42876

banner
  • lac coo
    Mitől lenne élethű egy szimulátor? azé szimulátor, és nem valóság :)
    amúgy ki nem sz..ja le mit mond ? :P
  • Timbu
    Mert az LFS pályáit nem lehet összehasonlítani a valósággal :P
  • raczger
    Nem tudom mennyit változott a véleménye az elmúlt időben, de régebben LFS-ben egyik FOX-os verseny utána csak ennyit írt:
    "basszátok meg ez tudjátok mennyire élethű?"
    Akkoriban versenyzett épp valamelyik Formula Renault-val.
  • neilszab
    Folytatódik a Street Cup: Toyota GT86 - Hungaroring!

50 fővel rajtolt el az utcai autókkal vívott megmérettetés 2 héttel ezelőtt, most kedden pedig következik a 2. futam a Hungaroring-en! Még bárki csatlakozhat a mezőnyhöz és harcba szállhat a bajnoki címért, mivel a 6 fordulóból az 5 legjobb eredmény számít bele a végértékelésébe!

Ugyanakkor azokat is szívesen látjuk, akiket nem az eredmény érdekli, csak szeretnének egy jót versenyezni nagy mezőnyben, korrekt ellenfelekkel, köztük valódi autóversenyzőkkel!

Próbáljátok ki magatokat a nyílt prekval szerveren, infók itt:
    Futaminfók: http://forum.gtr-masters.hu/showthread.php?5539
    Köridők: http://www.gtr-masters.hu/prequal/AC2015_A03

Utoljára szerkesztette: neilszab, 2015.11.22. 19:25:09
  • Csabesz6
    Na erről van szó, kérem szépen!
  • AssettoDriftER
    Minek kell kézifék?
    https://www.youtube.com/watch?v=ropKAFjyjyU
  • b-type
    az biztos hogy nem öreganyám kategória, de lehet...én is csak azért írtam mert 200 ló és 1200kg.
    Sztem az öreganyám címet azért akasztották rá mert driftbarát, vannak ilyen autók. olyan mint amire azt mondják hogy gokart...nyilván nem az, csak nagyon direkt a vezetési élmény.
    totalcar-n találtam egy cikket róla, ott is nagyjából ez jön le, gyakorlatlannak egyáltalán nem könnyű, gyakorlott meg azt monda rá hogy még az öreganyám is tudná
    Utoljára szerkesztette: b type free, 2015.11.22. 12:14:06
  • lac coo
    Hát itt nincs vizezett műgyanta burkolat, úgyhogy itt nem fog driftelni az a vacak, ahogy igaziból sem :)))

( A végén azért csak kiderül ,hogy nem olyan könnyű driftelni vele , hogy öreganyám megcsinálja ...:)))
    Utoljára szerkesztette: lac coo, 2015.11.22. 10:57:21
  • GPx8
    KIss Norbi az összes szimulátorra értette amit mondott. Elsősorban a pályákról volt szó.
    Igazán driftelni az igazi GT86-al én sem tudtam, ill. amikor azt hittem, hogy qrvára driftelek, akkor külső kameráról visszanézve csak kis szánalmas csúszkálás volt, ide-oda... :) Amúgy sebesség kell hozzá és megfelelő útburkolat, de mivel, hogy kölcsön autó volt, nem mertem akármit csinálni vele nagy sebességgel.

Az AC jó játék, de engem az utcai autók továbbra sem érdekelnek.
  • b-type
    autótól és pénztárcától függ. van hogy egy kopott nem bírná ki, de ez pálya és motorerőtől is függ.
    a gumi kuka, ha bírja a kört akkor érdemesebb kopottat tenni szvsz, mert minek
  • lac coo
    Nekem csak egy kerdesem van, az mindig erdekelt : gyengebb motoru autora, driftesemenyre hatra kopot, es vagy gyengebb tapadasu gumit raknak ?
    Nyilvan ami epitett ot megoldjak, hogy instabil legyen a hatulja, de a gyakorlatilag utcai autokra...?
    Most azt ne vegyuk figyelembe, hogy a szegeny magyar drifter jobb hijan altalaban kopott gumival kell beerje :))
    Utoljára szerkesztette: lac coo, 2015.11.22. 09:57:46
  • Csabesz6
    Igen, van egy arca, de amúgy teljesen rendes srác.
  • Csabesz6
    Igen, az undwerowered azt jelenti, hogy aránylag gyenge a kocsi. És itt jön a képbe a lényeg, a már említett lendületautózás. Amit pl a kézi indokolatlanul sok használata pont hogy hátrányosan befolyásol, de ez már másik történet.
    Slovakiaringen volt nemrég King of Europe futam. Kint volt Keiichi Tsuchiya, gondolom senkinek sem kell bemutatni. Konkrétan "lecseszte" a bandát, hogy ha ilyen 3/4, illetve 1/2 gázpedál állásokkal támadják meg az első jobbost (célegyenes vége), akkor sok jóra ne számítsanak (konkrétan azt mondta, hogy a közönség majd jól kiröhögni őket :D ). És ez a mezőny 90%-ra igaz volt. És tényleg. Mit láttál? Rágyorsítás, nem max tempóval, giga kézifék, és mire odacsúszik a kanyarig, rengeteg tempót veszít. És ezek 400-500+ lovas autók voltak. Ellenben volt pár versenyző, aki "feinto" (skandinav flick, ahogy tetszik) módszerrel belóbálta a kocsit, majd a lendületét megtartva fűzte végig a kanyart. Érdekes téma ez, érdemes megnézni egy két ilyen EB futamot, utána pedig pár japán matsuri eseményt (youtube tele van). Ég és föld a kettő. Na off vége, (már ha ez az, Én szívesen beszélgetek ilyenekről) spoilerben egy kis csemege ;)
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

Naoto Suenaga, és az ő 180SX-e. Érdemes megnézni pl, hogy mikor és mire használja azt a nyavalyás kézit. Plusz semmi hidró, klasszik bowdenes "vacak". És a kocsi olyan 300 ló körül lehet kb, több nem igazán. Na ezt nevezem én driftnek, itt kezdődik az egész.
  • Alexease
    Walakivel regen tobbszor osszeakadtunk, nem tetszett a stilusa (ujabb generacio, majer gyerek, stb.), de teny, hogy oda tette magat rendesen, ahhoz kepest normalis, es autoban valoban profi! A 10–15 evvel ezelotti szimes kozossegekbol (napi szintu versenyzes, forumozas "ejjel-nappal", brutal vitak;P) nehanyan azert be tudtak lepni a valosba is, es ott vannak a toppon (Weber, Kiss Norbi, es igy persze Walaki is – meg persze tucatnyi klasszik, profi szimes!). Leirni is brutal, de ez mar emlek:DD
  • lac coo
    már hogy alap autó ? DLC-s, úgy nem alap, de nem tuningolt szerintem, sima mezei utcai úgy alap.

Én most rákerestem, amit látok, hogy 50 hatvan kilometeres sebesség felett ez már nagyon nem tud semmit csinálni, ki is próbáltam, én béna vagyok hozzá, de aki ügyes az szerintem max kettesig szépen tudna driftelni vele.
  • Csabesz6
    Egyetértünk, ehhez skill kell :)
    Jómagam egy 50 lovas, nyitott difis, gyári futóművel rendelkező KP Starletemmel voltam "pályázni" Visontán, esőben. A tempó természetesen nem volt halálos, de a hátsó nyújtott jobbost leszámítva, végig lehetett fűzni a pályát. ;)
    Utoljára szerkesztette: Csabesz6, 2015.11.22. 09:21:58
  • b-type
    egy játék...mindenki tudja, ahogy bringával farolni is..persze nem keverendő össze. De annyit mindenki tud aki a segge alá kap egy jó e30-t. Még egy ismert(!) körforgót is elég hamar.
    Aztán jön a rajzolás, a szögek, a bemeneti sebesség, és az áttevés, egy driftkör.
    Na ahhoz már sok-sok gyakorlás kell, ez az autó egyébként alapautó az AC-ban?...mert nem találtam az oldalon, lehet felületesen néztem

szerk: ez mond saját vélemény, nem meghatározó
    Utoljára szerkesztette: b type free, 2015.11.22. 09:12:36
  • lac coo
    Azt hogy bármivel könnyü driftelni ( nem csak kijönni néha picit kilinccsel előre..! ) azt én nem hiszem el , az egy rohadt nehéz műfaj lehet ....
    Még a szipiszupi aktív Ferrari diffivel sem, ott is azért látom sokszor, hogy azonnal törés a vége a próbálkozásnak .
  • lac coo
    Én nem értek a drifthez, meg nem is szeretem, örülök ha nem csúszik ,de gondolom amit írtál, hogy underpower azt azt jelenti, hogy motorerő nuku, ügyességgel és kézifékkel kell megbontani az autó egyensúlyát majd utána nagyon ügyesnek lenni, hogy valami drift legyen a végén .

Szerintem itt is meglehet csinálni ezzel AC GT86 -al, szigorúan lassabb tempónál, nem erőből hanem kibillentve az egyensúlyából, mert néha véletlen sikerült nekem is már .

Én gondolnám, hogy így driftelni kurv@ nehéz, nem az a Ferraris padlórarúgós technika kell hozzá, vagy mint a RUF-nál.

egyik alapszabály, hogy néha le kéne nézni a kilóméterórára, mert gyanítom sokan nem gondolnák, hogy már 150-en áll a mutató .
    Utoljára szerkesztette: lac coo, 2015.11.22. 08:50:15
  • b-type
    nekem autófüggő kakucs, nem is annyira erő, az enyémmel, a régivel a nagy tengelytáv és kevés ló miatt nem volt meg. e30-l már megvolt a nagyja szépbe, de az okosan épített autó volt. utoljára Cadilac deVille-l drifteltem, de nyitott motorháztetővel, és arra akasztott műanyagkannával (dízeles benzinnel elhasználatra)
    , az szr volt de nagyon élveztem. :))
    Azóta sajnos semmi, hacsis ismerősöm nincs, sok minden függ az autótól, de szvsz kis erő-nagy ügyesség, ...vagy nagy rutin.. de ez lehet ugyan az. Ez persze nem azt jelenti hogy nem lehet, lehet, csak ügyesnek kell lenni...azaz nem nagymamának :D
    semmi bajom a mamikkal, tuti van ki megcsinálja csak hogy égjek, de akkor sem jellemző. :)

Utoljára szerkesztette: b type free, 2015.11.22. 07:22:28
  • Csabesz6
    Egyik cimborámnak van egy AE86-ja. 1.6 20V motor van/volt benne (aka BT), kb 150 lovat tudott. Na most Ő elég ügyesen tereli azt az autót, mindjárt linkelek be videót. Amúgy tevékenykedett is sg-n évekig, mostanában nem látom errefelé.
    Na szóval, Ő ott volt a hazai bemutató rendezvényen, amikor újságírókat autóztattak meg Hacsikkal. Kipróbálta a GT86-ot, és elmondása szerint UGYANAZT tudja (csak kulturáltabb tálalásban) mint amit az Ő épített AE86-ja. Ez utóbbi autóval, azzal a 150 lóerővel maximálisan tiszteletben kell lenni a lendület drift művészetével. "Underpowered car", ahogy mondaná a szakzsargon, isteni kihívás, nekem speciel a kedvencem. Na de ezzel az autóval simán elrakod a körforgót kettőben, nem szarrá rúgott kuplunggal, száraz időben, nem szar gumikkal. Mindezt csak gondolom, de láttam eleget/ültem benne azt a kocsit, hogy nagyjából érezzem a fizikáját. Egy kakucs/visonta nem kihívás az autónak, végig rajzolod vele a pályát, relatíve jó szögekkel, tempóval. És nem 13-as kerékkel.
    Magyarul teljesen király, mókázós, pályán is helyét megálló kis vakarcs.

Na már most, ezek alapján a GT86-nak is hasonlóan kéne viselkednie. Aztán hogy kinek mi a drift, azt meg hagyjuk is szerintem, szánalom amit művel média/sok buta b@rom.

Mehet az agyalás :D

Utoljára szerkesztette: Csabesz6, 2015.11.22. 02:23:18
  • GeriDoc
    Nem drift, de na.
  • b-type
    minél kevesebb az erő, annál kisebb a drift sebesség, és persze annál ügyesebb a drifter.
    bizonyos erő alatt meg tökmindegy természetesen. segít a vizezés, meg a gyíkra vett hátsó tapadás, és a könnyű súly is....de az 'overpower' meg a java eltünik.
    Max nagyon kevés súlynál, de 200 ló az elég kevésnek tűnik, nem tudom mitől lenne nagymamás kategória, semmi adat nem szól nekem mellette.
    Persze a hátsó gumit nem ismerem, de a fizika azért adja magát szvsz
    Utoljára szerkesztette: b type free, 2015.11.21. 21:16:35
  • lac coo
    Korforgalomban max 60_ al lehet menni, legalabbis nekem ott van valahol a csucs, ott lehet higy meg eleg a 200 loero, de versenypalyan gyak akkor megy ilyen lassan mikor elindul a boxbol.
  • bardocz
    Azért azt tegyük hozzá, hogy az utcai gt86-on lévő gumi mindenre jó, csak tapadni nem, ugyan az ami a priuson van, eco fogyasztáscsökkentő gumi :D
  • b-type
    hát aki 200 lóerős benzines 1 tonnás autóra azt mondja, hogy könnyű vele driftelni, az valszeg mankókerékkel, vagy vizezett pályán 185-s gumivl driftelt...
    azért vannak dolgok.
    ...vagy nem egy dolgot értünk drift alatt. mert hogy elforgatja a kereket az egy dolog.
    driftelés meg a nagymama is maga megér egy misét...de jó legyen, lehet valahol egy nagymama aki keményen tud driftelni...bár gondolom nem a klasszikus fejkendős kivitel
    Utoljára szerkesztette: b type free, 2015.11.21. 21:01:26
  • Ratrak
    ezen én is gondolkodtam már. Minden tesztelő odáig van, hogy milyen könnyű a GT86-al driftelni, még egy nagymama is meg tudja csinálni. A mókafaktor nagy részét az adja, minden körforgalomban lehet kilinccsel előre menni, stb. Ehhez képest a játék finoman fogalmazva sem adja ezt az érzést. (Persze, lehet, hogy minden nagymama 120-al drifteli a körforgalmakat, de AC-ban 80-90 alatt kb. semmi nem történik, ott is éppen csak megindul valami). Nyilván, fenntartom, hogy fakezűbb vagyok a legbénább nagyinál is, de érdekel olyan ember véleménye, aki nem csak képen meg szimulátorban látott már ilyen autót, hanem vezette is egy háztömbkörülinél többet...

Amúgy is érdekelne, hogy az AC utcai kocsijai mennyire sikerültek jóra (nem csak a GT86), szóval ha valaki "vezetett már olyat eleget", akkor írhatna ide róluk véleményt (mármint a játékbeli viselkedésük vs. valóság témakörben)... :)
  • Pitti
    Na ez egyre jobb lesz, Figyelj és tanulj...
  • Scarry
    Ez pedig szimulátor és jó cucc lenne, de azt tanuld meg és jól jegyezd meg, hogy az rF2 a legjobb szim a világon. Élmény vezetni még azt a szar Rönó kliót is.
  • Pitti
    Az ég világon semmi bajom vele, csak ne írd már le naponta 10x csak max kétszer vagy háromszor, lécci...
    De a GT86 féle hasonlatot is elég erősnek érzem... szóval nem tudom Kiss Norbi mit mondott és mire mondta, de az az autó pl nagyon jó, akár valós akár nem... és akárki mondja hogy szar akkor is...
    És ez is csak egy vélemény ...igaz csak az enyém, én meg nem vagyok senki...

Utoljára szerkesztette: Pitti, 2015.11.21. 19:54:02
  • lac coo
    Senki nem esett sehiva, a versenygumik rosszak most , ennyi :) Es nyilvan sajat magahoz meri az ember a jatekot, ahhoz kepest jo vagy rossz .
    A tobbi remek. Most ezzel mi a bajod ? :))
    Utoljára szerkesztette: lac coo, 2015.11.21. 18:56:57
  • Pitti
    Jóvan srácok az AC egy szar fostalicska, semmi köze a valósághoz. De akkor most már beszéljetek olyanról ami jó vagy tetszik, mer ez kezd unalmas lenni... Azért ne essetek már át a ló másik oldalára...
    Utoljára szerkesztette: Pitti, 2015.11.21. 18:36:04
  • lac coo
    nekem jó, mert é negyik autóhoz sem férek hozzá igazából ami Ac ban van ! :DDD

Talán a C2- met hasonlíthatom a fiat 500-hoz, én nagyon jónak érzem .
    amúgy attól a GT86-tól mit vártok ,gyenge nehéz nagy vacak, csak pénz lehúzásra csinálják :))
    Utoljára szerkesztette: lac coo, 2015.11.21. 16:50:41
  • GPx8
    Mondjuk engem pont nem érdekelnek szimulátorban az utcai autók, nem vagyok hatéves, már vezettem olyanokat eleget...
    Mivel volt szerencsém GT86 -ot vezetni életben is pár napot, ezért - Kiss Norbi szavaival élve -, az a véleményem, hogy az AC-beli "szimulálásának" pont annyi köze van a valósághoz, mint a rajzfilm Tom macskának egy igazihoz... :)
    Akkor már inkább olyan autókkal játszom, amihez életben soha nem férnék hozzá. Pl. régi F1.

Utoljára szerkesztette: GPx8, 2015.11.21. 16:22:12
  • lac coo
    GT kocsik azok, slussz passz ! :))
  • Pitti
    Szerintem se olyan szar ez, sőt... De csak saját magadat idegesíted fel napról napra, lassan eljutunk oda, hogy a legszarabb autós játékod lesz az AC
    És egyáltalán nem vacak és a gt kocsik sem sluszpasz

Utoljára szerkesztette: Pitti, 2015.11.21. 14:56:23
  • lac coo
    Mikor kijott, tenyleg vacak vol, legutobb tok jo volt, most megint vacak, ezen mit nem ertesz ? :)
    De az OSSZES varsenyauto gyakorlatilag rossz lett. Jok az utcaik, azt mondtam en is, de eleg baj, higy mindenki ennyivel elintezi, hogy majd keresek masik autot ....:)
    Utoljára szerkesztette: lac coo, 2015.11.21. 12:51:50
  • Tyuki80
    Nem értelek sokszor téged!
    A játék mikor megjelent állandóan csak azt hajtogattad,hogy milyen szarok a gt autók,tapad,a hülye is el tudja őket vezetni.Az egész kategória vacak úgy ahogy van.Kijelentetted,Te egy újjal nem fogsz ezekhez érni.
    Most meg sírsz utánuk,mert kicsit változtattak a gumin.(egyébként,nem olyan nagy a változás,ha olyan szerveren megy az ember,ahol normálisan össze van lőve a pályahőmérséklet,felgumizódás...)
    Miért nem mész akkor utcai verdákkal?
    Mert azok valami besza behu kategória lett,mióta megjelent ez a gumimodell.
    Szerintem,legalább nekem ez jön le,csak hangulatot akarsz kelteni itt,hogy önigazolást kapj,mikor kinyitod a fikaládát.
    Én úgy vagyok vele,mindig találok valami jó kis gt 86 zandvorth,vagy egyébb finomságos szerót.Nekem az pont elég.S vagyunk vele szerintem pont elegen,
    Habár hozzáteszem,én nem vagyok olyan nagy funja az AC nek,mert csak 1100 órám van benne.
  • b-type
    ááá nincs semmim, csak egy rádió. minden lent van a pincében, a gitárom, számgép, tv..értékesebb dolgok meg egy jó ismerősnél..
    ...egyenlőre csak a gondom, rakom bele rézcsőbe meg ilyenekbe, azt már szevasz fizu.
    tavasz lesz amikor már mosolygós, és nyár mire leülős, két év múlva babakék, mert ha nem lebontom a 'csába :))
  • lac coo
    Nekem eleg volt egyszer az epikezesbol, :))

Amugy meg ne mond mar , este nincs fel orat jatszani kicsit !? :)