42876

banner
  • GeriDoc
    Hagyjatok már az iR-rel. Ez most nem az iR-hez képest rossz, hanem eddigi saját magához képest. De egyre több ember ábrándul ki belőle, olyanok is, akiknek fontos lenne, hogy jó legyen. Nekem addig, amíg ez jó volt, eszembe sem jutott az iR-t kipróbálni. Csak sajnos nem arra indult el a fejlesztés, amerre én szerettem volna. Azt meg írtam már, hogy nem érdekel 10 évvel ezelőtt melyik milyen volt. Próbálok nem írni ide többet. Nyomjátok.
  • b-type
    Akkor nagy szerencséd hogy nem kezdetektől nyomod az iR, az elsők közt kértem kaptam kódot, már nem is emlékszem kinek adtam tovább.
    pár évig csak fizetted a jövőt...
    AC:
    Nagyon sajnálom hogy érdemben nem tudok állást foglalni, nem tudom milyen irányba változott most, de azt tudom hogy az AC változott már párszor, és végül valahogy mindig jó lett, szal nálam azért nagy bizalom van.
  • lac coo

Nem értem a kérdést ? :)

Most ássak elő IR ből vagy BÁRMELYIK játékból ilyesmit ? :))
    Utoljára szerkesztette: lac coo, 2015.11.08. 13:44:41
  • GeriDoc
    A fizikánál nem csak egy bizonyos reakció a lényeg, hanem összességében hogyan viselkedik az autó. 1:05-nél láttál már olyat, hogy így fogja meg az autót valaki, majd azzal a kormánymozdulattal megy tovább?
    Íme:

Ha már jó irányba tekered a kormányt (a számítások szerint), akkor megfogtad. Biztos jó fizika. Én nem szaporítom tovább a szót, nekem nem tetszik, és én kétlem, hogy olyan könnyű legyen autót vezetni, mint most itt a játékban.

Utoljára szerkesztette: GeriDoc, 2015.11.08. 13:38:54
  • lac coo
    Az a baj, hogy egy szim akkor jo az usernek ha talakozik a fizika az user elkepzelesevel !
    Ez alol szerintem nincs kivetel. En szeretem ha a gazt adagolni kell, az olyan jo erzes, a GT meg most nem ilyen.Viszont videokat nezve inkabb az jon le, hogy ott se nagyon finomkodnak vele.
    Szoval nekem most nagyon nem jon be de mi van ha tenyleg ilyen ?:)
    A masik meg, hogy neha lenezek a kilometerorara es azt latom, hogy mar harmasban gyorsitok 160-al...Ilyen temponal is figyelni kellene a gazra ?
    De pl az sls green palyan alacsony szarnnyal , hogy sebesseg is legyen ,barcelonan a nagykanyarban siman kiforog nem lehet padlozni ! Biztos van az a beallitas amivel lehet de ott meg kirohog mindenki az egyenesben, szoval tempos versenysettel en nem tudom padlot attolni. Akkor errol is mit gondoljon az ember, jo nem jo ...? :))
    Utoljára szerkesztette: lac coo, 2015.11.08. 13:30:23
  • Jackal
    60-as pinggel meg 1-2 elvesztett csomaggal (ugye kedves mobilnetes emberek) úgy ki lehet a másikat ütni egy belülről aprónak tűnő koccal a pályáról, hogy öröm nézni. Sajnos ezt csak programozással körbevédekezve lehet finomítani, de még azzal se nagyon mert a kiesett tizedmásodpercben képtelenség megtippelni a dolgok mozgását.
    Utoljára szerkesztette: Jackal, 2015.11.08. 13:13:38
  • Alexease
    Ma mar nincs kesz program, ezt mindenki tudja;)
    De ha valaszthatok, akkor inkabb egyszer megveszem, aztan 3-5 evig patch-elgetik es fejlesztik, mint hogy 1-2 evente megvegyem mas sorszammal, egyben kiadva hozza a patch-eket es fejleszteseket;) Itt is beszedik a penzt a DLC-kbol, de azert legalabb kap valami pluszt az ember. Ugyanez az R3E (ami puposan van cuccokkal es eleg sokat tud, de megis v0.3) vagy az iR is. Az rF2 nem igazan, ok labon lottek magukat:DD

Az AC-nal (mint mashol is) nagy halmazok vannak: az ido (nem huzhatjak vegtelensegig); a penz (nem vehetnek fel tucatnyi speci embert); a technika (kompromisszumos, nincs ido, penz es ember;P); es az igenyek (minnel szelesebb, PC/konzol, sim/simcade, mert bevetelbol lehet fejleszteni). Ezeket kell ugy osszetologatni, hogy a vegen jo legyen.

Osszessegeben erzesre, kezelesre, hangulatra "nem valtozik", neha ilyen-olyan, eppen milyen fejlesztes tortenik (es annak a "publikus tesztje") de mindig jo, ez a legnepszerubb. Barki leul melle, kormannyal vagy gamepad-del, azonnal (allitgatas es fejtores nelkul) ez a legmeggyozobb.
    Ha a "nagykozonseg" egmas mellett kiprobalja a progikat (AC, CARS, iR, R3E, rF2), "kihuzgalja" a neki nem tetszo dolgokat (tartalom, kinezet, kezeles, koltsegek, szolgaltatas, egyszeruseg, kozosseg stb.), talan az AC-ban marad a legtobb "plusz".
  • lac coo
    Ooffline jobb, lok azert meg nem egyszer az ai, nem repulok el az urbe mint online...Es nem csak becsivezett autoknal van ez igy, utcai is pattan le mindenrol :)
  • bardocz
    Az spa volt, és mindenki tc-vel ment, és padlózott mindenhol.
  • lac coo
    Nem a fenet nem volt , ne mondjatok mar :))
    Meg javitas is volt ezekkel a szavakkal, hogy innentol kicsit izgalmasabb lesz vezetni a gt t :)
    Persze szerintem se jo a mostani, de azert mondom volt ez mar ilyen ...
    Amugy meg most nem tudom lepadlozni, ha instabil autot akarok akkor nagyon mocorog mar, cserebe gyorsabb a kanyarban, az igy jo nem ?:)
    Meg emlekszem amikor valamiert gyors voltam gt2-vel, sok dolgom nem volt padlo mindenhol :))
  • neilszab
    Offline meg bizton nem jobb, mert ott az AI-t meg se lehet rendesen lökni, olyan mint egy tank, egy rendörségi PIT manővertől meg se rezzen....
  • neilszab
    Sokan jönnek azzal, hogy irreálisak az ütközések, meg túlságosan törnek az autók, de amikor konkrét példát kérek és megnézem azokat, akkor mindig arra jutok, hogy nincs ezzel semmi komoly baj. Az autok nem deformálódnak, így energiát sem tudnak elnyelni, bár az ilyen becsövezett versenygépekben talán ez még normális is. Ha két auto összeér, akkor a beérkező lendületüknek megfelelöen billiárd golyóként pattanak le egymásról... de legalább épp marad a futómű és lehet folytatni a versenyt. Plusz energia viszont sehol nem keletkezik, csak merev testek találkoznak, ennyi.
  • bardocz
    Az rohadtul nem volt árkádosabb, mocorgott végig ha nyomtam neki, és ellentétben veled, én sehol se tudtam simán lepadlózni. Most viszont az az egy kör a nord-on elég volt a bmw-vel, hogy ne vegyem elő újra :D
  • lac coo
    Amugy kristalytisztan emlekszem, hogy volt ennel sokkal arkadosabb is mar a GT , el is kuldtetek anyamba, hogy biztos lassan megyek azert erzem ugy, szoval bar negem is idegel, de mindenhol vannak ilyen hullamvolgyek, ez sem marad igy biztos vagyok benne .
    Amugy a modokat is megkeveri az uj gumi ? Az nekem nem vilagos....
  • GeriDoc
    Amikor elkezdtük, még jó volt. Most még lemegyem "becsületből", de hányok attól az autó kezeléstől, amivel viszonylag gyorsan tudok menni itt.
    Utoljára szerkesztette: GeriDoc, 2015.11.08. 12:41:45
  • lac coo
    Arkadfossal jatszol rendszeresen bajnoksagban ? Ez hogy jon ossze ? :))
  • GeriDoc
    "Hivatalosan jovo nyarra kellene osszeallnia."

Ki van adva, hogy megjelent játék. Tudom, hogy mindenki torkán le akarják nyomni a félkész szarokat mostanában, de elmehetnek az a... ...csájára. Ki van adva, ki lett próbálva, ki van érte fizetve a pénz, majd lebutítják. Senkinek nem esne jól, ha az új autót az első nagyszerviznél visszaprogramoznák -50 lóerővel. Én az Audit még lenyomom, aztán - ezek szerint - majd jövő nyáron elindítom. Vagy visszaadják a pénzt annak, aki nem egy árkád fost (tudom kicsit túlzok) vett meg annak idején?
  • lac coo
    Utkozesben tuti az online kod a ludas mert offline teljesen jo szerintem .
  • Alexease
    Az nK-nal es az nKP-nel natur izombol oldott meg mindent, leprogramozott mindent, aztan addig piszkalta, amig jo nem lett.

Az AC-t mar modernebbre kellett csinalni. Olyan dolgokat tartalmaz, amit nem tudott volna leprogramozni (elsosorban idoben) es/vagy a konzolos megjeleneshez (amit tuti nem "most talaltak ki, hanem mar 5 eve:P) szuksegesek a profi kulsos, megbizhato, kompatiiblis, folyamatosan fissitett cuccok. Egyszerusodik a dolga, ha ezekkel "nem kell" foglalkoznia.

Az online resz Google, a grafikai effektek Yebis, a hangok Fmod, a scriptek/pluginek Python, es az utkozes es kornyezeti fizika ODE (ami raadasul nyilt forrasu es "csak" 0.13-as verzio:P Nem tudom miert nem PhysX lett, az is kompatibilis mindennel, talan macerasabb es/vagy fizetos es/vagy a HW miatt nem egyforma a tamogatottsag?! De legalabb azt komolyan frissitik, az nV azert komolyan ott van szabvanyok teren.).

De gondolom ezeknek a hatranya az, hogy "kicsit korlatozottak", nem tud ugy belenyulni, ahogy szeretne.

Valszeg az ODE is fejlodik, es igy majd az AC utkozes is. De az onine-os utkozest erosen befolyasolja az online kod is!
    Az AC online elejen, huszon centiket csuszkaltak az autok, az utolso adat alapjan szamolt iranyba. Ez sokat valtozott es bekerult a tizen-husz centis "utkozes holtter is", de ki tudja ebbol mennyi a valos adat es emnnyi a koze josolt. Es milen durvan romlik a helyzet, ha valakinek rosszabb a pingje (nem kell tobb szaz, eleg ha mindenkinek 20, es 1-2 embernek 50-60, lehetnek anomaliak).

Az nKP-bol nem erdemes kiindulni, az teljesen mas. Az AC meg eleg fiatal. Lenyegeben 2015 elejen jelent meg, a 2013 TP es a 2014 AE erosen alpha es beta allapot volt. Hivatalosan jovo nyarra kellene osszeallnia.
  • lac coo
    Azert van aminek jot tett az uj gumi, foleg utcaikon,persze izles dolga, de nekem sose jott be egy taknyon csuszkalo ferrari.Gt kozul egyedul talan az sls maradt meg ugy ahogy jonak.
  • TeeBeee
    Ez BrandsHatch a képen?
    Nagyon rég írtam a topikba, valszeg azért mert nincs időm játszani. A bonus pack 2-t sem vettem még.
    Viszont most tesztelgettem a régi autókkal az 1.3.x fizikát és nagyon elszomorít engem is. Érezhető, hogy a gumi vitte el más irányba az egészet.
    Érdemes kipróbálni mindent Magionén, ahol aero nincs, csak mechanikai tapadás. Ég és föld a korábbi verziókhoz képest még az utcaik némelyike is túl stabil lett.
    Szóval először nem akartam hinni a negatív kommentelőknek, de sajnos igazuk van. Most nagyon nem jó az irány.
  • GeriDoc
    Milyen jól felkészült vagyok.
  • lac coo
    Csak az en Kisfiatom nem jon, direkt engem szivatnak ! :)
  • Tommy78
    Ez még nem az utólsó lesz :) Jön még egy Hockenheim a végén.
  • Szabi #33483
  • lac coo
    AUDI R8 Plus - Free bonus content incoming.....

Utoljára szerkesztette: lac coo, 2015.11.08. 10:12:53
  • lac coo
    Nem tudom, nem értek hozzá, de gondolom nem egy az egyben NKP a cucc, nem megy a kivág-bemásol ...:)
    az, hogy néhány gumi, autó most rossz az egy dolog, majd lesz vele valami .

Hogy buta driftekős játék lenne azt kétlem ....
  • GeriDoc
    Az eltelt évekkel kapcsolatban kicsit magad ellen beszélsz. Nem csak az eltelt 10 év miatt, de ha egyszer már csinált egy szimet, ahol mindent megoldott (rajt, eső, ütközés, fizika), akkor most miért nem sikerül? Elfelejtette a saját tudását? Vagy most az fontosabb, hogy melyik országban éljen? Vagy mégsem akarják azt az egyébként szinte teljesen bukta full szimulátort? Úgy látom, Kunos tudna csinálni nagyon jó fizikát (hiszen az 1.2-ig az volt), de azt a másik csávót a driftelős, könnyen vezethető, mondhatni buta játék érdekli, és abban látja a pénzt. Azon sem csodálkoznék, ha Kunos elkezdene csinálni egy szimulátort magától, egyedül, csak hogy ne égjen az emberek előtt.
  • lac coo
    Az ütközés az mindig is mumusa volt Kunosnak, az valóban rohadt rossz itt is . NKP-ban is volt vele baj rendesen, de ha jól emlékszem ott a végére sikerült megoldani .
    Én nem tudom min dolgoznak, azt soha nem mondják meg, Tibi szokott némi infót adni ezekről a dolgokról.
    a rajt meg fontos, sok minden eldől a rajtnál :) Meg sok minden más is fontos lenne ...:)
  • GeriDoc
    Pont a múlt heti Audi után merült fel bennünk ez a dolog. Szinte lehetetlen a rajt utáni első kanyart megcsinálni ez miatt. A legkisebb koccnál is úgy pattognak az autók, hogy vicc. Sok vita van ebből a "fogyatékosságból". Az a baj, hogy ez még egy rossz pont (sokadik) az AC-nak. Ezen sok apró hiba miatt írják sokan, hogy alkalmatlan versenyzésre. És igazuk van.
    Utoljára szerkesztette: GeriDoc, 2015.11.08. 09:34:55
  • GeriDoc
    Szerintem igaza van Neilszabnak. Ma a legtöbb versenysorozat, főleg a márkakupák, bohócok gyülekezete. Nagyon kevés sorozat van, ahol valóban jó autóversenyzők vannak.

A TTCup-pal ma lesz az utolsó forduló. 2 hetente megyünk vele.
  • Tyuki80
    Tiszta public szeró!
    Egyébként sokat vitáztok mi a leggyengébb része az ac-nak,s szinte mindig a rajttal jöttök.Engem legkevésbé nem zavar,hogy ilyen.Úgy sem a rajtnál dőlnek el a dolgok.Annál jobban zavar az idióta ütközési modell.Valami ilyet várnék el az ac-tól is mint a videón jól látható.Sok apró koccanás,(némelyik nem is apró),de a tapadás ettől még nem megy el.Jelenleg a játékban elég egy kicsit elmért féktáv,vagy egy szélesebbre vett kanyar előzés közben,miközben megütöd a másikat és mindenki repül a levesbe irányíthatatlanul.A nemzetközi fórumokon van erről szó?Gondolkoznak ennek a javításában?
  • lac coo
    Amugy Tomi TTCp-ja pont ilyen jo, kar higy senki nem hasznalja .
  • lac coo
    Kasztnishoz ez hozzatartozik :)
  • neilszab
    Toyota GT86: Hotlap, Setup és vezetési tanácsok!

Kedd este indul a kifejezetten kezdőknek szánt Assetto Corsa​ Street bajnokság, a prekvalifikációt jelenleg vezető Sipos Attila pedig megosztotta velünk a legjobb körét és a hozzá tartozó setup-ját!

A futam topikjában a setup-on felül található jó pár hasznos tanács is a kezdők számára, illetve bárkinek segítünk, akinek kérdése van, vagy úgy érzi elakadt a fejlődésben és nem tudja hogyan tovább. Aki szeretne gyorsulni és csiszolni a technikáján, annak ez itt most a legjobb alkalom!

Infók itt: http://forum.gtr-masters.hu/showthread.php?5515
    Köridők: http://www.gtr-masters.hu/prequal/AC2015_A03
    Utoljára szerkesztette: neilszab, 2015.11.08. 01:34:14
  • neilszab
    Ezek is rohadtul nem tudják, ha vannak mellettük... tényleg elképesztő, hogy józan ész ehhez is app kell a mai embernek.
  • lac coo
    Ez se rossz :)))

• Alexease
    De aztan a masik bosszubol durvan atrongyolt koztuk az Advan-ban:D
  • Adam Jonas
    A Clio előzi a Porschét...nem gyenge
  • lac coo