42876
-
#33828 50mm-t mondják torzítás mentesnek -
#33827 megnéztem, lehet 65 volt az alap, nálam is most 60 a 3-4 kocsi, amit próbáltam
és bár ahogy írod izlés dolga, de a féktáv eltalálása, a másik követése "rossz" fovval igen nehéz... -
#33826 FOV Calculator jó szórakozást hozzá! :D -
Zozzer #33825 :D abszolút nem tudom így használni. Túlkormányzott nekem így az autó, másképp nem tudom leírni. Most próbáltam ki. Maradok az előbbi 75-80-as fov-nál. Jó a sebességérzet, illetve a féktávokat is tudom tartani. Sanszos hogy mivel ezt szoktam meg, nekem ez a jó. -
#33824 Én most SW Battlfrontot tolom, 30 éve vagyok SW rajongó, végre valami értelmes grafika :))
Kicsit dedó , meg van benne ideg bőven, de jó :))
A régi meg legújabb alfa :DDD GTA meg 4C asszem ez a nevük :))
Utoljára szerkesztette: lac coo, 2015.11.26. 21:01:34 -
#33823 Melyik Alfa, van vagy 5db?:)))
De most megyek CARS-ozni, ahhoz is jottek uj cuccok:) -
#33822 A bazinagy TV-dhez es az ules tavolsaghoz ez tunik korrektnek. Amugy nekem is igy tetszik, mas kerdes, mennytire hasznalhato (legalabbis versenyben). Autozni tuti.
De ahogy Lacc irta, nincs igazi keplet, mert a 2D monitor es a felhasznalas miatt, ugy is allitgatni kell az igenyek miatt. Mindenkinek mas az elkepzelese, az igenye, mashogy erzi jol magat. Nincs azzal gond.
Akkor szokott gond lenni, ha valaki 360 panaval nyomja, hatso ulesrol, meg maga moge is belatt, es versenyben elvarja vagy azt hiszi, hogy mindenki korpanoramaban tolja, es ok is latnak mindent:) -
#33821 Az Alfa az "új" gumival tuti, azt próbáld ki :) -
#33820 Most mentem nehany kort AC-val, megneztem mar az uj Audit meg ezt a FOV-kerdest:)
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Haaat, igy eleg furcsa kis ido kihagyas utan, sok rF2 utan, foleg a kormany, FB meg a gumi, nem mondanam, hogy: "Huuuu, ez mennyivel szimeseb!", inkabb azt, hogy: "Ez tenyleg ilyen?! :O" :DDD
Az Audi kormanyilyen, ha mar szo volt az 1080 fokrol, olyan mint a tobbi.
A FOV meg ugy nez ki valtozott vagy rosszul emlekeztem. Most valoban 30 koruli normal ertekek vannak (24 coll, 70-80 centis tavolsag), ugy nez ki lecserelte a vizszintes szamitast a fuggolegesre. De aztan, lehet rosszul emlekszem. De igazabol mindegy, mashova kell tollni (legalabbis 1 monitoron), 3 monitoron es talan VR-cuccon talan jobb a vertikalis FOV :)
Utoljára szerkesztette: Alexease, 2015.11.26. 20:54:23 -
#33819 Hát ragaszkodj pedig hozzá, ha így jó akkor így használd.
épp ezt mondom ,hogy erre nincs képlet.
elvileg kb 50-es fov lenne a tuti, akkor látszanak olyan távolságúnak a tárgyak ahol valójában vannak .... De az nekem szűk, nincs sebességérzet, szóval én 60-al tolom .
A képeden a 80-as már extra nagy, az autó orra olyan messzinek látszik, és olyan szinte l"rövidül" hogy totál torz az egész , és olyan mintha 5 ,méteres motorháztető lenne :)
Utoljára szerkesztette: lac coo, 2015.11.26. 20:48:06 -
Zozzer #33818 én nem ragaszkodom ahhoz hogy ez most jó így és nekem igazam van :) Amit linkelt willtex calculátort, azon pl így néz ki. itt pl a kormány ott van, ahol lennie kell, pont a tv-hez ér a g25 eleje
Utoljára szerkesztette: Zozzer, 2015.11.26. 20:48:45 -
#33817 Az ok, nem a szám érteket kell nézni, ezt találtam. a lényeg ott van a képen, ugyan ez van itt is a fov változtatással . :) -
#33816 Az a kep egy kicsit mas legalabbis a szamok, az gyujtotavolsag:) -
#33815 akkor hajrá !
egy emberi szem által látottakhoz köze nincs de ha így tetszik, akkor go ...
mondjuk egy hosszabb féktávot sem fogsz eltalálni az tuti .... :DDD -
Zozzer #33814 attól hogy ,,akció kamera" neked nem kell jobbra balra nézned, hisz ez az ilyen kamera lényege, hogy nem csak azt látod ami előtted van, hanem sokkal nagyobb teret, csak előre fókuszálj és azt a képet látod, amit a pilóta lát szvsz.
Utoljára szerkesztette: Zozzer, 2015.11.26. 20:42:44 -
#33813 Jo ez, de pontosan olyan, mint ha egy nagylatoszogu fejkamera nezetebol vezetnel:D -
#33812 De a szemednek nincs akkora látószöge mint egy akció kamerának .....
Én most kb nem is értem mi a probléma, mi a fenét kel lezen számolgatni meg minek !!! :D
Hogy se a kevés se sok FOv nem jó az tuti, egyik közelebb hozza a hátteret, másik meg távol viszi.....
Utoljára szerkesztette: lac coo, 2015.11.26. 20:39:39 -
Zozzer #33811 akkor most vicces lett így :D :D 82 a fov. Beállítottam nagyjából ugyanazt a játékban, majd előre toltam a képet
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
#33810 30-as FOv mire jó, ne szédítsetek már ???!!! :))
Már látványra is kb egy gyengébb távcső .... -
#33809 At the last minute I've managed to include a brand new "anti-lag" smoot algorithm for MP in 1.3.5.Very curious to see how it goes in public. -
willtex #33808 Elvileg ez az oldal kiszámolja neked a reális FOV-ot:
http://www.projectimmersion.com/fov/
Nekem 24 colos monitorra 28 körüli FOV jön ki. Ahogy Alexease írja, érdemes csalni egy kicsit, én 35-el megyek. -
#33807 Ezek a beallitasok ismet nem jok;) Ezek is kamerak X latoszoggel;P Mivel rafer a monitoromra az auto, amit latni, igy vagy torzitva van vagy 50cm szeles az auto (nem valoszinu:DDD).
Persze azt kell elsosorban eldonteni, hogy szeretned hasznalni.
Ugy szeretned latni, ahogy a TV-ben vagy igy videokban mutogatjak (nagy FOV, osszenyomva egy 50-80cmes monitorra), vagy ahogy sokan mennek formulaval TV kamerabol, nem te vezetsz, csak "nezed"?
Vagy mintha te ulnel az autoban? Ahhoz jo kicsi FOV kell (30-50, monitor fuggo), es jol elore kell tolni az ulest. Ez jo lesz, de "nem latni semmit" mintha egy lyukon neznel ki az autobol (pontosabban, mint ha egy monitor meretu kivagott parirlapot tartanal magad ele az autoban).
Vagy a ketto kozott, mint ha te vezetnel, csak kicsit csalva a FOV-val (persze nem 2-3x) :)
-
Pitti #33806 Volt megint egy frissítés, 1.3.6 ...sokkal rosszabb a MP mint volt, gyakorlatilag az összes szerver használhatatlan. 20-30 pinges emberkék is repkednek össze vissza a pályán, eltűnnek megjönnek... nemtom mi van...
A netemet teszteltem elvileg semmi baja... -
Zozzer #33805 itt van 2 egész jó videó.
https://www.youtube.com/watch?v=5AFztHfJMmk
https://www.youtube.com/watch?v=lhuhipEb61U
Mindjárt ha végez az steam, megint fájl ellenőrzés kellet mert nincs hang a hangmod miatt, ki is töröltem az összeset mérgemben, szóval megpróbálom ugyanezeket beállítani a fov-al, utána viszont... mivel itt a videókon képernyő síkja a pilóta szeme, utána csak simán hátra tolom annyira a képet (egyébként lemértem, csak 50cm-re van a búrám) hogy kb az az én szememnél legyen a pilóta szeme. Ami lemarad a képről az lemarad :) Kíváncsi vagyok rá
Utoljára szerkesztette: Zozzer, 2015.11.26. 19:58:55 -
#33804 ez egy hót felesleges dolog, kis ablakon mi az hogy kiszámított fov ? :))
eleve ahogy növelem a látószöget, zsugorítja vagy széttolja a teret, szóval ez már mindenképpen a valóság közelében nem lesz .... -
#33803 https://www.youtube.com/watch?v=4yYeiAHsdr0
hasznos a témában :)
egy ideig szórakoztam vele, de ráuntam, asszem defaulton megyek, már megszoktam... (65 a fov, 116cm a tévé átlója, 80 centiről kormányzok) -
#33802 A FOV-ot egyszeru kiszamolni:) A monitorod szelessegenek a felet elosztod a te tavolsagoddal, igy megkapod a tanges erteket, arra meg nyomsz egy "minusz egyediket" (vagy fuggvenytabla), aztan szorzod kettovel:DDDD Ha 1 meterre ulsz, az olyan ~47 fok lehet vizszintesen.
De sajnos a minotorozas es foleg az 1 monitorozas ennel kicsit bonyolultabb:
- Ha a monitoron azt a "tavolsagot" allitod be, ahonnan igazibol latnad, az mar "tavol" van, mivel a monitor kepe es kozted van meg ~1 meter. Vagyis annal elorebb kellene, mert ha mar a minotoron latod a kormanyt, akkor mar igazabol nem erned el (persze, attol fugg, milyen hosszu a kezed:DDDD).
- A monitor mindenkeppen sikba "tomoriti" a latoszoget, barmilyen bellallitassal van, vagyis csal. De ez egy jo beallitassal nem olyan veszes.
- Ami problemasabb, az a monitor meret. Ha tul kicsi vagy tul nagy, beallitasoktol fuggetlenul, sehogy sem lesz az "igazi". Kicsik vagy bazinagyok lesznek a dolgok (pl. fel meteres kormany:D).
A fenti ertekbol is latszik, ha igazi ertekeket allitanal be, es normal helyre tolod a poziciot, kicsit hasznalhatatlan lenne:) Vagyis kicsit mindig csalni kell. Persze,nem ugy mint sokan, amikor 3-szoros FOV-val toljak es hatso ulesrol vagy motorblokkrol:DDDD
A lenti video jo, esetleg a "csalas" (hasznalhatosag) lehet kicsit nagyobb FOV (+10%).
-
Zozzer #33801 tudnátok segíteni hogy, hogyan lehetne a legreálisabb fov beállítást megadni? Adott egy 102cm tv, kb 70-80cm-re tőle a búrám, jó lenne valahogy úgy beállítani a dolgot, hogy kb mintha az autóban ülnék. Nyilván lemarad a bal vissza pillantó, meg ilyenek, ugyebár egy monitor bla bla... Próbáltam már az is, hülyén fog hangzani, de bekapcsoltam a kormányt , a kormányt meg a tv előtt van ütközésig, aztán addig toltam előre/hátra a képet, amíg kb ugyanott volt a a két kormány, utána kikapcsoltam avirtuális kormányt. No de a fov?! :) Rémlik hogy régen találtam egy olyan oldalt, ahol pont paramétereket kellett megadni, képátló, fej monitor távolság, de nem találom sehol. Szoktam nézegetni videókon a jutyun, de tökre irreálisnak tartom a kamerabeállítást általában.
Íme egy pl. Ez most reális? :D Szerintem nem, de a tököm se tudja. Mindenesetre úgy gondolom hogy fontos ezzel foglalkozni. Én úgy gondolom, hogy a képernyőn nem kellene kormányt látni, hanem annyira előre tolni hogy az én kormányom legyen a virtuális kormány helyén. Ti hogyan használjátok?
Utoljára szerkesztette: Zozzer, 2015.11.26. 18:16:47 -
#33800 Nem tom, fura , a kisfiatot nem kelle ennyire tekerni :)) -
#33799 Az utcai auto, mennyit szeretnel bele?:) -
Zsoltee_a_bator #33798 Parameterezessel egy meglevo modellt allitgasz, nagyon limitalna a lehetosegeket, ha ebben kimerulnenek a lehetosegek es a kod nem tartalmazhatna tobb modell implementaciot.
Van egy API, amivel a modell kommunikal. Amig gondoskodnak rola, hogy minden modell kompatibilis maradjon vele, addig semmibe nem kerul tobb modellt fenntartani. Egy uj modell persze nem teljes ujrairas, vagy akar copy paste, lehet szepen ujrahasznalni kodot kozottuk.
A kodban (legalabbis dev releasben) valoszinuleg ottvan a mindenkori n+1., n+2. modell is, amit ki be lehet kapcsolgatni a teszteloknek. Enelkul eleg korulmenyes lenne haladni. Pl minden auton vegig kene menni egy uj modell eseten es a mod autokrol meg nem is beszelunk.
Szerintem eleg sokat valtozott a model a preview ota. -
#33797 Engem kicsit meglepett, higy az uj audiba ifa kormany van, siman tekeredik 1080 fokig . :)
Bar nem az en mifajom, de kicsit furcsa volt ... -
#33796 Kulon szamitas nem is kellene, csak tenyleg egy kis parametrezes. -
#33795 Az a modell sorozat szam az valszeg kamu, csak a promo miatt kerult be (iR utan szabadon:P), igy komolyabbnak hangzik a dolog;) Itt max annyit jelenthet, hogy allitgattak olyan dolgokat is rajta, amit mashol meg nem nagyon vagy alapon van. Nem hinnem hogy kulon kod resz es fizikalis szamitasi kulonbseg lenne koztuk;) -
cstibikeee #33794 Minden bizonnyal nem. Az van írva az Alfa GTA-hoz és a 4C-hez is. Tegnap semmi infót nem közöltek ezzel kapcsolatban. -
#33793 R8 Plus-nál a "Tyre model 6" elírás lehet? -
#33792 Az a bajom az ilyen vidikkel, hogy az összevágott szénné gyakorolt mozdulatok elveszik az igazi értékét ennek a sportnak. Na persze ezzel nem azt akarom mondani, hogy nem profik, mert én sok autó összetörése árán sem tudnám így megcsinálni, csak a Ken Block-os vidiket is ezért nézem furcsa fejtartással. De inkább ez amit igazán elismerek
-
#33791 -
#33790 errol konkretan nem ir. a gt86-e biztos nem :) -
#33789 A gumi tapadasok akkor most nem valtoztak ?