43022
  • Indi69
    Regisztráltam, az assetto appot nem engedi letölteni. Várnom kell vagy most mi van?
  • Tyuki80
    Közel sincs annyi hülye.A rating rendszer a saját képességű emberekkel rak egy szerverre...de ezt nyilván te is tudod.Ha sok hülyével találkozol,akkor kicsit gyorsulnod kéne,talán találkozhatsz normális emberekkel is...Esti futamokon sokszor 60-70 induló is van.Az 1 szerveren szinte csak igazi versenyzők vannak.Mumusra térve és a videoira:Nem olyan nagy szégyen az 1 szerveren az első 10 ben kullogni...
  • endy papp
    Ez így volt akkor is,mikor még az IR-el tolta.....
  • alma2
    srs
    De kb itt is ugyanannyi hulye van szerintem. Ugyanabbol a mederbol meriti ez is ki a versenyzoket.
    Utoljára szerkesztette: alma2, 2018.09.16. 12:22:54
  • Indi69
    Ezek a versenyek hol vannak, hogy lehet indulni? Elegem van a játék saját szerveriből, annyi hülye van az nem is igaz
  • alma2
    ilyen huszperces versenyekre, szerintem nagyon jok ezek a rovid palyak, sokkal jobban egyutt marad a mezony, na es van erosen lekorozes is, szoval nem egy ingerszegeny valami, mint a spa-n, pl.
    Mondjuk latom Mumus nem adja fel, addig indulgat,(ugye napont atobbszor is van verseny) mig osszejon egy olyan mezony, ahol nem a kozepen kullog, amibol egybol lesz egy video is :)
    Utoljára szerkesztette: alma2, 2018.09.16. 11:20:16
  • Indi69
    na ja, ki tudja? :))))
  • Fela
    huh ... a tegnapi hozzaszolasok utan fel se tunt hogy a videora irtad, bocsi
  • Indi69
    én is rá gondoltam, pici pöcc segít:)
  • Fela
    Malik Martin kolleganak lovese sincs hogy mit jelent a kek zaszlo
  • sertrex
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Ja, te visszajöttél? Én már elköszöntem. Te tényleg azt hitted, hogy rád szánom az egész szombatom? Még nekem nagy az egóm. :DDD
    De amúgy se folytattam volna, mert a személyeskedésen, minősítgetésen, na meg a copypaston kívül sokat nem villantottál, önálló gondolatod nem igen volt. Na, peace!
  • lac coo
    Az egyik legjobb autó Assettohoz !! :)
  • Indi69
    Ahogy elnézem itt is van egy két gyökér:)
  • __Jacek__
    COD-ot? Kell az neked? Vedd:)
    Utoljára szerkesztette: __Jacek__, 2018.09.16. 07:29:19
  • goldboy
    Van most a G2A-n COD 9 féláron, akkor most vegyem, vagy ne vegyem?
  • mumus70
  • MasterMason
    Ahogy az is, hogy van olyan hülye aki olyan kártyával vásárol a neten, amelyiken az összes lóvéja rajta van.

Nekem külön kártyám van internetes vásárlásokra, amire mindig csak annyit utalok át a főkártyámról, amennyiért vásárolni akarok, ha megtörtént a vásárlás és próbálkoznak is valamilyen okból, esély nincs rá, hogy meg tudjanak károsítani... Ha betartanák a szabályokat, akkor nem lophatnák el az adataikat sem, bár ez kétséges, pont ezért is tartok külön kártyát internetes vásárlásra. Az a biztos. Másnak is ezt ajánlom.
  • Tikal #42043
    Ha szar a jelszavad, vagy nem kapcsoltad be a két lépcsős azonosítást az nem az oldal hibája, hanem a TIÉD.
  • Solt
    :DDD

Most szembesültem azzal a nem elhanyagolható ténnyel, hogy te nem trollkodsz... te ezeket komolyan mondod. Most egy picit megrémültem...
    Utoljára szerkesztette: Solt, 2018.09.15. 19:06:56
  • MasterMason
    De mit akarsz te ezzel a G2A-val, elmondom még egyszer hátha megérted. Sertrex nem akart vásárolni semmi a G2A-ról! Nem mondott ilyet, egy teljesen más helyet mondott, szóval ez kb olyan mintha azt mondta volna, hogy megy eszik egy big macet a mekiben és eztán te elkezdenél arról beszélni, hogy egyél bic mac-et de tudd, hogy a burger kingben patkány hus van a hamburgerben...

Teljesen más oldalról beszélsz!
  • Solt
    No, akkor most keresd ki, hogy mi volt Sertex első hozzám intézett mondandója a témában és azt mire reagálta... Ugye hogy ugye? Aki citálgat és össze-vissza keveri a szezont a faszommal az egyelőre nem én vagyok, ha jól látom. :)
  • MasterMason
    "Hogy márshogy lehet szarért húgyért kulcsot adni?"

A steam hogy adhatja 70-80-90%-os engedménnyel a játékot nyári téli meg ilyen olyan akcióknál? Pont úgy mint mások... Csak másoknál üzleti érdekből nyilván más időpontokban vannak az akciók... Másrészt nem szednek 30-50% sápot a fejlesztőktől sem. Tehát lehet azt mondja neki elég 10-20% minden eladott játék után és máris olcsóbb mint a steam...
  • Solt
    Ki mondta, hogy minden játékot? Hol olvastál ilyet? Megint az van, hogy nem azzal vitázol, nem az ellen érvelsz ami oda van írva, hanem belelátsz valamit és aztán ennek mentén teljesen kisiklik a történet és az embernek az az érzése, hogy valami rosszul megírt AI-val társalog. Egy értelmes, magyarul jól beszélő és értő emberkének teljesen tiszta a sztori, hogy miért kell az ilyen oldalakat kerülni, de azért kiemelem még egyszer,

És itt válik az egész már-már tragikomikussá, hiszen nézzük meg az ügylet szereplőit! Van egyszer a tudatlan ember, akinek ellopták a kártyaadatait, ő az ügy végén nullán van, nem vesztett, nem nyert semmit. Van a tolvaj, aki viszont jelentős összegre tehetett szert, hiszen a G2A eladások olyan 90 %-a nála landol. A másik 10% pedig a G2A-nál, ami így szintén haszonra tesz szert. Van a G2A-n vásárló, másik tudatlan ember, aki (látszólag) nyert az ügyön, hiszen mondjuk féláron vette meg azt, amit akart. És a sor végén ott van a vétlen fejlesztő, akitől nem csak „elloptak” x értékű kulcsot, neki ez x+y% veszteséget jelent a chargeback költségei miatt. És jelen esetben nem dollárszázmilliókat mozgató nagy kiadókról beszélünk, hanem olyan emberekről, csapatokról, akiknek azért elég fájdalmas tud lenni egy-egy ilyen, néha több százezer dollárra rúgó csapás.
  • __Jacek__
    Amelyik oldal lényegesen olcsóbban tolja a kulcsokat szerinted hogy operál? Én úgy gondolom ugyan úgy mint a g2a. Hogy márshogy lehet szarért húgyért kulcsot adni? Ez a régiónkénti ár már szerintem régen nem működik, tehát nem tudok EU-ban orosz kulcsot bereggelni.
  • MasterMason
    Idézzem Sertrex mit mondott, ugyanis semmiféle G2A-ról ö soha nem beszélt, te idecitáltál egy teljesen más oldalt, és kitaláltad, merthogy itt történt ilyen, akkor minden más oldalon biztos ez megy, ezért aki cdkeys-en hivatalosan veszi a kulcsot az is a G2A-t meg bűnözőket támogat ezáltal.

Na fejezzük mert ennek nincs értelme, egyrészt nem G2A-ról akart vásárolni Sertrex, hanem egy teljesen más oldalról, másrészt meg teljesen elfogult dolog az is, hogy az egyik oldalon történő visszaélések alapján egy teljesen más oldalt vádolsz, ellenben a steam-en elkövetett visszaélések felett meg legyintesz egyet, hogy biztos a juzerek a hibásak...

Na ja akkor mondjuk azt, hogy ott is a juzerek a hibásak, ahol ellopták a bankkártya adataikat...
    Utoljára szerkesztette: MasterMason, 2018.09.15. 18:49:10
  • MasterMason
    Csak azt bizonyítani is kéne, hogy minden játékot lopott kártyával vásárolnak és utána adnak el, azért mert történt ilyen is, az nem jelenti azt, hogy csak ilyen van ott...

Tehát hogy megértsd, ez kb olyan mintha azt mondanád, hogy merthogy 77 ezer profilt lopnak el a steam-en havonta, ezért szerinted mind a 14 millió profilnak köze van valamilyen módon a profillopáshoz... Nem, hát van ilyen is, hogy lopott adatokkal vesznek játékot és károsítanak meg embereket, úgy van olyan is, hogy az általatok legmegbízhatóbbnak titulált helyen százezrével károsítják meg az embereket...
  • Solt
    És még egy kérdés: akkor miért nem tesz valamit a G2A / Kinguin ez ellen? Ez a kérdés könnyen megválaszolható: mert brutális haszonra tesznek szert belőle. Nem véletlen az, hogy dacára annak, hogy ilyen esetekben mit kommunikálnak, egyik oldal sem próbálja leellenőrizni az eladót a kereskedés előtt. Személyesen kipróbáltam: egy nagyon egyszerű regisztrációs folyamatot követően lényegében két perc után már pakolhattam volna fel a kulcsokat. Az eladások után pedig jár nekik az összeg ~11 százaléka (plusz külön listázási és eladási díjak!), amiből igen jelentős summát lehet nagyon gyorsan összeszedni. És nyilvánvalóan ők is tudnak a lehetséges veszélyekről, miután minimum bicskanyitogató, hogy azt a vásárlói biztosítást, melyet mondjuk egy Ebay ingyen és bérmentve garantál, ők még külön pénzért árulnak. Mi a G2A Shield üzenete? „Tudjuk, hogy van esély arra, hogy visszavonják a lopott kulcsot, de ha fizettek nekünk valamennyit, akkor garantáljuk, hogy ilyen esetben visszakapjátok a pénzeteket.” Gyönyörű, nem?
  • __Jacek__
    Ja értem.
    Az egy gyűjtő oldal ahol összesitik a cdkulcs ajánlatokat.
  • Solt
    Na látod, itt a gond... fordított esetben én elolvastam volna a cikket és azt mondtam volna, hogy ez tényleg gáz! Idézek belőle párat, hátha átmegy belőle valami,

Inkább adok egy linket egy kalózoldalra, ahonnan letölthető a játékom.” – írta nemrég egy indie fejlesztő, ami azért nem egy olyan mondat, melyet gyakran olvasnánk tőlük. Persze ez így csak egy része a történetnek, nagyon fontos a szövegkörnyezet is: a fenti mondatot a(z egyébként igen népszerű és mind a kritikusok, mind a játékosok által elismert) Defender’s Quest készítője írta egy blogbejegyzésben, ahol megpróbálta elmagyarázni, hogy számukra – azaz az apróbb, „indie” fejlesztők számára – miért jobb lehetőség még az is, ha lekalózkodják a játékukat mint az, ha a G2A-n veszik meg.

Az egész egy Steam kóddal kezdődik. Érdemes tudni, hogy míg a Steamen történő vásárlásokért a Valve szintén jutalékot szed be (itt is 70/30 arányban), a Steamworksön keresztül elkészült kódok lényegében ingyenesen kerülnek a fejlesztő / kiadó kezébe, ezeket ők utána el tudják adni máshol (ilyen például a fenti GMG, vagy Humble), árulhatják a saját oldalukon vagy akár oda is adhatják például promócióként vagy tesztelőknek. Ez az, amit viszonylag könnyedén tudnak egyesek kihasználni. Kell a dologhoz egy vagy több lopott hitelkártya adat – ezeket jellemzően az internet elrejtett sarkaiban, a darkneten szerzik be. Van tehát egy hitelkártyád, van rajta valamennyi pénz, amit neked valahogy kifehérítve kell megszerezned, elmész tehát egy vagy több népszerű indie fejlesztő weboldalára és jelentős mennyiségű kulcsot veszel, melyeket azonnal, jelentősen olcsóbban fel is pakolsz a G2A-ra, ahol éppen azért, mert nagy az árkülönbség, természetesen gyorsan meg is veszik. Ha mindezt a saját pénzeddel csinálnád, akkor elég rossz üzletet csinálnál, hiszen veszteséggel adnád el az árut – viszont mivel a pénz másé, így az eladás utáni haszon száz százalékban a te nyereséged és ami a legszebb: alapvetően tiszta a pénz.

Kövessük viszont vissza picit a pénz útját és látjuk, hogy a fenti megoldással a lopott összeg a fejlesztő számláján parkol. Nyilván ekkor már az adott kártya tulajdonosa is észreveszi, hogy valaki jogtalanul költött helyette, így a bankjának segítségével elindít egy úgynevezett chargeback eljárást. Ezt tipikusan „card not present” tranzakcióknál használhatjuk, azaz jellemzően online bankkártyás fizetésnél, mikor a fizetés után nem azt az árut kapjuk amiért fizettünk, vagy (és esetünkben ez történik) észrevettük, hogy jogosulatlanul vontak le pénzt a számlánkról, akkor azt a banknak köteles megvizsgálnia és a követelést visszaterhelni az eladóra. Ráadásul a chargeback nem csak annyit tesz, hogy a kifizetett összeget visszaveszik, általában a bank eljárási költségeit is az eladónak kell kifizetnie, sőt bizonyos esetekben még az online bankkártyás fizetési lehetőséget is megvonhatják.

És itt válik az egész már-már tragikomikussá, hiszen nézzük meg az ügylet szereplőit! Van egyszer a tudatlan ember, akinek ellopták a kártyaadatait, ő az ügy végén nullán van, nem vesztett, nem nyert semmit. Van a tolvaj, aki viszont jelentős összegre tehetett szert, hiszen a G2A eladások olyan 90 %-a nála landol. A másik 10% pedig a G2A-nál, ami így szintén haszonra tesz szert. Van a G2A-n vásárló, másik tudatlan ember, aki (látszólag) nyert az ügyön, hiszen mondjuk féláron vette meg azt, amit akart. És a sor végén ott van a vétlen fejlesztő, akitől nem csak „elloptak” x értékű kulcsot, neki ez x+y% veszteséget jelent a chargeback költségei miatt. És jelen esetben nem dollárszázmilliókat mozgató nagy kiadókról beszélünk, hanem olyan emberekről, csapatokról, akiknek azért elég fájdalmas tud lenni egy-egy ilyen, néha több százezer dollárra rúgó csapás.

Felmerül a kérdés: miért nem tesznek valamit? Ennek két oka van. Egyrészt relatíve nehéz visszanyomozni, hogy pontosan melyik kulcsok azok, melyeket jogtalanul vettek, itt azért nem az történik, hogy Petike nézegeti az Excel listát és minden kiadott kód után kihúz egy sort. Eben a legutóbbi időkig a G2A például nagyon nem akart partner lenni, látszólag jobban védte a sáros eladókat, mint a „meglopott” fejlesztőket. Másrészt, még ha meg is tudják a kulcsok listáját szerezni és technikailag lehetőségük is van visszavonni ezeket (erre például a Steam lehetőséget ad), úgy általában rajtuk csattan az ostor. Honnan tudjuk ezt? Onnan, hogy volt már rá példa. Tavalyi év elején derült ki, hogy nagy mennyiségű Far Cry 4 kulcs került ki a G2A és Kinguin oldalakra egészen olcsón, melyeket lopott kártyaadatokkal vásároltak az Originen keresztül. A Ubisoft elkezdte ezeknek a kulcsoknak a visszavonását, azonban a net népe erre azonnal kitörő dühvel reagált és nem azon oldalak, azon személyek irányába, ahonnan és akiktől vették a kulcsokat, hanem a francia céget megcélozva. Az eredmény az lett, hogy a Ubisoft részben meghátrált és bár minden joguk meglett volna rá, a már felhasznált kulcsokat végül nem érvénytelenítették. És ez jól mutatja, hogy a vásárlói nemtörődömség és tudatlanságot használják ki ezek a nepperek: az átlag vásárló nem tudja és nem is érdekli, hogy a kulcs kitől van – olcsó és kész.

Oké, de akkor miért nem csapnak le a helyre a nagy kiadók? Azért, mert egy-egy ilyen esetet leszámítva ők a legritkább esetben sérülnek. Ennek egyik oka az, hogy ők azért jellemzően zárt rendszerben üzemelnek, a Steamet leszámítva az EA játékokat az Originen, a Blizzard játékokat a BattleNeten, a Ubi játékokat a Uplayen keresztül vesszük és aktiváljuk és ami nagyon fontos: jellemzően saját célra, azaz kód nem kerül ki a rendszerből. Másrészt ezeknek a cégeknek megvan a pénzük és lehetőségük arra, hogy az ilyen esetleges csalásokkal foglalkozó csapatokat foglalkoztassanak, ami hatékonyabb és egyszerűbb, mint a piacterekkel vesződni. Ráadásul ezen piacterek jellemzően olyan helyeken vannak bejegyezve, ahol a nemzetközi törvények a legritkább esetben tudnak érvényesülni – talán nem is véletlenül.

Na most ehhez képest jössz azzal, hogy a Steam 125 millió fiókjából feltörnek 77000 fiókot havonta! Ez konkrétan a fiókoknak a 0.0616%-a, ráadásul ezek jó része júzer error következménye a kétlépcsős azonosítás nem használata, illetve a gyenge jelszavak miatt.

Egyrészt körtét hasonlítasz almához, de inkább egy csillag csavarhúzóhoz, másrészt tényleg úgy érzed, hogy a két dolog említhető egy lapon a fentiek tükrében? Ha nem, akkor ne ragozzuk tovább, ha igen akkor ne sértődj meg az általam használt jelzőkön... ;)
  • MasterMason
    Arról beszélek, hogy azért mert vannak emberek akik visszaélnek lopott bankkártyákkal meg egyéb módokon és más embereket tudatosan megkárosítanak, az még nem jelenti azt, hogy maga a platform a bűnös amin teszik ezt... És ezért mondtam, hogy akkor ilyen alapon átkozzuk ki a steam-et is, hiszen ha valahol akkor ott történik a legtöbb visszaélés.

A másik fele, a srác nem mondta, hogy itt akar vásárolni hanem a cdkeys nevű oldalon, ami javíts ki ha tévedek, de nem a G2A.

Arról meg még ne is beszéljünk, amit felhoztak érvként anno, hogy bizony a G2A korrektül 10%-ot kínált a fejlesztőknek a használt játékok után. Egy autógyár ha eladja az autóját egy embernek, és utána azt eladja a tulaj, semmiféle százalékot nem kap utána már az autógyár. Mire fel kapna?
  • __Jacek__
    Tehát akkor ki írod magad mindenhonnan ahol elektronikus adatok vannak? Most ez komoly ez érv? Mindenhol lopják a profilokat te akkor gondolom nem használsz bankártyát stb:DDDDDDDDDDDDDD millios acc lopások szoktak lenni ilyen gagyi rendszereken hogy PSN stb:)
  • MasterMason
    Kérlek inkább te olvasd el ezt, ugyanis havonta 77 ezer ember profilját lopják el. Szóval akkor szögezzük le azt is, hogy egy magára valamit is adó ember nem támogat olyan helyet ahol havi közel 100 ezer lopás és visszaélés történik!!!
  • __Jacek__
    Részvétem:)
  • Solt
    De ne már, tiltóra teszem és egy frissítés után ugyanúgy látom... no meg a régi tiltólistám is kiürült, pedig friss telepítés sem volt! :)
  • Solt
    Kérlek olvasd ezt az elejétől a végéig: LINK

Én naivan úgy gondolom, hogy ezek után tisztán érthetővé válik, hogy mi a probléma az ilyen oldalakkal. Valamit magára adó emberke azok után, hogy tisztában van ezekkel többet nem vásárol ilyen helyen.
  • lac coo
    Én meg már régóta leszarom, nekem nem kell SG+ :DDDD
  • __Jacek__
    Nálam szerencsére megy:D Csak azt látom hogy még mindig vergődik komoly orvosi eset..
  • sertrex
    Maradjunk meg abban, hogy tényleg nem vagy képben. ;))
  • MasterMason
    Pont két ember mondta el itt a kb 7 emberből aki beszélgetett, hogy ellopták a steam-es profilját... Oks visszakapták, de azt nem tudta megakadályozni a steam, hogy ellopják az ö profiljukat, vagyis ha 7 emberből csak itt kettő kapásból érintett, akkor sejtheted hogy mennyi ilyen történhet. Na most nyilván nem a steam a hibás, ahogy nem ezek az oldalak az igazi hibásak meg felelősek azért sem, merthogy vannak olyan szar emberek akik el akarják lopni más emberek profilját és vagy bankkártya adatait...

Ne játsszuk már el azt, hogy azért mert valaki vehet lopott kártyával valamit azért az oldal lenne a felelős vagy a tolvaj, ha mégis akkor a steam is konkrétan felelős azért, hogy nála ilyen aljasságok történnek...
  • Solt
    Nem működik az SG+, ahhoz meg gyenge vagyok, hogy ignoráljam ha látom mit ír... :(