42876

banner
  • neilszab
    Egyébként közben már 22-en vagyunk a 30 fős szerveren, lehet jönni, egész este folyamatosan megy a móka: LINK
    Utoljára szerkesztette: neilszab, 2015.10.20. 19:55:39
  • bardocz
    Nekem pl ligákban csomószor volt, hogy tök egyedül autózgattam versenyeken keresztül, előttem lévők sokkal gyorsabbak, mögöttem lassabbak. Sokszor már a nevezőknél láttam, hogy hol végzek ha nem török, meg mit lesz a verseny.
  • neilszab
    Akkor gyakorlatilag minden élsportolót megvetsz... nem tudom milyen sportokat követsz és kik a kedvenceid, de biztos lehetsz benne, hogy ők is minden apró előnyt/lehetőséget kihasználnak a jobb eredmény érdekében, amit csak szabályok engednek (vagy nem tiltanak). Ez a dolog csak is egyedül az érvényben lévő szabályokon múlik... aki győzni akar és rosszul alszik ha második lesz, az soha nem fogja direkt hátrányba hozni magát a sport puszta szépségéért. Ha te úgy is jól aszol, hogy 10. vagy, de egy jót szórakoztál, akkor te egyszerűn egy más mentalitású ember vagy, aki mást keres a sportban, de nem vagy semmivel sem több ezzel azoknál, mint akiket most megvetsz...
    Utoljára szerkesztette: neilszab, 2015.10.20. 19:53:17
  • barcalaci84
    én megvetem akinek az eredmény számít CSAK :) menjen NFS-ezni:)
    abban egyetértünk h így is úgyis ők vannak elől...pont ezért vicc az egész helyzet:)
  • bardocz
    Ezért kéne úgy megcsinálni, hogy pillangózás ilyen autóknál alapból lassabban váltson, hogy amit féktávon lehet ezzel nyerni, azt bukják az egyenesben.
  • neilszab
    Van akinek a szimuláció a fontosabb, van akinek meg az eredmény és egyik hozzáállás sem megvetendő... mindenki maga dönti el, hogy minek rendeli alá az ezzel töltött idejét. Ha fejlődnek a szerver beállítások és az otthoni eszközök is, akkor majd tudunk szintet ugrani, de egyrészt akkor is ugyan ezek a srácok lesznek elől, másrészt akkor is lesznek majd apró trükkök, amikkel lehet majd élni/nem élni az egyéni beállítottságtól függően...
    Utoljára szerkesztette: neilszab, 2015.10.20. 19:36:43
  • barcalaci84
    ezért mondtam h mehetnének enmnyi erővel NFS-sel is, ha úgy is CSAK az eredmény számít, a szimuláció meg le van sz...va :)
  • lac coo
    De ha egy elmenonek nincs h valtoja akkor innentol mar nana, hogy a tobbiek is egyszerusitenek ! :)
  • Hasselhoff72
  • barcalaci84
    ha jól tudom akkor jelenleg Daninak nincs is H-váltója , így bocsánatos bűn h pillangózva nyomja :)
    mondjuk ettől függetlenül nyomhatná az élmezőny H-val ha már van neki (mert a legtöbbnek van:) ) , szerinted ez a profi hozáállás , szerintem meg inkább nevetséges, mehetnének NFS-ben is ennyi erővel, ha tök mindegy a szimuláció...
  • Hasselhoff72
    Pont ugyan olyan mint AC-ban egy public szerver vs szervezett liga futam:)
  • Hasselhoff72
    Na ez biztos:DD
  • lac coo
    Ez mar csak igy marad...
    Annyit mondok, mikor rakas szar volt az IR akkor is ment a nagymelleny, hogy az a legjobb ...;)
    Amugy nekem se jutna soha eszembe barkit lenyomorekozni, csak mert mogottem vegez.
    Bar a napnal is vilagosabb, hogy ezt ugy ertette, higy aki nem IR ezik az nyomi ...:)))
  • lac coo
    Elso fektavot neztem ott nem igen nyomja, de mindegy , csak igy feltunt. Igazabol feljebb kellene hoznom a gazpedalom picit akkor jo lenne, bar igy is megoldom.

A gumihang az valami mas, nem csak sima hangero, de nem jovok ra hogy mukodik :)
  • bardocz
    Kb feléig nyomja.

Gumisurldás gondolom hogy milyen hangosan visít a gumi, én picit hangosabbra szoktam venni, hogy jobban halljam mikor kezd csúszni.
  • b-type
    En is a nyomorekra ragtam be, soha nem gondoltam egz liga, szimes tarsra sem igy...mivel ligaszemlelettel gondolkodom, es tudom hogy mindenkire szukseg van, arra is aki 4 mp-vel gyengebb koronkent...mindenkire.
    ..es amit nem irtam, de ide tartozik...szemelyes elmeny a versenyzes....barmikor mentem az iR-l, soha nem volt olyan teljes mint amikor ligaban mentem, es tudtam, hogy ez a srac elottem kicsoda, mert talalkoztunk mar sokszor, a ringen, vagy a sorozoben,..tdom hogy ki ul az autoban.
    Amikor idopontra van futam akkor varom, ha ki kell hagynom akkor bosszankodom kicsit mert bukok pontokat...de ez mind hozzatartozik.
    Az iR-ben barmikor mehetek..nagyjabol igen....csak valahogy megsem mentem, nem volt meg a feeling.
    Nincsenek nyomorekok, aki nem tud versenyezni az vagy megtanul, vagy megy a levesbe.
    Nincs jobb mint egy jo tarsasag, egy jo liga....tenni is kell erte, de ha megvan, az a plafon, nincs tovabb szimes korben.
  • lac coo
    A gumisurlódás hangbeállítása az mit is állít tulajdonképpen ,
  • lac coo
    De nekem fanatek pedál van, ott a pedálút is duplája ennek, ott hatalmasat kell nyomni :)
    De pl rF2-ben nem !

Odaraktam a kurzort, hát nagyon messze van az a padlótól !!4 :D
    Utoljára szerkesztette: lac coo, 2015.10.20. 18:51:10
  • zimapeti
    LOL.. Pici? Tedd az egérkurzort a max álláshoz, szinte minden gázfröccsnél maxra nyomja.
    Azért az tetszik, hogy mindig van valami rinya, miért nem működik másnál...
  • bardocz
    Nem adok ennél nagyobb gázfröccsöt AC-ben egy kocsinál se szerintem.
  • lac coo
    Itt AC ban ilyen pici gázfröccstől alig pörög fel a motor ... tiszta rossz .
  • zimapeti
    Dani tudja korrekt H&T-vel is ha akarja, 2011-ben ez VR idő volt:
  • bardocz
    3 pedálozva meg h-váltózva ment wr-t iR mx5-tel nem?
  • neilszab
    Ma esti FunRace: Red Bull Ring - BMW M4 és barátai!

Folytatódik a szokásos kedd esti funrace sorozatunk, ezen a héten a legújabb utcai gépet, a BMW M4-est fogjuk közösen meghajtani. A szerverre ezen felül beengedjük még a BMW M3, a BMW 1M és a Lotus Elise "fickósított" verziót is, egyrészt a móka kedvéért, másrészt pedig hogy tapasztalatokat gyűjtsünk a hamarosan induló új bajnokságunkhoz!

A tizedeket most sem fogjuk véresen komolyan venni, a fő hangsúly ezúttal is a közös kergetőzésen és a szórakozáson lesz!

Örömmel látunk mindenkit, a részvétel NYÍLT, infók itt, gyertek!
    FunRace infók: http://forum.gtr-masters.hu/showthread.php?5494
    Utoljára szerkesztette: neilszab, 2015.10.20. 18:25:10
  • neilszab
    Szerintem Daninak nincs szüksége rá, hogy bizonygassa, hogy tud H váltó + kuplung kombóval is menni ha akar, nem egy videót láttunk már tőle erre a témára, és biztos vagyok benne, hogy úgy is elkenné a szánkat elég rendese, ha arra kerülne a sor. Viszont ha futamra készül az ember és az elsődleges célja a győzelem, akkor úgy kell mennie, ahogy a leggyorsabb tud és ahogy a körülmények engedik, ebben meg nincs semmi sem megvetni, sem szégyellni való!

Maga a kör pedig mindettől függetlenül zseniális és rengeteg támpontot adhat a a gyorsulni vágyóknak, sőt még a setup-ot is megosztotta, ami meg dicséretes!
    Utoljára szerkesztette: neilszab, 2015.10.20. 18:21:43
  • lac coo
    Online futamon ez igy van, rakenyszerul az ember ha tartani akarja a tempot.
    Iztos vagyok benne, ir ben is sokat toljak igy , ez ilyen .
  • Ginger17
    Nincs ezzel semmi baj - azt leszámítva, hogy köze sincs a valósághoz, de az meg úgyis relatív, így meg tökmindegy, nem igaz? :)
    Persze olyat én még nem láttam, hogy korrekt H&T technikával valaki gyorsabb legyen, mint a pillangós, "F1 style" (félautomatázás), a fűnyíró szimulátortól kezdve a busz szimulátorokon át egészen a '93-as DTM autókig. Meg jön az is tényleg, hogy ilyenkor általában nincs mindenkinek 3 pedálja - az csak akkor kerül elő ha mutogatni kell az otthoni cájgot. :D - tisztelet a kivételnek.

Csak könyörgöm, ok... de ne vitatkozzunk már azon, hogy mi a szimulátor és mi nem, ha egy online versenyen mindenki - amint lehet ezzel a technikával hotlapozik és még hirdeti is, hogy ő milyen ügyes gyerek. Én mondjuk tutira akkor osztottam volna meg egy ilyen videót (pedál appal, ugye?) ha korrektül megy az eredeti technika. Ez így segítség? ABS, TC... kutyagumi kikapcsolva! Hm... Ügyes-e a gyerek? Hmmm... Egyébként sztem tényleg ügyes - csak "máshogyan". Szűrni meg nem lehet, ebben teljesen igazad is van. Na így vitatkozzatok arról, hogy mi is az az "esport"... :P :D
  • RtoR
    Ezt sokszor beszéltük már, alacsony iratingen, a három hónapos (ingyenes) vér pistikék között akik mindig újra regelnek, nos ott tényleg ez a helyzet. Ingyenes pálya ingyenes autó kombó meg kifejezetten életveszély. Ez tény.
  • lac coo
    Miert ,emlekeztek rad ? :))
  • Hasselhoff72
    5 ev utan ujra kezdtem az iR-t 10-bol 8 futamon szetbombaztak mint a szart.... Ott sem fenekig tejfel:)))
  • alma2
    vagy akar az is igy mehet, akinek nincs kuplungja, de van H valtoja. Bar sokan akkor kiteszik gombra a kuplungot.De utobbit meg gondolom, mutatna a jatek is.

Utoljára szerkesztette: alma2, 2015.10.20. 15:50:06
  • alma2
    Azt Dani tudna megmondani, de mivel kuplungot nem nyomkod, es visszavaltasnal mindig ad egy gazfroccsot, igy igen valoszinu.
    Az a baj, jellemzoen en is igy megyek versenyen, mivel tiltani nem lehet, mert nincs mindenkinek harom pedalja, meg valtoja, illetve ehhez szoktam hozza, nekem igy kenyelmesebb.
    Viszont nem gondolnam, magambol kiindulva, ahogy pl Alex mondta 2 masodperccel lassabb lennel emiatt.(persze o lehet) Mindenki ki tudja probalni maganak. Ha ezt szoktad meg ra kell szanni az idot, hogy atszokj, es nem leszel lassabb, max tizedekkel az elejen, legalabbis az en szintemen. Felmerul neha, hogy pl elsokerekesnel, fek mellett adsz gazt, maskepp viselkedik a kocsi. De lathatod, itt sincs ilyesmirol szo. Nekem konkretan ezzel egy problemam volt atszokas teren, hogy eddig a bal labbammal fekeztem, abban benne van a bugi. Sot mar hozza is edzodott jo reg a kemeny fekhez, mig jobb labas letemre, jobb labbal alig tudtam benyomni az elejen a feket :) Igy abszolut nincs meg az a biztonsag erzet, meg az sokat emlegtett izom memoria, vagy hogyan is szoktak emlegetni, hogy kapasbol tudjam meddig nyomom eppen a feket.
    De szerintem max egy 20-30 ora vezetes utan mar mindegy volt, hogyan megyek. Talan meg az egykezzel fogom, tekerem a kormanyt furcsa volt az elejen, kb mint egy felkaru kaloz ugy erzi magat az ember, de pl felrevaltas h-shifterrel, nem igazan volt jellemzo.

Utoljára szerkesztette: alma2, 2015.10.20. 15:34:18
  • Ginger17
    Ja, hogy ez ráadásul pillangóval van?!
    Elnézést, kicsit naiv vagyok - még mindig.
  • lac coo
    Amugy az ESP-t miert nem csinalja meg kikapcsolhatora :)
    Utoljára szerkesztette: lac coo, 2015.10.20. 12:46:55
  • lac coo
    , Akko megnyugodtam ! :)
    Az utcai autok meg tenyleg jok, a kisfiat ,kineztre azt mondana az ember, higy dogunalom, de a c2-eshez viszonyitva, ami nyilvan azert mas, de alapvetoen az is egy kemeny, rovid kisauto...nos ahhoz merve amit ott tapasztalok igazibol, ez az ac most mocskosul ossze van rakva !!!!!!
    A gt gumik szarok, meg biztos utcaibol se mindegyik jo, de amit probaltam az paratlanul tele van elettel !!!!
  • alma2
    Fogalmazas egyes. Ha nyomorekozol, sot egy eleg nagy csoportot, akkor ne csodalkozz, ha nem tetszik egyeseknek.
    A tobbire roviden reagalva. Hogy ne csak a te nezopontod legyen leirva.
    Biztos van akit a penz tart vissza, de sok olyan is mint en, akinek par nap utan eszebe sem jut elinditani. Es a gepezet sem hajt, hogy ha mar fizettem erte, akkor hasznaljam is. Az elmult evekben 4x volt "elofizetesem".
    Pont az vagyok aki reggel, delben vagy kora delutan is multizik, mindig talalok szamomra megfelelo kombot. Ha nem nepszeru dolgokra vagynek, akkor sem itt, sem az ir-ben nem tudnek versenyezni. Bar itt, inditok egy szervert (ingyen) es jo eselllyel lesz partner is hozza.
    Sokkal kotottebb dolog ami ott van, hiaba van 100 ember aki multizna egy jot ugyanazon kocsi+palya komboval, mert van egy fel oraja, erre nincs lehetoseg alapesetben, mert a kovetkezo verseny 1 ora mulva indul. Valoszinu valamilyen parhuzamos dimenzioban elsz, vagy eppen en, mert a tobbi amiket irsz nem tapasztaltam, tapasztalom.

Utoljára szerkesztette: alma2, 2015.10.20. 10:11:47
  • alma2
    Emlekeim szerint pillangoval, mindig engedte nagyobb fokozatba tenni, gazelvetel nelkul is. Ha be van kapcsolva a serules, szep lassan kinyirja a motort/valtot amugy. De ahhoz kell szerintem minimum 10 kor.

Eloszor azt hittem ez a a setup, mar versenyre keszult, ahol a plusz sulytol, nem drifteli korbe a kanyart az auto. Igy viszont igen, de mivel borzaszto konnyu megtartani talan a 4 kerek meghajtas miatt. Megprordulni gyakorlatilag lehetetlen. Ajanlanam minden kilinncsel elore a kanyarba elvezo embereknek, az alfahoz. Jo moka :)
  • RtoR
    Nagyjából benne van a válasz neked is az előző hsz.-ben, de nem bírom mikor úgy reagálnak rám hogy hülyeség.
    Sose mondtam hogy az AC szar, hogy hülye aki AC-t tol, stb. Ellenben te kapásból hülyézed a véleményem...

Miből gondolod, hogy én nem élvezem a versenyzést, csak azért mert "tétje" van!???

Mit tegyek, ha én kedvelem a 3, 10, 12, 24 órás versenyeket? Mi van ha bejön a dinamikus időjárás? Mi van ha tetszik a gumizódó pálya?
    Várjak 150 évet mire kunos megcsinálja? Hát én nem várok. És ha ez pénzbe kerül, akkor kifizetem az árát, de jól szórakozok. Egyszerű.
    Csak néhány komplexussal bíró ember gondolja azt, hogy bárki lenéz másokat mert AC, PC, vagy az ég tudja mivel csapatják. Szó nincs róla...
    A vicc hogy megint csak reagáltam egy iR fikázó hsz-re, teljesen kuturáltan, és ez lett belőle...
  • RtoR
    szövegértés egyes. Tudtam hogy jön a sértődős duma a nyomorékokkal, pediggyengébbek kedvéért még azt is oda írtam hogy akinek nem inge....
    Nem azt írtam hogy aki AC-t tol az nyomorék. Én is gurultam vele, még a DLC-t is megvettem, ugyan nem tudom minek.....
    Nem akarok semmilyen XvsY vitát. Nem akarok jobbnak nyílvánítani egy szimet a többinél.
    Nekem ezerszer jobban bejöb az iR, ennyi. Ha valaki az AC-t szereti, tolja azt. Próbáltam versenyeket, katasztrófa volt mind. Amíg nincs olyan szisztéma mint az SR, addig az is marad.
    És az is tény, soha nem lesz olyan szervezett az AC mint az iR verseny szinten.
    A fájdalom, kollegád megint kimondta itt vmelyik hsz-ben, a pénz, a pénz. Azért tolja sok sok magyar az AC-t, mert az iR pénzbe kerül... ennyi.
    Mások meg nem sajnálják a pénzt a hobbijukra, az is ennyi.

Fizetek, cserébe nem őrülök meg a kormány beállítás miatt, cserébe a nap bármely szakában tudok versenyezni, cserébe normális emberekkel akik igyekeznek korrektül versenyezni. És nem egy "csapat" tagjaként, hanem vadigenként a világ bármely részéről.

Szép hogy ti gurultok már százan is egy egy versenyen... csak várd ki a kedd este nyolc órát. Megint csak ennyi.
  • Ginger17
    Amikor legutóbb mentem ezzel a DTM Alfával, váltásnál még kellett kuplungolni... de a gázt sem ártott felengedni.
    Utoljára szerkesztette: Ginger17, 2015.10.20. 08:58:26