Assetto Corsa (és EVO)
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ha ténylegesen meg szeretnéd ismerni a dolgok elméleti felét, akkor ahhoz egy vaskosabb könyvet tudok ajánlani neked. Legegyszerűbb ilyen jellegű dokumentumnak a következőt tudom ajánlani:
Beckman - The Physics of Racing
Az egész szakma Bibliájaként pedig keresd a Millikenék által írt "Race Car Vehicle Dynamics" könyvet - ettől jobb könyv nem létezik a Földön jelenleg! 😊 (Múltkor néztem iR-es dev diary-t, ott is előkerült bizony ez a könyv, meg Bári Gergőék is részben ebből tanultál az alapokat, ha jól tudom.)
Utoljára szerkesztette: SityiSXT, 2015.06.01. 12:35:29
"Azért én megvárnám a Wii U-s verziót mielőtt véleményt mondanék a játékról... Jójó persze, PC-n szép meg minden, nade azért az szerintem elvitathatatlan hogy egy VALÓDI autószimulátor irányítása egy VALÓDI mozgásérzékelős DualVibra ForceFeedBack-es érintőképernyővel lenne az igazi... (és nem a levegőbe beszélek, a MarioCart MINDEN részét romig pörgettem ExtremeCasual Platina fokozaton, MINDEN YoshiCsillagot megszerezve, és azok tényleg nem a mai kezdőknek szánt alkotások!)"
Szabi: Találsz ott régebbről másokat is, ha még megvannak a fórummotor napjólában. 😉
www.smart-bus.hu
Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!
Én pl szerelmes tudok lenni abba azt érzésbe ahogy egy autót megzabolázok ahogy te is írtad. <#vigyor2>#vigyor2>
Szerk... Na tessék megint megelőztek a hasonlatommal <#eplus2>#eplus2>
Utoljára szerkesztette: Pitti, 2015.06.01. 10:48:01
ja és
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

én az AC-ban egy élvezetes Forza/Gran Turismo szerű játékot vártam... ééés meg is kaptam 😄
Utoljára szerkesztette: SZABl, 2015.06.01. 10:48:00
"Nulla tenaci invia est via"
Szerk: Bár lehet, csak mindenki lusta elmondani.<#buck>#buck>
Utoljára szerkesztette: GeriDoc, 2015.06.01. 10:44:55
Off folytatás: Kb. 1 hónapja költöztem vissza, de ha a részletek érdekelnek, PÜ. 😉
Mivel én kezdtem, szeretném én lezárni ezt a témakört.
Lehet én értettem félre, amikor olyasmiket olvastam itt, hogy de jó visszamenekülni ide, az AC-ba a Cars után - én ezt sarkítottam ki egy idő után. Ha tényleg félreértés volt, bocsi. Ugyanakkor én úgy látom, hogy a válasz, amit kerestem a következő: A vezetési élmény érezhetően, de számomra nem annyira jelentősen jobb az AC-ban, mint a Carsban. Az AC leginkább a Jeremy Clarckson stílusú vezetőknek szól, akiknek a vezetés élménye arról szól, hogy a gépállattal játszani kell, illetve megzabolázni. A Cars talán inkább a pályaversenyzős mentalitáshoz áll közelebb (a tapadás nagyobb hangsúlyt kap itt). És az AC valamivel jobban szolgálja ki a maga közönségét, mint a Cars.
Ami miatt az "ezt nem lehet elmagyarázni, ezt érezni kell" érvet támadtam egy kicsit az az, hogy ezt amolyan "joker" érvnek érzem - egyfajta "lusta vagyok megmagyarázni, inkább szenvedj vele te egy kicsit" dolognak. Ez húzta el a dolgot egy kicsit. 😉 Ezt továbbra is tartom, hogy mindent el lehet magyarázni enélkül is.
Uff, én szóltam! 😄
Kemények vagytok. Pitti jól mondja, hogy olyan mondatokat, szavakat adtok a mások írásaihoz, amiről szó sem volt. Ilyen üldözési mániára utal, pedig itt senki nem szarozott, meg hurrogott le senkit, meg semmit, csak valahogy belelátjátok.<#fejvakaras>#fejvakaras><#nemtudom>#nemtudom>
Az iRacinggal kapcsolatban arra gondoltam, hogy sokan olyanok (vagytok?), mint az iPhonosok. Azt hiszik azzal, hogy nekik az van, azt használják, ők valami kiváltságosok. Nekem sokszor ez jön le, többek között a te "kifizetem az 5 dollárt, ha megversz" írásodból is.<#taps>#taps> Az elvitathatatlan, hogy egy verseny szimulációt most az iR-rel lehet legjobban megoldani (felv.kör, futamtáv, pilóta csere, felvezető kör, vágás büntetés stb.), nem is írta senki, hogy nem, de pl. a fizika már nem egyértelműen a legjobb, illetve drága és nagyon időigényes. Ha a két utóbbi nem lenne igaz, én is kipróbálnám. Jelenleg azt látom, hogy az "AC-sok" fikáznak a legkevesebbet, csak elmondják, hogy nekik ez tetszik legjobban, míg a "többiek" próbálnak mindenben belekötni, hogy bizonyítsák, hogy nem is olyan jó az AC. Ami a prequalt illeti, szerintem ez nem lehet indok arra, hogy indulj egy versenyen. Ez olyan, mint ha azért nem versenyeznél, mert nem szeretsz felállni a versenyautóval a trélerre.<#smile>#smile> A kilökés meg olyan, hogy tegnap a második futamban 14 körön keresztül mentünk 1m-en belül egymáshoz, és nem lett semmi baj. Ami a publik szerókon van, az meg az iR-ben is megvan az alacsonyabb szériákban. De hát ezek nem a program hibái... Igazából nem is tudom, hogy most ezt minek írtad, vagy hogy most ezzel mit akartál megint bizonyítani? Ha azt, hogy az AC szar, akkor legyen úgy. Tolja mindenki azt, amelyik neki tetszik. (Ú, ezt már sokadszor írom)
Sityi! Ne haragudj haver, de ahogy korábban írtam, feladom. További jó szimezést/játszást/közlekedést.
ON
... nem akarok ezzel flémet...<#law>#law>
Utoljára szerkesztette: Pitti, 2015.06.01. 09:32:18
"és az AC sezrintetek jajdenagyonaz, míg a Cars egy fosárkádnídforszpíd (szándékosan sarkítok)"
nem kell sarkítani mert nincs mit, ezeket te adod mások szájába, ...fejedet követelik, meg hülyének vagy nézve és satöbbi. nemá 😊
Nekem a "cseszd meg medve a létrádat" jut erről eszembe.
Mindenki olyan szépen leírta mindenféle gúnyos megjegyzés vagy személyeskedés nélkül, ne sértődj meg rajta légyszi' <#integet2>#integet2>
Utoljára szerkesztette: SZABl, 2015.06.01. 08:58:31
Nem is ertem mit akarsz, de foleg nem, higy miert olyan egetveroen fontos, higy megtudd masnak mitol jobb !!??
iracing the 'real' race.
Szóval nagyon szerettem az nK-t, róttam a köröket, utána (közben) raceroom, és természetesen iracing. És még az iracing után is simán megvettem az AC-t, mert azt hittem ugyanolyan lesz mint az nK csak profibb. (többé kevésbé bejött).
De nem lett jobb mint az iR(szubjektív, vágom), és ami objektív:
Profi bajnokság, majdnem tökéletes irating és safety rating rendszer. Amikor megunom a kőkemény bajnokságot mindig lazítok kicsit AC-vel.
De a hajam kihullik a hülyéktől, akik egy kört nem tudnak menni anélkül hogy ne törjék össze magukat, egymást, téged.....
A másik, a modolás engem nem izgat, mire kiderül egy modról hogy jó vagy sem, nem érdekel az erőfeszítés.
Az pedig hogy a biztos nagyon klassz GTRM versenyekre előnevezni kell, meg még a bánat tudja mit csinálni....
iR-ben minden versenyre egy kattintás nevezni, még a csapat versenyekre is. (arról meg már tényleg ne beszéljünk, mikor lesz bárhol máshol igazi 24 órás csapatverseny, nem valami 1,5 órás rövidített vicc szimuláció).
Ezek pedig objektív dolgok. Szóval senki nem szarozza az AC-t, csak mert az iR-t szereti, magam is előveszem hetente, de a fenti objektív okok miatt aki igazán versenyezni akar, én úgy gondolom marad az iR.
Kösz ha nem törli ki senki!
iracing the 'real' race.
Különösen javasolt az első hó vagy jegesedéskor a téli útviszonyokat letesztelni esetleg üres parkolóban. Hogy az ember érezze kb mire számítson, és éles helyzetben tudni fogja mit csinál az autója.
Egy szóval sem mondom, hogy a cars nem jó, senki sem mondta ezt, az AC meg űberbrutál jó, azt sem mondta senki egy szóval se. Csak Sityi-től olvastam, mintha itt mindenki fikázná, egyáltalán nem... Egyszerűen ahogy B-type vagy Geri is leírta az érzésbeli különbséget, nem lehet jobban megfogalmazni.
Utoljára szerkesztette: Pitti, 2015.06.01. 08:06:47
De legalább bármi lehet belőle 😊
”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type
Érzésekre. Amik szubjektívek. Valszeg kevesen vezették bármelyiket is a modellezett autók közül a modellezett versenypályákon, így közvetlen valós összehasonlítási alapja nem hiszem, hogy sok embernek van. De érzései, benyomásai mindenkinek. Tapasztalatai a valós életből is mindenkinek (csak van, akinek több/sokrétűbb, és van, akinek nem annyira). Ezekkel a valós életbeli tapasztalatokkal vetjük össze a játékokat, és döntjük el, hogy kinek melyik "valósághűbb", vagy másképpen fogalmazva, melyik adja jobban az "ott vagyok" érzést. És ebben az AC sokak szerint (szerintem is) jobb, a miérteket pedig Geri és b type is gyönyörűen leírta. A program által közvetített érzés itt jobb, ott meg kevésbé jó szerintünk. Szerinted meg nem. Ez véleménykülönbség, amivel azért a többség együtt tud élni, és kb. senki nem mondta, hogy övé az "egyetlen egyetemes igazság"... 😊
Kicsit olyan ez mint a csajozásról beszélgetni...más közben meg levarrja az összes jó csajt..<#awink>#awink>
Engem már kurvára untat ....
Utoljára szerkesztette: lac coo, 2015.05.31. 20:08:55
De nem ez volt a kérdés, és nem is azt kérdeztem, hogy mennyire realisztikus a Cars. Arra voltam kíváncsi, hogy mire alapozzátok a "Cars rossz, AC jó" mantrátokat. Egyedül B-Type írta le érthetően, hogy miért. A többi pedig csak mellébeszélés volt. Te sem tudod leírni, pedig ha tényleg tudnád, le tudnád. Mindegy, részemről a dolog lezárva a megfelelő tanulsággal.
(Ja, és ezen beszélgetésünk során egyszer sem védtem a Carst és nem szidtam az AC-t. Kérdeztem mindössze. 😉 )
összegzésként pedig mindkettőben uncsi a GT😊
simán bepattanva az AC remek...egyszerű de nagyszerű...
a GT autók meg itt is sínautók , meg ott is 😊
Utoljára szerkesztette: barcalaci84, 2015.05.31. 14:40:45