Assetto Corsa (és EVO)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

lac coo
140-nél halálpontosan 5000-et ! 😄DD

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

BooMiller
Kérdezd meg Laccoo-t hogy ennyit forog a C2-e 140-nél😊)))))))))))))))))))))))))))

BooMiller
Vannak akik nem 3 körös versenyeken szocializálódtak , plusz lehet hogy nem 1-2 éve szimeznek, még főleg nem a cars-t tartják a supersimnek..
Installáld a Nr2003 és toljál vele 11.5.2.0 órás versenyeket , ezután neked is menni fog😊))

Tyuki, ez a téma szépen el lett indítva.<#eljen> Érdekesen élik meg a dolgokat azok, akiknek nem a vezetési élmény a fontos, hanem hogy mennyi adatot számol valami. Nekem a CARS akkor is olyan, mintha egy dobozt irányítgatnék, ahogy valaki írta egyszerűen nem él az autó. A fékezés jó példa, ott megnyomom és x méteren belül megáll. Itt az AC-ban meg van az érzés, hogy megbillen előre az autó, elkezd táncolni a hátulja, elkezd blokkolni stb. Ott én ezt nem érzem, akárhova állítgatom az ffb-t. Innentől tök mindegy, hogy 10, 20, vagy 30 méteres féktávot kell venni, vagy mennyit számol, ha közben él az autó.
A fékerősségre mondtam már, hogy valszeg így akarták szimulálni a rövid fékpedál utat, csak hát ez gagyi pedálon nem jön át.( kíváncsi lennék egy profi fékpedálon ez hogy jelentkezik).
A 235i hosszú áttételét is mondtam, hogy az utcai váltó, valszeg úgy van belőve, hogy 8-ba 200-nál forogjon kb. 2000-et.(német utazó sebesség) Nem találtam videót, amiből ez kiderülne, de simán elhiszem. Majd veszek egy ilyen autót, és kipróbáljuk.<#whatever>(egy Astra 200-nál kb. 6000-et forog, na az nem egy kényelmes utazó sebesség) Az ffb erősség ugyan ez. Az utcai autóknál természetesen lágyabb a visszajelzés, ugyanúgy, mint a való életben. Sokféle autóval csináltam meg körforgalmat viszonylag gyorsan és a Berlingóm és a versenyautó között kb. van ennyi különbség.<#nyes>
Ami pedig az offline/online használatot illeti, én is egyértelműen az onlinera szavazok még akkor is, ha néha esetleg el kell küldeni egymást melegebb éghajlatra.<#nevetes1> Viszont ha figyeltek egymásra olyan meccset lehet vívni, amit AI-val soha nem fogunk tudni.
All in all, a lényeg, hogy mind a kettőnek meglegyen a rajongótábora, akik akarják finanszírozni, hogy a készítők tudjanak tovább dolgozni, és újabb tartalmakkal örvendeztessenek meg minket.<#eljen>
sertrex
Kár hogy nincs róla videód, szívesen megnéztem volna azt az 50 perces versenyt, amiben se egy csúszás és még egy fékezés se volt. Lehet, hogy rossz virágboltban vetted. 😄D

Egy férfi sosem nő fel, csak drágábbak a játékai.

BooMiller
Setupoltam nem sok minden történt, vagyis de mentem 50 perces futamot GT3-as classal. Olyan volt mintha scriptelve lett volna 2-14 körbeen 3 másodpercet lassultam, ütöttem mint a disznó de semmi, aztán feltámad é 5 másodpercel gyorsabb lettem. Az AI természetesen ugyan úgy ment tovább😄DDDD A versenyen semmi nem történt , ne csúsztam meg nem fékeztem el(lehet ilyet?) dög unalom.. csak gondoltam próbálgatom hogy ne a levegőbe pofázzak😊

Lamabiztos alap setupok vannak benne, azokkal unalmas, meg nem minden auto jo. De jo setuppal, meg ffb beallitassal tud jo lenni az is.

Kezelesben amugy az AC a legjobb, legtermeszetesebb az osszes sim kozul (szerintem).
BooMiller
Mindegyukben kell kamu, konyorgom nem ulsz benne,nem hatnak rad az erok stb. De ha a cars a mindent szamolo szuper sim akkor inkabb arcade fan leszek... El nem tudom kepzelni mitol bizsereg amikor carsal megy az ember, nem tortenik semmi. A konnyu sikerelmenyt megertem ...

Egy kis hangulatkeltő a ma esti futamhoz! <#vigyor>

Az 1993-as DTM futam közvetítése a Nordschleiféről. Mindkét futamon Nicola Larini győzedelmeskedett az Alfa Romeo 155 V6 Ti-vel a AMG-Mercedes-ek felett. A részvetők között feltűnik egy ismerős név is, Franz Engstler egy Alfa volánja mögött!

Ma este mi is egy 4 körös futamot rendezünk a zöld pokolban ezekkel a gépekkel, a részvétel NYÍLT, még nem késő csatlakozni, infók itt:

DTM '93 - Futamkiírás: http://forum.gtr-masters.hu/showthread.php?5280
Utoljára szerkesztette: neilszab, 2015.05.31. 03:18:08

Adam Jonas
Azt a 400 oldalas feedback gyűjteményt privátba át tudnád dobni légy szíves? Kíváncsi lennék rá. 😊

lac coo
AI témához kis érdekesség :

A dongó mérete súlya szárnyfesztávolsága és felülete alapján nem képes repülni. De ezt a dongó nem tudja és ezért repül. Nyilván nem tud számolni.
Ezer éves sztori minden aerodinamikai fizikaórán ezzel kezdik. 😊

lac coo
Majd ha gázzal keresztben kitámasztok egy autót Carsban, mint itt a KTM-et, akkor egy osztályba rakom őket ....

lac coo
A GTR(1) volt olyan, hogy minden gyári adatot beírtak...aztán lett egy vezethetetlen vacak az egészből 😊)

Trüközni tuti mindenhol kell....nem a tizedmásodpercek számítanak, meg avalós idők ,hanme , hogy érzésre, jellegre átjöjjön egy autó.

tuti biztos vagyok benne mindenhol úgy megy, hogy vannak gyári valós adatok, beírogatják, majd utána a rohadt bonyolult egymásra épülő számításokból nem egészen az lesz amit akartak...És utána jön a trükközés ...

<#eljen>

b-type
Természetesen akkor jó ha annak érződik.
..mondtam példákat, de akkor megint, szal van egy Ford Mustang-d '69-s f@sza lámpás, kapsz egy szimulátort amiben benne van uezen autó, de minden részletében.
..és nem jó, tehát nem az nem jó amiben a szim különbözik a valóságtól, hanem ezt beleszámolva, mert mondjuk szimezel is már legalább 5 éve.
Megtudnak győzni azzal hogy 50oldalt számol a fizikája másodpercenként?
..
Én azok közé tartozom akit nem, az istennek sem. Régebben írtam, amikor egy prototípus vázát, vagy váznyúlványát fél évig modellezik, és jónak ítélik, majd beszerelik és az első teszten rossznak ítélik.
Mert nem elég az adat. Oda megfelelő szakértelem kell, és legfőképpen egy jó elgondolás...hogy mit is akarok, merev vázat, hogy beleállhasson a gázba rögtön kaynar után, vagy agilis vázat, hogy belesimuljon a kanyarba, természetesen ezek átmenetét...
na és itt vállik el hogy mi lesz.
hiába számol ha az elgodnolás nem jó. Abból sosem lesz '69-s Mustang. Sosem írtam hogy baj ha sokat számol, csak fontosabb hogy az alapokat jól csinálja.
Nem az a baj hogy az rF hajlandó elindulni akkor is ha az üzemanyagtank két méterrel a föld alatt van...ezekben kamuzhat, a lényegi részek jól működjenek.
Attól lesz jó a szim.

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

lac coo
számolhat bármennyit ha nem jó ....Mást nem tudok mondani.Trükközni meg mindennel kell az is tuti ....

De mást ne mondjak, nézd meg dashmeterrrel milyen kulimász van a gumihőfokoknál ....ha meleg aslick simán megy esőben ...szóval bármit bárhogy számol, tuti bugos, félkész, nem jó az algoritmus ,akármi ....

De nekem nyóc. felőlem hívhatjuk megaszimulátornak is, ha ettől nem lesz ezen több szócséplés 😊

Hangsúlyozom továbbra is jó játéknak tartom a Carst, de AC alatt van , az nem kérdés .
Utoljára szerkesztette: lac coo, 2015.05.30. 22:54:09

Engem pl egyáltalán nem érdekel, hogy mi mit számol hogyan és hányszor. Az a lényeg, hogy mit érzek amikor a határon vezetek egy 4 kerekű valamit, bármit. Ha ezt kamu effektekkel érik el, hogy tökéletesen valósnak érzem hát legyen. Nyilván azért nem jön ez elő csak hamis effektezéssel, de ha a precízen számoló engine-el mégsem érzem azt, hogy tényleg vezetek valamit akkor nem tesz az boldoggá, hogy na de ez hányszor többet és részletesebben számol... AC-nál bármelyik autót vezetem, elhiszem, hogy az olyan, egyetlen egy mozzanata sincs ami fura és nem valósnak tűnik.
Utoljára szerkesztette: Pitti, 2015.05.30. 22:52:03

Mit nem lehet ezen érteni? Ti vártok el mindenféle realisztikus viselkedést, és az AC sezrintetek jajdenagyonaz, míg a Cars egy fosárkádnídforszpíd (szándékosan sarkítok). Namost itt egy szakember, nevezzük mondjuk Tommy78-nak, és vizsgálódásainak eredményét közli, hogy az AC kamuzik sok aspektusban (az meg alapból is látszik, hogy relatíve kevés paraméterrel kalkulál - a Carshoz képest legalábbis). Innentől jogosan merül fel a kérdés: akkor nem a valósághűség számít? Csak mert ezek alapján az AC eléggé messze van még tőle. És ha kiderülne, hogy ezek után az AC kamubb / unrealisztikusabb, mint a Cars, mi lenne? (Annyira nyomott nem vagyok, hogy erre nagyobb összegbe merjek fogadni. De egyik oldalon azért csak ott van, amit Tommy írt, a másik oldalon meg az általam előszeretettel linkelgetett 400 oldalas Ben Collins - Nicholas Hamilton feedback gyűjtemény.)

És nem, nem fikázni akarom az AC-t, bármennyire is annak tűnik. Fogalmazzunk úgy, hogy ha már a két játék egymás konkurenciája (igen, az, kimondva-kimondatlanul is), akkor próbáljuk meg objektívebben összevetni a dolgokat. 😉
Ja, és míg el nem felejtem: szerintem sincs még kész a Cars. 😄 De a 2 év támogatás meg lett ígérve, meglátjuk, hogy alakul. az új patch pedig nemsokára jön a júniusi ingyen autóval.
Ha valami realisztikus és jól számol , azt elég nehéz nem jónak érezni.
Adam Jonas
"a kapott eredményeket én némiképp fenntartással kezelem"

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Valszeg kimaradt egy "is" a mondatból...

lac coo
Ezt az utolsó mondatot nem értem ! 😊)

Szimulátor lehet az alapján, hogy számolja az atyaistent is, de jó szimulátor nem attól lesz 😊
Realisztikus nem attól lesz, hogy sokat számol, hanem hogy annak érződik ...
Vagy nem tudom ,nem értem a mondatot 😊
Utoljára szerkesztette: lac coo, 2015.05.30. 22:26:37

Adam Jonas
<#banplz>

#30158 - "Tommy véleményéhez nem sokat tudok mondani, mert én sem tudom mennyire volt hasonló az és ez a formula kocsi, illetve kamu dolgok minden szimben vannak...amibe bele lehet nézni."
#30169 - "Tommy, félreértés ne essék, tudod, hogy túrtam én is eleget a játék fájljait és abban egyetértek, hogy sok a kamu dolog, de a szemem és az agyam akkor is hitelesebbnek látja, ezekkel együtt is."

Jól értem, hogy igazából tökmindegy, mennyire realisztikus egy játék, csak akkor lesz szimulátor, ha annak érziktek?
arty
bugos?! tökre szokható, hogy H váltóval rakom rajtnál az egyest, utána már pillangózhatok, ha pedig épp nem érzékeli a gázpedált, akkor egy gyors restart és másodszor - najo, néha harmadszor - már tuti jó! <#idiota>

(francokat. az. a. játék. NINCS. kész. - és szerintem soha nem is lesz)

Forza.

BooMiller
Akkor en most elkezdtem varni a cars 2-ot😊))))))

lac coo
Virtual GP3 ! 😊

arty
"Néha úgy szidjátok az AC meg a CARS AI-ját, mintha már rég létezne a tökéletes AI és csak "ezek" nem tudják megcsinálni. "

Kit érdekel a tökéletes AI?! Évmilliókra van bármelyik játék (ac/pcars) AI-ja az igazán használhatótól, ahonnan a következő lépés nem a sötétben tapogatózó AI lenne, hanem ami nem száll beléd, nem nyom padlót váratlanul, előz amikor lehetősége van rá, nem rántja ok nélkül el a kocsit ívről vagy épp ívre ahol épp te vagy...

Nem is kell messzire menni: Raceroom. Annyit kérnék, nem többet.
Meg pici fűszerezésnek, hogy 1-1 ai egyszer-egyszer dobja el a kocsit.

Ha ez megvan, utána el lehet játszani a gondolattal, hogy ködben hogy viselkedjen a gép.
Utoljára szerkesztette: arty, 2015.05.30. 22:09:36

Forza.

lac coo
Hát de mi is pont ezt mondjuk ! 😛

Alexease
A CARS-nak kell meg egy ev (ha foglalkoznak vele, es nem kezdik el a CARS2-ot). Az AC sokkal fapadosabb, de igy is csuszott 2 evet, 1 evig volt beta-ban. A CARS-nal az is csoda hogy megjelent;D Egyresze nincs kesz, masreszet kikapcsoltak, a harmadik meg bugos😊
Holnap mit megyünk?Megyünk egyáltalán?Mondjuk holnap a mastersnek is van futama.(De jó lenne ott is rendre elindulni,de hát a kisgyermek az kisgyermek.)
Hát ez az!<#banplz>
lac coo
<#eplus2>

Alexease
Nem biztos, mert az offline-on nevelkedett kiutne az elso kanyarban a retekbe a masikat😄DDD
lac coo
Hát ha majd jó lesz akkor azt mondom, hogy jó ! 😊
Utoljára szerkesztette: lac coo, 2015.05.30. 22:01:19

b-type
már alapból az is jó lenne ha az AI-ra is vonatkoznának a váltási idők (régebbi autóknál), az aero elemek sérülése ami miatt én vesztek a tempóból de az AI semmit, az sem lenne rossz ha nem döngetne a fűvön velem megeggyező sebességgel, és nem fékezne ki...ezzel együtt kaphatna büntetést is. ..és persze jó lenne ha hatna rá a vizes pálya tapadásváltozása.
Ezeket kellene gyorsba megoldani a Cars AI-nál.
Utoljára szerkesztette: b type free, 2015.05.30. 21:59:41

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

Srácok!Elfogadom amit írtok,csak nekem fura.Nekem még nem volt olyan,hogy ne találnám meg az emberemet egy lobbyban.Mindig van hasonló képességű ember,persze ha nagyon bokázik az ember,akkor azért ritkább a nagy ütközet,ugyanúgy ha valaki rohadtul gyors,sem mindig fut bele hozzá hasonlóba..Ezt szerettem volna,ha kihalljátok.
Engem nem zavar ha valaki az Ai val megy,csak online nagyon látszik,ki mihez szokott hozzá.Meggyőződésem,hogy ha adott mondjuk 100 óra játékidő 2 playernek,az egyik csak online mehet különböző ellenfelek ellen,a másik pedig csak offline Ai-k ellen,a végén egymás ellen az onlineon nevelkedett versenyző nyerne,nem is kicsivel.
Alexease
Az hogy jelenleg "szar" az AI (nekem eddig nem volt vele gondom, bar csak rovig versneyeken teszteltem, a karriert el sem inditottam), elofordulhat. De a megjelenes es a multiplatform miatt ezt is, sokminden massal egutt, erosen vissza lett butitva/egyszerusitve. A megjelenes elott 1-2 hettel, en azt hittem, es mar elore rohogtem, hogy elcsusztatjak karacsonyig😄

De alapbol tuti jo lenne az AI. Alapbol ISI, ami nem rossz, van nehany ev tapasztalatuk. Az rF2-be eleg jot hegesztettek ossze, es az R3E-be is nagyonjol sikerullt tovabb piszkalni. A beta allapotok alapjan, a CARS-ban is legalabb annyit foglalkoztak vele es fejlodott, mint a progi tobbi reszevel. Valszeg jo lenne, de a megjelenes miatt tuti ez is erosen beta-s.

De az AI durvan relaltiv, sose lesz jo. Eleg csak az elozo online futam alapjan "kiprobalni".
EN lassu vagyok, nekem pont jo, talan meg nehez is.
Jon Tyuki, es ker kor alatt ad nekik 1 kort😄D
Aztan jonnek a fun-szerver vadaszok, es fel kor alatt kipakoljak az osszeset a palya szelere😉
lac coo
Hat ket masodperc tuti benne van mindenkiben, en altalaban mindig futok mindennel egy olyan idot, amit aztan soha meg sem tudok kozeliteni, csak loholok a szellemauto utan, es nem ertem higy tudtam ott ugy befordulni 😊)))

lac coo
Nekem rettenet bejott az app, pirosra valt ha valaki kozel van, rebgeteg elsokanyart eltem mar tul vala 😊)
Nem tul getreal, de ez van, egy monitoron nem latom ki hol van.

Ezt saját magamhoz írtam. Pedig nem bénáztam semmivel se jobban mint előtte. Már szétszedtem a kormányt, de holnap ha beülök tuti 2:15-öt megyek az első 3 kör alatt...
csak magamról tudok beszélni.Nem mentem padlófék padlógáz üzemmódban.Ellenben mikor a kanyarokba beérkezvén fékeztem,majd kanyarodtam,közben mindig kicsit megúszott a segge,de a fékezés után rögtön a gázzal tartottam meg a seggét,hogy ne csússzon tovább és rögtön kigyors jó tempóban folyamatosan adagolva a gázt.Ez az autó nem szereti a motorféket,ellenben sokat kell a gázzal játszani,mert hajlamos az orrát tolni.Egyébként az utóbbin segített, hogy a kerékdőlést levettem 5 ről 1-re.
Laccoo!Ezt a helicorsát megnézem,mert most lehet segített volna,hisz a csákó-szerencsétlen elbújt vagy 5 mp ig a holttérbe.
BooMiller
Folyamatosan van egy 31 fős Nord Turist szerver, mindenféle verdával😊

BooMiller
Namost én látom hogy okos a PC AI😊) Főleg amikor a buszmegállónál (ami már nincs😊) a lassítóban úgy előz meg hogy a hurkára rámegy és egy méter magasban repül 😄DD De jól bele gondolva ez a public szerver😊) szerencsére azt nem rakták bele hogy rajt után ha megelőzik akkor szembe fordul a tömeggel😄DD

A pályanap, mint ötlet nekem is tetszik. Bevallom, még régebben próbáltam jönni néha pár funra, de miután olyan volt a hangulat, hogy ha valaki (nem feltétlen én, de néha én is) hibázott, akkor kb. azonnali tarkónlövést igényelt a szenvedő fél, feladtam a dolgot, tekintve, hogy nem vagyok egy zseni (értsd: lassabb vagyok a sokéves átlagnál). És hiába vagyok tisztában a korrekt és normális versenyzés szabályaival (a másiknak hely biztosításától kezdve a számottevően gyorsabb nem akadályozásán keresztül a kicsúszás után pályára visszatérésig), mivel sokszor korábban fékeztem, mint a zsenik, ezzel megzavartam őket, és én lettem a sz*rszemét, na itt mondtam azt, hogy oké, ebből nem kérek. Ezt Tyukinak írom, hogy én pl. ezért megyek AI ellen (ha éppen), mert az nem küld el az anyámba, ha hibázok (vagy nem is hibázok, csak csigább vagyok, mint más) Ez egy "pályanapon" nem lenne gond. Amúgy (a ki mire használja az AC-t témához) én inkább a küzdősebb autókat szeretem (RUF, Cobra 😊 ) és hotlapozgatok, próbálom őket kordában tartani, és élvezni, amikor véletlenül sikerül. Mostanság tolom a karrier módot is, nagyon jól megtanítgatja az autókat és a pályákat, van jópár fun dolog benne, amíg az ember nem ismeri sem az adott pályát, sem az adott kocsit. Remekül lehet pl. érezni a kül. Lotusok közti különbséget is szerintem. No, hát ennyit erről, gondoltam, hátha érdekes infó, hogy van ilyen is 😊
lac coo
AAz AI szar, teeljesseggel hasznalhatlan, vagyus szarul van megcsinalva, most ezen nen vitatkozom, meg az egesz PC n sem, biztos sokat szamol, akarcsak rf1, de kozepes, pont a sava borsa nincs meg benne .

sertrex
Nem csinálták meg szarul. Gondolom te se próbáltad ki az összes kehetőséget, csak legfeljebb a lehetőségek 1%-ba piszkáltál bele. Autónként is eltér az AI képessége és pályánként is. Ez nem CM F1, hogy van egyfajta versenyformula és ahhoz szkripteltek mindent és tök úgy néz ki mintha tök jó lenne, csakhogy nem te játszol hanem a játék. 😉
Utoljára szerkesztette: sertrex, 2015.05.30. 21:42:31

Egy férfi sosem nő fel, csak drágábbak a játékai.

Alexease
Tuti vannak meg anomaliak, de mar nem lehet olyan veszes😉

Az ABS szimulacio (legalabbis ezen az auton), annyibol all, hogy padlofek es szinkronizalja a negy kereket az aszfalthoz😄
A koridoket meg nem is ertem, hogy mennek ilyen padlogaz-padlofek autoval 4 masodperccel gyorsabbat?! Tppem van: a drift-barat gumifizikaval, az ugyes ember kanyaronkent sokat nyer😄 Es mivel en nem vagyok ugyes, igy logikus a kulonbseg😊
lac coo
Én leszedtem a helicorsát, nekem az nagyon bejön, sok-sok-sok versenyemet mentette már meg.)))

lac coo

Az még rosszabb, ha megkapta csak szarul csinálték meg, engem ez már nem érdekel, én vagyok a játékos ! 😊)