek gyakorolni.
Köszi a tippeket és jó tanácsokat, még jövök tippekért. -
#32006 A sebességérzet javítása érdekében növelj a FOV-on is ha eddig nem tetted volna. Nálam legalábbis ez is segített a féktávok helyesebb felmérésében :) -
Yag #32005 Remek. Köszönöm. -
#32004 Erdemes nezegetni onboard felveteleket (mindenfele palya, mindenfele auto), foleg ahol mutatjak a pedal es valtokezelest, esetleg valami telemetria kijelzesen latni is az allapotokat.
Szimekben gyakran/mindig meg lehet futni (mar akinek:P) a valodi koroket, ami persze sokkal tobb annal, mint ugyanaz az auto, beallitas es palya, a tizedekre kihegyezett idoknel mar sokat szamit a gumi (tipus, allapot, kopas), a levego es palya homerseklet, gumizodas, paratartalom es kismillio egyeb, ami a szimekben "uszkve" ;)
Ami altalaban nagy kulonbseg egy szimes es valodi hasonlo korben, ha nagyon kozeli a korido, foleg az autokezeles. Persze auto/palya fuggo, de igazabol sokkal "bekesebb" az autok kezelese, sokszor negyed-fel gaz allasok, nyugisabb kormanykezeles, szeb es folyamatosabb ivek, esetleg kissebb fokozatok vagy hosszabb fektavok. Szimekben jobban gyilkolhato – gyilkoljak is:P –, kockasabban mennek, szinte padlogaz-padlofek uzemben, mivel nincs rendes sebesegerzet, igy az elvarasok is nagyobbak, a profi autokezelest eroszakkal potoljak.
Szimekben sokszor a tulsagos elsokerek terheles megy (tulkormanyzas, kockas kanyar, aztan panaszkodas az alulkormanyzottsagra:P), vagy az elso tengely korul az auto hatuljanak a "beforgatgatsa" (ilyenkor ha korbefordul es megcsuszik akkor meg szar:P).
Persze, tisztelet a kivetelnek:) -
GeriDoc #32003 Azért forogsz meg, mert gyorsan mész, rosszul fékezel, nem figyelsz a terhelés váltásokra stb. A gép előtt ülve nehéz érezni a sebességet, mert nem hat rád a g erő, de hidd el, hogy sokkal gyorsabban próbálsz menni, mint amennyivel a való életben próbálkoznál. Állítsd be jól a kormányt, mert itt csak ezen keresztül érzed azt, hogy mi történik a kocsival (meg esetleg a gumi csikorgásból). Ha ez megvan, kezdj el "lassan" menni, érezd azt, hogy hol kezd csúszni az autó, és ennek függvényében emeld a tempót fokozatosan körről-körre.
A setupnál olyan, hogy egyik autóét a másik alá, olyan nincs, mert minden autónak saját tulajdonságai vannak, saját geometriája, így ez nem lehetséges.
Illetve - természetesen - minden autót be lehet állítani minden pályára, de a beállítás a legtökéletesebb kompromisszumról szól mindig.
Utoljára szerkesztette: GeriDoc, 2015.09.12. 13:13:51 -
#32002 A setup-okat itt talalod: c:\Users\TE_NEVED\Documents\Assetto Corsa\setups\. Ezen belul ../autok/palyak. -
Yag #32001 Sziasztok!
A véleményetekre elnnék kíváncsi.
Időnként a kormány mögé ülök élményvezetni. A kedvenc pályám a NÜRBURGRING Nordschleife. Mindenki tudja hogy nem könnyű pálya, meg van a maga szépsége és diszkrét bája. Old Timer párti vagyok tehát inkább régi típusú autókkal szeretek tekerni. A gondom a következő. Rengeteg autó van sok-sok beállítási lehetőséggel. Szeretek vele molyolni, hogy felfedezek egy új még általam nem vezetett autót és megtaláljam az ideális beállításait, hogy minél gyorsabb köröket tudjak menni legfőképpen magamhoz képest. De időnként elvesztem a fonalat. Valahol olvastam hogy elvileg meglévő .ini fájlokban lévő beállításokat át lehet emelni egyik autóból a másikba. Próbáltam utána olvasni de vagy nagyob béna vagyok keresésben vagy úgy el van rejtve ennek a setupolásnak a módszere hogy nem leltem rá ... persze az is lehet hogy nem is létezik és olyan beállítási lehetőséget keresek ami nincs is. Jó lenne átvenni beállításokat egy másik autóból vagy egy másik adott pályáról. Lehet ? Hogyan ?
Érdekes, hogy vezetés közben nagyon kevés elég ahhoz hogy a pálya szélére kerüljön az ember és ez rendszerint felbosszant mivel azt gondolom, hogy valami nagyon nem jól van beállítva vagy az adott autó nem passzol a pályára (?). Viszont ha megnézek egy videót a Nordschleife szabadnapokról látni, hogy látszólag szinte semmitől elszállnak autók. Az viszont a valóságos fizika tehát nem mondhatom, hogy a játék fizikája vacakol. Ki tudom kiszűrni valahogy, hogy egy adott autó egy pályára ( pl. Nordschleife) beállíthatatlan, hiányos vagy csak én vagyok béna hozzá és nem tudom jó mennetteljesítményét előhozni mert a harmadik kanyarban símán kipördülök szinte semmitől ?
Köszi. -
GPx8 #32000 :) -
#31999 AC3 confirmed! :)
-
#31998 Ez az ember egy hős. -
#31997 -
mumus70 #31996
Szombaton Monzában méri össze tudását az egyre népesebb HRF1RT - Hopto - PSL mezőnye. Még nyitott a bajnoki cím is, megszaporodtak a kihívók, lássuk ki lesz a nyerő a sebesség szentélyében! Van még szabad hely, lehet jönni! Tudnivalók, jelentkezés itt -
neilszab #31995 Csütörtöki móka: Alfa Romeo GTA - Oschersleben!
Infók és pályaletöltés a fenti linken...
Utoljára szerkesztette: neilszab, 2015.09.09. 19:26:23 -
#31994 Melyik motor van neked? -
#31993 :)) -
#31992 -
#31991 de azt is pontatlanul.. -
#31990 Nekem semmit nem csinal :)) -
Jackal #31989 Ugyanazt mint nektek, csak pontosabban :) -
#31988 Neki is ez volt a gonfja, hogy osszedheto olcsobb cuccbol is, de kerdes jol mukodik e majd a szoftver egy masik servidriveval.
De a lenyeg : akkor neked servos cucc van, mit csinal a giro effekt ???:)) -
zimapeti #31987 Szerintem felesleges mindenféle olcsó használt motort és vezérlőt keresgélni, három tipust ajánlanak és ezekhez megcsinálták a vezérlőt, megírták a drivereket, bekötést, neked csak össze kell állítanod, nem kell programozónak és elektrotechnikusnak lenned, hogy működésre bírd. Accuforcera is sokan panaszkodnak, hogy gyenge (miután próbálták a Mige és Lenze motorost is)nem érdemes olcsóbb gyengébb motorral próbálkozni.
Gariba javították a vezérlőt, (sikerült kilőnöm benne valamit) három hét alatt meg volt.
Utoljára szerkesztette: zimapeti, 2015.09.09. 09:24:41 -
#31986 Jah, megerdeklodtem cnc s havernal ezt a kormanyt, idehaza is lehet kapni motort, neki van egy jo par darab hasznalt is , de eleg draga...
Motor meg nem annyira (bar kinek mi a draga....), azt mondta egy gyengebb minoseg megvan kb 40-bol, ami jo , bar ide felesleges az 250-nel indul.
Viszont a servodrive vezerles az horror, es arrol tudni kell ha valamiert tonkremegy nem lehet javitani, illetve nem szoktak, max protekcioval a gyarto elvalallja ....Ez vezerles , ami jo fajta 300 korul van.... -
#31985 F1 annyira nem varos, lesz megint egy kis kormanyszog, jo rangatos azt jovan :)
Megoldhatna vegrr ezt is , castert is, es ennyi ev utan lehetne vegre normalis rajt is :) -
neilszab #31984 Azok sztem a Ferrari múzeumban készült képek, ahol a szimulátorokban már ezer éve fut vmilyen AC verzió vmilyen F1-es verdával és az ég világon semmi köze a publikus tartalom megjelenésekhez. A képek lényege csak annyi, hogy Kimi pont arra járt és pont beült az egyik szimulátorba, amin pont AC futott.
Ne feledjük, hogy a Kunos-nak már a Ferrari Virtual Academy óta van F1-es modellje, a különböző Ferrari központokban is használnak vmilyen F1 modellt ahol jellemzően AC engine fut, meg a nyár eleji konzolos intróban is láttuk működni már az F1-es gépet...
Utoljára szerkesztette: neilszab, 2015.09.09. 01:13:39 -
GeriDoc #31983 Akkor 8 autóról már tudunk... -
GeriDoc #31982 Küldtem privátot.