42876

banner
  • haflac
    A pc-s gran turismo megérkezett.R.I.P. Assetto Corsa. :)
    Utoljára szerkesztette: haflac, 2015.10.10. 23:03:17
  • Tyuki80
    Érdekes amit írsz!De ha figyelmesen elolvasod az írtakat,akkor észreveszed,hogy pont az utcai erős hátsókerekes autóknál mondjuk,hogy kicsivel mintha jobb is lenne.(eddig kicsit bután sehol nem tapadtak)ellenben a csövezett high tech pályagépekkel.Ezeket sajnos kicsit leegyszerűsítették.Próbáld ki a gt 3 ill gt2 es autókat bármelyik pályán (talán a nordot kivéve,mert ott a rázókon egész jól viselkednek) és rájössz miről megy a sírás.
  • Ratrak
    én is kevesebbet játszom mostanság, mint szeretnék (szintén "babázós probléma" :) ), ma elővettem a játékot, és akkorát örömködtem vele, mint állat. Gondoltam, feljövök ide, megnézni, hogy az értő közönségnek mi a véleménye és mit látok? Megy az anyázás. Hát, most már végleges, hogy nagyon máshogy vagyok behuzalozva (vagy totál más játékkal tolom, amikor az AC-ra kattintok), mint ti. :) Az M1-es bömössel olyan élményautózás volt a nord, mint még soha, a 458 is sokkal "játékosabbnak" érződött, mint korábban. Nagy kedvencemet a KTM-et mondjuk most nem néztem meg, tény. De a bömös-ferka-alfa-miura négyesnél sokkal jobban éreztem (vagy véltem érezni) a tömeg-különbséget, az átterhelődéseket, a megcsúszásoknál a betapadást, mint korábban. Oszt' itt mit olvasok: "nem lehet megcsúszni", meg "lehet hülye módjára kigyorsítani-fékezni". Nálam meg eddig lehetett on-off módra vezetni (röhögtem is mindig magamban: "persze, ILYET csinálnék egy valódi ferkában, halnék is meg rögtön, ez meg csak megy és tapad, muhaha") és most lett sokkal kevésbé stabil, sokkal odafigyelősebb, sokkal "vigyázósabb". Én ezt az érzést preferálom - sosem vezettem még 400+ lóerős utcai autót, de valahogy olyan érzésem van, hogy ha egy komoly vasnak odapadlózol kanyar közepén, az nem fog szépen továbbmenni, esetleg némi hangeffekt kíséretében odébbcsúszni az íven pár centit, hanem jó eséllyel instant death. Én azokat a játékokat kedvelem igazán, ahol gépészkedni kell, ha az ember egy erős autónak "nem-slickeken" túl hirtelen adagolja a gázt. Ahol érezni, hogy egy utcai gumi nem tud megküzdeni 400 lóval, ha azok hirtelen ráugranak. Ahol visszajön az a tesztelői komment, hogy "padlógázon még harmadikban is simán elforog". Vagy: "ha OFF állásba rakod a stability controllt és nyomsz egy nagyobb gázt kanyar közben, Isten irgalmazzon!" Hát, ilyen játékkal én még nem toltam (IR-t nem próbáltam még), de az AC (a próbált verdákkal) most közelebb került hozzá szerintem, ami nekem bejön. Nem vagyok "igazi" szimes, nincs szuper hardverem sem (csak egy ősi DFP), érzésre szeretek vezetni, és érzésre az AC szerintem jobb lett, és egy lapon nem lehet emlegetni a pCARS-al vagy GT5-6al (Forzát nem állt módomban kipróbálni még sajnos), Shiftekkel, ilyenekkel, amikhez itt többen hasonlítottátok. Na, ezek után mindenki más ellentétes tapasztalatokról számol be, fura. (Bár azt már megtanultam, hogy ha mindenki szembejön az autópályán, akkor jó eséllyel nem ők a hülyék ;) ) Szóval takarodok vissza a másik oldalra :D
  • lac coo
    Egyetértek..
  • GPx8
    Grat.!
    (Már azt hittem Barbie-zol...)
  • Timbu
    Csak driving game-nek a körítés miatt még mindig jobb a pCARS, konzolon meg a Forza...
  • Alexease
    Babazni jobb, foleg ha az ember zsigerbol az "idealis" iven tolja a babakocsit, ipszilonozik vele es hasonlok:DDD
  • Tyuki80
    Na végre tudtam egy fél délutánt rászentelni az újdonságokra.
    Szóval sztem annyira azért nem vészes,de ez nem jó,hogy ilyen irányba indultak el.Valamit elveszített a progi,ami eddig csak ebben volt benne.Nekem a mostani gumifizika és vezetés kicsit a nfs shift-re hajaz.No meg a pc re.Még nem annyira szar mint ezek,de jó úton halad felé.
    Kicsit driving gamet csináltak belőle.
    Van pár autó (jellemzően az erősebb utcai hátsókerekesek)amiket élvezetes vezetni,de a gt3 gt2 -t kiherélték az biztos.Semmi élvezet nincs a vezetésükben.Eddig se sok volt,de most jóval könnyebb lett.
    Hát nem vagyok boldog...
    Habár a babázástól úgy sem érek rá annyira:)
  • mumus70
    Na köszi! Az advanced-ben a gammát feljebb vettem, és egész jó lett, ugyan nem tudom az mi.... De így most jó, thx!
  • barcalaci84
    kormány driverében és játékon belül is 900 fok van állítva?
  • Tomo15
    Ha az eszközkezelőben is 900 fokra van állítva és a játékban pedig az alábbi módon, akkor jónak kell lennie:

• mumus70
    900 fokon van, de olyan mint a biciglikormány
  • mumus70
    Nekem magyarul van, merre van ez?
  • cstibikeee
    Jön valaki versenyezni?
  • arty
    pedig ott van az :)

wheel / advanced / speed sensitivity

270 fokoskormanyomhoz nekem is kellett
  • mumus70
    Abban tudnátok segíteni, hogy melyik kallantyút kell állítani a controls-ban, hogy a kormányzás ne legyen érzékeny? Egyenesben cikkcakkban közlekedek, mert fél centit tekerem a kormányt, és egyből átvágódik a másik oldalra az autó. rFactorban ez a kormányzár állításával, nagyobbra vételével szűnt meg, de nem látok itt speed senzitive-t sehol sem, már fél napja szenvedek.
  • Debilon
    próbáld meg ezt, nekem segített: (AC fórumról)

open assetto_corsa.ini file located in your Steam folder\steamapps\common\assettocorsa\system\cfg

and set:

[THREADING]
    USE_TIMER_PROCESS=-1

to

[THREADING]
    USE_TIMER_PROCESS=0
  • Tomo15
    Vannak autók amiken mindenféle effekt nélkül is kifejezetten jól érezni. Próbáld ki a Mclaren f1 gtr-t is ebből a szempontból.
  • lac coo
    Na, most néztem M4-et, és enélkül az effekt nélkül is teljesen jól számolja, nem jég hatás, de érezhetően bekönnyűl ha megtolja az elejét....
    ez csak valami plusz effekt lehet azért is ki-be kapcsolható .
  • Alexease
    Biztos hogy szukseges, legyen valami valtozas csuszaskor, de azert a nullara vagy a furcsan elkonnyulo FFB ero sem jo.
    Amikor tulkormanyzott valami, akkor a contach patch tapad, oldalra torzul es foleg csavarodik a gumi. Meg persze az egesz felfuggesztes geometria valtozik, de az mindegy:) De ha mar valoban tulkormanyzott es csuszik, akkor mar az "oldalfalon van", probalja letolni a felnirol, de azert a csuszas is tapadas, plusz a felfuggesztesnek sem idealis, valamerre azert el szeretne mozdulni;) Es ha ez elso kerekes, akkor meg a hajtas-diffi is beleszol.

Ha ez alapbol BE es nem KI kapcsolhato, akkor ugy vagyok vele, hogy nem az "igazi", meg ha esetleg hangulatos erzest ad, akkor sem;) Meg eleve, egy alapbol gumi-felfuggesztes-lancban ez alap szamitas lenne, hulyen nezne ki ha ez a szamitas kozepebol kikapcsolhato funkciokent mukodne.

A lenyeg hogy van, ha valakinek igy tetszik, igy hasznalhato, akkor mar megerte, kell ez is. Esetleg kesobb izombol beleszamolja.
  • Tomo15

Az utóbbi két hónapban nem mentem annyit mint tegnap idő hiányában. Első körben a Countach-ot próbáltam. Órási csalódást okozott a ffb-je. Kipróbáltam a csr elitel, t500-al, de egyiken sem érzetem semmiféle megcsúszást, vagy esetleges úthibát (senki nem szólt ezért a betában?). Bekapcsolva ezt a kamu ffb gyengítést csúszáskor, pedig röhejesen gagyi érzés volt ahogy elment szinte az összes erő. Lehet gyengébb kormányokon más érzés, de...

Aztán elkezdtem kipróbálni a többi gépet is. Ott már egész jól lehetett érezni a sodródást, de azért még így is túl nagy autó és autó között a különbség. Érdemes egy Mclaren f1 gtr-t, és valamelyik gt3-as gépet összevetni ffb szemponjából. Mintha más program lenne...

A gumit nem tudom eldönteni, hogy előnyére vagy hátrányára változott, vannak gépek ahol jobban tetszik, de a gt széria valóban mintha kicsit "butább" lenne.

Összességében közel sem lett olyan rossz mint ahogy néhány komment alapján számítottam rá, még kicsit szokni kell
    Utoljára szerkesztette: Tomo15, 2015.10.10. 13:19:16
  • lac coo
    Szerintem szamolja az rendeyen, csak kikapcsolhato, legalabb is egyaltalan nem buta . Csak en nem szeretem, olyan eletidegen ez, higy elmegy minden ero...
    Utoljára szerkesztette: lac coo, 2015.10.10. 13:11:27
  • Tyuki80
    Szerintem sem rossz,sőt!
  • Tomsteel
    Mentem egy versenyt most ezzel, és kellemes csalódás.
  • Alexease
    Ezek a plusz/kamu effektek (gyro, understeer, softlock, damper, kerekveto es egyeb razasok), szuksegesek az eladhatosag es nepszeruseg miatt, az egyszerubb kormanyokon es a zizego gamepad-eken is kell valam visszajelzest adni es/vagy hangulat effekt. A lenyeg hogy kikapcsolhatok, ez a legfontosabb, meg persze az, hogy nem ezeken alapszik az egesz koramny/FFB szamitas, ugy mint a Codies-nel!

Plusz nem szamolja olyan szinten a gumit mint az rF2 vagy az iR, igy kormanytol es igenytol fuggoen valamin, valakinek szuksegesek is lehetnek az ilyen effektek.

De azert ezek az understeer es hasonlo effektek, meg ha enhancedakkor is, kerulendok;) Ha alapbol nem szamolja vagy nem adja vissza alulkormanyzasnal a tapadas valtozast vagy a gumi deformalodasat es az auto atterhelodeset, akkor a mindefele enhanced szazalekos FFb csokkentgetes nem biztos hogy jobb/ertelmesebb eredemenyt ad;)
  • lac coo
    Hat igen, jobbat erre nem lehetne kitalalni...
    De dicseretes Kunostol, hogy ezeket a dolgokat kikapcsolhatoan rakja bele, azert latszik , hogy gyakorlo szimulatoros :)
  • Tomsteel
    Én se, az összes kamu effekt le van véve, viszont enélkül semmi nem történik a kormánnyal még akkor se ha eltekert kormánnyal megy előre az autó.
  • lac coo
    Hu, azt a dolgot seha nem szerettem, az csak jegen vagy levegben jo :)
  • Tyuki80
    Hát akkor szomorú vagyok...Engem baromira érdekel,miket mennek előttem,kit-mennyire van esély utólérni,hibázik e,mennyire megy konstans időket,mit kell menni nekem stb infókat adott.Azért az vicces,hogy írod,valakit ezek az infók zavartak:)Igazi profi:)
  • Tomsteel
    Találtam valamit.
    Irányítás beállításon belül az Advanced fül alatt van egy olyan opció, hogy "Enhanced Understeer Effect".

Amint alulkormányzott lesz elkönnyül a kormány rendesen. Nem biztos, hogy így a legjobb, de kellemesebb így első blikkre.
  • lac coo
    Hat amugy jah, regen nagyon nem jott be a GT, ezelott a Nissan allat v olt, most megint keresnem kell valami jo vasat :)))
  • lac coo
    En meg 2000 kilometer raktam a Nissanba, egybol lejott , hogy egyszerusodott.
    Persze ahany ember annyi igeny , de nekem jobban bejott a regi, az idafigyelosebb volt, ez mar nem az.
    Es nyilvan ez nem keverendo ossze a koridovel, az olyan amilyen, de gt ide vagy oda azert neha illene korrigalni , mint ahogy igazibol minden kanyarban buveszkedes van .
    No mindegy , nem sirok tovabb, ha usereken mulik akkor llesz ez meg rosszabb is :)
    Talan Kunos belenyul es jobb lesz majd.
    Minden esetre jellemzo, higy a visszavaltas gatlo akarmi elektronika is kozfelhaborodas targya, oda hotlapos visszadaralas fektavon....:)
  • NIBI
    Zsííír, köcce. :)
  • Alexease
    Ami a tegnapi rovid tesz utan feltuno volt, a gumikezeles (azt irta is, fontos valtozas volt a log alapjan is).
    Ez is inkabb csak mas lett, bizonyos "iranyokban" hosszabb atmenettel, valahol rovidebbekkel. Esetleg a melegedes, kopas, koszolodas "szorzoja" is valtozott (annyit nem tudtam tesztelni).

Amugy "tok jo", vannak jo, elvezetesebb, hihetobb autok, de erezhetoen az oldstyle-csapdaban vannak. Kunos mar az elejen megmondta, mivel mas sem erti a gumikat, ezert o sem fogja, marad a "reginel", nem "bonyolit". Bar a tobbiek raszantak nehyany evet (es meg nincsenek kesz:D), de legalabb haladnak:D

Persze az AC meg mindig Kunos-josag alapu, meg persze messze komplexebb mint egy rF1, de "erzesre" hasonloan szamolgathat: gorbek, szorzok/osztok, atmenetek az erok kozott, aztan "annyi". Ezek global "torvenyebol" tunhet neha minden elnyujtottnak, hirtelennek, driftelosnek, orrtolosnak, tekeredosnek.

De tokeletes megoldas sehol sem lesz rovid idon belul.
    Anomalia mindig bejatszik, de mig az AC-ban ez a "fun drive" fele tolja a kezelest, addig mashol a "Most miaf*sz*** pordultem meg maaa megiiinn?!?!" a gyakoribb:D
  • Alexease
    Ebbol is latszik, sokat hasznaltam az utobbi idoben:D
  • Alexease
    Azt mint a Dirt-ben, ha eleri az auto max koramyszoget, hiaba tudnad tovabb forgatni a kormany (es mar nem forgatna a kerekeket), megakad, es onnan mar statikusan nehezebben forgathato.
  • Alexease
    Tegnap este sikerult kiprobalnom, 1 palyan nehany uj es regebbi autot. Bar az en velemenyem, foleg a valtozasokrol nem sokat er, mivel majd ket honapja el sem inditottam, igy nincs tapasztalan a korabbi ukodesrol, foleg nem a egy autos hotlapozos mukodesrol (ami a kisebb valtozasoknal hasznos).

Azet nem olyan gazos a helyzet, ez azert meg mindig eleg jo, valszeg egyre jobb, meg ha a korabbi sok rF2/iR utan kicsit "egyszerubbnek" tunik, akkor is. Ez elvileg "kesz" program, patch-elgetve, update-elve, de igazabol meg eroteljesen keszulget;) Az elejen nagyot utott es nepszeru lett, a jofajta render, a tartalom es a Kunos kezeles/FFB miatt, de azert volt benne boven anomalia, egyszerusites es hiany. Sot, az elejen sokszor folyamatosan butitott: visszajatszas, telemetria, grafika, FFB, fizika, szamolasi sebesseg stb. (a problemak es az fps miatt).

Most negyed evente visszakerulnek a fnkciok/reszletek, elkeszulnek a fejlesztesek, bekerulnek az uj megoldasok es a mashonnan atvett ujitasok (felhok:DDD, min.ffb, softlock, gyro, gumi-dolgok stb.). Es persze Marconak es majd a konzolnak is meg kell felelni.

Mas lett mint volt, meg igy "nem hasznalva" is erzem, de attol meg szim, csak mas erzes. Hiheto, es ez a legfontosabb (egy igazival ugy sem tudom soha osszehasonlitani, es mindenki tudja, hogy egy szimes autokezeles es igeny, meroben mas mint az igazi).
  • lac coo
    Amugy itt mit csinal a soft lock ha be van kapcsolva ?
  • lac coo
    Nem, felul irta kis felirattal mikor atment valaki a celon....
  • Alexease
    Az nem az also vagy fel piros csikos kiiras (volt)? Azt, ha jol emlekszem, az F9-cel lehet(ett) kapcsolni.

De teny, hogy a gyari appokban eleg "szegenyesen" allnak, bar van eleg sok, lenyegben minden amikellhet, de az elmult evekben szinte semmit nem vettek at a maganban keszult appokbol es igenyekbol. Pl.: lapozhato, meretezheto(!), egy-egy panelen csoportokba rendezett app-ok.

Persze egy bazinagy monitoron, bazinagy felbontason esretleg mukodik korbe pakolva ez a sok cucc, de akkor is idetlenul szet van szorva es feleslegesen nagyok. De nalam (1280x720px) hasznalhatatlan a gyari megoldas, mert ha kiteszek mindent, ami hasznos/szukseges lenne egy verseny alatt, csak egy lyukonnezek ki az autobol: normalis beallitas mellett nem mindig latom rendesen a kormanyt, nincs spotter/radio, csak 1 monitor nem 200-as FOV-val, semmit nem latok jobbra-balra stb.

Elvileg igerte, hogy ujrairjak az egesz app reszt, es most mar fel van sorolva a cegnel minden kulsos es egyeb alkalmazott, es most mar van plusz programozo is, aki talan/elvileg a GUI/APP es egyeb nem core dolgokon dolgoznak. Esetleg lesz valami valtozas ebbol is.

Tuti kozeliteni fog a konzolhoz, Forzahoz, gamepad-hez, de remelhetoleg PC-n is hasznalhatobb lesz.
    Mindig is mas programokbol nyulta az otleteket (rF, iR), atvette a jo otleteket (a mostani SoftLock pl. a Dirt Rally-bol van:DDDD), ami eleg hasznos. Legalabb kiszolgalja az embereket, nem ugy mint az ISI, aki evek ota keptelen alap dolgokat megoldani.