42876
-
Pitti #33747 Azt nem mondtam, hogy a következő generáció, lehet hogy még három négy generáció lesz addig...
Egyébként egy gtx 770 közepes grafikával kihajtja a 3db fullHD monitort, (csak AC-ról beszélek) gtx970 már majdnem full grafikával kis kompromisszumokkal de 2db 970 SLI-ben kompromisszumok nélkül maxon lehet minden... na akkor még 980-ról még nem beszéltünk 980Ti SLI-ben pl szerintem ha van elég memória akkor már most tudná 2db 4k-val, és SLI-ben mehet akár 3 kártya is... -
Pitti #33746 Most ez komoly vagy vicc?
utána kell nézzek -
#33745 nem lesz :)
vagy gondolod a következő gpu generácio triplázza a teljesítményt? örülsz, ha kapsz +30 %-ot :( -
neilszab #33744 Olyannyira nem, hogy a kereskedelmi verzió már szemenként külön-külön kijelzővel érezik jövő év elején...
Utoljára szerkesztette: neilszab, 2015.11.24. 12:22:05 -
Pitti #33743 Addigra lesz olyan ami kihajtja... :) mondjuk 2db fullHD kijelzővel épített cuccra is kíváncsi lennék... egyelőre még senkinek nem fordult meg a fejében a 2 kijelző gondolata csak az enyémben...
A két kijelzőt egymáshoz képest kb 120fokban helyezném el, hogy ne legyen olyan nagy a szemüveg, majd egy-egy prizmával a lencsék előtt be lehetne állítani a két képet a szemeknek...
Utoljára szerkesztette: Pitti, 2015.11.24. 12:13:37 -
#33742 és 2x4k kijelzőt mi hajt meg? a mai vga-k nemigazán :)) -
Pitti #33741 DK2 volt amit próbáltam, nekem ennek a négyszerese kellene minimum... 4k is kevés, ha egy kijelző fogja mindkét szem képét adni.
2db 4k kijelző egy egy db mindkét szemnek már elgondolkodtató lenne...
Addig meg maradok a 3 monitornál, egyenlőre az adja a legjobb élményt nekem :)
Egyébként az átterhelődések észleléséhez is sokat segítenek a nehézségi erők érzékelése...azok irányához meg főleg
Utoljára szerkesztette: Pitti, 2015.11.24. 09:48:11 -
neilszab #33740 Én nem hiszem, hogy a G erők ennyit számítanának, ennél sokkal fontosabbak a terhelésváltások és a fellépő erők iránynak érzékelése és ezeknek az átadásához nem kellenek az X lábon forgó több G-t tudok rendszerek, kisebb/egyszerűbb megoldásokkal is remekül lehet ezeket imitálni. Ültem már pályán kisebb formaautóban és Radical-ban is, ezekben sem a G erők adták számomra a maradandó élményt, sőt e tekintetben messze alulteljesítették az előzetes várakozásaimat.
Az Oculus Rift felbontása pedig verzióról verzióra növekszik, a DK1 érdekességnek jó volt, a DK2 már-már használható, a jövőre megjelenő kereskedelmi modell pedig már reméljük elfogadható lesz és így tovább... -
Pitti #33739 Én is ültem jónéhány motion cockpiben, oculus is volt a fejemen, aminek a felbontása számomra rettentően kevés, volt. Ha nem ismertem volna a pályát azt sem tudtam volna milyen kanyar jön, vagy hol van az út. Maga az illúzió és a 3D élmény szuper, de nem látok semmit..., ehhez sokkal nagyobb felbontás kellene és nagyot léphetnénk előre vele. De egyébként a valós G erők hiánya az amit semmilyen billegő rángató cockpit megközelíteni sem tud. A brutális gyorsulás, lassulás, vagy kanyarsebesség amitől az ember elfelejt levegőt venni, azt szimulálni nem lehet még a nasa centrifugájában sem. Nem mellesleg nagyon sokat számít a tapadás határának érzékelésében is.
Utoljára szerkesztette: Pitti, 2015.11.24. 07:37:25 -
#33738 Lehet itt oldalakat erről vitatkozni, de szerintem ami a legfontosabb, hogy a versenyzést magát, a versenyhelyzeteket kb 99,9%-ban le tudjuk szimulálni, és végül ezért versenyzünk online ;-) -
Thread #33737 Ja, mar tudom, jo a rajza, csak a celegyenes nem elethu azert hanyagoltam regen, de mindegy. -
Thread #33736 Igazad van, tenyleg az lenne most a lenyeg, ott a legnagyobb az elmaradas. motion cockpit az nem tudom lesz-e valaha kereskedelmi egyszeru szabvanyos termek, mindenkepp felso forgaspontu kell, vagy azt szimulalo sok also kar, sok szabadsagi fokkal, es forgas. Talan az oculus hanyas is megelozheto vele :) En csak egy primitivet epitettem, el is kellett hagynom a kormannyal kiserletezest, nem lehet a kezem labam megtamasztva, azonnal oda az a kicsi illuzio is. Az igazi fokmero az lesz, ha seatmoverben jobb idot megy az ember. Akkor mar nem csak elmeny, hanem valosagos informaciok jonnek majd.
Tenyleg eleg kozel jarunk amugy, most ez a Hungaroring combo eszmeletlen.
Hol rejtozott idaig ez a palya???
Utoljára szerkesztette: Thread, 2015.11.23. 21:07:05 -
neilszab #33735 Én amit írtam, azt úgy értettem, hogy szerintem tartunk már azon a szinten, hogy lehet ugyan oldalak arról vitatkozni, hogy ez a fizikai modell most 90, 95, vagy 98%-os közelítése a valóságnak (már ami annak a számunkra lényeges részét illeti)... de a gond az, hogy a lényegi korlátja az immerziónak és a hitelességnek az az érzékeltetés módja, ami esetében még a fasza kormány + nagy monitor + autóülés kombóval is csak a felszínt karcolgatjuk... és ezt így még akkor se érzenénk hitelesnek, ha valóban egy igazi kocsit terelgetnénk távirányítással a nappalinkból.
Persze a motion cockpit + Oculus Rift + egyéb finomságok igen jelentősen tudnak javítani ezeken a hiányosságokon, és pont tegnap tapasztaltam meg, hogy motion cockpit és motion cockpit között is van nagyságrendi különbség, ami annak fényében is megdöbbentő volt, hogy ültem már pár ilyenben.
Utoljára szerkesztette: neilszab, 2015.11.23. 21:00:06 -
#33734 Olyan szimulációhoz, ami mindent számol, nem pedig ilyen olyan felvett tényezőkből rak össze, szuperszámítógép sem lenne elég :) Az aero-t nem lehetne real time számítani semmivel kb. -
Thread #33733 >>>a szimuláció fő korlátja nem a fizika számítások<<<
Szerintem messze vagyunk attol hogy a fizikat elethuen kiszamoljuk, de nem tudom bizonyitani :)
Mar a gumimodell is talalgatas targya, miert nem tudjuk kiszamitani a gumi es acelsodronyok fizikajat egyertelmuen meg a tapadast?
Egyszeru fizika elvileg, miert kell 1-2-3-4-5 gumimodell, meg vita azokrol?
Az igazi, ezekbol kiszamitott szintetizalt gumihangokrol nem is beszelve. Aztan a mechanikus rendszerek egymasrahatasai realtimeban.
Vagy mikor F1-et szimulalunk aztan az input lagek miatt olyan mintha a kormanyosszekoto gumibol lenne, de az mar nem szorosan ez a tema.
Van errol szakirodalom? Talan a legnagyobb problema a valosag kulonbozo szeleteinek az egymasrahatasa.
Persze az is igaz hogy a masik nagy gond a G-erok hianya.
Utoljára szerkesztette: Thread, 2015.11.23. 20:25:55 -
neilszab #33732 Én mentem már a Nord-on és ami számomra nagyon meglepő volt, hogy minden pukli, bukkanó és emelkedő, szóval minden szintkülönbség, az kb 3x akkora volt, mint azt én előzetesen gondoltam. Mondjuk ez nem az AC hibája, hanem monitoron keresztül ez egyszerűen nem jön... ami viszont jó hír, hogy Oculus Rift-ten már annál inkább.
Egyébként magába a pálya vonalvezetésébe nem lehet belekötni, ami viszont bizonyosan nem lehet valós, mert a természetéből fakadóan szerintem nem is lehet igazán pontosan megcsinálni, azok a tapadási viszonyok, amik ugye a valóságban is cenitről centire és percről percre változnak.
Ami pedig a realitást illeti, szerintem eljutottunk már arra szintre, hogy a szimuláció fő korlátja nem a fizika számítások, a 3D modellek és a grafika, hanem a megjelenítés és az érzékeltetés módja és ezek fizikai korlátai. Otthonról vezetsz egy autót távirányítással, amiben van egy high-tech kamera... kb ezen a szinten tartunk most.
Utoljára szerkesztette: neilszab, 2015.11.23. 19:09:09 -
Pitti #33731 WTCC-ben az idén volt először Nordschleife, nagyon sokan szimulátoron tanulták be a pályát, hiszen a mezőny fele soha nem ment ott, de az időmérőn az első tíz autó 1 másodpercen belül volt. Azért egy ilyen hosszú pályán, ez nem rossz. Szerintem is sokan használják pályatanulásra a szimulátorokat.
Norbi is a kókány összecsapott mod pályákról beszélt inkább. A laserscan pályákkal ki van békülve. :)
Utoljára szerkesztette: Pitti, 2015.11.23. 18:59:43 -
#33730 Nyílt SRS FUN szerverek:
!SRS FUN - SIMRACESERIES.COM ▪ Ferrari 458 Gt2 ▪ Mugello ▪ Qual: 10 min ▪ Race: 6 laps ▪ INFO
!SRS FUN2 - SIMRACESERIES.COM ▪ Lotus Exos 125 S1 ▪ Spa ▪ Qual: 10 min ▪ Race: 6 laps ▪ INFO
Utoljára szerkesztette: Gadfly13, 2015.11.23. 18:31:09 -
#33729 plusz általában egy hetes késéssel vesznek át külföldi cikkeket amit gyakran sikerül félre is fordítani -
GPx8 #33728 Az Égéstér tök jó. Azt hallgatom az autóban. -
#33727 :DD
Még régen írogattak olyan faszságokat, hogy akkor eldöntöttem többé nem nézem az oldalukat :D FB-n néha egész jó videókat raknak ki, de annyi pont elég. -
GPx8 #33726 Már miért ne? Tök jó kézi porszívót vettem egy adás hatására! :D -
#33725 TC-sek véleménye az, amire nem szabad adni semmilyen témában :D
Pont versenzyők mondták, hogy a pályák nagyon jól tanulhatók, mert pontosak, ugyan ott van a hupli mint a valóságban. Az hogy a tc-sek mit mentek meg mondanak...irreleváns szerintem :D -
Pitti #33724 OFF:
minek az alapferszereltségének az ötöde ez? valami raktár?
Utoljára szerkesztette: Pitti, 2015.11.23. 17:13:16 -
#33723 OFF. Arlistat csinalok, nehany betujeloles erdekessegnek (ez erosen csak reszlet, csak a betujelolesek miatt, ez az alapfelszereltsegnek az otode;D).
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
ABS – blokkolásgátló
EBD – elektronikus fékerő elosztó
BAS – fékasszisztens
TRC – kipörgésgátló
VSC – járműstabilitás kontroll
VDIM – járműstabilitás management
VGRS – változó áttételű kormány
ECB – elektromosan vezérelt fékrendszer
HAC – hegymenet elindulást segítő rendszer
EPS – elektromos szervokormány sebességfüggő rásegítéssel
ACC – adaptív sebességtartó automatika
AHS – adaptív intelligens fényszóró
A-LKA – fejlett sávtartó asszisztens
PCS – ütközés előtti biztonsági rendszer
RSA – jelzőtábla-felismerő rendszer
TVD – Torque Vectoring Differenciálmű
AL-TPWS – keréknyomásra figyelmeztető rendszer automata meghatározással
VDIM – integrált járműdinamikai vezérlés
HAC – hegymeneti elindulássegítő
EPB – Electronic Parking Brake
-
#33722 idézni csak pontosan sztem is, nem velünk szemben, mert ha nem lett volna kikeresve az írás, akkor én benyeltem volna...olvasok Norbitól, de nem emlékszek mindenre, viszont Norbi-val szemben nem korrekt belekeverni, érted.
Nem tudom szükségét érzi-e hogy belemenjen egy ilyen időtlen, és szvsz hálátlan kérdéskörbe, de ha igen akkor számít a véleménye, nagyon is, de az élményt az ember magának csinálja, tehát ha MS felkell az ágyból, bár úgy lenne, és azt mondaná hogy az LFS, vagy az iR, ami a legközelebb áll a valósághoz....én akkor is azzal játszanék, hisz mind játék, ami nekem élményörömet okoz.
...
egyébként abban egyetértünk hogy mind játék, a PS-s srácokból is lehet Blancpain bajnok, és az LFS srácból is lehet kamionversenyző és többszörös bajnok.
tök mindegy,.....nincsenek tyúkokat tojó tojások, vagy fordítva, nem autóversenyzői eldöntendő sarkos kérdés a szimeket osztályozni szvsz -
GPx8 #33721 Akkor félreérthetően fogalmaztam! Elnézést, ha valakit megbántottam az érzékenységében...
A "Tom macska" jött a Norbitól (szerintem jó hasonlat), a többi a MAGÁN véleményem. -
#33720 Udv. Lattam lentebb gt86 a tema. Most epp Scion fizikat faragtam rF2-re, igy olvasgattam meg videokat neztem. Nem 200 lo keves, hanem a futomuve iszonyat jo. Olyan mechanikai tapadasa van, hogy a 200 lo semmilyen kihivast nem jelent az autonak. Ezert nem lehet vele ugy rajzolni mint a gyengebb de butabb futomuvu ae86-tal. -
Pitti #33719 Egészen pontosan tegnapelőtt 16:21-kor mondtad 3364
........Kiss Norbi szavaival élve -, az a véleményem, hogy az AC-beli "szimulálásának" pont annyi köze van a valósághoz, mint a rajzfilm Tom macskának egy igazihoz... :)......
Utoljára szerkesztette: Pitti, 2015.11.23. 12:10:06 -
GPx8 #33718 Mikor mondam, hogy az AC-ról beszélt? Általában beszélt a szimulátorokról és én ezt konkrétan a TV-ben F1 felvezető műsorban láttam.
Ráadsul ott a Szujó a pályákról kérdezte.
De.
A laserscanntól sem kell elájulni, meg kell hallgatni az Égéstér-ben, hogy sok AC-s gyakorlás után milyen az igazi Nord-on menni. :)
Amúgy meg a véleményemet fenntartom, ez egy JÁTÉK, nem lehet köveztkeztetéséket levonni az igazi autók viselkedéséből ilyen szimulációk alapján.
És a gyengébbek kedvéért még1x, ezt kölcsönöztem a Norbitól: " annyi köze van a valósághoz, mint a rajzfilm Tom macskának egy igazihoz..."
Utoljára szerkesztette: GPx8, 2015.11.23. 11:53:20 -
Pitti #33717 Én semmibe se magyarázok bele, na de én nem vagyok senki...
Viszont Norbit mindig bírtam, legalább annyira tehetséges mint a másik Norbi csak nem volt akkora szerencséje... jókor jó helyen... Kicsit csalódtam is benne, hogy ezt mondta volna az AC szimulációról, de nagyon örülök, hogy itt páran helyretették azt a nyilatkozatot.. így mégse csalódtam :)
Utoljára szerkesztette: Pitti, 2015.11.23. 11:14:19 -
#33716 Turaatoba se magyarazok bele :) -
Pitti #33715 Kiss Norbi azért vezet kamiont, mert akkor ez a lehetőség adódott, ő is inkább túraautózna... -
Pitti #33714 Az a szánalmas amikor valakinek a szavait kiforgatva teljesen mást mondatnak vele. Köze sem volt ahhoz amit tényleg mondott... enyhén fogalmaztam hogy szánalmas... :) -
#33713 Mondjuk en se ugatok bele a kamionvezetesbe :))) -
Tyuki80 #33712 Nem szánalmas ez.Csak nagyon nagyképű. -
Pitti #33711 Köszönöm mindenkinek hogy helyretettétek Kiss Norbi mit hogyan és mire mondott... Így nem kellett megváltoztatnom a véleményem róla, de GPx8 társunk dilettáns posztjait ezek után tudom hogyan értelmezzem... 33674 szánalmas... -
#33710 Inkább itt:
http://index.hu/sport/motorsport/2015/10/03/kiss_norbert_kamion-eb_interju/
Utoljára szerkesztette: hezi, 2015.11.22. 21:03:58 -
#33709 A Tom cat viszonyát az igazi macskához olyan témakörben mondta, hogy a kevésbé ismert pályák is fellelhetőek a szimulátorokban, de nem sok köze van a valósághoz. Szerintem a házi készítésű egyemberes pálya modokra gondolt, amikhez csak fényképek, onboard videók és max google maps szolgált alapul.
Egy másik cikkben (vagy ugyanebben) mondott olyat is, hogy még nem készült lézerszken nord, majd csak év végén jön :)
Itt említette tom és jerryt:
Utoljára szerkesztette: hezi, 2015.11.22. 21:00:48 -
#33708 Ez mondjuk akár negatív töltető mondat is lehet. :D