Assetto Corsa (és EVO)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Collins könyve elsősorban a vezetésről szól, Amené meg erősen az AC-ra van korlátozva. Köszönöm a linket, ezen is átrágom magam idővel. <#worship>
Adam Jonas
Igazából ahhoz, hogy ténylegesen megértsd egy versenyautó működését, fizikáját, ahhoz nem azokat a könyveket kell elolvasni, amiket linkeltél. 😊

Ha ténylegesen meg szeretnéd ismerni a dolgok elméleti felét, akkor ahhoz egy vaskosabb könyvet tudok ajánlani neked. Legegyszerűbb ilyen jellegű dokumentumnak a következőt tudom ajánlani:

Beckman - The Physics of Racing

Az egész szakma Bibliájaként pedig keresd a Millikenék által írt "Race Car Vehicle Dynamics" könyvet - ettől jobb könyv nem létezik a Földön jelenleg! 😊 (Múltkor néztem iR-es dev diary-t, ott is előkerült bizony ez a könyv, meg Bári Gergőék is részben ebből tanultál az alapokat, ha jól tudom.)

BooMiller
<#banplz><#idiota>

lac coo
Jè, ezt en irtam !

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

Nem éreztem trollkodásnak, de ha mégis így csapódott le, hát elnézést, nem volt szándékos. Való igaz, nem értek hozzá annyira, mint szeretnék, de egy-két könyvet olvastam a dologról (ezt meg ezt), talán annyira nem lett volna reménytelen ezt elmagyarázni. 😉 Sértődés meg miért volna?
Utoljára szerkesztette: SityiSXT, 2015.06.01. 12:35:29
Tökéletesen igaza van.<#eljen> <#idiota>
Amiért így nyilatkozol az autókról és azok viselkedéséről. Nagyon jó szakma a tiéd, de ebben az esetben azt kell mondjam, hogy a halom vas és azokra ható erőkről (fizikáról) hiába beszélne neked bárki is. Amit te szeretnél megérteni, azt 4(+5) évig tanulják az emberek (Bári Gergő pl.), VAGY mindenféle tudás nélkül egyszerűen érzik (pl. Turi Tomi). Feltételezem, hogy alapvető elméleti tudás (az alapok) hiányoznak nálad ahhoz, hogy az elméletét megérts (egyszerűen azért, mert nem ezt tanultad), ezért kellene esetleg megtapasztalnod gyakorlatban, amit viszont nem szeretnél. Így viszont nekem az jön le, hogy trollkodni jössz ide. Hasonlóan, mintha én az IT fórumokon értetlenkednék, mert nem tudjátok pontosan leírni, hogy mi az a byte. Remélem nincs sértődés, de másképp nem tudtam megfogalmazni. Amennyiben észrevételem nem helytálló, és a kisujjadban van az autó felépítése, működése, és az egyes elemekre ható erők, akkor elnézést kérek, bár akkor meg nem értem, hogy mi a kérdésed, és mit kellene leírnunk. A nézd meg az LFS-ben, azt majd leírja más.
BooMiller
Én ezzel zárnám a vitát😊)) IPON PC teszt(ez lényegtelen, bár elég jól látja a dolgokat) hanem egy hozzá szólás, még nem döntöttem el hogy ez komoly vagy sem de nincs egy árva smiley sem az írásban😄D

"Azért én megvárnám a Wii U-s verziót mielőtt véleményt mondanék a játékról... Jójó persze, PC-n szép meg minden, nade azért az szerintem elvitathatatlan hogy egy VALÓDI autószimulátor irányítása egy VALÓDI mozgásérzékelős DualVibra ForceFeedBack-es érintőképernyővel lenne az igazi... (és nem a levegőbe beszélek, a MarioCart MINDEN részét romig pörgettem ExtremeCasual Platina fokozaton, MINDEN YoshiCsillagot megszerezve, és azok tényleg nem a mai kezdőknek szánt alkotások!)"

IT rendszerüzemeltető. Miért?
Mi a foglalkozásod?
Specialeventeket néha ha van kedvem meg szoktam csinálni, viszont némelyiknél a penalty ki van kapcsolva ami azt eredményezi, hogy nem rögzíti online ha megcsinálom. Viszont nem tudom bekapcsolni mert inaktív az összes paraméter, (nyilván mivel specialevent). Hogy lehet ezt így megcsinálni? Vagy egyáltalán hogy lett az kikapcsolva? soha nem kapcsoltam ki, esetleg ha online futamra mentem ahol ki volt kapcsolva és az úgy maradt, vagy nemtom...

Pitti, Geri - Azért a szerelem és az autó viselkedésének elmagyarázása között van némi különbség. 😉 Az előbbi tényleg eléggé megfoghatatlan, nade itt vasakról meg fizikáról beszélgettük, azt azért illene tudni szavakba önteni. 😄

Szabi: Találsz ott régebbről másokat is, ha még megvannak a fórummotor napjólában. 😉
Én már nagyon... senki nem kíváncsi az AC topikjában arra a kurva cars-ra, ilyen mennyiségben meg főleg... akit érdekel, megkeresi a topikját.

www.smart-bus.hu

lac coo
Most beszeljuk ki, kinek mi a kedvenc szine , es miert az, es miert nem.a masik, es mitol szebb mint a masik ! 😊)

Ahhoz a közhelyhez tudnám kicsit hasonlítani, hogy "ha el tudod magyarázni miért szeretsz, akkor nem is szeretsz igazán"...aki nem volt még szerelmes ezt nem érti... de ezt nehogy magadra vedd.
Én pl szerelmes tudok lenni abba azt érzésbe ahogy egy autót megzabolázok ahogy te is írtad. <#vigyor2>

Szerk... Na tessék megint megelőztek a hasonlatommal <#eplus2>
Utoljára szerkesztette: Pitti, 2015.06.01. 10:48:01

Szabi
csak a telekomos ip címed miatt kérdeztem 😄

ja és
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

én az AC-ban egy élvezetes Forza/Gran Turismo szerű játékot vártam... ééés meg is kaptam 😄
Utoljára szerkesztette: SZABl, 2015.06.01. 10:48:00

"Nulla tenaci invia est via"

Na jó meg egy off<#nyes> Ez nem joker, írták már, olyan, mint a szerelem. De kérd meg Kiss Norbit, vagy Turi Tomit, hogy írja le pontosan, hogy mit csinál, hogy bármibe beleül, pici idő múlva már határon megy vele kurva gyorsan. Nem fogja tudni elmondani. Azt fogja mondani, hogy ezt érezni kell. A Cigi sem tudta elmondani a Totalcar-os csávónak, hogy mikor kell az ellenkormányzást abbahagyni. Azt mondta:" ezt nem lehet elmondani, ezt érezni kell".
Szerk: Bár lehet, csak mindenki lusta elmondani.<#buck>
Utoljára szerkesztette: GeriDoc, 2015.06.01. 10:44:55
A szerkesztési idő már lejárt, bocsi, hogy nem az előzőhöz írom:

Off folytatás: Kb. 1 hónapja költöztem vissza, de ha a részletek érdekelnek, PÜ. 😉

Mivel én kezdtem, szeretném én lezárni ezt a témakört.
Lehet én értettem félre, amikor olyasmiket olvastam itt, hogy de jó visszamenekülni ide, az AC-ba a Cars után - én ezt sarkítottam ki egy idő után. Ha tényleg félreértés volt, bocsi. Ugyanakkor én úgy látom, hogy a válasz, amit kerestem a következő: A vezetési élmény érezhetően, de számomra nem annyira jelentősen jobb az AC-ban, mint a Carsban. Az AC leginkább a Jeremy Clarckson stílusú vezetőknek szól, akiknek a vezetés élménye arról szól, hogy a gépállattal játszani kell, illetve megzabolázni. A Cars talán inkább a pályaversenyzős mentalitáshoz áll közelebb (a tapadás nagyobb hangsúlyt kap itt). És az AC valamivel jobban szolgálja ki a maga közönségét, mint a Cars.
Ami miatt az "ezt nem lehet elmagyarázni, ezt érezni kell" érvet támadtam egy kicsit az az, hogy ezt amolyan "joker" érvnek érzem - egyfajta "lusta vagyok megmagyarázni, inkább szenvedj vele te egy kicsit" dolognak. Ez húzta el a dolgot egy kicsit. 😉 Ezt továbbra is tartom, hogy mindent el lehet magyarázni enélkül is.
Uff, én szóltam! 😄
Bocs, fiúk, utolsó off a témához:
Kemények vagytok. Pitti jól mondja, hogy olyan mondatokat, szavakat adtok a mások írásaihoz, amiről szó sem volt. Ilyen üldözési mániára utal, pedig itt senki nem szarozott, meg hurrogott le senkit, meg semmit, csak valahogy belelátjátok.<#fejvakaras><#nemtudom>
Az iRacinggal kapcsolatban arra gondoltam, hogy sokan olyanok (vagytok?), mint az iPhonosok. Azt hiszik azzal, hogy nekik az van, azt használják, ők valami kiváltságosok. Nekem sokszor ez jön le, többek között a te "kifizetem az 5 dollárt, ha megversz" írásodból is.<#taps> Az elvitathatatlan, hogy egy verseny szimulációt most az iR-rel lehet legjobban megoldani (felv.kör, futamtáv, pilóta csere, felvezető kör, vágás büntetés stb.), nem is írta senki, hogy nem, de pl. a fizika már nem egyértelműen a legjobb, illetve drága és nagyon időigényes. Ha a két utóbbi nem lenne igaz, én is kipróbálnám. Jelenleg azt látom, hogy az "AC-sok" fikáznak a legkevesebbet, csak elmondják, hogy nekik ez tetszik legjobban, míg a "többiek" próbálnak mindenben belekötni, hogy bizonyítsák, hogy nem is olyan jó az AC. Ami a prequalt illeti, szerintem ez nem lehet indok arra, hogy indulj egy versenyen. Ez olyan, mint ha azért nem versenyeznél, mert nem szeretsz felállni a versenyautóval a trélerre.<#smile> A kilökés meg olyan, hogy tegnap a második futamban 14 körön keresztül mentünk 1m-en belül egymáshoz, és nem lett semmi baj. Ami a publik szerókon van, az meg az iR-ben is megvan az alacsonyabb szériákban. De hát ezek nem a program hibái... Igazából nem is tudom, hogy most ezt minek írtad, vagy hogy most ezzel mit akartál megint bizonyítani? Ha azt, hogy az AC szar, akkor legyen úgy. Tolja mindenki azt, amelyik neki tetszik. (Ú, ezt már sokadszor írom)

Sityi! Ne haragudj haver, de ahogy korábban írtam, feladom. További jó szimezést/játszást/közlekedést.

ON
Off: Már visszaköltöztem.
Alexease
Szerintem is mar kicsit sok a CARS-tema, tuti leirta mar mindenki legalabb haromszor ugyanazt😊
Ja és még csak egy utolsó, légyszívess ne keress a postok között bizonyítékot arra, hogy márpedig azt mondta valaki, hogy...
... nem akarok ezzel flémet...<#law>
Utoljára szerkesztette: Pitti, 2015.06.01. 09:32:18

Ezeket a jelzőket te rakod saját magadra. Csak tőled olvastam hogy
"és az AC sezrintetek jajdenagyonaz, míg a Cars egy fosárkádnídforszpíd (szándékosan sarkítok)"
nem kell sarkítani mert nincs mit, ezeket te adod mások szájába, ...fejedet követelik, meg hülyének vagy nézve és satöbbi. nemá 😊
Nekem a "cseszd meg medve a létrádat" jut erről eszembe.
Mindenki olyan szépen leírta mindenféle gúnyos megjegyzés vagy személyeskedés nélkül, ne sértődj meg rajta légyszi' <#integet2>

Szabi
off: melyik országban élsz ? 😊

lac coo
Hat en mar mocskosul.....
Utoljára szerkesztette: SZABl, 2015.06.01. 08:58:31

lac coo
Itt van leirva mirt jobb SOKKAL, ugyan az a valasz mintha kicsivel lenne jobb..
Nem is ertem mit akarsz, de foleg nem, higy miert olyan egetveroen fontos, higy megtudd masnak mitol jobb !!??

ugyan mit? a beszélgetést?

iracing the 'real' race.

Szabi
még nem unjátok ?

Már megint a rugdosás (ok, látom ott a smile). Valójában nem így van. Én Kunos nKPro-jára mondtam azt, hogy ennek így van értelme. Anno még csak NFS volt, meg PS-re a forza...
Szóval nagyon szerettem az nK-t, róttam a köröket, utána (közben) raceroom, és természetesen iracing. És még az iracing után is simán megvettem az AC-t, mert azt hittem ugyanolyan lesz mint az nK csak profibb. (többé kevésbé bejött).
De nem lett jobb mint az iR(szubjektív, vágom), és ami objektív:
Profi bajnokság, majdnem tökéletes irating és safety rating rendszer. Amikor megunom a kőkemény bajnokságot mindig lazítok kicsit AC-vel.
De a hajam kihullik a hülyéktől, akik egy kört nem tudnak menni anélkül hogy ne törjék össze magukat, egymást, téged.....
A másik, a modolás engem nem izgat, mire kiderül egy modról hogy jó vagy sem, nem érdekel az erőfeszítés.
Az pedig hogy a biztos nagyon klassz GTRM versenyekre előnevezni kell, meg még a bánat tudja mit csinálni....
iR-ben minden versenyre egy kattintás nevezni, még a csapat versenyekre is. (arról meg már tényleg ne beszéljünk, mikor lesz bárhol máshol igazi 24 órás csapatverseny, nem valami 1,5 órás rövidített vicc szimuláció).
Ezek pedig objektív dolgok. Szóval senki nem szarozza az AC-t, csak mert az iR-t szereti, magam is előveszem hetente, de a fenti objektív okok miatt aki igazán versenyezni akar, én úgy gondolom marad az iR.
Kösz ha nem törli ki senki!

iracing the 'real' race.

Ennyire nem megy itt a szövegértés egyeseknek, vagy az én magyarom kopott meg ennyire 9 év külföld után? Soha nem írtam azt, hogy a Cars vezetési élménye jobb lenne a Carsénál, sőt, épp ellenkezőleg: a hivatalos véleményemben is pont azt írtam, hogy az AC ebben a tekintetben jobb. Az egyedüli dolog, amire itt rá mertem kérdezni, és ezért a fejemet követelitek, az az, hogy szerintem annyival nem jobb, mint azt itt sokan beállítják, és ennek az okára kérdeztem rá mindössze. Nem is vontam kétségbe senki véleményét sem, de azzal nem tudok mit kezdeni, hogy nem lehet elmagyarázni. De, el lehet, bármit el lehet, ha tényleg érted az adott dolgot. Részletesebb magyarázatot kértem, mert lehet, hogy nektek amit magyaráztok, egyértelmű, de nekem már nem biztos, mert lehet, hogy egy számotokra magától értetődő apróság számomra vagy nem apróság, vagy nem magától értetődő. Inkább úgy tűnik, rám raktatok egy Cars-rajongó bélyeget, és innentől fogva abszolút nem úgy voltam kezelve, mint egy érdeklődő, hanem mint egyfajta Ellenség a Másik Topikból. Gondolom így történhetett, hogy a részleteket firtató kérdéseimet győzködésnek vettétek (pedig nem voltak azok), pedig van annyi eszem, hogy nem az AC topikba jövök Cars-hittéríteni. Szóval hülyének vagyok itt nézve, leplezetlenül. Sebaj.
Aki már vezetett legalább 100.000km-t életében akármilyen biztonságosan is, az tuti, hogy került már olyan helyzetbe ahol akár elérhette az autó és/vagy tapadás határait. Télen nyáron esőben jégen hóban, poros vagy nyálkás úton, kutya macska ugrik az útra "jávorszarvasteszt", szabálytalan előző, elsőbbséget meg nem adó autó balesetének kivédése stb.. menekülési manőver... sorolhatnám ennyi km vezetési tapasztalattal mindenki járt már ilyen helyzetben, és ebből tudnia kell, hogy az autó mire hogyan reagál, hogy áll meg vészfékkel, stb.
Különösen javasolt az első hó vagy jegesedéskor a téli útviszonyokat letesztelni esetleg üres parkolóban. Hogy az ember érezze kb mire számítson, és éles helyzetben tudni fogja mit csinál az autója.
Egy szóval sem mondom, hogy a cars nem jó, senki sem mondta ezt, az AC meg űberbrutál jó, azt sem mondta senki egy szóval se. Csak Sityi-től olvastam, mintha itt mindenki fikázná, egyáltalán nem... Egyszerűen ahogy B-type vagy Geri is leírta az érzésbeli különbséget, nem lehet jobban megfogalmazni.
Utoljára szerkesztette: Pitti, 2015.06.01. 08:06:47

b-type
elég semmilyen sajnos 😞
De legalább bármi lehet belőle 😊

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

Ha szoktad olvasni a hozzászólásaimat, akkor tudnád, hogy a valamire biztatás, a mások győzködése stb. távol áll tőlem. Én csak a véleményemet írom le, vagy a tapasztalataimat osztom meg. Még véletlenül sem biztatlak arra (nem is tudom honnan vetted), hogy ezt a forgalomban csináld, sőt én vagyok a legnagyobb ellenzője a közúton való májerkedésnek, főleg megfelelő tudás és tapasztalat nélkül.Viszont azt nem értem, hogy ha te nem tapasztaltad még. és nem is akarod/mered/tudod kipróbálni, akkor miért vonod kétségbe a másik (sok), ezeket már megtapasztalt ember véleményét. Egyszerűen fogadd el, ahogy pl. én is elfogadom, hogy melyik a legrealisztikusabb heli szim. attól, aki vezetett már olyat, és nem kezdek el kötözködni, hogy az biztosan nem úgy mozog a levegőben stb. Azt, hogy valakinek ez, valakinek az tetszik, teljesen mindegy (írtam már korábban is), de hogy per pillanat a vezetési érzést az AC adja vissza leginkább, az szerintem (sokunk szerint) így van. Ettől függetlenül neked tetszhet jobban a CARS, vagy akármi más, ezzel nem leszel kevesebb, vagy mi többek, vagy fordítva (Azt csak az iR-esek gondolják magukról<#buck>). A lényeg, hogy mindenki megtalálja a saját szórakozását. Ez a saját véleményem, mindenféle felbujtás, győzködés, biztatás, rábeszélés nélkül.<#wave>
"Arra voltam kíváncsi, hogy mire alapozzátok a "Cars rossz, AC jó" mantrátokat."

Érzésekre. Amik szubjektívek. Valszeg kevesen vezették bármelyiket is a modellezett autók közül a modellezett versenypályákon, így közvetlen valós összehasonlítási alapja nem hiszem, hogy sok embernek van. De érzései, benyomásai mindenkinek. Tapasztalatai a valós életből is mindenkinek (csak van, akinek több/sokrétűbb, és van, akinek nem annyira). Ezekkel a valós életbeli tapasztalatokkal vetjük össze a játékokat, és döntjük el, hogy kinek melyik "valósághűbb", vagy másképpen fogalmazva, melyik adja jobban az "ott vagyok" érzést. És ebben az AC sokak szerint (szerintem is) jobb, a miérteket pedig Geri és b type is gyönyörűen leírta. A program által közvetített érzés itt jobb, ott meg kevésbé jó szerintünk. Szerinted meg nem. Ez véleménykülönbség, amivel azért a többség együtt tud élni, és kb. senki nem mondta, hogy övé az "egyetlen egyetemes igazság"... 😊
lac coo
B-type, milyen az Opel ??

lac coo
Ehhh...én már nem értem azt sem tulajdonképpen mi a célod, mit akarsz ....

Szerintem tökre érthető amit Gergő írt...Ha nem érted szerintem sem lehet elmagyarázni.
Kicsit olyan ez mint a csajozásról beszélgetni...más közben meg levarrja az összes jó csajt..<#awink>
De értem. És téged nem untatna, ha hajlandó lennél magadon és a mikrokozmoszodon kívül mást is észrevenni.
lac coo
Btype leírta de azt sem érted, csak mantrázod, hogy miért, miért miért ! 😄DD

Engem már kurvára untat ....
Utoljára szerkesztette: lac coo, 2015.05.31. 20:08:55

Aham. Szóval közúti veszélyeztetésre biztatsz... Nem, öregem, ezt több okból sem fogom megtenni. A legfontosabb indok: nem fogom sem a magam, sem mások testi épségét kockára tenni emiatt. Másodszor: nagyon erősen kétlem, hogy egy öreg Carinával standard utcai nyári gumival ugyanazt (vagy akárcsak hasonlót) tudok előhozni, mint azokkal az autókkal, amik ebben a játékban vannak (kezdhetjük akár ott is, hogy egy ilyen alulkormányzott, orrnehéz, elsőkerék-hajtásos autó max akkor fogja kidobni a hátulját, ha kanyar közben megrántom a kéziféket).
De nem ez volt a kérdés, és nem is azt kérdeztem, hogy mennyire realisztikus a Cars. Arra voltam kíváncsi, hogy mire alapozzátok a "Cars rossz, AC jó" mantrátokat. Egyedül B-Type írta le érthetően, hogy miért. A többi pedig csak mellébeszélés volt. Te sem tudod leírni, pedig ha tényleg tudnád, le tudnád. Mindegy, részemről a dolog lezárva a megfelelő tanulsággal.
(Ja, és ezen beszélgetésünk során egyszer sem védtem a Carst és nem szidtam az AC-t. Kérdeztem mindössze. 😉 )
BooMiller
Irónia az megvolt? ha nem az volt😊)

BooMiller
Virágbolti pont ugyan az mint az eredeti...😊))

macleody
Egyszerűen nem értem miről beszélsz. Melyik virágboltival tolod?
bardocz
Tök jó nekem, mert én a GT gépekkel is kell, hogy gépészkedjek. Pedig az ABS-t bekapcsolva hagyom ahol van.
BooMiller
Gépészkedni carsban?😊)) Nekem is kell az a verzió, de hagyjuk kinek i tetszik tolja😊

barcalaci84
lehet én csinálok valamit rosszul , de szerintem pont CARS-ban gépészkedősebb a gt nekem...AC-ban talán a Godzilla ami nem annyira sín, de még az is sterilebbnek tűnik...féktávok meg szerintem rohadtul hasonlóak...load celles pedállal én érzésre se látok olyan NAGY különbséget h hogy kellene fékezni a 2 játékban...
összegzésként pedig mindkettőben uncsi a GT😊
BooMiller
Ez szó szerint egy ökörség... most mentem 2x20 kört, ég és föld a kettő PC-ben simán elalszol mert alig kell valamit csinálni, míg AC-ban gépészkedni kell a tempóért....ez kb akkora baromság mint tegnap hogy rövidebb a féktáv AC-ban ezen besírtam .

Valami ilyesmit akartam írni, de annyira jól megfogalmaztad, hogy egy szót se lehet hozzáfűzni vagy elvenni...<#worship>

lac coo
Sok dologban veri ,egy dologban biztos nem ! 😊

barcalaci84
jelenleg kb ezt gondolom én is...lehet szidni a Carst , meg előítéletesen kezelni, de ha kicsit rendesebben kezd belemélyedni az ember , akkor szerintem valóban kijön h sok mindenben simán veri az AC-t...az ffb pl most nekem AC-ban elég langyosbuzinak tűnik😊
simán bepattanva az AC remek...egyszerű de nagyszerű...
a GT autók meg itt is sínautók , meg ott is 😊

Utoljára szerkesztette: barcalaci84, 2015.05.31. 14:40:45