42876

banner
  • lac coo
    Tippmixen lehet fogadni kié lesz az utolsó hsz ever...
    Nem nagy szorzó, de tuti pénz ! :D
  • __Jacek__
    Még mindig rugózik?:DDD
    Egyébként számomra hihetetlen az egész, látszik ki itt a régi szimes amikor nem volt semmi!! Most hogy van nem fizetne érte.. pff meg lopottat meg szarért húgyért.
    Nem is értem a steam egy köcsög mert lehuzás, de a tolvaj aki ellopta valaki pénzét és abból vette a kulcsokat annál boldogan vásárol:DDDD

• sertrex
    Gondolom azért mert semmit se tudnak az egészről és beszopták ezt a propaganda dumát, hogy ha nem a multiktól vásárolsz akkor az már lopás. Meg hát manapság igen jellemző, hogy ha valakivel történik valami rossz azt szereti általánosnak beállítani. Példamondat: Ez ma Magyarország. :(( Látom sikeres volt az agymosás. Az akarat gyenge embert meg még könnyebben lehet befolyásolni. Ez lennél te. Mellesleg szakembereknek szoktam fizetni, nem kuruzslóknak.
  • MasterMason
    "Idézet a PH best buy topikból Látogass el hozzájuk és kérdezd meg mi a gond ezekkel."

Ez azért mégsem a közlöny, másrészt Sertrex senkit nem akart meggyőzni arról, hogy ki hol vegye, csak jelezte, hogy ö majd megveszi X helyen. Ekkor mint már említettem is, jöttetek ti a kamu gucci pólókban, és ahogy a szabolcsi kannibáloknál szokás kést rántva elkezdtetek hadonászni, hogy majd ti jól megszurkáljátok az idegent, mert hát a ti lepusztult szabolcsi kocsmátokba idegen be nem teheti a lábát.
  • __Jacek__
  • lac coo
    Ugyse veszi meg......
    Falabu, itt nem padlogaz az esos menet ;)

Mit rugoztok amugy ezen, nem erdekli a fejlesztok bevetele hat nem erdekli....
  • Solt
    Bár meglehetősen reménytelennek látom a dolgot, de azért teszek még egy próbát most más irányból.

Idézet a PH best buy topikból: “G2A, Kinguin és társairól:
    Nem Best buy téma, minden ezzel kapcsolatos dolgot, akciót az OFF-topikban lehet megbeszélni.”

Szerinted miért off téma egy best buy topikban? Látogass el hozzájuk és kérdezd meg mi a gond ezekkel. Egyébként a hülye nem azért hülye mert én azt mondom rá, hanem például azért mert nem tudja értelmezni az írott szöveget és olyan érveket citál elő amire korábban már kapott értelmes választ, csak azt nem tudja felfogni.

Elértük azt a pontot ahonnan már fizetned kéne a további kezeléséért, szóval szép napot! ;)
  • MasterMason
    "csak a bizonytalan eredetű forrásokból vásárlást nem támogatjuk"

De mivel évet óta hivatalosan működő cég árulja ezeket, így nem lehet bizonytalan eredetű forrásnak nevezni...

Hogy te annak nevezed annak kb akkora súlya van, hogy mindenki a térdét csapkodja a nevetéstől.
  • Solt
    Igen ellopták anno, mert egy kurva egyszerű kódot használtam, ráadásul szinte mindenhol ugyanazt. Ez inkább júzer error mint a rendszer hibája, csak ugye ahhoz, hogy az ember belássa a hibáit kell némi intelligencia. És tudod mi a durva? Azok a szemetek visszaadták és nem hajtottak el a francba.
  • sertrex
    Egy ilyen oldal még nem jelenti magát piacot. Egyébként meg ha a piacon törvénytelenség van, akkor bezárják a piacot. Ha kiderül, hogy nem kell az egészet bezárni, akkor később, a nyomozás után majd újra nyithat, csak éppen kigyomlálták a lumpen elemeket. :))
    Szóval ilyen a mai napig nem történt egyik oldallal se.
    Ez a bankkártyás dolog meg nem tudom, hogy jön ide, mert egy ilyen estben én a jóhiszemű vevő vagyok, akit szintén becsaptak és a boltnak kötelessége kárpótolni. Szerintem inkább az ilyen hozzád hasonló okoskodók a bohócok a történetben, ahogy a hasukra ütve mondanak mindenféle random dolgokat, amik ráadásul nem is saját gondolatuk.
    És akkor még ők minősítgetnek másokat valami felsőbbrendű arroganciával . Hát gratulálok. Továbbra is téged minősít amit írsz és hidd el nem pozitívan. Végül csak annyi, hogy akkor emlegesd itt a nagy igazságot, ha valamivel alá is tudod támasztani, mert attól, hogy te azt mondod attól még nem lesz az.
    Utoljára szerkesztette: sertrex, 2018.09.15. 12:34:47
  • barcalaci84
    azt ugye tudod h a kulcsos oldalon szerzett kulcsot is a steamen használod? jó reggelt...:)

senki nem a steamet védi ... csak a bizonytalan eredetű forrásokból vásárlást nem támogatjuk...főleg ha még nem is olcsóbb :)
    Utoljára szerkesztette: barcalaci84, 2018.09.15. 12:26:04
  • lac coo
    Pecenként új kód van a telefonon, azért ha ezt ellopják, az már valami .
    Persze egy perc alatt visszaszerzem a dobozos játék kódjaival ... :D

Nekem is lopták már régebben, percek allatt visszakaptam.
    Utoljára szerkesztette: lac coo, 2018.09.15. 12:24:16
  • MasterMason
    Na, szóval ellopták a profilod ezen a marha jó és biztonságos helyen?!
  • lac coo
    Izgultok már... Én tök örülök, hogy nem most veszi meg az a nyomorult, minél később annál jobb... ! :D
  • MasterMason
    De előfordulhat és van is rá esély, tehát igazából csak az a lényege ennek, hogy legalább annyi visszaélés történik a steam-en is, mint bárhol másol sőt még több is...
  • MasterMason
    Tehát ha a bankban tartod a pénzed, akkor ha kirabolják a bankot akkor mondhatja azt, hogy hát elvitték a pénzed mert nem álltál ott az ajtóban és nem vigyáztál az értékeidre?...
  • barcalaci84
    ha elopják tőled a cba-ban vett sört , akkor a cba ad neked másikat?
  • Solt
    Lopták már el fiókom, visszakaptam. Szimplán elmentem a vásárlási nyugtákat, és máris megoldva a történet. Mára pedig a kétlépcsős ellenőrzés mellett keményen meg kell dolgoznia annak aki fiókot akar lopni.
  • MasterMason
    Te nem de a steam támogatja a tolvajokat még a saját oldalán is mondván, hogy nem a tolvaj tehet róla ha meglop valakit hanem az akit megloptak... Olvasd alábbi cikket...
  • MasterMason
    Oké de azért vigyázz, mert ha a steam-en ellopják a profilod akkor annyira azért nem becsületesek, hogy az ellopott értékeidet vissza is szolgáltassák: Még a saját oldalán sem kívánja és hajlandó a törvényes játékvásárlást felügyelni, akkor mitől jobb mint bárki más?

Az intézkedés magától értetődő módon nem különösebben nyerte el az oldalon napi rendszerességgel üzletelők tetszését. Sokan úgy vélik, hogy az amúgy is kifejezetten rossz közönségszolgálattal bíró Steam ismét csak a felelősséget hárítja el magától. Hiszen legyen bármilyen óvatos is az ember, nincs az a módszer, amivel száz százalékban ki lehetne küszöbölni a kellemetlen incidenseket, és Valve dolga lenne a biztonságos kereskedés lehetőségeinek megteremtése.
    Utoljára szerkesztette: MasterMason, 2018.09.15. 12:13:02
  • barcalaci84
    ezért ne vegyél profilt...azt se támogatom...:)
    a steam nem árul profilokat és nem a steam lopja el a profilt...
    Utoljára szerkesztette: barcalaci84, 2018.09.15. 12:12:49
  • MasterMason
    És ellopni más profilját a steam-en az összes addig vásároltok játékával együtt az szerinted mennyire törvényes? Márpedig elég sok profilt ellopnak a steam-en, és akkor miért ne tehetnénk fel azt a kérdést, hogy ha még a steam-en is előfordulhat ennyi visszaélés akkor miért csak a más oldalakon történő visszaélésekre hivatkozunk?
  • Solt
    A piacot bezárják, ha a kofa lopott árut árul? Nem, szóval erről ennyit. Ja és nézz egy kicsit utána az ilyen helyeknek, hogy mennyi gond volt már velük és majd utána próbáld meg védeni a védhetetlent. Érdekellentét, hogy jön ide amikor a vége az, hogy a steam-n kötsz ki a vásárlás után?

A történet röviden: Valaki ellop egy bankkártyát, vagy annak az adatait. Vesz vele x kulcsot, majd felmegy vele egy onlány piactérre és azt eladja. Úgy mint a vaterán az új magyarok. Érted mi a gond? Ha igen, akkor engedd el a dolgot és zárjuk le, ha nem akkor folytasd nyugodtan és csinálj magadból még nagyobb bohócot.

Az utolsó mondatom meg tényleg engem minősít... én vállalom, hogy a hülyét hülyének nevezem. Vannak itt páran akiknek az értelmi színvonala és a szövegértelmező képessége messze az elvárható nívó alatt van, erről szerintem nem én tehetek. Mondjuk azt megértem, ha az igazság szarul esik.
    Utoljára szerkesztette: Solt, 2018.09.15. 12:08:47
  • barcalaci84
    viszont lopott bankártyával vett kulcs nem hinném h törvényes lenne...természetesen a steam beváltja a kulcsot , mert nem a kulccsal van gond...akkor van gond ha utána kiderül h hogy szerezték be a kulcsot...
  • b-type
    mondom, ahogy érzed, én a isthereanydeal partner listájáig vagyok hajlandó elmenni, azon túl nem érdekel semmi kulcsos oldal, ha nem szánok rá annyit, akkor majd megveszem mikor akcióban lesz vagy olcsóbb ennyi.
  • sertrex
    A lopásról annyit, hogy az ilyen helyeken vásárolt kulcsokat, Steam szó nélkül beváltja. Ha lopott vagy nem érvényes, akkor már a beírás után visszautasítja. Az meg hogy szürke elég tág dolog, mert mint tudjuk a szürkének is van legalább ötven árnyalata. :)
    Utoljára szerkesztette: sertrex, 2018.09.15. 12:03:22
  • b-type
    én ezeket nem hiszem el, jól hangzó magyarázat. De a monopolhelyzetet jogok korlátozzák, és még nem olvastam hogy támadták volna a steam-t, de hozhatsz linkeket a steam topikjába nyugodtan.
    én befejeztem, megbántani sem akarok senkit, mert lexarom és tényleg. Alex meg csak törölgethet miattam is.
  • MasterMason
    De nem. Igazából azon megy itt a vita, hogy sokan azt hiszik hogy a steam a játékipar törvényes csendőre, pedig nem igaz mert mára gyakorlatilag a védelmi pénzt szedő maffiája a játékiparnak. Azért lehet máshol sokszor olcsóbban venni a steam-nél mert nem vesznek le a fejlesztőtől 30-50%-os pénzt minden eladásból. Tehát a steam még a legnagyobb nevektől is minimum 30%-os részesedést kér, ellenben a kicsiktől meg akár 50-60%-ot is elkérhet mert monopóliuma van. Emellett a szerződés szerint kénye kedve szerint leárazhatja a termékeket, és abból csinálja a legtöbb eladást...

Szóval azért adja olcsóbban más, mert nem tesz rá 30-50%-os haszonkulcsot, nem vesz el annyit a fejlesztőtől. És mint mondtam, legalább annyi profilt lopnak el évente a steam oldalán, mint ahány esetben előfordulhat bármiféle visszaélés más oldalakon is.

Nekem steam van ott vettem a játékot, bár nem mindegyiket, de ez nem jelenti azt, hogy elhinném azt, hogy mindenki más tolvaj aki nem ott veszi. Dehogy is, az egészséges piacnak úgy kéne működni, hogy lehessen venni máshol is, és ha a másik nem annyira éhes mint a valve meg a Gabe, akkor olcsóbban fogja adni mégpedig úgy, hogy közben még a fejlesztő is többet kap az eladott játék után mint a steam-en!
    Utoljára szerkesztette: MasterMason, 2018.09.15. 11:54:49
  • sertrex
    Hát ha törvénytelen onnan vásárolni, akkor biztosan még ma vagy holnap bezárják, letiltják ezeket az oldalakat vagy már régen be is zárták őket...
    Ja! Nem. Évek óta működnek, bárki számára elérhetően. Ha valami nem stimmel, törvénytelen, stb... akkor mi akadályozza meg a hatóságokat, hogy beszüntessék? Vagy miért nem álltak össze ellenük a Steam és hasonló megaoldalak? Lehet, hogy előbb bizonyíték kell tőlünk nyugatabbra, arra hogy valami törvénytelen? Lehet nem elég, hogy néhány SG-s önkéntes mérvadó veri a nyálát? Gondolom, az ilyen kijelentéseidet bizonyítékokkal alá tudod támasztani. Az hogy ide lett linkelve korábban egy elkeseredett független fejlesztő siráma, az még nem bizonyíték. Gondolom hallottál már az érdek ellentétről. Vagyis neki az az érdeke, hogy lehúzza az egyik ilyen oldalt amelyikben megtestesült számára a gonosz, akiben/amiben a sikertelensége okát látja. Egy-két eset még közel se olyan szignifikáns, hogy ezt már jellemzően általánosnak nevezzük.
    Az utólsó mondat meg inkább téged minősít.

Utoljára szerkesztette: sertrex, 2018.09.15. 11:51:40
  • b-type
    Nagyon nem akarok belefolyni, de a steam az korrekt, lehúzza a sápot, de nekem még bármi problémám volt azt pikk-pakk korrigálták, qva jó hogy a frissítések jönnek, jó a műhely is, kb. nulla közösségi aktivitásom van, de könnyen tudok infót szerezni a steam-n. Jó az egész úgy ahogy van.
    A fejlesztőket meg sápolják, de tök mindegy mert a steam-n keresztűl nagyon sokakat ér el egy alkotás....és ennek van hátulütője is, mint amikor egy fejlesztő összebax valami hokit egy ingyenes motorra, kidobja nagy dérrel-durral aztán elfelejti. pár éve nagy divat volt.
    Szal a fejlesztőket sápolták régen is amikor még lemezes terjesztés volt.
    ..meg a nagy kérdés, ami itt a lényeg volt, az az hogy ha már fizetsz, akkor miért annak fizetsz aki a szürke zónában halászik? Alapvetően az üzlet lényege hogy mindkét fél, vagy minden érintett fél jól járjon, ... mert akkor jó az üzlet.
    Persze Kunos megbírja, tökre nem fog hiányozni neki egy csávó pénze, vagy maga a csávó. De a csávónak hiányozna Kunos az a helyzet.
    ..és amit írtam ha még akkora háza lenne Marika néninek, akkor sem lopnám a tojást tőle, jó a tojás? jó. Jó az ára? jó. Akkor hogy jön ide hogy mennyi pénze van?
    ..
    ..és pláne nem fizetek valakinek aki faxom tudja honnan szerzi be.
    ennyi a gondolatom, ha valaki lop az meg maradjon csendben, ez alap.
  • Solt
    Lassan inkább törölni kéne ezeket, mert kezdünk az ETS topik szintje alá süllyedni, ami pedig nem kis teljesítmény! :)
  • Solt
    Nem te lopsz, hanem az lop akitől megvetted, szürke zóna pedig az, ahol te jó hiszeműen vásárolsz a csábító ár miatt, miközben az eladó törvénytelenül szerzi be a portékáját. Tehát mégegyszer, ha ilyen helyen vásárolsz azzal valakit megkárosítasz, pedig csak annyit kéne tenned, hogy keresel egy olyan hivatalos forrást ahol ugyanannyiért megkapod. A GMG hivatalos viszonteladó, cirka 6500.-Ft náluk a játék.

Tudom, hogy ezek bonyolult dolgok egy bizonyos szint alatt, de kérlek próbáld meg a leírtakat értelmezni és felfogni.
  • Alexease
    Lassan nyithatnatok ennek a "ki-mit-honnan-miert-mennyiert-megamugyiskabbefszm" dolognak egy kulon topic-ot:D
  • MasterMason
    Pont fordítva, a steam az maffia, amely mára diktálni akarja az egész piacot, és az ilyen rémtörténeteket is azért találják ki másokról, hogy a monopóliumát ne veszélyeztethesse senki... Ráadásként pont a steam-en keresztül eladott játékok után kap a legkevesebb pénzt is a fejlesztő. Mert a steam a piaci monopóliumát arra használja, hogy a lehető legnagyobb "védelmi" pénzt sápot szedje be más kiadóktól...

Szóval nem lopás és nem is szürke zóna máshol venni, hanem legális piaci alapon működő üzleti forma. Amúgy a steam-en hány profilt is lopnak el évente a játékosoktól mindenestöl? Ilyen alapon akkor most mondhatnánk azt is, hogy hát aki a steam-et támogatja az valójában azokat támogatja akik ellopják más profilját?! Egészen döbbenetes módon próbáljátok ti kiforgatni a dolgokat meg a valóságot.
  • barcalaci84
    a "sarki cba " -ban UGYANANNYIÉRT akarja megvenni jövőre , mint amennyi most a harrodsban :) és a "sarki cba" a "maffiáé" és a készítők nem kapnak érte pénzt

persze ott veszi vagy akár lopja mindenki ahol akarja , de ne legyünk már büszkék legalább arra h a szürke zónában kapirgálunk...csináljátok csendben suttyomban ...:)
  • MasterMason
    Abszolút nincs igazad mert nem Sertrex kezdte, csak azért belerúgtak mert nem a harrods luxusáruházban kívánta megvenni a játékot, hanem egy "sarki cba"-ban... És akkor utána jönnek itt a kamu gucci-ba öltözött szabolcsiakhoz hasonló kannibálok akik ahogy szokták, nagyon bátran, rögtön öten mennek egy ellen késekkel, és miközben három eltereli a figyelmét, kettő megpróbálja hátulról megszúrni az embert...

Aljasság...
    Utoljára szerkesztette: MasterMason, 2018.09.15. 10:32:58
  • sertrex
    Hát... valahogy kiheverem a hiányod.
  • __Jacek__
    Alapvetően nem is értettem mért próbálok veled kommunikálni, mert az olyan velez mint Zuzu Petazzal. Aztán rájöttem új win és még nem raktam fel az sg bővítményt, most potolom eme hiányosságot és a következő win installig viszlát:)
  • Adam Jonas
    Tetszik a játék, de...
    Szép az Unreal Engine, de...

Az ACC is PUBG-betegségben szenved egyelőre. Nagyon szép, meg nagyon jó ez az UE4, eddig nagy pártolója voltam, de úgy néz ki, hogy az Epic Games-en kívül mindenki szenved az optimalizálással. PUBG-esetében ha jól tudom, az utóbbi időben eléggé megcsappant a játékos szám...Tudom, béta meg EA meg anyámkínja, de ha ezt Kunosék nem fogják kijavítani fél éven belül, akkor keresztet vethetünk erre a címre szerintem.
  • sertrex
    Látom nehézséget okoz neked a szövegértés.